|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Saj ni res, pa je...
11.8.2011 13:22:45   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

To, da ti bosta vletavala, posegala v tvoj prostor, te morila s svojimi neumnostmi, se bo dogajalo, dokler le jima boš ti dovolil... Mogoče nehaš idealizirati matko - poskusi končno videti njeno realno sliko. Samo v razmislek - kako bi ti bilo, tebi, relativno zreli in odrasli osebi, da ti nekdo spremlja, kontrolira vsak tvoj korak???

Aj` uzdravlje...


Vse imaš prav in moje mišljenje je blizu tvojemu. Sam tole na koncu si pa udaril mimo. Mene je zanimal samo to, kaj je počel v moji prikolici in mojim sosedom in prijateljem v kampu, pa še to me je začel zanimat po informaciji, da so ga šutnil iz kampa. Kaj dela doma, to me že davno ne briga več.
Vseeno mi pa najbrš nikol ne bo, žal.
Mat pa podržim štango vsaketolko ja v smislu moralne podpore in občasnega prevoza, kar si po mojem mnenju zasluži, koneckoncev me je le spravla gor. Ko se soočiš s tem, da tvoja mama ni ideal prenehaš bit otrok in to sem storil že davno.

Razlog, da sem pa pisal o tem sem gor je pa ta, da sem se moral spucat, ker mi je totalno načel živce.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 11.8.2011 13:26:30 >

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Saj ni res, pa je...
11.8.2011 14:09:50   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Kličejo me mati med dopustom, če lahko moj bratec in njegova madam prideta k meni v prikolico, ker sej veš, bo zame bolje, da bom mel manj pavšala za plačat.


S tem, ko si priznal mamin argument zakaj ponuditi tamaumu prikolico, si dal svoje stališče o njem v nič. Skratka, dovolil si, da se s sprejetjem njenega argumenta - verjetno točno iz občutka večne dolžnosti, ker ti je mati (... te je vzgajala sama, brez pomoči očeta itd.)  - omaja vera v tvoj prav. Od tod moj sklep, da jo še vedno prikrito idealiziraš, tudi ko veš, da nima prav, se z njo ne strinjaš, namensko nespretno odigraš žogico ne toliko ponižnega, kolikor spoštljivega, večno hvaležnega sina, si dovoliš izgubiti točko (point) proti njej samo zato, da bi ji pokazal kako neizmerno si ji za vse hvaležen. 

S tvoje strani zrelo bi bilo, ko mati kličejo za bratca - odložiš slušalko, osebno kontaktiraš brata, kar se tiče njega in tebe vidva ugotavljata in rešujeta kaj bi bilo dobro in primeno za vaju - v tem primeru "okej pavšal, vendar so pravila taka in taka". Ni mati njegov glasnogovornik in PR! Da bi tamauga lahko začel sprejemati kot samostojno osebo (brez materinega priseska kot njegovega podaljška) začni mamo počasi odmišljati kot skrbnika odgovornega zanj - težko je ga naslavljati posredno preko matere in na koncu pričakovati, da bo sprejel odgovornost za svoja dejanja. Če si NJEGA zadolžil za ključ, naj še se ON razdolži - s polno odgovornostjo tako on do tebe, kot ti do njega. 

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Saj ni res, pa je...
11.8.2011 14:36:23   
kalbo
Seveda. Tu sem zafural stvar. Vsaka šola neki stane a ne. Res pa je, da ključa njej zanj nisem hotel dat. Sem ji rekel, naj kar sam pride po ključ in navodila za uporabo. Odgovor v smislu: "Kok si natančen" sem gladko preslišal. V navodilih sem pa seveda pozabil povedat, naj ne galami in da so obiski meni nepoznanih oseb brez moje vednosti prepovedani. Druga kapitalna napaka, ki se ne bo več niti rabla ponovit. Me je streznilo tole, verjemi.

Ja res je, pri svoji mat sem v odnosu do svoje žene postavil že deset____ let nazaj jasna pravila, pri odnosu do mene sem pa zaspal. Bolje pozno, kot nikoli.

In tole stvar z mat sploh nisem parlamentiral. Tole čaka njega, ko ga dobim pred oči. Čeprav mam občutek, da se me bo zdaj izogibal.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 11.8.2011 14:46:14 >

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Saj ni res, pa je...
11.8.2011 14:45:17   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
In tole stvar z mat sploh nisem parlamentiral. Tole čaka njega, ko ga dobim pred oči. Čeprav mam občutek, da se me bo zdaj izogibal.
A nima niti toliko jajc, da pride k tebi in reče "Zajebal sem, oprosti"?


