|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 15:47:36   
Najaa
Od celega prvega posta se strinjam s tvojim možem sam v tem, da je ponoči treba otroka pustit pokakanega. V parih dneh se odvadi kakat ponoči.
Ostalo pa kakor je ena rekla, kakor si ga boš naredila, takega boš imela. Kar se tiče otrokove varnosti pa no comment. Da lahko en odrasel tako dela z otrokom. user posted image

(odgovor članu Nefertiti)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 15:49:51   
miapia
Kepica83: ti si pa en velik fenomen od ženske in vprašaj se, ali si mogoče sužnja in več kot podrejena. Ali pa si preveč egoista, da bi možu pustila opravljati dela, ki te edino delajo samozavestno. 

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 15:53:26   
manna
kepica83, nevem zakaj, tako sva se navadila. Imava vsak svoj koš za umazano perilo, potem pa si pač sam nese v pralni stroj, kadar ima poln koš, jaz pa tudi. 

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 16:18:03   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: manna

kepica83, nevem zakaj, tako sva se navadila. Imava vsak svoj koš za umazano perilo, potem pa si pač sam nese v pralni stroj, kadar ima poln koš, jaz pa tudi. 


sem vsega vajena ampak tole je pa še meni malo mimouser posted image

kdo pa pere otrokove cunje? oz. jih bo, če si bosta omislila otroka....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 16:20:45   
manna
Jaz perem otrokove cunje.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 16:22:45   
nananaja
brrr....
A bi moj mož pol tud mogu na forumu spreševat: kolk vam žene pomagajo?
Stvar je v tem, da je pri nas kuhanje moževa zadeva, le trenutno jaz kuham tiste dni, ko ima on dopoldansko delo, sem na porodniški, kadar je doma, pa večinoma on.
Se pač zgodi, da njegov najboljši kolega ne more razumet, da ne kuham jaz ob sobotah in nedeljah. Pa zakaj bi, če to mož dela z veseljem, jaz  pa malo manj.
Ostala opravila si deliva tako, da so opravljena, težja dela delamo skupaj s tastom, ki živi v isti hiši.

Nasvete je pa težko deliti takim, ki morajo vse delati po nekem redu.

Glede tega, kaj dela otroku. Če z njim gleda tv - naš jo tudi, pač bosta gledala vsebine, ki bodo za otroka primerne. Sicer naj ga pelje ven, pa pač ne bo mogel gledat TV. Učenje sedenja in navajanje na urnike, previjanje, pa mu daj za primerjavo, da ti njemu pač ne boš pustila, da gre na WC, ko je treba, jest mu ne boš pustila razen po urniku... Pa reci mu naprimer, da bo on dosegel, da bo otrok narobej razvit, če ne sam pogruntal, kako vstati in hoditi. Pa bo pač potem on se menil zato, da bo popravil posledice. Če pač z lepa ne gre. Predvsem zmerom mu razloži, zakaj meniš, da nima prav, poskušaj doseči kompromis, ne pa mu dat  vedet, da nič ne ve.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 16:22:54   
rija
Zakaj pa jih recimo ne on?

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 16:24:57   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

Mati kuha, tvoj pomiva posodo, vsak drug teden počisti stanovanje, pazi otroka... kaj pa delaš ti ta čas??? Soliš mu pamet? Če pomita posoda ne ustreza tvojim standardem si jo pomij sama- logično. Kaj se pa otroka tiče... pusti mu proste roke in bo med njima veliko bolje zalaufalo, kot pa da mu visiš za vratom pa kontroliraš vsako njegovo kretnjo. Občutek imam da si malo preveč razvajena in totalen kontrol freak.


Jaz se pa strinjam s kepico.

