|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
10.11.2009 14:55:18   
pikica 28
joj...me je ven vrglo...user posted image user posted image user posted image user posted image

no skratka...

dudica...uporabljava aventovo in jo je takoj sprejel...

Tašča...hja problem je, da živimo skupaj in skos sprašuje kako je mali, kaj dela, ali gleda ali spi...pa ona ga bi kar non stop pestvala...pa moram biti kar trdna in reče dobesedno ne... potem pa nos viha...ma boli me...kdo bo pa ponoči nosil štručko, ko ne bo hotel spati, ona? Je kar naporna ratala.
Smo bili ta vikend na 50letnici...mi trije smo šli samo na kosilo. In ko se je mali prebudil smo šli domov. In takoj je tašča skočila vmes, da bo ona meni pomagala ga oblečit in se je kar rinla vmes... Matr mi je pokrov dvigenlo do taflona!!!! Če bo šlo tako naprej, bom popizdila... Pa punce pardon na grdih besedah.
Pa non stop mi soli pamet kako je ona s svojimi otroci delala...itd... Ja ko sem pa rekla, da ko so obiski, da nema da mi dvigujejo malega, ko panča, je pa spet imela neke komentarje... mah brez veze... Pa komentarji kot so...jaz se pa to delala tako, pa to sem tako delala....

polivanje.... no moj mali poliva, če se preveč hitro naje in če preveč poje...in seveda če smo jeli med obroki, takrat je blo groza...polivanje, kričanje in krčki.

Danes smo imeli slikanje kolkov (so 1a) in smo reveža čisto vrgli iz ritma, je bil tako siten in je sva se potem hranila in je revež na koncu čisto vse ven vrgel... Potem sem pa malo počakala, da se je želodček umiril, pa sva se čisto malo nahranila in podrla kupčka, sedaj pa končno sladko panča...

Ima še katera probleme s polivanjem??? Načeloma dojenčki polivajo sam mi ga ni fajn gledat ko vrže ven...

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
10.11.2009 15:00:51   
tassika
Moja je parkrat bruhala, ponavadi takrat ko se preveč naje pa še to v min. količini, tako da ti ne znam nič svetovat, malo omeni pediatru ko bosta imela pregled.

Glede tašče pa ti tudi ne znam pomagat, jaz vse te njihove nasvete kar preslišim, sicer pa moja si male sploh ni upala v naročje vzet, sem ji jo kar poturila, ampak res je tudi, da ne živimo skupajuser posted image  Ma moja mami včasih kakšne pametne, pa ne bit tiho, pa res nisva tiho, pa ne met tolk toplo k se bo prehladila,... pa saj pravim, jaz kar preslišim.



_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
10.11.2009 15:16:57   
pikica 28
ja to bruhanje se je pojavilo, ko so se pojavili krčki...pa sedaj opazujem...če preveč poje, vrže nekaj ven in če pred obrokom joče in potem preveč hitro je, potem spet vrže ven. Če pa jemo umirjeno in počasi je pa ok... Bom pa omenila pediatru. sem pa tudi patronaćni že povedala, pa je rekla, da je ok, ker pridobiva na teži in da bomo še malo rabili, da ujamemo pravi ritem...

_____________________________

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
10.11.2009 15:18:58   
tassika
No moji se pa zaleti, sploh na začetku k se ji ful mudi, sej pol gre lepo počasiuser posted image

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
10.11.2009 20:39:51   
rožica13
pikica 28 medve se tudi cca. 20 min dojiva, to ko je pa kr tko prkloplena na zizo za crklat pa ne štejem. Jst sm taščo najavla dopoldan, ko vem da spi, da jo nebi preveč nrcvarla po rokah, pa je rekla da bi ona pršla ko čuje, da bi jo pestvala. Sm si misnla, zdej boš pa še govorila kdaj boš hodila na obisk, no in je spala HB, tko da niso nč po rokah nosil user posted image . Bi pa moja sestra kr naprej nosila po rokah, pa kr odločno rečem ne, naj jo pusti. Ti verjamem, da ti dviguje pritisk, jst bi živčnga fasala, če bi živela pr nas!!!

Mi mamo probleme s polivanje, kar precej, pa zarad tega težko zaspi, ker ko jo mam v položaju za kupičko podirat je o.k., že spi, jo dam pa v postlco, se pa začne tko zvijat in take "frise" dela, pol pa enkrat bruha, pa spet dvignemo, pol se pa čist zbudi, pa spet joka,... začaran krog, sej podnev še gre tko, če se pa ponoč nrdi, je pa ful muka, ko si čist zaspan, pa sitn. Patronažna je rekla da mormo vdignt postlco pr vzglavju, smo pod noge dal pručko, da to pomaga, sam še vseen ne dost, pa da mora jest pri enem obroku samo iz ene zize.

