|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 23:03:09   
viv_
Se strinjam z Marogico. Mi smo začeli red loviti nekako pri dveh mesecih - kar se spanja tiče. Prvi mesec je bil povsem razpuščen, nikakor nismo ujeli pravega časa za spanje, pri drugem mesecu smo se pa nekako ujeli in takrat smo začeli z večernim ritualom ob 7 zvečer. Sva jo pa vedno dajala v posteljico in prva dva meseca sva ji šla popravit dudo tudi po 30x na uro če je bilo potrebno, pa jo pobožat, potolažit, ampak nikoli je nisva vzela ven iz njene posteljice. Počasi je skužila kako to gre in od tretjega meseca naprej zaspi povsem sama in brez joka. Včasih hoče da kakšnih 10 minut poležim pri njej v sobi (spi pri nama v sobi), sicer pa še vedno zaspi sama. Od 4 meseca dalje spi celo noč. Sedaj smo malo zamaknili spanje - spat hodi okrog 9 ure zvečer in se zbudi okrog pol 9 zjutraj. Ko bo šla spet v vrtec bomo pa spet hodili spat ob pol 8, da bo zjutraj naspana.

Je pa res tudi to, da smo v 20 mesecih samo 3x prekršili večerni ritual, da je šla spat kasneje, pa še to je bilo sedaj na dopustu.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 23:03:31   
smrka
Jest sem danes pustila mojo da je jokala 10 minut, pa se mi je tako zasmilila, zakaj da jo silim da sama zaspi v postelji, ce pa bi rajsi da jo nosim in stiskam ob sebe?!? Ni mi lahko, tesko mi jo je nosit ampak po drugi strani pa jo rajsi stiskam in vem da nebo jokala in da je zdrava in da ji nic nefali. Zvecer zaspi z nama v postelji, zbuja se ene 4 na noč... Stara je komaj mesec dni,.. kako bo v prihodnje nevem.. ampak za zdaj vem da jo bom crkljala kukr se da, pa naj bo razvajena... za koga zivimo ce ne za svoje otroke...

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 23:06:33   
Anonimen
Pri enem mesecu jaz Tiborja nisem poustila, da je jokal 5 sekund. In ni.

(odgovor članu nesy)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 23:12:51   
Joe
Pediatrinja je rekla pri 4,5 mesecih, da ga zdaj (tedaj) lahko pustimo brez hrane čez noč. Pred 4m po mojem mnenju sploh ni primerno kar pustiti otroka. Do takrat tudi joka ne ločiš dobro in ne veš, kdaj je le izmišljevanje. Itak ga najbrž ni - dete je še premalo za kaj takšnega. Pri 4,5 m se je pa že drl začudeno, ogorčeno, lačno, od vsega hudega itn.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 23:15:20   
Seven*
Jakoba sem dojila na njegovo zeljo. Vcasih na 5 minut, vcasih na 3 ure.

V vecini vrtcev je zdaj tako, da otrokom ni potrebno spat, ce tega ne zelijo. To pomeni, da se tisti, ki ne spijo lahko igrajo..

Hvala bogu, da imate tako doma.. Jaz pa se vseeno trdim, da je to predvsem od otroka odvisno in da to ni formula, ki bi resila vse krize in tezave..

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
17.8.2005 23:19:47   
Gina
Se podpišem pod Splišni in Marogico!

Razlog: moja hči ni spala nič, zbujala se je 10-30x na noč. Ne, ni mi bilo težko je uspavat, ker se tudi jaz rada crkljam, in ja, bilo mi je najbolj grozna stvar na svetu, ko me ni pustila spat. Meni 10-30 kratno dramljenje na noč pomeni razliko med funkcioniranjem čez dan in med razdražljivostjo in tečnobo zaradi neprespanosti.

