|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Recesija v naši familiji
24.1.2011 21:42:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Potem bi kar sklepala, da: tresla se gora, rodila se mis user posted image user posted image user posted image


Nepričakovan razplet user posted image .
Približno tako kot prvi sneg. Vedno nepričakovano.


Morda se spomnis tistih akcij za casa bivse juge - nista nas ne sme iznenaditi. Na vse plakate po mestu je nekdo dopisal: Akcija odlozena zbog kise. Ne vem pa zakaj sem se ravno sedaj tega spomnila user posted image user posted image user posted image


Jeeeeee, NNNP, ne napadajte naše partije user posted image .

Sočasnost z dežjem je bila zgolj naključna user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 24.1.2011 21:43:16 >

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Recesija v naši familiji
25.1.2011 15:25:56   
Balerina
Sem se pa jaz tudi odličla komentirati ta post  pa čeprav tek post običajno ignoriram.
Moje mnenje je da tašča in tast nimata finančne težave pač pa težave s svojimi potomci, ki so prepričani da mirajo dobiti stanovanje.
Namreč test in tašča sta celo življenje delal in si trgala od ust da sta si kupila stanovanje in naredila hišo. Seveda kot vsi starši sta si želela da bi čim bolje pomagala svojim otrokom. Sedaj pa sta ostala brez službe in brez zaslužka. In namesto da bi rekla tako dragi otroci situacija je takšna midva si ne moreva privoščiti hiše in stanovanja zato se bova preselila v hišo, okoli imva tudi vrt na katerem bova pridelala zelenjavo in sadje za sebe, stanovanje pa bova oddajala. Če želi v najem vzeto kdo od vas super drugače pa gre na trg.

Res ne vidim zakaj bi onadva morala životarit da bi lahko vi imeli eni hišo drugi pa stanovanje. Starši res da želijo pomagati otrokom si pa seveda zaslužijo dostojno življenje tudi na stara leta.

Glede vajine pomoči in tvoje svakinje pa le toliko. Jaz bi tudi kaj rekla če bi bila starša, ki sta brez službe meni dolžna denar, jaz bi bila prav tako brez službe in denarja, hkrati pa bi moj brat staršem dolgoval denar in si namesto da bi denar vrnil šel nek luksuz. Meni se zdi skrajno nehumano da morata starša prosjačiti za vračilo svojega denarja, denarja ki sta vama ga posoila, in se pri tem počutita še bolj ponižana. Že tako se počutita ponižana in manjvredna ker sta brez službe in denarja. Tvoje vedenje, kot da si Mati Tereza ker boš vrnila denar, je user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Recesija v naši familiji
25.1.2011 21:57:47   
ronja
kerensa, v bistvu nas sprašuješ za ideje, kako bi ti najlažje prenesla zmanjšanje svojih malih luksuzov, ne? Po moje ti bo veliko lažje, če si ne boš rekla, da to delaš za tasta in taščo, ki ti ni najbolj pri srcu, ampak da se v resnici vprašaš, za koga to počneš. Ja, seveda veš! Za kamikazo, ne? Če bi se vidva ločila in bi živela vsak v svojem najemniškem stanovanju, ti kraj pameti ne bi padlo se odpovedat svojim luksuzom za to, da bi pomagala njima - onadva bi bila izključno njegova in od ga. svakinje, ne? Torej veš: to delaš zanj, ker ga imaš rada, ker veš, da bi težko gledal svoje starše v pomanjkanju, ker veš, da se ti to na koncu koncev, ko potegneš črto, splača. Ko boš gledala nekaj v izložbi, kar bi imela, ti bo veliko lažje it naprej, če boš videla njegovo sliko v glavi - zanj to delam kot če boš videla njiju. lubije mamo pač rajšiuser posted image .

Gre za eno ušivo leto, mali luksuzi so sicer mali, vendar ker jih je kar veliko, se nekaj nabere - dovolj za hrano za dva starejša človeka, mogoče še za kako položnico zraven, nekaj bosta pa verjetno tudi sama napraskala (našla kako delo začasno, za mesec, dva...) nekaj bosta verjetno dobila od zavoda, potem bo pa že kmalu pokojnina, ne? torej se ne sekiraj: it's just money.