Tassika, Lina tudi noče met Aventove dude, čeprav tut nočem da bi jo mela ampak so bli in so še trenutki ko bi blo bolš da bi za par min. mela dudo. Se pa tudi začen kar davit, če ji dam.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
11.11.2009 11:53:53   
nina68
Hojla mamice kostanjčkov 2009!

Po dolgem času se vam spet malce javljam. Odkar imamo našega sončka mi kr malce primanjkuje časa za vse ostale stvari. Tjaš počasi že šiba k starosti 1.meseca (17.11.), meni je že po 14 dneh zmanjkalo mleka, ker je bil gospodič lenuhec za vleči, s stiskanjem na črpalko pa sem tudi načrpala premalo, da bi lahko imel za en obrok. HB imamo pri nas patronažne, ki ne težijo preveč, mi je pomagala v vseh pogledih, čeprav sva se mogla v prvem tednu zaradi premalo pridobljene teže hraniti tudi na 2.uri, kr malce muka, ko še sam potrebuješ počitek. Sedaj se hraniva z Babylove mlekom iz Dm-a, kilažo pridno pridobiva iz 2410g ob odpustu iz porodnišnice smo danes na 3380g pri starosti 25dni. Smolo pa imamo, ker so se pojavli krčki, tako, da reveža včasih kr ornk zvija.
Pomagam si z lovorjevim mazilom iz Celjskih lekarn in kapljicam Sab Simplex, da mu jih malce omilim, pa seveda včasih pride v poštev tudi dudika, čeprav jo ne mara preveč. Kupila sem mu nukovo silikonsko anatomsko dudo, saj so te najmanjše. Tudi stekleničke imam njihove, saj iz aventovih ni znal piti. Če pa bo potrebno zaradi krčev pa bomo prešaltal na dude iz kavčuka, ker pravijo, da zmanjšujejo krče.
Drugače pa moje drage mamice, delajte pri svojih sončkih po občutku, nasvete, ki jih dobite vzamite z rezervo, saj je vsak otrok drugačen, ne obremenjujte se preveč, predvsem pa uživajte z vašimi sončki in jih čimveč crtlajte, vse pametnjakovičeuser posted image , ki vam hočejo soliti pamet pa pošljite domov. Nasvet iz MŠ, katerega nam je dala izkušena starejša babica: " čimveč se crtajte z vašimi malčki, dokler se lahko, ko ti odrastejo se ne boste mogle in ne mislite, da jih boste razcrtlale, ker vas v najnežnejšem obdobju zelo potrebujejo." 

Malce sem se razpisala, lepo se imejte, midva pa sedaj počasi šibava na zrakeca, se že kaže sonček.

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
11.11.2009 16:20:12   
pikica 28
oj,

mi smo končno pogruntali zakaj je mali tako bruhal...user posted image user posted image krive so vetrovne kapljice koroških lekaren (stranski učinki)..jih mali ne prenaša. Tako, da smo jih ukinli in prešaltali na Sab simleks. In danes je bil tako lačen, da mi je popil vse mleko in še 35 ml adaptiranega mlekca. Sedaj mi pa že celo popoldan pančka. Saj ne morem verjet kako to mleko niha. Enkrat ga imam toliko, da ga je preveč, drugič pa ga zmanjka. Baje je to sedaj na začetku normalno in se kasneje stvar stabilizira. Upam, da je res tako. Jutri mi pride patronažna (sem jo poklicala), da mi ga stehta.... zaradi bruhanja.

Danes sem se tudi začela slabo počutit. Do sedaj sem imela polno energije. Sedaj pa me hočejo ledvice in jajčniki bolet. Pa kar vrteti se mi jezačelo. Pa full sem slaba. Tudi likat ne morem. user posted image user posted image Že celo popoldan počivam. Da ne povem kako me boli glava. user posted image user posted image Pismo upam, da ne bo vse to prišlo za mano. Vsi mi pravijo, da ni normalno, da sem se tako super počutila. Dobesedno sem letela po stopnjicah gor in dol....user posted image user posted image user posted image




