|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj bi ve naredile?
16.11.2009 20:24:08   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
In ti še kar razmišljaš. S kom si poročena, z možem al z mamico pa atijem?


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Kaj bi ve naredile?
16.11.2009 20:24:50   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: T.Z.


Kar se pa tiče tvojega moža je pa tako: kako si drzne razbijati, loputati ipd. Čisto razumem tvojega očeta v tej situaciji, ko mu je rekel, da se on tako ne bo obnašal in da naj spakira stvari. Jaz bi mojega sama vrgla čez vrata, če bi začel s takšno agresijo. Že če bi to počel v najinem stanovanju; kaj šele, če bi se tako spozabil nad mojimi starši. Četudi nista naredila prav se to rešuje na drugačen način ne pa z metanjem mizic, loputanjem in razbijanjem. In tudi s kričanjem ne. Mar bi odpeljal otroke brez kričanja in počakal, da ti prideš domov pa bi šla skupaj do tvojih staršev in se poskusila mirno pogovoriti.


Si mogoče pomslila, da se je tale "ati" leta spozabljal nad zetom in mami tudi. Ko poči film pač poč, bolje miza ob tla, kot šaka tastu. Poznam take taste in take hčerke atijeve. Žena mora nujno stopiti možu ob stran in šele potem govorit, kaj je prav in kaj ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Kaj bi ve naredile?
16.11.2009 20:27:22   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: ery

JA je otrok ampak pove kot čuti, tako bi ti tud no sej komaj čakaš, da bi se midva pogreznila v zemljo, škoda da živ ne moreš, potem naj pa tvoj pove kaj ga moti, ne more pa kr delavnico imet al karkol, če ni nobenga prostora, midva sva bla 11 let v stari hiši pa sva jo skoz vzdrževala, belila, brisala, kopal zaradi vode pa še mnogo drugega, pa je moj ati pršu sva komaj dam pršla kaj je za delat na njivi ali travniku, pa smo se lepo razumel en spoštovanje je bil najprej od mene hčerke nato pa še od zeta. KER GA TI NIMAŠ DO NAJU, GA TUDI M. NIMA. ENE STARE STARŠE MATA N. IN ŽI. PA ŠE TO BI RADA DA NAJU BRIŠETA. Z veseljem sva šla v Hoffer in Lidl kupt za N. in Ž., potem pa bum. Tud jest bi lahko pisala ampak mi tastar smo tastar tud ti boš čez 10 let ali 12. te bodo tudi pošiljal tam kamor ti mene pošiljaš že celo življenje.


To mi je mami poslala na mail.



In ti še kar razmišljaš. Spokaj čimprej.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Kaj bi ve naredile?
16.11.2009 20:53:49   
kalbo
Osnovni problem v tisti hiši je, ker avtorica teme ne zna postavit svojih staršev tja, kjer jim je mesto in leta dopušča poniževanje svojega moža. Zame so na prvem mestu otroci, takoj za njimi je žena, potem ni pa dolgo dolgo nič in šele potem pridejo na vrsto moji starši in ostala žlahta. Tud za moje je bil to šok, sam sem odločno stopil na stran moje takrat še punce in jim dal vedet, da je ona prva. Ery pa tega ni sposobna narediti že celih 7 let in v tem je težava.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Kaj bi ve naredile?
16.11.2009 22:37:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ery

Sem v taki situaciji, da ne vem kaj narediti. Poročena sem 5 mesecev, živiva skupaj 7 let , imava 2 otročka. Živiva pri mojih starših v hiši, zgornji štuk. Mož je ok, se razumemo recimo, če ni kaj po njegovem, je hitro živčen, jezen, itd..

Prejšnji petek se je zgodilo drugič, da je med mojimi starši in možem spet "počilo". Me ni bilo doma, mož je čuval sinka, ko je prišla mami gor in ga odnesla malo k sebi dol. Mož me kliče, če je on duh v tej hiši, da ga nihče ne upošteva.. in je šel dol, strgal sina iz naročja, po vseh sobah iskal hčerko in jih napodil gor.

KO sem prišla domov, so se vsi kregali spet. Ati je možu rekel, da naj gre iz hiše v enem letu, da se tako ne bo obnašal. Je pa res, da je moj ati tudi "pameten", skratka, kar s emož spomne da bi naredil, ati reče, da bosta skupaj..ker mu pač ne pusti, da bi v hiši kaj sam naredil.
No v tem kregu, je mož vpil grozno, ati prav tako.. mož je tudi tako zaloputnil z vratmi, da se je razbila šipa. In potem ati, da v tej hiši ne bo razbijal.
2 leti nazaj, ko je bil tudi kreg, je mož vrgel klubsko mizo na tla v dnevni.. je šlo vse na majhne koščke. In to zato, ekr ga je ati razjezil, ker ni hotel it v spodnji štuk, ker mu je metal naprej kakšen je.

MOž je drugaače brez staršebv, odraščal je v zavodu, moram rečt, d aje priden in delavne, ampak...


