|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Jok nonstop
19.10.2009 21:45:20   
PC Baby
Pri nas je bilo isto prve tri mesece. Vse živo smo probali in jo vozili k P pa tudi patronažna se je zelo potrudila, da bi ugotovila kaj mu je. Na koncu je P ugotovila, da je bil revček ves čas malo lačen. Nikoli se ni najedel pri obroku.

Potem sem ga dojila na 1,5 ure - vsakič na obe joški in če je bil še lačen smo mu še AM dodali. V enem tednu se je uredilo. P je rekla, da je zapolnil manko hrane in uravnovesil potrebe in potem mu je bilo samo moje mleko dovolj pa časovni razmak med obroki se je večal.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Jok nonstop
20.10.2009 6:55:49   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: miapia
No BAMBINA, ni treba takole na ostro. Če tega ne doživiš, nikoli ne veš, kako to je. Kaplice proti krčem niso nujno rešitev, 1kg pridobljene teže je odlično. Edino če ima kakšno alergijo na mleko.
Moja hči je bila ista, drugi so pa cel dan samo spali in jedli. Če je tako, potem je lahko pametovati in kritizirati.

BAMBINA samo tako napiše, drugače nič slabega ne misli.


Glede dojenčice pa sočustvujem s tabo, ker verjamem, da je naporno. Verjetno si že blazno utrujena in si želiš tišine. Vseeno so ti punce lepo povedale. Ni kaj dodat. Srečno, aromaja.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Jok nonstop
20.10.2009 7:11:13   
ledenaa
JOj bambina in kaj si ti dala čez kaj drugi nismo user posted image

Koga briga kaj si TI dala čez
Se ne govori o tebi!!!!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Jok nonstop
20.10.2009 9:55:02   
P*****
Aromaja, probaj ukinit v tvoji hrani mleko in mlečne izdelke. Tudi naša user posted image je imela grozne krče, zeleno blato in enkrat celo krvave nitke. In nekdo mi je rekel naj poskusim ukinit v moji prehrani (je bila polno dojena) mleko in mlečne izdelke. Res je pomagalo. Verjamem, da ti je hudouser posted image . Meni je bilo grozno gledati malo bitjece kako trpi user posted image (in še mož mi ni bil v nobeno oporo, je rekel, da me izsiljujeuser posted image ).
Enkrat, ko jo prav nisem mogla potolažit sem klicala v dežurno, kaj naj naredim in so mi rekli naj jo dam v banjico in se je res takoj umirila. Umiril jo je tudi zvok sesalca in sušilca za lase.
Poskusi, saj izgubiti nimaš kaj!
Drži se!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Jok nonstop
20.10.2009 12:11:28   
kapitan jan
Ko sem imela prvega otroka-hčerko, je bilo vse tako lepo. Veliko sem se ji posvečala, razbrala potrebe in želje v očeh, glasu,..nahranila sem jo, potolažila, razvedrila sem jo vedno, preden je začela močno jokati. Soseda me je vprašala, če tukaj živiva za stalno, ker jo redkokdaj sliši.
Ko sem rodila sina, se mi je svet rušil v naslednjih mesecih. Vse je tako kot pišeš ti - jok vedno in povsod, vse sem mu dala, a le malo je bilo trenutkov ugodja, sproščenosti. Dojila sem dneve in noči (saj vem, s dodanim mlekom bi bilo lažje, a sem vztrajala z dojenjem, ker je le to edino najbolj primerno in zdravo), imela sem dovolj mleka, lepo je pridobival na teži, nosila sem ga v naročju, hodila na dolge sprehode, bila sva pri zdravniku,.. Bila sem izčrpana do konca, otrok pa tulil, vreščal (ne samo jokal), ni hotel dude, nihče drug ga ni mogel umiriti, edino mamina joška.