_____________________________

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu nina68)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
11.11.2009 17:20:11   
rožica13
pikica super da ste poštudiral, zakaj bruha. Medve sva pa dans 5 bodijev zamenjale, zdel v 2eh urah sam 3, grrr. Po enih obrokih je grozn, jo kr tišči, pa pol se zvija v postlci, pa jo dvignem pa bruha, pa še kr ni dobr,...pol jo morm pa kr naprej preoblačt in čist živčna ratam. Sej vem da ni dobr da si živčn zravn otroka ampak če pa še do konca ne oblečeš bodija pa ga že pobruha, pa spet čez glavo vlečt itd. Morm mal pojamrat, ker me je kr želodec začel bolet, komi čakam da pride moj domov, sicer zdej spi Lina ampak jo bo vsaj zvečer nosu okol če bo bruhala, pa kupčke podiru.
Res čudno da si se tako dobro počutila, verjetno je prišlo za tabo ja, prisili se da ko spi počivaš, ker smo pol leta po porodu pravijo z eno nogo v grobu.

Mi smo se pa danes prvič kopal in je tut uživala, HB, sem mislila da ji ne bo všeč ker umivat s krpico se ne mara.

Mirno noč vsem!

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
11.11.2009 17:24:13   
Nončika
nina68, meni je tudi mlekeca sfalilo. smo skoraj v celoti na AM, sicer na Aptamilu. kolko ti pa na obrok poje?

_____________________________

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
11.11.2009 17:27:40   
kajjada
Živjo punce,

se vam pridrožujem.

Dudica, tudi mi imamo aventovo in je kar ok, kolikor jo pač sploh obdrži v ustih.

Spanje, zanima me koliko spite, ker naš fant ful spi. Je in spi in če ga šraufa, ful pritiska in spet spi. No pa zdaj je začel gledat. Sva pa imela vnete očke že od poroda in so se mu zdejle malo popravile, ker v P tega nihče ni jemal, ko da je nekaj in mu tudi niso zdravili.

pikica 28, tudi jaz sem bila do danes, ko da nič ne bi bilo, danes pa me nekaj šivi matrajo, res čudno, zgleda pride za tabo.

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
11.11.2009 17:43:23   
Nončika
mi imamo nukovo dudo. druge mi noče niti obdržati v ustih, pa še to mu pogosto podrpem z pleničko. se bo že odvadil. nočem pa, da bi začel prstek sesat, ker tega pa se ne bo odvadil. ker, če ne dobi dude je prstek zakon.

kajjada, kakšno težo je imel tvoj sinek pri porodu? vama je dojenje zalaufalo? pri nas nažalost ni. saj je bil pravi mali požeruh. pač konkrena teža in je zahteval svoje.
naš fantič spi in je. so dnevi, ko je po obroku kako urco pokonci, pol pa počasi zaspi. danes pa je kar zaspal med hranjenjem.

_____________________________

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
11.11.2009 18:51:57   
nina68
Nončika, pr nas mamo kr probleme, ker enkrat poje 50ml, enkrat 60ml, včasih tud več, pol pa mi pošlje nazaj, kar je odveč na 3 ure, včasih pa toliko na 2 uri. Se pa ne obremenjujem preveč, ko je lačen mu dam stekleničko, pa kolker poje, pač poje, problemi so edino podiranje kupčkov. Ker, če gospodič nima dosti v trebuščku ga sploh noče podreti. Sem pa čitala na tem forumu, da je to lahko tudi preskok rasti (ne me vprašat kaj to pomeni), ki naj bi bil pri 3 in 6 tednih, ter pri 3 in 6 mescih, ko lahko jedo tudi vsako uro. Mi je pa HB patronažna pustila tehtnico, tako, da se lahko tehtava, da vidim kako napreduje njgova teža, si pa mogoče probaj zapisovati ob katerih urah ti je in koliko. Koliko pa mora pojesti si lahko preračunaš Porodna težaX 150 in dobiš ML. Naj bi pa nekje pojedli 450ml na dan. Imava pa naslednji teden posvetovalnico pa bom vidla kaj mi bo pedistrinja povedala, glede na to, da je bil rojen v 36.tednu.
Za vnete učke lahko uporabljate za umivanje iz zunanje proti notranji strani  Fiziološko raztopino (tudi zasledila na forumu in predlog patronažne), tud mi smo imeli vneto očko, preverjen recept.
Tale naša patronažna je nabita z vsemi dobrimi in koristnimi nasveti. Se vidi, da je bila najprej babica v porodnišnici Ljubljana, sedaj pa že ful časa opravlja to delo na terenu.