3 leta je spala v zakonski postelji. Ni me motilo, ker je bila zraven naju, motilo me je, ker NI SPALA! Po treh letih se mi je naredil odklop. Pustilo sem jo dreti na moji postelji, vedela je, da sem zraven, vendar sem vedela, da je to eden izmed bolj vztrajnih, trmastih otrok. Drla se je 1 uro in tričetrt, potem pa še parkrat po 15 minut tisto noč. Naslednjo noč se je drla samo 1x 15 minut. Od takrat naprej se ponoči še ni zbudila. Od tega je 4 leta in pol. ZAKAJ SEM ČAKALA???? Zaradi vseh (že od seven in ostalih) napšisani vzroki, ki so mi neprestano vzbujali krivdo. Če bi otroka pustila se dreti prej, bi že dve leti in pol spala in bila podnevi normalna, nerazdražljiva mama. Tako pa je to nespanje pustilo posledice na meni in seveda posledično na celi familiji. NIč hudega ne bo otroku, če se bo parkrat drl. Nobenih čustvenih travm ne bo imel doživljenjskih ali niti kratkoročnih. Imela jih boš pa ti, če boš še prakticirala nespanje.
Ni res, da rabi non stop crkljanje. Rabi ga veliko dozo, lahko ga dobi zjutraj, čez dan, zvečer....ponoči pa se lahko nauči spati brez tega. Lahko spi tudi pri tebi, če meniš, da rabi crkljanje, vendar tebi ni treba tolerirat zbujanja. Zbujanja pa se da vsakega otroka odvadit, vendar ne s tem, da ga pustiš 1 uro se dret, potem ga pa dvigneš in mu ustrežeš. S tem ga navajaš na to, da bo drugič še dlje trmaril, da bo dosegel svoje, to je brez veze. Lahko ga crkljaš, božaš, mu govoriš, samo dude ali flaške ali zaradi česar se že zbuja, mu ne smeš dati. Vzrok pa poznaš ti, ne jaz. Če si še dovolj prespana, da ti še ne gre za "življenje in smrt", tega ne boš zmogla. Šele tedaj, ko prideš do podna s svojo energijo, če si soft mama, lahko to izvedeš, ker enostavno ne moreš več. Lahko pa to izvede oče, če pač ni soft. Moj bi sigurno zdaj. In hvaležna bi mu bila, ker bi me dobesedno prisilil. Naredil bi zelo dobro delo.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
18.8.2005 6:41:35   
dory
Jst naso trmo sele zdej pustim,da se zdere,cez dan,ce kej ni po njegovem..ker gre le za trmo...za zaspat pa se rajs ulezem zraven,pa je mir :)

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
18.8.2005 7:19:50   
Lunca1
O Teja morgen.:)

No da še jaz povem kako je bilo pri nas. Sicer mala že od začetka spi v svoji postelji, ampak je bilo uspavanje od začetka prava umetnost. Zaspala je vedno med dojenjem in jaz sem jo vedno čisto tiho in mirno kar se da nosila v posteljo. pri tem se je seveda neštetokrat zbujala, ker je seveda začutila mrzlo posteljico. pa je mama nekaj pametnega pogruntala. Od takrat sem jo vedno dojila na plenici, ki se je seveda segrela in jo skupaj z njo nesla v posteljo (včasih je pomagal tudi termofor), da ni ugotovila spremembe lokacije - pa se je včasih še vedno zbudila:zmeden:. no drugi izziv mi je bil pa to, da so vsi razlagali kako so oni otroke samo položili v posteljo in so oni kar spali. pa sem to pri enem mesecu poizkusila, pa je bil tako joj da me kar strese. sem spraševala tudi tukaj in ste mi rekli, da za to je pa še res premajhna, no pa smo to našo idejo malo opustili in jo še vedno dajali spat na isti način. No pri 2 mesecih je Pina sama prespala celo noč in zato sva nabavila babyphone in jo prestavila v svojo sobico. Najprej sva jo spet uspavano dajala v posteljico, potem pa ne vem kdaj in kako nama je uspelo, da je zaspala tudi brez hranjenja (pri nama dojenje žal ni trajalo večno, flaša je bila pa manj uspavalna). uvedla sva nekakšen ritual, spat gremo med 8 in 9, najprej smo se previli in nahranili (zdaj je vrstni red obrnjen, ker mala še včasih med hranjenjem konkretno napolni plenico), zlezemo v spalno vrečo, potem spustimo žaluzije, zavrtimo uspavanko in direkt v posteljo. V usta dudo, k nosu pa njenega Tončka in to je to. Včasih še 20 minut gode, ne joka in potem brez problema zaspi. Če je zelo utrujena pa zaspi takoj.