Lahko si poizkusiš priredit svoje luksuze
, da jih boš še vedno imela, samo da bojo cenejši:
- Lahko si narediš kavico, ki jo sladkaš s sladkorjem, odišavljenim z začimbami (te so poceni, precej ceneje od Illy, pa še doooolgo ti bojo trajale). Tako ne boš imela občutka, da piješ slabo kavo.
- Lahko namesto hudih škornjev kupiš rajši nekaj, kar je ceneje, pa boš večkrat obula, v čimer boš šla v službo in v čimer boš tudi kamikazi všeč, recimo - da ubiješ več muh na en mah in da nimaš 5 parov čevljev, vsakega za svoj namen, ampak 1 za vse.
- Lahko poizkušaš recimo vsak dan pokadit 1 čik manj. Še vedno boš imela svojo škatlico, samo da bi se v enem mesecu nabralo za 3 škatlice čikov ekstra denarja. če naredi to še mož, imata že za 6 škatlic čikov. Nimam pojma, koliko stanejo čiki, ampak se mi zdi, da bi bilo za kak dan kruha in mleka verjetno dovolj.
- Lahko namesto dopusta v tujini gresta na kako goro tukaj in v kak kamp  bogu iza nogu v Dalmacijo na morje, recimo.
- Lahko 2x na teden malo bolj zgodaj vstaneš, se odpoveš 2 urni kavici in takrat delaš kaj ekstra. Nimam pojma, kaj znaš, ampak saj delo se da dobit, bolj problem je služba, ampak to itak imaš.
- Lahko skuterja, ki ti ga je ponujal šef parkiraš pred blokom, recimo. In se zapelješ na ta način do službe ali pa greš z busom in omejiš taksije, ker so res dražji, čeprav imaš verjetno popust.
- Lahko si spečeš tega morskega psa doma (verjemi, da je precej ceneje kot 8€/osebo)
- Lahko to leto več hodiš v second hand shop (mimogrede kje je to? Ime trgovine in približna lokacija, pliz!) in malo manj v druge trgovine, sploh razprodaje dostikrat zapeljejo punce, se mi zdi, vsaj kar sem jaz s prijatljicami okoli hodila.
- Lahko poizkusite malo zmanjšat tekoče stroške - 600€ se mi zdi malo veliko, res pa je, da jaz nimam nobenega pubertetnika, tako da ne vem, koliko oni stanejo... Ampak ziher bi se kje dalo - saj lahko tudi njemu razložita čisto iskreno: sine, čez 1 leto bo spet vse po starem, to leto pa te res prosiva za sodelovanje.

Noben luksuz ni greh sam po sebi: niti kosilo s taksijem, niti počitnikovanje v Dubaju. Vse je ok, če si človek lahko to privošči in ni zato nihče od bližnjih nesrečen. Kadar pa se nekdo od ljudi, za katere nam je mar, znajde v tako nezavidljivi situaciji, pa seveda pomagamo po svojih močeh - torej omejimo luksuz.

Pa evo, da ti bo malo lažje: lej, ko sem šla delat za polovični čas, sem seveda vedela, da temu sledi polovična plača, stroški pa večji, ker sta takrat malidve šli v vrtec. In sem rekla: ok, torej moramo nekje ta denar nazaj prinest. Kako? Tako da sem malo priredila svoje luksuze (moji so čisto drugačni kot tvoji (edino plesat bi z veseljem šla, ampak samo na rock;), ampak to ne igra vloge, važno je, da je vsakemu lahko težko, če se mora čemu odpovedat - lahko pa si malo priredi stvari, pa ni tako težko):
- jaz ne kopičim oblek in obutve (imam ene zimske čevelje, recimo;), ampak kopičim pa blago in raznorazno šaro (beri: ustvarjalni material). No, lani, ko sem šla delat, sem se odločila, da je s tem konec, da kdaj bom že še šla in si kaj kupila, ampak veliko manj in da blaga ne bom več kupovala, ker ga imam dovolj doma. In zdaj šivam izključno iz tega blaga, pa če moram zato kroj 5x prirejat, da bo pasal na moje blago;). In ko bo tega zmanjkalo, bom šivala iz starih oblek - tega je povsod polno in strgane obleke ti vsak rad da, tudi ko bo moje zaloge zmanjkalo, me ne skrbi, da ne bi mogla kje dobit tega.
- rada kuham in všeč mi je preizkušat nove recepte, sestavine, nenavadne postopke in hrane. Ampak zdaj ne kupujem več raznoraznih čudnih olj in omak, ampak rajši malo bolj pobrskam, da bi našla kak izviren recept iz bolj navadnih sestavin ali pa iz tistih, ki jih imam doma. Si pa recimo privoščim tiste eksotične stvari, ki so poceni. Ali pa kdaj kaj zamenjam.
- čeprav mi je najbolj všeč na treningih plavanja, ker se tam največ naučim, sem šla rajši na eno poceni varianto, da lahko vseeno plavam, pa veliko prihranim
- dokler nisem ziher, da bom imela doma čas vadit, sem dala kitaro na "hold" - zakaj bi plačevala nekaj, če pa ne bom mogla od tega odnest toliko kot bi lahko
- itd...

