|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
8.4.2011 11:53:01   
*miska.mcc*
pikatara, mojemu so jo dolocili pri enem letu in par mesecev. user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
8.4.2011 12:10:44   
aprilčica07
Saj jaz pri Juliji tudi nisem opazila, kašnih večjih sprememb vedenja (divja, neubogljiva in polna energije je bla tudi prej) user posted image Ta zdravila ima pa dobra dva meseca (ponavljajoči bronhitisi, dihalne stiske, sum na alergijo). Trenutno smo na 3x2 vpiha dnevno, Ventolin in Floxitide. Je namreč vsa prehlajena in smo povečali dozo.
Opozorili so nas pa le na to, da naj po vpihu sprat ustka oziroma oprat zobke. Za ostalo pa nič.user posted image

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
8.4.2011 12:22:56   
Leela
moj je dobil Flixotide pri letu in pol. Mislim, da je postal malo bolj živahen. Ena možnost je direktno zaradi zdravila (stranski efekt), druga je pa ta da lažje diha in ima zato več energije. Je živahen ampak zaenkrat, pri 2h letih, v mejah normale. Tudi v vrtcu rečejo, da je živahen ampak čist obvladljiv, tudi tašča, ki ga čuva pravi da je priden (največ ga ima ona zaradi bolezni). Spi vredu (kadar je na ventolinu tudi kakšno noč nori okrog).

zaostanek v rasti sem jaz razumela, da je 1-2 cm v totalu, ki jih kasneje nadoknadijo. Zaostanek v rasti, če se astma ne zdravi je 15 cm.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
8.4.2011 12:29:31   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin

naš 3letnik od januarja dalje jemlje Flexotide. Po 14 dneh se je vedenjsko popolnoma spremenil. Ima še katera podobne izkušnje?


je možno

bombonček posplošuješ. Hiperaktivnost je navedeno kot stranski učinek pri zdravilu. Tja ga sigurno niso zapisali zaradi lepšega. pri mojem otroku je tudi tašča ugotovila, da je bolj živahen. To je pač močno zdraviloSe pa strinjam, da je pri zdravljenju obvezno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
8.4.2011 19:10:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Leela)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
8.4.2011 21:50:18   
pelin
K sreči sama pri svojih otrokih nisem imela izkušenj z Ventolinom in podobnimi zadevami, sem si jih pa nekaj nabrala v službi. V zadnjih letih je v našem območju  abnormalna porast astme pri otrokih in s tem tudi uporaba  Ventolina. Z njim sem se pobližje srečala preko fantka, ki je imel s seboj  v nahrbtniku ventolin, ker so se pri njemu napadi astme pojavljali tako iznenada, da jim je zdravnica svetovala, da naj imajo zadevo ves čas pri roki. Kljub temu, da v vrtcu uradno ne smemo dajati zdravil, smo se s starši dogovorili, da v izrednih kritičnih  primerih otroku pomagam pri jemanju Ventolina.Ko sem prebrala priložena navodila in predelala nekaj člankov, sem se naravnost  zgrozila. Tale zadeva ima v resnici grozljive stranske učinke in vse to nakladanje o zastoju rasti, hiperaktivnosti in podobnem ni nobena izmišljotina. To mi je potrdila tudi naša pediatrinja, ki sem jo vprašala o tej zadevi. Povedala je tudi, da kljub temu, da je po eni strani tako škodljiva , je po drugi strani še vedno eno izmed najučinkovitejših zdravil za otroke z astmo.  Verjamem, da če imaš pred seboj otroka, ki težko diha ali hlasta za zrakom, ne pomisliš na vse to, temveč mu želiš v prvi vrsti čim prej pomagati...tudi jaz bi...user posted image  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
8.4.2011 21:55:35   
*miska.mcc*
pelin, moj mali je ze tak. vedno im povsod ima pumpo v zepu.  kaj pa nja, ko ga kar na 1x zagrabi in se zacne dusit????user posted image

zdaj bom pa cela presrana.
kaj pa kaka zelišča. slisala sem, da ena rastlina, oz, čaj iz nje res pomaga proti astmi. mislim, da je lapuh. ima katera izkusnje?


