|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Strah pred selitvijo
22.10.2010 9:05:26   
ronja
Glede na to, da sem predvsem pričakovala, da bom skakala od sreče, da mi je končno uspelo najti službo, kar je bil edini pogoj, da se preselim in da ne bova s fantom skupaj samo med vikendi, je to seveda zdaj šok.

Včasih nas življenje prehiti in če nismo res pripravljeni na spremembo, nas je potem malo strah. Ampak to ne pomeni, da bo večno takouser posted image .
Poizkusi si res zapolnit dneve, pa naredit tvoje novo prebivališče res dom - da bo imelo malo tudi tvojega "touch"-a. Da se boš počutila tam doma, da ti bo prijetno. Lahko se lotiš urejanja, če kaj ni urejeno, lahko pa spoznavaš novi kraj, dokler pač ne nastopiš službe. Vse bo ok, samo ne ves čas mislit na bivši dom, začni mislit še na tega, novega - kakšnega si želiš, kaj bi rada, kako boš to dosegla, kaj moraš naredit, itd... Pa mogoče ne bi bilo slabo, da bi si tam v novem kraju poizkusila najt kako prijateljico.

(odgovor članu dalia8184)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Strah pred selitvijo
22.10.2010 9:15:25   
dalia8184
Ne vem, zaenkrat je čudno... ne znam opisat sploh user posted image  
Vse to kar mi priporočate, sem že naredila... prinesla svoje stvari, malo preuredila, prijateljice tudi niso problem, ker ima fant sestro, ki mi je par punc že predstavila, tako da to sploh ni težava...  Gre za to, da zdaj ne čutim več enako kot prej, da ne znam uživat  v tem, da sva skupaj itd. Ker imam tak čuden grenak občutek in se ne znam veselit... kot da sem čustveno otopela in se moram za vsako stvar, ki mi je prej ni bilo težko nardit, zdaj trudit in borit sama s sabo...


< Sporočilo je popravil dalia8184 -- 22.10.2010 9:18:58 >

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Strah pred selitvijo
22.10.2010 9:22:01   
ronja
Mogoče se ne znaš več tako veselit z njim, ker imaš občutek, da si se žrtvovala zanj. Moraš se pogovorit sama s sabo, da si si TI to sama izbrala, da te ni on v to prisilil... Včasih zavestno to vemo, podzavest ima pa svoje ideje.

(odgovor članu dalia8184)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Strah pred selitvijo
22.10.2010 9:38:49   
vesna_b
kaj pa, če bi fanta prosila, da si za vikend vzame en dan časa zate, in on tebe mal razvaja? no, da gresta na dolg sprehod, se pogovarjata, te zvečer mal zmasira, ti pripravi večerjo - pa čeprav sam tople sendviče... user posted image  tko, sama dva, brez družbe. men to zelo veliko pomeni.

tko, da boš videla, da se tudi on zate potrudi? ker dejstvo je, da te ima res rad, drugače ti ne bi rekel, da pridi k njemu...
in po moje mu ne bo problem, da si vzame čas res sam zate. in verjemi nam, res bo boljše. pač pogrešaš domači kraj, poznane ljudi, domače navade. verjemi, se spremenijo in tudi ti boš kmalu drugače čutila...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Strah pred selitvijo
22.10.2010 10:19:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dalia8184

No, pa da se spet malo javim... ni lahko, sploh ne! Krizo imam, vsak dan večjo in zelo se borim sama s sabo. user posted image   Kmalu začnem v novi službi in prav bojim se, ko bom šla kak vikend domov, pa mi bo š težje, ko se bom poslavljala. 



Spremembe so del življenja in očitno je, da imaš ti z njimi velike težave. Večina ljudi jih ima, vsaj manjše, ker spremembe težko sprejemamo, sploh tiste težje...ampak tole, kar ti pripoveduješ, je že na meji zdravega, pravzaprav je že bolno.

Poišči si strokovno pomoč, resno, zdaj imaš čas, preden greš v službo - in, kar je najpomembnejše, nimaš nobenih resnih problemov v življenju. Ker ti se boš dobesedno sesula, če ti pride nekaj težkega v življenju..bolezen, otroci, težave v službi, težave v zakonu. Ker skoraj ni, da nas v življenju nekaj ne bi trefnilo.