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Saj ni res, pa je...
11.8.2011 14:47:54   
kalbo
Ne, ker v njegovem slovarju on za to sploh ni kriv, ve pa, da se je men skisal. Zakaj se mi je skisal, to mu pa ni jasno.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Saj ni res, pa je...
11.8.2011 15:40:32   
mateyka
jaz na tvojem mestu ne bi več mame jemala kot posrednika med vama dvema. če te mama kliče da on rabi whatever ali kot sedaj, da bi on šel na morje (blabla), ji vedno reči naj te sam pokliče, da se lahko zmeni kar že hoče samo osebno sam. pač ne prek nje. pika.
tretiraj ga kot polno odgovornega in ko bo moral sam kaj narest za vajin odnos, bo tudi realno obstal tam kjer vidva v resnici sta. zdaj ga (vajin odnos namreč) fura tvoja mama.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   [Brisano sporočilo]
11.8.2011 17:15:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Saj ni res, pa je...
11.8.2011 22:23:23   
picola1
U...bakfak...odlično!!! Pri takih temah se mi zdi fajn, da se najdejo ljudje, ki osvetlijo še drugo stran, oziroma treba je iskat 'krivca' tut v sebi, ne sam v drugih. Sej vem, Kalbo, da si bil na začetku itak besen (kdo pa ne bi bil?), sam zdej je pa čas, da sam pri sebi raziščeš, kaj te pri teh vaših odnosih še vedno jebe...Ker dejstvo je, da če bi imel sam pri sebi vse razčiščeno (otroške travme pa to), se ta situacija ne bi zgodila, ker je ne bi rabil...Poleg bakfakovega razpredanja se majčkeno majčkeno strinjam tut z uno, ki je napisala, da si ljubosumen. Pa ne ti, kot odrasla oseba, ampak tvoj notranji Otrok, ki najbrž še vedno dojema vse tole kot delanje razlik med otroci, sprašuje se, zakaj pa mama z mano ne more delat tako kot z mojim bratom (Odrasli v tebi se zaveda, da takšno obnašanje ni ok, niti si ga ne želi, Otrok v tebi pa se v resnici počuti manj ljubljenega kot brat).
Vsaj tako jst vidim tole in gledam iz osebne izkušnje. Lahko pa da se motim, sam to boš najbolj vedu ti, ko boš mal pobrskal po sebi in preveru, če te je tole moje pisanje kej ziritiralo, dvignilo živec al pa vsaj mal pospešilo srčni utrip...pol neki je na tem-če si ostal čist miren, potem najbrž ni nič na temu...
Ful se strinjam s tem, da matko izključi iz vajinega odnosa z bratom, ker samo tako bo brat dobil priložnost, da vsaj do tebe zgadi neko odgovornost, če je že do drugih nima.
Sploh pa ne razumem, zakaj sam ne greš do brata pa se pomeniš z njim? Zakaj čakaš, da on pride do tebe? Pa ne rabiš prletet kot furja pa ****...pač lepo poveš vse kar ti leži na duši...Kaj to je, veš sam.


_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Saj ni res, pa je...
11.8.2011 22:24:43   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

eeeeh, Kalbo - itak da v teoriji vecinoma vemo, kje ne stima in kaj bi morali narediti, da se zadeve spremenijo. ampak when it comes to family... sploh ce so med njimi vampirji, ki zivijo na racun drugih (tko al drugace), je tezko prerezati vezi.

tko da - ti se kr izkasljaj! user posted image


Se absolutno strinjam. Zato pa je včasih fajn, da ti kdo predstavi še drugo stran pa pol mal razmišljaš tut o tem. Ker dejstvo je, sej veš- spremeniš lahko samo sebe, drugih ne moreš!


