|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pijančevanje in odnos z vnuki
3.2.2011 21:58:00   
BelaBrka
Danes je prisel na obisk naš dedek. Sin je izrazil željo, da bi šel z njim z avtom v trgovino. Smo mu ustregli in prestavili sedež v dedkov avto in sta šla. Drugič v 2.5 letih sta šla takole sama skupaj z avtom nekam, zato je bilo to sinu čisto doživetje. Po kakšni uri in pol sem dedka poklicala na telefon in rekla, da grem z mlajšim sinom ven in ju vprašala kdaj se vrneta, da pridem potem po sina - stanujemo v isti ulici. Ko sta se vrnila, sem šla po otroka, ki pa je prosil, da bi še malo ostal, ker se igra. Dedek se je strinjal in sem rekla, da peljem mlajšega sina domov spat, poleg tega se je mlajši slabo počutil, zato mu je malo miru prav prišlo. Ko je mlajši zaspal, sem šla po starejšega, da ga odpeljem domov na kosilo. Sem prišla tja, je rekel, da mu je dedek obljubil, da bosta šla skupaj po babico na avtobusno postajo (z avtom) in tudi, da sta že jedla. Dedek je potrdil, tudi rekel, da je mali že nekaj malega pojedel in da ga pripeljeta potem z babi domov. Sem rekla ok in šla domov. Ko je bil čas, ko babi ponavadi pride domov, sem klicala in je babi rekla, da ravno jejo kosilo in da ga pripelje ko pojejo. Že po telefonu se mi je zdelo, da je babi nekaj spila. Kmalu zatem ga otroka pripeljala domov in ko je stopila skozi vrata, se je moj sum potrdil. Vprašala sem jo kje je dedek in je rekla, da je ostal doma, ker je pil. Na vprašanje ali je takšen vozil o otrokom v avtu je rekla da ne, da je začel piti ko so se pripeljali domov. Med tem ko so prisli domov do trenutka ko je pripeljala otroka je minila slaba ura. Na vprašanje zakaj je ona pila, je rekla, da je spila samo kozarček...
Naj povem, da smo imeli okoli tega pitja že precej težav. Moja zadnja prošnja okoli tega problema je bila, ko sem obupala nad vsemi obljubami in dosedanjimi dogovori, da ko pijeta, naj ne hodita na obisk kot tudi da ko se dogovorimo da pridemo mi na obisk, naj se vzdržita pijače, sicer gremo. In tako smo tudi delali.
Ponavadi pijeta razna nizkocenovna vina, ki so že sama po sebi strup. In babi (moja mami) mi je na moje razočaranje in strah, da se je dedek vsedel v avto z otrokom in pil in na to, da sem računala vsaj nanjo, da bo kot mama/babica ravnala bolj odgovorno, pametno, skladno z našim dogovorom in ne bo pila ko je otrok pri njima prav užaljeno zabrusila, če ji mislim zdaj kozarec pijače očitat, češ da ni nikamor šla, da ga je spila doma. Sem ji odgovorila, da mi ni pomembno ali je 10 kozarcev ali en, pomembno mi je, da je bil tam moj sin, da ne vem, ali je bil v nevarnosti, ker ne vem ali drži da je dedek začel piti še preden se je vsedel v avto ali kasneje. Ne bi bilo prvič, da bi mi lagala glede kakšnih stvari... No, zaključek je bil, da sem ji povedala, da ko gre za varnost mojega sina ne delam kompromisov, ona pa je popokala jakno, zabrusila kako ji lahko očitam, ko pa je spila samo en kozarec in še to doma in odvihrala skozi vrata. Niti od otrok se ni poslovila. Alkohol + otrok + morebitna vožnja z avtom pod vplivom alkohola zame ni opcija. Me ne zanima koliko je bilo alkohola, kdaj in kje. Otrok je bil vpleten.
Res se skušam NE vtikati v njuno življenje in v to ali je kdo od njiju pijan ali ni. Vse kar želim je, da ne pijeta, ko pridemo na obisk, ko prideta onadva na obisk in ko (kar se redko zgodi), je otrok sam pri njima. Danes se je celo prvič zgodilo, da je bil sin sam z dedkom toliko časa in bi resnično pričakovala, da bi zavoljo tega počakal, da gre otrok domov potem pa naj delata kar hočeta... ampak neeeee, onadva se ne držita dogovorov, vse po svoje in na koncu sem jaz tista grda smrklja, ki si upa postavit meje in izbirati okolje v katerem želim pustiti otroka. Jaz sem živela celo življenje v družbi od alkohola opitih ljudi, doživljala takšne in drugačne scene in svojim otrokom res ne privoščim tega, da bosta morala razmišljati ali je nekdo resno mislil, ko te je s kakšnimi izjavami prizadel v opitem stanju, ne mislim jima razlagati, zakaj se dedek obnaša kot se obnaša ko je pijan in zakaj babica govori kot kakšen lik iz čudnih filmov ko spije svoj "en kozarček". Res je, da dedek pije več kot babi, res pa je tudi, da če se ona razburja nad njim, ko je on pijan in one ne, bi pričakovala od nje, da bi tudi tisti "en kozarček" zmanjšala na 0 ali pa vsaj ne prakticirala tega "en kozarček" pred svojimi vnuki. Sicer sem zdaj zapisala, kot da babi pije vsak dan. Ne. Vsaj 1x na teden, včasih več, včasih manj, odvisno od tedna pije dedek. Babi včasih dolgo nič, največkrat pa se zgodi, da je sobota "njun" dan, ko skupaj "nazdravljata".
Zakaj sem zdaj vse skupaj zapisala...morda zato, da bi ji dala za prebrati vaše komentarje na zapisano, zato, ker mi je lažje, ko težave zapišem, zato, ker bi rada da se te alkoholne vojne nehajo, pa me stiska v želodcu, ker si moram priznat, da temu ne bo tako...
Vedno se vsak pogovor z mojo mamo, ko jo opomnim, da smo bili dogovorjeno drugače, da je rekla drugače, da je nekaj obljubljala in se tega ni držala konča tako, da mi na robu joka zabrusi nazaj kaj v stilu..."ja, jaz sem vedno *je**na, name se vsi spravljate, jaz moram vedno vse požret" itd. itd., ona nima sreče, ona nima... in odvihra skozi vrata, vrže dol slušalko ...
Enostavno ne vem več kako postopat... počutim se user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
3.2.2011 22:07:59   
botrca
Kot si sama rekla te alkoholne vojne ne bo konec. Jaz bi zaradi svojih otrok živela naprej svoje življenje, ona dva pa svoje...če si ne dasta dopovedat pol pa naj bo tako. Jaz osebno svojega otroka ni šans da zaupam takim osebam...nikoli.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu BelaBrka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
3.2.2011 22:10:06   
sanelaa
Ni dileme, nič pijače pred otrokom oz. ne rečem da si privoščiš kozarec vina ob kosilu ali večerji, ker si ga tudi midva s partnerjem rada privoščiva, ampak ni šans da otrok vidi da se pije, potem pa vozi. NI pardona!

