|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
16.12.2010 7:30:33   
UrbanU
Pozdravljeni,
koliko mora bit otrok star za cepljenje proti klopnemu menigitisu??
Hvala za odgovor


_____________________________

URBAN 20.05.2010

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
16.12.2010 10:15:51   
mini86
hvala za vaš odgovor..

se pravi ga bomo cepili za pnevmokok in meningitis..ali sem prav razumela da s tem rednim cepljenjem pri letu in pol se lahko cepi tudi pnevokok samo na drugo mesto, za meningitis pa more biti en mesec razlike..

mi je malo lažje glede žabic ker včasih poslušam od babice, taščeuser posted image sj vesteuser posted image

ne sej jaz ga imam doma ko ima AB-HB imam to možnost ker še študiram, samo zanimalo me je ke sej veste..vse se dogajauser posted image


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu UrbanU)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
16.12.2010 11:52:41   
blustar
Eno vprašanje bi še imela glede vodenih koz. Ali je priporočljivo, da jih otroci prebolijo? Moji dve sta se jih v vrtcu izognili (starejša, ko je bila na bolniški zaradi drugih bolezni in so eden za drugim zbolevali otroci v njeni skupini, pri mlajši pa sta enkrat zbolela samo 2) in zdaj verjetno ni veliko priložnosti, da bi se v vrtcu okužili.

Ste me pa pomirili glede rota. Če prav razumem, so simptomi pri cepljenih otrocih tudi potem, ko zaščita poteče, manj izraziti. Ker so v bistvu s cepljenjem že preboleli?

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
16.12.2010 12:45:25   
nadka30
pozdravljeni

doma imam 3 mesečno hči, ki pa ima lička kar dobro rdeča oz. marogasta,po večini taka vroča ker je pediater sumil da ima mogoče alergijo na mleko in jajca nas je poslal na teste za alergijo ki pa so bili negativni tako kožni kot krvi, jaz sumim da bi lahko bil dermatitis in sedaj me zanima s čim bi bilo najboljš da ji mažem lička da ne bi bila tako rdeča, se pa naša punča zelo slini,


(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
16.12.2010 12:47:25   
nadka30
k prejšnemu vprašanju bi še dodala ali dermatitis čez čas izvisi oz ali po večini ostane celo življenje. in verjetno bi bilo najboljš da prosim za napotnico k dermatologu, kaj menite viuser posted image

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
16.12.2010 14:03:26   
posh
Pozdravljeni,
mene pa zanima naslednje: zakaj večina govori, da necepljeni otroci predstavljajo grožnjo cepljenim? Ali ni ravno obratno? Kako je s cepivom proti rotavirusu, kjer je cepivo "živo", saj mi je pediater povedal, da je blato cepljenega dojenčka infektivno? Di-Te-Per cepivo je neživo, kako pa je OMR?
In še eno vprašanje: koliko smiselno se vam zdi cepljenje 5-letnikov proti Hep B, če vemo, da se ta bolezen prenaša s krvjo oz. spolno? Kolikšna je sploh prevalenca te bolezni pri otrocih??
Hvala za odgovore, lp

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
16.12.2010 21:52:42   
Andreja Krebs
Za cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu mora biti otrok star 12 mesecev, kajti od te starosti je to cepivo registrirano v naši državi.Ponekod v EU je registrirano že za mlajše( Austrija 6 mesecev).lp ak

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
16.12.2010 21:55:19   
Andreja Krebs
Cepljenje s cepivi je možno istočasno, se pravi, da otroka cepimo z več cepivi istočasno. Če je med njimi razmik naj bi trajal 4 tedne. Lahko ga naenkrat cepimo s tremi ali več, le na različna mesta. lp ak

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
16.12.2010 22:00:30   
Andreja Krebs
spoštovana blustar!
Vodene koze praviloma pri zdravih otrocih potekajo brez posebnosti. Ne morem reči, da je zaželjeno, da jih prebolijo, le so takrat bolani in se slabo počutijo. Ponekod je že uveljavljena praksa, da otroke cepijo proti vodenim kozam. Pri nas ni, cepivo pa imamo. Če ne želite, da otroci prebolijo vodene koze, potem jih cepite. Običajno nimajo hodih težav ob prebolevanju, lahko pa potekajo s komplikacijami ( kar pa je redko).
še vedno je odločitev vaša. Če pa ne zbolijo v vvo obdobju pa jih le cepite. lp ak

