sjmm
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrušk_ IZVIRNO SPOROČILO: sjmm jutro, dan! naša nočka je bla kr mirna glede na večerne pripetije, sam pol je mau jokal, pa končno le zaspal...se sploh ni zbudil zvečer...ni blo nč alarmov .....no, pol pa je pol noči dremčkal za mojim hrbtom...sam je bil kr mir..d sm še jz neki urc spanja dobila me pa dons neki po grlu praska...možn d mi je Majči kej podaril....k sva skoz eno ....pa zmeri moje iz moje šalčke jest, po moji žlici...itak sem pa včeri zvečer kljub vsemu imela še kr energijo...sm spekla gromozanski kruh...mau mešan...bel in koruzni, sm ga u kito spletla...ma je carsko zgledal....je bil pečen točn 11.00....tko d so dons fantje imeli res fajn frišno malco...domače baki in boma..... d je z vajinimi fantiči bolje!!! pri nas se na srečo ni nič razvil, sam mau nosek pušča za kosilo pa imamo dons u planu segedin in zdrobove cmoke zravn...če se bo pa Majči kej kisal imam pa zanj še ričetovo juhco od včeraj...jo je pojedel 2 ogromna krožnika...jz bi imela dost za 3 kosila no, d vas še mau prečekiram k mam še mau kavice za srknit super za kruhek.... in kako narediš segedin brez mesa...to me pa res zanima, k jst mam ful rada zelje....pa uno meso mi je čist vseen al je alpa če ga ni zraven...sam kaj ti da okus če ni mesa??? k boš mela cajt seveda VEGI SEGEDIN ( kar se nas tiče ima enak okus, če ne še bolši - stvar okusa ) 2 čebuli 2 stroka česna 1 korenček...nariban zelje...jz ga kr mau oprem d ni tko kislo...zarad mulčkov sladka mleta rdeča paprika, mau kumine, majarončka, poper, lovorjev list kak žliča paradižnikove mezge sol ali pol kocke ali žlička vegete...po želji...jz mam bio alnatura zelenjavne kocke..včasih dodam ene pol Na oljčnem olju popražim čebulco, nato dodam česen....pa hitro še korenček, malo podušim, pa zelje...še malo podušim....zalijem dodam začimbe, sol, poper, lovorjev list...kuham počasi...d lepo vre, da je zelje dovolj mehko...potem pa žlica moke+ malo vode...dobro zmešam...zagostim zadevco...na koncu pa si potem naši še kr na krožniku dodajo kako žličko kisle smetane...pa je čist super...jz nism vegi od nekdaj...smo veliko jedli segedin z mesom...sam men je ta lažji in boljši prav tako delamo polnjene paprike, brez mesa, pa sarme...vse jr fajn za pojest,včasih pa se poslužim sojine mesa v koščkih ali kosmičih d mau popestrim