Tale mož dela veliko. Naredi vsaj polovico v gospodinjstvu, ukvarja se z otrokom, hodi v službo in zihr naredi še kaj moških del. Po moje je težava v tem, da ona tega ne ceni dovolj. Moški niso vsi talentirani za ukvarjat se z otrokom na način, kot to dela ženska, delajo to po svoje, pravzaprav je povprečen moški z vsakim otrokovim letom več bolj sposoben se z njim ukvarjat, ker marsikateri prej nima pojma, kaj z dojenčkom počet. Pa kaj potem, če zraven tv gleda? Nikdar nisem razumela žensk, ki jim ni bilo dovolj, da so one lahko v miru knjigo brale, šle s frendico na kavo, ker so zahtevale, da oče medtem ves čas otroka zabava. V resnici s tem, ko otroka ves čas zabavaš, navajaš samo na to, da se nikdar v lajfu ne bo znal sam zamotit, da sam sebi ne bo dovolj, ampak bo večno iskal, da ga zabavajo drugi, sicer bo pa sireno vklopil. Potem pa beremo na forumu: Ne zna se sam zamotit. Le zakaj? Pa ne pravim, da ni prav, da se nekaj časa na dan z otrokom tudi ukvarjamo bolj intenzivno, seveda je prav, ampak ves čas pa res ne. Celo škodljivo je to.
Druga reč, prebrala sem ogromno knjig, med drugim tudi na temo, kako naj se otroka hrani - kot on hoče ali na ure. Leta so zagovarjali en sistem, leta drugega. Kaj je boljše? V resnici je dokazano, da ne en ne drug sistem ne škodujeta. V resnici to, da se otrok navadi počakat, kvečjemu otroka navadi na en red in ne povzroča dolgoročnih psihičnih travm ali posledic. Ne vem zakaj bi se tega fotra linčalo, ker bi to rad? V resnici gre samo za dva različna sistema, dve različni vzgoji. Težava je, ker ne en ne drug od njiju ne popustita. Oba vesta najboljše in bosta doživela živčni zlom, če ga drugi ne uboga. Ne štekam.
Tretja stvar je postavljanje na nogice oz. sedenje. Tega se ne smeš dopuščat. Je škodljivo. Če bi ona vztrajala samo pri eni stvari, ne pa kar naprej težila kaj vse narobe dela, bi jo morda poslušal. Ker pa ji nič ni prav, pa jasno da kontrira. Čeprav je to, da na tem področju kontrira ena velika groza.
Četrta stvar je, da on ni kotrol freek. Nič ni hudega, če otrok kdaj doživi, da se mu kaj zgodi, četudi kaj pade nanj - pač ne bo več vsega nase povlekel dolgoročno. Nikdar tudi ne moreš otroka zaščititi pred vsem. Če bi mu ona priznala njegovo fotrovo vlogo, pa ga kdaj pohvalila, ker je veliko z otrokom, ap ker doma pomaga, bi dosegla tudi to, da bi on znal bolje razlikovati, kaj je za otroka nevarno pa kaj ni, ker bi užival v svoji vlogi. Dokler mu pa ves cajt pod roke gleda in ga kritizira, pa vsak normalen človek zgubi in voljo in razsodnost.

Povzetek: meni bi se ob tebi zmešalo.

Pri nas:
- moj prevzame ogromen del vzgoje, z otroki se veliko ukvarja
- prevzame vse reči okol bajte in v njej, ki so navadno moška domena
- za gospodinjstvo ni talentiran preveč, govorim o pospravljanju in pucanju, naredi pa tudi to, če je treba, čeprav raje ne
- gre v nabavo kadarkoli je treba
- pomiva tla, velikokrat skuha kosilo, večerjo, posesa, nese smeti...
- vozi otroke okrog po krožkih, dejavnostih, v glavnem jih tudi bolj on vozi k zdravnikom

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 16:26:26   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: manna

kepica83, nevem zakaj, tako sva se navadila. Imava vsak svoj koš za umazano perilo, potem pa si pač sam nese v pralni stroj, kadar ima poln koš, jaz pa tudi. 