(odgovor članu dalia8184)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Strah pred selitvijo
22.10.2010 10:35:35   
Redi
Živjo, lahko ti povem pa mojo izkušnjo. Tudi jaz sem se preselila 150 km stran od doma. Jaz sem sedaj že šesto leto preseljena, tako, da sem še precej na sveže preseljena. S tem, da sem šla iz bloka v mestu v hišo na kmetiji. Čeprav sem bila navajena tudi podeželja vseeno doživiš en kulturni selitveni šok.

Tako bom rekla, navadiš se. Pojdi ven in se mogoče spoprijateli s kom ali katero (pri meni to ni ratalo). Bo pa še huje, ko boš imela otroke in te partner ne bo včasih razumel. Pa nič za to, vsedi se v avto in na potep. Tako je to, če ne boš porihtala sebe, te drugi sigurno nebodo. To se stežka spoznala.

Če nimaš otrok, se čimprej organiziraj in pojdi na kakšen hrib v bližini.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Strah pred selitvijo
22.10.2010 10:37:00   
Redi
Aja, če nebi imela službe, bi pa sploh nastradala. Sem zelo srečno dekle, ki se lahko pohvali, da uživa v službi.

(odgovor članu Redi)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Strah pred selitvijo
22.10.2010 12:36:44   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: dalia8184

Ne vem, zaenkrat je čudno... ne znam opisat sploh user posted image  
Vse to kar mi priporočate, sem že naredila... prinesla svoje stvari, malo preuredila, prijateljice tudi niso problem, ker ima fant sestro, ki mi je par punc že predstavila, tako da to sploh ni težava...  Gre za to, da zdaj ne čutim več enako kot prej, da ne znam uživat  v tem, da sva skupaj itd. Ker imam tak čuden grenak občutek in se ne znam veselit... kot da sem čustveno otopela in se moram za vsako stvar, ki mi je prej ni bilo težko nardit, zdaj trudit in borit sama s sabo...



Punca, temu se reče depresija. Treba se bo vzet v roke in nekaj naredit na sebi. Vem, da je to težko (sem dala to čez), ampak se da.
Druga stvar pa je vzrok za to depresijo. Selitev k fantu? Hm - zaskrbljujoče. Predvidevam, da ti življenje na pot še ni postavilo kakšne prave preizkušnje, ob kateri bi se zavedla, da si v resnici srečna. Mogoče v sebi čutiš, da ni pravi. Ja, je dober dečko, všeč ti je, ampak ni pravi. Sama sebi daj karte na mizo in v akcijo. Za svojo srečo moraš poskrbeti sama.

(odgovor članu dalia8184)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Strah pred selitvijo
22.10.2010 17:51:31   
jeannetka
Dalia...pa naj še jaz delim mojo izkušnjo s teboj.

Pred dobrim letom sem se preselila k fantu (1000km) stran, v novo deželo, v kulturo, ki mi ni bila poznana, v deželo s popolnoma zakompliciranim tujim jezikom,... Pred selitvijo sem bila vsa navdušena in sem mirila fanta pred vsemi strahovi, ki jih je sam imel. Bila sem prepričana, da ne bo težko.

No, moji domači so bili žalostni, ker smo zelo navezani in smo veliko časa preživeli skupaj in si v glavnem bili na razpolago ob vseh mogočih in nemogočih urah (kljub temu, da smo že živeli samostojno življenje, stran od maminega gnezda). Na dan selitve je bilo kr čustveno napeto (jokanje).

Začetek življenja tukaj je bil daleč od idelanega kot sem si jaz zamišljala. Veliko prilagajanja in kompromisov, veliko pogovorov o načinu življenja tukaj, kar je njim "normalno" in kaj ne,....Začetek je bil zelo težak, predvsem ker sem zelo trmast in strog človek, a sčasoma sem se omehčala, pustila ljubezni do sebe, postala manj težavna, si pustila dopovedati, da pa vsi ne živijo tako kot se živi v Sloveniji in takrat so tudi dnevi postajali vedno lepši.