_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Saj ni res, pa je...
12.8.2011 13:01:00   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

U...bakfak...odlično!!! Pri takih temah se mi zdi fajn, da se najdejo ljudje, ki osvetlijo še drugo stran, oziroma treba je iskat ''krivca'' tut v sebi, ne sam v drugih. Sej vem, Kalbo, da si bil na začetku itak besen (kdo pa ne bi bil?), sam zdej je pa čas, da sam pri sebi raziščeš, kaj te pri teh vaših odnosih še vedno jebe...Ker dejstvo je, da če bi imel sam pri sebi vse razčiščeno (otroške travme pa to), se ta situacija ne bi zgodila, ker je ne bi rabil...Poleg bakfakovega razpredanja se majčkeno majčkeno strinjam tut z uno, ki je napisala, da si ljubosumen. Pa ne ti, kot odrasla oseba, ampak tvoj notranji Otrok, ki najbrž še vedno dojema vse tole kot delanje razlik med otroci, sprašuje se, zakaj pa mama z mano ne more delat tako kot z mojim bratom (Odrasli v tebi se zaveda, da takšno obnašanje ni ok, niti si ga ne želi, Otrok v tebi pa se v resnici počuti manj ljubljenega kot brat).
Vsaj tako jst vidim tole in gledam iz osebne izkušnje. Lahko pa da se motim, sam to boš najbolj vedu ti, ko boš mal pobrskal po sebi in preveru, če te je tole moje pisanje kej ziritiralo, dvignilo živec al pa vsaj mal pospešilo srčni utrip...pol neki je na tem-če si ostal čist miren, potem najbrž ni nič na temu...
Ful se strinjam s tem, da matko izključi iz vajinega odnosa z bratom, ker samo tako bo brat dobil priložnost, da vsaj do tebe zgadi neko odgovornost, če je že do drugih nima.
Sploh pa ne razumem, zakaj sam ne greš do brata pa se pomeniš z njim? Zakaj čakaš, da on pride do tebe? Pa ne rabiš prletet kot furja pa ****...pač lepo poveš vse kar ti leži na duši...Kaj to je, veš sam.



Ne, mi ni dvignilo srčnega utripa, čeprav je stvar resnična. Veš, **** je blo poslušat človeku, ki si je najprej zidal stanovanje, potem imel nosečo ženo, očitke, kdaj mislim kaj faks delat in to na poti v službo, medtem ko je mali spal doma. Ko sva pa prišla domov, je pa ravno vstal in začel zezat. Take nesmisle, pa ni bilo to toliko ljubosumje, kot jeza in nerazumevanje, človek težko prežveči.

K bratu pa še nisem šel, ker je še vedno nekje na morju. Bom pa šel, definitivno.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Saj ni res, pa je...
12.8.2011 13:32:52   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Take nesmisle, pa ni bilo to toliko ljubosumje, kot jeza in nerazumevanje, človek težko prežveči.


jaz pa mislim da to ni ljubosumje in da nisi ljubosumen. je en občutek bolečine, ko vidiš da ti starš ne priznava istega statusa kot drugemu sorojencu; občutek da nisi isto cenjen, da na tebi visi več odgovornosti, da se moraš bolj dokazovat, da dobiš in prejmeš isto mero potrditve in razumevanja od svojega starša, katero drugi sorojenec dobi mimogrede (tudi za neumnosti, ki pri tebi ne bi bile tolerirane). boli neenakost, in ni to ljubosumje.

matr sem napisala dolg stavek ^^.. upam da je razumljivo user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Saj ni res, pa je...
12.8.2011 14:27:17   
diamantina
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG

IZVIRNO SPOROČILO: diamantina

Za vsako ritjo raste šiba ... pa kaj se sekirate. Imam jaz brata, ki ima sicer izobrazbo in to kar dobro pa še službo, pa je to vse kar ima. Pri 32 je še zmeraj doma pri starših v svoji sobi, nesposoben zrele zveze, mama mu kiuha, pere, lika, pospravlja, ata mu vozi avto na servis, plačujejo vse položnice, kurjavo investicije na hiši, on ne prispeva ama nič, jaz pa sem prav tako naredila faks, pri 23 prvič rodila, se preselila in imava z možem svojo hišo, se poročila, v kratkem bom drugič mamica (pri 26), pa sem v njegovih očeh naredila nič pametnega ... starši sicer tega ne vidijo tako, vidi pa to moj brat. AMpak se ne sekiram, ga bo že enkrat nekaj prizemljilo.