Ne me grdo gledat, no: you wanted it - you got ituser posted image


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Recesija v naši familiji
25.1.2011 21:59:53   
ronja
PS: na našem balkonu je lubi pridelal že papriko, paradižnik, solato, rukolo, mlado čebulo,... (ziher še kaj, pa se ne spomnim), oče pa mi je dal čilije in so super uspevali tu gor. Pa seveda začimbe, ampak to kerense verjetno ne bo preveč zanimalo;)

Dejansko se da veliko več, kot si mislimo, da se da.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Recesija v naši familiji
26.1.2011 9:47:23   
skuštrana
Ronja, kapo dol za dolžino posta. In , ja, you get the point user posted image  

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Recesija v naši familiji
26.1.2011 9:51:35   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Balerina
Moje mnenje je da tašča in tast nimata finančne težave pač pa težave s svojimi potomci, ki so prepričani da mirajo dobiti stanovanje.
Namreč test in tašča sta celo življenje delal in si trgala od ust da sta si kupila stanovanje in naredila hišo. Seveda kot vsi starši sta si želela da bi čim bolje pomagala svojim otrokom. Sedaj pa sta ostala brez službe in brez zaslužka. In namesto da bi rekla tako dragi otroci situacija je takšna midva si ne moreva privoščiti hiše in stanovanja zato se bova preselila v hišo, okoli imva tudi vrt na katerem bova pridelala zelenjavo in sadje za sebe, stanovanje pa bova oddajala. Če želi v najem vzeto kdo od vas super drugače pa gre na trg.

Res ne vidim zakaj bi onadva morala životarit da bi lahko vi imeli eni hišo drugi pa stanovanje. Starši res da želijo pomagati otrokom si pa seveda zaslužijo dostojno življenje tudi na stara leta.

Glede vajine pomoči in tvoje svakinje pa le toliko. Jaz bi tudi kaj rekla če bi bila starša, ki sta brez službe meni dolžna denar, jaz bi bila prav tako brez službe in denarja, hkrati pa bi moj brat staršem dolgoval denar in si namesto da bi denar vrnil šel nek luksuz. Meni se zdi skrajno nehumano da morata starša prosjačiti za vračilo svojega denarja, denarja ki sta vama ga posoila, in se pri tem počutita še bolj ponižana. Že tako se počutita ponižana in manjvredna ker sta brez službe in denarja. Tvoje vedenje, kot da si Mati Tereza ker boš vrnila denar, je user posted image

Tudi ti nisi prebrala celotne teme oz. njenega bistva, tako, da se sploh ne bom več ponavljala, kar se tega tiče. Predlagala bom samo, da ali ostani pri svojem mnenju, čeprav ne poznaš dejstev ali pa, da preberi temo in potem še enkrat komentiraj. Če se boš odločila za slednje, bom pa tvoje naslednje besede z veseljem prebrala.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Recesija v naši familiji
26.1.2011 9:55:56   
Kerensa*
Na tvoj extremno dolg post (kakor vedno user posted image ) ti bom odgovorila "po delih", ker drugače me bo tako ali tako vrglo ven. user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
kerensa, v bistvu nas sprašuješ za ideje, kako bi ti najlažje prenesla zmanjšanje svojih malih luksuzov, ne?

Ne.
Sprašujem pravzaprav po kombinaciji obojega - kako pomagati nekomu, komur res želim pomagati in kako istočasno ne biti sama preveč prikrajšana za karkoli.
Po moje ti bo veliko lažje, če si ne boš rekla, da to delaš za tasta in taščo, ki ti ni najbolj pri srcu, ampak da se v resnici vprašaš, za koga to počneš. Ja, seveda veš! Za kamikazo, ne?

Ne.
Kajti potem bi to "logiko" lahko uporabila tudi pri vseh ljudeh, katerim sem v svojem življenju pomagala (in morda sem komu celo bolj, kakor bom njima), pa mi niso bili nič (ga. Tašča mi je pa vseeno ga, Tašča oz. je babica mojemu Mladiču).
Če bi se vidva ločila in bi živela vsak v svojem najemniškem stanovanju, ti kraj pameti ne bi padlo se odpovedat svojim luksuzom za to, da bi pomagala njima - onadva bi bila izključno njegova in od ga. svakinje, ne?

Ne.
Iz enakega razloga, kakor sem ga napisala pri prejšnjem citatu. 

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Recesija v naši familiji
26.1.2011 10:01:17   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Torej veš: to delaš zanj, ker ga imaš rada, ker veš, da bi težko gledal svoje starše v pomanjkanju, ker veš, da se ti to na koncu koncev, ko potegneš črto, splača. Ko boš gledala nekaj v izložbi, kar bi imela, ti bo veliko lažje it naprej, če boš videla njegovo sliko v glavi - zanj to delam kot če boš videla njiju. lubije mamo pač rajšiuser posted image .

