|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: vse najboljše
26.3.2010 16:57:32   
Anonimen
Torej vse tiste, ki boste kmalu s svojimi malčki doma ali v Moskvi, vedite, da je vse najtežje že za vami. Na težko čakanje in vsa hrepenenja boste pozabile v trenutku, ko boste spet objele svoje otroke.
Nikar ne skrbite in se ne sprašujte ali boste prave mame. Seveda boste. Najboljše mame. Oziramo, ker postopek še kako poznam, vem, da ste že mame. In otroku ne postavljate življenja na glavo ampak ste ga postavile na noge in mu dale novo priložnost. Otroci pa, kot bi se tega zavedali, vračajo z največjo ljubeznijo.

Moje dete stoji ob meni in me sprašuje, kaj pišem. Povedala sem mu, da odgovarjam dvema novima mamicama, ki bosta otroke pripeljali iz Rusije. Pravi, da naj drugim povem, da je tam še veliko otrok, ki bi radi dobili svoje starše.



(odgovor članu Tia-na)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: vse najboljše
27.3.2010 8:47:12   
DaisyE
Tole je pa lepo povedano. Čeprav se miselno še vedno privajam na to da bom/sem mama. Me sicer v primerjavi s prej samo še čisto malo skrbi, da bi šlo s postopkom kaj narobe, ampak malo pa še vseeno. Z vsakim korakom je lažje.

Tia-na, lepo. Navsezadnje se bomo pa še kje na fligerji srečali, al smo se pa že, pa sploh ne vemo. user posted image Kdaj sta pa bila gor? In, ali sta v teh dneh že dobila kaj pošte? user posted image Čeprav je bilo nama rečeno, da bova ene dva tedna prej izvedela. Kako prenašam "nosečniške" tegobe? user posted image Ma gre, noge ne zatekajo, cuker se mi ni dvignu, pritisk tud ne, težja sem samo po karakterju. Miiselne priprave so pa neodvisne od moje volje. Če imam gužvo, mi celo ni treba preveč razmišljat, če razmišljam, pa mislim na lepe stvari. In potem pride želja, da bi bila spet gor, da ga spet vidim in da se spet malo pocrkljam. Pa k''r čakam... Srce pa v Moskvi. user posted image

Suzi, ti je kar malo nerodno o tem pisat, ker so ljudje že toliko povedali. Ampak tako iz svoje strani lahko povem, Tia-na, ti me pa kar popravi. user posted image

Najprej se je blo treba odločit, kar je bil meni najtežji korak. Ko sem enkrat sprejela odločitev, mi je bilo vse jasno, nobenega argumenta proti nisem več našla. Potem pa akcija. Če se odločiš za tujino, je najbolj smiselno, da najdeš nekoga, ki je dal to skozi. Jaz sem pri sosedih vprašala, pa so mi bili hitro pripravljeni pomagat. Tudi nasploh so ljudje tako prijazni, sploh te ne poznajo, pa jim sploh ni problem povedat in razložit kako in kaj.

Ne glede na to, za katero državo se odločiš, je potrebno najprej speljati postopek pri nas. Rečejo, da se vse začne s klicem na CSD. Od tu naprej imajo pa ljudje zelo različne zgodbe, tako da ne bi preveč o tem, ker je očitno res od centra do centra odvisno. Mogoče samo toliko - najin Center nama je zelo pomagal, postopek je bil izpeljan korektno, delavke so bile strokovne. Jaz sem bila zadovoljna. Je pa res, da je narava postopka včasih neprijetna, ker pač posega v tvojo intimo. Govorit moraš o sebi, o odnosih, o željah in strahovih. In včasih sem se jaz osebno počutila kot en lolelek. user posted image Nikoli me ni resno skrbelo, da naju ne bi priznali kot primerna za posvojitelja, čeprav sem včasih razmišljala, kaj bi naredila, če bi se to zgodilo. Ma sem bila tako neomajna, da bi tudi v tem primeru našla eno rešitev.

