|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:53:13   
valči
Moj prvi otrok je podoben od Seven-Jakobu.Je namreč nemiren v spanju in se pogosto zbuja še pri 2.5 letih.Drugi otrok pa njegovo pravo nasprotje.Je mirnega spanca in že od 1.meseca prespi vso noč brez težav do 8. zjutraj.
Torej so spalne navade izključno prirojene,zapomni si!Če te punčka rabi te rabi in daj ji to,kar najbolj portebuje,tvojo bližino;).To,kar ti delaš,sem samo enkrat poskusila in mi je še to žal.Ni mi žal za prečute noči,saj je moj otrok,ki ga imam neskončno rada,ko bodo zrasli,bom hrepenela po cartanju,pa kako hitro!Čudovito je napisala SanjaS?,mislim da:ups: in se z njo strinjam,žal pa s tabo ne,pa vem kaj je to nespanje in nemiren otrok ponoči.

Par dni nazaj se je preselil iz najine zakonske postelje v svojo sobo,pa še se tu in tam zbudi,medtem ko hčera spi sama že od drugega meseca

Ne mi zamerit,samo ne strinjam se,ker te rabi:metulj:

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:56:56   
Ajnaa
Pri nas je ista zgodba. Ima 6 mesecev. Ne zaspi sama v posteljici. V moji veliki postelji pa so njene sanje najlepše. Ponavadi mi zaspi na zizi, včasih že tudi samo ob meni, kar si štejem v veliko čast, saj sem mislila, da nikoli ne bo šlo brez zize. Večkrat jo potem prestavim v njeno posteljio, saj želiva imeti z njenim očkom v postelji tudi malo prostora za najino cartanje, vendar se pogosto ob premikanju zbudi. Sedaj, ko je posteljica dvignjena na najvišji nivo in ograjica spuščena, ji še lahko na hitro potisnem dojko v usta, 3x potegne in zaspi. Ampak bo vsak čas treba spustit ležišče niže, saj se že dviguje. Potem se ne bom več mogla sklonit do nje in ji dat zizo. Imate kakšen nasvet?
Pa še nekaj: ko zaspi na moji postelji in se jaz zmuznem stran, me je strah, da se bo prebudila in se s prekopicevanjem (kotali se že na trebuh in hrbet) sparvila na tla. Vedno jo obložim s povštrom, ampak strah je vseeno. Ve jih kar pustite?
Mogoče še eno vprašanje: Zakaj se mi vedno po večernem uspavanju čez eno uro zbudi, nato pa spi lepo naprej do 2?
Je pa res, da so otroci različni in eni rabijo našo bližino bolj kot drugi. Dajmo jim kar si želijo, saj že sedaj vidim kako hitro odrastejo in bomo kmlu pogrešale njihove ročice in smeh na obrazu, ko spijo ob nas.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 21:57:41   
Marogica
Očitno sem jaz edina, ki se bom spravila v "levji brlog". Sem mnenja (MOJE OSEBNO MNENJE), da če je otrok zdrav, sit in previt, lahko pri določenih mescih zaspi sam in tudi celo noč.
Mi smo naša oba dajali VEDNO spat v svojo posteljico, ki je bila prve 3 mesece v najini spalnici. Vendar je že to bil neke vrste "red". Otrok je vedel, da se tam spi. Kljub utrujenosti in zbujanju na dve uri, sem vstala in ju dala v njuno posteljo, kasneje v sobo. Velik napor, predvsem zame, ki bi morala redno in vsaj 8 ur spati (iz zdravstvenih razlogov).
Imaš prav nesy, otrok se najlažje pomiri na "zizi", vendar sem razmišljala, kaj pa bo kasneje, ko ne bom več dojila? Navajala sem ga tudi ćez dan-ko je bil čas za spanje, sem ga odnesla VEDNO v posteljo, da je ločeval budno stanje-spanje (gre za lokacijo, ki jo dojenči začnejo hitro dojemat-sem prebrala).
Tudi pri nas je bilo nekaj dni jokanje(vendar vsaki dan manj), seveda sem ga vzela v roke in ptolažila, ker se mi je smilil in kaj je bilo? Ko sem ga vzela v roke, je utihnil. Torej ni bil lačen, ne moker, želel si je cartanja. Boste rekle, seveda, saj je tako majhen, saj ga moraš cartat. Da vam povem punce, mi ga cartamo ZELO dosti (no oba), vendar, ko se gre spat, se opravi večerni "ritual" in le tako se vzpostavi "red". Povedano zelo hladno, vendar boste videle, da otroci pri vseh stvareh potrebujejo red ali pa pravila, kakor jih pač hočete imenovati.
Seveda nisem zahtevala, da 3 mesečen otrok spi celo noč, kje pa, vendar je to, da zaspi sam v svoji postelji, bil začetek. Ta prvi je prespal celo noč pri 6 mes, ta drugi pri skoraj 5.
Se je pa ta naš "red" tudi nadaljeval. Kjerkoli smo bili in še kako lušno je lahko bilo, mi smo se ob 19.00 uri spravili domov, da je bil otrok do 20.00 v postelji. Več kot eno leto, vsaki dan. Potem se je ta večji navadil, da me sam opomni, da bi šel spat, tamali (8 mes), pa si tako riba očke, ko je 19.30, da je joj.
Ti povem, da sem kot naspana mama dosti boljša mama, manj nervozna in se dosti bolj aktivno posvečam svojima fantkoma, kot pa če bi se vsa neprespana "vlačila" kot megla čez dan. Predvsem, če imaš dva otroka različne starosti, tako kot jaz.
Nesy, jaz sem si vedno govorila: bolje nekaj dni "trpeti", kot pa eno, dve ali več let ne spati. Mogoče egoistično, vendar sem jaz mnenja, da je določen egoizem zdrav in normalen. Na svetu nismo samo, da bi ZA OTROKE živeli, temveč tudi Z NJIMI živeli. To pa je velika razlika.
Zato ti pravim vztrajaj.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:03:58   
corfu
Marogica:bravo::bravo::bravo:

