|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Žalostna
31.3.2011 18:11:02   
watershine
ja na začetku zveze se res ne moreš pogovarjat o otrocih, to ponavadi pride kasneje ko je vsaj eden od vaju zrel za otroka, ali pa je pri vsaj enemu tako močna želja. mi2 z mojim sva to debato imela pri mojih 18 letih koje on rekel da želi biti (dokaj) mlad očka jaz pa sem rekla da želim vsaj prvega otroka med študijem.

26 let za večino ni veliko, važno je koliko se to zdi tebi-meni naprimer preveč, pa ne mislim da si ti prestara, mislim da jaz pač nebi čakala toliko časa-ampak spet na vrat na nos tudi jaz nebi delala otrok, imam pač to srečo da se od začetka dobro razumem z partnerjem da imava iste cilje in poglede kar se zadeva otrok in sem prvega rodila pri 21 letih (fant je takrat imel 25 let) in čez mesec dni bom spet rodila stara pa sem 23 let. želja obeh je bila da bi imela 3 otroke in to pred mojim 30 im letom - ampak pustimo času čas.

res se pogovorita, jaz vem da v taki zvezi nebi ustarala, nočem te plašiti ampak potem se dostikrat taki pari razidejo ko je že prepozno (ko so res že leta 35+)
da se samo ne boš takrat tolkla po glavi zaradni njega, ker sem ustrajala z njim sem danes brez otrok...

pa še to:
IZVIRNO SPOROČILO: Nenya
vem da bom verjetno napadena ampak pri določenem % parov, ki jim metoda 'on pazi' dobro služi je vzrok slabša plodnost ali pa kar neplodnost. Če se ti zgodi to, da imaš težave pri zanositvi potem 26 ni več tako zelo 'mlado'


res je mi2 sva pazila samo par mesecev pa se je prijelo user posted image pa ga ni lih zadnji hip dal ven ampak kar dosti prej.


pa veliko sreče


(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Žalostna
31.3.2011 18:24:30   
ronja
Uh, sranje je to. Zase nisem prepričana, da bi bila v vezi z nekom, ki bi tako dolgo odlašal z otrokom, če bi si jst to želela en nedoločen čas pred njim.

Se strinjam s tem - ampak ne vidim neke bistvene razlike med primeroma, razen, da pač pri eni ne more nastat po naravni poti, ampak to pri želji in planiranju itak ne igra neke hude vloge: obakrat si punci že veliko let pred fantoma želita otroka in oba fanta sta stara 31 let.

Mislim, da smo pač različno potrpežljive, različno dolgo upamo in različno veliko smo pripravljene tvegat za fanta, s katerim smo. Sama recimo ne bi šla niti v površno zvezo z nekom, ki ne bi hotel imet (nekoč) otrok. Ker sem pač ziheraš. Nikoli ne veš, koliko se lahko zapleteš - lubi je recimo bil moja "romanca", pa evo naju sad...
Vsi trije moji fantje so bili taki bolj družinski, vsi so že planirali "najine otroke" (ne takoj, samo ne pa čez 10 let), pa si sicer niso tako zelo podobni - ampak to je pa isto (dva od treh tudi že imata otroke). Mislim, da sem vedela njihova stališča vedno prej, predno sva postala par. Ampak ni pri vseh enako - je razlika, ali sta dva najprej prijatelja, pa sta si všeč ali pa takoj postaneta par. Jasno da v prvem primeru več veš o njem. Tudi je razlika ali začneš pri 15ih ali pri 30ih. Večina 15 letnikov se pač ne pogovarja o otrokih (mislim svojih bodočih), večina 30 letnikov pa.

Spokat za vsako figo ni pametno, ampak vztrajat za vsako ceno pa tudi ne.

liljana, tu ni noben hudoben, samo pač on si otrok še ne želi. Kaj naj? Ona tudi ni hudobna - samo si jih pač vedno bolj želi. Kaj na? Ene stvari (ne ljudje, kot si ti napisala) so "deal brakerji", če povzamem mateyko - to so pač tiste stvari, ki nam zelo veliko pomenijo in pri katerih bi druačne želje predstavljale nepremostljivo oviro - imet otroka ali ne, je že ena od njih.