Vzporedno sva zbirala papirje za tujino in jih tudi prej zbrala, preden je center svoje oddelal (pa da se ne bo slišalo kot da so zadevo zelo dolgo vlekli... od prve vloge do konca postopka je trajalo cca. tri mesece). Katere papirje je potrebno zbrati, je odvisno od države do države. Včasih je problem, ker drugje delajo stvari drugače kot mi. Potem se moraš pač z našimi pregovarjat, da ti izdajo zadeve v ustrezni obliki. Potem poslušaš, da zakaj je pa tega treba, pa kako je pa to napisano, pa da to ni nič, pa pač poveš, da tako hočejo, da jih ti spremenil ne boš in j.bat ga. In smo hitro spet na isti valovni dolžini. user posted image Se včasih namatraš, pa veliko je laufarije, ampak spet. Ko poveš za kaj gre, ti poskušajo kar precej pomagati in olajšati delo.

Ko je vse zbrano, je treba to overit. Gospa, ki dela na mednarodnih overitvah pozna stvari in ti tud kaj pomaga. Nama je izbacila vse neprimerne papirje in naju poslala zbirat nove. Ko je to narejeno, je treba najti prevajalca, pa ne kar enega, ampak uradnega sodnega (ne vem, kako se temu reče). Za Rusijo je bilo potem treba na vseh papirjih na veleposlaništvu overit še njen podpis. Za drugje pa verjetno tudi.

In potem smo poslali papirje... zdaj pa čakamo. user posted image

Mogoče samo še okoli Centra - midva nisva na listi čakajočih posvojiteljev, ker še nisva podpisala neke izjave. V bistvu naš CSD spelje postopek ugotavljanja primernosti za posvojitelja, to ali te potem dajo na čakalno vrsto ali ne, je pa posebej stvar, za katero se moraš posebej odločit (naše pounce na CSD so rekle, da samo še en papir podpišeš in to je to).

< Sporočilo je popravil DaisyE -- 27.3.2010 8:50:08 >


_____________________________

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: vse najboljše
27.3.2010 8:53:16   
nokes
user posted image oh, kravica, tako komaj čakam, da objameš malčika. user posted image user posted image user posted image  lepotko mali.

vse dobro tudi tebi tia-na in tvoji bodoči družini.

_____________________________

nokes

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: vse najboljše
27.3.2010 9:16:37   
DaisyE
O nokec morgen! Kako je? Razvrat uspel? Ste doble za našo Mišu banner?

_____________________________

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.


(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: vse najboljše
27.3.2010 18:27:48   
Saša27
Po dolgem času zopet malo pokukala na forum....in videla prečudovito novico...Daisye, čestitam tvojemu malemu sinku, pa srčno upam, da bo kmalu v vajinem naročjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Vem kaj si/sta prestajala, še zato sem toliko bolj vesela.

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: vse najboljše
27.3.2010 20:36:29   
DaisyE
O Saša, ti si pa res eno srce! Viš, sem vse prebrala, kar si napisala, pa nikol nisem zbrala poguma, da bi ti napisala kaj nazaj. Jaz držim pesti zate, da ste že bli na komisiji in da sta v bazi posvojiteljev. Še bolj pa držim pesti, da sta še kak korak dlje. Ma si ena neverjetna punca. Kapo dol.

Pa vso, vso srečo. user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.


(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: vse najboljše
27.3.2010 20:57:24   
Gina
DaisyE, zelo sem vesela zate!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: vse najboljše
30.3.2010 9:57:39   
Anonimen
DaisyE, hvala! user posted image user posted image   Pa res ti močno privoščim, da bi čimprej stisnila k sebi svojega škratka. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vsem ostalim pa seveda tudi!!

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: vse najboljše
31.3.2010 13:56:20   
Eva**
user posted image user posted image user posted image , še tukaj vam čestitamo, pozabila sem pa vprašat kateri dom (št). Naša je bila v tistem, ko boste imeli sodišče. Ko boš stala na tisti postaji se spomni name!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: vse najboljše
31.3.2010 17:05:09   
Tia-na
Ja, tako je kot si napisala. Jst sem se po tretjem postopku odločila, da se tega ne grem več in da greva v posvojitev. Porem je pa kar hitro zalaufalo, če se dobro organiziraš pa če imajo na csd posluh, gre lahko zelo hitro. Še posebej iz Rusije, kjer lahko otroka domov pripelješ prej kot v devetih mesecih .. pa še slabo ti ni nič. user posted image

Zdaj pa čakamo, vendar čas kar hitro mineva, ker nabirava še zadnje paprije za sodišče, zdravniška potrdila so kar hud zalogaj pa še nekaj ostalih papirjev naberemo, pa počasi bo potrebno stanovanje prilagodit pa v šoping, čeprav sem pozabila "izmeriti" velikost in ne vem, kaj in koliko kupiti. No ja, baje bo kar precej prišlo rabljenega od prijateljev, za prvo silo bo. In en dva tri bo treba spet na pot. Odvetnica nama je rekla, da bo poskušala dobiti datum na sodišču proti koncu aprila. in potem še par dni do pravnomočnosti in bomo družinica. Komaj čakam. Po vseh teh letih je kar nepredstavljivo, da bo doma otroški smeh in tudi jok seveda.