Kot bi pisala našo zgodbo!!!

En red mora biti, ampak že od samega začetka, ne pa čez noč in to šele pri šestih mesecih.To je moje mnenje. Zdaj pa bombandirajte:)

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:06:31   
Marogica
:):):)corfu :):)

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:08:01   
Anonimen
corfu, zakaj bi se bombardirali, saj vsak dela po svoje in kot sam želi :) Meni je fino prebrat, kako druge počnete eno in drugo, saj zase najdem mnogo koristnega in uporabnega, seveda pa kljub temu delam po svoje - kot je na primer tudi uspavanje mojega dojenčka :) Ta forum verjetno ni bojno polje ampak neke vrste enciklopedija, vsaj jaz ga tako dojemam :)

(odgovor članu nesy)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:12:20   
Ro-La
Marogica, ne strinjam se s tabo, niso vsi otroci enaki. Naš je prespal od 14 dneva do 8 meseca celo noč, potem pa kr naenkrat jamranje, histerični jok, da sva ga morala zaradi tega zbudit, pa spet jamranje, pa jok,.....na približno pol do ene ure. Do takrat je zaspal sam, prvo sva se podojila, nato sem pa ga dala v njegovo posteljico (še budnega) in je lepo zaspal. Potem pa naenkrat nič več.

Nisem naspana, nisem nervozna, sem pa vseeno dobra mama;)

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:12:33   
HuAnita
Zakaj bi se bombardirali?:zmeden2: Vsak ima pač svojo zgodbo in mnenje...
Tudi mi smo imeli pri 5m vzpostavljen red, je sama zaspala, brez dojenja, ni je spala 6 ur v kocu, ob cca 1.00 sem jo podojila, pa je včasih potegnila do 7.30! Pri 5m pa kot bi odrezal, nič več ni pomagalo. Pri nas teorija o redu pač ne velja.
Sicer pa - vsak zase najbolje ve. Čestitam lahko samo tistim, ki vam je uspelo.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:19:55   
bskrle
Rešitev pri nas je: hard tata, mati je soft. Aja dere se prvo noč, drugo manj, tretjo morda že spi ...