Spet - ne.
Ne vidim nobene potrebe po tem, da sem v sorodu z osebo ali da imam neko korist od osebe, kateri želim pomagati - ali pa, da je ta oseba nekaj nekomu, kogar imam rada. Zame je dovolj, da vem oz. zares začutim, da nekdo potrebuje pomoč. Posledično pa je popolnoma vseeno, kdo je to.
Gre za eno ušivo leto, mali luksuzi so sicer mali, vendar ker jih je kar veliko, se nekaj nabere - dovolj za hrano za dva starejša človeka, mogoče še za kako položnico zraven, nekaj bosta pa verjetno tudi sama napraskala (našla kako delo začasno, za mesec, dva...) nekaj bosta verjetno dobila od zavoda, potem bo pa že kmalu pokojnina, ne? torej se ne sekiraj: it's just money.

Ja seveda it's just money. Okrog njega se vrti svet (ajde, pa še okrog seksa, ampak ta tukaj nima zveze) in brez njega se pač ne da živeti (razen, če si avstralski aborigin).
"Težava" (beseda je namerno postavljena v narekovaje) je v tem, da jaz in moj g. Mož nimava toliko, da bi njima omogočila takšen life-style, kakor sta ga imela do sedaj in da bi midva istočasno obdržala svojega. Sem dojela in se sprijaznila, da sem pač sebična in hinavska (pa najbrž še kaj), če priznam, da mi je težko odreči se svojemu lastnemu "luksuzu", ampak nekje v tej temi sem pa tudi že napisala, da mi je v tem primeru pomoč pomembnejša od "luksuza", zato se mu bom odpovedala, kolikor se bo pač treba. Se mi zdi pa dokaj realno (gledano seveda z mojega vidika), če si želim, da večjih sprememb (meni v minus) ne bi bilo.
Iščem middle-line... to bo mogoče najprimernejši izraz.



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Recesija v naši familiji
26.1.2011 10:07:13   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
- Lahko si narediš kavico, ki jo sladkaš s sladkorjem, odišavljenim z začimbami (te so poceni, precej ceneje od Illy, pa še doooolgo ti bojo trajale). Tako ne boš imela občutka, da piješ slabo kavo.

Alternativo za Illy smo že našli. Barcaffe. user posted image
- Lahko namesto hudih škornjev kupiš rajši nekaj, kar je ceneje, pa boš večkrat obula, v čimer boš šla v službo in v čimer boš tudi kamikazi všeč, recimo - da ubiješ več muh na en mah in da nimaš 5 parov čevljev, vsakega za svoj namen, ampak 1 za vse.

Ene čevlje za vse bi težko imela, prav tako pa bi težko kupovala ceneje, kakor že tako kupujem. Ne kupujem namreč visoko-proračunskih zadev, ker si jih enostavno ne morem privoščiti. Moja običajna obutev je iz Deichmanna. Je pa res, da lahko zmanjšam količino - in jo tudi bom, ker bom pač morala.
- Lahko poizkušaš recimo vsak dan pokadit 1 čik manj. Še vedno boš imela svojo škatlico, samo da bi se v enem mesecu nabralo za 3 škatlice čikov ekstra denarja. če naredi to še mož, imata že za 6 škatlic čikov. Nimam pojma, koliko stanejo čiki, ampak se mi zdi, da bi bilo za kak dan kruha in mleka verjetno dovolj.

Stanejo 2,6€ na škatlico. Ne štejem, koliko jih pokadim na dan, obstaja pa teoretična možnost (praktično bi morala najprej preveriti, preden obljubim, da je dejansko izvedljiva zame), da si zapičim v glavo, da več, kakor ene na dan ne bom pokadila.
- Lahko namesto dopusta v tujini gresta na kako goro tukaj in v kak kamp  bogu iza nogu v Dalmacijo na morje, recimo.

V tujino greva zdaj samo za 3 dni in to bo dokaj poceni. Če zdaj odpoveva, naju bo odpoved stala skoraj toliko, kolikor naju bo stala pot, tako, da nima smisla.
Za hribe nisva (raje ne greva nikamor, kot pa to), Dalmacija bo pa tako ali tako na sporedu - saj nimava za New York ali Dubai.
- Lahko 2x na teden malo bolj zgodaj vstaneš, se odpoveš 2 urni kavici in takrat delaš kaj ekstra. Nimam pojma, kaj znaš, ampak saj delo se da dobit, bolj problem je služba, ampak to itak imaš.

Nisem jutranji človek - zjutraj ne funkcioniram. Lažje zvečer potegnem dve uri dalj in to počnem. In pod to tako ali tako spada društvo, ki ga trenutno ustanavljam, tako, da nekaj že bo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Recesija v naši familiji
26.1.2011 10:14:15   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
- Lahko skuterja, ki ti ga je ponujal šef parkiraš pred blokom, recimo. In se zapelješ na ta način do službe ali pa greš z busom in omejiš taksije, ker so res dražji, čeprav imaš verjetno popust.