Ker zaradi oddaljenosti nisem velikokrat doma (2x na leto) in ker zaradi financ moji še niso prišli k meni, mi je velikokrat hudo, ker jih ne vidim, ker nismo pogosteje skupaj in jih še zmeraj pogrešam, a se zavedam, da sem to storila, ker sem si želela in v bistvu sem tukaj zelo srečna. Se mi pa zdi normalno, da sem kak dan žalostna (npr.za rojstni dan moje mama, za kak drug praznik,...), da jočem in sem obenem vesela, da imam tako zlatega partnerja, ki me razume in mi v teh dneh nastavi ramo in me potolaži.

Naj še dodam, da živima s partnerjem oba oddaljena od svojih družin, da še zmeraj nisem našla službe, da mi je njihov jezik zelo težak, da so ljudje tukaj zelo hladni, da mi ni uspelo najti kake prijateljice in sem veliko sama, ker je partner v službi čez dan....vem pa, da če bi lahko še enkrat izbirala, bi se odločila enako.

Dneve si zapolnim s kuhanjem, z izdelovanjem raznih ročnodelskih stvari za domače, za dom, za nečaka,...s sprehodi, z nakupovanjem, branjem, telovadbo,... Je pa res, da me skrbi, kako bo, ko bova imela otroke in ne bo babic ali tet, ki bi nama pomagale,...Ampak vem, da bova tudi to dala skozi.

Upam, da čimprej porihtaš stvari v sebi in da začneš živeti srečno in optimistično s partnerjem, ki te očitno ljubi.
 

 

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Strah pred selitvijo
23.10.2010 10:30:42   
dalia8184
Ni problem v fantu, on je pravi, v to sem prepričana... Problem je, ker jaz težko premagujem spremembe, kakršnokoli. Z depresijo se borim že 6 let in pol, vedno znova se vrne, razlogi so zelo različni... Tudi ko sem dobila svojo prvo službo, ki sem si jo zelo želela in vse naredila za njo, sem 2 tedna pred podpisom pogodbe padla v depresijo, da sem se komaj pobrala in podpisala pogodbo. Kr en strah me prevzame in odpor do vsega, kar je novo... čeprav se pred tem tega neizmerno veselim in naredim VSE, da to dosežem. Če ne bi bila prepričana, da hočem živet s tem fantom, ne bi poslala nešteto prošenj za službe, hodila na razgovore itd.
Sej imam zdravila in hodim na pogovore k psihiatrinji, vem tudi, kaj je problem in prav ona mi je svetovala, da zberem moč in naredim ta korak, čeprav bo težko... Ker ne morem večno biti doma v gnezdu, da mi mama kuha in pere... ker tudi to me ni osrečevalo. Vedela sem, da enkrat moram to narediti, ker si želim svojo družino, otroke in vse, kar pač spada zraven. Ne morem doma čepet in bit do smrti sama... to ni sreča.

(odgovor članu jeannetka)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Strah pred selitvijo
23.10.2010 11:08:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dalia8184

Problem je, ker jaz težko premagujem spremembe, kakršnokoli. Z depresijo se borim že 6 let in pol, vedno znova se vrne, razlogi so zelo različni...


Dalia, da si ugotovila, da nekaj ne štima, je že pol rešitve user posted image .

Razlog je vedno eden in edini, ti sama in tvoje sprejemanje sprememb, ni važno kakšne, vsaka ti povzroča velike probleme. Različe situacije so sami različni zunanji dejavniki, razlog pa ostaja.

Lahko nadaljuješ, kjer si začela in se za vsako spremembo obrneš na psihiatra, na tablete in si na koncu odvisna od tega, kaj bo on rekel - tako boš naredila. Ampak, ali si res želiš živeti tako kot drugi stalno blagoslavljajo? Si želiš biti celo življenje odvisna od tuje pomoči? Odrasla si, 26 let imaš, čas je, da se naučiš delati lastne korake.
Ne vem, kaj te je tako zelo prestrašilo, da si tega ne upaš? Ker težnja po koraku nam je vsajena v gene. Poglej otroka, kako pada, preden se nauči hoditi. Pada, pada...razen če ga nekaj zelo ne prestraši, potem bo za vsak korak iskal oporo. In to počneš ti.
Naporno življenje imaš, brez radosti, veselja in pozitivnega adrenalina, ki spremljajo vsako spremembo. Naredi nekaj zase, sicer boš celo življenje hodila na berglah.

