|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Podaljsano bivanje ...
17.9.2009 21:31:29   
Misek
Odgovorila bom kar vsem skupaj.

Danes sem se dogovorila, da se bova z doticno uciteljico dobile v ponedeljek. Tako sem se odlocila ker imam rezervo, da si otroci zadevo in navodila lahko drugace tolmacijo, ceravno je tako jasno bilo povedano da dvomim,da je nesporazum, vendar vseeno.... Tako startam z doticno uciteljico in bomo videli kajs e bo zgodilo. Dopuscam tudi, da je uciteljica neizkusena, da se je morda malo ustela in niti ni pomislila na vse posledice tozarjenja.

Premalo je solo ze mimo, da bi lahko kaj vec rekla o uciteljici ali imela izdelano mnenje. Opazila sem, da se nikoli ne nasmehne, da se drzi kot bi jo tepli - nekako mi je bolj podobna pazniku v zaporu kot uciteljici. Z druge strani je stroga, kar menim da je ok, sin pravi, da je prva liga in da se z njo dobro razume - s tem sem zadovoljna. Zato bi rada tudi njej dala moznost, da o zadevi premisli, pretehta in se odloci. Danes em pravzaprav celo dobila obcutek, da se morda zenska tudi boji in ji je namrscenost pravzaprav obrambni mehanizem. Razumem tudi, da ima poleg otrok skoraj dvojno vec starsev, ki manj ali vec gledajo pod prste kaj ona pocne - vsaj sedaj na zacetku.

Niti najmanj me ne moti, da otroci imajo svoje obveznosti, dolznosti. Pozdravljam tudi dezurstva, saj im to veliko pomeni in daje im na veljavi. za otrosko samopodobo zelo dobrodoslo. Edino to, da ko se vrnejo v ucilnico pa mora dezurni porocati kdo je zakrical, kdo se je smejal, kdo je klepetal... danes mi se dete razlozi, da ne ve ali so ga kaj zatozili, ker je moral na stranisce ta cas.

Mika: pravzaprav si nism bila na jasnem kaksen je sistem v soli, pa sme raje malo pocakala.

Gina: kakor kaze si ti za naso uciteljico mala malica user posted image


Katipi: o locevanju z malico -  nas je prvosolcek in vsi v razredu imajo vse obroke , razen tistih, ki takoj po pouku gasnejo domov - ce kaksen taksen sploh je v nasem razredu.

Gre za tvojega otroka! Si ga predstavljaš, kako s prstom kaže na otroke in poroča, kaj je kdo naredil, tistega, ki se mu ne bi rad zameril, pa preskoči, s tem da se še namerno zlaže poleg tega, da že tožari?!?! UKREPAJ!!!


Prav ta slika me je zmrazila. In ukrepam. Zaenkrat se mirno in z majhnimi koraki. Morda je pa uciteljica povsem razumna in bo do tedaj tozarjenje ukinila user posted image


_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Podaljsano bivanje ...
23.9.2009 13:39:04   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Morda je pa uciteljica povsem razumna in bo do tedaj tozarjenje ukinila user posted image



Govorilne so mimo in ta zgodba je dobila svoj zakljucek.
Po daljsem in konstruktivnem pogovoru smo se z uciteljico PB dogovorili, da otroci ne bodo njej referirali kaj je kdo naredil narobe, temvec da bodo razredu ob koncu solskega dneva povedali kaj vse je bilo narobe oz. katera solska pravila se niso upostevala in na kaksen nacin se niso upostevala. Tako bi se tozarjenju izognili oz. le to ne bi bilo poimensko in usmerjeno k uciteljici. s cemer je element "tozarstva" izgubi.
Ce zadeva ne bo potekala tako kot pricakujemo bomo naprej resevali.
Sicer se mi je dopadel konstruktiven in pozitiven nacin, ki ga je ubrala uciteljica.

Se to .... po novem malico lahko nesejo domov. Samo si jo mora ucenec sam pospraviti. 
Skratka naloga uspesno zakljucena :)

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Podaljsano bivanje ...
15.10.2009 11:19:38   
Teja K
Mišek še moje mnenje oz . izkušnje!

