|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
15.3.2010 15:01:27   
MUREN

Zdravo, marčevke. Kako ste? Mi smo bili danes spet v porodnišnici zarad sluha, bil je neodziven pred dvema tednoma in je še kar neodziven na obeh ušeskih. A ma katera izkušnje s tem? Zdej smo naročeni za LJ na pregled. Amapk ko zaploskam ali zakričim, zaloputnem vrata-z očkami pomigne. Kako je pri vaših otrocih? A če zašepetate se obrne za vašim glasom? Pri stzarosti 2 tedna?

Dejte probat, pa mi sporočte...STRAH ME JE FUL...

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Marčevke 2010
15.3.2010 15:53:05   
zoey
Čao mamice!
Da se še tukaj pofočkam user posted image
Evo, mi2 sva doma od sobote, prva noč je bila naporna, skoz bi jedel, pa mi stegne, da verjetno še ni dovolj, dodajamo aptamil in je prec bolš. Današnjo noč je pa že preveč spal in ne bi jedel, pa spet nisem zadovoljna. Je pa mleko navalilo, sem se že mogla preoblečt (tolk o kvaliteti aventovih pralnih blazinic), pomolzt, sami užitki user posted image user posted image Malček je malo len, ker je še malo zlatenčen in mi hitro zakomira na mlekomatu in prav noben sistem bujenja ga ne gane user posted image Je malo premalo pridobil na teži v teh 2 dneh, ampak bova že ulovila ritem. Drugače je pa cukr, za polupčkat in požret. Jaz sem čist zaljubljena user posted image
Dans je bila prvič patronažka na obisku, ga je opedenala kot se spodobi user posted image V sredo imava pregled pri pediatru v Po, zaradi zlatenice, ampak je patronažka rekla, da ima že precej lep odtenek kože. Tako da velik jest pa kakat, pa bo user posted image
Sem na hitro prebrala dogajanje, ma si nisem nič zapomnila, tako da bom od zdaj naprej sodelovala v debatah, prisežem!!! user posted image
Edino fuuuuuul lepa novica za Valenino Valentino user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Malčki so taki borci, da nam še jasno ni. Držim pestke in mislim na vas!!!


_____________________________

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu MUREN)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Marčevke 2010
15.3.2010 15:58:48   
zoey
Muren - mogoče so pa samo narobe merili user posted image Zdaj v P so moji cimrini punčki parx merili, pa ni bilo nič, potem je pa ena druga sestra prišla in takoj našla, kar je bilo za najt. Verjamem, da te je strah, ampak počakaj na naslednji pregled, verjetno se bo vse uredilo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu MUREN)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Marčevke 2010
15.3.2010 16:08:14   
Jessy
Muren, Tobiji so tudi merili v P ene parkrat na enem ušesku, ampak so rekli, da je najbrž še veliko ušesnega masla notri. Potem jim je pa enkrat končno uspelo. Upam, da tudi pri tebi!

Zoey, hudič je to s polnimi mlekomati. Jaz jih tudi kar pomolzem, pa je prec bolje. user posted image  Mi je znano to spanje med podojem, ker je meni isto počel. Šele zdaj je malo bolje in uspe v 15-20 minutah pojest, prej mi je pa spal in edina stvar, ki ga je zbudila, je bila njegova zibelka, tako da sem ga samo v zibelko dajala in nazaj na joško...sem si ga kar malce podajala in je tako trajalo tudi po 2 uri, da je pojedel za nadaljne 3 ure spanca.
V glavnem, čez 1 teden bo že bolje. Pa čim več na dnevni svetlobi naj bo!

Lucika, si imela pa kar pestro!!!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Marčevke 2010
15.3.2010 18:27:51   
lucika
uf jessy, ne sprašuj...
sem že spisala svoj pogled na moj porod...bom kr nalepla, pa se zgražajte...saj verjetno nosečke ne berejo tukaj ali ja?

evo:
smo že doma... se cartamo, jemo, spimo, z velikim cartamo...ni nam hudega:)

tale falot nas je totalno presenetil. je kazal uz tam okoli 4kg, pa sem rekla, eh, tudi pri aidanu je, pa je bil 3430, nič bat.... aha...
saj je grdo, a sem se še norca delala, kaki dojenčki se rojevajo, za dva mala imajo kilažo in nič ne vidijo, in bla bla...pol mi pa samo prinesejo listek z merami, pa sem skor iz mize padla. 4520 (jap, mal napačno sem razposlala okoli, še več je bilo:))

no, od tu pa nosečke ne berite; niti one ki ne marate podrobnosti:)))

