|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 14:49:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

aja,lahko pa naipišem kaj me bolj moti. že 2x se mi je zgodilo, da sta 5-6 letnika rekla svojim partnerjem v igri na igrišču (in mislila mojo 2 letnico): ej, dejva jo ubit. kao, igrajo se pirate. ja, nisem mogla verjet, da dobro slišim. no, meni je pa to nesprejemljivo. in sem jim tud povedala, da nimajo kaj tako govorit. starši pa - nič. no, meni je to bolj zaskrbljujoče..



Grozno,mene bi ravn tako vrglo,ce bi to za mojo rekla.
Me pa motijo,pistole,puske.....greva s tamalo ven,pa sosedov tamala kao strelja na mojo.Pri vsej izbiri igrac,je res potrebno se strelno orozjeuser posted image

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 14:50:13   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

IZVIRNO SPOROČILO: dory

A vi sploh veste,kaj pomeni beseda hiperaktivnost? Preberite si le pravi pomen te besede in dvomim, da boste to še kdaj pisale...
Ja moj je tud tkole sral, vsakič ko sva šla ven,se je al drl, al metal po tleh, delal scene,da me je skor kap...potem sem presekala...na licu mesta sem mu tako nalimala čez rit, ga dvignila in brez besed nesla ven...od takrat si še pomislit ne upa, da bi kej tazga naredil in se je čudežno spremenil...okej zej bom slišala kritike,čez kako si ga drznem čez rit...ja jebi ga, če mu nobeno prigovarjanje ni zaleglo je šlo pač mal z grda...še danes se spominja tega dogodka, pa sva se o tem že pogovorila...



Tole pa ne verjamem,da je hiperaktiven otrok,ce mu je ze ena cez rito pomagala,oz.ga umirila za vse vecne cajteuser posted image



no mene so v razvojni opozorili, da moj otrok ni hiperaktiven :)...in od takrat poznam pomen te besede...ima pa veliko energije...in mi je ogromno sivih las naredil...samo prej sem skoz probavala dopovedat, se pogovarjat, da sem se že sama sebi zdela mal blesava...in tamal je vedel,da pač ne bom nič naredila, da bomo zato bolj doma in da bom na vsake toliko časa spet probala svojo srečo in šla s tamalim kam...aveš kaj sužnja pa jaz otroku nisem....se bo pa mende ja naučil tudi obnašanja v javnosti, zej pa al zlepa al pa zgrda...tista ena na rit je bila konkretna, bilo je tudi proti večeru tko da ko sem ga popokala domov, sem ga samo še stuširala in poslala spat...brez besed...naslednje jutro je prišel k meni in vprašal če sem še jezna...sva se pogovorila, objela in to je bo to...kruta, mene je src bolelo, ampak od takrat grem mirno lahko na vsako kavo, v vsako trgovino, še pomaga mi :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 14:54:48   
Anonimen
dory,mislim,da ni bila samo tista cez rit odlocujoca,temvec takojsen odhod domov,postla...je videl,da si resna in,da se ni za hecat.

Je tudi meni mami rekla,da ko sem se prvic nekje v trgovini mislim da,po tleh vrgla,sem dobila cez rit in naj bi zaleglo za naprej.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 14:57:34   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

dory,mislim,da ni bila samo tista cez rit odlocujoca,temvec takojsen odhod domov,postla...je videl,da si resna in,da se ni za hecat.