< Sporočilo je popravil ronja -- 31.3.2011 18:27:49 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Žalostna
31.3.2011 18:27:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: watershine

ja na začetku zveze se res ne moreš pogovarjat o otrocih, to ponavadi pride kasneje ko je vsaj eden od vaju zrel za otroka, ali pa je pri vsaj enemu tako močna želja.


Meni se je bilo pa na začetku zveze najlažje. Samo jaz sem (bila) z njimi neobremenjena, v smislu, kdaj in koliko jih sploh "moram" imet.

(odgovor članu watershine)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Žalostna
31.3.2011 18:39:17   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: sakuL
...sva skupaj že več kot 9 let... živiva skupaj že 5 leto, nama gre drugače super,...

z otroki! ...edini izhod to, da mu preposto povem kaj si želim (čeprav sem mu to že res 10x na lep način) in če pač noče, odidem?

Zadeva ni zapletena. On vse to že ve, tako da so besede zaman.

Poroka je zaveza, javna pred drugimi in osebna med vama. Poročena nista. Želiš otroka. Ampak otrok je toliko bolj zaveza (javna in osebna). Noče ne poroke, ne otroka - noče zaveze oz. v enem stavku:

Kadar moški ne ve kaj bi z žensko, živi z njo na koruzi.

Ko bo srečal žensko s katero bo vedel kaj delati se bo z njo poročil in imel otroke. In to dobro veš, ker si želiš da bi ti bila tista s katero bi on vedel kaj delati.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Žalostna
31.3.2011 18:41:12   
watershine
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: watershine

ja na začetku zveze se res ne moreš pogovarjat o otrocih, to ponavadi pride kasneje ko je vsaj eden od vaju zrel za otroka, ali pa je pri vsaj enemu tako močna želja.


Meni se je bilo pa na začetku zveze najlažje. Samo jaz sem (bila) z njimi neobremenjena, v smislu, kdaj in koliko jih sploh "moram" imet.


ja to je spet tko-koliko si star ko začneš zvezo: zato bom tole citirala:
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Tudi je razlika ali začneš pri 15ih ali pri 30ih. Večina 15 letnikov se pač ne pogovarja o otrokih (mislim svojih bodočih), večina 30 letnikov pa.


ker tu je tut tko da če se že pri 15ih ali pa 18ih letih začneš maš veliko časa da jih začneš delat, da prestaviš "proizvodnjo" za kako leto ipd.
logično da če si 30+ se prej začneš pogovarjat in po vsej verjetnosti tudi prej delat...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Žalostna
31.3.2011 18:45:02   
Anonimen
Leta nimajo veze, je bilo enako pri devetnajstih in devetindvajsetih. To je odvisno, kako si v osnovi naštelan glede otrok.

(odgovor članu watershine)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Žalostna
31.3.2011 18:46:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Kadar moški ne ve kaj bi z žensko, živi z njo na koruzi.

Ko bo srečal žensko s katero bo vedel kaj delati se bo z njo poročil in imel otroke. In to dobro veš, ker si želiš da bi ti bila tista s katero bi on vedel kaj delati.



Uf.

Kadar ženska ne ve, kaj bi z moškim, se z njim poroči.


(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Žalostna
31.3.2011 20:18:22   
ronja
Kadar ženska ne ve, kaj bi z moškim, se z njim poroči.
user posted image user posted image Dobra, hehe.

Leta nimajo veze, je bilo enako pri devetnajstih in devetindvajsetih. To je odvisno, kako si v osnovi naštelan glede otrok.