(odgovor članu BelaBrka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
3.2.2011 22:45:54   
BelaBrka
No, da ne bo izpadlo, da sem zdaj jaz nek zmaj...resnično nimam nič proti kulturnemu požirku kvalitetne kapljice ob dobri večerji, ko je za to res neka posebna priložnost, ko se nazdravi ... IN KO SE POTEM NE SEDE V AVTO!
Absolutno pa postanem povsem znervirana, ko nekdo sredi tedna vase zliva vino iz tetrapaka kupljeno v Lidlu ali Hofru čist tko za žejo iz kozarcev za pitje soka. . . In to pri 50-60 letih. Ma to dela mladina, ko gre zvečer ven in sedi na pločniku in pije, ne pa starejši ljudje med tem ko so zraven vnuki. Da ne govorim o tem, kako človek po tem smrdi - cel smrdi, kot kakšna beznica zjutraj po celonočni žurki.

In potem se midva zvečer, ko gredo otroci spat sprašujeva zakaj je to potrebno? Zakaj se to gresta, ker sta sicer krasna človeka. Otroka ju imata neskončno rada in uživata ob trenutkih z njima. Ampak to so trenutki, ki so organizirani takrat, ko midva veva, da nista pila.
Res ne vem, zakaj je vse to potrebno...in potem še vsi ti neskončni izgovori in užaljeni izpadi. Otroka sta sedaj še majhna in jima lahko organizirava srečanja z njima, vendar bo to vedno težje.
Zadnjič smo na poti domov šli tam mimo, kjer stanujeta dedek in babica in je bil dedek na balkonu-pijan. In ko je on pijan kar kwaka na ljudi ki hodijo mimo. In ko nas je videl, je klical starejšemu (2.5 let) sinu naj pride k njemu. Sina sem držala za roko in šla naprej, ko je on začel spraševati, zakaj se ne ustavimo, da mu je dedi rekel naj gre k njemu in zakaj ga ne poslušam itd. itd. In ko smo bili že pred našim vhodom, se sin obrne k meni in me gleda s tistimi svojimi učki in prav tiho reče: "mami, žalosten sem!", pa ga vprašam: "zakaj si žalosten?", pa mi reče: "ker mi je dedi rekel, naj grem k njemu, ti pa nisi poslušala in si šla kar naprej, jaz bi pa rad šel k dediju"...in kaj naj mu odgovorim na to? Seveda bi ga pustila, če dedi ne bi bil pijan. Kaj naj mu rečem? Naj mu razlagam, da je dedi pijan in da ni dobro, da je takrat zraven...? Seveda, in prav tako bom mogla razložit, ko mu bom povedala za razloge, da ga ne pustim tja. Držim se načela, da bom do sinov vedno iskrena! Brez razlage zakaj, pa sem mu takrat le rekla, da danes ne more k dediju, da pa ga bo videl jutri...
Ampak sin je bil pa na koncu žalosten, zaradi mene...



