Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
mleko moka (lahko je tudi črna) sol jajca limona radenska vanilin sladkor za aromo
No ja zara, vsak po svoje, a ne? Ni ti pa treba trditi, da nekaj ni v redu, če za to še nisi slišala. Upam da si že slišala, da lahko kruh pečeš brez kvasa.
_____________________________
Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)
Jaz nič ne kompliciram s palačinkami. Edini problem sem imela, ko je bilo premalo jajc notri. Sicer pa dam notri samo jajca, moko, mleko, sol in mal cukra. Delam na čisto malo olja. Palačinke ratajo mehke, če jih ne hitro popečeš na obeh straneh, po možnosti zelo na tanko, pa zlagaš na večji krožnik (kar eno na drugo), pa vse skup že sproti pokrivaš z drugim večjim krožnikom. Vsa sopara od njih se not zadržuje in jih čisto zmehča. Meni so take palačinke zanič, moji jih pa obožujejo. Če hočeš hrustaljvo palačinko jo pa malo dlje pečeš na manjšem ognju in nikakor je ne smeš pokrit, amapk takoj pojest, ali pustit zunaj.
to je točen podatek, preverjeno!!!
z unim zgoraj je pa odvisno kolko palačink spečeš. za ene 12- 13 velikih palačink, je dovolj, ne boste verjeli celo eno samo jajce in niso prav nič gumijaste al pa trde.
Drugače jaz povprečno nardim 13 palačink z dvemi jajci in pojma imam kako nardim, ker delam vedno na oko. so pa vse sestavine kot ste že napisali pred mano, le da mi je všče, če dam malo ruma, da lepo dišijo.
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!
Drugače jaz povprečno nardim 13 palačink z dvemi jajci in pojma imam kako nardim, ker delam vedno na oko. so pa vse sestavine kot ste že napisali pred mano, le da mi je všče, če dam malo ruma, da lepo dišijo.
Ja no, sem danes naredila 18 palačink, mogoče jih je bilo celo 19, s tremi jajci. Z enim jajcem tako veliko palačink ne znam naredit, mi vse narazen lezejo pa se cufajo. Z dvema jajcema bi pa najbrž vseeno šlo.
sicer jest palačink ne pečem, ker jih preprosto ne znam... masa mi vedno pregosta rata, palačinke pa predebele in trde... pol pa rajš izpeljanke pečem, ki jih je težje zaj... (šmorn, pujskova ušesa,...) tko da to prepuščam mami al pa
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
sicer jest palačink ne pečem, ker jih preprosto ne znam... masa mi vedno pregosta rata, palačinke pa predebele in trde... pol pa rajš izpeljanke pečem, ki jih je težje zaj... (šmorn, pujskova ušesa,...) tko da to prepuščam mami al pa
res cela znanost iz palačink. Jaz jih delam tako kot je opisano v osnovnem receptu na kulinariki, le da dodam še radensko in včasih malo limonine lupinice. Pečem ji tako kot je opisano tam, so vedno mehke vendar jih ne uspem zlagat tako kot pravi Gina, ker mi jih vedno sproti pojedo. Če mam srečo na koncu ostane kakšna zame .
mene tudi zanima - kak debel podplat iz šmornove mase?
hehe, skor u bistvu nardiš podobno gosto testo kot za šmorn (torej mnogo bolj kot za palačinke), potem pa to spečeš debelejše 'palačinkice' s premerom tm nekje 6 al pa 7 cm pa debelo tam nekje pol cm... u bistvu se jih je potem kot vaflje. ime pa zato, ker moji stari mami zarad načina vlivanja res zgledajo kot mal zapognjena pujsova ušesa
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
Delam po tem receptu in mi res vedno uspejo 4dcl mleka 2dcl radenske 1 malo zravnano žličko soli 1veliko žlico sladkorja 4cela jajca ZMIKSAJ da se speni in dodaj 28dag moke(vzamem primorsko posebno moko-meni najboljšo
Sem imela tudi sama iste težave, le da so se meni palačinke trgale in smodile.. Rešitev: sem zamenjala ponev in mi ratajo odlične. V maso pa dam malo rogaške in maso dam za dobre pol ure v hladilnik. Uspeh zagotovljen (nisem nevem kako dobra kuharca, tako, da če meni rata)
IZVIRNO SPOROČILO: miapia No ja zara, vsak po svoje, a ne? Ni ti pa treba trditi, da nekaj ni v redu, če za to še nisi slišala. Upam da si že slišala, da lahko kruh pečeš brez kvasa.