Prvo to tožarjenje je katastrofa, treba je učiteljici na prste stopit, takoj!

Drugo, zaprte stvari, celo sadje kot so hruške, jabolka, banane,... so pri nas otroci nosili domov in ne glede kaj je ena napisal Haccap in to.. ni res, to si plačal in ti pripada in pri nas ni bilo nikoli problema. Pri nas je bil problem, da moj otrok mlečnih stvari ne je in je zmeraj vse domov prinesel potem pa je bil lačen, zato sem mu tudi odpovedala popoldansko malico in si jo zraven nosi.

Sedaj pa prinese tudi tiste stvari, ki jih ima pri dopoldanski malici (2. razred) in jih ne poje user posted image user posted image , tudi pol kruha! Grozen je, kar se tega tiče, to ima po partnerju... je treba šparat user posted image user posted image user posted image .

Miško mislim, da ima pravico malico domov nest in povej to razredničarki in razloži, da ti hrano plačaš in želiš, da jo potem tudi vi konzumirate, ne glede ali to poje otrok kasneje, ali mačka ali pes, ali pa celo doma vržete v smeti... Tu gre za princip... (kolikor pa poznam šolstvo in zaposlene (niso vsi taki, ampak stara garda učiteljev bi si za 1€ tudi koleno zvrtala) je čisto možno, da si učiteljica nese zapakirane stvari domo in vem, da je na veliko šolah tako!!!, sem tudi sama delala v šolstvu, ne kot učiteljica, in sem videla kaj učiteljice počno)...

Tako Miško, čisto upravičeno si v skrbeh in v dvomih.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Podaljsano bivanje ...
15.10.2009 11:20:34   
Teja K
ups, no šele sedaj sem videla, da si uspešno rešila user posted image user posted image , bravo

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Podaljsano bivanje ...
16.10.2009 19:45:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Skratka naloga uspesno zakljucena :)


Bravo user posted image

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Podaljsano bivanje ...
21.10.2009 20:58:53   
neboglasnica
IZVIRNO SPOROČILO: enea

Naj vam objasnim kaj je z malico (popoldansko) po šolah, ni samo pri vas tako ampak povsod. Sama delam v šolski kuhinji, v kuhinjah in podobnih obratih kjer se dela in proizvaja hrano imamo sistem ki se mu reče HCCP,( ma ja sedaj niti ne vem če sem kratico prav napisala- ker je že toliko govora o tem da me glava boli, in nam vsak dan pod nos molijo tale hacap- tako naj bi se prebralo). Po temu sistemu je pač vse kar se dogaja okoli hrane strogo pregledano, preverjeno, temperatura hrane se meri 2-3x na delitev kosila, ker pač mora biti dovolj segreta, hladna,...
No da grem konkretno na ta tvoj primer pop. malice,( sama imam drugošolko in delam na isti šoli kamor hodi). naj se dotaknem jogurta ki si ga omenila, vsaj pri nas je tako da ko pojedo kosilo, učiteljica pobere tudi popoldansko malico, če je jogurt ga dobi direktno iz hladilnika, kosilo pojedo okoli 12,30-13h, pop.malico jedo nekje ob 14- 14,30h, kaj se dogaja s tistim jogurtom ki je že takrat 1-1,30h zunaj hladilnika, kaj je šele z njm ko ga bi otrok prinesel domov ob 15,30-16h- Če je toplo, že v spomladanskih dnevih oz. sedaj ko se začne šola je še toplo, pozimi je ogrevanje in jogurt pride topel, verjetno sama veš da bakterije in virusi imajo takrat idealne pogoje se razmnoževat. Kaj dotično je s tistim jogurtom ki ga tvoj otrok ne poje, gre v SMETI.
Polagam ti na srce, ali navadiš otroka da bo pojedel jogurt ali ga odjaviš od malice in mu daješ s seboj kar ima pač rad.
user posted image user posted image



