|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Usmrtitev psa
2.8.2009 14:12:12   
sanasan
edinka, sori, če sem te malo napadla, ker sem napačno sklepala...smo že 2x sprejeli psa, ki sta pri sorodnikih postala 'neobvladljiva', pa sta oba popolnoma 'ne-nevarne' pasme...in imam malo alergije na to temo
jaz bi 1. 'pritisnila' na svakinjo, da pove, kaj je bilo...bi ji kar direktno povedala opažanja....2.poiskala nasvet pri strokovnjakih, ki so ti jih predlagale 3. vprašala veterinarja, kako je možno izključit možganske napake....katere pasme pa je? pri naši sosedi sta oba rotvajlerja okoli 10. leta dobila tumorje v možganih in postala popadljiva, nepredvidljiva...
našega najdenčka smo navadili na otroke tako, (v njihovi bližini je postal čisto živčen in je renčal)da so mu otroci dali priboljške in če ni renčal smo ga pohvalili, če pa je, ga je moj oče z glasom utišal (je pa res, da mu je avtoriteta)
aja, pa pri nas nikoli ni blo šans, da bi jim otroci smeli jemati stvari, celo pri 'sreči na vrvici', ki je spala na sestrini posetljiuser posted image , nisem nikoli pustila, da jo otroci lahko vlekli, jo imeli za igračo, pa si dobesedno lahko nanjo stopil in ni niti mrdnilauser posted image ...ob obiskih smo psom vedno zagotovili, da je bil njihov prostor 'nedotakljiv' in da so se lahko umaknili, če so želeli mir.
veliko sreče in upam na najboljeuser posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Usmrtitev psa
2.8.2009 14:26:23   
sanasan
aja, tole glede dojenčkov mi ni jasno...ali jih že od začetka ni maral, pa majhnih otrok?....kot sem omenila, je pri nas le nemška ovčarka imela 'alergijo' na majhne živali, ja, pa tudi ob majhnih kričečih ali tekajočih otrocih je postala nemirna, živčna...napadla pa ni...mi smo jo vedno odstranili oz. malim otrokom preprečili dostop brez nadzorstva...

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Usmrtitev psa
3.8.2009 7:17:23   
Edinka
sanasan, naj ti najprej odgovorim na vprašanja.

Na svakinjo ne morem pritisnit, ker noče govorit z mano in mojim iz enega čist levega in neumnega vzroka. Bom pisala ge. Metodi in danes šla do veterinarja, da razjasnimo zadeve.
Kar se pa agresije do otrok tiče ... Pes hoče ugriznit otroke, ki so recimo tudi tiho in pri miru v naročju staršev. Očitno sem prve znake agresije spregledala oz. jih napačno interpretirala. Zdaj, ko gledam za nazaj, vidim, da je pes kazal znake agresije, ampak nikoli ni šlo tako daleč. Vse pa se je začelo po tistem s svakinjo. Zato sem se tudi bolj ukvarjala s psom, ko so bili otroci na obisku. Se mu posvečala, se igrala z njim, ga hvalila, mu dajala priboljške. Nič od tega ni zaleglo. Kolegici zanesljivo nista bili naparfumirani, sem vprašala.
Zadnjič je v tistem svojem izpadu hotel ugrizniti tudi mojega, zato lahko verjamete, da psu enostavno ne zaupava več.
Ne zdi se mi pa pošteno, da bi moral biti pes vedno in neprestano priklenjen, ko je nekdo na obisku, da bi žival trpela. Kdo pa mi sploh lahko garantira, da ne bo ugriznil tudi mene, če mu kdaj kaj ne bo pasalo, čeprav bi ga skušali prevzgojiti? Sploh zato, ker pes ni majhen. Je srednje velik mešanc. Pa tudi do mene ni pošteno, da moram vedno imeti v mislih, kdaj me bo šavsnil. Nihče pa ga noče vzeti v zavetišče, čeprav so nam tako svetovali na zavodu za zdravstveno varstvu in pri veterinarju.
Potem se pa človek vpraša, kje so moje pravice pri vsem tem. Pravico imam do varnosti, ampak varno se prav nič ne počutim. Rada bi naredila tako, da bo prav za vse, ampak ne morem, ker mi tega sistem ne omogoča.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Usmrtitev psa
3.8.2009 7:52:51   
Anonimen
Kdo smo pa mi, da bi sodili, če daš psa usmrtiti?