Živita kot dva cimra. A denar si tudi razdelita, pa štejeta, kaj sta kupila, da bo ja pol pol?user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 16:40:49   
manna
Gina, rija,  zakaj kot cimra? A če si familja si moraš nujno prat cunje skupaj al kaj? Pač - on ima veliko bombažnih majic, ki jih da vse skupaj prat in je ravno za en stroj. Jaz pa imam po svoje pošlihtano kdaj hočem met neko majico ali hlače čiste in si dam prat svoje kadar hočem oz. rabim. Brisače in rjuhe itak peremo skupaj (dam jaz prat), cunjice od tamale itak damo posebej prat (dam jaz prat ker bolj vem na koliko stopinj je kaj treba - tetra plenice na več, majčke na manj... pa dam zelo malo pralnega praha...itd). Ko so stvari suhe jih zložim jaz, oz. če je kaj za polikat, zlikam jaz. Nevem kaj vas je tko zbodlo če si moj lubi sam nese stvari iz sobe do pralnega stroja in pritisne na gumb? A zato sva zdej cimra user posted image
Ne, denarja niti slučajno ne štejeva in si vse deliva...


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 16:42:42   
Dashenka
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

Mati kuha, tvoj pomiva posodo, vsak drug teden počisti stanovanje, pazi otroka... kaj pa delaš ti ta čas??? Soliš mu pamet? Če pomita posoda ne ustreza tvojim standardem si jo pomij sama- logično. Kaj se pa otroka tiče... pusti mu proste roke in bo med njima veliko bolje zalaufalo, kot pa da mu visiš za vratom pa kontroliraš vsako njegovo kretnjo. Občutek imam da si malo preveč razvajena in totalen kontrol freak.


PODPIS user posted image

Ko clovek prebira RR se mu zacno moski dobesedno smilit.

< Sporočilo je popravil Dashenka -- 22.11.2009 16:43:08 >

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 16:49:13   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Kepica83: ti si pa en velik fenomen od ženske in vprašaj se, ali si mogoče sužnja in več kot podrejena. Ali pa si preveč egoista, da bi možu pustila opravljati dela, ki te edino delajo samozavestno. 


Ha?? Mogoče si ti kaj zamešala? Midva z možem delava vse skupaj. On kuha, pomiva posodo, čisti, skrbi za psa, gre v trgovino, plača račune, ni da ni. Ne delam vsega jaz? Daleč od tega. Ampak če imam jaz čas, pol grem jaz dat perilo prat ali pa peglat- tega on ne dela. V kolikor bi bilo potrebno bi tudi to postoril. Je pa res, da si tudi sama vem zamenjat olje, menjat pnevmatik... Midva se dopoljnjujema in izpopoljujema na vseh področjih. Dela okrog hiše- ta težj pa prepustim njemu, ali pa mu vsaj delam družbo in pomagam kolikor lahko.

_____________________________

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 17:02:32   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

Moški mora opravljat vsa hišna in gospodinjska dela. Popedenat otroke, biti ljubezniv do žene, romantičen, bog ne daj da pozabi poleg vsega na šopek konec tedna... Zraven še mora popravljat pralni stroj, pomivalni stroj, tv, avto šraufat, babi olje v motorju zamenjat, gume napumpat, brisalce zamenjat... Ja pol pa nič čudnega da jih pokopamo pri 50-tih. user posted image

Jaz imam doma to sve pošlihtano, ampak kljub temu nisem pristaš tega da bi moški moral vse delat. če sem jaz doma.

Zaradi tega. Razen če si zgolj gospodinja, potem je pa tvoja služba, da gospodinjiš.

Jaz pa nisem pristaš, da mora ženska vse narest, mož pa gleda tv, včasih pa pokosi travo, ko je že res visoka.

Nikjer pa nisem zasledila, da tvoj mož tudi gospodinji. Le da imaš vse pošlihtano.