Za zaključek naj povem-hranjenje s prilagojenim mlekom lahko takšno stanje umiri, saj se ga otrok bolj nalije (žal dobesedno), vendar je dojenje najbolj primerno. Predvsem in najbolj pomembno pa je-vsak otrok ima svoj karakter. Moj sin je tudi danes zelo glasen, temperamenten, samosvoj. Žal lahko rečem, da sem začela malo bolj normalno živeti pri njegovem enem letu, ko sem ga dala v varstvo za 4 ure, to je bil moj odklop. Srčno ljubim oba moja sončka, ne glede na občutke in žrtvovanja do sedaj. Kdor ne doživi, ne more soditi. Torej, popolnoma te razumem, vem, kako zelo težko ti je v tem času, pošiljam ti user posted image  za vse kar zmoreš. Drži se.

(odgovor članu P*****)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Jok nonstop
20.10.2009 20:21:51   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa
JOj bambina in kaj si ti dala čez kaj drugi nismo user posted image

Če boš morala kdaj oživljati lastnega otroka, boš mogoče malo pomislila, preden boš na suho takole brezčutno zavijala z očmi.


IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa
Koga briga kaj si TI dala čez
Se ne govori o tebi!!!!


Glede na to, da imaš očitne težave s čitanjem, ti prijazno copy/paste-am čemu sem odgovorila tako kot sem:
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Če tega ne doživiš, nikoli ne veš, kako to je
Moja hči je bila ista, drugi so pa cel dan samo spali in jedli. Če je tako, potem je lahko pametovati in kritizirati.

Opa ženska, pojma nimaš, kaj vse smo mi dali skozi, zato prosim...



Sicer pa... moj namen ni smetiti tele teme z debatami s preubčutljivimi dušicami, ki niso zrele prisluhniti odkritim realnim besedam. Ne morem pomagati, ampak za moje pojme ima aromaja precej črne misli. Meni se zdi, da je sedaj na prvem mestu pač otrok. Vem, da je hudo, ampak treba je malo stisniti zobe, predvsem pa poslušati lastne občutke v primeru, če se ti otrok zdi preveč jokav in ugotoviti vzrok temu. Kakorkoli, aromaja, želim, da se stvari uredijo in čim prej zaživite mirno družinsko življenje.



_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Jok nonstop
22.10.2009 18:40:09   
ZARA
Aromaja, a je kaj novega?

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Jok nonstop
22.10.2009 18:49:56   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

In kako veš da nima krčevuser posted image

Ti tega vedet ne moreš
Vse mine,lahko pa poskusiš iz svoje prehrane ven dati AM in jajca
Mogoče je kaj od tega muči



seveda lahko ve ali ima krče...če pokrči noge ko joka so en znak krčev, če malo je pa spet zajoka so lahko krči, če se dojita in ti ješ kaj takega pa njej ne paše in se zopet joka so tudi lahko krči, če težko kaka in se joče takrat so tudi lahko krči...masiraj ji trebušček v smeri urinega kazalca, imej jo obrnjeno na trebušček in jo s krožnimi gibi božaj po ritki, bodi pozorna kaj ješ, v skrajnem primeru jo poskusi potolažit z dudo, poj ji nežno, stisni jo k sebi...

lahko jo

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Jok nonstop
22.10.2009 18:52:43   
linči 312
nisem vsega prebrala, zato lahk, da je tole že kera svetovala. pa vseen... ko berem, kar si napisala, pogrešam kaj več, kot le to, da jo vzameš v roke. si ji poskusila pet, al pa se sam z njo pogovarjat. kar koli. recimo, da dons zunaj pada dežek. pa smej se zraven, čeprov vem, da je včasih to že res težko. no pri mojmu otročku je delovalo. čist cel cajt sem govorila. je mama rekla, da ta pa bo zgovorn otrok user posted image  v glavnem sem pogruntala, da je blo otroku skrajno dolgcajt in se je začel drt in pol sem začela razlagat. na sprehodih so me nekateri prov čukast gledal. no pa v trgovini sem recimo razlagala kaj kupujeva in otrok je bil tiho. če še nisi probala, probaj. mrbid pa bo delovalo.

sicer pa. vse mine. prej kot si mislšuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: aromaja