Jaz takega psa pri hiši več ne bi imela in ne bi premišljevala kaj z njim. Sploh če ti nihče noče pomagati.

Smo imeli nemškega ovčarja, ki ni maral otrok in vam kako je to. Je pa bil pes čuvaj in z njimi ni imel opravka.

(odgovor članu Edinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Usmrtitev psa
3.8.2009 8:00:16   
Edinka
IZVIRNO SPOROČILO: ***Želva***

Kdo smo pa mi, da bi sodili, če daš psa usmrtiti?



Objektivni ljudje, ki mi znate prikazati dve plati zadeve. Sama sem preveč čustveno vpletena, da bi na vse skupaj gledala razumno.

Zato naj se na tem mestu zahvalim vsem, ki ste podali svoja mnenja in nasvete.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Usmrtitev psa
3.8.2009 8:02:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Edinka

IZVIRNO SPOROČILO: ***Želva***

Kdo smo pa mi, da bi sodili, če daš psa usmrtiti?



Objektivni ljudje, ki mi znate prikazati dve plati zadeve. Sama sem preveč čustveno vpletena, da bi na vse skupaj gledala razumno.

Zato naj se na tem mestu zahvalim vsem, ki ste podali svoja mnenja in nasvete.



Glej, jaz te čisto razumem.

Ampak če je v tebi stalni strah in dvom v psa?! Saj pes to čuti. Če pa lahko mirne volje rečeš, da mu zaupaš - bi ga jaz obdržala.

(odgovor članu Edinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Usmrtitev psa
3.8.2009 8:20:11   
sanasan
uf, tole je pa res težko....jaz bi res poskusila še to, kar si že sklenila...morda bo pomagalo...če pa ne, se mi pa zdi, da je na prvem mestu varnost ljudiuser posted image
aja. pri nas so vsi psi vedeli oz.vejo, da nas ženske nekako prej prinesejo naokoli, pri očetu si pa skoraj dihat ne upajo, ko jih krega (pa jih nikoli ni udaril)...pes zagotovo čuti tvoj strah in prevzema 'vodstvo', koliko pa tvojega uboga? to, da ga je zagrabil, ko je bil v 'elementu' je normalno, samo takrat je treba psu pokazat, da si tega nikakor ne sme dovoliti... pes mora namreč vedeti kdo je 'vodja tropa'!
upam, da ti uspe s pomočjouser posted image , drugače pa bi se jaz pač odločila za usmrtitev

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Usmrtitev psa
3.8.2009 8:25:37   
sanasan
aja, mi nobenega psa nismo nikoli imeli priklenjenega (oziroma le kje za par minutk), tudi ko so bili obiski z otroci ...meni se zdi, da taki potem res postanejo nevarni....pri nas smo jih 'odstranili' na ograjen vrt, njihov priljubljen prostor, balkon ali celo avto (2 bi vedno spala v njemuser posted image )

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Usmrtitev psa
3.8.2009 11:00:56   
Edinka
Moj dragi je psu alfa, jaz sem pa nekje pri koncu abecede. Sem šele danes ugotovila, ko sem sama s psom doma, da se ga resnično bojim. Ko je moj zraven, ni panike, js pa danes vidim samo še zobe.
Žal mi je, da je tako, ampak tudi jaz postavljam na prvo mesto varnost ljudi. Če bi se pa kje našla kakšna dobra duša, ki misli, da ga lahko obvlada ali prevzgoji, bi ga pa z veseljem poklonila. Sem pa poštena duša in po pravici povem, kaj se je zgodilo - tu pa laž nikakor ni pride v poštev, niti omiliti cele zadeve. Potem se pa upravičeno vsak ustraši. Jasno, kdo bi pa vzel psa, ki se ga že lastnik boji!

