|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
27.6.2010 20:39:54   
MMMojca
Sem si rekla, da nekaj napišem, da spet skočimo na vrh seznama user posted image .

Povejte mi, ali vaši otročki že kaj čebljajo? Naša pikica je takrat, nevem, mogoče pri treh mesecih, zelo gggg-jala. Sedaj pa je postala tiha miška. Včasih vriska, malo pppp-ja, ker ji je zabavno, da malo šprica slino.
Je imela obdobje, ko je tudi že ata po (ne)sreči rekla, kakšen mmm, sedaj pa nič več. Je možno, da zaradi težav z dlesnimi (zobki)?
V torek bomo 6 mesecev (kor. 5 mes) in me že malo skrbi.

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 451
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
27.6.2010 21:48:23   
marijaa
Ajoj zakaj bi te le skrbelo, če še 6 mescev nima, če bi bila 2 leti bi te nekako  lahko.  Pri 5 mescih tudi japončki rečejo ata, če se jim posreči ali pa kak drug zlog, to pa še res nič ne pomeni. Naš Tian ni ni nič kaj zgovoren kak brr in včasih all ali nekaj takega, ampak na zvok pa reagira in obožuje zvočne in glasbene igrače. Alina je pa prava baba, govori v svoji kitajščini user posted image . Če  spušča kakršne koli zloge, se odziva na zvok, to pomeni, da se zdrzne ob nenadnih glasnih zvokih, da recimo začne jokat če vklopiš sesalec in da se obrne tja od koder zvok prihaja to pomeni, da sliši in ko bo čas bo tudi govorila. Patrik je pri 6 tednih govoril eja eja, pol pa je kar naenkrat utihnil, samo grulil je pa je pri 9 mescih začel ata ata, no takrat je bilo vse ata. Sedaj je star 3 leta in se ga ne da ustavit,zanima ga vse, vtakne  se v vsakega in vse, prav moteče komunikativen zna bit user posted image

_____________________________

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 452
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 8:03:45   
MMMojca
Hvala marijaa. Se mi je zdelo, da je tako. Sedaj pa res ne bom več poslušala "pametnih" tet in ostale žlahte user posted image . Mislijo, da imajo iz vsega doktorat.

Vreme se je pa izboljšalo in zgleda, da bo spet vroče. Maja zjutraj še spi, naslednji obrok je ob 10-ih in ne vem, kako bova midve speljali jutranje vozičkaje v tej vročini.
Sem upala, da ob 7-mih (prvo hranjenje) ne bo zaspala nazaj, pa se je ravno to zgodilo.

Pri GH imamo že dva obroka zamenjana. Sem imela toliko strahu glede zaprtja, sedaj pa je ravno obratno. Kaka še več kot prej (tudi 4x na dan) - je to normalno user posted image

Gluten bom uvajala po 7 mesecu, za meso pa jutri vprašam pediatrinjo. Lep dan vsem.

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 453
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 9:40:47   
egleria
MMMojca mislim da te res nima kaj skrbeti. ne več poslušat pametnih tet ker majo že preveč doktoratov.
Patrik pa zdej popoldne dobi za malico baby keks pa sokeca user posted image mu je ful všeč..

(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 454
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 11:32:07   
anita goitan
Dober dan, mi smo super, še 10 dni pa gremo na morjeuser posted image

Fotka s poti na Sv.Jakoba nad Preddvorom, že mesec stara..ni časa, ko bo čas pa kaj več

smo žejne

user posted image

Ula za nazaj omagala in sem jo iz kenguruja v sling prestavila

user posted image

_____________________________

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 455
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 12:40:19   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: nikita 33

IZVIRNO SPOROČILO: MMMojca


Pamperske nam nikoli ne premočijo. Zjutraj so čisto polne in težke, ven pa še ni ušlo. Mogoče je stvar v zapiranju pleničke. Ker če premalo zategneš ali prenizko prilepiš, ostane ob nogicah luft.