Ne bi si upala tistega skuterja pustiti pred blokom. V naši soseski pokradejo vse, kar bi pribito. user posted image
- Lahko si spečeš tega morskega psa doma (verjemi, da je precej ceneje kot 8€/osebo)

Kaj pa vem, če je (pa pustimo na strani to, da ne znam in da bi se lahko naučila). Celotna ekonomska računica (kakor reče gdč. Velepi*ka user posted image ) pa ni kaj dosti manjša, če štejem nakup, moj čas, elektriko, vodo, čistilo, dodatke in najbrž še kaj. Ampak nevermind - I got your point.
- Lahko to leto več hodiš v second hand shop (mimogrede kje je to? Ime trgovine in približna lokacija, pliz!) in malo manj v druge trgovine, sploh razprodaje dostikrat zapeljejo punce, se mi zdi, vsaj kar sem jaz s prijatljicami okoli hodila.

Meni so second-hand trgovine že tako nekakšna majhna obsesija. Eno imamo v BTC-ju, eno pa na Viču in ti dve dokaj redno obiskujem. Se še ni zgodilo (skorajda), da bi šla ven, ne da bi našla nekaj zase. Dobro so založeni, cene so smešne, imajo pa vse, vključno s krznenimi plašči in poročnimi oblekami. Vedno najprej preverim, ali imajo tisto, kar iščem, tam - in šele, ko vidim, da nimajo, grem v navadno trgovino. To bi težko spremenila.
- Lahko poizkusite malo zmanjšat tekoče stroške - 600€ se mi zdi malo veliko, res pa je, da jaz nimam nobenega pubertetnika, tako da ne vem, koliko oni stanejo... Ampak ziher bi se kje dalo - saj lahko tudi njemu razložita čisto iskreno: sine, čez 1 leto bo spet vse po starem, to leto pa te res prosiva za sodelovanje.

Nimam česa zmanjšati tukaj. Najemnina je, kolikor je. Položnica od upravnika tudi. Vodo nam računajo po osebah, ampak četudi jaz varčujem, pa sosedje ne bodo - in bo znesek enak. Ogrevanje gre po kvadraturi stanovanja - plačala ga bom tudi, če imam radiatorje zaprte. Plina nimamo, tako, da je vse na elektriko - in je ne porabimo veliko, ker smo malo doma in ker malo pečemo in ker ne peremo vsak dan, tisti računalnik in TV pa tudi ne pokurita maximuma. Mobitel sem že tako zmanjšala za več, kakor 50% - klice v fiksna omrežja imam z domačega telefona zastonj, SMSe velikokrat pošiljam z Interneta, ker so zastonj. Imamo poceni Amis trojčka (ne, ne bomo ga odpovedali, sorry). V vrtcu jih SCT ne zanima, šolsko prehrano imamo delno regresirano (celota pač ne gre zaradi dohodka).



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Recesija v naši familiji
26.1.2011 13:28:52   
ronja
Sprašujem pravzaprav po kombinaciji obojega - kako pomagati nekomu, komur res želim pomagati in kako istočasno ne biti sama preveč prikrajšana za karkoli.

Zakon o ohranitvi energije ti pove, da to ni mogoče: da se ti ne bi bilo treba ničemur odpovedat, pa bi jima lahko vseeno pomagala iz tega, kar zaslužita in sta zaenkrat vse porabila zase in za otroka. To bi šlo, če bi imela prihranke, jima jih dala in to je to. Samo praviš, da jih nimaš.

Ne vidim nobene potrebe po tem, da sem v sorodu z osebo ali da imam neko korist od osebe, kateri želim pomagati

Sama si napisala: družina je pa le družina (poglej na začetek teme). Torej ti to ipak veliko pomeni in je to glavni razlog, da boš pomagala. Seveda pomagaš tudi drugim, samo ne boš se za druge odrekla svojim luksuzom, ker se do zdaj še nisi. tudi bivšemu zdaj ne bi dajala denarja za položnice, če bi izgubil službo, čeprav je oče tvojega otroka. ne?

jaz in moj g. Mož nimava toliko, da bi njima omogočila takšen life-style, kakor sta ga imela do sedaj in da bi midva istočasno obdržala svojega

Tega nihče ne pričakuje, ali pač? Seveda z enakimi prihodki preživljat 4 ali pa 6 ljudi ne bo šlo na enak način, razen če bi prej šparali in bi zdaj ta denar porabili za ohranitev življenjskega stila. Ker našparanega ni, je treba pač prilagodit življenjski stil, vaš in njun.

Ene čevlje za vse bi težko imela, prav tako pa bi težko kupovala ceneje, kakor že tako kupujem. Ne kupujem namreč visoko-proračunskih zadev, ker si jih enostavno ne morem privoščiti. Moja običajna obutev je iz Deichmanna. Je pa res, da lahko zmanjšam količino - in jo tudi bom, ker bom pač morala.

no, da se met tudi en par, ampak ker vem, da bi bila ti pri tem globoko nesrečna, te ne bom prepričevala. nisem rekla, da kupuj ceneje, ampak sem predlagala, da kupuj manj. Nekje bosta namreč ta denar morala dobit. In mož te bo ipak križem gledal z novimi čevlji, če njegova mama in oče ne bi imela kaj jest...  Pa če 100x rečeš, da ne delaš tega zanj.

