|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
17.3.2010 13:48:28   
Jessy
Sonček, vidim, da smo dobili vsak drugačne informacije glede mleka. Meni so v P rekli, da je v hladilniku lahko 24 ur. Prav tako so mi rekli, da če bomo mleko porabili prej kot v 24-ih urah od prvega načrpanega, da ga lahko prilivamo kar v flaško. Buuuu....user posted image
Sicer pa je vseeno....jaz bom zdaj samo še za v skrinjo črpala, ker vidim, da mi mlekomati dovolj mleka naredijo za sproti. user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Marčevke 2010
17.3.2010 20:28:48   
Tjasa27
Oj!

Se na hitro javljam, dokler moj še pančka.

Tako. Moje mlekarne so z današnjim dnem šle v stečaj in so zaprla svoja vrata. Ja, recesija je tud njih zadela user posted image . Do danes se je vsaj ponoč crkljal na joškicah in me navdajal z upanjem, dons pa tud tega ni hotel več. Nič hudega. Bomo pa bankrotiral zarad umetnega mleka. user posted image Važn da mali raste in lepo redi, vse ostalo ni važno.

Sva pa danes cel dan uživala na sončku user posted image in kavicah. Zakon.

Jutri imamo prvič fizioterapijo. Me zanima kako bo. Upam da bo teta prijazna.

zoey mene je tud bolel črpanje in ubijal zraven, ko sem si v eni uri načrpala 10 ml user posted image

kile - jz jih imam še plus 8. (sem pa zgubila 8 kilc) Mi je bilo včeri vsega dost, ker sem že en mesec in pol nosila še vedno nosečniške hlače (vse moje prejšnje kavbojke so se namreč nekaj čudno zožale in to samo čez rit user posted image ) in sem si šla kupit nove kavbojke (sej ne da sem iz številke 36 prišla na številko 40 user posted image ) user posted image

rožca super da si bolš user posted image user posted image sem te že kr mal pogrešala!

nič bejbe šibam jz, se gremo zdej kopat, pol pa nekak probat spat. Noče in noče zaspat in tud če ga pustim jokat ga lahko pustim 20 minut pa ne bo nehu user posted image če ga mam pa po rokah je mir, čim ga odložim v zibko je pa konc. Tako huronsko dreetje da ga cela soseska sliši. Kaj naj ga pustim al kaj? Samo ker ne neha in ne neha. Včeri sem ga pustila 5 minut, pa je bilo samo še slabše.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Marčevke 2010
17.3.2010 20:41:22   
lakaya
dobr večer vsem skupaj

Tjaša glede jokanja zvečer... js jo kr pustim, pa nej se joka, seveda če vem, da je sita in z njo vse o.k. Zagovarjam to, da more user posted image vedt kdaj je noč in da se takrat spi. Men se sicer ne joka vsak večer, se pa zgodi ene 3x na teden, pa jo kr pustim. Ponavadi obupa po ene 10 min, včer je bla pa vztrajna pa je trajal več k 20 min, pa se je čez čas utrudla in zaspala.

Mirno nočko mamice user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Marčevke 2010
17.3.2010 22:49:38   
Tjasa27
ha! moj možek odkril recept kako mali zaspi v momentu!!! user posted image user posted image user posted image user posted image možek!!! Enkrat zazibaš njegovo zibko in je že koma!! Jeee! Zdej pa letim spat, do treh bo tišina

nočka

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Marčevke 2010
18.3.2010 11:44:44   
lucika
daaan!

imam vprašanje za vse, ki ste rodile pred mano...:) a to tile tini mini dojenčki kdaj nehajo jest celo božjo noč? odkar sva doma, bi on zaštartal ob kakih dveh in bi do jutra bil na zizi. ker ga imam pri sebi, to zgleda tak, da jaz mal zadremam vmes, in pol ne vem, kak dolgo je jedel, kolk je pojedel, ne nič. in tud očitno nekaj ful ne, ker se zgodba ponavlja vsake pol ure. in potem so gospodič utrujeni in prespi skor cel dan, razen seveda, kar je...

jessy, daj mi reči, kaj vse se je za boljšo kri? meni je hemoglobin padel na 113, pa se ne počutim ok. mogoče še od poroda, mogoče pa od železa. kupila sem si pesin sok, verjetno je to bolj tak...ne vem... danes se mi že od jutra nekaj vrti, pa ko hodim, me kr zanaša v eno stran... pritisk imam še vedno visok, tako da tablete še vedno jemljem...