(odgovor članu dalia8184)
  Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Strah pred selitvijo
23.10.2010 14:45:10   
dalia8184
Ok, razumem in se strinjam... ampak kaj naj pa naredim, da bom obučila adrenalin in veselje ob takih spremembah??? Res ne znam... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Strah pred selitvijo
23.10.2010 14:59:14   
Anonimen
Tudi jaz ne vem, ker te ne poznam.
To boš morala ugotoviti samo, namesto da za vsak drekec pekec tečeš k psihiatru.

Ne vem, kaj ti manjka, ker te ne poznam.
Po napisanem imaš vse pogoje, da si srečna, ti pa kar neki...no, mogoče si samo razvajena, ali pa si nekaj bistvenega zamolčala.

(odgovor članu dalia8184)
  Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Strah pred selitvijo
23.10.2010 16:31:17   
dalia8184
Ne vem, da bi kaj zamolčala... nič posebnega, nimam razloga za to. Razvajena... ja, malo pa sem, mogoče ker sem edinka in mi je doma vedno bilo prelepo. Sicer sem ob študiju redno delala in od 19.leta služila svoj denar, ampak vseeno sem ogromno tudi dobila, ker imam čudovite starše. Sigurno je dost lažje it od doma tistim, ki doma nimajo take raja kot jaz, ampak to ni nič slabega.

Imam prijteljico, s katero sva si precej podobni. Isto trpi že več let zarad depresivnih obdobij... nazadnje je padla v hudo depresijo, ko je izvedela, da je noseča. Pa si je otroka zelo želela, načrtovala, s fantom skupaj živita, se imata rada, oba službe, svojo novo moderno bajto... VSE. Kje je pa tukaj razlog? Ni druge razlage, kot da enostavno težko prenaša spremembe in jo pač vržejo s tira. Težko razumet, ampak tako pač je.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Strah pred selitvijo
23.10.2010 16:46:04   
Redi
Jaz mislim, da imam tudi depresijo, ko te tako berem. Se ne hecam.
Samo po naravi sem optimist in poskušam stvari čim manj komplicirati.

Punca, depresija ni lahka stvar, če jo imaš že diagnosticirano. Mislim, da so za to tvoje psihiatrinje čisto v redu in jih poslušaj. Me ali mi na forumu smo laiki. Zato moraš tudi te stvari, ki so napisane na forumih, kritično brati.

Jaz tudi mislim, da je ta korak selitve bil potreben. Lej, jaz sem poslušala intervju z Andrejem Karolijem - novinar na VAL 202 - pa je rekel, da mu je pomagal samo pogovor z osebami, ki jih je imel rad.

(odgovor članu dalia8184)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Strah pred selitvijo
23.10.2010 16:50:37   
dalia8184
Andrej Karoli je samo eden mnogih znanih oseb, ki bolehajo za depresijo. Jaz nisem imela pojma kaj to sploh pomeni (sem sicer slišala za njo, ampak nikoli se nisem poglabljala, kaj točno pomeni), dokler me ni doletela. Psihiatrinja mi je svetovala, da naredim ta korak in sem ga, zdaj pa pač moram malo potrpet, čeprav se mi nekako zdi, da je že malo bolje kot prve dni.

(odgovor članu Redi)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Strah pred selitvijo
23.10.2010 18:28:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dalia8184

Težko razumet, ampak tako pač je.  


Tako pač je.
Dokler ne vložiš dovolj energije, da razumeš. Potem je lahko tudi drugače.
Samo izbrati bolezen je precej lažja pot.

(odgovor članu dalia8184)
  Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Strah pred selitvijo
23.10.2010 19:34:25   
dalia8184
Brez zamere milijonarka, ampak nobene bolezni, še najmanj pa depresije, si nihče ne izbere sam. Nihče se ne odloči, da bo pa zdaj bolan... to je popolnoma isto, kot če zboliš za rakom ali sladkorno... rabiš zdravila in ne moreš se kar odločiti, da boš pa od zdaj naprej zdrav, ker je to logično boljše in lažje! Ampak laiki tega ne razumejo, kar je razumljivo in seveda nobenemu ne zamerim, če na to gleda po svoje. O depresiji na netu piše ogromno in povsod je najprej poudarjeno, da se posameznik ni sam odločil za to in da se ne more odločiti, da bo pa kar zdrav.