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:21:57   
mimica
Pravkar se vračam iz spalnice, kjer je končno zaspal moj sonček. Tudi mi imamo problem, da noče zaspati v posteljici, ampak to obvezno na rokah, pa še to moraš peti in se zraven zibat. Pa ne pet minut, ampak lahko traja tudi uro. S tem sem se sprijaznila in vse od pred dvema tednoma je spal včasih tudi od 21-5 ure zjutraj, kar je bilo čudovito. Sedaj pa je zgodba drugačna zaspi ob 21 h, se zbudi ob 21.30, zaspi hitro nazaj, se zbudi ob enih zjutraj, ob treh, ob petih. No ob petih se odloči, da bo dobre volje in da bo vse zanimivo. IN tako se nosimo. Vem, da bi mi včasih bilo lažje, da ga dam v najino posteljo, a me je strah, saj imam tako trden spanec, da ne bi čutila, če bi ga stisnila.Ne vem, nisem za metodo, da se otrok joče do onemoglosti, nisem pa tudi za metodo, da zaspi v najini postelji. Včasih me je strah,da ga bom morala vedno nositi, a potem pomislim, da bo prišel čas, ko mojega objema za spanje ne bo več poteboval in vem, da bom takrat hrepenela po teh trenutkih. Da ne bo pomote, način kako prespati noč, pa je še vedno iskan !

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:25:17   
Joe
OK, pogrevam zgodovinopisje, pa vendar:

Mali Vasja je možiček zelo udobnih nazorov. Če kaj zahteva preveč truda, se ne trudil s tem, ampak najde drugo pot. Tako pri premikanju glave, trupa, "hoje" itn.

Zato in bržkone samo zato je sklenil po eni noči, da je lepše noč prespati kot 4,5 mesečen tuliti od 1h-5h. Zato in bržkone samo zato je raje pil iz svoje prve flaške kot dve uri tulil in čakal na zizo. Zato in bržkone samo zato je sklenil, da je novi avtosedež KiddyLife+ kar v redu, sploh po kratkem cmerjenju.

Zato in bržkone samo zato bi lahko po obisku grozeče nam otroške fizioterapije sklenil, da je boljše iti na vse štiri ali premikati spodnji dve kot hoditi v zdravstveni dom. RAZEN če mu bo to večji žur, kuku meni!

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:26:56   
Marogica
Punce, danes mi je pač do tega, da še dalje pišem. Mislim, da sem že v prvem stavku napisala, DA JE TO MOJE OsEBNO MNENJE in sem seveda opisala našo prakso.
Meni marsikdo reče, da "imam srečo" z otrokoma (to mislim sedaj na splošno, ne samo pri spanju): Srečo???? TO jaz imenujem VZGOJA, mi vsaki dan delamo na tem, da otrok ve, kje so mu meje. PRej mu jih vzpostaviš, lažje je zanj in za starše. Berite prispevke in povsod boste zasledile, da je treba postavljat meje, ker jih otroci celo potrebujejo. Saj oni ne vedo kaj je prav in kaj ne. Če ga daš spat enkrat ob 20.00 drugič pa 0b 22.00, kako naj otrok ve, kdaj "mora" biti zaspan?
Tudi moja mama pravi, da ne bi mogla tako delat in vztrajat-tudi če otrok x-krat nekaj hoče, je moj odgovot takšen kot na začetku. Vendar pa me sama kdaj pokliče in reče, da je zasledila na tv ali radiu o tem in da je to kako mi doma prakticiramo čisto pravilno.
Je pa zelo naporno-zato pa človek mora biti naspan, da vzdrži tak tempo
lp

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:33:36   
Joe
Se strinjam z mejami in z vzgojo. Na splošno in v posebnem. Otrokom ni potrebno prehitro popustiti, če njihove želje niso ravno primerne.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:33:49   
Seven*
Marogica. Kako lahko reces, da otrok, ki je star par mesecev ve kaj so to meje oz. da se zaveda stvari, ki jih pocne.. Se vec, ti trdis, da jih pocne ZAVESTNO? Sicer pa, kaj je narobe, ce si zazeli cartanja in topline? A ni to cisto clovesko? Potreba po ljubezni in varnosti..