Iz kje pa si DaisyE? Midva sva iz Lj.

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: vse najboljše
31.3.2010 17:06:24   
Tia-na
Dom št. 8 :)
Krasen dom, pač kolikor je lahko sirotišnica lahko krasna. Osebje zelo srčno in prijazno.

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: vse najboljše
31.3.2010 19:04:11   
DaisyE
Ojla Eva. :)

Midva sva v #14. Tud pri nas so z eno izjemo zelo prijazni. user posted image Zaradi te izjeme me je pa kar malo strah, kako bo drugič. Pa saj se ne dam motit, ampak fajn pa ni, če si kregan, pa ne veš kako drugač naredit stvari.

Tia-na, kaj pa še urejata za sodišče? Nama so rekli, da morma samo nova zdravniška in fotoalbum. Zdravniška sva že zrihtala, glih ta teden, samo dohterca mora it še podpis overit, kar je pa tud že zmenjeno user posted image Je pa res, da sva v vsej zmešnjavi pozabila vprašat odvetnika, pa nama je kar prevajalka dala komando. Mam včasih filing, da sem čisto leva. Pol me pa kar skrbi, da bom kaj bistvenega pozabila. Se kar ferderbam. user posted image Drugač pa sva tud iz Ljubljane. Kupljeno nimava pa še nič, ampak sva pa sobo pospravila, kar je kar podvig, ker sva šest let samo zlagala odvečno robo vanjo. user posted image Zdaj je pa prazna.

Eva, kje pa je sodišče? Saj tega tega tud niso povedali. Katera postaja metroja? Pa še to me zanima, kdaj je običajno ura, ker imam jaz navado, da grem v kontra smer, pol pa malo dlje traja, preden kaj najdeva. user posted image A so vaju tam fejst matrali?


_____________________________

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.


(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: vse najboljše
31.3.2010 21:08:01   
Eva**
Sodišče je na Preobraženska ploščad (rdeča proga), na tej postaji vaju bo čakala prevajaka, potem pa pešice, v njihovem stilu"saj ni daleč" 20 minut fine hoje. Ah nič vas ne bodo matrali, najprej nagovor odv, nato strokovnih služb, nato zaslišanje tebe ali moža, kdo se pač  javi. Potem branje sodbe....................in tu sem jaz že jokala kot dež. In najlepši del, vzamejo slikico ki jim je všeč in jo dajo na zid zdraven vseh drugih slik. Nič strašnega, aja obvezno zahtevajte kopijo obravnave, z njo je povezano urejanje posvojiteljske vize in zadnjega obiska na našem veleposlaništvu v Moskvi. Če vas pomočnica odslovi da bodo poslali vztrajajte, pa saj prevajalka ve, vam bo uredila.

Glede oblačil, ne pozabite zarisat stopala! Pri oblačilih pa zmerno, naša pikica je tako zrastla da je prišla iz št 74 že na 86, nogica pa iz št 18 na 21 v slabih osmih mesecih.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: vse najboljše
31.3.2010 21:30:19   
Tia-na
Midva sva urejala še pooblastilo pa dodatne kopije potnega lista, pa seveda zdravniška potrdila, še enkrat poročni list in seveda fotoalbum :)

Pooblastilo ti najbrž že imaš, mi ga prejšnjič nismo uspeli urediti v moskvi. Imava morda kak dokumet več, ker gre za dva otroka.

Eva, hvala za navodila, čeprav upam, da naju bo peljala kar odvetnica, ker stanujemo v isti hiši v moskvi, midva pri prijateljih, ona pa je po naključju v isti stavbi :)

Še malo, še malo ... :)

Ja, nogice morva nujno prerisat, ostalo bo že šlo ... vsaj približno.

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: vse najboljše
31.3.2010 21:44:52   
Eva**
user posted image user posted image user posted image to je veseljeuser posted image user posted image ! Tiana kaj pa imate in koliko sta stara če ni skrivnost. Naša pupa je bila stara 1 leto ko je prišla v Slo.
To je super, če jo imata tako pri roki, tudi midva sva stanovala pri prijatlih tako da je bilo kar lažje urejat vse skupaj.