< Sporočilo je popravil nina68 -- 11.11.2009 18:55:44 >

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
12.11.2009 11:11:26   
tassika
Punce, jaz spet rabim pomoč, naši zoji se na določenih delih ful lušči koža, recimo na zapestju, pa med prstki na nogah, pa podplati, sicer mažem z bepantenom ampak dolgoročno ne pomaga, ko jo spet previjam, opazim, da se je ponvno pojavilo. Patronažna pravi, da naj mažem s hladilnim mazilom in se ji to ne zdi nič takega, jaz pa pojma nimam zakaj se to dogaja. 

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu nina68)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
12.11.2009 11:43:22   
pikica 28
IZVIRNO SPOROČILO: rožica13

pikica super da ste poštudiral, zakaj bruha. Medve sva pa dans 5 bodijev zamenjale, zdel v 2eh urah sam 3, grrr. Po enih obrokih je grozn, jo kr tišči, pa pol se zvija v postlci, pa jo dvignem pa bruha, pa še kr ni dobr,...pol jo morm pa kr naprej preoblačt in čist živčna ratam. Sej vem da ni dobr da si živčn zravn otroka ampak če pa še do konca ne oblečeš bodija pa ga že pobruha, pa spet čez glavo vlečt itd. Morm mal pojamrat, ker me je kr želodec začel bolet, komi čakam da pride moj domov, sicer zdej spi Lina ampak jo bo vsaj zvečer nosu okol če bo bruhala, pa kupčke podiru.
Res čudno da si se tako dobro počutila, verjetno je prišlo za tabo ja, prisili se da ko spi počivaš, ker smo pol leta po porodu pravijo z eno nogo v grobu.

Mi smo se pa danes prvič kopal in je tut uživala, HB, sem mislila da ji ne bo všeč ker umivat s krpico se ne mara.

Mirno noč vsem!


rožica, bodi čim bolj mirna. Te pa popolnoma razumem kako ti je. Sem mislila, da se mi bo prejšni teden sfuzlalo...krči, bruhanje, jok....
Ja pa tudi sem žal ugotovila, da imam premalo mleka...oziroma on ga premalo posesa, in moramo dodajati mleko v prahu... Sem malo žalostna, ker se polno ne dojiva vendar pa samo, da je Oži sit...

Kupi bodije na priklop, ker tile, ki se vlečejo čez glavo so GROZNI... pa čim bolj mirne živčke...


_____________________________

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
12.11.2009 11:57:00   
pikica 28
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Punce, jaz spet rabim pomoč, naši zoji se na določenih delih ful lušči koža, recimo na zapestju, pa med prstki na nogah, pa podplati, sicer mažem z bepantenom ampak dolgoročno ne pomaga, ko jo spet previjam, opazim, da se je ponvno pojavilo. Patronažna pravi, da naj mažem s hladilnim mazilom in se ji to ne zdi nič takega, jaz pa pojma nimam zakaj se to dogaja. 


tassika, ne sekiraj se. Tudi našemu se je vse do sedaj luščila koža. To je normalno, je kar cvetel. Midva maževa z mandeljnim oljem, in je veliko bolje. Ti predlagam, da ga kupiš v lekarni. Najbolj pa opaziš luščenje na pregibih je tako? To gre stran tista povrhnjica al kako se pač že imenuje. Samo mirno kri. Res ni panike. Pa ne jo čist zalit z oljem. Na svoje prste daj oljčka, potem jo pa nežno namaži. user posted image user posted image user posted image


_____________________________

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
12.11.2009 11:57:38   
rožica13
Hvala pikica, saj vem da se moram čim bolj umirit ampak v takih primerih zlo težko izvedeš da nisi nč živčn.

Tassika, to je čist normalno! To se koža čisti, jo bo zamenjala, kot kače ki se levijo user posted image . Nam je to patronažna rekla, da se mora ta koža sčistit oz. it stran, ker je odmrla. Ima pa Lina tudi zelo suho kožo po nartu, rokicah, pa drugod se tudi lušči. Nič pa ne bo pomagalo če boš mazala, poskusi z vlažno krpico čim več kože spravit dol, pa pol malo namaži.