Je pa to res, da kakor si starši vzgojimo svoje otroke, takšni so.



sori, sam če bi bla jst na mestu tvojih staršev, bi mu začela računati stroške bivanja, hrane itd. Jst sem pri cca 23ih dobila svoj prvi avto in od štarta je bil avto moja skrb. Servisi, menjava gum, vse kar zraven pride. Mi na misel ne pride, da bi mi to starši rihtali. Verjetno bi me poslali v tri krasne, če bi jih kaj takega vprašala. Tut ne štekam, kako lahko nekomu pri 32 ustreza, da še vedno živi s starši...



Če bi jaz bila na mestu mojih staršev, bi tudi. Ampak to je njihov problem, ne moj. Si bo pa bratec lahko v tem času ogromno privoščil, glede na to, da ima 2500 € neto plače, novega športnega merceseda in še ogromno si privošči (potovanja, kongresi, ttrtt ...). Očitno taki, ki izcuzijo starše mnogo bolje živijo, kot taki, ki jih ne ... ne smemo jim bit fauš, saj so samo iznajdljivi. user posted image  user posted image  user posted image  Pa res no, za vsako ritjo raste šiba, ne pozabit, pa ne se sekirat, predvsem to. user posted image

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Saj ni res, pa je...
12.8.2011 16:57:23   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Take nesmisle, pa ni bilo to toliko ljubosumje, kot jeza in nerazumevanje, človek težko prežveči.


jaz pa mislim da to ni ljubosumje in da nisi ljubosumen. je en občutek bolečine, ko vidiš da ti starš ne priznava istega statusa kot drugemu sorojencu; občutek da nisi isto cenjen, da na tebi visi več odgovornosti, da se moraš bolj dokazovat, da dobiš in prejmeš isto mero potrditve in razumevanja od svojega starša, katero drugi sorojenec dobi mimogrede (tudi za neumnosti, ki pri tebi ne bi bile tolerirane). boli neenakost, in ni to ljubosumje.

matr sem napisala dolg stavek ^^.. upam da je razumljivo user posted image


Vse razumljivo...user posted image Imaš prav, ja...Vse to je, kar si napisala. Sam po moje je tut ljubosumje zraven, poleg vsega ostalega. Mogoče res ni v ospredju, je pa sigurno mal prisotno- skoraj vsi imamo namreč nekje globoko v sebi občutek, da bi radi imeli več in bolje, kot imamo sedaj, sploh, če se to vleče že iz otroštva.

Drugač pa kalbo, te čist razumem, da se tako počutiš, tut jst se včasih pa še zdaleč niso delal takih razlik. Je težko to presežt, ja...Otroku v seb je težko razumet, Odrasli že nekak pošteka...user posted image
Vse dobro.



_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Saj ni res, pa je...
12.8.2011 17:53:28   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
jaz pa mislim da to ni ljubosumje in da nisi ljubosumen. je en občutek bolečine, ko vidiš da ti starš ne priznava istega statusa kot drugemu sorojencu; občutek da nisi isto cenjen, da na tebi visi več odgovornosti, da se moraš bolj dokazovat, da dobiš in prejmeš isto mero potrditve in razumevanja od svojega starša, katero drugi sorojenec dobi mimogrede (tudi za neumnosti, ki pri tebi ne bi bile tolerirane). boli neenakost, in ni to ljubosumje.

Kako resnično. user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Saj ni res, pa je...
12.8.2011 19:17:04   
alda
Kalbo a ti mamo VikaŠ?

....ker to je lahko tudi znak enga straho-spoštovanja in mogoče ji to da "krila", da lažje po domače rečeno te vrti okrog prsta, oz popustiš njenim takšnim in drugačnim prošnjam v korist drugega sina, ki ima "jajca" delat oz. ne delat kar hoče, izsiljevat, živet na tuj račun,...mogoče se ga pa mati boji!?
Mogoče... ali pa...

saj ni važno, srčno upam le, da ti ni naredil prevelike materialne in predvsem moralne škode!!

< Sporočilo je popravil alda -- 12.8.2011 19:23:29 >


_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Saj ni res, pa je...
12.8.2011 22:08:01   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: alda
....ker to je lahko tudi znak enga straho-spoštovanja in mogoče ji to da "krila", da lažje po domače rečeno te vrti okrog prsta, oz popustiš njenim takšnim in drugačnim prošnjam v korist drugega sina, ki ima "jajca" delat oz. ne delat kar hoče, izsiljevat, živet na tuj račun,...mogoče se ga pa mati boji!?
Mogoče... ali pa...