Joj, užaljenost ženska. Kdo je pa rekel, da za to že nisem slišala?
Tiste ameriške, debele, so pa naravnost odurne.
_____________________________
This will take some time depending on your operating sistem and hardware. (plačano oglasno sporočilo).
Joj, užaljenost ženska. Kdo je pa rekel, da za to že nisem slišala?
Mi pa razloži, zakaj pecilni ni za v palačinke in zakaj pečemu kruh tudi s pecilnim praškom (ali sodo bikarbono) a brez kvasa? Še zdaleč pa nisem užaljena, ker naredim izvrstne palačinke. S pecilnim seveda. Pa tud kruh in to ne v pekaču za kruh. Na roke. S pecilnim praškom. Ali pa čisto brez. Očitno pa je, da res marsičesa še nisi slišala. Malo pa pobrskaj po kuharskih knjigah, boš zagotovo našla pecilni prašek in njegov pomen.
_____________________________
Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)
Joj, pa saj nisi resna. Namen obeh sestavih (sode in pecilnega) je rahljanje in vzhajanje, kar jst vem, ampak sem sigurna da me boš podučila kaj novega.
< Sporočilo je popravil ZARA -- 29.11.2009 8:01:07 >
_____________________________
This will take some time depending on your operating sistem and hardware. (plačano oglasno sporočilo).
Joj, pa saj nisi resna. Namen obeh sestavih (sode in pecilnega) je rahljanje in vzhajanje, kar jst vem, ampak sem sigurna da me boš podučila kaj novega.
Ja super znaš. In zakaj potem le ta ni za v palačinke? Zato ker ga ti ne uporabljaš, potem ni ali kako?
_____________________________
Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)
IZVIRNO SPOROČILO: miapia Ja super znaš. In zakaj potem le ta ni za v palačinke? Zato ker ga ti ne uporabljaš, potem ni ali kako?
Lej, miapia. Lepo prosim, če nehaš z nekim BV dokazovanjem. Ker vse kar "slišim" je bla bla blaaaa....
Dokazuješ se zgolj le ti, samo ti ravno ne uspeva. Na živce mi gredo ljudje, ki jim je vse, kar oni ne delajo, neumno, brezvezno in narobe. Jaz nikoli in nikjer nisem izjavila, da palačinke brez pecilnega praška niso palačinke, nasprotno pa si too izjavila le ti.
In še nekaj: brezvezna si tudi zgolj le ti, ker nobene svoje izjave ne znaš in očitno ne moreš argumentirati, kar dokazuje tvoje blebetanje in ne moje.
Pa lep pozdravček.
< Sporočilo je popravil miapia -- 29.11.2009 10:27:30 >
_____________________________
Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)
IZVIRNO SPOROČILO: miapia Na živce mi gredo ljudje, ki jim je vse, kar oni ne delajo, neumno, brezvezno in narobe. Jaz nikoli in nikjer nisem izjavila, da palačinke brez pecilnega praška niso palačinke, nasprotno pa si too izjavila le ti.
Če najdeš stavek, kjer sem izjavila, da palačinka brez pec. praška niso palačinke mi ga prosim citiraj. V nasprotnem primeru boš morala še enkrat v prvi razred OŠ. Drugače si pa zaslužiš medaljo, vsaj za obračanje besed.
_____________________________
This will take some time depending on your operating sistem and hardware. (plačano oglasno sporočilo).