Stanejo 2,6€ na škatlico. Ne štejem, koliko jih pokadim na dan, obstaja pa teoretična možnost (praktično bi morala najprej preveriti, preden obljubim, da je dejansko izvedljiva zame), da si zapičim v glavo, da več, kakor ene na dan ne bom pokadila.

No, vidiš: you're getting somewhereuser posted image .

Nisem jutranji človek - zjutraj ne funkcioniram. Lažje zvečer potegnem dve uri dalj in to počnem.

Sva enaki. Ampak ti povem, da ko zagusti, delam pa tudi zjutraj:). kadar je kriza, takrat pač damo svoje male muhe malo na stran, saj ne bo večno kriza, samo eno letouser posted image .

Razumem, da se ti ne da kuhat in pečt doma, samo ne se prepričevat, da je zunaj enako drago kot doma, ker to ti pa garantiram, da ni - kuham vsak dan za 4 ljudi in ti povem, da jemo navadno za manj denarja kot ti plačaš za 1 osebo - pa tudi, če prištejem tisto tableto za pomivalnistroj in tistih 14 litrov vode. Tvoj čas pa je lahko tisti 2 uri, ko kofetkaš, zanje nisi plačana... Te pa nič ne silim, samo da veš, da imaš možnost, če želiš. Lahko imaš krasnega morskega psa, ki ga sploh ni težko spečt in bo boljši kot v restavraciji in to za pol manj denarja.

Aha, če je 600€ z najemnino vred, potem to ni tako veliko, sem mislila, da imate samo stroškov toliko.

Naredi si prioritetno lestvico: obdržim amis in malo zmanjšam čike. Obdržim second hand trgovine in ukinem navadne. Obdržim to, zamenjam ono, skratka.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Recesija v naši familiji
26.1.2011 15:43:58   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Zakon o ohranitvi energije ti pove, da to ni mogoče: da se ti ne bi bilo treba ničemur odpovedat, pa bi jima lahko vseeno pomagala iz tega, kar zaslužita in sta zaenkrat vse porabila zase in za otroka. To bi šlo, če bi imela prihranke, jima jih dala in to je to. Samo praviš, da jih nimaš.

Saj nisem nikjer trdila, da se ne želim ničemur odpovedati. Pravzaprav sem celo napisala, da mi je jasno, da se bom marsičemu odpovedala. Poudarila sem samo, čemu se ne želim odpovedati, če ne bo nujno.
Sama si napisala: družina je pa le družina (poglej na začetek teme). Torej ti to ipak veliko pomeni in je to glavni razlog, da boš pomagala. Seveda pomagaš tudi drugim, samo ne boš se za druge odrekla svojim luksuzom, ker se do zdaj še nisi. tudi bivšemu zdaj ne bi dajala denarja za položnice, če bi izgubil službo, čeprav je oče tvojega otroka. ne?

To, da je ga. Tašča del moje družine (ali pa jaz njene, kakorkoli že obrneš), ni bistveni razlog za pomoč - vsaj ne v primerjavi z ostalim. Pomagala sem že ljudem, ki niso bili v nikakršnem sorodu z mano, ljudem, ki sem jih videla samo enkrat v življenju in ljudem, od katerih nikoli nisem (in tudi ne bom) imela nobene koristi (kakor se me tule takorekoč obtožuje za go. Taščo). In ja - marsikdaj sem se že odpovedala (začasno, ne trajno) marsikateremu svojemu luksuzu zato, ker sem hotela (in ne morala) pomagati.



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Recesija v naši familiji
26.1.2011 15:53:27   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Seveda z enakimi prihodki preživljat 4 ali pa 6 ljudi ne bo šlo na enak način, razen če bi prej šparali in bi zdaj ta denar porabili za ohranitev življenjskega stila. Ker našparanega ni, je treba pač prilagodit življenjski stil, vaš in njun.

Kar mi je kristalno jasno... a kljub temu ne morem prisiliti ge. Tašče in g. Tasta, da prodata katero od svojih nepremičnin, če onadva tega ne želita. Meni je skoraj čisto vseeno, kaj bo s stanovanjem in hišo. Ne trdim, da nam kaj od tega ne bi prišlo prav (zdaj - in ne ćez 20 let), trdim pa, da ne bo moje življenje nič kaj bistveno drugačno, če onadva kaj prodata.
no, da se met tudi en par, ampak ker vem, da bi bila ti pri tem globoko nesrečna, te ne bom prepričevala. nisem rekla, da kupuj ceneje, ampak sem predlagala, da kupuj manj. Nekje bosta namreč ta denar morala dobit. In mož te bo ipak križem gledal z novimi čevlji, če njegova mama in oče ne bi imela kaj jest...  Pa če 100x rečeš, da ne delaš tega zanj.