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
16.12.2010 22:06:41   
Andreja Krebs
Spoštovana nadka30!
Verjetno gre pri vašem otroku za neko vrsto dermatitisa. V moji ambulanti običajno za to ne pošljem otroka k dermatologu. Najdemo eno mazilo, ki je magistralno. To pomeni, da ga v lekarni zmešajo iz osnovnih sestavin. Ena krema pa pomaga ,vsaj mojim otrokom je, ki so tudi atopiki. Ne vem če lahko delam reklamo in povem ime. Reciva, da lahko. To je lipokremakrema, ki jo kupite v lekarni. Ni draga in je negovalna in ne zdravilna. Upam, da me kdo ne bo okaral zaradi reklame. Ni moj namen oglaševati ampak pomagati.
lp ak

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
16.12.2010 22:09:19   
Andreja Krebs
Blage oblike dermatitisa običajno izzvenijo. Pogosto opažamo v starejšem obdobju posledice, kot je suha koža (recimo po tridesetem). Pomembno je, da je koža vedno negovana, da lahko opravlja svojo zaščitno funkcijo.
LP

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
16.12.2010 22:24:18   
Andreja Krebs
Spoštovana posh!
Necepljeni otroci nimajo protiteles proti boleznim za katere v Sloveniji cepimo. Tako, da če se okužijo bolezen prebolijo v celoti. Pogosto je potrebno tudi hospitalno zdravljenje in s sprehajanjem in gibanjem po zdravstvenih ustanovah širijo okužbo, ker so bolani. Ker se zadržujejo v pribl. enakem okolju (npr. isti vrtci...) to predstavlja naravni rezervoar za določene bacile.
Cepivo proti rotavirusu je živo in se en majhen delež virusov tudi izloča z blatom. Vendar posebni ukrepi niso potrebni, le navadna voda in milo zadoščata za temeljito umivanje rok po menjavanju pokakane pleničke.
Cepljenje proti hepatitisu b je smiselno čim preje. Ponekod v svetu (tudi Hrvaška) cepijo že od starosti 3 mesecev. Cepivo je tako narejeno, da močno vzpodbudi naš imunski sistem. Naj bi se v zelo rani mladosti naredilo več trajnih spominskih celic za obrambo proti tej . Zato, čim bolj zgodnje je cepljenje, trajnejša je zaščita. Pa tudi če ne bibila. Cepljenje mora biti zaključeno pred prvimi spolnimi odnosi. Torej ena doza , druga čez en mesec in tretja po šestih mesecih.Boste doma dosegli, da vam otroci planirajo spolne odnose vsaj 6 mesecev v naprej?
Res je zaščita trajnejša, čim bolj zgodaj je otrok cepljen. 
lp ak

(odgovor članu Andreja Krebs)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
5.1.2011 12:16:07   
razglednica
Spoštovani,

prosim za odgovor. Imam 6 mesečno user posted image , zdaj pa so vsi doma bolani imajo gripouser posted image . Večino časa sva v sobi ali pa gremo ven na sprehod. Ima zamašen nos ter ji ga čistim z ustnim aspiratorom in fizološko. Danes zjutraj pa sem opazila da je 4 x zakašljala vendar ni mogla iz grla izkašljati. Nos je pa bil čist. Vročine ni imela. Je zelo živahna, vendar me zanima če bi imela povišano temperaturo ali ji lahko dam paracetamol - svečko?? za zdaj je v redu ne bi pa hotela oditi k zdravniku da ne bi dobila rota virus. Se bojim, saj je ena prijateljica z otrokom odšla k zdravniku na pregled pa je pobrala rota-virus.
Sem prebrala navodila od svečk.
kako pomagati otroku če ima gripo, prehlad??? kako pomagati na začetku ko se začne gripa ali prehlad??

lp

(odgovor članu Jerneja_)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Gostuje pediatrinja Andreja Krebs, dr.med.
24.1.2011 22:39:42   
lake
Pozdravljeni!

V vrtcu razsaja slinavka. Glede nato da je nekdo iz skupine zbolel prejšnji teden, in je danes že v vrtcu me zanima, ali je možno da je še vedno kužen? Koliko časa so otroci pri slinavki kužni za ostalo skupino?

Hvala za odgovor.

(odgovor članu razglednica)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?