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Marčevke 2010
18.3.2010 12:26:02   
Jessy
Tjaša, super, da je pogruntal, kako ga uspavati! user posted image user posted image user posted image  Zdaj boš pa lahko spala!!! user posted image

Lucika, jaz namenoma dojim sede prav zaradi tega, ker vem, da bi v postelji zaspala in bi se dogajalo enako kot pri tebi. Jaz se raje usedem, dam blazino na kolena in podojim. Vmes se malce s komolcem naslonim na blazino in zakinkam za nekaj sekund. Je pa zdaj fajn, ker je v 20-ih minutah sit in potem spiva naprej. V posteljo pa ga dam samo zjutraj, preden vstaneva.
Za dvigovanje železa imam jaz poleg sirupa Legofer še pesin sok, pa svežo rdečo peso si kuham, 1 dl terana na dan, brokoli, rdeč radič, blitva, veliko ga je tudi v leči, pa v jetrih (predvsem piščančjih). No, jaz se zdaj hranim z vsem, razen z jetri ne več, ker ga je v leči več, pa raje to pojem. Je pa v vsej temnozeleni zelenjavi. Zdaj čakam, da požene regrat! Moja mama pravi, da naj bi jedla tudi šato (stepen rumenjak s sladkorjem), pa ga nočem. Raje en jajček na oko pojem.
Meni je G pri 115 predpisal že železo Legofer. Daj, malce zateži, da ti kaj dajo, ker samo s prehrano boš težko notri prinesla kar ti manjka.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Marčevke 2010
18.3.2010 12:35:50   
vekybel
Dan!

Evo tudi mene med vami. user posted image user posted image user posted image
Kako ste kaj mamice? Ste že upeljane? Mi dva sva že dobila ritem in se hraniva na 3 ure in sicer si mleko stiskam z črpalko, ker mi ne priteka pravilno. Glavno je da pije moje mleko pa ni važno po kaki poti, vsaj zaenkrat.
Povejte mi kako ste vi glede povijanja kolkov? Nam so delali ultrazvok in je vse uredu pa so rekli naj ga še tako povijam do naslednje kontrole, pa se mi zdi brezveze ga povijat če je vse uredu.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Marčevke 2010
18.3.2010 12:40:48   
vekybel
lucika tako je bilo pri meni v P, mali je skoz visel na joški ker si bogi ni mogel navleči dovolj mleka a jaz sem bila tako izmučena da je groza, zato sem rekla da ko pridem domov si bom uredila po svoje. Tako da si načrpam in točno vem koliko poje in je mir za tri ure a prej pa za en obrok sva se dojila po uro in pol pa ni bilo dovolj. Pač ene imajo srečo in jim mleko teče lepo enim pa žal ni tako.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Marčevke 2010
18.3.2010 13:21:55   
Jessy
Vekybel, ne sekiraj se zaradi dojenja. Če si našla način, kako mu dati tvoje mleko, je čisto ok! Če pa še to ne bi šlo, bi pač rastel na adaptiranem. Saj jih ogromno tako zraste, a ne?!?! Ti samo uživaj!
Midva se tudi hraniva na 3 ure in mi čisto ustreza tako.
Glede kolkov...tudi Tobijevi kolki so vredu, pa piše na odpustnici, da je treba povijat široko z dvema pleničkama (za enkratno in ena tetra). Nakar mi je patronažna rekla, da ni potrebno in da če hočem, naj mu dam le povijalko čez pleničko. Zdaj res tako delam, da dam pleničko za enkratno, pa bodi ali kar pač oblečem, potem pa samo s povijalko grem čez, da ima malce večjo ritko za prijet, nato ga do konca oblečem. Je kar fajn dati povijalko, ker drugače gre kakec še na cunje, od koder je težje spravit stran madeže. Povijalko pa lahko v varekino dam.