Se pa iskreno opravičujem, če sem narobe razumela.user posted image

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
22.11.2009 17:04:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu miapia)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 17:05:39   
Anonimen
Od moža pričakujem da prinese denar.. ne da kuha, čisti..


user posted image user posted image user posted image
imam 3 otroke....kar se tice hese, je "moja"....VSE! ni da ni! od kuhanja , pospravljanja, pranja, sesanja, pomivanja....to je MOJE! moj ne takne NIC, NISTA! ko stopi skozi vhodna vrata se spremeni v malega bogeca...posod se ni pomil odkar sva skupaj. ravno tako ni pobrisal prahu ali posesal. pojma nima kako se prizge pralni stroj in da likalnik dela na elektriko in ne na paro. za otroke ne "skrbi"....se z njimi igra in heca, vendar jih nima "na grbi"...
pač...pri nas je tako.
druga zgodba je zunaj hise. tam se pa jaz ne taknem nicesar....mogoce edino rože. to je to

vem, da boste imele poooolno za povedati. samo nam ocitno tako pase.

jaz notri, on zunaj, plus tega, da dela vsak dan najmanj 10 ur.
se mi zdi fer!

(odgovor članu Kepica83)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 17:09:53   
Kepica83
miapia ja si narobe zasledila. Ker sem rekla da moj dela vse v gospodinjstvu. Popolnoma vse. Če imava generalko si delo razdeliva tako da sva hitro konec. Če on kuha jaz pomijem posodo, in obratno. Če se jaz slabo počutim, bo on vse postoril namesto mene. Pač mu nič ni težko. Hvala bogu. In kljub temu, da imam takega angelčka doma in je zame po vzorcu mojega moža samoumevno da vse dela, nisem pristaš tega, da pa bi moral vse v nulo obvladat. Moški pa ženska se moreta dopolnjevat in izpopolnjevat. Tak nas je narava ustvarila. Koliko žensk je ki možu pomagajo pri zidariji?? Malo. Koliko moških je ki pomagajo v gospodinjstvu?? Ogromno.

_____________________________

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 17:11:13   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

Od moža pričakujem da prinese denar.. ne da kuha, čisti..


user posted image user posted image user posted image
imam 3 otroke....kar se tice hese, je "moja"....VSE! ni da ni! od kuhanja , pospravljanja, pranja, sesanja, pomivanja....to je MOJE! moj ne takne NIC, NISTA! ko stopi skozi vhodna vrata se spremeni v malega bogeca...posod se ni pomil odkar sva skupaj. ravno tako ni pobrisal prahu ali posesal. pojma nima kako se prizge pralni stroj in da likalnik dela na elektriko in ne na paro. za otroke ne "skrbi"....se z njimi igra in heca, vendar jih nima "na grbi"...
pač...pri nas je tako.
druga zgodba je zunaj hise. tam se pa jaz ne taknem nicesar....mogoce edino rože. to je to

vem, da boste imele poooolno za povedati. samo nam ocitno tako pase.

jaz notri, on zunaj, plus tega, da dela vsak dan najmanj 10 ur.
se mi zdi fer!