(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 4:09:28   
ronja
Če ne moreš računat, da ne bosta pila, kadar vozita oz. pazita otroka, potem ga pač ne moreš dajat samega tja. Če bi bila prepričana, da bosta upoštevala dogovore, se bi lahko zmenili, da pač v tem primeru ne pripeljeta otroka z avtom, saj živite v isti ulici. Vozit otroka po pitju pa je nesprejemljivo (tudi brez otroka, saj lahko kakega tujega poškoduješ). Tu nimaš kaj dosti za naredit. Očitno vam sistem, ko je vse organizirano, da se vidite, kadar ne pijeta, šiba, torej ga uporabljaj še naprej. Saj ne pijeta toliko, da to ne bi bilo možno. V bistvu si navadno sami nakopljemo težave, ko bi radi še malo več. In upamo, da bo ok. Potem pa ni in smo jezni, če ni... Kadar nam je nekaj nesprejemljivo in ne moremo zaupat, da se to vpričo otroka ne bo dogajalo, pač ni prav dosti izbire.
Je pa res, da tvojega sina ne moreta tako prizadet kot sta tebe, saj si ti živela v tem, on pa ne. Pit in vozit otroka je pa še vedno nesprejemljivo, tudi če ne bi bila nikoli pijana ob njem.

Kar se tiče žalostnega sina, ker ni smel k dedku: fajn je, da ti zaupa, da ti je takoj povedal, zakaj je žalosten in seveda je bil žalosten in res je, da je bil zaradi tebe: veliko lažje bi sprejel, če bi mu ti povedala, ZAKAJ ne tisti dan k dediju. Saj otroci razumejo še precej bolj banalne razloge, če smo iskreni. Povej mu po pravici, pač prirejeno njegovim letom: tako bo on vedel, da se mu ni treba vsakič bat, da si boš enkrat zmislila tako, drugič pa drugače, ampak bo vedel, na kaj lahko računa.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu BelaBrka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 11:39:16   
kalbo
Edini pameten razlog za tvoje razburjanje je, če je vozil pod vplivom alkohola in čisto nič drugega. Najbrš se babica ni primajala z otrokom. Največjo škodo delaš nezavedno ti s svojim fanatičnim nastopom. Sem v najstniških letih nosil okoli preveč sošolcev in sošolk ki so se ga natresli do onemoglosti. Povsod tam je bil alkohol tabu.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 12:05:08   
TomTaylor
Razen če nista starša (kao) ozdravljena alkoholika in razen, če vsakodnevno popivata ali  razen če popijeta več kot deci rdečega ob kosilu, bi rekla, da močno pretiravaš.

..še malo pa se zaradi rumove rezine več ne bodo smeli vsesti v avto.


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 13:03:05   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Edini pameten razlog za tvoje razburjanje je, če je vozil pod vplivom alkohola in čisto nič drugega. Najbrš se babica ni primajala z otrokom. Največjo škodo delaš nezavedno ti s svojim fanatičnim nastopom. Sem v najstniških letih nosil okoli preveč sošolcev in sošolk ki so se ga natresli do onemoglosti. Povsod tam je bil alkohol tabu.


Torej, če bi se ga pa babica in dedek napila doma pred vnukom bi blo pa ok al kako si to mislu?
Jst sem razumela, da je avtorica takoj (že po telefonu) ugotovila, da je tudi babica pila...torej najbrž toliko pozna svojo mamo, da točno ve ali je pila ali ne...in najbrž tudi ve, kakšna je mama, če  res spije samo en kozarček ali pa je to 'en kozarček' (če odraščaš s pijancem, ti je po moje jasno v prvem trenutku, ko človeka vidiš ali celo slišiš-jst sicer nisem, ampak imam pa kr dober filing za take stvari, kaj šele nekdo, ki leta in leta to gleda)
Edina zadeva je ta, da je avtorica najbrž veliko bolj senzibilna za alkohol kot nekdo, ki ni odraščal v takem okolju in ima zarad tega določene posledice (manjša toleranca do alkohola in do ljudi, ki pijejo), posledično pa lahko pride tut do tega, da v določenih situacijah pretirava. Sam to je odvisno od situacije do situacije, ne moremo zdej kr posplošit, da pa vsak otrok alkoholika vedno pretirava, ko gre za alkohol. Mogoče je problem v intenzivnosti reakcije, ne pa tudi v tem, da sploh sme odreagirat ali ne.