Danes sem mu dala že večje pleničke (od 3 do 6 kg) in se mi zdi, da jih je bil še kako potreben malo večjih. Tudi ponoči ni bil premočen kot pri malih pleničkah, kjer sem ga sredi noči komplet preoblačila. Danes sem mu le pleničko menjala sredi noči, ostalo je bilo suho. user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Marčevke 2010
18.3.2010 13:30:44   
lakaya
hej bejbe

Evo mi2 sva prvi dan dame doma, pa nama kr gre, sva šli ne en dovg sprehod za 2 uri, zdj pa še spi user posted image user posted image

Široko povijanje v Postojni so tudi meni rekli, nej bi kljub dobrim izvidom še naprej široko povijala, user posted image js pa soma brez teh povijalnih plenic user posted image pa sm se spomnla, da so v naši materinski šoli povedali, da to ni več potrebno. Mi je pol patronažna tud rekla, da no treba k so izvidi o.k. menda ti furajo samo še v parih porodnišnicah ij je PO ena izmed njih.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Marčevke 2010
18.3.2010 13:31:49   
lakaya
!!!! sAME DOMA ne dame doma!!!! se opravičujem za tiskarskega škratka

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Marčevke 2010
18.3.2010 17:30:33   
rožca26
Ahoj user posted image user posted image user posted image

Jest sm tooooooooooooooooook žalostna. Zdele bi se lahko jokala do jutra user posted image user posted image user posted image user posted image  Naš piko je mel danes operacijo na jajčkih in bo moral še čez noč ostat v bolnici user posted image user posted image user posted image  Pa tko sm upala, da bo šel že danes domov - ker zdej naj bi to kar počel, da otroke že isti dan po operaciji odpikajo. Nas je pa ta nesreča zadela, da bo naš piko eno noč preživel v bolnici user posted image user posted image user posted image user posted image  In to brez mene user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Najraje bi Elo zrihtala in tudi njo pelala v bolnico, da bi bila s svojim sinkom user posted image user posted image user posted image user posted image  Še dobro, da je lahko vsaj dragi z njim. Sam kaj si bo pa Vid mislil o meni, ker njegove mamice ni zraven???? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Marčevke 2010
18.3.2010 19:25:54   
girl79
cao punce,

evo mene po dolgem casu...moram najprej malo pojamrat...v nedeljo sem dobila visoko vrocino 39,2 C, mrazilo me je in levo dojko sem imela nekoliko trdo (pa ne tako zelo), zato sem sla k dezurni zdravnici, ki ni bila prepricana ali je to mastitis in me je poslala v porodnisnico, tam pa tudi niso bili cisto ziher ali je mastitis ali vnetje ledvic, tako da sem dobila Amoksiklav...no v ponedeljek sem bila se vedno precej boga in s hudo vrocino pa dojka je ratala rdeca, ampak nekje od srede dalje sem pa ze bolje, vrocine ni vec in dojka je ze skoraj mehka in tudi dojim lahko ze brez nastavka...sva se pa v ponedeljek po dveh neprespanih noceh odlocila da dava Neži malo adaptiranega mleka, pa je bila potem noč občutno daljša....je bila mala očitno full lačna dva dni, revica boga, tako da zdaj prakticiramo da ji samo ob zadnjem večernem podoju damo še 50ml Aptamila...no upam da kmalu dobim dovolj svojega mleka da ne bo več tega treba....se res trudim z dojenjem,...pa saj vidim da imate z dojenjem skoraj vse vsaj nekaj težav...

rožca - user posted image user posted image user posted image verjamem da je hudo ko je Vid v bolnici, ampak saj je ati pri njem in ga boš jutri že stiskala k sebi, ti se pa pri Eli malo pocrkljaj

lucika - veliko železa je tudi v rdečem mesu

sonček - midve sva pa očitno imeli isto babico pri porodu (svojo porodno zgodbo sem objavila pri čvek v pričakovanju: marčevke-4.del) user posted image user posted image , ja babica Maruša je res zakon user posted image

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Marčevke 2010
18.3.2010 21:27:58   
lakaya
Jessy kolk kg pa ima zdj tvoj Tobi, da ga zavijaš že v une plenice od 3 do 6kg??? Js mam za Taro še zmer tiste od 2 do 5, je pa res da pride kej mimo in sva pol cele za preoblečt, je pa mela 1 teden nazaj 3300g.