No, delam v OPB-ju in pri nas ni dovoljeno vzeti malice učiteljici, ampak nam jo pripelje kuharica ob 14.10. Ravno zaradi T in ostalih reči.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Podaljsano bivanje ...
27.10.2009 20:17:43   
staši
Nisem brala vse pošte ker te popolnoma razumem ...
Moja dva sta tudi v PB in nimata pop. malice ker gresta domov z drugim prevozom ob 14.20.pa ju doma sigurno kaj čaka v loncih ,imata pa oba malico in kosilo .
Oba imata plastične posodice z pokrovi (ali vrečke )in kar ostana ni važno kaj samo en košček kruha ga lahko prineseta domov in isto je z kosilom ,ne vem npr .pohano meso če ga ne pojesta prineseta domov in to je pri nas v navadi že od prvega razreda ,je razredničarka sama naročila posodice če se ne poje nese domov ..kar je logično ker to jaz plačam .
Kar se pa tiče drugega problema ...če učiteljica da vse te naloge otrokom kaj pa dela oan....si lakira nohte...!!!!kaj ni ona tam da jih ona pouči o tem in da jim pri teh stvareh pomaga ...ne vem no ...kaj pa če skličete sestanek sej imate v razredu sigurno koga v svetu staršev....pri nas če je kaj narobe se njega obvesti  in se problem čimprej reši... srečno...

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Podaljsano bivanje ...
28.10.2009 12:27:51   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Teja K

ups, no šele sedaj sem videla, da si uspešno rešila user posted image user posted image , bravo


Pravzaprav.... menila sem, da smo resili problem, sedaj se pa izkaze, da je vse po starem; popolnoma nic se ni spremenilo. Celo lahko recem, da se je poslabsalo user posted image
Kaj bo iz tega ven prislo, bomo videli.....

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Podaljsano bivanje ...
9.11.2009 15:47:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

... popolnoma nic se ni spremenilo. Celo lahko recem, da se je poslabsalo user posted image


Ravnatelj/-ica se s tem strinja?


(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Podaljsano bivanje ...
9.11.2009 15:53:33   
RAKICA2007
katastrofa... user posted image user posted image user posted image
da se kaj takega dogaja...
takoj k ravnateljici/ravnatelju, pa naj on/ona takoj ukrepa user posted image user posted image

resnično je potrebno stopiti tej učiteljici ne samo na prste kar na celo nogo, da jo bo fajn bolelo user posted image user posted image

Upam, da se tole čimprej reši

prosim, poročaj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Podaljsano bivanje ...
9.11.2009 16:02:45   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: Teja K

ups, no šele sedaj sem videla, da si uspešno rešila user posted image user posted image , bravo


Pravzaprav.... menila sem, da smo resili problem, sedaj se pa izkaze, da je vse po starem; popolnoma nic se ni spremenilo. Celo lahko recem, da se je poslabsalo user posted image
Kaj bo iz tega ven prislo, bomo videli.....


Kaj se je pa poslabšalo?

Ja, nič, še 1x na sestanek! user posted image


_____________________________



(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   [Brisano sporočilo]
26.11.2009 5:30:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Podaljsano bivanje ...
26.11.2009 18:41:19   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: RAKICA2007

katastrofa... user posted image user posted image user posted image
da se kaj takega dogaja...
takoj k ravnateljici/ravnatelju, pa naj on/ona takoj ukrepa user posted image user posted image

resnično je potrebno stopiti tej učiteljici ne samo na prste kar na celo nogo, da jo bo fajn bolelo user posted image user posted image