Je tudi meni mami rekla,da ko sem se prvic nekje v trgovini mislim da,po tleh vrgla,sem dobila cez rit in naj bi zaleglo za naprej.



ja kaj pa vem, jst sem bla obupana in res nisem več vedla s kakšnim pristopom naj mulca skuliram...tko kot gre men na živce,ko gledam otroke,ki kričijo in se mečejo po tleh, tko tud nisem mogla dopustit,da se moj tkole obnaša...in je ratalo...k sreči, če ne vem kaj bi :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 14:59:32   
nejcko
Nisem brala cele debate, ampak nekaj mi je pa zelo zanimivo - kako in kje za vraga ve vedno vidite toliko nevzgojenih otrokuser posted image Meni se namreč večina otrok zdi zelo pridnih, mnogo bolj od mojihuser posted image

No, morda je pa v tem keč, da imam jaz svoje nevzgojence non stop pod kontrolo in nimam časa drugih opazovati ... to bo, jauser posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 15:12:25   
Pikec
Ne bom pametovala, ker nimam otrok. Se pa spominjam dogodka z morja par let nazaj.

Zvečer sva šla na večerjo, v eno čisto prijazno restavracijo. Pri ne najbolj sosednji mizi sta bili dve družini s cca. 4 otroki (kako so bili razporejeni ne vem). V glavnem otroci so veselo cel večer laufali po po terasi in delali kraval, plezali po stolih, pod mizami, se lovili med mizami in drsali po zlizanih ploščicah.
Starši niso ukrepali, vsaj ne v času ko sva bila midva tam.

In se tako veselo puzajo med mizami, ko očitno en od otrok rukne starejšo godpo v komolc in se le ta polije. Starši pa nič. Pa to ni blo še tahuj. Njen gospod, verjetno mož lepo mirno pristopi k mizi in prosi, če malo otroke umirijo. Pa ga eden od očetov prav nelepo zavrne, kaj mu je rekel nisem slišala.

Ampak otrokom niso rekli nič. Kako minuto pozneje je šel natakar skozi vrata (verjetno od kuhinje) z eno vročo juho in se mu eden od otrok zadrsa direkt pod noge. Natakar zgubi ravnotežje, sicer padel ni, je pa tamalga fejst polil (verjetno poparil) z vročo juho, al karkoli pač je blo v tisti skledi.

Raje ne povem kako dretje je nastalo takrat. In kdo se je drl.

In ko se znajdem kdaj v takem lokalu (no ko mulci šibajo okoli) zmeri ful pazim, kako jem in kaj imam kje. Ta prizor z juho se m je ful vtisnil v spomin.

Kot sem rekla nimam otrok in ne bom pametna. Samo spomin...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 15:31:04   
Anonimen
Se strinjam, da je treba spet malo v staro šolo vzgoje. Govorim o principih, vztrajnosti in strogosti, ker metode pa tudi niso vse za ponucat. Samo otroke je potrebno postavit nazaj na njihovo mesto in jih naučit da ne morejo biti vselej glavni. Žal jih vrstniki včasih prevzgojijo in izničijo ali vsaj zmanjšajo starševski trud. In žal mi je, da svet drvi v smer, kjer bodo vaši/naši vzgojeni otroci prikrajšani za marsikaj, ker so pač prijazni in se ne stepejo nasilno za vsako malenkost. Upam, da tja res ne bomo prispeli...

(odgovor članu Pikec)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 18:11:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Alči

Moti me namreč, ko gledam druge , predvsem starše-otroci so pač njihovo ogledalo, ko smo zunaj, na igrišču, gostilni, na kavici, v trgovini, v ZOO…pač kjer je veliko ljudi na kupu, da se ti otroci ne ozirajo na starše.


Ukvarjaj se s svojimi in te drugi ne bodo motili.