Mene pa vse skupaj spomni na eno zgodbo iz knjige Bogdana Žorža, mislim, da je naslov S pravimi vprašanji do rešitve vzgojnih zadreg.
Namreč ženo zapusti mož in ostane sama s slabo plačo in majhnim otrokom. Njo ves čas razjeda občutek krivde, da svojemu otroku ne bo mogla ponuditi tega, kar si zasluži, ker je sama, nima očetovske figure in ker živita na robu revščine. Zato ta občutek krivde kompenzira tako, da se sama odpoveduje vsemu in otroku ponudi kar največ se da, zlasti v materialnih dobrinah, da dela stvari namesto njega, pospravlja igračke, dela šolske projekte, išče izgovore v zunanjih dejavnikih, rešuje otorkove težave namesto da bi otorka spodbujala, da jih rešuje sam,... od otroka pa ničesar ne zahteva, ker jo je tako strah, da bo občutil prikrajšanost in bo njo krivil, ker nikoli ni imel prave družine.
Dober namen ampak slabi rezultati, ker otroka ne pripravi za življenje, saj nima nobenih svojih izkušenj, za nič se mu ni treba potruditi, ne dovoli mu živeti in samemu nabirat izkušenj, vse življenje je dobival zgolj pravice in od njega se ni zahtevala nobena odgovornost.
Ne vem, Kalbo, mogoče najdeš tu kakšno podobnost?

(odgovor članu alda)
  Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Saj ni res, pa je...
12.8.2011 22:37:01   
biba88
kalbo groza tole z bratom če bi mi moja sestrica to nardila jo našeškam. .. jest bi na tvojem mestu pustila na miru vse zadrege doma in resno rešila situacijo z morjem tako da bi se z njim pogovorila in ga nadrla da bi bil kar modr v glavo.... moram povedat da se jest z mojo sestrco res dobro razumem jaz ona moja hči in moj fant živimo skupaj v stanovanju mamo se noro dobr saj je le tok mlajša da je kot moja hčerkauser posted image brez nje bi težko preživela otroštvo! midve sva skupaj user posted image za zmeraj!
je pa itak v vsaki družini kak sorodnik ki je malo črna ovca tudi pri nas sam ne povem kdouser posted image user posted image me preveč ljudi pozna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Saj ni res, pa je...
18.8.2011 17:44:22   
ronja
Kalbo, pri 26ih je še upanje - tudi moj mali bratec je bil pri teh letih še brez izobrazbe, brez službe,... no, pač vse so plačevali starši, itd... Potem se je pa počasi vse sestavilo, borza se je sesula, ugotovil je, da ne moreš od nič živet, da denar ne pade iz drevesa, da ga nekdo mora zaslužit in da to, da hodimo v službe ni neka nebuloza, dobil je eno krasno punco, ki ga je celo zelenjavo navadila jest (ok, vsaj nekaj od njeuser posted image ), začel je rihtat hišo, letos je pa celo diplomiral (star je 28 let) in zdaj je v službi in naenkrat razume, da človek pač mora delat in da ljudje ne delamo nadur iz čistega veselja, ampak včasih enostavno zato, ker pač mora nekaj bit narejeno... In ni več mali bratec, ampak prav fajn odrasla osebauser posted image . In brat v pravem pomenu besede.

Kar se maminega odnosa tiče, nekatere mame so pač nore na mlajše sinčke in karkoli naredijo, je zlato, tu nimaš kaj, najboljše da sprejmeš in ne kriviš njega za to, ker dejansko tu ni nič kriv. Kriv je pa seveda zato, da ti je razsul prikolico, to pa brez dvoma. Ampak ljudje dostikrat enostavno nimajo uvida, dokler sami ne doživijo - moj brat je bil podoben (ok, ni se stepel v prikolici, ampak you get the point, saj si pameten dečkouser posted image ), pa on enostavno ni videl, da ga mogoče on serje. Je mislil, da pač drugi kompliciramo.
Moja sestra je do neke mere še zdaj ista. Jaz sem to rešila tako, da sem se distancirala do nje v tem smislu, da od mene ne pričakuje, da bom zanjo skakala okoli (je bila na smrt užaljena, ko en dan nisem hotela na vrat na nos šibala v mesto (smo živeli malo izven in si za tja in nazaj izgubil kar dobro uro) se vpisat v neko knjižnico, ker ona ni bila več študentka in bi morala plačat višjo članarino, da bi si sposodila knjigo zanjo - sem se namreč učila za izpit - to se ji niti pod razno ni zdel dober razlog. Ampak jaz sem tisti izpit (dobro) naredila in mislim, da sem ravnala prav, danes bi isto. Sem ji povedala, da dobi knjigo, ko bom šla v mesto, prav zato pa ne grem, ker nimam časa) ali ji posojala denar (ipak je 7 let starejša od mene, brez otrok, jaz mam pa svoje otroke za vzdrževat in nekak ne vidim razloga, da jo financiram...). Jo imam pa še vedno rada in se rada z njo pogovarjam in vse. Kar se tamalega tiče, sem ločila to, kar on naredi za moje pojme narobe in to, kaj ga mami serje/zagovarja. To ni moj problem. In fant je čisto ok ratal in odrasel - malo kasno, ali ipak - glavno, da jeuser posted image . je bil pa kar bogi, ko se je vse sesulo. In takrat sem vesela, da mu nisem pridigala.