_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 13:03:22   
juhica
Jaz mislim da nikakor ne pretiravaš, sej sama veš kaj naredi alkohol iz tvojih staršev... Mislim pa da je skrajni čas, da otrokoma razložiš, kaj se dogaja s starimi starši, ne smeš tega skrivati pred njima in delati iz tega tabu teme. Otroci so zelo dojemljivi in če jim na nek primeren način, ampak ne popačeno razložiš, bodo to sprejeli...Morala bi sinu nekak povedati, ne da je bil na koncu jezen nate. midva sva pri teh zadevah (tabu temah)  kr precej direktna z otrokoma, no v skladu s starostjo...

Pa še nekaj, če ne pijeta redno, zakaj morata prav tisti dan, ko prideta vnučka na obisk, pa vesta da je to predmet spora pri vas???

Ja, pri nas pa je pil stric, ki je z nami živel, in je tudi mene zvlekel v res čudne scene, sem ga morala iz lokala vleč pa čakat ure, takrat ko naj bi on mene čuval in še marsikaj podobnega in to je za otroka, ki to doživljauser posted image user posted image user posted image . Jst enostavno ne premorem nobenega spoštovanja do njega in podobnih - žal.... pa nisem noben antialkoholik, ampak stvari morajo biti v normalnih mejah - kvaliteten vinček (kozarček) ob kosilu ali večerji, brez vožnje potem, se mi zdi pred otroci čisto v redu.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 13:24:00   
pety78
Zadnjič smo na poti domov šli tam mimo, kjer stanujeta dedek in babica in je bil dedek na balkonu-pijan. In ko je on pijan kar kwaka na ljudi ki hodijo mimo. In ko nas je videl, je klical starejšemu (2.5 let) sinu naj pride k njemu. Sina sem držala za roko in šla naprej, ko je on začel spraševati, zakaj se ne ustavimo, da mu je dedi rekel naj gre k njemu in zakaj ga ne poslušam itd. itd. In ko smo bili že pred našim vhodom, se sin obrne k meni in me gleda s tistimi svojimi učki in prav tiho reče: "mami, žalosten sem!", pa ga vprašam: "zakaj si žalosten?", pa mi reče: "ker mi je dedi rekel, naj grem k njemu, ti pa nisi poslušala in si šla kar naprej, jaz bi pa rad šel k dediju"...in kaj naj mu odgovorim na to? Seveda bi ga pustila, če dedi ne bi bil pijan.


Ja, pa dober no. Tu pa že res malo pretiravaš! A je bil nasilen, bi mu kaj naredil? Mislim....
Šla bi lepo z otrokom do dedija, da ga vsaj pozdavi, ne pa da si ga tako odpeljala. A je bilo potrebno, da je bil otrok žalosten?

Vse ima svoje meje, tako tvoja starša, kot ti bi morali malo popustiti.

Vožnja pod vplivom alkohola in otrok pa seveda nikakor ne gresta skupaj. In zdi se mi, da imata tvoja starša kar probleme s popivanjem, glede na tvoje reakcije.


_____________________________



(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 13:35:50   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Torej, če bi se ga pa babica in dedek napila doma pred vnukom bi blo pa ok al kako si to mislu?
Jst sem razumela, da je avtorica takoj (že po telefonu) ugotovila, da je tudi babica pila...torej najbrž toliko pozna svojo mamo, da točno ve ali je pila ali ne...in najbrž tudi ve, kakšna je mama, če  res spije samo en kozarček ali pa je to ''''en kozarček'''' (če odraščaš s pijancem, ti je po moje jasno v prvem trenutku, ko človeka vidiš ali celo slišiš-jst sicer nisem, ampak imam pa kr dober filing za take stvari, kaj šele nekdo, ki leta in leta to gleda)
Edina zadeva je ta, da je avtorica najbrž veliko bolj senzibilna za alkohol kot nekdo, ki ni odraščal v takem okolju in ima zarad tega določene posledice (manjša toleranca do alkohola in do ljudi, ki pijejo), posledično pa lahko pride tut do tega, da v določenih situacijah pretirava. Sam to je odvisno od situacije do situacije, ne moremo zdej kr posplošit, da pa vsak otrok alkoholika vedno pretirava, ko gre za alkohol. Mogoče je problem v intenzivnosti reakcije, ne pa tudi v tem, da sploh sme odreagirat ali ne.



Mislu sem točno tko kot sm napisu. Čimprej se bo morala otrest teh traparij in nehat pretiravat. Kot sem že rekel, veliko preveč ljudi sem oživljal v najstniških letih in jih držal pri bruhanju, jih reševal pred redarji in podobno. Zanimivo je blo, da smo pili vsi, tako tisti, kjer je bila pijača tabu, kot tisti, kjer je bilo pivo vedno v hladilniku. Sam tisti, pri katerih doma je bila pijača tabu so se ga vedno usuli do mrtvega. In potem smo jih še poslušal od takšnih staršev. zanimivo pa nikol ni blo slišat...hvala, k mi sina nisi pustu v jarku v lastnem kozlanju...