Pri 19ih se že pogovarjaš o svojih življenjskih ciljih, kamor gotovo spada tudi družina (z otroki) - da ali ne, ampak pri 15ih pa z družbo po moje prav veliko ne. Ona je bila stara 17 ko sta začela in če nista bila prej prijatelja, da bi pač svakojake teme že prej obdelala, je dokaj normalno, da pač nista takoj tega ven vlačila. Pri 17ih je veliko ljudem vseeno, kaj drugi misli o otrocih. Sicer pa sta se mogoče celo to pogovarjala - in ji je povedal isto kot zdaj: da jih misli nekoč imet. To pravi tudi zdaj. Problem je v tem, ker ne on ne sakul ne vesta, kdaj ta nekoč bo in ker bi jih ona rada imela prej kot "nekoč".

tehnofil, ta zaveza igra vlogo, če vpletenim ljudem to nekaj pomeni. Midva bi se poročila, če bi to kateremu od naju kaj pomenilo ali bi videla v tem kako korist, ne pa samo en kup živcev, časa in denarja, kar vse rabiva za druge stvari (recimo za drugo zavezo oz. točkouser posted image ). Ravno včeraj sva se pogovarjala, da če ne bi mogla imet otrok, bi se poročila, ker imaš pač tako večje možnosti, da posvojiš otroka (uradno ne, ampak zbirajo ipak ljudje, ki ti baje dostikrat direkt povejo, da se jim to zdi bolj resna zaveza itd...)

Kar mi ni jasno pri tebi, tehnofil, je to, da bi v čisto identičnem odnosu svetoval drugače, če bi nekdo prej podpisal nek papir ali pa ne. Ali ločuješ tudi na "prave poroke" in "neprave poroke" (torej samo civilna ali tudi cerkvena)? Poznam nekaj primerov, ko se sploh niso poročili zaradi ljubezni ali želje bit s tistim partnerjem, ampak so samo pomagali komu prit v Slo. In imajo ta papir, pa nimajo nekega odnosa ali pa je bil bolj površen. In tem bi ti svetoval, da naj čez vse meje vztrajajo, ker so pač poročeni. Nekemu paru, kjer se imata pa zelo rada, pa nista podpisala nič, pa bi svetoval, da naj pri prvi oviri pač gre, ker itak ni nobene zaveze. Zavez si ne dajemo samo na papirju, po moje so veliko bolj pomembne tiste intimne, ki jih vesta samo tistadva, včasih celo neizrečene, pa vseeno čisto enako globoke.
Poznam veliko primerov, ki so se poročili potem, ko so imeli že otroke in vsi pravijo, da je bila poroka zgolj formalnost in ni bilo nobene zaveze ali kakega globljega občutka nikjer. Poročili so se pač, ker se jim je to zdelo bolj praktično, odnos je bil pa isti prej in potem, kar sta si obljubila, sta si itak že prej.
Ne vem, ne razumem te logike. Razumem, da se nekateri želijo poročit, da si želijo romantično poroko itd... Kot lahko razumem, da nekdo uživa v improviziranem jazzu, čeprav meni ni všeč - smo pač različni. Ne razumem pa tega, kako lahko odnos vrednotiš glede na to, ali si se odločil podpisat nek papir ali ne.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Žalostna
31.3.2011 20:25:20   
Anonimen
Ronja, ne vem, kako je pri petnajstih, ker takrat nisem imela fanta.

Potem je bilo pa zelo podobno, od prvega naprej...fanta mislim, ne otroka user posted image .
No, zdaj zgodbe najbrž ne morejo biti več enake, ker sem že stara user posted image .


Čeprav nikoli ne veš user posted image , kdaj poješ zarečen kruh, se mi pri teh življenjsko pomembnih stvareh zdi fajn, da si pustiš vrata odprta. Otroci ja, a ne za vsako ceno, pa tudi če jih ne bi bilo, se meni to ne bi zdela tragedija. Samo to je čisto moj občutek, da je otrok v mojem življenju moj bonus.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Žalostna
31.3.2011 20:29:43   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
sakuL....vidim, da imata že enega otroka......glede na ticker predvidevam.......


zgleda da ne? user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: sakuL
Jaz sem imela vedno željo imeti otroke do 25. leta (vsaj prvega).