Krči niso, ker jih je imela, tako da vem kako zgleda un jok. Ne jem jajc, ne jem mleka, mlečnih izdelkov, malo mesa, samo kuhan korenček in bučke, sadja nobenega...
Ta jok ni tko neutolažljiv kot pri krčih. joka, jo vzamem naročje-neha, je par minut tiho, pa spet joka. Čim se zbudi, joka, ker nisem dovolj hitra z dojko. čim je ena prazna, joka dokler ni na drugi. če vmes podirava kupček, joka ker hoče na drugo zizo. joka, ko jo oblačim. joka, ko ji kar naenkrat ni več fino v banjici. potem se dere ves čas, ko jo brišem, oblačim. ko jo spet dam v naročje, utihne za par minut. pri pediatru sem rekla da je tako, tudi tam se je drla. pa ni bilo lih odziva...



(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Jok nonstop
23.10.2009 16:15:53   
Anonimen
Nisem dovolj pametna, samo povem svojo izkušnjo. Naša je nenormalno tulila, ko je bila zaprta. Prebavne težave lahko povzroča korenček ali pa stročnice. Pri nas so bile krive tudi kuminove kapljice in pa AM. Sem potem začela dajati tistega za prebavo in smo zrihtali stanje. Želim, da čimprej porihtateuser posted image

(odgovor članu linči 312)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Jok nonstop
23.10.2009 16:50:48   
baja*
naša takoj neha jokat, če jo nosim obrnjeno na trebušček. pa zvok nape jo ful pomirja, ravno prej je tulila pa sem napo vkopla in po parih sekundah je zaspalauser posted image user posted image  večkrat sem že slišala, da jih zvok sesalca, fena ipd. pomirja, probat ni grehuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Jok nonstop
24.10.2009 21:29:44   
aromaja
Hvala vsem za kopico predlogov in nasvetov. Večino vsega, kar ste predlagale, smo poskusili že davno preden sem sploh napisala post na RR. Jaz sem na dieti brez mleka in mlečnih izdelkov, brez surovega sadja in zelenjave. Zalo stalno nosimo naokoli, jo božamo, pojemo, plešemo, zibamo, masiramo trebuščka, podiramo kupčke, uporabljamo vetrovne kapljice in homeopatski pripravek proti krčem in za pomiritev, menjamo položaje...vklopili napo, sesali, čez dan jo imam skor stalno v slingu, da uspem vsaj kaj popit in pojest, ko sem sama z njo doma. Vse karkoli jo umiri, ima le začasen efekt. Najbolj mirna je, pod pogojem, da je sita, na previjalni, kjer ima veliko veselje z vrtiljakom. To je nasploh edina stvar, ki jo razveseli. Tam brca in se smeje in grgra na veliko. Ampak več kot kake 15 minut tudi tam ne zdrži. Ko se naveliča, bruhne v jok in to tak jok, kot bi jo s kože dajali.
nekako se probava sprijaznit s tem, da taka pač je, da vsako najmanjše neugodje in nemoč izrazi z jokom. Ampak je težko, ful težko. Težko je prenašat ta jok. Ko jo gledam na previjalni, mi je lepo in hudo obenem, ko jo sprašujem, zakaj ne more bit tak dobrovoljček več časa in drugje...

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Jok nonstop
24.10.2009 23:34:37   
Petka09
Aromaja, pa ste izključili morebitne zdravstvene težave pri malčici? Kaj pa če jo kaj boli? Mogoče na previjalni za kratek čas pozabi, potem pa spet znova.... Mogoče ne bi bilo slabo, če bi le naredili kake preiskave, ker tudi jaz mislim, da noben dojenček ne more kar naprej toliko jokati.
Na tvojem mestu bi prosila pediatra, da naredi preiskave trebuščka, morebiti glave... Tudi otroka lahko kaj boli (saj ni treba da boli fejst, lahko pa toliko, da je nadležno) in če se lahko s preiskavo to odkrije, je to kvečjemu lahko samo dobro.
Enostavno tam zateži, da je jokanje nenehno, da je z ničemer ne moreš potolažit, magar pretiravaj, če je treba, samo da te dajo nekam naprej.