Pa je moja mati veliko dala skozi zarad dnevno pijanega in nasilnega očeta. Hvala bogu je premogla toliko zdrave pameti, da zaradi tega ni delala cirkusa okol alkohola.

PS: nimam pa seveda nobene tolerance do ljudi, ki pijejo in potem vozijo.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 4.2.2011 13:39:43 >

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 13:57:27   
ronja
PS: nimam pa seveda nobene tolerance do ljudi, ki pijejo in potem vozijo.

A ni ravno to skrbelo avtorice?

PS: imamo različne meje glede alkohola in vsega ostalega: sama nisem imela nikoli slabih izkušenj z alkoholom (mislim, nihče od ožje družine ni bil nikoli alkoholik, nisem tega nikoli od blizu videla), niti pri nas niso iz tega drame delali, ampak imam vseeno precej nižje meje kar se tega tiče (meni bi bilo recimo pitje vsak dan nesprejemljivo, tudi če je malo).
Mislim, da ima belabrka vso pravico, da ne hodi k staršem, kadar pijeta, če ji to pač ni všeč - zelo verjetno ima razlog,tudi če nista nasilna. Dobro sem poznala otroka alkoholičarke, ki je vidno trpel, čeprav mama ni bila nikoli nasilna in čeprav se je vse skup začelo v kasnejših letih, ne od ranega otroštva. Ni samo fizično nasilje tisto, ki boli. In če avtorica ve, da starša postaneta druga, kadar se napijeta, pa ji taka nista všeč, nima po moje nobenih obvez, da takrat vozi otroka tja. Jaz ga tudi ne bi, če bi vedela, da so potem nezanesljivi in čudni. Pa nimam problemov, če kdo kaj spije, samo pri nas so vsi ok, noben se ga tako ne nadela, da rata zatežen ali da zase ne bi vedel. ne vem, če bi se avtorica sekirala zaradi enega kozarčka, če ta ne bi bil v narekovajih, skratka. napit se pred otrokom se mi pa vseeno ne zdi prav. Ne samo zaradi zgleda, tudi zato, ker se otroku lahko vedno kaj zgodi - magari samo grdo pade in moraš bit sposoben trezno odreagirat.

Sam tisti, pri katerih doma je bila pijača tabu so se ga vedno usuli do mrtvega.

Verjetno zato, ker pri njih ni bil samo alko tabu, ampak tudi še marsikaj drugega in niso imeli nikogar, na kogar bi se lahko obrnili s svojimi problemi... Potem so jih utapljali. Sama pa poznam tudi dosti takih, kjer je bil alko čisto normalna tema, pa so se vseeno do večkrat mrtvega natankali.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 15:29:54   
kalbo
Verjemi mi, da ni noben od teh utapljal problemov v alkoholu, samo mere niso mel. Če nekdo utaplja kaj v alkoholu je trd vsak dan. Mi smo pil na feštah, eni z mero, eni in isti brez nje.

V zgornjem sestavku pa jaz še zdaleč ne vidim samo problema vožnje pod vplivom alkohola, ampak eno veliko pretiravanje in en hud cirkus. Če bi pa staradva pila najboljše buteljke bi blo pa OK, zdaj ko pa pijeta Hoferjevo vino je pa cirkus.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 4.2.2011 15:32:15 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 20:25:25   
arabela*
Bela Brka....se popolnoma strinjam s tabo.Ni poenta v pitju, ne kolk kdo spije.
Če je otrok tam, jim je zdrava pamet, da ne bosta pila, sploh če ste to temo že predelali.
Jaz otroka takim ne bi pustila.pa naj si bo oče, mama, babica. Jaz če sem odkrita alkohol in otrok ne grejo skupaj..
Sicer pa vsak naredi po svoje.user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu BelaBrka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 20:27:17   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

V zgornjem sestavku pa jaz še zdaleč ne vidim samo problema vožnje pod vplivom alkohola, ampak eno veliko pretiravanje in en hud cirkus.