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: vse najboljše
1.4.2010 14:10:53   
Tia-na
Punčka leto in pol, fantek bo star tri :)

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: vse najboljše
1.4.2010 20:56:54   
DaisyE
Hahahah Tia-na, mali svet! Saj midve sva bili že drugje na zsjih. Evo, še tule čestitke za dva otročka. Se je pa res lepo obrnilo.

Okej Eva, hvala za nasvete! daj, ko smo glih pri oblačilni opremi... kaj vse je pa treba nesti s sabo, ko ga greš iskat? Če maš čas, se lahko kar sistematično lotimo:

Obleke
Hrana
Higiena
Plenice
Drugo,...

Sploh nimam filinga. :) Tole za stopalo mi je pa glih dons seka rekla, pa sem skor crknila od smeha, ko sem še pri tebi prebrala. :)

Ej Tia-na, a ti maš prav odvetnico (čisto drugo kot ponavadi), al to misliš pomočnico odvetnika?

_____________________________

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.


(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: vse najboljše
1.4.2010 21:18:51   
Eva**

No pa začnimo, predvidevam da boste leteli v nedeljo. Ponedeljek na uradu vložite papirje za potni list nato do odvetnika in potem če želite lahko že vzamete sončka k sebi. Mi smo po našo šli takoj, sicer smo nameravali komaj v tp
torek, toda ko je pomočnica rekla da lahko takoj, smo skočili domov po oblačilca in v dom.

Jaz nisem nekaj komplicirala z oblačili

body
zočenčki oz. nogavice
majčka
hlačke
jakna
jopca

po vsakega sem vzela 3 kose razen
jakna in jopica.

Plenice, robčki, krema za tazadno, previjaš se 5-6 krat na dan( razen če so kakšni ekstremi), tako da si malo skalkuliraj kako dolgo mislite ostati. Mislim da boste leteli najkasneje v sredo domov. Najbolj praktično je vzet frutke, se pa tudi tam dobi kakšna skutica, toda najbolj mirna boš če boš nesla vse s sabo. Jaz sem napakirala prav vse, od mleka v prahu do čokolinota. Prav tako vzami stekleničko za hranjenje. Aja ga še hranijo z flašo? Vse pasirano? Vzami kakšen hipov sok v prahu. Mi smo stanovali nad trgovino tako da če je kaj zmanjkalo je moj mož skočil v trgovino.
Vse to si spakiraj v male dozice. Če pa ga bosta šla iskat , ko uredita papirje zanj potem pa rabiš resnično zelo malo. Prosita jih naj vama ga še tam nahranijo.
Oblekice za preoblečt iz "uniforme" v civil, mogoče kak sokec in kakšne piškotke. Na letalu pa bo itka že papcal Adria meal.

Kje pa vidva stanujeta? Katera metro je blizu?


(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: vse najboljše
1.4.2010 21:20:01   
tosja
 
IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

Na sosednji temi sem obljubila, da bom poročala. Ker vsebina nekako ne paše tja, jo bom pa kar tule objavila. Ker je prav, da se malo slišimo, glede na to, kaj se nam dogaja.

Moj malčik ima danes rojstni dan. Vreme je oblačno in vetrovno. Veter daje občutek, da je bolj mrzlo kot je v resnici. Ura je pol sedem zvečer, počasi se mrači.

Ne vem, kako je preživel dan, ne vem, kaj je počel. Ne vem kakšno je bilo vreme, ne vem kakšne volje je bil, ne vem kako se je počutil. Vem, da je zanj ura pol devet in da verjetno že spi. Moj malčik je 1930 kilometrov stran. Upam, da kaj lepega sanja. Upam, da se bo zbudil v lep dan.

V moje življenje je vstopil pred 18 dnevi. Videla sva se petkrat, skupaj skoraj pet ur. Čisto malo je potreboval, da mi je zlezel pod kožo. Ko je bil z mano, nisem imela nobene skrbi. Zdaj čakam. Čakam na pošto, na vabilo na sodišče. Takrat bo tudi uradno postal moj. Samo uradno, v srcu je moj že zdaj.