Upam, da se tole čimprej reši

prosim, poročaj



Bili smo se na enih govvorilnih urah. Uciteljica niti ne razume kaj ji govorimo. Pravzaprav se izgleda niti ne zaveda kaj pocne, za njo je to.. ja pa kaj je to takega. Tudi pri drugih stvareh opazamo ( ne samo mi, temvec  tudi drugi starsi), da doticni uciteljici nekatere stvari niso najbolj jasne. Eno mamo je ze zmarsirala ven iz ucilnice, da naj pocaka, ker je prisla po kosilo po otroka, da gresta na kontrolo in  to s prav zanicljivo gesto - zamahovanjem z dlanjo stegnjene roke v smeri vrat, ce ji kdo pove kaj kar ji ni najbolj vsec obraca z ocmi in piha skozi nos, kot bi hotela preveriti ali ima sinuse ciste....
Ena mama, ki ima starejsega otroka, ki je eno leto bil pri tej uciteljici v PB je ugotovila, da so se ji takrat te zadeve zdele nepomembne, vendar ugotavlja, da so v tem letu nastali negativni vzorci obnasanja, ki jih sedaj niti ni mogoce preoblikovati ali kar zbrisati. zato je sedaj se toliko bolj zagreta, dase zadeva resi.

Uciteljica se z druge strani umika. Zmenjeni smo bili, da bo pritegnila solsko pedagoginjo, pa je "pozabila". Sedaj je na bolniski in se ne ve kdaj pride nazaj. Jaz sem jezna, ker se prevec vlece vse skupaj. Starsi se kmalu dobimo in bomo probali nastopiti kot razred. Ravnateljica pravi naj se pogovorimo z uciteljico!!  Ko recemo da smo se pa no probajte se enkrat...... Ce se kmalu ne bo zacelo resevat, bom "jadrala" na ministerstvo. Odnehat pa ne mislim. Morda je treba ubrati njeno metodo speckahle - ce nekdo dela nekaj kar ni ok, se z njim ne pogovarjas, nisi tihgo, ga zaspecas direktno tistemu, ki je pristojen za ukrepanje in kaznovanje ... solska inspekcija?
A ve kdo ali je solska inspekcija pristojna za tovrstne zadeve??

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Podaljsano bivanje ...
26.11.2009 18:44:44   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

[Na srečo mi teh težav nismo imeli. Tako v vrtcu, kakor tudi v osnovni šoli smeta (in sta smela v preteklosti) otroka popoldansko malico vzeti s sabo, v kolikor je nista pojedla, kar se mi zdi tudi edino logično, saj če jaz to malico plačam, potem je otrokova in z njo razpolaga on (oz. jaz). Če bi bilo tako, kakor pri vas, bi bila jaz najbrž že takoj naslednji dan v šoli.


malica.... otrok se ne upa reci, da bi vzel ostanek malice s seboj, saj naj bi otanke dajali v neko kanglo za nekega kmeta, ki ima zivali. Uciteljici smo rekli, pa ne zna drugega kot ugotavljati, da je malica za to, da se v soli poje... in dalje ne poslusa. Je pa nekako ta malica trenutno v drugem planu.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Podaljsano bivanje ...
30.11.2009 15:04:44   
nejcko
Šele zdaj sem zasledila tole temo: pri nas lahko otrok vzame malico domov, če je ne poje v šoli,  če poje npr. samo jogurt, lahko žemljico vzame domov in obratno ... nikoli ni bilo nobenih problemov. Tako je bilo lani v 1. razredu in tako je letos v drugem.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Podaljsano bivanje ...
30.11.2009 15:16:56   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

A ve kdo ali je solska inspekcija pristojna za tovrstne zadeve??


Ne, ni. Šolska inšpekcija je pristojna le za to, da ugotovi, če učitelj spoštuje predpise in zakone, če izvaja svoj letni delovni načrt in predvsem če ima vse papirje tako napisane kot bi morali biti. Če se želi spuščati v stroko, mora zagotoviti strokovnjaka iste smeri kot je tisti, ki se ga preverja. To, kar ti navajaš, ni stroka.
Za probleme, ki jih navajaš, ni pristojen nihče drug kot ravnatelj.