Bom poročala, kaj so rekli pri veterinarju.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Usmrtitev psa
3.8.2009 11:22:46   
Splišni
Edinka, jaz te, kar se tiče tega strahu, ki ga zdaj imaš, čisto razumem. Ko je moja višavka šavsnila 2 človeka, se mi je tudi par dni zdela kot en tuj pes. Kot ne bi bila moja. V bistvusem bila razočarana in nad in nad seboj, ker psa očitno sploh nisme poznala. No, saj pozneje sem prišla do spoznanja, zakaj je moj pes napadel. Vsaj upam.
No, pri vas je veliko huje. Večji pes, hujši napad. Jaz priznam, da bi se psa sigurno tudi bala. Če je napadel svojega lastnika (tvojega fanta, ki praviš, da ga smatra kot lastnika, torej 1. v kardelu), potem res ne vem ... Nekaj je res narobe s psom po moje.

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Usmrtitev psa
3.8.2009 11:48:41   
gita10
Mi smo imeli doma nemškega ovčarja, ki je bil zelo prijazen pes, še mačke ni nikoli napadel. Enkrat pa se je spustil v sosedovega otroka, ki mu je vsak dan prinašal hrano, da se je lahko igral z njim. Ko smo ga peljli na pregled so ugotovili, da je bil zelo bolan. Prestal je nekaj operacij in takrat je bil zelo razdražen in ker se njegovo stanje nikakor ni izboljšalo smo se odločili, da mu skrajšamo muke- je bilo pa zelo hudo.
Je pa v meni sedaj prisoten večji strah in nezaupljivost do psov.  On ti ne more povedati, da se slabo počuti in, da ga pusti na miru. Sedaj imamo dva psa nemško dogo in bernardinca- oba zelo prijazna. Vendar sedaj ko jima je vroče nikoli ne spustim otrok blizu, da ne bi prišlo do kakšne nesreče. Sploh pa me je strah nečesa drugega na mojega sina sta oba psa zelo navezana in me je vedno strah, da ne bi  otroške igre namore razumela zato jih nikoli ne puščam same kadar je pri hiši več otrok.
Lastniki moramo biti zelo odgovorni do psov saj oni nimajo istega razmišljanja kot mi in v večini nas branijo, včasih pa se slabše počutijo in to pokažejo na
takšen način.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Usmrtitev psa
3.8.2009 12:35:51   
Arwenko
hja, očitno tudi fant ni tisto kar misli da je, alfa v krdelu, ker alfe pes nikoli nebi napadel...očitno bo treba povsem na novo vzpostavit odnos do psa. aja, pa gled tistega z obiski, obstaja še en način, enostavno kadar je obisk daste psu gor nagobčnik, čeprav odkrito povedanu, psu nebo nič hudega če ga boste za 2 urci zaprli recimo. V končni fazi ne vem, mi tudi kdaj dobimo obisk, ki ne mara psov pa jih takrat stran zapremo in tako dalje.

Vse skupaj mislim, da je to res tipičen primer psa, ki je prerasel lastnika in se čuti glavnega v bajti in dela to kaj mu paše, in če mu to hoče kdo preprečit, šavsne. Povsem normalno obnašanje iz pasjega vidika. hkrati pa povsem rešljivo, z nekaj truda in pravilnimi navodili. Upam, da vas s pomočjo Metode uspe, številnim je, tudi vam lahko.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Usmrtitev psa
3.8.2009 16:17:48   
Edinka
No, da je moj lubi alfa v kardelu so ugotovili pasji strokovnjaki, ne midva. :)
Bomo videli, kaj bodo rekli pri veterinarju. Težko se je odločit, kaj je prav in kaj ni, sploh ko ti vsi strokovnjaki obračajo hrbet. Psom še vedno zaupam in jih imam rada, do našega sem pa čisto zaupanje izgubila. Kako določit, kje je sprejemljiva meja agresije? Moje mnenje je pač takšno, da sprejemljive agresije ni.
Ne vem, me čaka še veliko razmišljanja, tuhtanja in posvetovanja.