(odgovor članu Alči)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 18:46:17   
bačko
Jaz imam dve punčki.Ena je stara 2 leti.Druga je stara komaj 4 mesece.
Ko gremo kam v trgovino je kar pridna.Pri nas je bolj doma problem.Vsak dan ima neke muhe in se začne za brez veze jokati.Najprej jo vedno lepo vprašava zakaj joka.Ponavadi ni nobenega odgovora.Potem pa ji pozornost usmeriva kam drugam in kar deluje.
Če pa smo že kje vzunaj in zače mogoče noreti ji jaz kaj kmalu rečem da naj se malo umiri.No včasih uboga včasih pa ne.Jo probam vedno na lep način pomiriti in ji povedati kaj je prav in kaj ne.To vedno ne deluje in potem če ni po njeno začne jokati in zopet potem probava njeno pozornost drugam usmeriti.
Teni jaz sem točno takšna kot ti.Vedno se oziram in upam da koga ne moti in kar naprej govori" Pazi!"
Naša vedno ko gremo na obisk lepo reče dober dan in nasvidenje.Če kaj hoče vedno reče prosim in hvala ko dobi.Moj mož mi je enkrat rekel da ji ni treba reči prosim če smo doma in če naju kaj prosim.In sem mu razložila da če je ne bova tega doma naučila potem tudi drugje ne bo znala.In mi je dal prav.
Ne maram pa je udariti ali kaj podobnega.Slabe izkušnje iz svojega otroštva in zato se pri tem zelo držim nazaj.Ene parkrat mi je potegnila živc ampak sem se raje odmaknila in zadihala ene dvakrat in potem ji lepo razložila kako je prav in se pogovorila z njo.Ne rečem da je nekoč ne bom po riti udarila ampak resnično tega nočem.
Vzgoja je težka ampak bomo vsi uspeli in naše otroke dobro in lepo vzgojili.user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 18:47:24   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: piko12
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: piko12
Danes sem glih mal čudna, zato še tole: A vam je kdaj čuden filing sedet na robu peskovnika pa delat potičke in "pit kavo" od vseh otrok, ki se igrajo tam noter? Mene včasih ful mika, da bi sedela na klopci zraven, pa bi me bolil k... za to, če se tepejo, obmetavajo, jokajo v peskovniku, ampak tega enostavno ne morem.user posted image  a delam otroku krivico, če ga omejujem s tem, da mu ne dovolim (omogočim) vsega ali je to vzgoja?

Otroka sem peljala (zdaj je štiriletnik) v javni peskovnik , da je z vrstniki in da se nauči obnašanja . Ampak ne tistega obnašanja "hvala" izvoli" ampak tistega primernega za eno- dvo letnike. Nisem mu visela za vratom, če sem videla, da ratuje konflikt sem posredovala- jaz ali kaka druga mamica. Jaz sem samo njegova mama, nisem njegova senca. Tako, da ti svetujem, da si le privoščiš tisto klopco - opazuješ malega kako ratuje spreten v komunikaciji in socializaciji -danes v peskovniku, jutri na parketu ambasade (šala mala). Pod nadzorom ga imej le če grize, ščipa ali kaj podobnega.

user posted image  Hvala. Sej drugač se nič ne vmešavam, ga pustim, itak se ful zamoti. V bistvu sem tam samo zato, da bi preprečila zgago. Eh, malo me hormoni mečejo, pa bi mela vse popolno. Se bom že vnesla...user posted image


ja, jaz namenoma puščam tamalo, da se sama zmeni. zato ji ne visim nad glavo in jo pustim, da šara po drugih igračah in da se sama zmeni. tudi z odraslimi, starši in to. je bila zelo boječa,ko je bila mala in bi rada, da se nauči sama poiskat družbo in približat ljudem (ker ne mara da rinejo vanjo, raje vidim da je tako). zaenkrat še ne pali, da ji govorim, da mora vprašat (niti imena sploh noče povedat tujcem, let še itak ne zna, brez veze zdaj neki težit s tem). pa se vse sama zmeni z vsemi. če ji ni kaj všeč,me pokliče. jaz spodbujam to, da se nauči komunicirat brez mene. ne mislim bit njena komunikacijska birgla do ne vem katerega leta. kakor sem velikokrat rekla - ko bo čez 3 leta stara,se bi rada na igrišču vsedla na klopco in prebrala časopis user posted image
če je pa sama na igrišču, se pa z njo igram, da ji ni dolgčas. mogoče zgleda, kot da mam brejk, ko samo opazujem, samo če je frka pa posredujem. samo res, ne preveč perfekcionirat in še štult med tamale, ker če se zastopijo, je to nekaj najlepšega za gledat user posted image