Sedaj s ehoče odselt. Ali gre sam ali gremo skupaj. Hoče it po kredit.. privarčevano nimamo NIč. Mami mi je danes zjutraj jokala, zakajk se to pri nas dogaja... Da je včeraj zvečer prišla moja hčerka k njima dol..in jokala, da bo šel oči drugam živet. Seveda ji moj kar govori vse.. Ona pa pravi, da hoče, da vsi tukaj živimo, stara je 4 leta.


Kaj naj?? Ostanem doma, on gre? Gremo vsi? samo potem s ebo tudi meni trgalo srce..staršem pa tudi.. mah ne vem.. sem čist fertik...user posted image

Hvala za vsa vaša mnenja...



7 let skupaj, ob vseh treskih. Ne razumem vprašanja - kdo kam gre, kdo bi šel, kdo kam gre. Umiri se najprej in uporabi razum.

(odgovor članu ery)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Kaj bi ve naredile?
16.11.2009 22:46:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Osnovni problem v tisti hiši je, ker avtorica teme ne zna postavit svojih staršev tja, kjer jim je mesto in leta dopušča poniževanje svojega moža. Zame so na prvem mestu otroci, takoj za njimi je žena, potem ni pa dolgo dolgo nič in šele potem pridejo na vrsto moji starši in ostala žlahta. Tud za moje je bil to šok, sam sem odločno stopil na stran moje takrat še punce in jim dal vedet, da je ona prva. Ery pa tega ni sposobna narediti že celih 7 let in v tem je težava.


Pa naj potem dec njen nekaj zrihta, če je tok mož, da se bo postavil za svojo žensko! Mislim, koj bulaštine, da je treba sploh razpravljat, kdo je večji dec.  In naj potem postanejo še zreli, kot starši odrasli, kdo bo zmagal v tej bitki? Nihče. Na koncu ga bodo odšli ostali pit, ona bo pa še vedno ostala tam nekje v kotu.

Kruto je pa slišati, kaj je komu na prvem mestu. Če ljubim vse, ljubim. In pred dilemo, moža, moškega, fanta, otroke, za koga bi se res borili, sttroj za rojevanje ali iz stroja rojenih? Oprosti Kalbo, grdo si napisal. Ne vem, meni je družinski član vsak pomemben in so vsi prioritetni. Torej na prvem mestu. In take izjave so zame šok, ker ob taki izjavi moškega, bi vedela, da me ne ljubi in me ima samo še rad oz je pač navajen ali kaj podobnega. Če tebi uspeva, ne oziraj se na moje mnenje.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Kaj bi ve naredile?
17.11.2009 7:51:03   
kalbo
Kaj bo njen dec zrihtal, kaj? Saj prosi že leta, da bi šla na svoje, ona pa...nimamo prihrankov, mami bo žalostna, otroci tud.... ona mora stopit odločno na stran svojega moža in svoje družine in prerezat popkovino. Ona je tista, ki ne sme dopustit poniževanja. Če bi blo obratno sploh nebi blo dileme, bi vse trobile v en rog, kok mora dec zagovarjat ženo napram svoji mami.

Pol mi pa ti povej, kaj naj naredim v primeru, da mi mama, teta, stric babica šinfajo ženo. Naj šinfam z njimi, naj težim ženi zakaj jih s svojo prisotnostjo vznemirja, al naj odločno stopim na stran svoje žene in jim povem, da bo tako vedno?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Kaj bi ve naredile?
17.11.2009 7:55:29   
kalbo
Veš, tud sam sem se moral postaviti zase že v začetku, ker tast je mel v glavi, da sem en mulec, ki nima pojma o ničemer. Na izjavo..al bomo delal tko k bom jest reku al pa ne bomo delal (z mojim materialom, mojimi od mene plačanimi majstri) sem vrgel kladivo v kot in rekel OK, pa ne bomo delal, pa sem šel na pir. Samo to sem lahko naredil, ker mi je žena vedno ob strani in stari to ve. Če sem šel slučajno v kakem prepiru predaleč se je odločno postavila na mojo stran, ko sva bla na samem, mi je pa povedala. In to ti da moč oziroma samozavest. Zdaj po skoraj desetih letih me jemlje tast kot sebi enakega in odlično sodelujeva. Bilo je ogromno prilagajanja z obeh strani, samo če žena nebi bla na moji strani, tega nebi blo.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 17.11.2009 7:56:15 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Kaj bi ve naredile?
17.11.2009 8:00:13   
Anonimen
Če sem šel slučajno v kakem prepiru predaleč se je odločno postavila na mojo stran, ko sva bla na samem, mi je pa povedala.


user posted image user posted image user posted image user posted image
mislim, da je to prvo pravilo uspesnega zakona. ceprav moram priznat, da je vcasih prekleto tezko drzat jezik za zobmi in pocakat na trenutek na samem.(kadar se s partnerjem ne strinjam)

