|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 9:23:17   
Drejcica
naj malo opišem moj problem,ki sem ga opazila pri leto in tri mesece stari hčerki ki hodi v vrteca-prva dva tedna je zelo rada hodila v vrteca,navdušena nad otroki,vzgojiteljicami (ker sma same) pred tednom dni pa sem opazila da več ne želi v vrteca-začela me je ko sma šle z doma vleči za rokav pa iti nazaj proti domu,pa jokati.V bistvu se je začela čudno obnašati! potem sem opazila ,ko sem enkrat potiho prišlo po njo da bi šle domov,da jo vzojiteljica nadira kak pa me je zagledala pri vratih pa je začela lepo z njo govoriti,danes pa ko sma prišle v vrteca pa je začela ko je zagledala to učiteljico trepetai i n se jokati...in zdaj enostavno ne vem ali kaj storiti..ali jo naj prepišem v drug vrtec ali si samo  predstavljam da je tak-vendar kot mamica čutim da ni vse ok.!?

kaj naj naredim,kam se naj obrnem???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 9:32:07   
Barbara_L
Sploh ne vem, kaj naj svetujem. Pri vseh cenah, ki jih plačujemo za vrtec, se potem zgodi še nadiranje. Poskusi se pogovorit z vzgojiteljico, kaj je bilo in ji povej, da ima otrok strah. Ubogi otrok.user posted image

(odgovor članu Drejcica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 9:39:00   
oka
Najprej se pogovori z vzgojiteljico, ker prepisovati otroka v drug vrtec, glede na to, da so vrtci kar zasedeni je kar velik projekt in vprašanje, če bi bila uspešna.

Če misliš, da se vzgojiteljica grdo vede do tvoje hčerke ji na štiri oči (ne med vrati, ko boš prišla po hči) povej, da si to opazila, da se ti ne zdi prav in da se mala zdaj boji vrtca in da ima težave. Punčka je še premajhna, da bi ti sama povedala kaj se dogaja in se res lahko zaneseš samo na svoj občutek. Skratka, temeljit pogovor ne more škodovati. In ponavadi se izkaže da ta "zmajasta" vzgojiteljica ni tak zmaj.



(odgovor članu Drejcica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 9:39:19   
špelin@
Obvezno se pogovori z vzgojiteljico in ji povej, da se tvoja punčka tega boji. Tudi naša vzgojiteljica (pri mojem sinku) se zna fajn zadret in na oštro kregat otroke, samo naš jo ima vseeno rad, zato iz tega ne delam haloja.

(odgovor članu Drejcica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 9:50:26   
kristinaj
pogovori se z vzgojiteljico, kaj je narobe šlo, zakaj je kričala nanjo in da misliš da otrok ni kriv, da nanjo kriči!!! poskusila bi, da bi jo hči ponovno vzljubila in če jo bo še nadirala bi se obrnila na višjo inštanco od nje...

kaj pa druge mame pravijo??? so zadovoljne??



_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Drejcica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 10:38:57   
Drejcica
bom se danes pogovorila z njo...samo mam občutek da se me izogiblje...ko niti ne uspem vprašati kak je bilo,če je spala ali karkoli drugega,hčerkico mi preda  in adijo je že ni...

z drugimi mamicami se še nisem nič pogovrajala o tem,ker ponavadi jo kar hitro odpeljem z vrteca,pa tu kje živim sem priseljena

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 10:58:42   
kristinaj
ko ti preda otroka jo kar direktno vprašaj... začni z "samo nekaj bi vprašala. zanima me kaj je bilo tisti dan.... zakaj je bilo tako in bla bla.... boš videla kaj bo odg in potem se poskusi zmenit, da bi nekako pridobila priljubljenosti pri vzgojiteljici...

in mamice srečaš pri omaricah, v garderobi, to da si priseljena nima veze !???

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Drejcica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 11:01:11   
špelin@
Drejcica, potrebuješ eno ornk mero samozavesti user posted image

Tudi našo vzgojiteljico težko "ujagam" za kakšno vprašanje, ker hodim po sina po kosilu, ko imajo cel direndaj, ampak jaz kar glasno zinem, če me kaj zanima, in se da vse zmenit.


(odgovor članu Drejcica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 11:06:25   
Drejcica
sem že probala tak narediti pa enostavno ne gre!! mislim da bove se mogle kar pogovorit izven vrteca!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 11:08:54   
špelin@
Zagrebi se za govorilne ure. Itak morajo biti 1x mesečno. Pri nas so vsak 1. torek v mesecu.

(odgovor članu Drejcica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 11:12:41   
Drejcica
da sem priseljena ma veze,ker sem opazila kot da se me mamice bojijo...kot da bi bila zmaj :user posted image  no to nima veze z tem kar sem želela  izvedet,z učiteljico se bom definitivno pogovorila!!

kar se tiče samozavesti ja včasih mi jo pa res zmanjka ja,ker se večkrat sprašujem le kaj bodo rekli,.....user posted image  vem ni to prav in zato mislim da je čas,da se bom začela postavit  zase!!
to je že druga tema...za mojo princesko bom naredila vse da bo ok,da se več ne bo bala v vrteca!!