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 18:56:56   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
aja,lahko pa naipišem kaj me bolj moti. že 2x se mi je zgodilo, da sta 5-6 letnika rekla svojim partnerjem v igri na igrišču (in mislila mojo 2 letnico): ej, dejva jo ubit. kao, igrajo se pirate. ja, nisem mogla verjet, da dobro slišim. no, meni je pa to nesprejemljivo. in sem jim tud povedala, da nimajo kaj tako govorit. starši pa - nič. no, meni je to bolj zaskrbljujoče..

Grozno,mene bi ravn tako vrglo,ce bi to za mojo rekla.
Me pa motijo,pistole,puske.....greva s tamalo ven,pa sosedov tamala kao strelja na mojo.Pri vsej izbiri igrac,je res potrebno se strelno orozjeuser posted image


ja, men tok živc potegne, ko jo kak mali strelja. ekstra ful grdo, streljat male otroke. mi gre na user posted image plus zdaj ma še fazo, da rada ponavlja in ne bi rada da se navadi nekega streljanja ali da je to celo nekaj normalnega..
ta mali (ki ga omenjam zgoraj) je to delal pred svojim fotrom (streljal mojo pupo) in ko sem mu rekla naj neha, mu gre fotr rečt, da je naša še premala in se boji. wth? user posted image a ko bo pa večja bo pa kul al kaj? pa kaj še..
tamali pa nazaj reče svojmu fotru - pa saj še ne ve kaj je to (streljanje). kao, saj pol pa lahko. wth? drugič user posted image takrat sem morala bit skoz zraven, ker sta ji težila in jo pikala z enimi pripombami, jo vlekla za kapuco itd. fotra sta skoz sedela na klopci in blebetala, ko se je to dogajal.
ko sem jima spet napela, kako se obnašata (fotra še vedno blebetata in ne šljivita 5 posto), smo se malo pogovarjali med sabo in sta mi zrecitirala igrače, ki ji mata doma - sama orožja. ko sem vprašala, če mata še kake druge igrače razen orožja, mi je eden rekel da ne, drugi se pa ni mogel spomnit. wth? tretjič user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 15.10.2009 19:00:03 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 21:11:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
aja,lahko pa naipišem kaj me bolj moti. že 2x se mi je zgodilo, da sta 5-6 letnika rekla svojim partnerjem v igri na igrišču (in mislila mojo 2 letnico): ej, dejva jo ubit. kao, igrajo se pirate. ja, nisem mogla verjet, da dobro slišim. no, meni je pa to nesprejemljivo. in sem jim tud povedala, da nimajo kaj tako govorit. starši pa - nič. no, meni je to bolj zaskrbljujoče..

Grozno,mene bi ravn tako vrglo,ce bi to za mojo rekla.
Me pa motijo,pistole,puske.....greva s tamalo ven,pa sosedov tamala kao strelja na mojo.Pri vsej izbiri igrac,je res potrebno se strelno orozjeuser posted image


ja, men tok živc potegne, ko jo kak mali strelja. ekstra ful grdo, streljat male otroke. mi gre na user posted image plus zdaj ma še fazo, da rada ponavlja in ne bi rada da se navadi nekega streljanja ali da je to celo nekaj normalnega..
ta mali (ki ga omenjam zgoraj) je to delal pred svojim fotrom (streljal mojo pupo) in ko sem mu rekla naj neha, mu gre fotr rečt, da je naša še premala in se boji. wth? user posted image a ko bo pa večja bo pa kul al kaj? pa kaj še..
tamali pa nazaj reče svojmu fotru - pa saj še ne ve kaj je to (streljanje). kao, saj pol pa lahko. wth? drugič user posted image takrat sem morala bit skoz zraven, ker sta ji težila in jo pikala z enimi pripombami, jo vlekla za kapuco itd. fotra sta skoz sedela na klopci in blebetala, ko se je to dogajal.
ko sem jima spet napela, kako se obnašata (fotra še vedno blebetata in ne šljivita 5 posto), smo se malo pogovarjali med sabo in sta mi zrecitirala igrače, ki ji mata doma - sama orožja. ko sem vprašala, če mata še kake druge igrače razen orožja, mi je eden rekel da ne, drugi se pa ni mogel spomnit. wth? tretjič user posted image