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
8.4.2011 22:20:40   
petrazg
Zdej, ko tole berem ste me pa kar malo prestrašile... Naš drugi fantek , je tudi alergik (na mačjo in pasjo dlako) in astmatik in jemlje flexotid 2x dnevno 1 vpih. Ventolin zelo redko, oz. takrat , ko ima težave z dihanjem. Kar pa je zelo redko odkar imamo zdravila. Flexotid mu je oz. nam je res bistveno olajšal življenje. Mi smo probleme imeli predvsem med spanjem, ko je hropel oz. zelo težko dihal. Predno smo dobili zdravilo, smo ga enkrat morali peljati na urgenco, ker se nama je doma začel dušiti (alergijska reakcija zaradi neupoštevanja navodil obiskov), bil je ves zelen, siv okoli ust , sapo je lovil z zadnjimi močmi ... ne želim nikoli več tega doživeti. Ampak sedaj vsega tega ni več, ponoči lepo spi, in tudi kužke in mucke smo začeli božati po navodilih zdravnika... in smo brez problemov.  Kaj hočem povedat, je veliko bolj živahen kot njegov starejši bratec, prava mala energijska bomba, ampak nič posebnega, nič neobičajnega...če je to zaradi zdravila, če bo manjši 2 cm , ko odraste... naj bo. Samo ,da lahko normalno diha in nima problemov. 

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
9.4.2011 21:39:33   
Leela
miska.mcc

nekaj sem prebrala o alt_ernativi (ki pri nas ni zelo cenjena bi rekla) in naj bi zelo pomagale dihalne vaje oz. bujtekova metoda vaj za dihanje. Vem da imajo te vaje pri društvu pljučnih bolnikov in v astma šport (pogooglej). Pomagala naj bi tudi akupunktura in metode sproščanja. Sama nimam s tem izkušenj, ker je tamal še premajhen. Pri hrani naj bi pomagal kofein in pekoče zadeve (za odrasle seveda). Pa materina dušica tudi (meni je to gospa od J.u.s.t.a povedala, ki je sama imela hudega astmatika, vsaj tako je rekla, seveda lahko katera druga firma)
Zdravniki dajo seveda zdravila. Ne vem zakaj tudi alt_ernative ne promovirajo (farmacevtom to seveda ni v interesu)

aja pa na internetu sem prebrala, da je kozje mleko dobro za astmatike (moj ga noče piti)

< Sporočilo je popravil Leela -- 9.4.2011 21:44:11 >

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
10.4.2011 21:50:54   
Ulaa
Mi imamo Flexotide ze dve leti in eno leto Singulair. Ja, mali je navit kot ura - ampak nisem pomislila, da od zdravil. In po mojem tudi ni. Je pac bistveno bolj gibljiv kot je bil starejsi v nejgovih letih.

Glede stranskih ucinkov o zastoju rasti: mene samo gledajo kaj mu dajem za jest, ker je pri treh velik toliko kot povprecen 4 letnik - s tem, da ni nek ljubitelj hrane, ampak je bolj zato ker mora. Tako, da mi nimamo teh izkusenj.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
12.4.2011 17:54:03   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

seveda prvič slišiš. to pa zato, ker seveda ni res.
pri nekaterih otrokih pač sovpadeta dve stvari naenkrat in starši se največkrat odločijo (odločimo), da obtožimo tisto, kar je nam lažje.


Zdaj se pa moram tudi jaz oglasit... moja ta večja res ni ravno angeljček- ampak mi imamo laringitis od jeseni do pomladi skoraj vsak mesec in takrat moram na začetku 2 dni dajat Flexotide- kaj potem porečeš na to- tiste dva dni je nervozna, nespeča, namesto, da bi počivala dobesedno noriiii... tako je še 3. dan (čeprav brez vpihov) 4. dan pa se normalizira...in enako kot pri vas Nalin- podočnjake ima do tal, telesno utrujena, hrope- kašlja, miruje pa ne... mislim, da nihče ne pričakuje tega od nje, ker samo upamo, da ne bo najhujšega in bo treba zaradi slabe saturacije v bolnišnico...pa vendar... Nalin, se popolnoma strinjam s tabo...jaz bi povprašala o zamenjavi zdravila- žal pa so vsi kortikosteroidi na enaki osnovi.