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Žalostna
31.3.2011 20:36:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sakuL
Jaz sem imela vedno željo imeti otroke do 25. leta (vsaj prvega).


Jaz pa ne razumem, zakaj tako vztrajati pri svoji želji, zakaj se tako sklicevati nanjo? Zakaj omejuješ sebe z neko preteklo željo? Postavi se v današnji trenutek in iz njega razmišljaj, ne iz nekih preteklih želja, te so že preživele svoj čas.

Če si mene vprašal, sem vedno rekla, da bom imela tri ali nobenega. Danes imam enega user posted image , in mi je to čisto prekrasno. Mogoče bi bilo bolje, da imam tri, da bi bila komplet družina - ampak - zakaj omejevati sedanjost z željami preteklosti? In če pomislim, da je vsak fant rekel, da bo imel z mano otrok kolikor hočem (ronja, to pišem posebej zate user posted image ), veš koliko obžalovanja bi lahko danes gojila? Samo nima smisla, otroci pridejo, samo vsak tretji se rodi načrtovano (statistika, ki jo lahko potrdite z empirijo user posted image ). SakuL, veliko več možnosti imaš, da se otrok pač zgodi, kot da ga načrtuješ. Življenje ubira svoja pota, če hočeš ali ne, samo prepusti se mu.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Žalostna
31.3.2011 20:40:16   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Če si mene vprašal, sem vedno rekla, da bom imela tri ali nobenega. Danes imam enega user posted image


holy ovary, jaz tudi! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Žalostna
31.3.2011 20:44:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Če si mene vprašal, sem vedno rekla, da bom imela tri ali nobenega. Danes imam enega user posted image


holy ovary, jaz tudi! user posted image


A lahko tole prevedeš? Ne razumem user posted image .

In - kako se ti zdi, ena punčka?

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Žalostna
31.3.2011 20:59:58   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Če si mene vprašal, sem vedno rekla, da bom imela tri ali nobenega. Danes imam enega user posted image


holy ovary, jaz tudi! user posted image


A lahko tole prevedeš? Ne razumem user posted image .

In - kako se ti zdi, ena punčka?


prevod: http://en.wikipedia.org/wiki/Ovary
(aja, sveti jajčnik - kot sveti gral? - se mi zdi primerno temi user posted image  )

ena je super user posted image  mi imamo sicer specifično situacijo in o razlogih zakaj mamo eno ne bom tle romansko opisovala, ampak mogoče bomo res mel samo eno in lahko rečem, da cenim vsak trenutek in se mamo super. težko rečt a bi bla bolj srečna z več otroki in a ima smisel vztrajno sanjat o več otrocih. nikoli ne veš kaj to s sabo prinese v celoti. ko/če bo možno, bo, in če ne - zelo se mamo radi in se mamo super, torej se ne morem pritoževati user posted image  
glede želja - thread carefully, jaz pravim. sem si želela, da bi čimprej šli v slovenijo (ko smo bili na švedskem) in potem sem res šla ekspresno sem, ko je mojega očeta zbil avto in je zdaj invalid. tako da želje niso vedno fine za vsako ceno imho.. včasih me je kar mal strah si kaj večjega zaželet, da en bom fasala še kako "presenečenje"..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 31.3.2011 21:01:18 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Žalostna
31.3.2011 21:09:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

prevod: http://en.wikipedia.org/wiki/Ovary
(aja, sveti jajčnik - kot sveti gral? - se mi zdi primerno temi user posted image  )


Dobra user posted image .


ena je super user posted image  mi imamo sicer specifično situacijo in o razlogih zakaj mamo eno ne bom tle romansko opisovala, ampak mogoče bomo res mel samo eno in lahko rečem, da cenim vsak trenutek in se mamo super. težko rečt a bi bla bolj srečna z več otroki in a ima smisel vztrajno sanjat o več otrocih. nikoli ne veš kaj to s sabo prinese v celoti. ko/če bo možno, bo, in če ne - zelo se mamo radi in se mamo super, torej se ne morem pritoževati user posted image  
glede želja - thread carefully, jaz pravim. sem si želela, da bi čimprej šli v slovenijo (ko smo bili na švedskem) in potem sem res šla ekspresno sem, ko je mojega očeta zbil avto in je zdaj invalid. tako da želje niso vedno fine za vsako ceno imho.. včasih me je kar mal strah si kaj večjega zaželet, da en bom fasala še kako "presenečenje"..


