|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NAHRBTNIK ZA NOŠENJE OTROKA
12.10.2009 14:10:24   
honey
Če smem predlagati, najprej poskusite, če imate možnost, preden nahrbtnik kupite, če se bo otrok sploh hotel nosit v njem. Mi z našim sicer nismo imeli problemov, kar se tiče nošenja, sem pa nahrtnik posodila sestri za njenega 1 leto in še malo starega, pa ni šans, da bi se nosil v njem. Samo toliko v opozorilo.


_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu februarček)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: NAHRBTNIK ZA NOŠENJE OTROKA
16.10.2009 7:39:37   
Urko15
Mi smo imeli Deuter Kid Comfort II in smo bili zadovoljni, nosili smo otroka do 20 kg, včasih na daljše ture smo ga vzeli zato, da je optrok malo zaspal. Pazit je treba da ni predolgo v njem, da otroku ne zaspijo nogice in se potem ves paničen joka, da ima mravljice v nogah.

_____________________________

Naj živi...

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: NAHRBTNIK ZA NOŠENJE OTROKA
23.11.2009 20:35:22   
TeMpL
Deuter Kid Comfort III kje naugodnjeje? Hvala!

(odgovor članu Urko15)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: NAHRBTNIK ZA NOŠENJE OTROKA
24.11.2009 8:14:18   
Mimmi78
Jaz novega Deuter Kid Comfort II zelo ugodno kupila v alpinistični trgovini K2 Alpinist v Ljubljani v Trnovem. Skupaj s strehico sem dala manj kot 100 eur (bil pa je 50% znižan). LP

(odgovor članu TeMpL)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: NAHRBTNIK ZA NOŠENJE OTROKA
25.11.2009 12:57:17   
Sončnica1
Tudi mi se zanimamo za nakup Kid Comfort II ali III. Zdaj mi samo nekaj ni jasno: ali ima otrok pri Kid Comfort II tudi oporo za glavico ko zaspi, lai jo ima samo III?

Če kdo prodaja omenjena nahrbtnika, bi prosila naj me kontaktira.

Hvala!


_____________________________

Na materinski dan se nam je pridružil Erazem! :)

(odgovor članu Mimmi78)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: NAHRBTNIK ZA NOŠENJE OTROKA
25.11.2009 13:00:22   
**Tinkara78**

IZVIRNO SPOROČILO: Mimmi78

Jaz novega Deuter Kid Comfort II zelo ugodno kupila v alpinistični trgovini K2 Alpinist v Ljubljani v Trnovem. Skupaj s strehico sem dala manj kot 100 eur (bil pa je 50% znižan). LP


Pred petimi leti sem dala 125 eurov za nahrbnik s strehico. Ko sem prodajajala pred enim letom rabljenega so cene bile tam do 150 eurov. Tak, da cena je dobra ni pa to realno 50% popust.

(odgovor članu Mimmi78)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: NAHRBTNIK ZA NOŠENJE OTROKA
25.11.2009 22:04:27   
Mimmi78
Sem gledala novega v trgovini Intersport in je bil nahrbtnik Deuter Kid Comfort II brez strehice 179 eur (letos jeseni). V K2 Alpinist sem morala za streho doplačati 8 eur (s 50% popustom). LP

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: NAHRBTNIK ZA NOŠENJE OTROKA
25.11.2009 22:13:11   
Mimmi78
Sončnica1, tudi Kid Comfort II ima oporo za glavo. Kid Comfort III ima višjo oporo in je namenjen pohodom v visokogorje, da prepreči udarce ob padcu ali zdrsu (tako mi je razložil trgovec v K2 Alpinist trgovini). Je pa III malenkost težji od II. Pomembno je za kam ga boste uporabljali (če zelo veliko hodite naokrog, tudi po visokogorju je bolj primeren III -  tako mi je razložil prodajalec v K2 Alpinist trgovini, se mi je zdel kar strokoven, vse mi je podrobno razložil. Je pa res, da sem laična na tem področju). Ko naš otroček spi (imamo II), pa je običajno nagnjen naprej.