Pošteno razdeljenouser posted image

_____________________________

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 17:13:38   
Katy78
Jaz pravim, da naj vsak dela po svojih zmožnostih. Moj mož pač ne kuha, ker ga nihče ni naučil, nikoli pa ni imel veselja, da bi se sam naučil. Prav tako je z dajanjem perila v pranje. To vse naredim jaz. Zato pa on velikokrat pomiva posodo. Sicer res traja 3x dlje kot če bi jo oprala jaz in tudi vode porabi več kot bi jo jaz, je pa dobro oprano in s tem, ko se spravi h koritu, mene razbremeni enega dela in to je tisto, kar mi največ pomeni. Sesanje je njegovo delo in tudi za to porabi 2x več časa kot jaz ampak who cares, glavno da je narejeno. Tudi vse, kar se tiče avtomobilov, postori on - menjava gum, dolivanje olja, vitrexa ipd.
Glede otroka - kot je rekla Gina, nekateri moški imajo drugačen pristop, kot bi ga imele ženske oz. kot bi ženske rade videle, da bi ga imeli. je tudi meni kdaj zaradi tega živc počil, sploh na začetku, ko sem bila precej neprespana, zdaj pa sem se navadila, da se z njim ukvarja po svoje. In tudi, kot je rekla Gina, se ful pozna, da se zna zdaj, ko je mali star skoraj 1 leto, bolje z njim ukvarjati oz. ve, kako naj se z njim zabava, medtem ko prej, ko je mali bolj ali manj ležal še na hrbtu, mu ni bilo čisto jasno, kaj naj s to malo štruco počne, razen da jo nosi po rokah. user posted image  Kopam otroka jaz, mi pa on pripravi banjo z vodo in tudi iz banjice mi ga dvigne on, ker mene že nekaj časa boli križ, otroka hranim jaz, mi pa vodo za AM in za razne kašice on zavre in shladi. In še veliko je takih malenkosti, ki pa mi pomenijo veliko.

Moj mož je zame idealen, pa za to ne rabi kuhat, prat, pomivat, pedenat avto in še otroke. Glavno mi je, da mi pomaga po svojih zmožnostih.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 17:21:29   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

nisem pristaš tega, da pa bi moral vse v nulo obvladat.


Saj se ne gre zato, samo krožnika naj bo pa v nulo pomit, se ti ne zdi? Pa če se pospravi kuhinja po kuhanju, naj bo čisto, ne pa kup svinjarije v odtoku. Pa dlake od britja in zobna pasta na umivalniku. Pa če pospravljaš kopalnico, je smiselno očistiti celo školjko z dilo vred, ne samo wc račko notri vlit. Pa če lika, da zlika cele hlače, ne samo pol. Če skuha, ne skuha na pol.

A razumeš, kaj hočem povedati?

Je pa ena druga stvar. Če bi ženska slučajno morala za dlje časa kam iti in bi bil moški sam, sploh z otrokom, (pa nobenih mamic in tet), potem bi težko preživel v gospodinjstvu, če se ne zna obrnit. Zunaj hiše bi pa vse počakalo, če bi mož moral kam iti. Sicer pa ženski, ki gospodinji, ni problem se znajti tudi zunaj hiše ali pri  moških opravilih, če moža slučajno ni.


_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 17:21:36   
SINEJA
Moj mož obvlada skoraj vse.Zna popravit gospodinjske aparate,polagat ploščice,popleskat stanovanje(in to po novih dizajnihuser posted image ),tudi izdelki iz lesa mu niso tuji,skrbi za okolico hiše,avto.
Tudi za otroka je vedno lepo poskrbel,ko sem zaradi delovnih obveznosti bila odsotna.Nima pa pojma o kuhanju,pranju perila in likanju.Običajno so njegovi kuharski poskusi katastrofa,puloverje pa je zmožen dat prat tudi na 90 stopinj.Tako da kuhinja je običajno moje področje,on je tu bolj redko na vrsti,ker sta že otroka tako velika,da postorita kakšno delo tudi tuki.
Lahko rečem,da smo bolj staromodna familija,kjer je nekak razdeljeno delo na moško in žensko vendar mi to ustreza in ne morem rečt,da se ravno pretegnem,medtem ko za njega to ne morem trdit,saj opravi več fizičnega dela kot jaz.Kuhanje in pečenje ter lepo pospravljeno stanovanje  je pač moja strast in pri tem imam z ene strani že precejšno pomoč,počasi pa jo dobiva tudi mož(sin se je "vrgel" bolj po njem).In tako smo vsi zadovoljni:jaz zato,ker je kak evro prišparan(delo opravi mož),on pa ker ne rabi skakat po kuhinji,pomivat posode,sesat in brisat prahu