Imaš prav, po moje, želje so dobre, in nas ženejo naprej..istočasno pa se je dobro zavedati, da življenje včasih pelje svojo pot in kadar se naše želje ne uresničijo, je običajno to samo znak, da žal nismo na čisto pravi poti.

Ma, filozofiram user posted image , hočem povedati samo to, da se je včasih dobro prepustiti toku življenja, ki nas pripelje na boljša pota, kot smo si jih bili samo sposobni zamisliti v najlepših željah.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Žalostna
31.3.2011 21:10:50   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: watershine

ja na začetku zveze se res ne moreš pogovarjat o otrocih, to ponavadi pride kasneje ko je vsaj eden od vaju zrel za otroka, ali pa je pri vsaj enemu tako močna želja.


Meni se je bilo pa na začetku zveze najlažje. Samo jaz sem (bila) z njimi neobremenjena, v smislu, kdaj in koliko jih sploh "moram" imet.


Na začetku zveze je najlažje ja, ko si cel v oblakih in oh in sploh. Pri nama z bivšim je trajalo skoraj 5 let, da mi je "upal" priznat, da si otrok sploh ne želi. Od začetka je že sanjaril z mano, itak sva bila še mlada in so bili otroci tam nekje... v prihodnosti. Ko sva pa malce dozorela oz. predvsem on, pa je ugotovil, da si ne želi otrok. In sva v veliki meri šla zaradi tega narazen...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Žalostna
31.3.2011 21:16:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: watershine

ja na začetku zveze se res ne moreš pogovarjat o otrocih, to ponavadi pride kasneje ko je vsaj eden od vaju zrel za otroka, ali pa je pri vsaj enemu tako močna želja.


Meni se je bilo pa na začetku zveze najlažje. Samo jaz sem (bila) z njimi neobremenjena, v smislu, kdaj in koliko jih sploh "moram" imet.


Na začetku zveze je najlažje ja, ko si cel v oblakih in oh in sploh.


Kaj pa vem, očitno sem vedno naletela na tako resne fante, ki so se v tem videli z mano. Meni je bilo vseeno - čeprav so se mogoče ravno zato tako neobremenjeno izražali.

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Žalostna
31.3.2011 21:33:52   
ronja
Zakaj omejuješ sebe z neko preteklo željo?

Mislim, da je to njena trenutna želja, če sem jo prav razumela. Lahko pa da se motim, vendar že v vseh postih koprni po otroku, ne zgleda mi to kot neka muha.

ronja, to pišem posebej zate

Zakaj zame? Saj sva bili obe na istem. In kaj bi obžalovala? Imaš toliko otrok, kolikor si jih hotela - kaj imaš za obžalovat? Da nisi mela z vsakim po 3 ail kaj?user posted image

Samo nima smisla, otroci pridejo, samo vsak tretji se rodi načrtovano (statistika, ki jo lahko potrdite z empirijo user posted image ). SakuL, veliko več možnosti imaš, da se otrok pač zgodi, kot da ga načrtuješ. Življenje ubira svoja pota, če hočeš ali ne, samo prepusti se mu.