razvajeni mulec ti je dal dober razlog, da mu boš brez slabe vesti lahko rekel, da v tvoji prikolici nima kaj iskati...never egejn

Točno tako:).

Moja vem,da bi ga zalučala na cesto v kolikor nima službe in ne dela šole.
Hehe, kako so si mame različne - moja bi reagirala vsaj tako razumevajoče kot kalbova:) Vsaj dokler bi šlo za njenega sinčka - če pa svinjarijo pusti sestra, pa še vsi dolgo poslušamo, kaka je... Pač kaj češ - xx in ****, enim mamam je to pač huda razlikauser posted image . Sploh če je najmlajši... Vidim včasih tudi pri današnjih mamah... Upam,d a sama ne bom delala razlik. Mi je včasih kar težko, ko mi na igrišču vse mame sinčkov želijo fantka - da so pa tok fajn, "lej to, kako mi on da lupčka, to je čist drugač!" - pa jo pride poljubit hčerkica, pa nobenega takega navdušenja. Me kar zaboli včasih...

V bistvu je pri vzgoji on takratko potegnil, sam še tega ne ve.

To vsekakor. Odrast pri taki vzgoji je neprimerno težje. Vendar večina ljudi vseeno nekoč mora...
Mat bom pa streznil, upam, da bo še šlo.
Good luckuser posted image .
Verjetno jih boš še slišal, ker ˝ne razumeš˝ svoje malega bratca in da ona že ve...

haha, prav res! Moja mami je reagirala točno tako in pri sestri tudi oče, ko sem samo omenila, da naj ne računata, da jo bova midva z bratom preživljala, ko je onadva ne bosta več mogla. Je čist znorel, da kje je pa kdaj kaj takega rekel. Rekel res ni, samo če punca pri 40ih še nikoli ni delala, potem verjetno pri 60ih, ko je onadva ne bosta več mogla podpirat, ne bo začela... No, jaz sem hotela samo razjasnit stvari, da pač imam svoje otroke in bom zanje poskrbela, ne pa za starejšo sestro in naj tega ne pričakujejo. Ostalo pa - če se njima ne zdi problem, se meni tudi ne, naj majo, kakor hočejo.

Smili se mi le ona...

Meni pa glih ona ne. Ona je sama kriva za svoje bedarije. Brat pa v bistvu ni nič kriv, da ga nekdo dela za boga- pač mora še ugotovit, da to ni - kar prejkoslej bo - in takrat mu bo veliko hujše kot kalbu z vsemi razbitimi prikolicami...

Pismu zdaj me je pa kar strah, da bo tole dete sin - madona, upam, da ne bom taka mama! Samo si res ne predstavljam, da bi imela koga rajši kot tile dve svoji smrkljici! Enako rada - to mi je jasno, ker mam tudi njiju enako rada - ampak da bi mi bil pa on božanstvo, ko sta pa onidve taka cukra (sta čisto normalna otroka - ampak kot pač vsaki mami njeni otroci, so meni tudi moji najnaj;)... No, boste slišali čez 20 let, kaj bosta malidve pisali na žblj-pode (bogvekaj bo takrat obstajalo).