...in pol jst čudna izpadem, ko pravim da nema ništa, kar se takih igrač tičeuser posted image kt da se nimajo otroc s čim drugim za igrat....

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 21:25:10   
bumerang
Vidiš, če tebe moti, da naši mulci povsod in zmeraj streljajo, potem lahko tudi mene moti, da se tvoja slini po igračah mojega. Ker se nam je že kar nekajkrat zgodilo, da smo dobili nazaj zlomljeno igračo o čemer potem nihče ni nič vedel. Zakaj bi moralo biti normalno, da je igrača, ki je odložena na naši brisači ali ob naših stvareh, javno dobro?
In ja, jaz imam poln kufer takih mamic, ki svoje sončke gledajo od daleč kako "socializirajo" in je za njihove sončke vse normalno, če pa moj strelja, je pa nevzgojen. Ker moj se pač socializira tako, da se igra bojne igre in strelja vsepovsod. Čeprav tega ni nikoli videl, doživel ali bil spodbujan.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 21:47:49   
mateyka
ne, bumeran, jaz govorim specifično za otroška igrišča. in ja, tam me ne bi motilo, da mi polomijo avtoček za 3 evre. niti voziček za 6, niti kosilnico za 15. pa saj so otroci, se igrajo in se zlomi. tudi svoje igrače kdaj zlomijo, pa takrat noben je jamra. ne vem zakaj smo tako škrti pri majhnih stvareh..

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 21:55:20   
bumerang
A to da se fantje steljajo te pa moti? Pa starši so krivi, ne?
Veš, tudi oni se igrajo. Čisto in samo igrajo!

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 22:35:46   
Pikec
Madona...
mi smo se k muci igrali nemce in partizane in obdelali vsako stezo in lukno cca 3 km okol vasi. Pa indijance in kavbojce, pa igrali smo se Bobre user posted image  Ostrorogi jelen pa to. Pa z loki in puščicami tekali okoli... Pa ne vem če je kter od nas ratal nasilen. Pravzaprav smo vsi bl miroljubne sorte. Pa smo nemalokrat pršli z buškami domov. Smo bli pa od 3 do 10 let starosti. V bistvu bi danes verjetno starše socialni prjavli.
Dans pa smo jo kar dobr odnesli: 1 zdravnik, 2 odvetnika, 2 učitlci, 2 arhitekta, 1 PR znane firme, 2 podjetnika, pa dva uslubenca nekje aja pa en policaj... od vsega tega 4 magistri...

Tko da ne vem. Očitno so se res časi u iber spremenili.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
15.10.2009 23:14:32   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
A to da se fantje steljajo te pa moti? Pa starši so krivi, ne?
Veš, tudi oni se igrajo. Čisto in samo igrajo!


ja,moti me. zato, ker ji zraven govori naj gre stran. zato ker jo vleče za kapuco ko teče stran. zato, ker ji meče njene listke dol s klopce ko ona "kuha", zanalašč. zato ker jo maltretira in se ne igra z njo. zato.
veš, to ni igra. je čisto in samo teženje in nagajanje.

PikecRR, men se to ne zdi podobno igrcam, ki smo se jih igral. vem, ker sem se jih igrala tudi jaz. pismu, da nismo maltretiral dveletnikov. nista se 2 5letnika "borila" proti 2letniku, ki mu ni nič jasno.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 15.10.2009 23:20:33 >

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
16.10.2009 6:30:15   
bumerang
Aja, a slinjenje po in uničevanje tujih igrač pa je igra, ne?