Vem, da je zelo težko ali nemogoče razumeti sicer navzven zdravega in čist ok človeka, ki ima vse na svetu, da bi lahko bil srečen, pa ni... ker je depresiven. Še jaz, ki sem to večkrat dajala skozi, sem  v trenutku, ko je noseča prijateljica bila na dnu (namesto, da bi pokala od sreče, ker je končno zanosila, kar si je najbolj želela od vsega na svetu), težko razumela, kako da ni zdaj raje srečna! Ampak tega se ne da pojasniti z logiko, ker tukaj logike ni.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Strah pred selitvijo
23.10.2010 19:49:17   
Anonimen
Seveda je ne izbereš v osnovi.
Lahko pa v nadaljevanju izbereš, kaj boš sama naredila, do bolezen gre- kot je prišla. Ampak najlažje se je izgovarjati nanjo.

Sicer pa-tvoja stvar, ne moja user posted image .

(odgovor članu dalia8184)
  Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Strah pred selitvijo
23.10.2010 20:19:38   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: dalia8184

Ok, razumem in se strinjam... ampak kaj naj pa naredim, da bom obučila adrenalin in veselje ob takih spremembah??? Res ne znam... 



Kar se depresije tiče sta vzrok lahko dve stvari. Ena je da se ti nivo hormonov zmeša - tukaj bi jaz temu rekla, da si tega res nisi sam izbral - to je bolezen, na katero nimaš zunanjega vpliva, če pride. Drug vzrok je pa ta, da se ti vse zdi zanič, nemogoče oz. neznosno - to pa zato, ker se sam sebi smiliš, se pomiluješ - vzrok je pa, da ne vidiš izhoda iz brezupne situacije. Jaz tukaj ne razumem, zakaj se sama sebi smiliš, če ne doživljaš ničesar, ampak ničesar strašnega? Situacija ni brezupna in ni zanič, niti ni slaba, niti ni zacementirana - beri- lahko jo kadarkoli spremeniš, če si to želiš.

Lej, meni se zdi, da se imaš enostavno mogoče preveč lepo v lajfu in da sploh ne veš, kaj je v resnici hudo. Če bi doživela kaj hudega, bi znala ločit. Tako pa najbolj verjetno nisi. In temu se reče razvajenost.

Seveda dopuščam možnost, da imaš zmeštrane hormone, kemijo v glavi, vendar bi ti v tem primeru lahko pomagali zdravniki z zdravili. Pojdi do specialista. Ampak res do specialista, če misliš da je to vzrok.

(odgovor članu dalia8184)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Strah pred selitvijo
23.10.2010 21:09:41   
dalia8184
Gina, verjetno nisi brala par postov gor... sej mam specialista - psihiatrinjo in tudi zdravila imam. Sicer pa nikjer nisem rekla, da je tako grozno hudo (je že blo dost huje, ko sem šla v bolnico na psihiatrij, ker sem hotla kr umret), ampak pač zgleda, da se ne morem tolk sprostit, da bi se res prav veselila, da bi skakala od sreče, ker se mi je izpolnila največja želja. To podobno kot, da si full lačen, potem pa ti dajo najljubšo jed, pa ne moreš jest, ker nimaš zob recimo... ne vem, butast primer, ampak tako nekako.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Strah pred selitvijo
23.10.2010 23:31:22   
hrchy

IZVIRNO SPOROČILO: dalia8184

... se ne morem tolk sprostit, da bi se res prav veselila, da bi skakala od sreče, ker se mi je izpolnila največja želja.