Pa vendar sem tudi sama že od otroštva astmatik in po drugem porodu se mi je astma drastično poslabšala in imam tudi jaz kortikosteroid- ki pa tudi meni kot zdravilo ne paše- povzroča prav tako razdraženost, nespečnost, motnje v hormonskem sistemu... a žal, blaži tudi vnetja pljuč- in pri astmi je tako, da novi napadi izzovejo nove napade in kortikosteroidi preprečujejo nadaljna vnetja pljuč... imaš pa morje kortikosteroidov na voljo- povprašaj pediatra, eni so dvokomponentni in meni so zamenjali 3 vrste, preden sem dobila tega, ki pljučkam odgovarja...meni pa malo manj... pa vendar upam, da bo šlo stanje enkrat nazaj in bo bolje...

Vsekakor se splača vprašat in povedat... pa izbrat drug kortikosteroid, če jih morajo pač po sili razmer nujno jemat- tudi pri odraslih je tako- poveš, da ti ne ustreza, da se slabo počutiš in menjaš dokler ne najdeš ustreznega- jaz sem imela Flexotide (enokomponentno), Symbicort (dvokomponentno), Foster (dvokomponentno) in sedaj imam Seretide (dvokomponentno)...res da je za odrasle, a vprašat ni greh- vsi imajo pa stranske učinke in je res biti bolje brez, a če ne gre...



_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
12.4.2011 19:22:18   
*miska.mcc*
no, danes je imela Nina cepljenje. in sem P povprasala zaradi Tadeja.  imamo reeeees super pediatra in mu popolnoma zaupam.
no, rekel je, da NE VERJAME, da bi zdravilo povzrocalo take stranske ucinke. ampak ni trdil, da nikakor ne more biti res.
pač je rekel, da ce bi zelela zamenjat pumpo z diskom ni nikakrsnega problema. samo ne danes, ker mu je crknil racunalnik user posted image !

naj  ko mu bo zmanjkalo flixotida prinesem listek in na listek napise flixotide DISKUS.user posted image
vam porocam. verjetno bom sla v petek ali ponedeljek.


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
12.4.2011 22:12:39   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: ČebelicaMaja

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

seveda prvič slišiš. to pa zato, ker seveda ni res.
pri nekaterih otrokih pač sovpadeta dve stvari naenkrat in starši se največkrat odločijo (odločimo), da obtožimo tisto, kar je nam lažje.


Zdaj se pa moram tudi jaz oglasit... moja ta večja res ni ravno angeljček- ampak mi imamo laringitis od jeseni do pomladi skoraj vsak mesec in takrat moram na začetku 2 dni dajat Flexotide- kaj potem porečeš na to- tiste dva dni je nervozna, nespeča, namesto, da bi počivala dobesedno noriiii... tako je še 3. dan (čeprav brez vpihov) 4. dan pa se normalizira...in enako kot pri vas Nalin- podočnjake ima do tal, telesno utrujena, hrope- kašlja, miruje pa ne... mislim, da nihče ne pričakuje tega od nje, ker samo upamo, da ne bo najhujšega in bo treba zaradi slabe saturacije v bolnišnico...pa vendar... Nalin, se popolnoma strinjam s tabo...jaz bi povprašala o zamenjavi zdravila- žal pa so vsi kortikosteroidi na enaki osnovi.




Meni so rekli, da je lahko hiperaktivnost oz. hiperkinetičnost v takšnem stanju tudi ravno zaradi bolezni same. Ker otrok ne more normalno dihat, se matra in je pol zaradi tega nervozen, nemiren, nespečen...