< Sporočilo je popravil bumerang -- 30.11.2009 15:17:17 >


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Podaljsano bivanje ...
30.11.2009 21:04:35   
Gina
Lahko zahtevate sestanek z ravnateljem, konkretno učiteljico, (razredničarko - če želite, čeprav se je direktno ne tiče v bistvu) in svetovalno službo - starši tega razreda mislim. To se zmenite z ravnateljem.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Podaljsano bivanje ...
1.12.2009 0:35:05   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Lahko zahtevate sestanek z ravnateljem, konkretno učiteljico, (razredničarko - če želite, čeprav se je direktno ne tiče v bistvu) in svetovalno službo - starši tega razreda mislim. To se zmenite z ravnateljem.


Hvala za info.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Podaljsano bivanje ...
1.12.2009 15:28:19   
bumerang
Gina, oprosti, kaj pa ima razredničarka s tem?
Sestanejo naj se s tistim, s katerim imajo problem ali z njegovim nadrejenim ali s svetovalno službo.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Podaljsano bivanje ...
1.12.2009 16:13:32   
Gina
NIma razredničarka nič s tem - osebno. Ne glede na to, pa se gre za njen razred in je prav, da je o situaciji obveščena, pa ne iz druge roke, ampak iz prve. Zato se mi zdi prav, da je povabljena zraven. Ne za sodnika, ne za nekoga, ki se vmešava, ampak za nekoga, ki je seznanjen z vsem skup.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Podaljsano bivanje ...
1.12.2009 17:14:26   
bumerang
Meni se pa zdi, da tukaj razredničarka nima vloge saj se gre za učiteljico, njeno kolegico in po rangu enako. Ker je konflikt, potem je prav, da je zraven svetovalna služba, in ravnatelj, ker ji je nadrejen. Problem se odvija v času podaljšanega bivanja za katerega je programsko odgovoren razrednik podaljšanega bivanja in ta naj se s problemom tudi ukvarja. Razredničarka pa res nima s tem nič.
Ker potem bi lahko zraven zvlekli še učitelja, ki uči kak drug predmet v tem razredu, pa še kuharico, ki kuha za te otroke.

Oprosti ampak na take sem res alergična. Razrednik ni peteršilj, ki ga daš v vsako jed. Vsak ima svoje obveznosti in kompetence za katere je odgovoren in s katerimi naj se tudi ukvarja.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Podaljsano bivanje ...
2.12.2009 22:27:58   
Gina
Ma različni smo. A veš, jaz sem rada obveščena, kaj se dogaja. Čim gre za "moje" otroke, pa mojo direktno sodelavko v razredu, gre za "moj" razred. In ja, pri nas bi bili sigurno vsi prisotni, razrednik, vzgojitelj, učitelj pb, svetovalna služba in ravnatelj. Resnično je pa vloga razrednika ali vzgojitelja tukaj nehvaležna. Samo jaz se butasto v tem primeru ne bi mogla naredit, ap reči, jaz nimam nič s tem, naj dela z otroki kdor če kakor če. Vsak dan se z njo dogovarjam, sodelavko mislim, skupaj delamo ta razred fajn, udoben, prijazen, prijateljski, zavesten, izobražen in še vse kaj zraven in bi želela vedet, kaj se sploh dogaja. Pri nas tudi v resnici najbrž delamo mnogo bolj timsko kot po drugih šolah. Skupaj imamo govorilne ure, skupaj se pomenimo o vsem, skupaj se tudi marsikaj odločamo. NIkdar si samo podajamo kljuko. Pogosto se slišimo tudi popoldne zaradi specifičnih reči, pa tudi zaradi otrok in tega, da skupaj ustvarimo primerno klimo, se dopolnjujemo. Iz tega stališča se meni ne zdi brez smisla, da sta razrednik in vzgojitelj zraven.
PO drugi strani, če vprašaš eno mojo dobro prijateljico, tudi učiteljico, bi pa nekoga po moje najraje na gauge obesila, če bi jo kot razrednika zraven vpletali. Alergijo ima na to, tako kot ti. Ker se ji zdi, da itak pomagat ne more nič (to je sicer resnica, noben razrednik ne more v tem primeru čisto nič pomagat) in je boljše, da jo nič ne briga, nič ne ve in je stvar zanjo najenostavnejša in v bistvu rešena. Ona ne dela nič narobe, če pa kdo drug dela zanič - četudi z njenimi šolskimi otroki - pa rajši nič ne ve. Sebe je treba zaščitit.
V resnici ni zanič, sebe zaščitit, v resnici je to ok - sploh v današnjih časih. Rada bi bila taka. Pa nisem. Ta hip ne. Kaj češ, saj pravim, različni smo. Kako si že rekla enkrat, jaz nisem služba - do sem sem že prišla. Do tega da moj razred ni moj problem pa še ne.

