petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: ada2 da vam povem kako noč smo pa mi imeli ob 2 ponoči je adam začel lajajoče kašlat... sploh ni mogel vdihnit vmes.... hitro sem ga odnesla v kopalnico, odprla pipo v umivalniku in v tušu... ga držala nad paro, pa še brisačo čez.... nič boljše, samo panika ga je grabla in jokal je kako ne more dihat .... sem rekla andreju, če čez 5 minut ne bo boljše gremo po injekcijo deksametazona.... ok, čakamo, nič boljše.... se grema mi2 hitro oblečt, pa nušo sem zbudila in jo spravila k mihu spat (človek nikoli ne ve kako dolgo se bo ob takih stvareh zadržal....). naložimo se v avto, kjer je adam še vedno lajal kot krdelo psov.... pridemo v ZD.... pozvonim.... nič.... stojimo enih 5 minut tam pred vrati.... nič ..... mrzlo je bilo..... potem vidim, da je dežurna ekipa na nujni intervenciji.... se napokamo nazaj v avto in kam? ali ptuj ali ljutomer? ljutomer je sicer bliže, ptuj pa je le bolnica....???.... pomislim še na službo(vem, da imamo ampule deksa, ampak kar tako dati, brez odobritve zdravnika ).... se obrnemo proti ptuju.... po 5 km adam čisto mirno reče ;"zdaj pa že znam dihat." no, ok, kašlja tudi ni več bilo, pa smo se obrnili in šli domov.... doma sem mu zaradi preventive naredila inhalacije s fiziološko in bil je čisto ok.... zgleda, da mu je mrzel zrak pomagal... upam, da danes ne bo kakega letanja Uh...kot, da bi brala svoj post, ko je imel petardito prvič napad laringitisa... groza res, vem kako vam je bilo ....mi smo tudi takrat leteli sredi noči, sem mislila, da ne bo zdržal do urgence...in se je vmes že toliko hladnega zraka nadihal, da je bil ob sprejemu že skoraj čisto ok ....samo so ga vseeno takrat zadržali na opazovanju. Zdaj takoj ukrepam z inhalacijami fiziološke, če ne pomaga, pa oblečt in okno na stežaj. Me je pa še vedno GROZA teh lajajočih kašljev .
|