glugluglu
|
populis, še malo za Laro , pa da bo še začela jesti, pa še Živa naj se ji pridruži pri apetitu . Mi smo tudi imeli govejo juhco, pire krompir, goveje zrezke v omaki. Juhco je Tian pojedel predno je šel spat, več ni hotel, ker je bil že čista koma, ga je očitno tale zrak utrudil, upam, da bo ostalo sedaj pojedel, spi pa že od 12.00. Glede kuhanja: ja pri nas so tudi prazni krožniki , Mitja se je odkar je z mano navadil jesti tudi kaj zelenjavnega in kaj drugega kot samo meso in tenstan krompir, na naših praznovanjih pa tudi vedno kaj skuham in vse pojedo. Tudi enolončnice nam grejo. No včasih se pa kdaj tudi kaj sfiži . Ampak ni mi pa kuhanje tako veselje, da bi zato porabila celo dopoldne tako kot poznam kakšne, ki se med vikendi tako ukvarjajo s kuhanjem, da gredo ven z otroci šele popoldne lahko. Jaz poskušam to hitro, brez kompliciranja,... Drugače pa moja mami in tudi oče (kar ima od moje babice - svoje mame) dobro kuhajo, mojo mami je baje kuhat naučila itak njena tašča, od tod naj bi vse izviralo. Tako, da jaz ko sem kaj v dilemi (na primer ko sem prvič delala sarmo, itd,.. se lahko posvetujem tudi z očetom). Moja starša sta itak fena za kuhanje, njima je to glavno. Tašča zna pa odlično skuhat 3 stvari, recimo tri kosila in to je to. Odlična je pri tenstanem ali pečenemu krompirju, pohanju ter zeleni solati. Zeleno solato mi pa ona tako dobro naredi kot meni nikoli ne uspe. Baje je pa tast dober kuhar. Za tisto ko pridemo kdaj pa kdaj na kosilo je ravno prav .
|