Ce bi te tvoje teorije o redu in disciplini drzale, bi pomenilo, da dva otroka istih starsev funkcionirata po istih principih. Na tem forumu je kar nekaj starsev, ki imajo otroke razlike 15 mesecev ali manj. Pri vzgoji uporabljajo iste metode, pa vseeno en otrok spi celo noc, drugi pa ne?!?? Pa pravijo, da niso cisto nic spremenile..

Glede reda pa.. Meni gre beseda RED strasansko na zivce. :) A smo mi odrasli zaspani vedno ob isti uri? A nismo kdaj nespecni? In ko smo nespecni kaj potem pocnemo? A se frustriramo in poskusamo zaspati ali si vklopimo TV in malo zabluzimo..

Otroci niso VOJSKA. So individualni osebki vsak s svojim karakterjem.. Ne moremo pricakovati, da bodo vsi zaspali ob 19.30, ker tako narekuje RED. Bleh.

Marogica. Tole je red.
:)-:)-:)-:)-

http://www.lubica.net/Pics/Jakob/?show=854

Pa ne bit hudi na mene. Bom namrec kmalu rodila.. :sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:34:47   
Seven*
Joe, idi spat. :)-:)-:)-:)-:)-:)- Vidva mata pridnega otroka. Pri vama sploh ni potrebno imeti reda. :)-:)-:)-

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:36:30   
Magi*
seveda Marogica, da je zelo pomemben za otroka red, mir, rutina itd. tudi nam je to (skoraj povsem) uspelo. verjamem pa, da "ne pali" pri vseh otrocih. čisto sigurno ne. prijateljica ima tri otroke. pri prvem in tretjem jim je uspelo, pri drugem nikakor - pa pri vseh uporabljajo iste vzgojne metode.:zmeden2:

iz mene so se tudi "norca delali", ko sem komplicirala z večerno rutino, ampak sem vztrajala. ampak tamali se čisto sesuje program že pri najmanjši zunanji motnji (telefon, vreme, luna, dopust,...).

ravno zato verjamem, da morda pa za nekatere otroke tak pristop ni tapravi.

tudi slavni dr Spock, po katerega knjigah so naši starši vzgajali otroke (nas), je proti koncu svojega življenja priznal svojo zmoto in rekel, da ni imel prav, ko je trdil, da je potrebno otroka pustiti, da tuli za vsako ceno.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:36:53   
Joe
Haha, Seven! Veš kaj, rekel sem si: če sva starša brez, bova pa otroku dala: red!! 8):ups::)-

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:47:14   
BigWhale
Mirno! ;)

Jakob je najbolj hecen takrat, ko se po eni uri uspavanja (od tega je pol ure kobacanja sem ter tja, premetavanje povstrov, vlecenje raznoraznih odej na sebe, poizkusi kako zajahat pridnega oceta, ki se trudi uspavati otroka. druge pol ure je pa bolj ali manj mirno lezanje na postelji) vstane, pljune dudo ven, da zleti proti robu postelje in se odpravi (sicer samo dva koraka) k vticnicam, z enim susom spuli iz elektrike tako luc, kot baby phone in v trenutku rata v sobi tema. Potem se rezi mojemu poizkusu discipliniranja in bentenja ob tem, ko iscem kam vtaknit luc.