_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
12.4.2011 22:27:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
12.4.2011 22:29:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
12.4.2011 22:29:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ČebelicaMaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
13.4.2011 13:06:52   
ronja
Zdravila imajo vplive: jaz sem se po Ventolinu tako tresla, da se nisem mogla umirit! Pa sem se hotela! Enostavno, kot bi bil čisto pod adrenalinom. Pri Berodualu teh problemov nimam, recimo. So lahko malo različna zdravila, pa enim paše eno, enim drugo. Meni je bil Ventolin sicer fajn, ker je delal - vseeno sem se rajši tresla kot pa ne dihala. Ampak vseeno je pa še boljše, če se ti tudi trest ni treba. Spala pa nikoli nisem dosti in ne vem, koliko je bilo od tega, ker nisem mogla dihat, koliko od zdravil in koliko od moje narave.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
13.4.2011 13:09:09   
ronja
Samo še to: razumem, da zdaj mora jemat in potem bo sledila pavza - ampak če se le da, naj bo otrok brez zdravil. ker danes dostikrat vsi dobesedno zahtevajo, da nekaj jemlješ, če imaš astmo. Pa NI  treba! Lahko vzameš zdravilo, kadar imaš napad, ni pa treba non stop nekaj not filat. Če napadi niso zelo pogosti (kar se da precej omejit z življenjskim slogom - izogibanje alergenom, šport, zdrava prehrana,...), potem to super laufa.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
13.4.2011 14:22:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
13.4.2011 14:25:11   
*miska.mcc*
naš vzdrži 3-4 dni brez flixotida. ampak se mu pol astma tako poslabsa, da je 1 teden na trojni dozi.user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
13.4.2011 14:34:39   
ronja
ja, saj ne pravim, da naj ne jemlje. Samo povem svojo izkušnjo - tudi sama imam astmo in ne samo alergij - imam pač oboje - winning combinationuser posted image . Je pa meni ostala po bronhitisih, ki so se sprevrgli v pljučnico, ki je noben ni pogruntal in je bila malo predolgo nezdravljena... Prav je, da si pljuča opomorejo, ker sicer se tudi srce matra, če pošilja kri v zabasana pljuča, ki je nimajo kam dat (krvi namreč). To se je meni dogajalo, ekr je bila moja mami še ful bolj proti zdravilom in ni hotela, d ajih jemljem tudi takrat, ko sem imela napad. Potem sem mela pa s srcem težave. Zato je sploh ob napadih obvezno treba vzet zdravilo. In kadar so ves čas problemi, je tudi treba dalj časa jemat, da se vse zrihta.

Ampak kasneje, ko boš videla, da gre brez, pa se ne daj prepričat, da nekaj rabi za "uravnavanje astme", za to, da bo "stvar pod kontrolo". Ker astmatiki nismo vedno taki butci, da ne bi vedeli, kaj nam telo govori (koliko ga poslušaš, je drugo, predno me kdo za jezik pocuka;) - in ko rabiš, vzameš in je ok. Pljuča si kar dobro opomorejo - če mene kdo vidi plavat pod vodo, noben ne verjame, da imam astmo. Tudi moja os. zdravnica zdaj pravi, da imam pljuča 16 letnice. Pa sem imela včasih kar pestro in res ornk probleme z astmo, bila parkrat v bolnici in prestrašila precej zdravnikov na urgencahuser posted image . Pa sem zdaj live and kicking in kot vidiš, mi nič (razen časa) ne manjkauser posted image . Tako, da te malo potolažim.

Ne velja samo za astmatike - poznam dva sladkorna bolnika, brata in sestro: ona je inzulin jemala v skladu z zdravnikovomi predpisi - točno določene čase, točno določen odmerek, vse... Ful disciplinirana. Ves čas ej imela probleme. On je jemal, kadar je čutil potrebo - nekaj časa je bilo to vsak dan, nekaj časa različno - tudi odmerek si je malo priredil - in je imel boljše urejeno sladkorno kot ona...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
13.4.2011 14:35:05   
Leela
Ker gre pri astmi za vnetje v plučih je glih fora flixotida in podobnih zdravil da to vnetje blažiš. To zdravilo pa moraš redno jemati drugače nima učinka. Ventolin je bronhodiletator in se ga jemlje samo pri "napadu" astme. Flixotide se pa jemlje, da do teh napadov sploh ne pride oz. se močno zmanjšajo.
Mislim, če ga ne rabiš hvalabogu. kakor sem  jaz brala in so mi povedali pa so posledice nezdravljene astme lahko hujše kot stranski učinki zdravila. Tudi trajna poškodba pljuč. Treba je najti optimalno kombinacijo: da koristi, hkrati pa ne škoduje preveč.
Jaz osebno se opustitve zdravila samostojno pri otroku ne bi upala. Pri sebi veliko prej.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
13.4.2011 14:49:42   
ronja
leela, se strinjam, pri otroku smo veliko manj pogumni kot pri sebi in vem, kako deluje katero zdravilo, sem jih kar precej imela "čast" sprobat, vem, da sta to dve različni zdravili in zakaj je katero. Se strinjam z vsem skupaj.