Rožca verjamem da si res user posted image user posted image apak bo Vid kmau s5 pr tebi in bo vse ql user posted image sam ne se preveč obremenjevat, že zarad Ele se ne smeš...mu pa pošiljam user posted image

girl 79 lepo da si se pocajtala evo še zate user posted image


(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Marčevke 2010
18.3.2010 21:42:45   
zoey
Čer, Zombie tukaj. A se da spremenit nick? user posted image
No, zdaj pa prihaja za mano, 10 dni brez normalnega spanca ... Dans sem si kar boga in cmerica, ampak bo že bolš.
Včeraj smo šli na 1. izlet do Po, na pregled bilirubina in je OK, ampak mora še naprej veliko jest pa kakat, da grejo vsi strupki ven. Je pa bruhnil v avtu kot tavelik, že na poti tja, potem se ni nič pritoževal, da je lačen, ampak je pridno spal, sem na hitro še v DM in Pikapolonico skočila, potem smo šli še do user posted image staršev in vidim, da ima mali ful udrte mečave. In pol sem ga napajala cel dan, da ima spet lepo glavico, tudi malo čaja sem mu dala, pa mu ni bil ravno gastronomski užitek user posted image Je pa ponoči vreščal kot bi ga iz kože dajala, ker je bil polulan skoraj do vratu, tako da zdaj pa doma končno vejo, da imamo dojenčka user posted image Danes ima pa čisto zmešan urnik user posted image Kakšna bo šele noč user posted image Ampak je pa bolj pridno vlekel, 2x sem še črpala, pa preventivno sem mu dala Biogaia kapljice, zdaj pa upam, da ko se zbudi, da se dostojno nafutra za kake 3 ure. To se mi zdi tako lepa cifra, ma ponoči še nismo prišli do nje user posted image .  Pa še naprej se učimo dudlat, se mu zdi čist mim tist kos plastike, iz katerega nič ne teče user posted image
Rožca - user posted image user posted image user posted image , pa da bo Videk kmalu v tvojem objemčku
Tjaša - tebi tudi objemček za konfekcijsko cifro user posted image Jaz sem pa včeraj ugotovila, da imam tk razštelane boke, da komaj spravim nosečniške kavbojke gor. Že prej sem bila kot ladja, teli dodatni cm me pa res ne radostijo ... A bo šlo to kaj skup, al se moram zavit kot mumija al kaj user posted image Me pa kolki spet noro bolijo med spanjem, upam, da se ožijo, ne širijo user posted image
Široko povijanje - mali ima kolke 1A, ampak sva pridna in povijava široko. Ga je pa sama rit user posted image
Jaz sem tudi v P dobila Retafer, tk da se zdaj s tem bašem, s hrano, bogato z železom, pa nisem ravno pridna.


_____________________________

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Marčevke 2010
18.3.2010 22:14:54   
lucika
zoey, uf, tebe sem čakala. sem ravno razmišljala, a je katera sploh kaj utrujena? ker jaz sem ko cota. tako kot sem prej z malim hodla spat, grem tudi sedaj, le da je treba vstat, ko najbolj lepo zadremam. in pol to pomeni, da grem nafutrat tamicenega, potem greva prav spat, seveda za kako urco in pol ga serje do jutra. prejle sem mu dala načrpanih 60ml, se mi je zdelo, da bi znalo bit malo mira. pha, sva se že dojila, pa še kr mu nekaj ne paše... ko bi vsaj vedela, kako dolgo to traja...da bi imela kaj odštevat...še 256 dni pa bo, naprimer...
se mi zdi da ti dve uri kolikor zdrži med dojenjem mineta tako hitro...spi pa dopoldan, ko sem jaz kolikor toliko ok...

bradavice me vedno bolj bolijo, kljub temu da se pridno mažem, pa upam da pravilno pristavljam...
na trenutke se mi zdi, da me peče ko grem lulat. močno upam, da se mi ve oži in da ni kako vnetje muhurja...

vekybel, haaaaj.
rožca, si ne predtsavljam kako se počutiš..naj ti noč hitro mine.


nič, grem spat. lepo bodite.

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Marčevke 2010
19.3.2010 11:56:22   
3Sonček3
girl79 ja sve imele isto babico, res je taprava za to službo. Tut men je rinla tisto žogco čeprou sm ji rekla da mi jo je teško držat, pa mi je kasnej kr prou pršla, pa še lubi je lahko skakou okol z obemi rokami user posted image user posted image user posted image .