porod je bil...hm, še hujši od prvega. sicer je krajše trajal, a ko sem prišla k sebi, sem same napake videla. in sebe ,hvala bogu, da sem se popolnoma sprostila:))) kar pomeni, da sem na koncu že norela in na silo sforsirala, da so prišli pomagat...vsako minuto med popadki sem izkoristila in jih prepričevala naj nekaj naredijo, da to ne bo šlo... na koncu sem uhvatila doktorja, češ, vi ste močni, pridte se mi mal na trebuh vrečt. in je res prišu, videl da nikamor ne bo šlo...na koncu so se mi metali po tebuhu iz vseh strani, ena mi je za glavo na mizi čepela...dr ga je z vakumom ven vlekel...pol so pa videli zakaj...
že kanilo so mi 5x nastavili, ker so žile samo pokale. dali spinalno, ki drži dve uri in je spustla v najhujših popadkih. glavica se ni spuščala, jo je hotla babica na roke od znotraj obrnit. pol se jim je zdelo, da čisto čisto malo manjka, da pride ven in so mi tiščali en robek nazaj, seveda ni šlo nikamor. no, pol ko so videli, da ne bo to ok, so rekli da samo še z vakumčkom probajo (haha, very funny), pa gremo na cr...sem dala vse od sebe, in smo ga dobili ven. glavo. pa dooolgo nič, pa še trup. so mu zlomili ključnico (je že zaceljena), saj vem da je pogosto, samo bilo je pa grozno no...potem so "opazili, da tud peti poiskus vstavljanja kanile ni uspel in je nekaj teklo mimo žile. mega ne, po moje ono proti bolečinam. ko smo se za spinalno menili, so mi oblubli,če preneha preden rodim dobim še eno. jap, sanjaj, saj nimaš časa ugovarjat, ko pa so popadki na menda 3 sekunde.. no, tud to spinalno mi je vstavila v enih 20 poiskusih, skoraj je že obupala, ni in ni našla mesta v hrbtenici...ko je moj po porodu norel, da so prvič iste bedarije delalai, so pa rekli: ja, kaj pa niste povedali! da jih postreliš no.

sem v prvo bila zelo pridna in sem lepo tiho poslušala in delala kar so rekli. zdaj pa od bolečin nisem mogla niti nog skrčit..saj veste kako gre: noge gor in potiskajte, da se otroček spusti...in sem govorila, kaj se režijo po hodniku, pa naj se sem privlečejo...pa pol ko mi niso hotli dat proti bolečinam sem baje vse v tri p*** materne pošiljala. pa briga mene. toliko ko so zašuštrali, sem bila tak mila. se je moj nekaj z anesteziologinjo menil, pa opravičeval..pa je rekla, da ni panike, včasih še kaj po luftu leti. no, tega se nisem spomnila, bi še koga treščila... popadek je bil grozen, vmes pa sem se vse zmenila. v tistih parih sekundah...grda jaz:)

dr. janko se je izkazal. če njega ne bi bilo, bog ve, če bi preživela...

v glavnem, po punčko gremo s podpisom ginekologa, predhodno seveda, da grem na cr:)

ampak ko gledam svojega cukra zdaj, je bilo vredno.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 8:25:09   
Jessy
Lucika, upam, da boš kmalu pozabila na to izkušnjo!!! user posted image user posted image user posted image

Dobro jutro!

Zame je že od 6h, ker mi je Tobija nekaj sračkal in ni hotel nazaj zaspat. Najedel se je do konca, spal pa ne bi, zato sva se preselila v dnevno, kjer je čez dobro uro končno zaspal, jaz pa tudi za pol ure, ker potem je bila pa že z Nejo akcija za v vrtec, zdaj pa patronažno čakam. Bi morala priti že včeraj, pa je ni bilo. Morda se nakaže danes, če je pa ne bo, jo bom pa poklicala.

Drugače smo vredu. Včeraj mi je med umivanjem odpadel šiv. user posted image user posted image user posted image  Je takoj boljše počutje! user posted image user posted image user posted image  Še z železom se nafilam, potem bom pa končno lahko šla malce ven, v naravo. Si že močno želim sprehoda!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 9:54:21   
lucika
dobro jutro še od mene!

hm, ne vem, če bom kdaj pozabila tole izkušnjo. prvo sem takoj, ker sem mislila, da je to enkrat in nikoli več...

malicki spančka, ata in tavečji sta zunaj, jaz se pa relaxiram. čeprav..tole čez dan ni nič, meni manjka, da se počim v posteljo ob osmih in spim do osmih:) ampak, to bo žez kakih 5 let verjetno.

sva pa z mojim imela ornk debato včeraj. se mu je zdelo, da je super, da smo vsaj en teden vsi doma. kaj zdaj to pomeni? mali 24 ur z nama notri...ne gre. ata z njim okoli lazi, je isto kot da je v službi, hvala lepa. mali je potem, po celodnevnem animiranju in nič spanja, popoldan tečen ko driska. seveda je, če smo pa skoz sami in skoz notri.. in pol se dere za brez veze..no, saj to se je že prej...ampak niti mu ni treba tega skoz dajat, ker mu je sam težje, ne lepše in lažje. sva ga vprašala če bi šel v vrtec, pa pravi, jaaaaaa. sem grda?