(odgovor članu Mimmi78)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: NAHRBTNIK ZA NOŠENJE OTROKA
26.11.2009 16:59:48   
Bostjan-1
Odkar sem strnil svoje znanje in izkušnje v sestavek, ki veselo kroži po spletu, smo dobili tudi po trgovinah veliko "strokovnih" trgovcev. Včasih so prav komične situacije, ko nekatere fraze ponavljajo tako dobesedno. Če k temu dodamo še nekaj trgovskih trikov (npr. da je siva ponjava pri strehici za II namenjena dežju, da je opornica za glavo namenjena spanju, da je mrežica proti mrčesu nepogrešljiv dodatek, da je hrbtišče z mrežico boljše zaradi dihanja,...), potem kupec mora (!) biti zadovoljen user posted image . Le odgovor na vprašanje, koliko otrok imajo in koliko so jih oni sami nosili (ali drugače - ali sploh imajo kaj praktičnih izkušenj), ostaja bolj medel user posted image . Nekateri trgovci pogosto naročijo pri proizvajalcu osiromašeno verzijo (slabši materiali, manj dodatkov), da ga lahko ponudijo po "akcijski ceni" user posted image , npr. primerjajte "Deuter Kid Comfort MS" na www.ebay.de z uradnim asortimanom na www.deuter.com Podobni primeri so znani tudi pri nas, nevednega kupca pa hitro zavedejo.
Kakorkoli že, sestavek lahko snamete tudi sami - trenutno se zagotovo nahaja na http://www.pdsg.si/index.php/nahrbtnik_za_no%C5%A1enje_otroka (http://www.pdsg.si/Nahrbtniki_za_nosenje_otrok.pdf) ali http://otrocarije.blogspot.com/2008/07/nahrbtniki-za-noenje-otrok-planinski.html (http://tehnicnastran.googlepages.com/Nahrbtnikizanosenjeotrok.pdf). Pripravljam pa že dopolnjeno verzijo (predvidoma pomladi), za kar vabim tudi vse ostale, da ga pomagate dopolniti s svojimi vprašanji, izkušnjami ali celo fotografijo (moj kontakt je na koncu sestavka). Verjetno bo zraven tudi naš know-how o turnih saneh in kolesarskih prikolicah.

Da odgovorim še glede opornice za glavo. Le-te so dolgo propagirali kot pripomoček med spanjem, kar je nesmiselno, ker drži otrokovo glavo pokonci v neprijetnem (binglajočem) položaju. Druga razlaga je bila, da pri manjših otrocih s še ne stabilno držo glave le-to razbremenjuje. Ampak takšnih otrok sploh ne smemo nositi! Boljše firme jih že dolgo ne delajo več. Ukinjati so jih pričeli pred par leti, ko se je pripetilo par poškodb otrok, ki so spali z opornico, pri padcu nosača. S simulacijo so potem ugotovili, da je bolje, če je otrok naslonjen na nahrbtnik, ker je pri padcu že naslonjen na nek globalen del, ne pa da vanj trešči.
Namen povišanega naslona pri določenih nahrbtnikih pa ni v opori za glavo (se nanj otroci nič ne opirajo), ampak bolj zaščiti v določenih situcijah, npr. pri zdrsu in padcu na zadnjo plan se bo otrok v celoti naslonil z glavo nazaj, medtem ko se nižji nasloni končujejo malo na otrokovim vratom. Pa nadalje situacija, ko se potegnete pod deblom - preje boste zadeli v nahrbtnik kot v otrokovo glavo. V primeru uporabe dežne ponjave bo le ta na takšnih nahrbtnik bolj stabilna v močnem vetru. Povišan naslon je tudi zelo dobrodošel, do pridete do koče, pa otrok še vedno spi - nahrbtnik s sprednjim ročajem nekam obesite in v miru pojeste joto...

Za morebitna vprašanja, na katera ne boste našli odgovorov v sestavku, ali za nekajdnevno izposojo nahrbtnika za test me lahko pokličete. Lahko pa tudi skupaj kam skočimo... user posted image

LP, dobro izbiro in varno pot!
Boštjan

(odgovor članu Mimmi78)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
photo
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?