(odgovor članu Drejcica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 11:50:46   
Tonchka
Zakaj pa se te mamice bojijo? To samo ti tako misliš. Ker si pač ti tista "nova" in ker so ponavadi ti otroci iz vrtca skupaj kar nekaj let in mogoče še v šoli, se poskušaj na nek prijeten, nevsiljiv način vklopit zraven, tudi v dobro tvoje deklice. Pač pozdraviš, se nasmehneš, včasih pogovor steče čisto sam od sebe, kar pogumno vprašaj, saj te ne bodo pojedle.

Glede vzgojiteljice pa takole: jaz se ne bi pustila odpravit kar tako in bi kar takoj takrat ko bi slišala, da se dere, vprašala kaj je bilo narobe. Seveda z normalnim tonom. Logično, da vzgojiteljica po kosilu nima časa za neke dolge debate med vrati, ampak za par stavkov pa prav gotovo, sploh ker gre za tako majhne otroke in novince. Pa kar čimprej na govorilne, če te kaj moti. Bodi odkrita in ji na lep način povej kaj te muči. Nima se kaj dret na otroka, sploh takega majhnega, je pa res, da smo velikokrat sami občutljivi in si mogoče čisto pravilen disciplinski ukrep (npr. odločno povedana zahteva kaj se sme in kaj ne) razlagamo po svoje in ker so vpletena čustva, smo prehitro užaljeni ali zaskbljeni. Nekateri starši so (pri tem ne mislim tebe, da ne bo pomote) npr. zelo mehki pri vzgoji in nikoli ne povzdignejo glasu in seveda ko pridejo otroci v vrtec je pa malo drugače. Imajo en svoj red in včasih traja en čas, da se otrok privadi in dojame, da lahko vzgojiteljica drugače reagira kot doma starš. Ti kar pogumno do vzgojiteljice, pa vprašaj saj  niso noben bav bav.

(odgovor članu Drejcica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 12:01:46   
barni
Jaz pa skoraj nikoli v celem letu nisem srečala nobene mamice, ko sem popoldan prišla po otroka. Včasih kako babico ali dedka in to je to.

Tudi sama sem že kdaj skušala vzgojiteljico kaj vprašati na vratih, pa je enostavno rekla, da ne more, ker mora nazaj v igralnico. Seveda potem ne morem vztrajat v končni fazi res mora imeti nadzor nad otroki.

govorilne ure pa...dostikrat se dogajajo stvari, ki ne morejo čakat na govorilne ure in tale primer se mi že zdi tak.

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 12:20:16   
Drejcica
sem po karakterju bolj mila,hčerkici popustim,pa vendar se trudim tudi uveljaviti svoja pravila tudi z dvigovanjem glasu...

kar se tiče prejšnjič ko se je učiteljica drla na njo je rekla,ko me je opazila da zato ker si moja hčerka ne da dopovedat da ne more jesti kolikor ona želi...mislim haloooo kak lahko eno letnemu otroku dopoveš da ne more jesti kolikor želi....user posted image

bom se ziher mogla pogovoriti z učiteljico če ne pa gre drugam v vrteca-hvalabogu je še zaenkrat tam plac ko jo želim!

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 12:40:55   
diana 28
Jaz tudi mislim, da bi se morala pogovoriti. Sicer jaz nimam otrok vendar menim, da bi v takem primeru  spontano brez vsakršnih zadržkov in to takoj vprašala za kaj se gre. Če si očitno videla, da nadira otroka. Saj ni potrebno, da človeka napadeš ampak preprosto vprašaš... A je bilo kaj narobe? 

Že res, da se ne smeš vmešavati v njihovo delo vendar glih kar želijo pa si le ne smejo privoščit.

Prav včeraj sem videla neke otročke (vrtec), ki so šli na sprehod lepo naravnost, pač lepa četica.... Ko so prišli do stopnic niso mogli it vsi vštic po stopnicah, ker so bili po dva in dva. Ena punčka je nato, namesto da bi šla po stopnicah stopila na stezo, ki je za kolesa(saj drugače niti ni šlo). V tistem hipu pa je vzgojiteljica nervozno skočila za njo in jo prijela za ramo in jo stresla na živčen način in preusmerila. Jaz sem samo začudeno pogledala. Res ni bilo potrebno na tak grd način. Saj probaš vse razumet ma kakšnih zadev pa ne moreš spregledat.

