|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Suha koža pri otroku - kaj pomaga
26.2.2010 13:20:25   
endrina
Imam 4 leta starega fantka, ki ima težave s suho kožo po telesu (z izjemo obraza) predvsem v času, ko začnemo nositi nogavice in se začne s kurjenjem centralne, torej pozimi. Njegova koža je tako suha, da je prav hrapava. Poskušala sem že z vsemi živimi žaubami, pa več ne vem kaj naj. Kupovala sem različne kreme, pa losjone (Bubchen, La'Roche, Eucerin, Mutela,...), pa olja (mandljevo, olivno, Bubchen z ognjičem,...), pa nič ne pomaga. Vse je samo začasna rešitev, ki drži samo kratek čas po nanosu, zjutraj pa je koža že spet suha.
Pediater nam je predlagal, naj čim manj uporabljam mila, zato ga zdaj večinoma umivam samo z vodo, pa še to ne s prevročo, kakšnih 2-krat tedensko ga namilim.
Slišala sem že za naravno kozmetiko Just, samo ne vem če imajo tam med izdelki kaj primernega za nas. A morda katera od vas ve kaj o tej kozmetiki?
Če ima katera kakšen nasvet, lepo prosim zanjga.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
26.2.2010 13:45:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu endrina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
26.2.2010 13:47:52   
Naja31
Pri nas je zelo pomagala krema od Avene za atopično kožo.
Just pa nima nič takega namenjenega otroški suhi koži.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
26.2.2010 14:13:15   
razigrana
Mi sicer nimam teh težav, sta mi pa že dve mamici rekli, da so težavo odpravili s Hoferjevim mlekom za telo (Ombia je znamka. Bela embalaža z modrim pokrovčkom. Za suho kožo).

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
26.2.2010 14:15:07   
Taddy78
Svakinja je ravno zaradi tega bila s tamalim pri zdravniku. Sicer dermatologu, ker ima tudi AD. Ker pa ima nasploh tudi zelo suho kožo (ampak samo pozimi), ji je napisal neke kremice in priporočal umivanje oz. tuširanje največ 2x na teden. Ona je že, ko še je bil dojenček pretiravala s tem ter ga umivala 2x na dan, ampak to je samo slabo za kožo...

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
26.2.2010 14:43:44   
tt79
Mi smo bili zaradi tega pri dermatologu. Svetovala je tušitanje max 2-3x tedensko in od tega samo 1x z milom (uporabljam Justovo med-riž- mleko). takoj po tuširanju (v roku treh minut je potrebno kožico namazat). Js tudi za to uporabljam justovo Mandljevo kremo.
Pri nas so rezultati kar vidni, kožica je tudi manj suha in bolj voljna...

_____________________________

http://www.mojalbum.com/ajnat79/lesene-ogrlice

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
26.2.2010 16:01:50   
hokejistka
Naša 2-letnica ima tudi zelo podobno kožo. Nima pa atopičnega dermatitisa. Tuširam jo sicer vsak dan z vodo, razen rokice in ritko umijem z milom. Namažem jo vsak dan. Nekaj časa nam je zelo pomagala eucerinova krema za poškodovano kožo, potem pa se je izgleda koža navadila in smo zamenjali za Mustelino kremo za atopike. Če je bilo res hudo, sem jo namazala dvakrat na dan - zjutraj in zvečer.

Nam je P svetovala naj se izogibamo olj za mazanje in da naj jo v kurilni sezoni (ko ima največ težav) mažemo s kremo.