Saj sem napisala, da lahko kupujem manj in da to lahko tudi poskusim. Ravno nesrečna ne bom, no user posted image , priznam pa, da bom šla zelo težko mimo izložbe.
Naredi si prioritetno lestvico: obdržim amis in malo zmanjšam čike. Obdržim second hand trgovine in ukinem navadne. Obdržim to, zamenjam ono, skratka.

Like it. To pa bom naredila. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   [Brisano sporočilo]
26.1.2011 15:53:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Recesija v naši familiji
26.1.2011 16:01:19   
Kerensa*
Ajde, Metulj... ti živiš takorekoč točno v tistih krajih na Hrvaškem, kjer imata ga. Tašča in g. Tast hišo oz. posestvo. Daj, iskreno povej - a se ti zdi, da bi jaz tam (pa ne glede na to, ali bi imela svojo nepremičnino ali ne) preživela dalj, kakor en teden?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   [Brisano sporočilo]
26.1.2011 19:15:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Recesija v naši familiji
26.1.2011 21:33:14   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
kako kaj projekt "iskanje zaposlitve za g. Tasta" napreduje?

Nikakor.
Zdaj ga je dodatno dotolklo to, da menda niti prispevki zanj niso bili plačani kdove koliko časa. Zdi se mi, da ga je vse skupaj kar pošteno dotolklo. Doma je in... čaka na izplačilo decembrske plače.
Jaz ga ne morem nikamor odvlečt.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   [Brisano sporočilo]
26.1.2011 21:52:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Recesija v naši familiji
27.1.2011 9:47:40   
majana79
kerensa, se podpišem pod metulj, dobro se držiš user posted image

sta pa moja T&T (no vsaj tast) iz tistih krajev (vas levo od mosta čez Korano - gledano iz SLO smeri), tako da te totalno in popolnoma razumem
naša dva sta vsaj že oba v penziji, ampak smo imeli tudi take in drugačne kolobocije z njima, je pa bolj štorija za ob kavi, kot za net 

in ja, no way da zdržiš ti tam dol user posted image jaz tudi ne bi, definitivno

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Recesija v naši familiji
27.1.2011 10:05:42   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: majana79
sta pa moja T&T (no vsaj tast) iz tistih krajev (vas levo od mosta čez Korano - gledano iz SLO smeri)

Misliš most... mimo motela naravnost, proti vhodu v jezera?

Živjo, soseda! user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Recesija v naši familiji
27.1.2011 10:16:28   
barni
Ja težka je s tole generacijo naših staršev, ko so mislili, da so zavarovani kot kočevski medvedi in da e jim nič ne more zgoditi. Običajno gre za ljudi, ki so celo življenje delali po navodilih, nikoli se nič pritoževali, sprejemali kar so dobili in bili tiho. Niso se naučili postaviti zase, reševati kriznih situacij in niso posvojili misli, da se lahko vse to kar so imeli lepega dne na hitro konča. In potem so tukaj depresije, finančni problemi in vse s čimer se sedaj ukvarjate vi.

Težko je, to je res. Pa vseeno imate nekaj kapitala. Ti lahko pomagaš do neke meje, pretrgati se ne moreš, ker imaš tudi do svoje družine (to je tvoja ožja družina, ki sta jo ustavrila z g. Možem) odgovornosti. Pomagaš iz občutka dolžnosti. Že to je veliko. Samo moje mnenje je, da si morata obe strani priti nasproti.

Torej, če ti pomagaš njima, naj onadva razmislita glede svoje hčere, ki zastonj živi v njuni hiši in se vozi z avtom, za katerega dolguje kup denarja. Je težko, je njuna hči, samo ej, enkrat se vse neha, kajne? Bi lahko morda oddala v najem hišo na Hrvaškem za kako leto ali dve? Ne vem, morda tam kdo potrebuje streho nad glavo in bi celo plačeval najemnino!
Glede avta svakinje; naj ga pripelje v LJ in ga da tašči in tastu, če morata onadva plačevati zanj, onadva naj ji daste njunega dotrajanega. Ali pa naj ga svakinja proda. Ampak to ni tvoja stvar; to morata urediti onadva. Tvoja stvar pa je, da s svojimi financami to podpiraš ali pa ne. Vse ima svoje meje.

Tvoj luksuz se začasno lahko malo umakne drugim potrebam, da se vse se da. Tudi z dvema paroma čevljev lahko preživiš in če si pol leta ne kupiš nove cunje tudi, ker gotovo zdaj ne hodiš v službo naga, za poleti pa imaš gotovo dovolj robe še od lani. Prerežeš kreditne kartice, če jih imaš. Vrneš vse dolgove, ker glede na izlet v Pariz, nekaj vseeno imata z g. Možem, kajne? Samo morata tudi onadva kaj naredit za to.