Ampak! Ko je spet vse nazaj, ga pogledam, recem, "Jakob, gres v postlco?" in s prstom pokazem na njegovo posteljo, se mogoce prvic se zahihita drugic, pa se dobesedno vrze na posteljo, si poisce povster in se vsaj dela kot da bo zaspal. :)

Hecen je. Je naporen? Vcasih. Vcasih potrebuje uro in pol da zaspi. Vcasih zaspi sele takrat, ko jaz ze davno spim ob njem. Vcasih pa zaspi v treh minutah. Se zbuja ponoci? Se. Zakaj? Pojma nimam. Sedaj je ze prisel v fazo v kateri sam poisce flaso z vodo, naredi nekaj pozirkov in potem gospodic jasno postavi flaso nazaj na polico (ce ni prevec zaspan, ke rpotem samo pade dol) in se vleze ter spi naprej (ali pa malo zahlipa, da ga pridem pokrit in za minuto uspavat).

Bi se moral navaditi, da spi sam v svoji postelji? Najbrz ja, samo dvomim, da zdaj. Po eni uri huronskega dretja, katerega je dopolnjeval kaselj, smrkanje in na pol bruhanje, mi je bilo dovolj mucenja boge male zverinice. Nima smisla, bos spal v svoji postelji takrat ko bo cas za to. Ne mislim pa ga v to silit za vsako ceno.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:48:00   
Marogica
Seven, nekajmesećni otrok NE VE, kaj je red. začne pa ločevati različne lokacije (kjer je glasno , otroški glasovi, kje je mir, vidi vedno vrtljivo igračko tam, ko spi in ga umirja)-veš sem kar nekaj knjig o tem prebrala.
Očitno ta "moja" teorija pri nas drži.Razlikaj v letih pri nas 3,5 let in tudi karakterja sta različna (kolikor lahko za 8 mes rećem)
Kar se pa reda tiče, ti pa povem naslednje. Če si dobro prebrala moj prvi post, sem ga imenovala "red" ali "pravila". LAhko pa ju ti imenuješ tudi kako drugače. Vendar je to dejstvo. Tudi mi, odrasli, se držimo nekega reda (ne peljemo pri rdeči luči, upostevamo določena pravila v službi, doma). Vse to je red, pravilo ali karkoli ga hoćes ali nočeš imenovati. Isto je pri otrocih. Tudi ti se navajajo zelo hitro na red: doma jih najprej dojimo na 2-3 ure-kako pa ti veš, da je tvoj otrok laćen na 2-3 ure? Mogoče je lačen na manj ali pa več. Torej se tudi tu držiš nekega reda, ki ti gre strašansko na živce. ALi pa v vrtcu? Otroci imajo zajtrk, kosilo, počivanje ob določenih urah. Misliš, da so takrat vsi lačni ali zaspani? Vendar se navajajo na red.
Sem mogoče omenila, da moj ta mali vedno zaspi točno ob 19.30? Ne, jaz ga POLOŽIM v posteljo, ko je ĆAS za spanje. Včasih zaspi takoj, včasih pa po 10-15 min. Vendar ne joće. Tudi ta večji, ki je v postelji okrog 20. ure. Misliš, da ko mu preberem pravljico, da kar zaspi? ne, včasih si prižge lučko in še sam kakšne knjigice gleda ali pa kaj podobnega.
Ne, Seven, tudi mi ne vzgajamo male vojske doma. Vendar če me obsojaš,da je to tako, potem jo vzgajaš ti tudi, zaćenši pri dojenju na 2-3 ure, kot sem omenila zgoraj.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:49:15   
BigWhale
Joe,

> Haha, Seven! Veš kaj, rekel sem si: če sva starša brez,
> bova pa otroku dala: red!!

Auva... Ampak taksni starsi so najslabsi... 'Tega cesar jaz nisem imel in dosegel, to bo pa moj otrok!'

C, c, c... Svoje sanje moramo sami izziveti, naj nikar to ne pocnejo nasi otroci za nas, ker bodo zafrustrirani in zakompleksani. ;)


(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:55:37   
BigWhale
Hihi Marogica...

Otroci so razlicni.