Nam papmerske tudi NIKOLI še niso premočile. Jih pa kupujem samo v Mulerju.



meni so nočne pamperske skoraj vedno premočile tako da jih ne kupim nikoli več! pa tud sicer mi niso tako všeč, imamo čez dan in ponoči Hoferjeve ali DM-ove in so zakon!

(odgovor članu nikita 33)
Neposredna povezava do sporočila: 456
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 13:26:01   
alex17
helou punce, pa smo nazaj z našega prvega dopusta kot družinica! user posted image mi je tako hitro minilo da bi takoj podaljšala za par dni, sploh zdaj ko se je vreme čisto popravilo. prvi dan smo imeli cel dan rahel dež in mali je bil jokav, ker se je moral navadit na dedija (mojga atka, ki ga ne vidi prav veliko) in novo okolje, potem pa je bilo super! mali je na plaži užival kot le kaj, tud veliko spal v vozičku-smo ga vozili okrog jezera v Fiesi in potem ko je zaspal voziček v senčko pod kak borovec in je spal ko polhek user posted image prve dni smo ga kopali v bazenčku na plaži, kamor smo dali morsko vodo, včeraj pa prvič v morju v fredovem obroču in je bil cel korenjak-nič jokal, lepo mahal z rokicami, enkrat pa celo zakinkal ker ga je zgleda zibanje uspavalo user posted image zvečer običajno najprej ni hotel zaspat (una prenosna posteljica je čisto neuporabna, ker je tako globoka da sem ga komaj dajala notr in ven in je pol v glavnem kar pri meni spal), pa smo ga naložili v voziček in šli skoraj vsak večer šetat po Piranu-no tisto rukanje po kockah ga je pa čisto zmatralo in uspavalo in je ponavadi lepo spal ali pa opazoval dogajanje, skratka res je bilo prijetno z njim, precej lažje kot sem upala da bo! user posted image   pa fuzbal smo seveda tud spremljali na gostilniških tv-jih tako da smo na tekočem user posted image
jedel je pa ful lepo tudi na morju-na plaži kak sadni kozarček, potem v apartmaju pa za pozno kosilo domačo zelenjavo (korenček, grah, bučke, krompir, blitvo), pa zvečer kašico ki jo res obožuje, sploh tole od Milupe riž+koruza.

sem vas uspela prebrat za nazaj, na gmailu pa ne bom niti poskušala user posted image

evo pa še nekaj fotk:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image


(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 457
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 13:29:49   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: MMMojca

Gluten bom uvajala po 7 mesecu, za meso pa jutri vprašam pediatrinjo. Lep dan vsem.


verjetno enako, imamo v ponedeljek posvetovalnico in 3. cepljenje+laboratorij, pa bom o tem vprašala pediatrinjo. sem pa mislila da bi z meskom začela po 6. mesecu, z glutenom pa po 7., no bomo videli...

(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 458
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 18:05:58   
Hana76
alex 17 - ste bili v Fiesi, če prav razumem. Vidim, da ste res uživali, lepe fotke. user posted image  Mi gremo z našima tudi konec julija. Je fejst gužva? Kje ste šli z vozičkom - najprej ob obali, kaj pa pol, ko prideš do Pirana - ni tam malo strmo za z vozičkom? Se da prit kje okoli?

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 459
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 18:14:20   
alex17
ja v Fiesi oz. v tanovih apartmajih nad novo garažno hišo nad Fieso, pod Belim križem. v Piran nismo hodili po tisti obalni potki ker zelo trese in tudi nam je bilo dlje, ampak po najkrajši poti od teh apartmajev mimo pokopališča-je res ful strma, pa tud ruka kar precej ampak je najkrajša. nazaj v hrib so itak moški člani rinili voziček user posted image
je itak ful poti v Piran samo ene imajo stopnice in je treba pol voziček prenašati.

vedno pozabim nekaj vprašat, če katera ve-ali obstajajo kaki poletni, bolj tanki modrčki za dojenje??? imam te bombažne bele od  Mullerja ki so mi zdaj čisto predebeli, tako da na morju ga sploh nisem nosila veliko in je ful pasalo. bi pa nabavila kake tanjše, če obstajajo user posted image