Ne jima dajat denarja; kupi jima hrano, povabi ju na kosilo. Saj ne rabita veliko. Morda lahko tudi kakšne stroške doma znižata - telefon, mobitel, internet, kabelska... lej ko se mora se mora. Morda še ni tako daleč, da bi bilo vse to treba, pa zato še ne razmišljate o tem. Samo ko dejansko nimaš za žemljo...Meni se je to že zgodilo in vem, kaj vse lahko takrat postaviš na stranski tir, da preživiš. Hvala bogu pri nas ni trajalo dolgo in se je izšlo. Midva sva morala ravno tako pomagati njegovim; brezposelni mami, brezposelnemu odraslemu bratu, ki se je smilil sam sebi in z minimalno plačo očetu, ki je težko celo bajto gor držal in živel vse tri. Pa smo pregurali. Je trajalo tudi kako leto. Pa je šlo. Je bilo pa res, nikamor nismo šli, služba in domov, kaki kam ven in na kavico, ni bilo. Ne moreš brez denarja na kavo.

Je bilo tudi za njih težko, samo jaz se nisem ubadala s tem. Jaz sem takrat jasno povedala, da naj gre njegov brat delat makar preko študenta, če drugega ne dobi. In naj tašča neha pametovati, kako je na svetu hudo in so vsega drugi krivi in naj si najde makar nekaj za pospravljat, likat, karkoli kar zna kolikor toliko dobro delat. Tast je itak delal cele dneve, bil ves zamorjen, ker mu stanje še zdaleč ni bilo všeč. Normalno. On je ziheraš. In mu je bilo težko. Samo očitno ne dovolj, da bi sina brcnil v rit in ga nagnal delat. Pa priložnostno. In zaradi tega nisem imela nobenega sočutja za njih. Midva sva zidala, pa še njim sva pomagala, živela iz rok v usta, kar je ostalo je šlo za bajto. Mi grejo na živce ljudje, ki jamrajo non stop, pa nič ne spremenijo, da bi bilo drugače.

Ko bo dovolj hudo, bosta pač primorana razmisliti tudi o svojem odnosu s svojimi otroci in svojem nepremičnem premoženju. Očitno še ni tako hudo. In dokler bo reden dotok vsaj nekaj denarja, toliko časa ne bodo naredili premika v glavah. Žal.  In ti (oziroma vidva) bosta lahko dajala in s tem ne bosta nič rešila. Rešitev je v tem, da VSI nekaj prispevate k cilju. Vidva s plačilom položnice, svakinja vsaj s tem, da živi sama sebe, če ne more pomagati njima, onadva pa popustita pri čustveni navezanosti na opeko. Imeti v lasti DVE nepremičnini, ki sta praktično takoj vseljivi in jamrati kako je hudo...jao.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Recesija v naši familiji
27.1.2011 10:24:16   
Kerensa*
Hja... Ne vem sicer 100%-no, kako je dejansko, ampak zelo verjetno pa se mi zdi, da ga. Tašča in g. Tast mislita, da bo vse rešeno, ko dobita nadomestilo z Zavoda. To jima je že jasno, da bo njunega dohodka pol manj, kakor sta bila navajena do sedaj, mislim pa, da ne razumeta čisto najbolje, da bodo pa stroški ostali enaki, kar pomeni, da končne računice ni, če nekaj fajn ne spremenita.
In da ne bosta izpadla (onadva) nora in/ali nehvaležna - od mene in od mojega g. Moža ničesar ne zahtevata, se pa vidi (oz. vsaj jaz vidim), da pričakujeta. Midva sva jima najbližja, družina smo, živimo v istem bloku, pazita na najinega Mladiča - prva sva na vrsti. To je jasno tudi nama in vsemu temu sploh ne oporekava, ampak... ja, navezanost na opeko je pa v tej družini dokaj neverjetna (za moje pojme).

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Recesija v naši familiji
27.1.2011 10:27:00   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: majana79
sta pa moja T&T (no vsaj tast) iz tistih krajev (vas levo od mosta čez Korano - gledano iz SLO smeri)

Misliš most... mimo motela naravnost, proti vhodu v jezera?

Živjo, soseda! user posted image



Ne, dol, še preden prideš na Plitvice user posted image Smoljanac

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Recesija v naši familiji
27.1.2011 10:29:55   
Kerensa*
Še vedno soseda... naši so iz Drežnika. user posted image

Pa kateri ste pa potem vi, porkaduš? Grem stavit', da se naši ta stari poznajo. Tam se vsi poznajo. user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Recesija v naši familiji
27.1.2011 10:33:01   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Še vedno soseda... naši so iz Drežnika. user posted image

Pa kateri ste pa potem vi, porkaduš? Grem stavit', da se naši ta stari poznajo. Tam se vsi poznajo. user posted image



Itak da se user posted image

Se ti javim na mail, ker ZSjev ne bereš user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?