> kje je mir, vidi vedno vrtljivo igračko tam, ko spi
> in ga umirja

Od kar je bil Jakob sposoben vsaj delne uporabe rok in ko je znal kolikor toliko dojeti svet okrog sebe, so postale vrtljive igracke nekaj kar je bilo treba prijeti, vzeti c roke, spuliti tisti vrtljivi del ven, pogledati zakaj se v bistvu vrti in ga nasploh preuciti do potankosti.

Da bi zaspal ob enem vrtiljaku in se umiril. Hehe, ta je pa dobra.... ;) Mogoce tvoj otrok, najin sigurno ne.

Jakoba recimo pomirja to, da ga clovek vzame v narocje on pa gre z rokami cloveku v lase, ce so daljsi jih prime in se z njimi boza po sosednji dlani, ce so pa krajsi se jih pa samo prime z obema rokama in ponavadi zaspi. Ce mu pri tem zapojem se vencek partizanskih pesmi (kar je za Seven recimo neke vrste oblika mucenja) zaspi v petih minutah, ce je utrujen.

Ampak sem mazohist in bi ga rad navadil, da zaspi v postelji, pri meni, ne pri meni v narocju. Zato pa uspavanje traja dve uri. ;)


(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:57:11   
lan
Seven,jaz tudi sovrazim besedo RED!!!!
Strinjam se s tem kar si napisala.
Poznam en par,ki otroka dajeta popoldne spat tocno ob doloceni uri,ne glede,ce je vstal ob 6h zjutraj ali pa ob 10h dopoldne.Meni je to nerazumljivo!Jaz svojega pikca dam spat,ko vidim ali mi sam pove,da je zaspan.Nikoli ga ne silim v spanec.Ce pac ni zaspan pa skupaj bereva knjigico,...ali pa pocneva druge stvari.
Pri nas,priznam,ni reda.Vedno poskrbim,da gre pikec popoldne spat,ampak ne ob doloceni uri.
Drugace pa imamo mi :angel: za spat.Zaspi tam nekje med 8 in 10 uro zvecer in spi do pol devetih zjutraj.Popoldne pa imamo dostikrat rekordno dolge spance od 2 do 4 uri.Zaspi pri meni v postelji in ga nato polozim v njegovo.Midva se rada pocrkljava,predno zaspi.9nebesa

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 22:57:38   
Joe
Hehe, BW, kaj si začel brati Jano?!? Le šalil sem se (to pomeni ta 8) ), pa si se prav vpalil.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 23:01:17   
Marogica
BigWhale, probaj z slovenskimi narodnimi-te palijo pri nas.
Sedaj pa lahko noč, prihaja moj "red".

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 23:02:47   
Anonimen
Evo, jaz sem ga pustila dreti. Zdaj ne vem več, koliko časa je trajalo, ampak vsakič manj, vse skupaj pa kakšne tri do 4 dni. Bilo je hudo, ampak se zdaj prav v živo tega ne spomnim več. Vem, da sem dala televizijo naglas in jokala. Ampak je ratalo.
Za začetek pa svetujem, da se izselita iz skupne spalnice, če se le da. Pri nas je to takrat bila rešitev, ker je Tibor tudi imel tako rahel spanec, da se je zbujal na 5 minut. Ko sva šla ven, pa je bil mir. Tisto z "ne bom spaaaaaaal" se je dogajalo pozneje.
Je pa s tem spanjem po moje tako: če te ne moti, da spiš z otrokom, da morda vstajaš, ga vsak dan po dve uri uspavaš, potem je to čisto kul. Če te pa moti v smislu, da potem podnevi ne funkcioniraš, kot bi bilo treba, pa to ni v redu. Takrat pa je dobro, da se poskusi, če bi bila možna tudi kakšna druga metoda, da bi naš otrok spal, mi pa bi se spočili, kot to zahteva naše telo.
Mogoče se vedno res ne da tega doseči, ne trdim, da se da. Ker vem, da se določenih stvari tudi pri našem Tiborju ni dalo. Ampak glede spanja sem zmagala! Uf, vsaj enkrat.:)

(odgovor članu nesy)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?