Začne se pa že tam pri letu in pol na javnem otroškem igrišču.....ko nastane cela tragedija in šokantna situacija, ker nesramni triletnik porine leto dni mlajšega hroščeka, ki že 10 minut dela vrsto na toboganu, bodisi tako, da stoji na sredi stopnic in opazuje okolico, bodisi tako da spušča avtomobile po toboganu......skrbna in vestna mati tega malega hroščeka pa kot valpet stoji zraven in seka z nevarnimi pogledi na nesramne starejše otroke...

haha, goodone:) Nikoli mi ni bilo jasno, kako mame ne rečejo svojim otrokom, da lahko tobogan gledajo od zgoraj, kolikor hočejo, kadar pač ni gužve - če pa je, pa naj se ali spustijo ali pa dajo prostor drugim - meni je to logično, pa se je tudi Ronja včasih ustrašila na vrhu in ni hotela nikamor (en čas se je zaradi ene izkušnje bala tobogana) - ampak jo pač umakneš potem, ne pa da jo pustiš tam gor čepet in delat gužvo!

Ni prav, da triletnik grdo porine mlajšega po toboganu, vendar je treba otrokom razložit sistem posledice in da imajo tudi drugi želje in čustva - ker to bojo slekoprej zvedeli... In če jim starši ne razložimo, da bo cela četica otrok besna nanj, če bo gor gužvo delal, potem bo to izvedel tako, da ga bo nekdo porinil dol. Kaj je torej boljše?

In včasih smo se sami hodili vpisovat na fakse, si sami rihtali sobe v študentskih domovih, jih sami pucali...

kaj zdaj kdo vleče s sabo mamico????user posted image
Meni je vedno zanimivo to, kako nekateri do potankosti znajo opisati kaj drugi otroci in starši tam delajo......jaz običajno tega ne vidim.....mam pač vedno oko na svojem otroku.....tudi, če čveketam s kako drugo mamo....

enako.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   [Brisano sporočilo]
19.8.2011 22:26:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Saj ni res, pa je...
20.8.2011 1:12:04   
ronja
Hehe, po moje ste si glih komaj malo odpočili od meneuser posted image .

Ampak daj mi nekaj razloži: KATERI delodajalec zavraga bi vzel nekoga, ki je privlekel mamico na razgovor??? Pa to je ja kontraproduktivno???user posted image user posted image user posted image Al sem res čist za cajtom? Pismu, moram se informirat, tile razgovori mi verjetno ne uidejo, čeprav sem jih še za 1 leto prestavila, hehe.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   [Brisano sporočilo]
20.8.2011 6:49:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Saj ni res, pa je...
20.8.2011 8:19:23   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Ampak daj mi nekaj razloži: KATERI delodajalec zavraga bi vzel nekoga, ki je privlekel mamico na razgovor???


noben pameten user posted image

mi je pravil prijatelj, ki sodeluje s kadrovsko pri izbiri kanidatov - je enkrat skor s stola padel, ko je en kandidat rekel, da njemu sicer ni do tega dela, ampak ga je mama privlekla na razgovor user posted image  skoda, da mama ne dojame, da bi vec koristi naredila, ce bi ga brcnila iz hise user posted image


http://www.siol.net/slovenija/rubrikon/mnenja/2010/07/mazzini_mamini_sincki.aspx
sicer z umetniško svobodo, ampak nekako tko je. jest sem lani bruce vpisovala na en tehniški faks... ma vsak drug je mel mamico s sabo. sklepam da bojo te mamice tut na razgovorih za službe zraven in vpile 'ja, moj sin je pa zelo samostojen in samoiniciativen!' tko kot mamice kličejo v študentski referat in potem profesorje, če mu res ne morjo dat tiste šestke, ker a veste, on res zna, samo mu je tist dan glih njegov ljubi kanarček umrl pa ni bil najbolj skoncentriran, sej samo 6 rabi, nič več... (če ne bi doživela ne bi verjela)


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Saj ni res, pa je...
20.8.2011 12:36:22   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Ampak daj mi nekaj razloži: KATERI delodajalec zavraga bi vzel nekoga, ki je privlekel mamico na razgovor???


