špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Pri nas imamo zdajle pestro: velika pika ima pižama party s prijateljico Prejle sem spekla cel ta velik pekač "pujskov v srajčki" in smo že vse zmazali Aja: jutri gremo pogledat eno psičko, sem že čisto na trnih nimam pojma kaj so to pujski v srajčki Držim pesti za jutri. Hrenovke v testu - ampak delam testo, v katerega naribam veliko sira, je bilo 1x na TV prikazano, to je še posebej slastno aja, pujski mi pa res niso dajali asociacijo na hrenovke No, saj bi res bili prej katere druge živali, glede na to, da so bile hrenovke piščančje Ime je pa iz ene kuharske oddaje, v kateri je ena gospa prikazala pripravo prigrizkov za na otroške zabave. Ona jih je tako imenovala - koščke hrenovk, zavite v to testo s sirom. Pa še posebej je poudarila, da testo ne sme biti predebelo, ker naj bodo pujski v srajčki, ne v bundi da jim ne bi bilo vroče Sploh si ne znam predstavljat kako naj bi to zgledalo. Kakšno daš pa testo (kruh varianta?)? Ne, čisto drugačno testo: moka, nariban sir (količina sira je na "uč" cca. za 1/3 moke), jajce, sol, pecilni prašek, nekaj žlic olja, nekaj žlic mleka. Pride tako zbito testo, ki se ga ful težko zvalja na tanko - je treba valjar krepko pritisnit Potem pa v te "srajčke" (testo narežeš na trakove) zaviješ cca. 3 cm dolge kose hrenovke in pečeš na 180 st. C 15-20 minut. zdaj mi je pa malo bolj jasno A pa stisneš testo na koncih, da je hrenovka čisto skrita ali ji gleda glava ven kot pri srajci? Nič ne stisnem na konceh, samo ovijem trak okoli, da gledata glava in rit ven Aja, pred pečenjem s čopičem namažem povrhu z mlekom.
|