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Jok nonstop
25.10.2009 12:24:33   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Aromaja, pa ste izključili morebitne zdravstvene težave pri malčici? Kaj pa če jo kaj boli? Mogoče na previjalni za kratek čas pozabi, potem pa spet znova.... Mogoče ne bi bilo slabo, če bi le naredili kake preiskave, ker tudi jaz mislim, da noben dojenček ne more kar naprej toliko jokati.
Na tvojem mestu bi prosila pediatra, da naredi preiskave trebuščka, morebiti glave... Tudi otroka lahko kaj boli (saj ni treba da boli fejst, lahko pa toliko, da je nadležno) in če se lahko s preiskavo to odkrije, je to kvečjemu lahko samo dobro.
Enostavno tam zateži, da je jokanje nenehno, da je z ničemer ne moreš potolažit, magar pretiravaj, če je treba, samo da te dajo nekam naprej.

Se strinjam in mislim da tudi večina ostalih uporabnic. Zase vem, da v primeru tako vztrajnega in neumornega joka nikakor ne bi odlašala toliko časa. Prvič zato, da bi otroku v primeru če se izkaže za kakšno zdravstveno težavo, čimprej olajšala bolečino in s tem poskrbela za pravočasno ukrepanje. Nenazadnje pa tudi zato, da bi v primeru, če izločijo zdravstvene težave sama bila brez skrbi... Pri P se ni bi pustila odpraviti, pač pa bi vztrajala toliko časa, da bi dobila napotnico za kakšen dan ali dva opazovanja v bolnici. P namreč v tistih 10, 15 minutah težko naredi temljit pregled.



_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Jok nonstop
25.10.2009 12:42:32   
koala
Uf res nisi v zavidljivi situaciji. Nasvet? Ga nimam ker sama na srečo nisem imela takšnih težav, bi pa morebiti res najprej izločili vse telesne  vzroke.

Ja pa imela moja prijateljica podobne težave, malega so pregledali podolgem in počez in telesnega vzroka enostavno niso našli, in dobli je "diagnozo" schrei (šraj) baby (upam da je pravilno napisano). Gre namreč zato da se nekateri otroci zaradi prevelike količine dražljajev ki so jim izpostavljeni enostavno ne znajo potolažiti. Njej so svetovali da naj se odzove na prvi jok, da se otrok ne "razjezi" preveč. Z veliiiiiiiiiiiiiiiiko potrpljenje 8vem da ni lahko) so dosegli izboljšanje.
Če ste izločili vse telesne vzroke pogooglaj še v zvezi z to "diagnozo".

Srečno!

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Jok nonstop
25.10.2009 13:01:05   
christiana21
Sama imam enake probleme. Mala joka, joka joka, joka...samo jok. Zbudi se ob 3 ali 4 zjutraj in zaspi pozno popoldan. Joka med hranjenjem, po hranjenju, v zibelki, na rokah, na postelji, na ležalniku,...
Mamice in očetje takšnih otrok poskusimo vse, pa ne pomaga nič. Tudi pojemo jim, jih božamo, crkljamo, žgečkamo, gugamo,...
Naša nima krčev. Ima pa ciste v glavici, ampak zdravniki pravijo, počakajte na magnetno resonanco, čakalna doba je dolga, dal vas bom na prednostno listo, ampak so ljudje tudi pred vami. Mala pa kar joka. In kaj naj zdaj? Edino čakam lahko na MR in jočem poleg male, ko joče ona, ker sem tudi sama nemočna.
Glede zdravnikov pa...otrok mi je jokal, ni hotela jest, oni so ji pa dali sondo v nos in jo silili s hrano. Na koncu pa so jo po pol meseca siljenja urgentno peljali v operacijsko na operacijo črevesja, ker je imela del črevesja neprehoden in se ji je vse tam nabiralo. In mala je zaradi neješčnosti po njihovem komaj preživela.
Toliko o super zdravnikih.