tamičken je pa faca. še en teden ni star, pa me že suče... spi pri meni v postelji. po 5 poskusu not in ven iz kinderpeta, se mi ni več dalo... ima rukerje spanja in hranjenja. spi dopoldan in prvi del noči. torej je od kakih 3 do večera non stop lačen, pa potem tudi, od polnoči do jutra:)

dojenje me precej boli, upam, da se zadeva umiri čimprej. flaške še nisem odpakirala, in je ne mislim, če bo le šlo...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 10:26:56   
Jessy
Lucika, pri nas je Neja že od prvega dne v vrtcu. V nedeljo zvečer sva prišla iz P in je takoj rekla, da bi bila rada naslednji dan doma, pa sva oba z možem rekla, da ne, da gre v vrtec, ker je itak samo dopoldan tam, saj po kosilu pride domov in v tem času ničesar ne zamudi. Jo dobro poznam in če bi klonila, mi še zdaj ne bi hodila v vrtec. Prepričana sem, da se ima tam lepše kot doma. Tudi mož nima očetovskega dopusta in sem sama po cele dneve doma.

Mene tudi bolijo bradavičke, zato sem čez vikend dojila s pomočjo nastavka, ker skozi njega me ne boli prav nič, pa ene parkrat sem mu ponudila moje mleko po flaški, ker bi ga rada naučila tudi pitja po njej, ker pri Neji smo imeli huuuude težave, saj flaške niti pod razno ni sprejela in nikoli nisem mogla it nikamor brez nje, še k zdravniku ne.
Včeraj in danes spet dojim brez, ker me skoraj ne boli več, če me pa bo, bom pa spet z nastavki nadaljevala, dokler ne preneha. Me je pri ta prvi čist preveč bolelo, ker nisem hotela nobenih pomagal, razen mazila toliko časa, da me je na koncu že skozi nastavek bolelo. Ne, hvala! Tega nočem več!

Jaz ga dam k sebi v posteljo zgolj zjutraj, preden vstaneva. Ponoči pa sem tudi jaz prejšnje dneve prakticirala zgolj joška in posteljica, vsaj ene 20_x_ od enega dojenja. Zdaj je pa ok ratalo in se mi naje v 15-ih do 20-ih minutah, potem pa spi naprej.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 16.3.2010 10:28:17 >


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 12:06:59   
zoey
Ojla marčevske mamke. Izrabljam zadnje minutke miru user posted image Zdaj sva malega začela zbujat na 3 ali 3,5 ure, da ga malo poredimo. Ga previjeva, da se malo zbudi, potem pa hop na mlekomat. Ampak tako slabo vleče, da ne vem, kako ga naj še animiram. Mu pa pri vsakem obroku še malo dodava, ali AD ali moje mleko. Je pa tale črpalka strup za bradavice user posted image Samo dojenje mi je bilo boleče prva 2 dni, ko je bolj na suho vlekel, ma potem je bilo zakon. Tole pa kar namatra bradavičke, bogice moje user posted image Sem pa začela furat racmanke in ima tako rit, da rabi pajacke od 3-6 mesecev user posted image Bomo vidli, kolk časa mi bo zabavno. Danes sva ga tudi umila, jaz sem mu še frizuro naštimala, in potem je imel ata spet fotosešn. Vsak dan ima poslikan, bo treba začet šparat za nove zunanje diske user posted image  user posted image
Sem pa zdaj napisala svojo porodno zgodbo, jo bom pripopala.


_____________________________

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 12:07:08   
Jassika
Dan mamice in user posted image
Najprej Lucika user posted image  za porod, si se res namatrala, ampak mogoče boš čez ene 10 let res lahko rekla, da ni bilo tako hudo, saj veš sčasoma se res vse pozabi. Drugače me je pa tvoja zgodba kar kdaj spomnila name, čeprav ni bilo tako zelo hudo. Jemljem zalet, da jo spišem, mogoče mi rata že danes user posted image  

Muren držim pestke za vaju z user posted image , pa kot je že ena rekla, ne se že vnaprej sekirat. V P je bilo z mojo sosedo in njenim user posted image  tudi tako, da je imel preveč masla v ušesu in zato ni slišal. Tako, da držimo pestke za vaju in vse bo OK.