Glede shranjevanja mleka ... ja smo res dobile različne informacije. hm... naj vsaka sama presodi kako bo delala. Js načrpano mleko kr zunej pustim kr ga za sproti načrpam in ko je lačna takoj dobi servirano ji ni treba čakat da se pogreje.

Ma kera kakšno idejo kaj nrdit moji kepici da je nebo več tolk trebuščk boleu. Se tko napenja da ma glavo kr vijolčasto user posted image user posted image user posted image ?

Je pa tko srčkana k se skos smejčka. Mi je učerej scene nrdila...joka kot da tri dni ni jedla, mi končno uspe segret mleko in njo v naročju prpravt do tega da drži glavo pr mer (kr jo tko vrti kot da ni njena) da ji lahko plenico namonteram in flašo dam v usta, ko je zagrabla pa dvakrat potegnla in se mi smejala. Je taprava lumpa glumpa.

Ja punce pogrešam to da sm cele dneve pr vas na forumu, rada bi se večkrat oglasla pa negre, no evo pa morm spet it, lepo se mejte, pa-pa


_____________________________

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Marčevke 2010
19.3.2010 12:19:44   
zoey
Evo zmatrane mame user posted image Lucika, lahko si svoj klub narediva user posted image Pa upam, da res nisi kakega vnetja fasala.
Jaz se vsak dan boljše počutim, kar se tiče šivov in tudi bolj poskočna ratujem user posted image Bi šla že na kak mini sprehodek. Samo ful mi vsi modrujejo, da je RES treba počivat, pa da se lahko maternica povesi, pa čišča okrepi user posted image Koliko se šparate??? Me pa že od nedelje skoz v izi boli glava user posted image Če bi bilo od EA, bi me verjetno prej usekalo, a? Kaka ideja, zakaj???
Naša nočka je bila fajna. Zdaj imam nov plan - zvečer okol 7h spat, dokler gre, pol akcija do polnoči, zadnje previjanje, futranje z dodatkom, pol pa ponoč kolkor pač gre. Včeraj je bilo kar kul. Se je zbudil že ob 2h, dobil joškici + flaškico, pol pa spat do 6h, sem bila zjutraj kar hitro pri sebi user posted image Bomo probal dans ponovit, edin polulan je bil na polno, tko da se mi je malo smilil zaradi tega user posted image Je bila kar histerija zjutraj. Pol je pa bilo to enga futranja in crkljanja in previjanja in spet futranja itd. do 11h. Vmes je parkrat malo zakinkal, drugače pa budno gledal v svet. Pol sva šla pa družno še eno odspat. Zdaj čakamo patronažko, upam, da smo ga dobro napitali in da se je lepo poredil.
Rožca - upam, da se že veselo cartate vsi skupaj.
Vekybel - mislim, da si si super porihtala user posted image
Sonček - po moje ji lahko daš kake kapljice proti krčkom, mogoče malo čaja, pa bušija ji masiraj. Meni je ful grozno, če se tko dere, da je kar vijola user posted image


_____________________________

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Marčevke 2010
19.3.2010 12:43:00   
Jessy
Evo še mene na raportu!
Jaz pa nisem nič utrujena! user posted image  Ampak, res nisem, ker veliiiiiko počivam! Ponoči spim po cca 2,5 ure, ker se hrani na 3 ure, pa pol ure vleče. Včasih iz tiste pol ure še vedno rata ura in pol, kot npr. danes ponoči....ampak ne vstanem prej kot ob 10.30, pa popoldne, ko Tobija zaspi, še jaz povlečem za kakšno urco. Mi kar rata dobiti tiste manjkajoče urce nazaj, tako da se res ne počutim utrujena.
Ven še vedno nisem šla nič, ker se šparam, čeprav me danes močno vleče, da bi se odpeljala malce k mojim na obisk. Sem pa imela v planu, da se čez vikend malce skupaj sprehodimo zunaj, ampak mislim, da ne bo nič iz tega, ker bom imela obiske.