Še vedno pa imamo drug problem, dnevno spanje :hudicek:, tega pa mi komajda poznamo in nam uspe samo včasih, no zadnje čase bolj.:bravo:

Drugače pa se je tudi naša zdaj začela ponoči zbujat, sicer samo za dudo, pa včasih v joku, ima celo odprte oči, samo to so pa najbrž zobki.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
18.8.2005 8:05:26   
Marogica
Dobro jutro vse skupaj-rada bi zakljućila debato z moje strani. Torej še enkrat bi rada poudarila, da so to NAŠE izkušnje, ne pa ustaljena praksa. Tudi ne pravim, da so vsi otroci enaki, kje pa, zato tudi ne drži, da je to kar mi delamo non plus ultra. Pri nas se je to pač obneslo.
Seven, seveda imaš delno prav, ko praviš, da je vse odvisno od otroka in da to ni formula, ki bi rešila vse težave. Vendar bi dodala, da je dosti odvisno tudi od staršev, kako si le-ti zastavijo danaljne usmerjanje svojega otroka.
Vsem želim lep dan (končno sonce), tebi SEven, pa čim krajši in nekompliciran porod.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
18.8.2005 10:16:25   
asso
No, naj še jaz dodam svoje.

Mi imamo doma tudi takšno, ki nima 2 sekundi miru in to tudi v spanju ne.
Vidim pa, da kljub vsemu imam srečo, saj se zbudi v povprečju le 2x na noč in če jo podojim zaspi tudi takoj nazaj.
Jaz sem tudi poskušala jo pustiti jokati. Včasih pali, včasih ne.
Tako, da po nekaj mesecih sem se tudi jaz sprijaznila in si rekla, enkrat bo boljše.
Od rojstva spi v njeni pojstlci zraven najine. Nobeno noč jo nisem še vzela v najino pojstlo.
Ponoči, ko zajoče jo res pustim par minut jokati in si rečem, morda bo zaspala nazaj, kar se včasih tudi zbudi, večkrat pa ne in prerase v histerijo, kjer pomaga samo še zizilandija.
Jaz imam tudi to težavo podnevi. Zaspana ko... in noče in noče zaspati. Joče in joče. Na rokah noče, na tleh noče, v stajici noče... in mi ne preostane drugo kot jo pustit sitnarit in jokati dokler ne zaspi ter jo večkrat poleči, ker se namreč dviguje in ostaja.
Tudi jaz sem jo hotela navaditi na RED, ampak otroci nimajo reda, enkrat bo že boljše.

Lp asso

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
18.8.2005 15:50:53   
Anonimen
Eh...moj spi pri meni od 4. meseca. Ko zajokca, mu dam ziziko, dude ne želi. Pa se tako naspim jaz, naspi se:duda: in oba sva fit. Nikoli ga nisem pustila jokcati.
Se bo že navadil reda v vrtcu, šoli, službi...še prehitro.