Saj ko pa pride do raznih tragedij, pa spet nihče ni kriv.
Včasih je pri takih stvareh treba pošteno "pretiravat"...user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 20:44:49   
BelaBrka
Hvala za vaše odgovore. Ronja, Juhica, Picola1, ste razumele bistvo, ki sem ga želela izpostavit. Ko sem brala vaše odgovore, sem imela občutek, da ... kako naj se izrazim... nič, samo hvala, ker ste razumele, kar sem napisala in dale svoja mnenja, predloge, misli...
KOt je rekla picola1, priznam, ker sem odraščala ob alkoholu, sem res bolj kot kdo drug, ki tega ni doživljal občutljiva glede tega. Kar se tiče nasilja, fizično nasilje zaradi alkohola sem doživljala ko sem bila še majhna punčka, kajti pil je tudi oče moje mame, s katerim smo živeli v skupni hiši. Kasneje s strani staršev fizičnega nasilja ni bilo, sem pa ob njunem pitju doživljala stiske in se ukvarjala s stvarmi, s katerimi se otrok ne bi smel ukvarjati. Obnašala sta se milo rečeno čudno, povsem spremenjeno in neprimerno. Moja mama res ni tolikokrat pila, niti ne v velikih količinah. Oče je bil vedno tisti, ki je bil glede pitja v ospredju. Moja mama ga je nekaj časa obsojala, sta se zaradi tega prerekala, mu je postavljala neke ultimate, katerih se potem nihče od njiju ni držal in podobno. Ničkolikokrat sem prišla domov iz šole in je vse smrdelo po alkoholu in cigaretih, ko sem se med vikendom zjutraj zbudila in sem očeta že po glasu slišala, da je začel dan z alkoholom in sem vedela, da ne bo nič z mirnim vikendom. V takšnem stanju se z njim popolnoma nič ni dalo pogovorit. Na prošnje, če pa le ne bi prenehal s pitjem je začel robantiti kako njemu nihče ne bo govoril da je pijan in da bo delal kar bo hotel. V pijanem stanju on žali, ponižuje, govori povsem nerazumljivo in nerazločno. Moja mami hodi iz ene skrajnosti v drugo. Od tega da ga pobira s tal ko pade v vsej svoji opitosti, do tega da tolerira da vozi avto pijan in se celo pelje z njim, do druge skrajnosti, ko postavlja ultimate ker ima vsega dovolj in podobno. Poslušam, gledam in hrabrim pa jo potem vso objokano jaz. In seveda, da se mi potem zamalo zdi, ko po vseh kalvarijah najdem še njo da pije! Zadnjič sta prišla na obisk oba pijana. Ona potem misli, da če si da zvečilko v usta, da je ne bo nihče pogruntal. In vedno spije "samo en kozarec". Prišla sta navkljub našemu dogovoru, da se ko pijeta ne vidimo. Pa nisem nič "znorela", celo nič nisem načenjala, ker nisem želela delati nikakršne scene pred otrokoma. Očetu sem skuhala čaj in ko sta šla prezračila stanovanje ker je fajn smrdelo po alkoholu. Naslednji dan sem ji omenila, da to kar sta storila, pač res ni bilo potrebno in to je bilo vse.
Po vseh epizodah ki smo jih že imeli glede tega pitja in po vseh dogovorih, mi je včeraj vse skupaj šlo čez rob, enostavno ne morem več. In ne, nisem delala nobene scene, nisem povzdignila glasu, sem povsem mirno a vendar odločno povedala, da ne morem razumet, kako se nista mogla oba vzdržat pitja do trenutka, ko otroka ne bo več zraven.
In še odgovor Kalbu: ne, mama se ni primajala skozi vrata, je bilo pa jasno, da je pila in če se pitje pozna na obnašanju, če sem jo slišala že po telefonu da je pila, bo tudi otrok opazil spremembo. Kar pa me še bolj skrbi, pa je varnost mojega otroka. Nihče ne more trditi, da je po pitju enako priseben, kot sicer. Naj bo to en kozarec, dva, liter...en kozarec nekdo prenese dobro, nekdo drug leži na tleh (če za boljše razumevanje malo karikiram).
In tudi če bi pila najboljše buteljke bi bilo moje mnenje glede tega še vedno enako. Ampak z izbiro kakovosti pijače, posegamo že drugam, kar pa ni tema tega posta.

Kar pa se tiče otroka pa mu bom razložila kaj se dogaja. Mi je bilo takoj žal, da mu nisem že takoj v tistem trenutku. Kasneje seveda nisem želela pogrevati in ga spominjati.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 20:47:35   
BelaBrka

IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

V zgornjem sestavku pa jaz še zdaleč ne vidim samo problema vožnje pod vplivom alkohola, ampak eno veliko pretiravanje in en hud cirkus.


Saj ko pa pride do raznih tragedij, pa spet nihče ni kriv.
Včasih je pri takih stvareh treba pošteno "pretiravat"...user posted image


Saraya, vedno je tako. Se mi včasih zdi, da ko v tej naši deželici kakšno rečeš proti alkoholi, se vsi počutijo ogrožene. In vsi znajo ko so pijani bolje voziti, kot kadar so trezniuser posted image


(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 20:55:40   
kalbo
Glej, meni je jasno, za razloge, ki so pripeljali do tvojih reakcij in občutkov, glede konzumiranja alkohola in jih zelo razumem. Tudi vožnjo pod vplivom alkohola obsojam in definitivno preveč ljudi misli, kot si napisala.

Sam vidim tale tvoj srd do alkohola kot problem kasneje, ko bo tvoj otrok najstnik. Zagotovo se ti bo zgodilo, da bo prilomastil pijan domov in samo od tvojih napotkov bo odvisno, al bo ležal po jarkih, al bo tisti, ki bo odgovorno poskrbel za totalka nažgane.