Skrbi me zanj. Pa ne zato, ker ni z mano, vem, da je zanj lepo poskrbljeno. Skrbi me, ker mu bom postavila življenje na glavo. Jaz nisem pomembna, važno je le, da mu bo lepo. Bom znala biti prava mama, bom znala skrbeti zanj? Pa ne fizično, to bom zmogla.

Moj malčik bo vedno drugačen. V njegovem kratkem življenju se mu je zgodilo toliko stvari, ki ga delajo drugačnega, pred njim je še ena, ki ga bo zaznamovala za vedno. Jaz. Bom znala celiti rane, bom znala vlivati moč, bom znala stati ob strani, bom znala dokončati, kar je njegova biološka mama začela?

Vedno sem sanjala, da mi je namenjeno nekaj velikega. Da je veliko včasih zapakirano v čisto majhni embalaži, me pa nikoli ni prešinilo. user posted image

Vse najboljše malčik moj.



Sploh ne morem pisat, ker od user posted image ne vidim...

user posted image user posted image user posted image user posted image draga moja, tako zelo sem srečna zate. Želim vam, da čimprej pride dan, ko boste stopili v svoj dom in začeli živeti svoje sanje.
Rada te imamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: vse najboljše
1.4.2010 21:21:26   
Eva**
user posted image user posted image joj joj, se vidi da sem raztresena. Mleko v prahu, pa kakšen hipov čaj v prahu user posted image user posted image

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: vse najboljše
1.4.2010 22:10:43   
Tia-na
Te nasvete si bom pa kar shranila. :)

Ja, midva imava odvetnico, je sicer hčerka od Rakitina in v bistvu delajo skupaj oz. so ista odvetniška pisarna, sam nama je fajn, ker lahko direkt z njo vse komunicirava, ker govori angleško.

daisy, pa je res mali svet. Ja, sem ti potem tam objubila, da kaj več napišem pa kar pozabim ob vsem dogajanju. A so vama kaj namignili, kdaj naj bi vidva imela razpravo?

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: vse najboljše
1.4.2010 22:11:00   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

se lahko kar sistematično lotimo:

Obleke
Hrana
Higiena
Plenice
Drugo,...

Sploh nimam filinga.



kreh, kreh, če bi se lahko vštulila, sicer nimam vaših izkušenj, imam pa doma 2 enoletnika in zelo dobro vem, kaj je nujna oprema:

obleke: tako kot je napisala eva, jaz bi mogoče vzela za svaki slučaj še ene žabice. aha, pa kapico.

okej, zdaj tu ne štekam, koliko dni ste v rusiji po prevzemu otroka, se delam, da pičiš nazaj takoj. velja?

hrana: vprašat, kako je navajen jesti in kaj. če ima še flašo (naša 2 samo ponoči) potem sigurno flaško. pa adaptirano mleko, drugače bi jaz imela pri sebi nekaj snackov v obliki prepečenca, mogoče kakšnega malo bolj sladkega piškotka, kupila bi sadje (npr. banane) itd., ostalo na letalu. pa seveda pripravljene sadne ali zelenjavne kašice. (rabiš še kakšno žličko, mogoče plastično, ki ni tako hladna??? vprašaj, kako ga hranijo) mi smo konzumirali holle sadne kašice. aja in vodo. kako pa pije? iz kozarca? po slamici? iz flaške? lončka? nič bat, ko bo žejen, bo pil iz kozarca, sam obleke bodo malo, no, fejst mokre. žejen ne bo.user posted image

higiena, hja, pri enoletniku predlagam: duplo šteko osvežilnih mokrih robčkov (jaz kupujem v millerju njihovo znamko, so okej), za obraz, rokice, ritko. all in one štekauser posted image . kremo za ritko predlagam nekaj v tubi (zaradi praktičnosti), zobna ščetka naj počaka na dom, nekaj (2) tetra pleničk ali nekih krpic, ki se zmočijo, za obrisat obraz. kremic za telo ipd. ne rabiš, jaz jih sploh ne uporabljam. isto glavnik. user posted image

previjanje: tu se javim prva, da lahko treniraš previjanje na mojih 2 malih, to vključuje: leže, sede, stoje. v mirovanju, gibanju (počasnem), gibanju (ne sfolgaš). vključuje tudi vse vrste goste hrane, ha-ha, saj boš videla po 2 dneh!!!! no, za uspešno frišno rit je potreben trening in jaz ti ga breplačno nudim. user posted image  aha, še previjalne podloge (nepremočljive), ki se kupijo isto v millerju al pa kje drugje, DM npr., nepremočjlive, za male pare. plenice: mi smo na 4-ki od pampersk "baby active" že od 8 meseca (??), pa še bodo nekaj časa okej. priporočam.