Lp

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
26.2.2010 16:46:18   
BarbaraO
Zdaj boste nekatere sicer skočile v luft, ampak, res ne razumem, zakaj bi bilo potrebno otroka vsak dan tuširat?! Moje starejše kot dojenčka sploh nisem umivala z milom - in tudi ni potrebno. Ker je imela suho in občutljivo kožo, sem ji v kad po 5-10 minutah namakanja dolila nekaj olivnega ali mandljevega olja in potem se je v tem še nekaj časa kopala in to je bilo to. Tudi danes, ko ima pri 6. letih kožo povsem v redu, se z milom umiva le enkrat tedensko, nato pa jo dostikrat z olivnim oljem (seveda tistim iz lekarne - ne za solato) namažem po mokri koži in nato narahlo obrišem. Z milom si redno umiva le roke, spolovilo in ostalo pa le z vodo. Ne pretiravajte s ta hudimi preparati za občutljivo kožo, ker vse skupaj pomaga bistveno manj kot oglašujejo. Naravno je še vedno najbolje. Seveda pa se učinek ne pozna čez noč.
Upam, da nadloga čimprej mine - sicer bo pa vsak čas pomlad in malo več vlage v zraku.

_____________________________

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
26.2.2010 19:43:12   
NATAŠI
No moja dva imata tudi oba suho kožo in mi je zdaj patronažna sestra rekla (ker je tamajčkena stara tri tedne) naj jo namažem z olivnim oljem (lekarniškim) in ko se bomo kopali naj ga dodam še v banjo... isto za ta starejšega ... Tako da bi mogoče res poskusila z olivnim oljem ki ga dobiš v lekarni

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
26.2.2010 22:46:34   
Ksantipa77
Tudi naš ima zelo suho kožo, ampak samo po nogah. Tukaj berem, naj bi se pri suhi koži izogibali tudi vsakodnevnemu kopanju, pa čeprav samo z vodo. Ali imate kakšno idejo, kako ga vseeno umiti po riti in luleku?

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
26.2.2010 23:01:01   
**Tinkara78**
Mi smo imeli grooozne težave s kožo.

Zdaj že dobri dve leti otroka ne kopam vsak dan (vem umazanci, umijeve glavne dele), lase perem največ 2x na teden in ne skoraj vsak dan kot prej (se je nonstop čohala). Včasih sem dodajala kopeli par kapljic olivnega olja iz lekarne.

Uporabljamo Eucerin olje za tuširanje in njihov šampon. Mažem izključno z Bepanthen mazilom.

Nobenih otroških pen, raznih dišečih mil, ..... če povem,da je prej imela razdraženo kožo od vode iz pipe - smo zdaj več kot odlično.

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
27.2.2010 8:07:24   
suzolinka
Evo, tudi naš ima AD, če se temu tako reče. Sprobala sem vse žive kreme iz lekarne in domače pridelave (npr. ognjič), pediatrinja je napisala tudi recept za kremo, ki so jo zmešale v lekarni. Ta je edina pomagala in smo mu s tmazali, ker ga je močno srbelo.
Potem naročam Justove izdelke in med njimi tud kremo Tea Tree in mu slučajno namažem. Zdej se je vse ustavilo, ne duha ne sluha o AD user posted image njemu je pač ta krema pomagala

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
27.2.2010 8:11:00   
rija
po tuširanju brez mila, namaži otroka z navadnim johnsonovim baby oljem ali oljem v gelu in ga potem zbriši z brisačo. preverjeno deluje.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
27.2.2010 8:27:46   
josephine27
naš ima tud težave s suho kožo v tem zimskem času, predvsem po nogah in ritki. kopam ga vseeno vsak dan, vendar samo v vodi, ki ji dodam malo olivnega olja ( raznih kopeli nisem nikoli uporabljala). potem namažem z eno vlažilo kremo iz lekarne, k je namenjena suhi koži. občasn mu vseeno nastane kakšen flekec zelo suhe, hrapave kože in to mu potem namažem z eno kremo ki mu jo je predpisal pediater in je potem že drugi dan dobro.

