|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj vzeti na morje?
29.6.2010 7:09:51   
barni
Samo eno vprašanje; ali vi za svoje 2 in več letnike še vedno jemljete s seboj vozičke?

Kako zaposliti otroka brez kupa igrač? Sem že zgoraj napisala. Nam tako uspe. Kaj vem, ravno ta vikend sem pri kolegici videla, da imajo na morju KUPE igrač vse sorte, pa se vedno skregajo kaj bo kdo imel.

Mi vzamemo barvice, knjige in kanglico z lopatko. Letos smo še domine, da je malo zlagala slikice. Stara je 2,5 let. To je to. Precej smo našli v naravi, pač stvar trenutnega navdiha. Risanje s palčko po mivki, zalivanje rožic, ker so žejne, nabiranje školjkic polžkov za verižico, lovljenje valov v morju (aja imeli smo mivkasto plažo), lovljenje po plaži oziroma po morju, ker je bila voda dolgo nizka, šele potem se je začela globoka.

Ta vikend pa sem imela videti priložnost tole; deska za v morje, blazina za v morje, vodna pištola, pištola za žogice, spomin, domine, karte, bagerji, avtomobilčki...ni da ni.

(odgovor članu biser)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Kaj vzeti na morje?
29.6.2010 7:58:26   
sanasan
Samo eno vprašanje; ali vi za svoje 2 in več letnike še vedno jemljete s seboj vozičke?


ja, ko sva bili sami na morju sva ga vzeli za večerni sprehod (v pižamiuser posted image ) do bližnje vasi in mi je ponavadi v njem kar zaspalauser posted image , sem jo potem v prikolici samo prestavila v posteljo ali pa za peš nakupe zjutraj na tržnici ravno tako v bližnji vasici

_____________________________

CARPE DIEM!

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Kaj vzeti na morje?
29.6.2010 8:04:19   
sanasan
ja, midve sva pogosto sami na morju, tako da vzameva več igrač: razne barve za ustvarjanje, morski set, plavalna deska, maska, plavutke, rokavčki, kakšno risanko, kakšno barbiko ali miny pony, eno plišasto igračko za zvečer, karte, puzzle, domine, mahjiang, žoga, badminton, tenis, skiro...pa zame še kup knjig, svečk in laptop za zvečeruser posted image ...se je pa ponavadi zgodilo, da je bila tamala na morju tudi po mesec ali več (še z dedijem, babi...)

_____________________________

CARPE DIEM!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Kaj vzeti na morje?
30.6.2010 8:56:24   
mišk
Mi smo letos od igrač za 2,5 letnico vzeli samo kanglico z lopatko ( cel komplet) in napihljiv bazenček, da je čez dan, ko je blo prevroče za na plažo, čofotala na terasi v njem. 13- mesečnica pa se je igrala z istimi igračami.
Voziček smo vzeli s sabo samo enega in še to Zappa.
Šli pa smo v mobilno Adriino hiško, katere lastnik je tast.

(odgovor članu biser)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Kaj vzeti na morje?
30.6.2010 11:49:42   
ronja
Ma to je zelo odvisno od tega, kam greste in za koliko časa, pa seveda od proračuna je tudi dosti odvisno. Mi gremo na en otok, kjer NITI PRIBLIŽNO ne moreš vsega kupit, do nedavnega tudi vložkov niso meli tam gor, kaj šele plenic... (no, saj teh nismo rabili, ampak vseeno). Trgovina je ena sama in ima monopol, kar se seveda lepo pozna na cenah, ki so vsaj x4 glede na naše.

Mi gremo na vikend in imamo razno posteljnino in obleke za naju že dol (v hotelu to itak odpade), prav tako čistilo za posodo in posodice za malidve (slednje smo lani prinesli), tako da to odpade, dekici sem lani prinesla in odnesla, letos bom verjetno kar tam naredila, pa dol pustila, tetra plenice in krpice sem tudi kar dol pustila, obleke za otroka je pa treba vzet, ker pač rasteta in je naslednje leto že vse premajhno. To pomeni skoraj vse kratke majčke, vse kratke hlače, oblekice in kak pulover in dolge hlače za vsak slučaj, vetrovki in klobučke za sonce, pa seveda 2 pižami za vsako in to je nekak to. Od čevljev pa eni toplejši (supergice, recimo) in eni sandali in to je to. Itak sta v gl. bosi, če jima le pustišuser posted image . Pa zobne krtačke in pasto, glavnik in krtačo, seveda.

Nekaj igrač smo pustili lani kar tam, tako da vzeli bomo eno ali dve po glavi (torej 2-4 igračke), da bo med potjo kaj za počet. Nekaj bomo pa tam naredili, da ne bo dolgčas. pa sončna očala za vse 4 in fotoaparata/kamere ne pozabi.