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Jok nonstop
25.10.2009 19:59:06   
aromaja
Ne zdi se mi, da bi bilo kej fizično narobe z njo, res se mi ne zdi, sploh ker ko je na previjalni, kjer je ta vrtiljak, ki ga obožuje, zmore bit tudi pol ure vesela in nasmejana, če se res dobro naje na dojki, tko da ji iz ušes ven gleda, tudi kar lepo zakinka in potem drema pri meni v naročju in se smeje v spanju...bolj se mi zdi, da spada v grupo "fussy baby", da jo minimalne neprijetnosti maksimalno ziritirajo. Bom pa vseeno na naslednjem pregledu to omenila še enkrat pediatrinji in jo prosila, naj malo bolj pogleda tamalo. Sej bo to kmalu. Do takrat bomo pa nosili, pa zibali, pa slingali, pa hodili....pa verjetno bomo tudi potem še user posted image

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Jok nonstop
27.10.2009 7:25:28   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: aromaja
Sej, lih danes sem rekla mami...če dobro pomislim, ni najhuje to da joka, najhuje je da NE VEM ZAKAJ. Če bi ji na čelu pisalo:jokam, ker sem sitna, bi jo veliko lažje prenašala naokoli. Tako se pa ves čas sprašujem ali imam dovolj mleka, ali jo res slučajno kej zvija, a ma slučajno refluks, ali jo kaj boli, a ma kako alergijo...ipd in me to izčrpava še bolj ko otrok sam.


Samopomilovanje ne bo rešilo ničesar, morala boš nekako ukrepati. Ne razumem, zakaj se (in punčko) tako mučiš. Močno dvomim, da bi se tako majhni dojenčki cele dneve jokali samo zaradi sitnobe. Ne rabiš se spraševati ali imaš dovolj mleka -> dnevno jo vozi k pediatru, da jo tehtajo, pa boste hitro ugotovili ali nemara joka zaradi lakote. Jo morda zvija -> kupi kakšne kapljice proti krčem in če ne bo nič bolje, potem to ni to. Refluks? Sama lahko opazuješ ali kaže znake (npr. pogosto kremženje, dobi rdeče očke, polivanje - ki pri kislem refluksu niti ni nujno, zna pa biti zelo neprijetno zanjo..), če opažaš te znake, lahko zahtevaš napotnico za gastroenterologa... Skratka, namesto, da se izčrpavaš, skušaj ugotoviti kaj je narobe. Pomisli, kakšna boščika je šele ona, še tako nemočna in nebogljena, ki ne zna svojih občutkov izraziti drugače, kot z zadovoljnim nasmeškom ali z jokom. Poskušaj ji nekako pomagati, da bo zadovoljna ona in posledično tudi ti.



takole lahko odgovori samo mama, ki ni imela takega otroka. če bi ga imela, bi imela usta zaprta in ne bi govorila takih neumnosti, kot je ta, da ta uboga mama muči otroka user posted image

Aromaja, jaz te čist zastopim. Pri nas je bilo s prvim otrokom čisto isto (drugi otrok je bil pa med pridnimi in šele takrat sem spoznala prave radosti materinstva dojenčku - kolikor je to grozno slišati!). En sam jok in sitnarjenje. Sem mislila, da bo po tistih dveh mesecih, ko je res imela krče in je bila res boga, kaj bolje... figo. Še naprej skos jok, jok, jok in sitnarjenje na kvadrat.
Manjkalo ji ni ni nič. Bila je toplo oblečena, previta, povsem zdrava, v redu dojena (redila se je po vseh reglcih) in bila v tistih parih minutah miru videti celo kot lustn dojencek. Ampak kaj, ko so bile to le minute...user posted image

in tudi jaz poznam neskončno vstajanje ponoči, večkratno 2-urno nošenje otroka naokoli, v upanju, da bo zaspal za vsak kako uro, ker drugače bo tudi moje drevo preiskusilo mojo težo user posted image

res mi je hudo, ker moraš tole preživljati. moj nasvet je samo ta: na daleč se izogibaj vseh "pametnih" mam, ki ti govorijo, da ne znaš dovolj dobro poskrbeti za otroka in da zato joka. Kot sem prebrala iz tvojega posta, si naredila vse kar si lahko. Več pa že težko narediš. Išči razumevanje je pri tistih, ki ti ga lahko dajo.