Dalia, jaz pa mislim, da je nekaj narobe s tvojo predstavo o spremembah. Vsaka sprememba je stres za cloveka, ker je naravno, da tezimo k eni stabilnosti v lajfu. Ti pa gres vanje z eno iluzorno predstavo, da ker si tega zelis, bo pa potem vse super, da bo s skakala do neba, ker se ti je izpolnila najvecja zelja.... Ampak to ni nikoli tako, da ti vsaka sprememba zivljenje spremeni v pravljico. No mogoce prvi dan al pa tako, ampak slej ko prej se mora tvoje notranje ravnotezje odzvati na novo okolje in takrat pride do takih tezav. Ce bi se ti ze vnaprej zavedala, da ti bo tezko - da bos brez prijateljev, da ne bos vedela, kaj poceti, ker se se ne bos znasla v novem okolju, da ti bo vse tuje, da bos pogresala domace... bi bila na to pripravljena in to ne bi bil tak sok. Gre za to, da se tega zavedas, da se na te spremembe vnaprej racionalno pripravis. Ko pride do tega, si potem enostavno notranje dovolj stabilen (ker ves, kaj se ti dogaja), da te ne vrze iz tira. Tebe je pa vnaprej spremembe samo strah, pripravis se pa nanjo ne oz. ta strah potlacis s slikanjem pravljice, da moras samo storiti ta korak, potem bo pa itak vse super in lepo.
Midva sva recimo zivela nekaj let skupaj, potem sem se zaradi sluzbe preselila v tujino. Po enem letu, obcasnih obiskov, predvsem pa stikov prek racunalnika, je moj partner prisel za mano. Prva stvar, ki sva jo razcistila, je bila, da bo prvih nekaj tednov (mogoce tudi mesecev), tezkih za oba in da morava biti pripravljena na to. Ker bo to za oba sprememba - jaz se bom spet morala navaditi z nekom ziveti, sprejemati kompromise, on pa je bil se pod vecjim pritiskom - brez prijateljev, sluzbe, znanja jezika, v neznanem okolju... Ampak sva se racionalno pripravila na to vnaprej in se tudi zmenila, da si bova povedala, ce bo koga kaj tezilo (oziroma sva bila en pri drugem bolj pozorna na te znake). Hkrati pa sva bila bolj pozorna tudi sama nase in sva lahko primerno odreagirala. In je bilo obema lazje.
Ti si pa sokirana, ker ni vse tako oh in sploh, kot si si predstavljala in bi zdaj najraje stekla nazaj v varen domac objem. Ampak se strinjam, da pocakaj se malo in bodi pripravljena na to, da bo minilo se nekaj tednov (ali mesecev) preden se bos vsidrala v to novo okolje. Ampak o tem ne premisljuj s strahom, ampak se enostavno zavedaj, da tako pac je in da se moras v kaksno stvar tudi prisiliti (predvsem v to, kako si bos ustvarila normalno zivljenje izven doma). Prej ko se bos s tem 'spopadla', prej ti bo lepo. Je vredno.

(odgovor članu dalia8184)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Strah pred selitvijo
24.10.2010 9:57:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hrchy


IZVIRNO SPOROČILO: dalia8184

... se ne morem tolk sprostit, da bi se res prav veselila, da bi skakala od sreče, ker se mi je izpolnila največja želja.