no, drugo je pa druga pesem in tu čisto resno: pozanimaj se, kaj je njegova ninica. vzami! IGRaČE: vzami enega pliškota, jaz bi vzela vsaj 2 kartonki (knjigici), pri nas ful to pali, nekaj z gumbi (npr. star daljinc), pa mogoče kakšnega dojenčka (seveda mini izvedba), pri nas je zdaj faza noskov, ust, ušes, bla,bla, sta oba čisto napaljena na dojenčke, pa še ful so smešni, ko so tak mali ...user posted image user posted image user posted image  dojenčki jadni, pač.

kaj še drugo? hmmmm. mogoče naštudiraš kakšno pesmico, pa kakšno igrico s prstki, to je pri nas zdajle hit: miška kašo kuhala (več po tlf)user posted image  pa oba začneta s kazalčkom po rokci žokat user posted image

uf, ne spomnim se več, bom dodala, če mi kapne. aja in veeeeelik plašč, pod katerega ga zaviješ in nikoli več spustiš! MWA!

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: vse najboljše
2.4.2010 11:14:38   
Eva**
Dobro napisano, vendar če hočeš vse to vlečt v Rusijo še rabiš enega da bo za tabo prtljago vlačil. Naš enoletnik ali pa enoletnik v rusiji, to je vsaj 3 mesece razlike, tako v fizičnem kot psihičnem razvoju. Z polno močjo se razcvetijo šele ko pridejo domov. Naša je s svetlobno hitrostjo nadoknadila vse, in zdaj že pridno čeblja.



(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: vse najboljše
4.4.2010 20:52:24   
DaisyE
O Eva in nokec, hvala lepa za tako krasne in detajlne odgovore, bom shranila in prišparala. Mam probleme sama s sabo, tam v sirotišnici jih ne znam vprašat, tako da bi me razumeli, oni pa sami od sebe tud ne povejo kaj veliko. Sva kar sama tam, pol mamo pa težave s komunikacijo. Pa bomo že.

Midva sva blizu Paveletskaje, dom #14 je na avionskaja. Oboje stran od suda. user posted image Bomo pa videli, kaj se bova zdaj zmenila. V petek sva dobila datum, obravnava je predzadnji teden v aprilu. Jaz pa hepihepihepi. user posted image user posted image user posted image Pol pa še malo, malo, samo malo (Eva, a je to fiksno postavljeno z dnevi do pravnomočnosti? Jaz že kar računam, kdaj bomo doma) Predpostavljam, da je tud Tia-na hepi, ker vem, da je prevajalka morala klicati še na en konc. user posted image user posted image user posted image

Pa živčna, pa hepi, pa zmešana. user posted image Jutri belimo sobo, pol mi bo pa pomalem za cel svet ravno. Čez dva tedna tak čas bom že u Moscow, sladko spala, ker bo ura deset do enajstih. user posted image

Tosjek moj lubi - hvala.

Drugač pa pardon, ker se tako dolgo nisem javila - bla v mama hotelu, v rovtah, kjer še mobitel komajda lovi... user posted image

_____________________________

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.


(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: vse najboljše
4.4.2010 23:12:14   
Eva**
user posted image user posted image user posted image sem vesela za vaju user posted image user posted image user posted image user posted image , me je kar vrglo nazaj v čas, ko sem jaz dobila klic. Jaz sem si vse skalkulirala po svoje v glavi in točno tako se je izšlo. Ni pa nujno! Midva sva imela 17 sodišče 2ega sva vložila papirje na uradu za migracije in 4ega smo bili doma. Danes je 8 mesecer odkar smo prispeli v Slo.  Do pravnomočnosti je 12 dni in potem si vzamejo še malo za ureditev papirjev. Ko je mimo sodišče, veš da ni več dolgo do dneva D. Mi smo res imeli srečo v 2 mesecih 3 obiske in že smo bili doma.
Srečnica če boš lahko spala, jaz nisem. Prvi obisk sem prebedela 3 moči, tako da sem bila že malo Zombii. Najprej nisem spala zaradi tega ker nisem vedela kaj me tam čaka, potem pa zaradi veselja, da je to kar sva si želela res mogočeuser posted image .


Lp

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?