(odgovor članu BelaBrka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 21:28:46   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

V zgornjem sestavku pa jaz še zdaleč ne vidim samo problema vožnje pod vplivom alkohola, ampak eno veliko pretiravanje in en hud cirkus.


Saj ko pa pride do raznih tragedij, pa spet nihče ni kriv.
Včasih je pri takih stvareh treba pošteno "pretiravat"...user posted image


Točno tako.
Če bi pa napisala samo v kontekstu recimo, da je babica spila po kosilu kozarček vina in bila zarad tega mal rdeča v lička, ko je otroka pripeljala domov, bi pa vsi planili, da kako mama to dopušča!

Avtorica posta, jaz mislim, da si čisto pravilno reagirala,sploh če to ni bilo prvič in ste že imeli probleme zarad tega. Ko imaš na skrbi otroka, naj bo vsaj ena odrasla oseba, ki je trezna. Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi...

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
4.2.2011 23:17:30   
tinkatonka
Jaz imam tud tasta, ki ga rad spije, samo je takrat ko je v rožcah dobre volje , malo bolj glasno govori, ampak se skoz heca (seveda hecanje v takem, da gre nam to na živce, ker je nekako tečno), samo nič nesramen, žaljiv, ipd. Če ga vidi sin takega mu nič ne razlagam, zakaj je tak, niti ne vpraša.

Na tvojem mestu je seveda zgodba drugačna. Jaz bi vztrajala, da se z njim v avto otrok ne sme usedit, če jima ne zaupaš seveda, da pri tem nista nič spila. Se mi zdi pa malo mimo, da se nisi ustavila tam in na hitro pozdravila njegovega dedka, če te pa vpraša zakaj je čudn, pač poveš, da je dedi spil malo preveč alkohola in da takrat so ljudje taki in mu poudariš, da tak ne smeš vozit avta ipd. Ker dejstvo je, da se bodo naši otroci tudi napili, pa najbrž ne samo enkrat in ni alkohol problem, problem je zmernost. vcepit jim moramo to, da bodo pri tem zmerni in da so nulanula šoferji. Da si pa delamo utvare, da ne bodo pili, je pa neumno.

pa vztrajaj pri tem, da ne pijeta takrat, ko sta otroka v varstvu pri njima. Tu seveda mislim, na to, če gre to pitje alkohola v to skrajnost, da sta omotična ipd. Če je to kozarec vina pri kosilu, je seveda "sprejemljivo", ampak iz tvojega pisanja sklepam da gre za veliko več. Žal.

Pa srečno!!!

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu BelaBrka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
5.2.2011 15:11:26   
BellaB

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Sam vidim tale tvoj srd do alkohola kot problem kasneje, ko bo tvoj otrok najstnik. Zagotovo se ti bo zgodilo, da bo prilomastil pijan domov in samo od tvojih napotkov bo odvisno, al bo ležal po jarkih, al bo tisti, ki bo odgovorno poskrbel za totalka nažgane.


Jaz pa mislim, da hoce ona otrokom prihraniti travme, ki jih je sama dozivljala kot otrok zaradi alkohola (ko je njen dedek pil). S tega stalisca jo povsem razumem in ji dam prav, da je alergicna na alkohol.
Mislim tudi, da imata alkoholni problem njena starsa in ne ona, ki se vedno dozivlja stisko zaradi popivanja, pa tud ce je bil samo kozarcek.

Dokler starsa, predvsem oce, ne bosta priznala, da imata problem z alkoholom in poiskala pomoc, nimas ti kaj. Lahko samo stike se bolj omejis, kar pa vseeno ni posteno do otrok. Ravno tako ne delaj tabuja iz alkohola, ker se bo cez 15 let ziher primerilo, da bosta otroka prisla domov nazvizgana. Otrokom je potrebno pri doloceni starosti predstavit alkohol, da ga spoznajo (ne mislim zdaj, da se ga morajo vsipat v praksi), ampak na tak nacin, da vedo kake posledice prinasa in da ni lepo videt mrtvo pijanega cloveka. Nikakor pa ne prepovedat uzivanje, ravno prepovedane stvari so najslajse.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
5.2.2011 15:48:41   
kalbo
Se strinjam do zadnje pike.