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Kaj bi ve naredile?
17.11.2009 10:32:50   
Teya D.
Se strinjam z ostalimi. Čimprej na svoje. Mi tudi delamo na tem, da bi imeli hiško ampak žal še bo pri nas nekaj časa trajalo. Ne da se ne razumemo ( tudi kdaj poči ampak ne tako kot pri vas, včasih zaradi kake malenkosti ) ampak bi oba rada, da imava nekaj zase da lahko rečeva to je pa najino in narediva tako kot nama paše.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Kaj bi ve naredile?
17.11.2009 10:41:08   
vekybel
Ery: če imaš rada svojega moža potem nimaš kaj razmišljat, pejdi z nijm!
Če so ti tvoji starši dali stanovanje še ne pomeni da lahko oni ukazujejo kako in kaj boste počeli v stanovanju. Prav bi bilo da starši popuščajo kdaj in malo razmislijo preden kaj rečejo.
Vso srečo!

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Kaj bi ve naredile?
20.11.2009 10:06:02   
itata
nisem brala vseh komentarjev. MI živim v isti hiši z mojimi starši. in moji starši se niti pod razno ne vtikajo v najine zadeve in absolutno ne hodijo v najin štuk!!! če ne znaš tega uredit, da se starši umaknejo in ostanejo v svojem štuku, potem se moraš odselit z možem, če želiš z njim ostat, ker druge ni. to da bo staršem hudo je pa odvečna skrb -ali pa tvoja prekomerna navezanost na njih, ob kateri vidim, da ima mož občutek, da jim daješ prednost. razumem, da tvoji starši nič slabega nočejo, seveda da ne, ampak oni se morajo znat umaknil, ali pa jim moraš ti to rečt. moja mama ne bi NIKOLI prišla kar tako gor po vnuka in si ga mal sama vzela dol, če bi ga moj čuval al pa če bi bila jaz sama z njim gor.
ker sem pa živela tudi pri tašči (bivši fant) pa je fant kljub prigovarjanju, da naj kaj omeni svoji mami pustil, da se je ta sprehajala prosto povsod, premikala zadeve, štefnala, kuhala kar za vse tud če nismo bili zmenjeni in bila uželjana, če nisem hotla jest pol itd. - pa sem se odselila. ker to je nespoštovanje moje intime in njeno vmešavanje v moje življenje.

_____________________________

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Kaj bi ve naredile?
24.11.2009 8:22:39   
Soncnica
Živjo Ery!

Glede na to kar si nam povedala in na email od tvoje mami, bi jaz zagotovo šla stran.  Kot je nekdo že napisal; ti si poročena z možem, ne s starši, imata družino in spadate skupaj. Osebno se mi zdi, da tvoj mož jezo izraža na neprimeren način, ampak to je že drug problem, ki ga mora rešit on sam oziroma vidva skupaj, sigurno pa ne vidva s tvojimi starši. Oni si zaslužijo spoštljiv odnos in ta je res najboljši takkrat kadar so mladi na svojem in stari na svojem. Oboji pa imate pravico do zasebnosti in miru.

lp

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Kaj bi ve naredile?
24.11.2009 9:56:19   
mate0ja
Jest pa mislim, da če ne postaviš pravil jih nihče ne more upoštevat. Je tako? Globoko vdihni in se pogovori z vsemi akterji. Z možem se pogovorita kakšno bi bilo idealno življenje za vaju, prav tako s starši kaj od vas pričakujeta in kako se lahko prilagodita vašim potrebam in željam. Samo od sebe se ne bo nič rešilo in če se ne boste pogovorili se bo situacija vlekla in vlekla, zaostrovala ... Najprej moraš sešteti pluske in minuske vsake možne situacije in jih tudi z ostalimi akterji predebatirat. Če se nočejo pogovarjat je to drugo. Takrat boš vedela, da je debata zaključena in naslednji trenutek že basala kufre. Zavedaj se, da žal vedno za tabo hodi in ti dolgo časa kot senca sledi. Potreben je samo en odločen korak in dvomov ne bo več.


_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Kaj bi ve naredile?
24.11.2009 12:53:01   
roberta
tvoji starši nimajo popolnoma nobenega spoštovanja do tvojega moža, saj ne upoštevajo njegovih želja niti ko se gre za otroke (mama pride in vzame otroka?! halo? ... jaz bi popenila. nima kaj priti in vzeti, lahko pa pride in vpraša, če prideta k njej - a le če privoli tvoj mož). in kar je še hujše, ti jim nasedaš: mami, mami, ati, ati... kaj pa tvoj mož in njegovi občutki?

moj nasvet: takoj iz hiše, vsi štirje, pa magari v najemniško, samo da boste na svojem in da boste kralji na svojem. tam bo tako kot si boste vi želeli in kot si boste ustvarili, ne pa tako kot sta si zamislila starša.

ti imaš zdaj svoje življenje. življenje z možem. starša pa naj imata svojega. in to je to. če ne gre skupaj, pojdite narazen.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 115
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?