Lahko se le sprijazniš, da imaš bolj zahtevnega otroka in da bo vsak dan lažje, ker bo vedno bolj samostojna. Najprej bo začela gledat naokoli (to je že prvi obliž - malce manj joka, je), potem začne počasi sedet in včasih malce naokoli gledat, potem se plazit, pa hodet...

samo čas bo pomagal. In ta nezadržno prihaja! user posted image


(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Jok nonstop
27.10.2009 7:45:55   
christiana21
Tudi jaz razumem aromajo in vem, da takšnega otroka je v 95% nemogoče potolažiti.
Sama sem na enakem...user posted image
Ampak še vedno upam, da bo boljše, ko bo začela plaziti, kasneje hoditi,... resnično upam.
Aromaja, poskušaj ohraniti mirne živce, čeprav vem, da je v večini primerov to nemogoče.
"Pametne" mamice ti pa res z nasveti ne pomagajo prav nič. Tiste "pametne" besede, da tvoj otrok potrebuje pozornost, ogromno ljubezni,...je tu odveč. Otroku daješ vse, ampak se enostavno ne umiri in, ker veš, da si naredil vse, ampak res popolnoma vse, je stiska še toliko večja.
Drugo kot zdržati, pa v tem primeru ne gre, čeprav je dejansko nemogočeuser posted image , ampak mamice zmoremo vse.

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Jok nonstop
27.10.2009 22:01:54   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

...je imela del črevesja neprehoden in se ji je vse tam nabiralo...

Si nočem predstavljati, kako močno jo je bolel trebušček user posted image .

Nama je samo 1 teden cele noči jokala, pa sva mislila, da se nama bo zmešalo (bila je bolna).
Že mamica s "tihim" otrokom je zelooo utrujena, kaj šele, če cel čas joka. Če le imate možnost, da za kakšno urico kdo drug poskrbi za otroka, jo izkoristite in se nadihajte zraka ter napolnite baterije za naprej.
Bodite močne!

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Jok nonstop
27.10.2009 22:27:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: baja*

naša takoj neha jokat, če jo nosim obrnjeno na trebušček. pa zvok nape jo ful pomirja, ravno prej je tulila pa sem napo vkopla in po parih sekundah je zaspalauser posted image user posted image  večkrat sem že slišala, da jih zvok sesalca, fena ipd. pomirja, probat ni grehuser posted image


še mojih par "nasvetov"
pri nas je tudi včasih pomagalo, če sem ga previjala na pralnem stroju med centrifugiranjem ali pa so ga zazibali v spanec tresljaji v ležalnem stolčku...
poskusi otročka dati v lupinico pa se zapelji z avtom...

ko greš na sprehod z vozkom, ga pelji po kakšni makadam cesti (počasi, da ga bo prijetno zibalo).

drugače: moj drugi se je prvi mesec tudi zelo veliko jokal (a na srečo je tudi spal vmes), drugi mesec je bilo že bolje, ker sem začela prepoznavati različne joke... en jok za hranjenje, drug za crkljanje, tretji za previjanje, četrti kar tako v smislu "pusti me pri miru",...

je pa pri otroku tako, da so obdobja,...

nekateri dojenčki so bolj zahtevni in posledično več jokajo... pa ni nujno, da imajo krčke...
predlagam, da si vsaj urico ali dve dnevno vzameš povsem zase... stran od otročka, tako da ga ne slišiš in ne vidiš (najbolje kakšen sprehod v naravo, če je možno)...


(odgovor članu baja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Jok nonstop
31.10.2009 13:35:15   
Massa26
Mi smo jo prve mesece nosili na roki obrnjeno na trebušček... ure in ure.. Sicer je pa s takim otrokom vsak mesec ful lažje in boljše..