Lakaya, a veš, da ne vem, koliko tehta Tobija. Nazadnje ga je tehtala patronažna in je imel malo več kot 3700 g, zdaj ima pa najbrž že okrog 4 kg. Pa zrastel je tudi že. Sem mu danes oblekla pajacka št. 62, pa mu ni nič prevelik. user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Marčevke 2010
19.3.2010 14:21:08   
plamen
Evo mene v naši novi temiuser posted image

Doma smo od ponedeljka in je luštno. Mali spi in je, ponoči 1x vsranem in podojim pa spimo naprej. Je pa pravi zaspanec in ga moram za hranjenje zbujati, ponavadi s previjanjem in tudi med odjenjem z veseljem zaspi. Ampak kljub vsemu pridobivamo na teži, smo pa zaenkrat na hranjenju na 2h, da bo šlo malo hitreje gor, pa verjetno je bolj lačen, ker tolk spi vmes. Črnogorski delovni stiluser posted image

Imamo malo vneto učko. Že v P je imel, pa mi nobena babica ni rekla. Sem pucala s fiziološko in svoje mleko dajem, pa je danes slabše in gre moj k dežurnemu po kapljice. Tako da danes še ne gremo venuser posted image . No pa jutri, če ne bo vetra.

Podiranje kupčkov nam še ne gre in občasno malo bruhca in kot pravi gorenc poje in ne spravi ven. Je pa pravi naš sonček in nama lepša vsak trenutek. ČAs pa kar leti, sploh danes, ko smo spali do 11huser posted image .

rožca - včer sem full na vas mislila. Držim pestke, da boste kmalu vsi skupaj in uživali naprejuser posted image user posted image user posted image user posted image
valen - tudi vam čestitke za uspeh in da se stanje izboljšuje. Sem veliko mislila na vas, kaj se vam dogaja in bila žalostna.

Prebrala sem P zgodbe in so tako lepe in vsaka nekaj posebnega in čudovitega. Moja še ni napisana, ker še ne sedim veliko za računalnikom, ampak kmalu bom, saj vsak dan manj boli. 

girl - jaz imam tudi šive in hemorodie tako da delim s tabo užitek sedenja na šlaufu in tudi na wc-ju, predvsem ko gre za turbo prebavo je potrebna daljša psihična priprava, da se prepričam, da mi ne bo vse razneslouser posted image

Toliko za zdajle, sedaj grem pa na kosilce, potem pa ga ima še malček.


(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Marčevke 2010
19.3.2010 14:31:06   
lakaya
Sonček glede bušija tvoje hčerkice; najboljš nardiš, če ji probaš dat kakšne kapljice proti napenjanju in kolikam, se dobijo v lekarni. Drgač jo pa probi dat ležat na trebušček čez tvojo roko, al pa mal telovadita, tko kot da bi vozila kolo na hrbtku... ma ja ni to nč fajn, js upam da moja ne bo mela kolik, jo po občasno kej zvija user posted image

Zoey ma ja ful govorijo vsi o tem počivanju, da bi mogle prvih 6 tednov sam počivat. sej js sm veliko na kavču, ampak spim čez dan ravno ne. Mi pa ful paše k greva s Taro na sprehode k je ful pridna, js se pa mal razgibam in nadiham svežega zraka, tko da men to bl paše k bit cel dan na kavču...

Plamen
dobrodošla med rr mamicami user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Marčevke 2010
19.3.2010 20:26:27   
Tjasa27
Ojla punce!

evo dons sem dobila menstro user posted image user posted image user posted image je imela moja G prav. Kr mal grozno se mi zdi da sem jo že dobila, sem upala na vsaj kakšen mesec brez vložkov user posted image

zoey jz sem šla prvič na sprehod (sicer brez malega) tist dan ko sem prišla iz P - torej deveti dan po porodu in potem vsak dan, vsaj s psom na sprehod. sem mogla, ker nisem zdržala več zaprta med štiri stene. z malim smo šli pa prvič ven, ko je bilo nad 0, torej nekje 10 dan ko smo prišli iz P. Se ti pa pridružujem v klubu zmatranih mamic, Urbančka so zgleda začel mučiti krčki in je celo noč jokal. Današnji izkupiček spanja 0 ur 30 minut user posted image Upam da bo dons boljš.

Duda moj jo tud ne mara. V takem šusu jo dobim ven. Sem pa kupila ene sladke kapljice proti krčem ki mu jih dam na dudo, v upanju, da bo bolj zanimiva, pa je mali pameten, sirup poliže dol, dudo pa vrže ven. Tud prov.