Kaj si s tem mislila rečt? Da naj pusti tabletke in pusti, da se zgodi? Saj dokler ima kontracepcijo, se otrok ne more "zgodit". pa tudi če bi se, bi potem on ne želel, da se rodi... Pa si spet na začetku.

mateyka, "careful what you're dreaming because it someday might come true". Jaz sem dvema prijatejlicama zaželela hiter in neboleč porod in potem sta obe rodili s cr - hitro in neboleče - ampak to ni bilo glih to, kar sem jima jaz želela... Sem se kar malo krivo počutila potem - zdaj se vedno bolj precizno izrazimuser posted image .

mili, ti se lahko zezaš, ampak če midva ne bi planirala najinih otrok, bi jih imela že 10! To bi bilo pa še zame prevečuser posted image .

hočem povedati samo to, da se je včasih dobro prepustiti toku življenja, ki nas pripelje na boljša pota, kot smo si jih bili samo sposobni zamisliti v najlepših željah.

Se strinjam, vendar kot si sama rekla: če se želje kar ne uresničijo, je pa to znak, da si na napačni poti - in točno to zdaj ugotavlja sakul... Obstajata dve možni rešitvi: da spremenimo želje ali pa da spremenimo pot.

Meni je bilo vseeno - čeprav so se mogoče ravno zato tako neobremenjeno izražali.

hehe, še dva posta, pa boš prišla do tega, da si sploh niso želeli otrok s tabo, ampak so lahko malo bluzili, ker so itak vedeli, ad jih ti ne boš za besedo držala, kaka druga pauser posted image . Je pa res, da si lažje neobremenjen, če je drugi tudi. Ko je bil vame zatreskan en fant, ki si je želel otroke čim prej, sem samo bežala stran (ok, saj pri meni to ni bil problem, ker sem mela kam bežat, ampak tudi če ne bi imela, bi bilo isto).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Žalostna
31.3.2011 21:52:58   
Anonimen
Mislim, da je to njena trenutna želja, če sem jo prav razumela. Lahko pa da se motim, vendar že v vseh postih koprni po otroku, ne zgleda mi to kot neka muha.

Tako pretekla - od vedno si je želela, da bi imela prvega otroka pred 25. letom, in ker je to zdaj tu, je postala "nervozna". Prišel je dan D, pa želja še ni uresničena.

Saj sva bili obe na istem. In kaj bi obžalovala? Imaš toliko otrok, kolikor si jih hotela - kaj imaš za obžalovat? Da nisi mela z vsakim po 3 ail kaj?user posted image  

Lahko bi obžalovala to, da se želja ni uresničila, to sem mislila povedati. Tista fiksna ideja, imel bom toliko in toliko otrok, do takrat in takrat...to vzporednico sem potegnila, da vztrajanje pri željah nima smisla (čeprav so te same po sebi absolutno smiselne in kredibilne).


Kaj si s tem mislila rečt?

To, kar sem rekla, naj se prepusti življenju in njegovemu toku, naj ne vztraja toliko pri svojih željah.
Podatek sem slišala na bančnem predavanju user posted image , in ko smo naredili kratek test med udeleženci, je bil rezultat tak.


Se strinjam, vendar kot si sama rekla: če se želje kar ne uresničijo, je pa to znak, da si na napačni poti - in točno to zdaj ugotavlja sakul... Obstajata dve možni rešitvi: da spremenimo želje ali pa da spremenimo pot.

Točno to. Vztrajati pri želji sami včasih nima smisla.

hehe, še dva posta, pa boš prišla do tega, da si sploh niso želeli otrok s tabo, ampak so lahko malo bluzili, ker so itak vedeli, ad jih ti ne boš za besedo držala, kaka druga pauser posted image .

Verjetno res user posted image .
Zdaj sem o tem razmišljala, in je vedno bilo tako. Saj ni nek bistven podatek, mogoče v delu, da manj kot smo z nečim obremenjeni, lažje to dobimo.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Žalostna
31.3.2011 22:02:36   
ronja
Lahko bi obžalovala to, da se želja ni uresničila, to sem mislila povedati. Tista fiksna ideja, imel bom toliko in toliko otrok, do takrat in takrat...

