Anonimen
		   
		
		   
		  
		   
		 | 
	  
		
		
		 IZVIRNO SPOROČILO: Hope2      IZVIRNO SPOROČILO: Repka      IZVIRNO SPOROČILO: brina_3      Kot že naslov pove, me zanima, kako same pripravite špinačo? Ponavadi skuha mami,danes pa bom kosilo kuhala jaz in se mi je "zaluštalo" špinače, vendar ne v listih :)      Hvala lepa že vnaprej               Sicer je tole že mim, ko si rabla. Sama špinačo pripravim isto kot solato, jo vržem za 5 min v vroč krop. Potem jo dam na puter, dodam 1/2 jušne kocke in mal tenstam (5-10 min), zalivam z mlekom. Čez ene 15 min dam česen, peteršilj, mal popra, 10 min tenstam, dodam mal moke, zalijem z mal mleka, da se zgosti, odstavim in dodam kislo smetano.          Madona kolk časa za eno ubogo špinačko, pol ure   .       Špinača je neki, kar je en, dva, tri kuhano. Vsaj zame   . Torej največ 5-8 minut, če je stara. Če pa je mlada špinača, jo dam v krop in takoj ven, torej par sekund. Ali pa kar svežo v ponev z maslom in tudi tako rabi kako minutko, pa še kako minutko z začimbami in dodatki.       Sicer pa najraje kupujem svežo mlado špinačo, porabimo pa jo za solate, k testeninam, k rižoti ali kot omako.      a      Stvar okusa. 
			
								
			
			
				  	
		  
		  
		  
		 |