Lp!:rozica:

(odgovor članu nesy)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   Za vse, ki ste jih pustile jokati
19.8.2005 22:06:11   
puncica
pa dej nehi no, kaj bi mučla otroka z nekimi forami, daj jo potolaži, mogoče pa jo uspavaj tako, da je v postlci, pa jo božaj, guncaj postlco. men se zdi to mal kruto, jaz sem obupala in tamala še danes ne spi tako kot je treba smo pa vsi srečni in zadovoljni, včasih spi celo noč do 5, včasih jo pa že ob polnoči dam k nama in lepo spimo naprej.:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
31.7.2007 11:06:34   
Anonimen
Jaz spadam tudi v kategorijo "soft mami", ker me kr srček boli kadar mali joka. Se mi zasmili v dno duše in tako vedno kadar gremo spat ga je treba nositi po rokah, ga guncati in peti, le zelo redko zaspi pri nama v postelji sam od sebe. Pač... tko je!

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
31.7.2007 11:55:19   
neja24062007
sorči, ampak tudi jaz nimam srca, da bi nebogljenega otročka pustila jokati v nedogled. Sem sicer probala ampak sem po celih dveh minutah skoraj jokala zravenuser posted image , tako da raje zdržim 30 minut petja in prenašanja - guncanja in crkljanja, kot pa da...user posted image  No go...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
31.7.2007 15:29:13   
tinkatonka
Jaz sama nisem pristaš te metode. Pa pri starosti 17 mesecih mojega otročka še vedno ne spimo.

Si predstavljate kako frustriran je otrok, ki joka npr pol urce, kliče s tem jokom mamo, si želi njene bližine in nato žalosten zaspi. Si predstavljate to nemoč in strah, ki ga ob tem otrok doživlja.

Srčno upam, in naredila bom vse za to, da moj otrok nikoli ne bo zaspal žalosten.

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
31.7.2007 16:02:16   
neja24062007
Tinkatonka, prav je tako... tudi jaz sem tega mnenja, pa še zelo me skrbi da bi potem user posted image  mislil da je njegova posteljica kazen in ne bi hotel spati več v njej...
Zatorej ne pustim moje miške jokati, čeprav mi vsi govorijo da je/in bo zelo razvajena... ampak sej je moja in bom/če bom imela jaz probleme, ne noben drug...

Je pač moja največja ljubezen na tem svetu in je ne zamenjam za nobenega drugega (prehitela je mojega fanta user posted image user posted image user posted image user posted image ).


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
31.7.2007 17:58:40   
solatja
še naša izkušnja:

mi smo se sorazmerno pozno odločli vzpostavljat ta slavni RED pri spanju. in zelo mi je žal, da nismo že prej začeli. ker sta se njen spanec in celoten dnevni ritem  popolnoma vzpostavila šele po tem, ko smo jo odvadili od nočnega hranjenja (spanje pri nama, neskončno zbujanje in dojenje). takrat je tudi začela spat celo noč (je pa to bilo pri nekje 7. mesecih, če ne še kasnejeuser posted image ). iz uspavanja na prsih smo prešli na nošenje na rokah, ki je trajalo nadaljenje pol leta. je pa na rokah praviloma zaspala kar hitro, najkasneje v 20 min, najprej leže, nato tako, da me je objemala okoli vratu... sem pa tudi sama bolj soft mama in sem mela težave, ko smo jo navajali, da je zaspala  v posteljci in ne na rokah (no, v bistvu se še vedno navajamo). za to smo se odločili, ker imam prehude bolečine v roki (mislim, da ravno zaradi tega, ker smo jo predolgo uspavali in nosli po rokah). zdej jo dajemo v posteljco in se uležem (-va) zraven na zakonsko posteljo, da me vidi. ker nima dude, objame svojo najljubšo igračko (gumijasto punčko, ki je vse prej kot mehka user posted image user posted image ), se pogovarja, premetava, meče ostale igračke iz posteljce, ... ampak jaz se delam, da spim. in kmalu zaspi (odvisno tudi od tega, kako je zaspana). zdaj že skoraj vedno v roku 10 min (je pa res, da je ne dam popolnoma budne v posteljco, ampak takrat ko je že zaspana).
je pa bilo na začetku precej težko, ker se je zelo drla in mi je bilo res zelo težko to poslušat (začeli smo tako, da ni bilo nikogar v sobi zraven nje). šla sem jo vmes večkrat pogledat in ko vidiš, da gre za samo trmarjenje in dretje brez kakršnekoli solzice, nisem imela nobenih težav jo pustit same. ker pa se je to trmarjenje tudi spremenilo v jok, smo se odločili za to varianto, da je nekdo blizu, vendar je ona sama v posteljci in se ne ukvarja z njo. še najlažje je zaspala, kadar sva oba (kao) spala.