Tjaša, sem klicala svetovalko za dojenje iz Kranja, ampak se mi ne javi, tako da sem kar delala po filingu. Saj je itak tako, da vidim, da mleka nimam zadosti, nimajo pa verjetno neke čudežne formule, da se mleko expres naredi, ali pač? Ker sem probala samo dojit, pa je zgubil na teži, sem probala črpat, pa sem videla, da je od 30-50 če ne dojim, ko pa dojim se mi pa zdi da se naje za 10-20g (kolikor prav kaže moja kuhinjska tehtnica). Če pa probam dojit in črpat, sem pa samo izčrpana, mleka je pa za 10ml in nič več, tako da se mi ne splača glede na to, da potem kar okol letim user posted image  pa še potem je manj mleka, ko dojim. Sicer pa se mi zdi, da kar vredi tole laufa in sem se že sprijaznila, da če bom pač mogla dodajat, bom-važno da je mali zdrav. Ker so me uspeli prestrašit, ko sva dobila pošto, da se morava zglasit v pediatrični kliniki, da ponovno vzamejo kri za ščitnico. Saj se spomnite, tist k vzamejo iz pete, pa potem rečejo, da če nič ne dobiš je ok, če ne pa... Sem bla že cela v user posted image  in panična, ker sem brala po netu kaj vse to lahko pomeni.... No, pa naju je sestra potem v P pomirila in povedala, da je bila vrednost mejna in da verjetno ni nič - slabo vzet vzorec ali pa napaka ker še ni bilo vzpostavljeno hranjenje. Ko sem ji povedala da je bil porod težak in da je bil mali zlateničen, da ni nič hotel jesti prve 3 dni, dokler niso pogruntali, da ima zlatenico, je rekla, da je potem to verjetno-to. Res držim pesti za našega cverglja, da je vse OK in da zdaj ne dobim več pošte.
Skratka, naš škratek je res priden in 12.3 smo bili prvič na sprehodu user posted image user posted image user posted image  In potem tako vsak dan.  Navijam za vaju Jessy, da gresta čim prej ven, se mi zdi da malim tako paše zunaj bit - naš takoj pade v komo, samo da primaširamo skozi vrata na luft user posted image  

Lep sončen dan še naprej

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 12:14:07   
zoey
Moja/najina/naša porodna zgodba user posted image


Najemna pogodba je v ponedeljek že skoraj potekla, ko se je Ajfl odločil, da bo le napredoval proti izhodu. Čez dan sem parkrat sračkala, kar je bil preobrat od zaprtosti, ni mi pasala večerja, tako da se je telo pripravljalo na akcijo. Nekako ob 23h, ko je ata že veselo smrčal, so se začeli popadki. Na minutažo se nisem ozirala, ker sem bila preveč koma, so bili že precej pogosti, potem pa so se malo umirili. Tako sem celo noč predihavala, nisem pa zbudila lubija, ker je bolj neuporaben, če je zaspan. V vsakem primeru sva bila zmenjena za pregled ob 7h, tako da sem ga zjutraj seznanila z dogajanjem. Ko sem šla pod tuš, se mi je začel luščit čep. Končno user posted image Sem ga ful čakala. Hitro sva naredila še par fotk, ker zdaj pa res ni bilo več časa za izgovore user posted image Med potjo so bili popadki na 7 minut. Nič me ni bilo strah, sem pa dobila pomislek glede imena, zato sva se v porodni zmenila še  za rezervo, pa še moj Nr. 1 bi tudi prišel v poštev. Pred CTG-jem sva bila prva, čakala sva skoraj pol ure, ker ni bilo nikjer nikogar, ampak sva se hecala in je bilo prav fajn. Prišla je gospa iz javne banke in sem ji rekla, da če počaka 1 uro in gre na kavo, dobi še en set__, ker je imel lubi neko idejo, da bo mali ob 8h že zunaj. Ja seveda, in potem svizec zavije čokolado. Na CTG-ju so bili popadki enako močni, odprta sem bila 2-3 cm, tako da je bil čas za spoznat Ajfla in mu dati drugo ime. Preoblekla sem se, nudili so mi en klistir, ki sploh ni bil tak bav bav, kot sem mislila, potem sem šla še pod tuš in ob 9h v porodno. Lubi je prinesel še stvari, ki sem jih imela v porodni in set__ za odvzem popkovnične krvi. Priklopili so me na CTG, vstavili metuljčka, potem je prišel bodoči očka. Nekaj pred 10 mi je dr. predrl mehur in mi je bilo povsem jasno, zakaj se malemu ne mudi iz takega prijetno toplega jacuzzija. Potem so se popadki stopnjevali, čez kako uro sem rekla za EA in sem bila malo razočarana, ker ni bil tisti anesteziolog, ki je totalen car. Baje je bil zaposlen z igranjem igric user posted image No, kakorkoli, ženska se me je lotila in to je bilo precej neprijetno. Najprej sem zvedela, da imam krivo hrbtenico in da bodo težave. Good to know. Samo vstavljanje katetra je bilo noro boleče in ko mi ga je malo izvlekla ven, sem čutila, kot da bi mi zadela ledvico. Rekla je, da bom verjetno na desni strani kaj čutila. In sem, precej močneje, kot prej cele popadke, le da je bila bolečina locirana na majhni površini. Ampak 1000_x_ raje to, kot pa da mi poskusi prestavit kateter. Na 15 minut sem se morala obračati, kar je bil cel projekt, ker mi je EA potem toliko bolj našopala na levo stran, da nisem čutila cele noge, in sem potrebovala pomoč, da so nogo za mano ali pred mano obrnili, preverjali so mi tudi pritisk, popadki so bili močni in boleči, v 1h sem se odprla na  6 cm in v naslednji na 10. Potem smo še počakali, da se je mali spustil. Babica je bila zakon, zelo prijazna, simpatična, znala se je pohecat, res sva bila zadovoljna. Ko je rekla, da se glavica že lepo vidi, sem vprašala, če ima kaj las in je rekla, da ja user posted image Očka je preveril in potrdil user posted image Nasploh se je odlično držal, ker drugače kri in bolnice ipd. zelo slabo prenaša. Potem se je malo zavleklo, ker je bil dr. zaposlen z drugo porodnico, ki je več kot 5 ur noro kričala v sosednji sobi. V tem času sem dobila tudi sosedo, s katero sva bili potem tudi na oddelku cimri. Ko je bil dr. frej, pa se je začela akcija pri nas. Prerezali so mi presredek, malemu namestili kiwi, ga potegnil proti izhodu, jaz sem samo 3x ali 4x močno napela trebuh, babica je vlekla malega ven, 2 dr. sta mi pritiskala na trebuh in evo ga, našega korenjaka, precej krvavega, ampak najlepšega na svetu. In sva soglasno potrdila izbrano ime. Očka je prerezal popkovino, vzeli so popkovnično kri, Arneju so samo očistili nosek, pa sem ga dobila v naročje. Potem so ga do konca porihtali, mene pa zašili. Je vozlal pol ure, pa ga vprašam, koliko šivov imam, pa pravi da 1 … Meni se je zdelo, da jih je vsaj 10, ampak se ne bom pritoževala. Tako da je bil to super porod v primrrjavi z drugo opcijo – CR in res vsa pohvala dr. Bi mu kar spomenik postavila user posted image Res je car user posted image user posted image user posted image
Potem pa smo se crkljali in lupčkali in se pristavili in sploh je bilo neverjetno lepo. V porodni sem bila potem še skoraj 5 ur, da se mi je noga zbudila, na to pa sva imela taxi do oddelka. Tam pa se začne druga zgodba.