Od zdravil vzamem jaz Calpol, Finistril, fiziološko raztopino, lani sem vzela za pucat nosek, letos že vse sami spihata in ne bom rabila (ti pri 5m verjetno še rabiš pumpico, ker še ne more spihat noska), pa moja zdravila in mazilo za rane, alkohol in povoji so že dol, navadno vzamem še kaj za vsak slučaj, letos bom mogoče vzela jod s seboj, za razkuževanje in zaradi ježkov - se boljše vidijo iglice, če namažeš (upam, da ne bomo rabili). Skratka imamo vse za nujne primere - ker tam, kamor gremo, ni ne lekarne, ne bolnice. ne pozabi kreme za sončenje, jaz vzamem eno za otroke in 2 različno močni za naju, pa še eno za po sončenju. Seveda tudi vse proti komarjem, ker jih je ogromno: tisto za v elektriko, pa nek za namazat, pa še tisto kadilo za na teraso - pa še vedno smo popikane...

Za na plažo bom vzela oba Fredova obroča in rokavčke, brisače so že dol, pa kopalna plaščka za malidve tudi, ležalk ne nosimo na plažo, ker pri 2 malih tako nimaš časa ležat (vsaj moje dosedanje izkušnje - že če se usedeš, je luksuzuser posted image ). Za sedet je pa brisača čisto dovolj. Kopalke in maski za naju in pa letos nameravam Ronjo učit plavat in bom vzela plavalno desko in mogoče kakega črvička. Plavalnih plenic ti za morje po moje ni treba vzet, če pa imaš neoprenske hlačke, pa so za 5 mesečnico fajn, ker je morje bolj mrzlo kot bazen -nam so se lani fajn obnesle s 6mesečnico. Šotorčka mi nimamo, ker rata notri precej zatohlo in ker hodimo na plaže, kjer se najde senca - ali bambusove hišice ali pa skale delajo senco.

Mi recimo trogamo ogromne količine hrane, ker ne mislim živet od ponudbe tamkajšnje trgovine 1 mesec, v gostilne pa tako ne hodimo, sploh ne tam, ker je res drago ko pes - za eno kosilo bi dali toliko kot porabimo v 1 mesecu. Pa ker je svinjsko drago tudi v trgovini in bi lahko po 1 tednu nazaj spakirali, če bi živeli samo od kupljenega tam. pač si ne moremo privoščit pozabljivosti, kot je rekla zvesta.

Mleka v prahu jaz nisem rabila, ker sem dojila, če pa pije po steklenički, potem rabiš stekleničke, cuclje, tisto reč za pucat vse skup, mleko v prahu in če ne boste imeli kuhinje na uporabo še kak vodogrelec ali mini kuhalnik in posodo, da boš lahko zavrela vodo.

Za na pot pa kake mafine in sadje in narezano zelenjvo, recimo. In ne pozabi vode! Frutke smo mi lani nesli, pa nismo nobenega porabili, tako da ni nujen, 5mesečnica itak vprašanje, če že je gh. Tako da jaz bi ven vrgla te kašice, če imaš možnost normalno kuhat. če nimaš, so seveda super.

Od opreme nisem jemala nič s seboj razen vozička: res je bil nek stolček že dol, samo nista nič sedeli not, ker se je zvračal in se mi ne zdi nujno potreben. če boste hodil ven jest, je boljše imet tisto zadevo iz blaga, ki jo privežeš na stol - eno tako sem naredila, ko smo šli z Ronjo na Ciper za 1 teden in se je super obneslo! Se pa da tudi kupit in ni tako drago (takrat je bilo 17E) -vsekakor ceneje in zasede veliiiiko manj prostora kot stolček. Varuške niti doma ne uporabljava, niti je dol nisva, če pa imata koga, da vama lahko pazi otroke, je pa seveda fajn. če sta sama, sta pa itak ves čas zraven, tak da presodi, ali se ti splača vlačit. Dud nista rabili, če tvoji dve imata, seveda vzami.

Evo, malo okrnjen zvestin seznam, ker je nekaj dol, nekaj stvari ne rabimo, da je več prostora za hrano, heheuser posted image

ampak recimo da smo v enem popoldnevu gotovi.

Ja, kok časa pa češ pakirat? Dva dni?user posted image

Itak jo moraš kupit, doma ali pa kje drugje. Recimo kakašna zdravila, pa hrano in podobno...Čemu to vozit s seboj???

- ker se tam ne dobi
- ker je tam neprimerno dražje
- ker tam ni dobro, doma pa imaš recimo svežo zelenjavo iz vrta...
- ker zdravila doma že imaš in nima smisla kupovat dvojih, ker jih ne porabiš toliko (vsaj mi ne, no)

Ko sem hodila pa sama, sem na štop šla z enim ruzakom za 3 tedne, pa sem imela še par kil jabolk not... Ja, vem, hrana, hehe. Tako da znam prit z malo skoz, pa sem tudi takrat vlačila s sabo eno mini prvo pomoč in malo sredstva za pomivanje posode, ker sicer moraš kupit vsak dan cel liter, jaz pa rabim čisto malo in si lahko to doma pretočim v eno mini stekleničko.