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 460
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 19:00:27   
egleria
sej oni modrčki od muellerja so tanki.. poskusi navadne bombažne modrčke, sej se dobijo takšni zelo tanki pa raztegljivi.. se da tud dojit z njimi.. jaz mam tud te push up pa kamot dojim z njimi user posted image

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 461
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 20:02:35   
somic
ja, ja... tole pametovanje starejših gre tudi meni na nekaj

vsi so bili pametni da je bilo kaj, vsi so vse vedeli o nedonošenčkih in oh in sploh... pa nihče ni imel nedonošenčka- v tem je bil največji hec!

sem lepo povedala, mojim staršem še šredno sem rodila, da ne želim nobenega pametovanja in da če bom rabila kakšno pomoč in nasvet, bom že rekla. in moja dva se tega držita... "tašča" pa pametuje. še dobro da smo v tako "rožnatih" odnosih da se slišimo in vidimo bolj poredko, ampak ona je bila polna enih nasvetov, res pa je da je brat od mojega malček nedonošen, zato je bila polna "nedonošenega znanja".

najbolj smešno je bilo ko sta prišla prvič k patriku- takrat je bil star 10 dni, ampak še vedno 3 tedne pred predvidenim rokom, pa je že spraševala kako mu kaj zobki poganjajo in če ima platfus user posted image user posted image user posted image

jaz sem ostala brez besed, pa sem vedno med tistimo ki imajo odgovor oz pripombo na vse, ampak to je bilo pa krepko čez rob!

tako da sem ji povedala tako kot sem mojima dvema pa je bila valda zamera.

ampak, vedno pravim, da to je moj otrok in da bo z njim delala tako kot si jaz želim. ona, moja mama in ostale starejše tete so že naredile svoje pri vzgoji in tako.

alex, vidim da ste se res super imeli. una slikica z pivom je pa prav luštna! user posted image

jaz sem danes imela patrika v bazenu na vrtu, pa sem mu tudi dala ta fredov obroč, pa mu je tudi bilo fino

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 462
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 20:43:47   
somic
res je tle en dolgčas ratal

sem poslala tretjinki...

upam da me kmalu doda, mi je kar dolgčas po vseh vas user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 463
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 21:13:33   
Zala01
somic, tetjinke ni. Je na morju.

_____________________________

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 464
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 21:20:18   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: Zala01

somic, tetjinke ni. Je na morju.


aaaaaaaaaaaaaaaaa

in zdaj???

bom še kar sama in osamljena tukaj????????????

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 465
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 21:28:57   
poopek
somic, sem vprašala na gmilu, ktera je še pooblaščena, pa ti sporočimo, okej? user posted image  sej drugače pa tretjinka pride naslednji teden. papa

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 466
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 21:34:11   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: poopek

somic, sem vprašala na gmilu, ktera je še pooblaščena, pa ti sporočimo, okej? user posted image  sej drugače pa tretjinka pride naslednji teden. papa


ajde, spravite me gor... po moje sem edina ki tukaj samevam user posted image user posted image user posted image

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 467
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 21:40:02   
Zala01
Dej Somic, piši Žaži. Jo bom jaz jutri zjutraj opozorila, zda verjetno že panča :-).

_____________________________

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 468
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
28.6.2010 21:56:05   
egleria
somic saj te bomo že spravile na gmail..
jaz pa sem že kar imuna na tole pametovanje starejših. se mi ne da več ukvarjat s tem. lepo preslišim pa kimam user posted image

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 469
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
29.6.2010 11:27:02   
alex17
enako! user posted image
naš mišek je danes zelo priden, sva kar dolgo spala (četrt na 8), potem sva bila na jutranjem vozičkanju čez gozd ko je blo še prijetno, zdaj pa je zaspal na gugalniku zunaj.

somic, ko boš enkrat na gmailu, ne boš več dohajala vsega, verjem! user posted image tale RR je še obvladljiv, tam pa jao... men se res ne da pol dneva na računalniku viset, ampak za kdaj pa kdaj je pa luštn user posted image

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 470
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
29.6.2010 13:44:57   
MMMojca
Evo nas iz sistematskega pregleda. Smo še kar dobro speljali - opravila je Denverjev test, pregled pa še cepljena je bila (jokcala je čisto na kratko user posted image ). Potem smo šli še kri dat iz prstka. Joj, si nisem mislila, da je to tako "mrcvarjenje". Ma ji je par minut stiskala tisti ubogi palček naša pa je jokala in jokala.