_____________________________



(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
27.2.2010 11:00:04   
endrina
No punce ne me zdaj grajat, ampak ne znam si predstavljat, da našega 4-letnika ne bi zvečer stuširala. Naš mali je tako zelo aktiven, da je včasih od letanja sem in tja cel zašvican. priznajte, tudi nam paše ko se zvečer poliješ z vodo in se daš v pižamo. čisto drug fealing je, ko ta če se ne bi umil.
glavo mu perem samo 1x na teden ker je to dovolj in pravijo da za lase itak ni dobro pranje več kot to. seveda če vidim da je zašvican in da mu lasje zaudarjajo, potem jih pač operem glede na potrebno stanje.
ja danes bom šla v ponovno nabavo. kupila bom bubchen ognjičevo kremo, ki je v testih označena kot zelo dobra. tudi jaz sem pri uporabi olj vedno prakticirala tako da sem otroka z njim namazala še ko je bil moker, potem pa sem ga z brisačo samo popivnala. bom zdaj poskusila spet vsakodnevni tretma s tem, pa bomo videli če bo kaj boljše. hvala še 1x za vse nasvete. več glav več ve, a ne?

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
27.2.2010 13:39:18   
Taddy78

IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraO

Zdaj boste nekatere sicer skočile v luft, ampak, res ne razumem, zakaj bi bilo potrebno otroka vsak dan tuširat?! Moje starejše kot dojenčka sploh nisem umivala z milom - in tudi ni potrebno. Ker je imela suho in občutljivo kožo, sem ji v kad po 5-10 minutah namakanja dolila nekaj olivnega ali mandljevega olja in potem se je v tem še nekaj časa kopala in to je bilo to. Tudi danes, ko ima pri 6. letih kožo povsem v redu, se z milom umiva le enkrat tedensko, nato pa jo dostikrat z olivnim oljem (seveda tistim iz lekarne - ne za solato) namažem po mokri koži in nato narahlo obrišem. Z milom si redno umiva le roke, spolovilo in ostalo pa le z vodo. Ne pretiravajte s ta hudimi preparati za občutljivo kožo, ker vse skupaj pomaga bistveno manj kot oglašujejo. Naravno je še vedno najbolje. Seveda pa se učinek ne pozna čez noč.
Upam, da nadloga čimprej mine - sicer bo pa vsak čas pomlad in malo več vlage v zraku.


Se popolnoma strinjam.
Poleti je normalno, da se stuširajo vsak dan, ampak pozimi pa to res ni potrebno, sploh če ima otrok suho kožo. Ritko in lulčija mu še zdaj zbrišem z baby robčki. Sem tudi brala v eni reviji, da je prepogosto umivanje slabo za imunski sistem.



(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
28.2.2010 19:20:37   
lejla14
Se tudi jaz strinjam s tistimi predhodnicami, ki pravijo, da je tuširanje vsak dan odveč in celo škodljivo. Kajti ljudje smo še vedno del narave in koža si na naraven način sama obnavlja svoj kislinski sloj. Z vsakodnevnim tuširanjem pa to vsakokrat spiramo in skušamo potem "reševati" na umeten način, ker nas bombardirajo z reklamami za vse mogoče kreme. In potem se čudimo, da je vse več alergij in drugih težav? Zakaj se bojimo dopustiti naravi, da opravi svoje? Sicer se vedno več poudarja naravno, pa vendar industrija raznoraznih pripravkov je tudi vedno bolj agresivna - saj še vsi vemo za kampanjo proti gripi.

Endrina, nič te ne grajam, saj je tvoj sin in sama si odgovorna zanj. Sama vem, da smo se v naših časih kopali enkrat na teden, pa ne pomnim, da bi nam kaj manjkalo. Seveda paše biti sveže stuširan kar vsak dan - toda je to v resnici tudi zdravo? Je vse, kar nam paše, tudi zdravo? Vsak se sam odloča, kaj bo izbral - a če imam za izbrati med naravnim in umetnim, bi sama vsekakor izbrala, da se otroka ne tušira vsak dan.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
28.2.2010 21:08:20   
ely*
Linola, kupiš lahko v lekarni.