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
16.10.2009 8:32:22   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Aja, a slinjenje po in uničevanje tujih igrač pa je igra, ne?


jah, pa jih pošlji stran in vzemi igrače. z dveletnikom se pa ja lahko zmeniš, če ti je to tako too much. saj jaz sem tudi morala zmenit z unima 5letnikoma sama. pa niso bile igrače v igri. samo mene ne motijo prijazni otroci, ki se hočejo igrat z najimi igračami. tebe pač motijo. the end.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
16.10.2009 8:41:01   
lojska
Jaz pa nikoli nebom pozabila kako je ena mama na igrišče pripeljala 2 otroka. Otroka sta se igrala ko je ona pristopila k mizi kjer je sedelo nekaj mulcev, od njih prejela paketek in kasneje sedla k topoganu kjer sta se igrala njena otroka in še nekaj drugih ter si zvila joint. Kmalu je po travi zasmrdelo po celem igrišču.
Nevem se mi zdi, da če že moraš to počet ne počni tega pred otroki in sploh ne sredi belega dneva ko veš, da se moraš z otrokom še ukvarjati. kako bo pa zadeta mama vzgajala svojega otroka. Meni se je vse skupaj res zagabilo, kljub temu, da sem precej svobodomiselna.
Drugače pa jaz s svojim malim ( 3,5let) nimam nobenih težav zunaj. Se mi zdi, da je zelo pomembno kakao ga vzgajaš že doma, da ve kako se obnašat. On ve, da če jaz rečem ne tega ne smeš ali pa to je grdo, da je moja beseda zakon in, da mora ubogat. Nisem ga nikoli tepla in tudi pustim mu svojo voljo samo ve pa kdaj gre zares in pri metanju po tleh v trgovini ve, da gre zares.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
16.10.2009 8:45:49   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: Pikec RR

Madona...
mi smo se k muci igrali nemce in partizane in obdelali vsako stezo in lukno cca 3 km okol vasi. Pa indijance in kavbojce, pa igrali smo se Bobre user posted image  Ostrorogi jelen pa to. Pa z loki in puščicami tekali okoli... Pa ne vem če je kter od nas ratal nasilen. Pravzaprav smo vsi bl miroljubne sorte. Pa smo nemalokrat pršli z buškami domov. Smo bli pa od 3 do 10 let starosti. V bistvu bi danes verjetno starše socialni prjavli.
Dans pa smo jo kar dobr odnesli: 1 zdravnik, 2 odvetnika, 2 učitlci, 2 arhitekta, 1 PR znane firme, 2 podjetnika, pa dva uslubenca nekje aja pa en policaj... od vsega tega 4 magistri...

Tko da ne vem. Očitno so se res časi u iber spremenili.

Ja, res je tako. In včasih smo potičke in gradove delali z lastnimi rokami. Najsrečnejši si bil na svetu, če si imel plastično kanglico, lopatko in grabljice. Danes otroci več tega ne znajo, ker jih tega starši in družba ne naučijo in starši so krivi, ko v BC diplomirajo iz nakupa pripomočkov za v peskovnik. Starši so krivi, ko dovolijo gledati risanke, ki so za moje pojme zelo nasilne, po drugi strani pa kritizirajo reality šove, ki tudi poneumljajo, strelajo se pa notri ravno ne. In da ne govorim o igralnih konzolah, internetu itd.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
16.10.2009 8:49:04   
Anonimen
dejte no, to sploh ni za primerjat...kako smo se včasih igrali partizane in takšno, k smo si mogoč iz kake palce nardili puške itd...al pa danes, k so te plastične pištole natančne kopije originalov, da te zmrazi ko pogledaš recimo4letnika s tisto pištolo v rokah....in pol še vse podkrepljeno z nasilnimi igricami in risankami...ma ne morš dobit ven druge kot blesavga, nasilnega otroka. tko da ne mi z včasih, ker včasih tega ni blo.