no, in danes je dvakrat brez tečnarjenja in joka zaspala popolnoma sama user posted image user posted image user posted image user posted image


je pa dejansko res, da je precej nekompliciran otrok. vendar ravno pri spanju so največje komplikacije, ker ne zaspi normalno nikjer razen doma (pa še v avtu, pa še to ni vedno garancija). niti v vozičku, v tujem okolju traja uspavanje na rokah lahko tudi 1 uro. pa še se lahko zbudi po 10 min, ne glede na zaspanost. user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil solatja -- 31.7.2007 17:59:39 >


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
1.8.2007 13:15:36   
sisi80
Mi smo spali prve tri mesece normalno. Nato zbujanje sigurno na 20 min. To pomeni totalno izčrpanost za starše in nefunkcioniranje podnevi. Po treh mesecih sva skupaj z možem naredila konec. Povedala sva sosedom, da bo dretje, zvečer zaprla njegovo sobo in po enournem dretju (verjemite, para se srce, jočeš tudi ti) je zaspal in spal eno uro. Pa spet jok in zaspal sam do jutra. Naslednja noč je bila prespana in zdaj bedimo le, če je bolan. Takrat ga nosim, stiskam ... sicer pa spi.

Danes bi metodo ponovila, saj sem po normalnih nočeh spet normalna. Res pa je, da je mali začel spati že po prvi noči, ne vem, če bi vztrajala in ga poslušala več dni. Ne vem.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
1.8.2007 15:01:59   
Mesečnica
Jaz sem tudi zagovornik ideje, da otrok potrebuje red. Nekateri otroci ga uspejo vzpostaviti sami (očitno imajo nekako "vrojen" ritem), drugim je treba bolj pomagati. Ja, pravim POMAGATI. Tako jaz vidim to "mučenje" (kot pravijo soft mame) otroka, ko ga pustimo jokati. Tudi midva najinega dvomesečnika navajava na red, pri tem tudi poslušava jokanje, seveda se nama para srce, a je to dolgoročno gledano nekaj najboljšega, kar lahko storiva za otroka. Tam nekje do njegovega 6. tedna strosti sva se midva prilagajala njegovemu ritmu, na srečo se je ponoči običajno zbudil le dvakrat, čez dan pa sem jaz lovila trenutke (včasih le nekaj minut, včasih tudi več ur), ko je zaspal, da sem tudi sama nadomestila kakšno uro manjkajočega nočnega spanja. Po 6. tednu starosti pa sva ga začela navajati na nočno spanje. Zastavila sva si cilj, da ga nekje med 8. in 9. uro zvečer dava spat, kakor nama pač uspe izpeljati večerno kopanje in spanje. Mali se je navadil v nekaj dneh user posted image . Najprej je bilo nekaj joka, pravega dretja, kot da bi ga dajali iz kože, potem pa je zaspal. Po nekaj dneh sva prišla do tega, da morda še malo zastoka, kakšen dan tudi malce zajokca (kakšna dva vdiha), potem pa se umiri in zaspi. Včasih zaspi takoj, včasih šele čez kakšne četrt ure, a napadov joka ni več.

Zdaj ga navajam na popoldansko spanje. Zastavila sem si cilj, da zaspi nekje med 13. in 14. uro (ker je tudi prej največkrat zaspal v tem času). Na začetku je bil grozno vznemirjen, zdaj pa se je že skoraj navadil. Danes sem ga dala spat ob 14. uri, ko mi je po dojenju zaspal v naročju, čez pet minut se je zbudil, malo zajokal, sem ga šla potolažit (malo pobožat), zdaj pa mirno spi user posted image .