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 17:22:06   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

imam 3 otroke....kar se tice hese, je "moja"....VSE! ni da ni! od kuhanja , pospravljanja, pranja, sesanja, pomivanja....to je MOJE! moj ne takne NIC, NISTA! ko stopi skozi vhodna vrata se spremeni v malega bogeca...posod se ni pomil odkar sva skupaj. ravno tako ni pobrisal prahu ali posesal. pojma nima kako se prizge pralni stroj in da likalnik dela na elektriko in ne na paro. za otroke ne "skrbi"....se z njimi igra in heca, vendar jih nima "na grbi"...
pač...pri nas je tako.
druga zgodba je zunaj hise. tam se pa jaz ne taknem nicesar....mogoce edino rože. to je to

vem, da boste imele poooolno za povedati. samo nam ocitno tako pase.

jaz notri, on zunaj, plus tega, da dela vsak dan najmanj 10 ur.
se mi zdi fer!


Zakaj pa da bi imel kdo kaj za povedat - če vam tako paše, naj tako bo. Glavno je, da ste vsi zadovoljni. Čeprav iz tona tvojega pisanja bi lahko sklepala, da tako zelo zadovoljna pa tudi nisi. No, če se motim, se ti že vnaprej  opravičujem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 17:25:18   
ljupka
Nisem vsega brala,ampak ,kaj vaši možje nimajo nič drugega za počet kakor pomivat posodo!
Dozidala sva hiško ,in več al man je vse naredil sam,napelal vodovod ,položil 150kv ploščic ,80kv laminata vse prebelil in pobarval,sestavil kuhinjo in vse pohištvo,a pol naj mi še posodo pomiva!Še v službo je treba!
Sadit krompir,kosit travo,vinograd,res je to vse od tasta in tašče,sam je treba pomagat!
Prav sedaj mi dela police v špajzi,pa kaj naj mu rečem,naj gre posodo pomit!
Saj mi rad pomaga,sedaj sploh ki sem dvojna nosečka,zadnjič ko je deževalo je okna pomil,vse posesal,in pobrisal po tleh!Mene je bolel križ in nisem mogla,sem se pa počutila ko največji gnoj,da je on to delal namest mene!
Z otrokoma je rad in ga tudi obožujeta,je bolj njihova igrača,saj je fajn če se delo razdeli,če nima ,kaj druzga za delat,sam pri nam je vedno kaj,kar meni ne dovoli,sedaj pa sploh ne!
Naprimer v hosto,drevje podirat,razžagat in na voz zvlečt,to delata tast in moj,in še veliko podobnega in sedaj ko so tople zime ni počitka,ne pa da bi še meni rit odnašal!
S tem da kuham za vse,čeprav imam svojo kuhinjo!

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 17:37:59   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

nisem pristaš tega, da pa bi moral vse v nulo obvladat.


Saj se ne gre zato, samo krožnika naj bo pa v nulo pomit, se ti ne zdi? Pa če se pospravi kuhinja po kuhanju, naj bo čisto, ne pa kup svinjarije v odtoku. Pa dlake od britja in zobna pasta na umivalniku. Pa če pospravljaš kopalnico, je smiselno očistiti celo školjko z dilo vred, ne samo wc račko notri vlit. Pa če lika, da zlika cele hlače, ne samo pol. Če skuha, ne skuha na pol.

A razumeš, kaj hočem povedati? SE STRINJAM

Je pa ena druga stvar. Če bi ženska slučajno morala za dlje časa kam iti in bi bil moški sam, sploh z otrokom, (pa nobenih mamic in tet), potem bi težko preživel v gospodinjstvu, če se ne zna obrnit. Zunaj hiše bi pa vse počakalo, če bi mož moral kam iti. Sicer pa ženski, ki gospodinji, ni problem se znajti tudi zunaj hiše ali pri  moških opravilih, če moža slučajno ni.



