tecka
|
Oj, punce. Za cele 3 dni sem imela abstinenco od RR (interneta). Namreč, Srečku se je v petek stanje še poslabšalo in sva šla k dežurnemu zdravniku. In ker pri nas na vasi popoldne ni laboratorija, nas je pot vodila na infekcijsko kliniko, kjer sva ostala do danes. Diagnoza: uroinfekt (možnosti pa kao še meningitis ali pljučnica ). Grozno, ker antibiotik rabi 2 dni da prime (pri ušesku smo navajeni, da prime po prvi dozi). Pa vse tiste preiskave - jemanje krvi, infuzija, antibiotik v žilo, svečke, slikanja...danes je tamau samo še jokal, saj se je ustrašil vsakič, ko je videl nekoga v halji. Hb sva šla domov, pa še ko sva se preoblačila je jokal, da ga mora previti tati, saj se je bal svečke v rito . Seveda sva spala skupaj na ozki postelji, tamau se me je držal kot klop, tako da sem u n i č e n a. Sva pa zaradi bruhanja prejšnji teden doma taborila kar v dnevni sobi in danes tamau ni hotel več v posteljo... Ah, bo treba spet nekaj časa, da ga spravimo v red... Pa še en nasvet, če vas bodo kdaj pošiljali "v Ljubljano". Naša dežurna dr. je rekla, da če da napotnico za infekcijsko kliniko, da imajo tam laboratorij ločen od "sprejema" in najprej lahko testirajo kri in urin in če ni nobene potrebe, te lahko pošljejo domov. Če pa dobiš napotnico za pediatrično kliniko, pa morajo najprej izvesti sprejem, šele potem jemljejo vzorce.
|