Dalia, jaz pa mislim, da je nekaj narobe s tvojo predstavo o spremembah. Vsaka sprememba je stres za cloveka, ker je naravno, da tezimo k eni stabilnosti v lajfu. Ti pa gres vanje z eno iluzorno predstavo, da ker si tega zelis, bo pa potem vse super, da bo s skakala do neba, ker se ti je izpolnila najvecja zelja.... Ampak to ni nikoli tako, da ti vsaka sprememba zivljenje spremeni v pravljico. No mogoce prvi dan al pa tako, ampak slej ko prej se mora tvoje notranje ravnotezje odzvati na novo okolje in takrat pride do takih tezav. Ce bi se ti ze vnaprej zavedala, da ti bo tezko - da bos brez prijateljev, da ne bos vedela, kaj poceti, ker se se ne bos znasla v novem okolju, da ti bo vse tuje, da bos pogresala domace... bi bila na to pripravljena in to ne bi bil tak sok. Gre za to, da se tega zavedas, da se na te spremembe vnaprej racionalno pripravis. Ko pride do tega, si potem enostavno notranje dovolj stabilen (ker ves, kaj se ti dogaja), da te ne vrze iz tira. Tebe je pa vnaprej spremembe samo strah, pripravis se pa nanjo ne oz. ta strah potlacis s slikanjem pravljice, da moras samo storiti ta korak, potem bo pa itak vse super in lepo.
Midva sva recimo zivela nekaj let skupaj, potem sem se zaradi sluzbe preselila v tujino. Po enem letu, obcasnih obiskov, predvsem pa stikov prek racunalnika, je moj partner prisel za mano. Prva stvar, ki sva jo razcistila, je bila, da bo prvih nekaj tednov (mogoce tudi mesecev), tezkih za oba in da morava biti pripravljena na to. Ker bo to za oba sprememba - jaz se bom spet morala navaditi z nekom ziveti, sprejemati kompromise, on pa je bil se pod vecjim pritiskom - brez prijateljev, sluzbe, znanja jezika, v neznanem okolju... Ampak sva se racionalno pripravila na to vnaprej in se tudi zmenila, da si bova povedala, ce bo koga kaj tezilo (oziroma sva bila en pri drugem bolj pozorna na te znake). Hkrati pa sva bila bolj pozorna tudi sama nase in sva lahko primerno odreagirala. In je bilo obema lazje.
Ti si pa sokirana, ker ni vse tako oh in sploh, kot si si predstavljala in bi zdaj najraje stekla nazaj v varen domac objem. Ampak se strinjam, da pocakaj se malo in bodi pripravljena na to, da bo minilo se nekaj tednov (ali mesecev) preden se bos vsidrala v to novo okolje. Ampak o tem ne premisljuj s strahom, ampak se enostavno zavedaj, da tako pac je in da se moras v kaksno stvar tudi prisiliti (predvsem v to, kako si bos ustvarila normalno zivljenje izven doma). Prej ko se bos s tem 'spopadla', prej ti bo lepo. Je vredno.


Se podpišem.
Samo se mi ni dalo pisat, ker se mi zdi, da je dalia8184 samo en razvajen nesamostojen otrok.

(odgovor članu hrchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Strah pred selitvijo
24.10.2010 10:07:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dalia8184

ampak kaj naj pa naredim, da bom obučila adrenalin in veselje ob takih spremembah???


Nisem vedela, da je TREBA občutit adrenalin in veselje ob spremembah. user posted image

(odgovor članu dalia8184)
  Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Strah pred selitvijo
24.10.2010 10:19:56   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

IZVIRNO SPOROČILO: dalia8184

ampak kaj naj pa naredim, da bom obučila adrenalin in veselje ob takih spremembah???


Nisem vedela, da je TREBA občutit adrenalin in veselje ob spremembah. user posted image


Saj ni treba. Fino pa je, če se zavedaš, da če greš na svoje s partnerjem in imaš še službo, pa če imaš kje živet....da to ni neka katastrofa, ampak čisto normalna varnost, ki naj bi jo bil odrasel človek sposoben preživet brez nekih po0sebnih psiholoških obravnav (razen v primeru, da se ti kemija v telesu zmeša zaradi bolezni, vendar se to da zdravit in bolezen mine, ko kemijo v telo dobiš, ne traja potem to še mesece dolgo - sledjne je potem psihološki vzrok). Sprašujem se, kakšen šok bo potem tema dvema oz. njej imet otroka. Ali kaj se bo zgodilo, če bi se ji zgodila neka resnična katastrofa (smrt v družini, prometna nesreča, naravna nesreča, dolgoročna brezposelnost obeh, brez strehe nad glavo, brez hrane, invalidnost ali druga huda bolezen....)? Kako dolgo bo sposobna sobivat v katerikoli službi, glede na to, da je dandanašnji v službah vse prej kot z rožicami posuto in so odnosi večinoma težki in grebatorsko kapitalistični in če si preveč občutljiv, se ti lahko kar zmeša... Skratka dalija draga...razmisli kaj je v lajfu res hudo in kaj ni. če te ena selitev tako vrže iz tira, da živet ne moreš, ob dejstvu da imaš polno rit vsega dobrega, potem res ne vem kaj boš naredila, ko te res kaj hudega sreča. Preobčutljiva, bi se najbrž temu lahko reklo, da bi normalno prenesla vse, kar ni popolnega in takega, kot si v idiličnem smislu predstavljaš. Jaz mislim da ti nihče ne more pomagat, razen življenje samo, ki bi ti prineslo nekaj težkih reči pred tebe, da bi znala ločit.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?