< Sporočilo je popravil zoey -- 16.3.2010 12:20:15 >


_____________________________

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 12:36:09   
3Sonček3
Čau punce. izkoriščam zadnje tihe minute, pol bo pa akcija spet kakšno urco user posted image
Zanima me kako je kej z vašimi kilcami??? Js sm jih med nosečnostjo dobila 12, učerej sm se vagala in srečna ugotovila da sm jih 10 že zgubila, te 2 kilce pa lahko ostanejo za spomin user posted image user posted image user posted image . Naj se vam še pohvalm da je lubi končno dubu pogodbo za n.č. in če bo use po sreči in bo banka radodarno hitro odobrila kredit bomo poleti že na svojem balkončku ritke greli user posted image user posted image user posted image .
Drgač pa se z našo kepco še vedno prvajamo. Danes je stara 21 dni in se zbuja na 3 ali 3,5 ure za hranjenje, poje pa tko od 60-90ml kukr kdaj. A se men samo zdi al je 90 ml res mal preveč za 3-tedenskega otroka z 2400g user posted image user posted image user posted image . No sej dokler ne bruha je zihr ok, bolj bi me skrbelo če bi mal pojedla.
Jutr se bomo pa prvič kopali user posted image user posted image user posted image , bi se lahko že taprvi teden k je popek tko lepo napredoval ampak smo čakali da mal kilc dobimo.
Evo alarm kliče, se mogoče pol še kej javm, pa-pa


_____________________________

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 13:42:06   
Jessy
Zoey, sem te že na drugem forumu pohvalila glede porodne zgodbe. user posted image

Jaz sem med nosečnostjo dobila gor 24 kg, do zdaj jih je šlo 10 dol. Še kar lep kos mi jih je ostalo, za katere mi je že zdaj jasno, da se bom morala vredu potruditi, da se jih znebim. Ampak, to bom pozneje delala, zdaj si moram najprej kri zrihtat.