(odgovor članu BellaB)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
5.2.2011 16:34:26   
Sanija13
BelaBrka, jaz te popolnoma razumem. Tudi sama sem živela celo življenje z očetom alkoholikom in doživljala hude stiske, posledice bom imela do smrti (psihične). Tudi vem kaj prinese vožnja+alkohol (tudi v majhnih količinah), saj sem to doživela na lastni koži. Katastrofo!!!! Zato tudi jaz ne prebavljam alkohola, razen seveda kakšen deci po kosilu. Tisti, ki vsega tega niso doživeli, ne morejo razumeti. lp

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
5.2.2011 18:44:43   
ronja
Razumeti ne moremo, vendar to še ne pomeni, da moramo nujno alko zagovarati. Saj ni treba, da sam občutiš, da vidiš, da dela štalo. Mislim, da je toleranca do njega pri nas še vedno veliiiiiko prevelika.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Sanija13)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
5.2.2011 20:43:34   
BelaBrka
Kalbo, ne mislim, da imam srd do alkohola. Prav nikoli nisem nikomur nič težila, če je spil kozarček alkohola ob kosilu, večerji, kakšni posebni priložnosti. Tudi če ga kdo malo preveč nagne na žurki, ne delam nobene scene. Se zavedam, da se bosta tudi moja sinova slej ko prej srečala z alkoholom in upam, da bo moj/najin način vzgoje dovolj uspešen, da bosta razne žurke z alkoholom vseeno preživela z dovoljšno mero odgovornosti. Vedela bosta, da mi ne bo težava, da ju pridem iskat z avtom sredi noči kamorkoli, jima plačam taxi, le da se mi ne vsedeta v avto in vozita, ali kot si ti rekel, ležita po jarkih. Vendar hvala, da si me na to opozoril. Ni nič hudega, če te vsake toliko nekdo opozori na morebitno "zgrešeno smer".
Najaa, prav to jaz trdim, ko je v bližini otrok mora biti oseba ki je takrat odgovorna zanj 100%. Še tako se prehitro kaj zgodi...
Tinkatonka, če bi se ustavila ko je on pijan bi mislil, da je vse ok, da toleriramo njegovo početje in bi pil še večkrat, tako pa vsaj ko se napovemo na obisk ne pije, ker ve da bi sicer šli. Dogovorjeni smo: trezen-otroka da, pijan-otroka ne!
Sanija13, težko je razumeti, če ne doživiš, res je! Zato se morda komu zdi da pretiravam, vendar ne bi prenesla, da bi kdaj v sinovih očeh videla tisto žalost, ko ne bo razumel, zakaj ga njegov dedek, ki ga ima tako rad žali in da pri babi nikoli ne bo vedel pri čem je.

Moja opažanja/mnenje na vse skupaj pa so, da se ta naša babi ne obnaša ravno najbolj zrelo. Že to, da je ko sem ji povedala, da ne odobravam njunega početja prav užaljeno pograbila jakno in odšla z besedami kako ji lahko očitam ta "en kozarec", da ni niti otrokoma rekla adijo se mi zdi nezrelo. Seveda sedaj ona kuha užaljenost. Ponavadi se slišimo vsak dan, sedaj od četrtka, ko se je vse skupaj zgodilo ni nič poklicala. Danes, ko je videla da prihajamo po ulici je zunaj kadila (kar je še ena stvar, za katero je že neštetokrat rekla, da bo prenehala, pa volja ni in ni dovolj trdna...), in ko nas je zagledala je na hitro zaključila in šla notri. To, da nas ni videla, ni opcija. Kar naenkrat je njena užaljenost pomembnejša od njenih vnukov za katere pravi, kako neskončno jih ima rada in kako zelo jih pogreša če jih ne vidi.
Do sedaj sem vedno bila jaz mirovnik v familiji. Ona se namuli, zameri in potem čaka. Vedno za vsakega najde nekaj, kar jo tako moti, da ji je odveč kakršnokoli srečanje. Naj bo to sorodstvo ali kdorkoli drug. Čeprav je s sorodniki skregana že več 10 let. Ne rečem, so zadeve za katere se strinjam, da bi jih nekateri s katerimi je v konfliktu morali drugače izpeljati. Ampak koneckoncev bi tudi ona morala kar nekaj zadev izpeljati drugače, pa sem (če sedaj govoriva o najinem odnosu) tudi jaz njej precej oprostila in ji ne mečem naprej, ker na tem svetu živimo tistih cca 70 let in mi reeeeeess ni do tega, da se z vsemi grdo gledam in kuham zamere. Iz tega razloga skušam sama z ljudmi vzdrževati kulturne odnose. Tukaj pa gre sedaj vse skupaj že malo pregloboko. Popolnoma nihče ji po njenem mnenju ne sme nič reči, jo na nič opomniti, v ničemer svetovati, ker ima do vseh vzvišen/ponižujoč odnos stila: "a zdaj se bom pa jaz tebi smrklja klanjala" .Kaj naj bom spet jaz tista, ki bo zavoljo ljubega miru in kulturnih odnosov ponovno delala prve korake k spravi...do naslednjega alkoholnega konflikta. Ker v 99% dosedanjih konfliktov je bil krivec alkohol.
No, če se še komu da pokomentirat, bom vesela. Prav eno malo terapijo izvajam tukaj z vami te dni user posted image . Hvala!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?