(odgovor članu miapia)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
16.10.2009 8:52:41   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
dejte no, to sploh ni za primerjat...kako smo se včasih igrali partizane in takšno, k smo si mogoč iz kake palce nardili puške itd...al pa danes, k so te plastične pištole natančne kopije originalov, da te zmrazi ko pogledaš recimo4letnika s tisto pištolo v rokah....in pol še vse podkrepljeno z nasilnimi igricami in risankami...ma ne morš dobit ven kot blesavga, nasilnega otroka. tko da ne mi z včasih, ker včasih tega ni blo.

Se strinjam. Pa še ene razlike se spomnim: mi smo se obmetavali s papirnatimi "žogcami" (list časopisa si zmečkal), zdaj pa na igrišču vidim, da se otroci obmetavajo z kamni. Igra od daleč zgleda enako kot tista iz mojih otroških let, samo vsake toliko kakšen otrok zajoka in je panika, ostali pa zbežijo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
16.10.2009 8:54:33   
Majuska
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec RR

Madona...
mi smo se k muci igrali nemce in partizane in obdelali vsako stezo in lukno cca 3 km okol vasi. Pa indijance in kavbojce, pa igrali smo se Bobre user posted image  Ostrorogi jelen pa to. Pa z loki in puščicami tekali okoli... Pa ne vem če je kter od nas ratal nasilen. Pravzaprav smo vsi bl miroljubne sorte. Pa smo nemalokrat pršli z buškami domov. Smo bli pa od 3 do 10 let starosti. V bistvu bi danes verjetno starše socialni prjavli.
Dans pa smo jo kar dobr odnesli: 1 zdravnik, 2 odvetnika, 2 učitlci, 2 arhitekta, 1 PR znane firme, 2 podjetnika, pa dva uslubenca nekje aja pa en policaj... od vsega tega 4 magistri...

Tko da ne vem. Očitno so se res časi u iber spremenili.


sori, ampak od kdaj je pa stopnja izobrazbe merilo, kakšen človek si? user posted image


_____________________________

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008


(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: (ne)vzgoja? Ali pa sem jaz za cajtom...
16.10.2009 9:00:53   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Majuska

IZVIRNO SPOROČILO: Pikec RR

Madona...
mi smo se k muci igrali nemce in partizane in obdelali vsako stezo in lukno cca 3 km okol vasi. Pa indijance in kavbojce, pa igrali smo se Bobre user posted image  Ostrorogi jelen pa to. Pa z loki in puščicami tekali okoli... Pa ne vem če je kter od nas ratal nasilen. Pravzaprav smo vsi bl miroljubne sorte. Pa smo nemalokrat pršli z buškami domov. Smo bli pa od 3 do 10 let starosti. V bistvu bi danes verjetno starše socialni prjavli.
Dans pa smo jo kar dobr odnesli: 1 zdravnik, 2 odvetnika, 2 učitlci, 2 arhitekta, 1 PR znane firme, 2 podjetnika, pa dva uslubenca nekje aja pa en policaj... od vsega tega 4 magistri...

Tko da ne vem. Očitno so se res časi u iber spremenili.


sori, ampak od kdaj je pa stopnja izobrazbe merilo, kakšen človek si? user posted image


Aha. Kar poglejmo, recimo, Arturja Šterna. In Igorja Bavčarja.
"Tičkokaz" celo nadnadpovprečno izobražen, ampak "glavno, da se ga napije". Smisel življenja je ležanje na plaži, z možgani na off in črvičkom na straži......................
Un "kočevski medved" pa je kao z odliko diplomiral in ga briga samo njegov lasten žep, podrejeni soljudje pa - ko jih je.be...


(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?