(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Usmrtitev psa
3.8.2009 16:23:17   
Arwenko
Edinka, ne vem kaj si obetaš od veterinarja, ampak veterinarji imajo o vedenjskih motnjah psa bolj malo pojma, razen tisti, ki so za to posebej specializirani, to pa zato ker se v programu svojega izobraževanja s tem SPLOH ne ukvarjajo, na žalost. Kaj ti bo povedal ne vem, ampak usposobljen je kvečemu kak posamznik, ki se je izobraževal prostovoljno dodatno, teh pa je malo. Edina še zaupanja vredna (poleg Metode) s tega področja je Sabina Stariha Pipan iz ene izmed ljubljanskih klinik, ne vem točno na kateri dela. Navaden veterinar pa je pri tem vprašanju zguba časa. Ampak Metoda je delala v Nemčiji magisterij prav iz tega področja in se s tem ukvarja že 30 let, jaz bolj kompetentne osebe pač ne poznam. 

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Usmrtitev psa
11.8.2009 10:02:53   
honey
Mi smo imeli dolga leta nazaj nekega ovčarja, sploh ne vem več točno, kakšne pasme je bil, ker sem bila še premajhna, ampak bil je zelo podoben volku. Stara sem bila po moje nekje 8 let, sestra pa 3. Pri sosedovih so imeli tudi fanta istih let, kot moja sestra. Nikoli ni bilo nobenih problemov z njim - jaz sem vedno sedela na strehi njegove ute, igrala sva se skupaj, nikoli nobenega problema. Potem pa je enkrat sosedov fant začel metat kamenje proti njemu in ga dražit. Moji starši so takoj, ko so to videli, reagirali, ampak očitno je bilo že prepozno. Ko je sestra prišla nič hudega sluteč mimo, jo je pes zagrabil za nadlaket. Sicer je takoj, ko jo je ugriznil, ugotovil napako, ampak je bilo žal že prepozno. Glede na to, da je bila sestra takrat še tako majhna, je bilo potrebno roko šivat, pa čeprav ni bil ugriz tako močan in bi odraslega človeka najbrž samo bolj opraskal. Ugotovili smo, da takega psa žal ne moremo imeti več in smo ga dali na neko osamljeno kmetijo, kjer niso imeli otrok in tam je dočakal mislim da kar precej visoko starost. Tako da k sreči smo tako rešili problem.

Poznam pa primer z naše vasi, ki se je zgodil par let nazaj. Imeli so nemškega ovčarja, ki je bil star kakšni 2 leti. Vedno je bil prijazen kuža, nikoli ni kazal znakov agresije, z otroci se je lepo razumel. Nato je šel z lastnico, njeno sestrično in sestričnino 3-letno hčerko na sprehod. Psa so spustili s povodca, da bi se pač zletal, glede na to, da smo v takem okolišu, kjer ni velike verjetnosti, da ti ga povozi avto in tudi mala verjetnost, da koga srečaš. Pes je normalno dirkal okrog, punčka pa je hodila ob mamici. Kar naenkrat se je pes menda obrnil in brez kakšrnegakoli opozorila skočil v otroka in jo ugriznil v desno stran obraza. Punčka je dobila zelo hude poškodbe in bo potrebnih še več plastičnih operacij, da ji bodo obraz poštimali. Postopek je bi isti, kot že zgoraj opisan - 10 dni na opazovanju in 3x obisk pri veterinarju. Ko ga je lastnica peljala 1. k veterinarju, je bila skoraj ob roko, ker jo je pes hotel ugriznit. Nakar so mu ves čas natikali nagobčnik, ker drugače bi vse pogrizel. Na koncu so - sicer ne vem kako,s kakšnimi preiskavami - ugotovili, da je pes zbolel za ne vem kakšno boleznijo na možganih in se mu je dobesedno utrgalo. Tako da žal zanj ni bilo več rešitve in so ga morali dati uspavati.

Poskusi preveriti pri veterinarju, če lahko izključijo kakšno možgansko obolenje, preden se odločite in psa usmrtite. Poskusi tudi z nasveti strokovnjakinje, ki ti je bila zgoraj predlagana. Poskusi vse, da si ne boš potem očitala. Drugo je, če je pes bolan in ga daš usmrtiti, da mu skrajšaš muke. Takole pa, ko niti ne veš, zakaj je pes agresiven, pa mislim, da je bolje, da se ugotovi, zakaj je prišlo do tega in se mu pomaga na kakšen način. Ne vem, jaz vem, da bi tako naredila.