Drugač vam morm pa povedat da ste lahko srečne, vse, ki imate donošene otroke. Mi imamo toooook dela. Pa ne da bi bilo karkoli narobe, samo vodijo ga kot rizičnega. Včeri smo imeli fizioterapijo, ki jo imamo vsakih 14 dni, potem enkrat na dva meseca oz enkrat na mesec razvojna.... doma mormo delat vaje... v glavnem nam ni in nam ne bo dolgčas. Upam vsaj da mi bodo na ta račun vsaj porodniško podaljšal. Za 17 dni so mi jo že, kolikor je malemu manjkal do donošenosti.

punce kdaj boste kej začele vozičkat? midva z urbanom komi čakava na družbo user posted image

no sem sigurno kej pozabila napisat, ta moja pozabljivost je katastrofalna.....

nočka punce,

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Marčevke 2010
19.3.2010 20:42:56   
Jessy
Jaz sem si danes privoščila prvi izlet v civilizacijo, odkar sem doma. Smo šli k mojim staršem, tako da najbolj je bila naporna hoja v 4. nadstropje, potem sem pa spet lahko počivala.
Drugače Tobijo že cel teden vozijo po sončku, le da ga drugi, saj sem do danes res bila doma in počivala. Imam pa od jutri naprej  v planu tudi kratke sprehode po ravnem.user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Marčevke 2010
19.3.2010 21:34:49   
Anonimen
No da se še jst malo javimuser posted image

Naša Zara lepo napreduje, raste raste, nazadnje ko sem jo merila je zrasla za 3 cm - tako da bi morala sedaj imeti okoli 58cm. Prejšni četrtek ko smo imeli tudi kopanje, jo je partonažna sestra tudi stehtala in je imela 4510g.
Drugače nas pa FULLL  matrajo koliki, ponoči spimo bolj malo. Zgleda se ni vrgla po svoji sestriciuser posted image user posted image user posted image . Bi se pa non stop nosila samo po rokah, kar pa mi je ratalo kar malo nadležno, ker ne moreš skor nič naredit, pa še Živa je včasih kar malo ljubosumna zaradi tega. Se pa je Živa že kar dosti unesla in svojo sestrico čedalje bolj šmirgla - česar sem prav vesela, kajti ko sma prišle domov - je Živa Zaro za dobrodošlico klofnila v sekundi petnajstuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Živa v smeh, tamala pa v jok.

Dojenje - mlekarne so v recesiji, tako da smo začeli kupovat Aptamil.

Sprehod - smo imeli že prvi sprehod in prvi izlet v Lj in vse je Zara uspešno prestala. Zgleda ji sveži luft odgovarja.

Glede počitka pa - kaj je že to????? user posted image user posted image user posted image user posted image  Res po svetu hodim ko zombi in vsak dan si morm privoščit kakšen energie, da se nekako spravim čez dan.

Drugače pa punce, bi lahko v maju organiziral kako srečanje marčevk, da se končno vidimo pa spoznamo.
 
Drugače pa čestitke vsem novim mamicam, pa se spet javim ob priliki ko bom imela 5 minut časa zase.




(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Marčevke 2010
19.3.2010 22:07:41   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: sara2007

Drugače pa punce, bi lahko v maju organiziral kako srečanje marčevk, da se končno vidimo pa spoznamo. 
 


Jeeeeee!!!! Jaz sem zaaaaa!!!! A lahko tudi starejše otroke s seboj pripeljemo, ker jaz brez Neje skoraj nikamor ne grem????

Sara, sem se nasmejala, ko sem prebrala o dobrodošlici Žive. user posted image  Verjamem, da tebi to ni bilo smešno! Pri nas je pa danes izjavila, da se bo poročila s Tobijo. user posted image  Ji nikakor nisem mogla razložiti, da to ni mogoče. user posted image  Sicer si bo pa z leti zagotovo premislila. user posted image
A veš, da so Tobijo tudi krčki dajali, sploh v P in takoj po prihodu domov, pa sem si začela kuhati čaj iz kamilice, janeža in kumine in ga spila tudi po 2 l na dan in je bilo takoj bolje, zdaj pa sploh ni več krčev.
Sem si pa bolj razredčeno varianto kuhala, saj sem dala na 1 liter le 1 filter vrečko kamilic, pol čajne žličke kumine in pol janeža.
Poskusi, morda bo tudi pri tebi delovalo!!!



_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?