(odgovor članu lejla14)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
1.3.2010 12:51:49   
ZARA
Zaro, ker ima AD, jst umivam z marsejskim milom, tudi glavo. Potem ji večkrat dam v vodo par kapljic olivnega olja ali jo namakam v hrastovem lubju. Glede umivanja vsak dan bi pa rekla samo to, da ni šans, da se ne umije, ker je pravo malo prase. Sploh poleti je kriza. Ekstra je pa ne mažem z nobenimi kremami, razen z olivnim oljem, ampak malokrat.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
1.3.2010 21:20:04   
nia5
IZVIRNO SPOROČILO: endrina

Imam 4 leta starega fantka, ki ima težave s suho kožo po telesu (z izjemo obraza) predvsem v času, ko začnemo nositi nogavice in se začne s kurjenjem centralne, torej pozimi. Njegova koža je tako suha, da je prav hrapava. Poskušala sem že z vsemi živimi žaubami, pa več ne vem kaj naj. Kupovala sem različne kreme, pa losjone (Bubchen, La'Roche, Eucerin, Mutela,...), pa olja (mandljevo, olivno, Bubchen z ognjičem,...), pa nič ne pomaga. Vse je samo začasna rešitev, ki drži samo kratek čas po nanosu, zjutraj pa je koža že spet suha.
Pediater nam je predlagal, naj čim manj uporabljam mila, zato ga zdaj večinoma umivam samo z vodo, pa še to ne s prevročo, kakšnih 2-krat tedensko ga namilim.
Slišala sem že za naravno kozmetiko Just, samo ne vem če imajo tam med izdelki kaj primernega za nas. A morda katera od vas ve kaj o tej kozmetiki?
Če ima katera kakšen nasvet, lepo prosim zanjga.



Tea Tree (Just)

Lani smo imeli lekarniško mešanico, ker nisem poštudirala na to, letos pa smo prav tako suho kožo (prav hrapavo) kot opisuješ odpravili z mazanjem te kreme (zjutraj in zvečer), po enem tednu je imela spet lepo gladko kožico user posted image


_____________________________

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
2.3.2010 8:47:03   
barni
Mi imamo problem s suho kozo samo na obrazu in sicer ima obcasno licka kot smergl papir in brado. Vcasih se malo po komolcih, to je pa to. Ampak to le pozimi in ko je zunaj bolj mraz. Ko je npr. bolna in je dva do tri dni notri, je izboljsanje obcutno.

Ne uporabljam nobenih posebnih kremic, po obrazu jo namazem kar s hladilnim mazilom iz lekarne. Preden gremo pa ven na mraz in veter pa z Welwdo kremico zascita pred vetrom in mrazom.

Mi jo kopamo vsak dan - to pomeni, dajo dam v tus kad in napolnim s cca. 4 cm vode, da malo cofota. To je pac del obreda, ki ga imamo od majhnega, mislim, da se je le enkrat zgodilo v vsem casu, da je zvecer nismo okopali. Jo pa vsak dan le z vodo, le 1x na teden z Weledinim samponom, ko ji umijem tudi lase.
Si ne predstavljam, da je ne bi vsak vecer umila celo. Kaj pa vem, njej je fajn v vodi, meni se pa tut zdi, da je fajn, ko je vsa sveza v pizamici in potem gre spat. Ker precej svica v noge, bi bila cista katastrofa, ce ji ne bi vsaj nog umila vsak dan.
Je pa res, da NIKOLI nisem uporabljala cistilnih robckov za nic drugega kot samo za roke. Ze od rojstva naprej samo vodo, tako kot so mi to pokazali v porodnisnici. Na vse izlete sem si vodo za umivanje nesla v plastenki.

Upma, da kmalu mine tale zima, da bo tudi koza boljsa. Saj se tudi moji pozna, da je zima...

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
2.3.2010 20:09:23   
Taddy78
Če otrok nima problemov skožo, je pač vseeno če ga umivaš tudi 2x na dan.

Mi pa smo skozi uporabljali robčke, pa tudi od 5.meseca starosti nimamo problemov s kožo...