Imaš tudi zs.

LP!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Jok nonstop
1.11.2009 18:19:53   
pikapolončica
oh kako te razumem...moj petmesečni Jan je jokal in jokal in jokal...prve štiri mesece res non stop. bilo je tako zelo hudo da smo pristali v pediatrični za cel teden, pa niso nič ugotovili...pa smo prišli domov pa spet jok, jok, jok...bli na ultrazvoku, na preizkavah za alergije, pri zdravniku neštetokrat, saj sm mislila, da revčka ko tako joka nekaj res noro boli. skratka...še danes ne vem kaj mu je bilo...še kar kar veliko joka ampak se tudi veliko smeji in je res aktiven na kvadrat.
draga moja, vedi da nisi edina in vem kako ti je pri srčku ko gledaš malo ko joče...kot da si najslabša mati na svetu, pa nisi...super si, ona ve da jo maš rada in da si ob njej...to si zapomni. pelji jo k zdravniku, da vidite kako napreduje, pa če je vse ok.
kaj ti lahko še rečem...z meseca v mesec bo boljše. verjemi!!!

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Jok nonstop
20.11.2009 10:52:13   
aromaja
No, javljam se ponovno po skor točno enem mesecu, odkar sem odprla to temo. In javljam se veliko bolj optimistična. Vsak dan je boljše! Zala še vedno dosti joka, ampak zdaj imamo tudi veliko veselih uric, ko je dobre volje in se smeje. Jaz se trudim, da imam vedno pripravljeno flaško čaja in mleka, da jo ujamem lačno, ko se še zbuja in ne ko že zapade v histerijo (dojim ne več, ker se je sama odstavila zaradi sesalne zmede). Veliko časa je na previjalni, kjer je res najboljše volje (zaradi vrtiljaka, ki je nad previjalno), masiram jo enkrat dnevno. Čez dan mi včasih uspe, da jo uspavam na kavču, sicer jo pa kar pretežno nosim v slingu. Zvečer počasi poskušam uvajati rutino hranjenje, kopanje, spanje, ponavadi gremo spat vsi skupaj okoli med 22-24h. Spi povita v štruco, samo tako njen spanec traja. Ponoči se zbuja na cca 2 uri, ampak po hranjenju takoj nazaj zaspi. Vstajamo pa med 5-7 uro.

Je še vedno zelo naporna, ravno včeraj je imela enega svojih bolj težkih dnevov in sem bila zvečer izžeta. Vseeno pa napredek je in je iz tedna v teden viden. Sklepam, da starejša ko bo, več jo bo zanimalo, bolj bo pozornost posvečala stvarem okoli sebe, več bo lahko počela, se igrala...manj bo časa za sitnarjenje.

Največji problem ostaja pač spanje in uspavanje. Tu je napredek v tem, da nama jo uspe nekajkrat na teden podnevi uspavat ležečo na kavču. Sicer traja da zaspi in potem spi le pol ure, ampak prej je bilo nekaj takega znanstvena fantastika. Brez slinga, dude in povijalne dekice bi bili pa pečeni user posted image

Hvala vsem za vse nasvete in podporo. Najbolj mi je pomagalo vedenje, da je takih otrok veliko in da je ogromno staršev šlo čez podobno kalvarijo. Biti sam v svoji stiski je najhujše!

LP








_____________________________

Whatever.

(odgovor članu pikapolončica)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Jok nonstop
20.11.2009 11:40:48   
lenca1
No res lepo je prebrati, da vam gre na bolje user posted image .

Aromaja - zanima me kakšno povijalno dekico ste to kupili in kje (mogoče kakšen link, da vidim kako izgleda pa cena). Naša je bila podobna kot tvoja in je bilo prve 3-4 mesece res peklensko in zelo zelo utrujajoče. Sedaj v drugo pa bi mogoče kaj takega imela ogledanega in, če bi zadevo potrebovali bi jo kupila. Upam vseeno, da bo drugo dete manj naporno in da bo vse skupaj potekalo malo bolj umirjeno.

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?