Eno je, da se ti želja ne uresniči - ker nekdo drugi to zavira ali ker ti situacija ne dovoljuje tega - drugo je, če ti željo spremeniš in si ne želiš več imet 3 otrok.
Želja in fiksna ideja ni isto.

Podatek sem slišala na bančnem predavanju user posted image , in ko smo naredili kratek test med udeleženci, je bil rezultat tak.

Kateri podatek? Pa saj se nisem na blond preštrihala!user posted image

Vztrajati pri želji sami včasih nima smisla.

Za želje se navadno ne odločimo, želje pridemo. Ko nekaj delaš, kar ti je fajn, si to želiš. Ko ti nekdo zadiši, se ti zbudi spolni nagon in si ga želiš (ali pa je želiš), ko se začne tvoje telo spreminjati, se obbrne toliko in toliko ciklov in si vedno bolj odrasel, se prebuja tudi materinski nagon in si otroke vedno bolj želiš. Rečt si, da si boš nehal želet, nima smisla. To se lahko zgodi samo spontano.
Spremeniš zavestno lahko torej samo pot, želje se spreminjajo same po sebi in na to nimamo ne vem kakega vpliva. Malo že, večinoma se pa to dogaja podzavestno.

manj kot smo z nečim obremenjeni, lažje to dobimo.

Odvisno. včasih res pomaga sproščenost, včasih se je pa za kako stvar treba potrudit in takrat pomaga velika motiviranost, ki je seveda na drugi straniuser posted image .


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Žalostna
31.3.2011 22:07:19   
Anonimen
Eno je, da se ti želja ne uresniči - ker nekdo drugi to zavira ali ker ti situacija ne dovoljuje tega - drugo je, če ti željo spremeniš in si ne želiš več imet 3 otrok.
Želja in fiksna ideja ni isto.


Seveda nista isto.
V konkretnem primeru je želja otrok (za katerega ne bije zadnja sekunda) in fiksna ideja, da si ga od vedno želi do 25. leta.

Kateri podatek? Pa saj se nisem na blond preštrihala!user posted image

Da se samo vsak tretji otrok rodi načrtovan, ostala dva prideta, ko si onadva želita.

Za želje se navadno ne odločimo, želje pridemo.

Kakor kdaj. Pol pol, po moje.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Žalostna
31.3.2011 22:09:32   
Anonimen
Odvisno. včasih res pomaga sproščenost, včasih se je pa za kako stvar treba potrudit in takrat pomaga velika motiviranost, ki je seveda na drugi straniuser posted image .


Kaj pa vem. Po mojih izkušnjah (sem že stara user posted image ), je kombinacija obojega. Ni uresničene želje brez vložene energije, in ni doseženega cilja, če ni prisotna vsaj minimalna želja. Nikoli pa nezadostuje samo eno ali drugo, ali forsiranje enega ali drugega. V tem smislu tudi dojemam sproščenost.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Žalostna
31.3.2011 22:13:49   
ronja
Kaj bi ji torej ti svetovala - konkretno? Naj še par let čaka, če bo on pri 35ih razmišljal kaj drugače? Naj ne omenja otrok, da ne bo težila in da naj si jih neha želet?

Stara je 26, torej je za njeno fiksno idejo itak že prepozno. Želja je pa ostala. Čakat več let se meni zdi kar malo težko... sploh če ne veš, kak bo izid. On pa tudi ne ve, kdaj bo pripravljen, tako da ji verjetno ne more kaj dosti pomagat... Smotana situacija.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Žalostna
31.3.2011 22:19:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Kaj bi ji torej ti svetovala - konkretno?



Naj uživa v pomladi user posted image .
Naj se ne obremenjuje z otrokom, niti fanta ne z njim.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Žalostna
31.3.2011 22:25:02   
ronja
Ok, kaj bi svetovala sebi, če bi si ti želela seks, tvoj fant pa ne? Naj uživaš v pomladi in fanta ne obremenjuješ s seksom? Zakaj bi bili ti dve želji tako drugače vrednoteni?

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?