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
2.3.2010 22:56:55   
naravazazdravje

IZVIRNO SPOROČILO: endrina

Imam 4 leta starega fantka, ki ima težave s suho kožo po telesu (z izjemo obraza) predvsem v času, ko začnemo nositi nogavice in se začne s kurjenjem centralne, torej pozimi. Njegova koža je tako suha, da je prav hrapava. Poskušala sem že z vsemi živimi žaubami, pa več ne vem kaj naj. Kupovala sem različne kreme, pa losjone (Bubchen, La'Roche, Eucerin, Mutela,...), pa olja (mandljevo, olivno, Bubchen z ognjičem,...), pa nič ne pomaga. Vse je samo začasna rešitev, ki drži samo kratek čas po nanosu, zjutraj pa je koža že spet suha.
Pediater nam je predlagal, naj čim manj uporabljam mila, zato ga zdaj večinoma umivam samo z vodo, pa še to ne s prevročo, kakšnih 2-krat tedensko ga namilim.
Slišala sem že za naravno kozmetiko Just, samo ne vem če imajo tam med izdelki kaj primernega za nas. A morda katera od vas ve kaj o tej kozmetiki?
Če ima katera kakšen nasvet, lepo prosim zanjga.


Tudi naša 5-letnica je letošnjo zimo precej hude težave s suho kožo, še posebej na rokah in okoli ust, čeprav do sedaj nismo imeli takšnih težav. Ker sem ravno v tistem času postala tudi Justova svetovalka, sem ji takoj zamenjala gel za umivanje rok z Justovim gelom za tuširanje Mleko, med, riž, oves, ki vsebuje žitno milnico. S tem gelom se tudi tuširamo in kopamo, po kopanju pa jo namažem z Mandljevim mlekom. Prizadeto kožo sem ji zdravila izmenično s Tea Tree in Ognjičevo kremo in obe sta učinkovali enako dobro. Zdaj ko koža ni več prizadeta, pa jo mažem z justovo kremo za noge, ki je izredno hranilna krema. Čeprav je to krema za noge, ji z njo mažemo tudi roke, obraz in ustnice. S to kremo mažem tudi svojega mlajšega, ki je še dojenček. Rezultati so več kot odlični, je pa seveda potrebna redna nega oz. skrb za tako občutljivo kožo. Med kremami za suho in občutljivo kožo bi lahko izbirala še med Slezenovčevo kremo (še posebej primerna za suho kožo v zimskem času) ali Lamelno kremo (blaži srbež in hrapavost, ki spremljata luskavico ali dermatitis). Če te v zvezi s tem zanima še kaj več, se javi, lahko tudi pišeš na moj e naslov: naravazazdravje@gmail.com

V vsakem primeru pa želim, da težave s kožo vašemu malemu ćimprej izginejo.

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
3.3.2010 12:06:51   
Taddy78
user posted image  zdaj se bo že našla ena, ki vas bo prijavila, da delate reklamo user posted image

(odgovor članu naravazazdravje)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Suha koža pri otroku - kaj pomaga
3.3.2010 19:47:13   
naravazazdravje
Ja,vsako stvar lahko pogledaš z več plati...user posted image

Se opravičujem, če je vse skupaj res izpadlo morda kot poceni rekalma. To nikakor ni bil moj namen. Mi smo doma z Justom res zadovoljni in v situaciji, ko sem potrebovala dodatno delo, sem se res odločila sodelovati z Justom poslovno. To odkrito povem in povabim, će koga zanima, a to ne spremni naših dejstev, da smo na opisan naćin rešili naši tamali težave s suho kožo. Seveda pa imam jaz vse Justovo pri roki, tako da vedno najprej poskusim reševati z ustreznimi izdelki, ker so naravni. Res pa je tudi, da to niso čarobne palčke - vse je treba delat po pameti in tudi z zdravnikom se je potrebno posvetovat ...

Skratko se opravičujem, če je koga zmotila moja objava - bom naslednjič bolj taktnauser posted image user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?