Glejte, jaz tako vidim ta princip REDA: otroku daje nek občutek varnosti, saj mu dan strukturira in mu tako pomaga, da ve, kaj sledi. Pomaga mu tudi vzpostaviti dober notranji ritem, ki bo osnova za kasnejše življenje, ko se bo moral navadi na šolo ipd. Saj tudi sami vidimo, da največ naredimo in se tudi najboljše počutimo, če sledimo nekemu urniku, kajne?

(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
1.8.2007 15:14:14   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka


Si predstavljate kako frustriran je otrok, ki joka npr pol urce, kliče s tem jokom mamo, si želi njene bližine in nato žalosten zaspi. Si predstavljate to nemoč in strah, ki ga ob tem otrok doživlja.

Srčno upam, in naredila bom vse za to, da moj otrok nikoli ne bo zaspal žalosten.


Točno to sem si mislila, zato nobene nisva pustila jokati. Pri Juliji sem  sedela zraven in jo božala po glavi dokler ni zaspala (to ji je najbolj ustrezalo), zraven sem pa brala Štoparski vodnik po Galaksiji.

In ni mi žal. Ana hodi zdaj sama spat, začela je kakšno leto nazaj brez kakršnegakoli joka ali pritoževanja, pri Juliji pa še vedno počakava, da zaspi. Bo pa še prehitro prišel tisti dan, ko bo tudi ona hodila sama spat in priznam, da uživam v tistih najinih večerih, ko se stisneva in ona zraven še  "Kuža pazi" zapoje in svoje prve stavke vadi.

Je pa res, da sta obedve zelo hitro začele spati celo noč (okoli drugega meseca). Zaspale sta pa vedno v najini družbi. 

Sama pa izhajam iz kaotične (ali zelo fleksibilne) družine z zelo "soft" mamo, pa sem bila "pridna" v šoli, v bistvu niso vedeli, da hodim v šolo. Moja sestra je pa tudi lani diplomirala.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 1.8.2007 15:17:15 >

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
1.8.2007 15:23:56   
digi
Hm naš bo star sedaj 10. mesecev in sem pred malo več kot tednom rekla, da je pa zdaj dost. Dala sem ga v posteljico, jaz sem se vlegla zravn na posteljo, križabnke v roko in gremo. No zraven je mel še flaško pa zvezdico sem mu naštimala. Prvi dan je kričal pol ure- krokodilje solže, spal je stoje, brcal, tolkel po zvezdici, zehal.... komaj sem zdržala, dokler ni čofnil na rit, pobral flaške in zaspal. naslednji dane je treajalo 20 min, potem 10, sedaj pa mu berem pravljico, ne joka nič več, posluša, sploh se ne premakne, morda vzame flaško, potem pa zaspi....
Jaz rečem tako, jok ga ne bo ubil.... PAzim, da se ne bi kaj zgodilo, zraven sem, tako da se ne bi počutil kako zapostavljenega... No še pa ponoči prihaja k nama, ampak to bo pa se sedaj začelo ukinjat, samo da popolnoma ustalimo naš urnik uspavanja.....

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
1.8.2007 15:25:10   
digi
ja pa še to, sem pa mu tu in tam rekla kakšno,m da je vedel, da ga slišim in ga tudi  pobožala, vendar ne preveč, ker potem spet ne bi bilo nič, samo še bolj bi začel tulit.....

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
1.8.2007 15:31:06   
viv_
Jaz ne vem, kera mama sem... Ampak pri prvi niti nisem vedela, kako naj jo uspavam. Dala sem jo v posteljico, pa če je jokala, sem ji šla dat dudo in jo pobožat, pa ven iz sobe. In tamala je hitro skužila, da se v posteljici spi in je prespala noč pri 4. mesecih in se ni nikoli več zbujala.