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
12.11.2009 12:01:39   
pikica 28
Sedaj, ko mu dodajam adaptirano mljeko (cca 40 ml mi popije poleg mojega), mi otrok tako mirno spi kot angelček. Nobenega kričanja in joka ni več. user posted image user posted image Sem ga on 22 uri podojila, mu še dodala mleka v prahu, se previla in sva spala vse do 4 ure zjutraj. Potem sva se samo podojila (eno dojko) in je takoj zaspal nazaj. Ker mu je bilo premalo se je čez uro in pol zbudil. V tem času sem si pa izpumpala svoje mleko (80ml) in ga z njim podojila. Spali smo vse do 9 ure zjutraj. Samo potem sva se spet podojila, vendar je popil še po steklenički 40 ml. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
12.11.2009 12:03:28   
pikica 28
Ni kaj rožica. Saj pravim, vem kako se počutiš. Men so živčki popuščal in sem se samo še lahko jokala, ker nisem vedla kaj naj naredim, ko je moj sinko tako jokal in bruhal...user posted image user posted image

_____________________________

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
12.11.2009 12:07:02   
pikica 28
Ni kaj rožica....saj pravi, da te popolnoma razumem. Ko sem bila že tako na tleh zaradi krčev in dojenja, je pa še moja tašča pristavila svoj lonček...user posted image

Sedaj sem pa totalni optimist in delam tako, kot vem da je dobro zame in za mojega sinka. Ignoriram take in drugačne pripombe...user posted image user posted image user posted image


_____________________________

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
12.11.2009 12:08:07   
pikica 28
uf, mi nekaj nagaja rr...user posted image user posted image

_____________________________

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
12.11.2009 12:13:02   
tassika
Punci hvala, saj se mi je zdelo, da je to to, ko se kopava jo probam malo več dol spravit, kar pa ostane bo šlo pa že samo, trenutno je samo na rokicah na zapestju in na nogicah po podplatih in med prstki, tja pa ne pridem zraven, sem zadnjič nekaj sprobavala pa sem jo dobila po nosu.

Pikica super spi tvoj mali, midve se dojiva na 3 ure, se kar sama zbudi, samo ne dovolj, da bi lahko jedla, pol jo grem pa previt, da jo zbrihtam in včeraj sem v zahvalo dobila 3 uničene pleničke, najprej mi je prvo pokakala tako, da je bila neuporabna, tadrugo mi je pa polulala, no tretji poskus je uspel in potem čez 3 ure enako, najprej pokakala, potem je še lulala, ampak sem jo ujela v tetra plenico in je že drugi poskus potem uspel, prov nagaj mi tale naša mala ritkauser posted image

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
12.11.2009 12:21:53   
pikica 28
tassika, ti predlagam, da ponoči eno previjanje izpustiš...tako ti bo takoj po hranjenju zapančkala naprej. Jaz ga ponoči previje, samo če je pokakan ali pa čisto moker. Tako mi je svetovala patronažna...

_____________________________

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
12.11.2009 12:23:49   
pikica 28
punce, jedno pitance. Tiste, ki dodajate ali pa polno hranite po steklenički. Ali daste svojim jenčijem tudi kaj čajčka? Meni je v lekarni svetovala naj po žlički dodam (cca 5 žličk) med obroki komarčkovega čajčka...

_____________________________

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
12.11.2009 12:27:02   
tassika
IZVIRNO SPOROČILO: pikica 28

tassika, ti predlagam, da ponoči eno previjanje izpustiš...tako ti bo takoj po hranjenju zapančkala naprej. Jaz ga ponoči previje, samo če je pokakan ali pa čisto moker. Tako mi je svetovala patronažna...


Veš kdaj zdaj spustim previjanje ob 5 ali 6 zjutraj odvisno kdaj se zbudi, takrat ni taka koma in celo je, jo pa potem pustim kar pri sebi za dve urici cartanjauser posted image

Glede čajčka ti pa ne znam svetovat, pomoje škodit ne more, čeprav moja svakinja je rodila aprila in je malemu kljub polnemu dojenju dodajala prekuhano vodo, ker je bilo res takrat že bolj vroče in je potreboval več tekočine. Samo zdaj mali hoče pit samo vodo in ko je bolan ne mara čajauser posted image

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
12.11.2009 12:31:33   
rožica13
Tut me se dojiva tam na cca. 3 ure, se mi zdi, da vedno manj spi, že tko v enem kosu, pa tudi podnevi, po kakšnem obroku kar 2 ure ne zaspik, danes je npr. ornk zaspala šele ob 12ih, zbudila se je pa ob 8.30, pa je že enkrat zaspala pa se je po pol ure zbudila user posted image , pol je spet skor zaspala pa sm jo gnjavla s preoblačenjem ker je mela mokr vse.

He, he, tassika tebe pa Zoja res malo hecauser posted image , Lina se tut najraj pokaka v svežo plenico, pa se ne sekiram ker mam pralne, sam tečna je ker jo kr naprej preoblačmo.

Punce, kako mora ležat v vozičku, tudi na boku? Se mi zdi da če jo bo kej rukal, da ne bo ostala na boku? Ko se bo zbudila bomo šle prvič z vozičkom mal, ker je tko lep sonce.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?