< Sporočilo je popravil Gina -- 2.12.2009 22:28:35 >

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Podaljsano bivanje ...
3.12.2009 4:48:36   
bumerang
Vidiš, jaz razmišljam z druge smeri. Zaščita same sebe nima s tem nobene veze, pred čim le bi se ščitila?
Problemi, o katerih je govora, nimajo veze z razredom ampak s konkretno učiteljico, z njenim načinom dela oz. z njenim odnosom do dela. V tem primeru ne bo govora o problemih v razredu, torej o konkretnih učencih in njihovih problemih, ki jih je potrebno reševati na različnih nivojih in iz različnih vidikov, ampak se bo razpravljalo o učitelju. In tu jaz kot kolega v neposredni ravni črti nimam kaj delati razen pasti firbca. Kdo sem jaz, da bom sodila delo drugih in to javno na sestanku? Tega si ne bi nikoli dovolila.
O kolegu naj razpravljajo ljudje, ki so za to kompetentni, jaz zagotovo nisem. In če bi jaz bila ta oseba, bi se uprla, da je na sestanku še kdo drug razen mene in kompetentnih.
Da moj razred ni moj problem nisem še nikoli rekla, ni pa moj problem to, kar drugi počnejo v razredu v času njihove delovne obveze. Za zaposlene je odgovoren ravnatelj.

< Sporočilo je popravil bumerang -- 3.12.2009 4:53:29 >


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Podaljsano bivanje ...
3.12.2009 20:01:05   
Gina
Lahko sprejmem tvoje mnenje, mislim to, da kdo tako razmišlja, strinjam se pa ne. Vidim stvari še vedno, kot sem jih videla. Izogibanje soočenju s težavami v razredu, katerih ni razrednik neposredno kriv, mu je pa vseeno lahko vsaj malo mar, kako delajo z "njegovimi" otroki. Ali kak drug učitelj, ali pa starši. IN pravico ima zvedeti, kdo je za vsem skup zadaj, kadar tega ne ve. Lahko pa seveda vse to že ve, pa ne more nič pomagat. V tem primeru pa lahko sliši mnenje ravnatelja in svetovalne službe, ker ima tako prav gotovo boljšo orientacijo, kako se naprej ravnat. Če pa je stvar drugačna, pa učitelj ni kriv, pa ima pravico se tudi postavit zanj, saj je eden od tistih, ki natančno vedo, kako on dela, saj je vsak učitelj rp pogosto v razredu v času pb-ja. In ima natančno vedenje, kako njegov kolega dela. 

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Podaljsano bivanje ...
3.12.2009 22:16:17   
bumerang
Gina, saj tudi jaz tvojega sprejemam  user posted image  te pa res ne razumem.
Potemtakem ravnatelja kot pedagoškega vodjo sploh ne bi rabili.
Učitelj pač ne more biti odgovoren za vse, kar se v razredu dogaja. In timsko delo je ravno v tem, da vsak opravi del, za katerega je zadolžen, ne pa da povsod sedimo vsi skupaj in se gledamo.
No, če bi moje kolegice nos tiščale v take sestanke, bi jim hudo zamerila, sama pa bi, če bi bila v tak sestanek prisiljena, tam samo fizično sedela. Če imam komu kaj povedati, ga na samem pocukam za rokav in povem, ne rabim ravnatelja in pedagoginje zraven. Če bi, bi ravnala precej zahrbtno.

Sicer pa sva prešli temo te debate, naj pove avtorica, kako je uredila.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?