L


(odgovor članu Drejcica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 12:43:25   
diana 28
Mogoče zveni moj post, da te ''učim'' kako ravnati. Želela sem povedati, da se ne smeš bati in je prav normalno, da se postaviš zase in za svojega otroka. user posted image

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 13:19:26   
glen
Sama sem mati otroka ki hodi v vrtec in sem tudi pom. vzgojiteljice.
Z vzgojiteljico sva staršem na zač septembra povedale,da sva jim kadar koli na razpolago.
To pomeni ,da če se želijo z nama pogovoriti o čemer koli nas o tem obvestijo in jim poveva kateri dan in uro lahko prideta da se pomenimo.To je takrat ,kadar sva obe v skupini,ni malica,kosilo,dejavnost,.....
Za take zadeve ni potrebno čakati rod. sestanka.
Le pogumno,povej vzgojiteljici,da bi se rada o nečem pogovorila,in to čimprej.
lp

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 13:34:12   
Drejcica
punce,mamice in nemamice zelo vesela sem vašega odgovora,spodbud...bom danes naredila ta korak da se bom z učiteljico pogovorila,na lep način...saj nočem ji govorit kak naj majo v vrtcu,....hočem samo da mojo princesko imajo fajn,da je ne nadirajo,ker je še majhna in nočem da zaradi ene ne bo hotela več v vrteca ali da bo zaradi tega se počutila osamljeno ali kakorkoli drugače-mogoče je drugačna ampak je posebna in tega si ne zasluži poleg tega ne bom dovolila tega!!!!

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 15:52:45   
taya 100
Draga mamica!
Imela sem pododbno izkušnjo! Definitivno je potrebno otroka zaščititi. Sama sem mneneja, da nikoli ni v redu ostati tiho in pogoltniti stvari. Ti otroci so zelo majhni in reagirajo v skladu s svojimi čustvi, starši smo pa tu zato, da jim pač najbolje pomagamo pri njihovi poti. Definitivno se je potrebno pogovoriti z vzgojiteljico. Očitno je res, da nekaj ni v redu. Če smo tiho, se stvari nadaljujejo ali celo stopnjujejo do travm ali odklonitev vrtca nasploh. Tako majhni otroci tega še ne razumejo, zato pa mi, starši. Definitivno je potrebno odkriti vzrok problema. Največkrat je vzrok takšnemu vedenju vzgojiteljičino nepoznavanje pedagoškega dela (pedagokike) , v katerih so točno takšne in drugačne reakcije. Seveda, ni pa nujno. Zdi se mi pomebno, da starši ne ostanemo pasivni pri tem.

(odgovor članu Drejcica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 15:57:53   
Anonimen
samo mam občutek da se me izogiblje...ko niti ne uspem vprašati kak je bilo,če je spala ali karkoli drugega,hčerkico mi preda in adijo je že ni...


To bo verjetno zato, ker je pomočnica vzgojiteljice. Le-te se manj pogovarjajo s starši kot pa vzgojiteljice.
Priporočam, da se z vzgojiteljico zmeniš za individualno govorilno uro, kjer bosta v miru rešile situacijo. Pokliči v dopoldanskem času v vrtec.

Pa veliko sreče!

(odgovor članu Drejcica)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 20:22:01   
Drejcica
sem se pogovorila,pa mi je zatrdila da vse v najlepšem redu in da je moja hčerka poredna,ker ne ve deliti igrač-ja seveda še ne ve ko pa sma sami,nima brateca ali pa sestrico samo mamico,zato pa so tam da jo bodo to "naučili"! Tega se zavedam,vendar jo zaradi tega ni treba pretirano kregati,z lepim načinom se da vse naučiti....Poleg tega se v enem mesecu ne bo naučila,če leto dni ni delila,to bo šlo postopoma!!

Bom opazovala situacijo in če ne bo vredu se še bom enkrat probala z njo pogovoriti,če pa še takrat ugotovim da ni vse v najlepšem redu pa se bom pogovorila z nekom ki je višji od nje!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
23.9.2010 20:25:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Drejcica)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 20:57:18   
Drejcica
točno tak je rekla z temi besedami!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 21:02:25   
Drejcica
na koncu je rekla da je ona navajena takšnih vprašanjuser posted image user posted image user posted image  se mi je vse skupaj zdelo kot da ne bi smela nič vprašat in da mam porednega otrokauser posted image

(odgovor članu Drejcica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: strah pred vzgojiteljicami v vrtcu?!?!?
23.9.2010 21:04:26   
eee35
In ta vzgojitelica se je odločila, da s pedagoškega vidika to hudo ˝porednost˝bo izgnala z dretjem???? In če bo še zmeraj ˝poredna˝bo naredila kaj????? Ne me hecat, no...Jaz samo upam, da si kaj rekla, nazaj, ker se mi ne zdi to čist resno!

_____________________________

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu Drejcica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Top poletno varstvo za otroke 2024
Napočil je čas, ko je treba poiskati in rezervirati termine za poletne počitnice. Mi smo vam pripravili izbor TOP idej z...
BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?