_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Usmrtitev psa
11.8.2009 12:00:00   
Splišni
Kkao se je stvar odvila?

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Usmrtitev psa
12.8.2009 16:20:02   
tanjusi
Edinka, obrni se na Metodo Mikuž Bratkovič: metoda@hotmail.com

kakšen strokovnjak je ona?
T takšne težave kot imaš ti smo imeli tudi mi, nam je dobesedno zrastel čez glavo, nobenega več ni šmerglal (najbolj še moža) ampak tudi ne tako kot bi mogel...
Na veterini so nam svetovali kastracijo , to smo tudi storili, se je pes precej umiril, čeprav še ima tu in tam kake prebliske, te pa povsem razumem.
Pri nas je problem, da sva midva z možem stroga in hočeva imet en red z njim ,tašči se pa smili in ga cartla ravno tam ko ni treba- pa ne mi rečt da se naj pogovorimo, ker je stara blizu 80 in se ji ne da rečt.
No za tole Metodo bi pa res rada vedela!


_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Usmrtitev psa
12.8.2009 21:55:06   
Edinka
Da zaključim to sago... Naj vam povem, kako se je vse odvijalo po vsej teh vaših nasvetih.

Ko je pes ugriznil dve, je s tem spodil iz stanjovanja tri in očitno tako ugotovil, da z grizenjem in šavsanjem ustvari status alfa samca. Tu bom priznala svojo napako in potrdila, da psu očitno nisva bila kos in očitno ne dovolj odločna lastnika. Ne dajajte me zdaj na garmado. Priznam, naredila sem veliko napak, psu pa sem nudila vse, kar potrebuje - šolo, sprehode, cepljenje, redno hrano in disciplino, kakor sem mislila, da je prav.

Bila sem jezna, besna, ogorčena, in zdaj .... Psa sva po posredovanju človeške veterinarske inšektorice lahko dala v zavetišče, kjer je na voljo za posvojitev, v registru pa je naveden kot nevaren pes.


Pa, če pošteno povem, prazaprav ne zanima, kaj si vi mislite o meni, o mojih metodah in načinih vzgoje. Napačno sem vzgajala malo, nedolžno bitje, ki zdaj pačuje moje napake. Kljub temu pa .... Pogrešam ga iz dna srca,  do moje smrti bo moje bitje in do moje smrti se bom zavedala svojih napak. Do smrti ne bom več imela živali, ker nobenemu bitju nočem več prizadejati takšne bolečine.
Obesite me na kol, na garmado, na ne vem kaj ... Saj je upravičeno. Vedite pa, da se zavedam napak in za vse to prekleto drago plačujem.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Usmrtitev psa
12.8.2009 22:05:23   
Arwenko
tanjusi - Metoda je strokovnjakinja za vedenjske motnje psov, zelo izkušena inštruktorica, vzrediteljica in kinološka sodnica. 

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Usmrtitev psa
12.8.2009 22:07:44   
Arwenko
Edinka...samo nekaj mene moti. Lepo je če človek prizna napako, mene samo moti reakcija nanjo, namesto da ob takšnem spoznaju, ki si ga napisala ,sedaj vložiš nekaj truda v psa, ga oddaš, to je zame pač bežanje od odgovornosti, po sistemu, naj se nekdo drug ukvarja z njegovo prevzgojo. Upam vsaj, da si ga dala v kakšno zavetišče, kjer ga ne bodo po 30 dneh usmrtili. 

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Usmrtitev psa
12.8.2009 22:46:26   
Edinka
Arwenko!

Verjetno je res to. Bežanje. Ne morem pa živeti v stanovanju, kjer je živel pes, ki se jo bojim in vem, da je prevzel oblast. Zato sem tudi napisala, da priznam, da sem ga polomila na polni črti, da nisem naredila vsega. Dejstvo pa je, da je pes prerastel tako mene kot mojega moža.
A ni boljše, da napako priznam, se sprijaznim z bolečinami in živim v upanju, da bo kuža našel boljše lastnike? Lahko me obtožujete, lahko govorite, da sem slaba lastnica. Psa ne bom imela nikoli več.
Tako da .... Priznam napake, priznam vse .. Nisem se bila sposobna spopasti z nastalimi težavami.
Bi pa prosila samo eno ....
Namesto da težite meni .... povejte potencialnim posvojiteljem, je  na  voljo za oddajo kuža, ki je ugriznil dva. Potem pa povejte, kdo je za.