Jassika, če tako malo načrpaš, potem moraš res dodajat. Važno, da je otroček zadovoljen. user posted image


Drugače sem se pa tudi jaz že spraševala, koliko kaj pojedo naši otročički, ker meni je zadnjič enih 5 min visel na joški in stalno vlekel in debelo požiral, potem mi je pa še po flaši spil celih 60 ml. Najbrž, da okrog 100 ml popije vsega skupaj. Saj se mu tudi vidi, ker vidno raste in se redi.user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 13:44:17   
Jessy
Pozabila sem povedat, da sem dočakala patronažno. Je pogledala popek, ki je včeraj odpadel, ga je še enkrat očistila in namazala z neko kremco, ker se ji je zdelo, da granulira. Kaj to pomeni, nimam pojma. Pride spet v četrtek popoldne, ko ga bo okopala. user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 14:48:18   
zoey
Sonček - sem ti že pri nosečkah napisala, da nas nehaj dražit s svojimi kilcami user posted image Me po 30em imamo mal več težav z zadrževanjem vode, tako da ne bom ponavljala cifre user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image za lubijevo pogodbo
Jaz tudi ne vem, koliko bi moral popit user posted image , sva mu pa zdaj začela dodajat po cca 60ml, prej ga še podojim, ma bolj spi kot vleče. Patronažka mi je včeraj rekla, da bi moral pridobit minimalno 20g na dan, v 1 tednu bi moral prit na porodno težo, tko da smo mi še malo v minusu. Ampak bomo zalaufali. Dans sem si že 2x črpala (user posted image ), tako da dobi naslednjo rundo moje mleko, kar je v prešnji ostalo. Zanima me, a je treba načrpano mleko takoj dat v hladilnik, ali je lahko nekaj (koliko???) časa zunaj? Ker zdaj se futramo na nekako 3 ure in ne vem, a lahko počaka flaška zunaj user posted image Da se ne bi slučajno skisal user posted image Včeraj mi je kar teklo ven, danes se je stanje normaliziralo, čeprav od viška ne boli glava, a ne user posted image


_____________________________

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 14:50:58   
zoey
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Pozabila sem povedat, da sem dočakala patronažno. Je pogledala popek, ki je včeraj odpadel, ga je še enkrat očistila in namazala z neko kremco, ker se ji je zdelo, da granulira. Kaj to pomeni, nimam pojma. Pride spet v četrtek popoldne, ko ga bo okopala. user posted image


Nam je na srečo odpadel že v P, mu pa zdaj čez noč malo zakrvavi, ampak je p. rekla, da še vedno samo s fiziološko in zložencem čistim. Kaj je granuliranje pa tudi jaz ne vem. Pa user posted image user posted image za kopanje, to bo veselja v četrtek user posted image


_____________________________

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 16:57:36   
Jessy
Zoey, zakaj pa tebe boli pri črpanju? A si preveč močno črpaš??? Saj malce ekspirimentiraj, kajti črpanje samo mora biti neboleče!!!
Mleko moraš dati takoj v hladilnik. Jaz ga dam, potem mu pa prilijem novo načrpano, če vem, da ga bo v nekaj urah popil. V hladilniku je lahko največ 24 ur, na prostem ga pa raj nič ne hrani, ker bakterije obožujejo tako temperaturo in se takoj začnejo množiti.
Jaz potem segrevam tako, da dam flaško v zelo vročo vodo in večkrat pretresem. Res je, da traja kakih 5 min, da se segreje na pravo T, ampak je tako res najbolje. Sem brala, da v mikrovalovki naj ne bi segrevali mleka, ker pobije zdravilne učinkovine.

Jaz pa danes popoldne uživam, ker sva sama. Je moj peljal Nejo k mojim staršem, ker sta tam tudi njena bratranec in sestrična, tako da se igrajo, jaz pa sem se lepo naspala v prejšnji rundi, ko je tudi Tobija spal. Zdaj pa ne smem več, ker potem zvečer ne bom mogla spat. user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 19:19:13   
zoey
Jessy - ne boli me pri črpanju, samo po njem imam precej bolj zmahane bradavice, tako da me pri dojenju bolijo, kar me prej niso user posted image Ful je pomagalo, da sem si jih že prej redno mazala, v P sta imeli cimri takoj težave, boleče, ranjene, jaz pa nič. TAle črpalka jih pa kar zmaha. Ampak se bodo že utrdile. Molža št.3 je za mano, čakamo na naslednje hranjenje user posted image Hvala za nasvet glede hladilnika, saj je logično, bi bilo pa bolj komot, če bi bil lahko 3 urce zunaj user posted image Mali je totalna lenoba pri sesanju, zdaj pa ne vem, a je res še tko zmatran in švoh al je že razvajen user posted image user posted image Ma zdaj se mi zdi bolj pomembno, da pridobiva na teži, prevzgoja pa sledi user posted image
Jaz sem si tudi nudila en lepotni spanec popoldne, je pasaloooooooo.