Sedaj pa že spančka, ker je bila čisto fertik na koncu. En dan moramo še vodo nesti v laboratorij. Nisem vedela, da to narediš sam doma in potem odneseš.

Meska lahko počasi začnemo uvajati, ker nima nobenih težav z dosedanjo hrano. Gluten pa po sedmem mesecu. Do septembra smo sedaj prosti.

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 471
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
30.6.2010 11:13:23   
alex17
MMmojca, kako pa zgleda ta Denverjev test, a ga delajo vsem dojenčkom ker še nisem slišala? user posted image
mi mamo pa v pondelk tretje cepljenje+laboratorij in se mi mišek že zdaj smili user posted image

se pa z mojim meniva, da bi šli v kratkem nekam na bazen, zdaj je pa že čas pa še vreme taprav, samo še ne vem kam, mogoče Laško ali Ježica ker nam je najbližje...

(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 472
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
30.6.2010 13:57:58   
MMMojca
Sliši se ta test nekaj strašnega, a to ni. Prečekirajo, če se otrok pravilno razvija. Malo te povprašajo kaj zna (obračanje, sedenje, ipd.), otročku pa dajo na mizo dve kocki in vidijo, če jih prime, eno rozino, sestra se skrije za hrbet in pokliče otročka po imenu - no, pri nas je bilo tako. Malo nadaljevalnega handlinga ti pokažejo.

Najdeš pa ta test v slikovni poizvedbi v googlu. Je za vsa starostna obdobja.

Mi smo imeli po cepljenju zvečer temperaturo in bolečo nogico. Je ubogica tako milo jokala. In še danes ni čisto pri sebi. Prvič in drugič ni bilo težav.

Meni pa na bazen s tako malim otročkom ne diši preveč. Malo imam predsodke glede higiene tam. Pa tudi klor verjetno ni prav fajn za občutljivo kožo.

Mi gremo jeseni na morje - bo bolj poceni in manj gužve. Ve katera za kakšne fajn apartmaje na Slo obali?

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 473
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
30.6.2010 21:30:28   
alex17
no ta apartma ki smo ga mi vzeli v Fiesi je super, nov, lep in prostoren, je pa od SVIZ-a, če mate koga ki dela v šolstvu da vam ga proba zrihtat... drugače pa ne hodim veliko v apartmaje na naši obali tako da žal ne vem.

jaz tud nisem preveč za bazene, zato do zdaj malega še nisva peljala nikamor, samo zdaj ko je do naslednjega morja še tako daleč, pa le bomo kaj šli, samo ne za cel dan, samo poldnevno varianto pa še to ga bom takoj stuširala in z oljem namazala po kopanju. pa itak je že toliko večji da po moje ni več tako občutljiv, kaj pa vem user posted image

(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 474
   RE: Prve snežinke 2010 - 2. del
30.6.2010 21:59:10   
tulipancica
Tukaj še ena januarčica, ki vas občasno bere...vidim, da se pogovarjate o glutenu - gluten se uvaja:

gluten
ne pred 4 in ne po 7 mesecu starosti. Optimalno je uvajati majhne količine glutena med 6 in 7 mesecem starosti otroka, ko je še dojen. (skopirano iz foruma pediatrija na med.over + to mi je povedal gastroeneterolog na pediatrični kliniki).

Včasih se je gluten uvajal po 7 oz 8 mesecu...sedaj ga je treba nujno prej uvesti, če ga kasneje, je večja možnost celikalije.

lp

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?