Ker sem videla, da metoda deluje, sem naredila isto pri drugi. Tudi ta se je zelo hitro navadila sama zaspat. Sedaj, pri 8. mesecih so prespane noči pravilo. Do 7. meseca je pa še jedla ponoči, pa sva potem to ukinila, s tem da je bilo joka dve noči po 15 minut.

Meni se zdi fajn, da ni treba biti vedno meni zraven - spat jih da lahko kdorkoli. Jaz sem spočita, pa še včasih grem lahko zvečer ven, kar mi ful paše user posted image  Aja, pa še mulčki so lepo naspani in spočiti in funkcionirajo čez dan tako kot se zagre.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
1.8.2007 22:04:12   
aezzy
oh, naj se jest povem kako na to gledam.
zakaj bi jo morala pustit jokat mi ni jasno. ocitno je bila lacna, ce je zaspala po podoju. pa ti nocem pameti solit, samo lahko da lezejo zobki ven, mogoce ji je bilo vroce ali pa je bila samo zejna.....hocem reci, nikoli ne ves ali joka iz inata ali je kaj narobe.
ce si pa prepricana, da je jokala zato, ker je hotela zaspat na rokah ali pri tebi ji pa to omogoci, ker otrok ne razume zakaj sprememba, zakaj je prej lahko sedaj pa ne. krcevit jok ni zmerej dober, ji lahko tudi skoduje.

ne miselt, da je pri nas vse tko idealno, se zbujamo ponoci tudi na 1 uro in pac vstajam in grem k njej. otrok mora dobiti zaupanje da si tam, da prides ko te rabi.samo enkrat bo dojencek in te bo rabil. ce mora zato spat pri vama je pa delno tudi vajina krivda, ker sta ga tako naucila oz. navadila.
upam, da bo vse ok.


(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
1.8.2007 22:04:14   
pupa06
.... očitno sem jaz najhujša mama user posted image  Tamalo sem pustila pri 3 tednih jokati kakšnih 20 - 30 min eno noč po nasvetu patronažne user posted image user posted image user posted image , ker je user posted image  cele ure visela na joški in naj bi bila seveda sita. Zvečer se je najprej dojila kakih 4 - 5 ur non stop, vmes je spala, ko pa sem ji hotla vzet joško ven pa je spet iskala in jok. Pomislila sem, da imam mogoče premalo mleka in vprašam patronažno ko je prišla na obisk, pa mi pravi, da sploh ne smem razmišljati da mi mleka primanjkuje, da moram razmišljati pozitivno, da imam mleka dovolj, da o tehtnici ne govorim, je nimajo. Svetovala mi je, da ni nič hudega, če jo pustimo jokati (pri še ne 3 tednih !!!!!!) in da user posted image  pogreša vonj po meni, zato naj bi ji dala v posteljico kakšno mojo nošeno majčko, da me bo lahko vohala user posted image user posted image user posted image . Še danes mi je žal kolkor mam las na glavi, da sem to naredila user posted image  user posted image user posted image   ker se je izkazalo, da sem imela premalo mleka in se je v 3 tednih zredila samo 90 g, zato pa je novorojenček tudi jokal in visel na joški ure in ure !!! Ni mi jasno, da lahko patronažne take neumnosti svetujejo pri tako majhnih dojenčkih.

Potem smo ji dodajali (pa še mleko se mi je nazaj vzpostavilo) in je spala do 4 m tudi do 8 ur user posted image . Potem pa so se začele žurke.... in sedaj pri 7,5 m se še kar zbuja ponoči in se doji, najmanj 3 - 4 x. Najbolj pa me skrbi zdaj ko bo služba. Ponoči je ne mislim pustiti jokati, ker ne vem, a je lačna, žejna, jo zvija.... karkoli je lahko in ne morem vedeti kaj jo matra. Flaške noče, dude ravno tako ne, čez dan pije iz kozarčka, tako da to ni problem, edino ponoči. Ker pa sem jaz ena velika zaspanka, mi bo zelo težko ponoči vstajat, potem zjutraj pa še v službo.  

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?