(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Usmrtitev psa
12.8.2009 23:09:56   
Arwenko
Jaz pač mislim, da se ni treba zdaj posipavat s pepelom, si očitat ne vem kaj in se sikirat za stvari, ki si jih naredila narobe. Zato, ker pač mislim, da jih nisi naredila za nalašč in da nisi zato ker se ti je to zgodilo slaba oseba.

Vsekakor pa ostajam pri mnenju, da ste psa oddali, brez da bi poskusili s strokovno osebo z njim delat, pa vsaj kakšen mesec, pa maker da bi pes imel pač gor nagobčnik. To se meni zdi sporno, če bi vi poskusili, pa ugotovili, da vseeno ne gre, potem bi tako odločitev razumela, ne pa brez poskusa. A ste sploh kontaktirali Metodo oziroma se z njo dobili vsaj na enem posvetu? S tem pa ko ste ga oddali, pa ste samo preložili svojo odgovornost na druga ramena in to zame ni odraslo obnašanje - moj pes je moja odgovornost, pa če nimam nikoli v življenju nobenega več, ta je (bil) moj in je zato moja odgovornost. Takšno je pač moje mnenje.

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Usmrtitev psa
12.8.2009 23:10:49   
Arwenko
Še enkrat ponavljam vprašanje - a si ga vsaj oddala v kakšno zavetišče, kjer ga ne bodo avtomaično usmrtili po 30 dneh?

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Usmrtitev psa
12.8.2009 23:45:16   
Edinka
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Še enkrat ponavljam vprašanje - a si ga vsaj oddala v kakšno zavetišče, kjer ga ne bodo avtomaično usmrtili po 30 dneh?


Ne vem. Res ne vem.  Tja sem nesla hrano, sklede, povodce, ovratnice, igrače in priboljške.




Oprosti, Arbwenko, res se ne bom zagovarjala. A ni dovolj, da vem, das sem enemu bitju uničila življenje? A ni dovolj, da se bom za to sikirala do konca življenja? Osebno pač mislim, da takšnega psa nisem sposobna obvladat. Ne mi pa, prosim, več svetovat s pasjimi psihologi. Pač ne verjamem v to. Tako sem sem odločila. Prosim, spoštujte to. Mojega kuža ni več pri meni in jaz moram živeti s tem, ne vi.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Usmrtitev psa
30.8.2009 22:04:46   
Springy
IZVIRNO SPOROČILO: Edinka

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Še enkrat ponavljam vprašanje - a si ga vsaj oddala v kakšno zavetišče, kjer ga ne bodo avtomaično usmrtili po 30 dneh?


Ne vem. Res ne vem.  Tja sem nesla hrano, sklede, povodce, ovratnice, igrače in priboljške.




Oprosti, Arbwenko, res se ne bom zagovarjala. A ni dovolj, da vem, das sem enemu bitju uničila življenje? A ni dovolj, da se bom za to sikirala do konca življenja? Osebno pač mislim, da takšnega psa nisem sposobna obvladat. Ne mi pa, prosim, več svetovat s pasjimi psihologi. Pač ne verjamem v to. Tako sem sem odločila. Prosim, spoštujte to. Mojega kuža ni več pri meni in jaz moram živeti s tem, ne vi.



Veš kaj lahko resnično storiš in s tem vsaj del odgovornosti prevzameš? Pokličeš v zavetišče, kjer se pes nahaja in se z njimi dogovoriš, da ga ne usmrtijo zaradi pretečenega 30 dnevnega roka, ta čas pa boš ti plačevala oz. skrbela za njegovo oskrbo. Poskrbi za hrano in priboljške, udobno namestitev psa, sprehode itd. In obenem tudi ti išči nove lastnike, saj so očitno precenili, da pes ni tako nevaren, da bi ga bilo potrebno usmrtiti, ampak se ga da prevzgojiti, oz. je v rokah odločnega (kar ne pomeni nasilnega!) lastnika povsem vodljiv.

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?