Vendar mene še zdaj nekateri opozrajajo na "posledice nezdravljene astme" - ampak jaz vem, če imam skoz probleme ali pa če jih nimam. Na srečo sem imela srečo s pulmologi in z osebno zdravnico in vedno najdemo nek kompromis in me ne silijo ves čas jemat. Vendar sem naletela tudi na take, ki so želeli, da ves čas jemlješ, čeprav si bil ok brez. kao da je cilj to, da nimaš več nikoli nobenega napada. To je meni brezveze. Rajši imam en napad vsake toliko, ki ga itak lahko lepo ustaviš, če pravi čas vzameš zdravila, kot pa da sem ves čas na teh protivnetnih.

Fora je v tem, da astme ni treba ves čas zdravit - ko se umiri, si komot brez. KO pride obdobje, ko je štala, si spet gor. Ta nihanja so normalna in meni se zdi škoda bit non stop na zdravilih, če ni treba.

Treba je najti optimalno kombinacijo: da koristi, hkrati pa ne škoduje preveč.

Točno tako. Vendar farmacija včasih majčkeno napihne določene zadeve in milo rečeno rahlo zamolči stranske učinke. Za Claritin so meni ves čas govorili, da nima stranskih učinkov, kot so zaspanost, utrujenost,... Jaz sem se pa komaj vlekla okoli, pa sem sicer bolj energično bitje. POnovne študije kažejo, da je to zelo pogost str. učinek, ne samo v 1%, pa tudi če bi bil1%, si ti lahko med njimi. Zato je treba str. učinke vseeno vzet resno. Po nobenem drugem zdravilu nisem imela teh str. učinkov, tako da ni bil placebo efekt (sem bila tudi premala za to). Rezultat: tega nisem jemala, čeprav mi antihistaminiki na splošno lahko prav pridejo. Ampak ne v tej obliki. kar hočem povedat je: če je str. učinek zelo neprijeten za otroka, bo ta prej ali slej zdravilo opustil - zato se splača bit pozoren na to.

Vedno je pametno pretehtat + in -. Ko sem bila mala, je bilo moderno zdravilo Intal. Blazno smotano, v prahu, v kapsulah, ki si jih preluknjal in potem z enim ventilatočkom vdihnil v pljuča. PO tistem sem jaz obvezno vsakič dobila napad, ker mi je pač ta prah razdražil pljuča. In sem nehala jemat na lastno pest, čeprav ne bi smela. Ampak sem bila potem boljše brez, kot prej z. Čeprav to po njihovem mnenju ni možno.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: astma, flexotide--> hiperaktivnost?
13.4.2011 15:00:20   
Leela
Ja ronja vidim, da poznaš (žal). saj bo pa kakšen drug prebral.

Ja res je pri otroku zoprno ekperimentirat. Trenutno je tako, da je bolje da jemlje flexotide kot pa medrol v žilo vsak mesec. Grem pa tudi še k drugi pulmologinji na pregled, ker sem dobila pri njegovi čisto premalo informacij.
Tudi se sprašujem, če bi dejansko bilo potrebna taka uporaba zdravil, ker zdravniki samo napišejo zdravilo in čao. Nič o alternativi, s čim si še lahko pomagaš. Tudi na splošno. Ker s zdravili ponavadi samo gasiš požar, vzroka pa ne odpraviš. Je velikokrat tako.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   [Brisano sporočilo]
13.4.2011 15:02:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?