Na dopustu smo brez "stika z zunanjim svetom", nimamo ne računalnika, ne dvd playerja, ne risnk, ne nič. In nam paše tako.
Mene pa zanima kako na morju zaposlite svoje otroke, ne da nesete zraven kup igrač in dvd playerjev. Kaj pri vaših otrocih najbolj "vžge".

Voda. kamenčki. Kosi lesa na plaži, ki imajo potem veliko različnih funkcij. Namesto plastelina jima tam naredim slano testo, pa ni treba vlačit ne tja ne nazaj. Reklame, ki jih je povsod polno lahko narežeta s škarjicami, to dela trenutno tastarejša, je čisto not padlauser posted image . Zalivanje rožic je vedno in. Lovljenje čmrljev v marmeladne kozarčke (potem ko pojemo marmelado, ostane kozarec) in ugotavljanje, katere vrste je, nabiranje začimb na vrtu ali v naravi, pa vse od barni.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Kaj vzeti na morje?
30.6.2010 13:03:03   
skuštrana
Ronja, a potem ko trogaš svežo zelenjavo z vrta 4 ure po najhujši vročini v prtljažniku, pa jo potem še tam pajsaš po apartmaju 14 dni je pa res boljša kot pa kupljena pri najbližnjem zelenjavarju user posted image

Se pa strinjam da je full odvisno kam greš ali kam v civilizacijo ali pa na kakšen Goli otok kjer je komajda elektrika in voda. Pa po moje če si kje v app rabijo otroci več animacije kot pa v kakšni divjini oz. kampu, kjer lahko letajo prosto naokoli ter si sami poiščejo zabavo.

Drugače pa mi imamo 3 froce, na plažo pa grem z eno veliko ikea vrečo, v njej sta 2 lopatki, kanglica in en traktor, 3 brisače, senčnik,rokavčki za srednjega, fredov obroč za tamalega, krema za sončenje ter ena majhna napihljiva blazina. včasih še vodene barvice. ali pa žoga.
nekaj sadja in veliko vode... in se imamo super.

Mi je pa zelo zanimivo opazovat ljudi, ki nosijo na plažo milijon rekvizitov ( ravno par dni nazaj sem opazovala en par s tremi mulčki, so imeli s seboj napihljiv ogromen bazen in so ga vkopali na plaži, čisto zraven morja user posted image user posted image ), se celi prešvicajo da to prinesejo do plaže pa potem nazaj, potem so jezni ker otroci sploh nočejo v vodo...Jah, turisti user posted image user posted image



_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Kaj vzeti na morje?
30.6.2010 13:46:26   
ronja
Ronja, a potem ko trogaš svežo zelenjavo z vrta 4 ure po najhujši vročini v prtljažniku, pa jo potem še tam pajsaš po apartmaju 14 dni je pa res boljša kot pa kupljena pri najbližnjem zelenjavarju

POtem ko je zelenjava 3 ure v hladilni skrinji priklpljena na elektriko, da jo še hladi v avtu in potem še vedno v hladilni skrinji še celi 2 uri čaka na trajektu, kjer je res zelo mrzlo (imajo nenormalno naštimano klimo), pride navadno še popolnoma hladna dol, ja. In jo potem daš direkt v hladilnik - vsaj mi tam hranimo zelenjavo, tudi doma. In ja, je precej boljša kot pa tista, ki pride na ta otok v lokalno štacuno (zelenjadarja ni) z ladjo, kjer jo premetavajo ko žaklje in se seveda pajca na tej ladji par ur v vročini, nezaščitana, nepokrita, potem pa čaka na potencialnega kupca na policah trgovine pri 35 stopinjah. Tebi je mogoče to super dobra zelenjava, meni pač ne - vsak ma svoje muhe.

Sicer pa: vsak po svoje. Jaz navadno niti hrane ne nosim na plažo, ker gremo rajši domov jest, pa da se lepo v miru najemo v senčki in se sadje ne spajca v vročini,... Za vse tri nesem na pažo eno torbo, ker se mi več ne da. Se mi pa ne zdi nič narobe, če kdo nese več in se zabavajo s tistimi rekviziti. Glavno, da se mamo vsi fajn.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Kaj vzeti na morje?
1.7.2010 15:39:08   
jaša2
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

benika, kaj smo pametniuser posted image ne, ne znam spakirat bret pomoči, pa skuhat tud ne, pa sr*t tud ne...lahko kmalu pričakuješ, da bom vprašala, kako si čevlje obut, samo zato, da boš ti imela kaj napisatuser posted image user posted image user posted image madona, kaj me pogrejejo takile komentarji že za fruštekuser posted image  Pa bognedaj, da boš ti kdaj postavila kakšno vprašanje, bom sigurno prišla pametovat, če res ne znaš nič sama...ufff, kar nekaj...


tud mene razk.....taki komentarji, ki so čist neumestni. normalno vprašanje pričakuje normalen odgovor. za kaj pa imamo ta forum, če ne zato, da napišemo, vprašamo za izkušnje, če smo v kakih dvomih itd. pa če je vprašanje še tako butasto...


_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 58
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?