_____________________________

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 19:45:05   
lorelaj*
Evo še mene po dolgem času. Smo sicer že nekaj časa doma, ampak sem bila tako utrujena, da se mi sploh ni ljubilo na net. CR me je kar zmatral, še bolj pa skrbi, ker je tamala hujšala. Je bila totalno zaspana in sploh ni hotela jesti. Zdaj je malo bolje, ampak dojenje jo še vedno utrudi, tako da takoj zaspi in se še kar matramo malo z dojenjem, malo s črpanjem in kar precej z dodajanjem (mleka še zdaleč nimam dovolj).

Kile: jih imam še 6 viška (od 12), ampak zdaj niti pod razno ne mislim paziti na to, da še tega mleka, ki ga imam, ne izgubim. Tako da se kljub vsemu kar trudim papcati. Hujšala bom že potem.

Črpanje: tudi jaz imam po črpanju precej bolj zmahane bradavice kot po dojenju (dojim po nastavku, kolikor pač dojim).

Pozdravček vsem mamicam ... jaz se še kar nisem čisto navadila, da sem kar mama. :)

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 20:19:42   
lakaya
ojla mamike user posted image

Zoey wellcome user posted image ima Jessy prav, izčrpano mleko moraš takoj dati v hladilnik, vem od prve user posted image zdj pa mi2 se samo dojiva in dodajava. Čeprov je že pogruntala, da je flaška velik bl u izi - ta lumpa

Muren glede sluha ti žal ne morm nič pomagat, js samo vem da Tara sledi s pogledom glasu in da takoj reagira na kakšne nenevadne zvoke.

Drgač me je pa kr mal strah četrtka k gre moj user posted image nazaj v službo (je bil zdj skoz doma) pa mi je res ful pomagal in mi odnašal ritko user posted image user posted image user posted image zanj user posted image

kilogrami - zgleda sem ena izmed redkih srečnic k mam že !kg manj kot pred user posted image , zredila sm se pa za 9 kg, me ta materinstvo očitno čist izčrpava, k se mi je prvič isto dogodil...

lepe sanje vsem skupaj, pa čim več spanja user posted image

(odgovor članu MUREN)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 21:09:07   
Jessy
Zoey, tvoj je še zdelan od zlatence, zato se ti tako hitro utrudi. Je bil moj isti. Šele ene tri dni se mi naje v 15-20 minutah, prej je pa trajalo tudi 2 uri. Ga pa moraš stalno bodriti, da se potem ne razvadi. Vsaj tako je meni rekla patronažna. Pri meni je najbolj funkcioniralo, da ko je nehal vlečt, da sem dala prst na moj kolobarček in ene trikrat pritisnem in začne takoj sesati.

Lorelay in Lakaya, vidve sta srečnici s kilami!!! Sploh Lakaya!!! user posted image  Lorelay, pusti se razvajat, da malce pridobiš na močeh! user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 21:28:26   
rožca26
Pozdravljene mamice in dojenčki po doooooooooooooooooooolgem času!!!

Jest sem se končno nekako sestavila skupaj (oziroma mojo zadnjo plat), tako da sedaj lahko malo časa že sedim.

Še tukaj vsem mamicam iskreno čestitam, za valen in valentino pa močno držim pesti.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naša pupa je prava damica, kar se močno kaže pri podiranju kupčkov, ker jih nikakor noče podirat user posted image , je pa res cortika. Meni se zdi, da se ji že od daleč vidi, da je punčka. Je še dragi rekel, da zgleda mi2 delava izključno samo fante al pa samo punce user posted image user posted image user posted image
Naš sinko je pa res pravi sonček od sončka. Ljubosumja nekako ne kaže, edino kar je, je zelo lačen pozornosti in se hoče neprestano nositi. Je pa do Ele tako nežen, z njo bi se že ful igral, sam kaj ko je mala še premajhna user posted image  Da ne govorim kolk vedno nadzira, ko jaz malo rihtam - je pravi veliki brat user posted image  Se mi zdi, da če kaj v prihodnosti ne bom v redu naredila pri Eli, bom mogla kar sinetu odgovarjat user posted image user posted image user posted image
Aja, dans smo se pa mi prvič kopali, pa sem to delo opravila kar sama, ker kot mamica že drugega otroka, mam to možnost. Tak da mi patronažna ni dihala za ovratnik user posted image  Je tudi rekla, da če ni nujno, da ne bo hodila k nam, ko bo uvajanje goste hrane, ker itak je to še vse sveže v moji glavi user posted image user posted image user posted image .