No ravno to sem napisalo že prejšnjič na eni drugi temi. Jaz sem mnenja, da mora moški toliko vedet in obvladat, da če meni kaj pride- bog ne daj, da ga lahko samega pustim mesec dni z otrokom in vem da bo opran, speglan, sit... hiša pa prav tako v normalnem stanju. Za mojega lahko vse to garantiram, veliko pa jih je ki nemorejo. Hja ženske se vemo same znajti brez moških, ker pokličemo servisere, mehanike... Koga bo pa neveden moški klical? Če nima mame ali pa tašče pri roki? Tak pač je. Ženske lažje najdemo pomoč za moška opravila kot pa moški žensko pomoč za ženska opravila.

_____________________________

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 17:42:57   
Kepica83
Katy78 in Ljupka lepo imata doma pošlihtanouser posted image

_____________________________

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 17:46:01   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

IZVIRNO SPOROČILO: miapia

IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

nisem pristaš tega, da pa bi moral vse v nulo obvladat.


Saj se ne gre zato, samo krožnika naj bo pa v nulo pomit, se ti ne zdi? Pa če se pospravi kuhinja po kuhanju, naj bo čisto, ne pa kup svinjarije v odtoku. Pa dlake od britja in zobna pasta na umivalniku. Pa če pospravljaš kopalnico, je smiselno očistiti celo školjko z dilo vred, ne samo wc račko notri vlit. Pa če lika, da zlika cele hlače, ne samo pol. Če skuha, ne skuha na pol.

A razumeš, kaj hočem povedati? SE STRINJAM

Je pa ena druga stvar. Če bi ženska slučajno morala za dlje časa kam iti in bi bil moški sam, sploh z otrokom, (pa nobenih mamic in tet), potem bi težko preživel v gospodinjstvu, če se ne zna obrnit. Zunaj hiše bi pa vse počakalo, če bi mož moral kam iti. Sicer pa ženski, ki gospodinji, ni problem se znajti tudi zunaj hiše ali pri  moških opravilih, če moža slučajno ni.



No ravno to sem napisalo že prejšnjič na eni drugi temi. Jaz sem mnenja, da mora moški toliko vedet in obvladat, da če meni kaj pride- bog ne daj, da ga lahko samega pustim mesec dni z otrokom in vem da bo opran, speglan, sit... hiša pa prav tako v normalnem stanju. Za mojega lahko vse to garantiram, veliko pa jih je ki nemorejo. Hja ženske se vemo same znajti brez moških, ker pokličemo servisere, mehanike... Koga bo pa neveden moški klical? Če nima mame ali pa tašče pri roki? Tak pač je. Ženske lažje najdemo pomoč za moška opravila kot pa moški žensko pomoč za ženska opravila.


Ah dej no, ne zganjajta take panike. Ravno tako bi se moški znašel. Saj bi se moral. Ali pa mislita, da bi on in otrok dobesedno crnila od lakote in dreka, ki bi se nabral okoli njiju.

Tudi moj oče je bil in je še pravi paša, ko pa sem bila majhna in mama zaradi snežnega meteža do poznih večernih ur ni prišla domov, mi je naredil večerjo, me skopal in spravil spat. Pa tega prej sam nikoli ni naredil, ker po njegovem so za to mame. In ne samo moj oče tudi drugi moški bi se v nujnih primerih, tudi če bi bili sami z otrokom, znašli, edino če niso res totalni idioti.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




imena dvojčkov
carmencita

kakšna imena bi dali enojajčnim dvojčkom?

oba kratka imena (57%)

oba dolga imena (7%)

različno dolga imena (14%)

razdružena imena (Ana Mari (3%)

izmišljena imena (1%)

vseeno (18%)


Število vseh glasov: 228

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!