MUREN - glede neodzivnosti - te težave smo imeli tudi mi in in moram priznati, da jih imamo še vedno. Je pa tako, da to ne pomeni, da je otrok gluh. Lahko, da so bili sluhovodi še preozki in zato neodzivni. Praviš tudi, da otrok pomigne z očmi - to lahko pomeni, da sliši, vendar pa boš najbolje vedela po pregledu v polikliniki, za kar ti svetujem, da s seboj vzamete tudi kaj za prigriznit ...,ker se boste kar načakali (nazadnje smo mi z malim čakali 4 ure user posted image ).

sonček - sej se nočem hvalit, sam te za 1 kilo vodim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  (seveda moraš računat, da mam jest nekaj več stare podlage kot ti user posted image user posted image user posted image )

_____________________________

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 21:59:33   
lucika
en lep pozdravček...

pri nas je pa tako mirno tale večer...si je mama celo glavo oprala, prvič po porodu..prej enostavno nisem bila sposobna glave sklonit ,niti se mi ljubilo ni... tak da zdaj bom pa lepa.

tavečji je imel en tak tini mini napad histerije in se je med jokom po tleh metal, nato pa se umiril in zaspal na kolenih z glavo na tleh. kar tako, medtem ko je nehal jokat. kaj takega pa še ne:)

joj, tole dojenje pa je nekaj, a ne? nikoli nisi siguren, če dosti pojejo, če imamo dosti mleka, če dobi dovolj kaloričnega (jaz nikol ne vem, al spije vse ali ne). ampak...sem prebrala en članek od saše eisidler, pa pravi, da po katerem mleku čuti otrok utrip materinega srca, vonj njene kože, ...? tako res lepo napisano in ja, vse bom naredila. tud zobe stisnila, ker me fuuul boli, dokler ne začne tečt. sem pri prvem imela še večje probleme, a se mi sedaj zdi, da tudi sama bolj obvladam. pri prvem si skor ne upaš, zdaj tadrugi pa dobi v usta kolk mu lahko not nabijem. kar je prav, drugače bradavice bolj bolijo. najboljše je itak, ko samo še stiska, nič vleče, tisto me res nič ne boli. ampak, mali nima niti tedna, vse še lahko pride, da ne bom prehitro preglasna...tak čas sem s prvim bila še v porodnišnici, problemi so se šele doma začeli...

pa ugotavljam, da me že križ boli. a je to možno kr takoj. ok, ima le kilažo, a vseeno, mal mi je prehitro...a še katero?



(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Marčevke 2010
16.3.2010 22:05:36   
lucika
da delim z vami mojo najnovejšo ugotovitev:
otroški dodatek: če se vloži vloga pred 31.3, za izračun veljajo podatki iz leta 2008; po tem datumu pa iz leta 2009. pri nas pride razlike 22 eur mesečno (sta dva otroka), kar je letno, kolikor velja odločba, kar en lep danar. zdaj čakam samo še rojstni list, upam da bo kmalu in odvihram na csd.
tak da tudi če se dobi za nazaj, si preračunajte, katero leto se vam bolj splača da gre v izračun!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Marčevke 2010
17.3.2010 12:19:11   
3Sonček3
Evo mene na hitrco...
zoey mleko ki si ga načrpaš lahko počaka 6 ur na sobni temparaturi (21-23 st.C), tko da je kr fajn če si zvečer dost načrpaš ga maš takoj prpravlenga za serverat ko se user posted image zahoče. Če pa boš shranjevala mleko v hladilniku, je lahko dva dni not. Js sm na začetku kr tko delala kot smo v P delali, načrpala sm mleko, potem pa gor napisala datum in uro in ko je bla lačna sm jemala vn najstarejše mleko, tko da nismo nč stran metali.
Jessy to kar si napisala da priliješ sveže mleko že načrpanemu ti pa toplo odsvetujem, rajši mej v hladilniku 5 flašk pa v vsaki svoje mleko. Ko pa vzameš vn da boš segrela pa lahko komot priliješ še iz druge flaške (če je v eni premal) sicer nevem v čem je fora, ampak to se naj nebi delalo (tko kot se ne pogreva v mikrovalovni kot si rekla, kar je zdravo zgine).

Mi smo se pa danes prvič kopali user posted image user posted image user posted image je bla tko histerična, da je patronažna rekla da se še noben ni tko jokou (ja mamika je ni rihtala pa je blo use narobe user posted image user posted image user posted image ), v banjici je pa kr uživala, se je tko lepo z nogicami odrivala, ji pa bl paše če je s trebuščkom v vodi na hrbtu ji nekak ne paše. No zdej mi pa spi že kr lep čas, čeprou bi mogla že jest, a se bo že zbudila.
Kilce tut lepo pridobivamo, mamo danes 2610 g, to je 550 g v 22 dneh oz. 25 g/dan. Pričakuje pa se najmanj 20 g/ dan tko da sm zelo zadovoljna z mojo kepico k se tko lepo redi.

Tut js se še nism navadla na to da sm mamika user posted image user posted image user posted image , me bo zadelo vrjetno šele takrat ko mi bo kepca prvič rekla mama user posted image user posted image user posted image komej čakam da začne delat še kej druzga kot jest pa spat, čeprou sm vesela da velik spi, da se kilce obdržijo

evo jo ... lakota

pa-pa


_____________________________

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?