noben pameten user posted image

mi je pravil prijatelj, ki sodeluje s kadrovsko pri izbiri kanidatov - je enkrat skor s stola padel, ko je en kandidat rekel, da njemu sicer ni do tega dela, ampak ga je mama privlekla na razgovor user posted image  skoda, da mama ne dojame, da bi vec koristi naredila, ce bi ga brcnila iz hise user posted image


http://www.siol.net/slovenija/rubrikon/mnenja/2010/07/mazzini_mamini_sincki.aspx
sicer z umetniško svobodo, ampak nekako tko je. jest sem lani bruce vpisovala na en tehniški faks... ma vsak drug je mel mamico s sabo. sklepam da bojo te mamice tut na razgovorih za službe zraven in vpile 'ja, moj sin je pa zelo samostojen in samoiniciativen!' tko kot mamice kličejo v študentski referat in potem profesorje, če mu res ne morjo dat tiste šestke, ker a veste, on res zna, samo mu je tist dan glih njegov ljubi kanarček umrl pa ni bil najbolj skoncentriran, sej samo 6 rabi, nič več... (če ne bi doživela ne bi verjela)




user posted image user posted image user posted image user posted image

Tudi sama sem doživela, da sta mamici spremljali svoja otroka na vpis na faks, prva zato, da se njeni hčerkici ne bi kaj hudega naredilo, ker je revica ena taka nežna duša, v Ljubljani so pa same barabe user posted image , druga pa zato, ker je mati hud control freak in mora nadzirati vsako sekundo življenja svojega otroka. Bolj diktatorske sorte je.

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Saj ni res, pa je...
20.8.2011 13:50:57   
alda

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.


IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Ampak daj mi nekaj razloži: KATERI delodajalec zavraga bi vzel nekoga, ki je privlekel mamico na razgovor???


noben pameten user posted image

mi je pravil prijatelj, ki sodeluje s kadrovsko pri izbiri kanidatov - je enkrat skor s stola padel, ko je en kandidat rekel, da njemu sicer ni do tega dela, ampak ga je mama privlekla na razgovor user posted image  skoda, da mama ne dojame, da bi vec koristi naredila, ce bi ga brcnila iz hise user posted image


http://www.siol.net/slovenija/rubrikon/mnenja/2010/07/mazzini_mamini_sincki.aspx
sicer z umetniško svobodo, ampak nekako tko je. jest sem lani bruce vpisovala na en tehniški faks... ma vsak drug je mel mamico s sabo. sklepam da bojo te mamice tut na razgovorih za službe zraven in vpile 'ja, moj sin je pa zelo samostojen in samoiniciativen!' tko kot mamice kličejo v študentski referat in potem profesorje, če mu res ne morjo dat tiste šestke, ker a veste, on res zna, samo mu je tist dan glih njegov ljubi kanarček umrl pa ni bil najbolj skoncentriran, sej samo 6 rabi, nič več... (če ne bi doživela ne bi verjela)




user posted image user posted image user posted image user posted image

Tudi sama sem doživela, da sta mamici spremljali svoja otroka na vpis na faks, prva zato, da se njeni hčerkici ne bi kaj hudega naredilo, ker je revica ena taka nežna duša, v Ljubljani so pa same barabe user posted image , druga pa zato, ker je mati hud control freak in mora nadzirati vsako sekundo življenja svojega otroka. Bolj diktatorske sorte je.


Boga mati user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Saj ni res, pa je...
20.8.2011 17:40:03   
ronja
sicer z umetniško svobodo, ampak nekako tko je. jest sem lani bruce vpisovala na en tehniški faks... ma vsak drug je mel mamico s sabo. sklepam da bojo te mamice tut na razgovorih za službe zraven in vpile 'ja, moj sin je pa zelo samostojen in samoiniciativen!' tko kot mamice kličejo v študentski referat in potem profesorje, če mu res ne morjo dat tiste šestke, ker a veste, on res zna, samo mu je tist dan glih njegov ljubi kanarček umrl pa ni bil najbolj skoncentriran, sej samo 6 rabi, nič več... (če ne bi doživela ne bi verjela)

Da ne bo kdo rekel, da smetimo - tole pa res spada pod: "saj ni res, pa je!" Faaaak, no, pa kaj to čist resno???? Dejansko obstajajo taki osebki in take mame??? Pa kaj hudiča mislijo? Ok, štekam, da starši pokličejo po svojih vezah, da bi našli otroku službo, to se je vedno dogajalo (ne da to odobravam, se mi ne zdi prav, ampak štekam - otroku pač želiš pomagat in vprašaš, če kje kdo rabi kader, kar samo po sebi ni nič narobe, potem so pa odtenki od bele do črne, jasno, kot vedno), ampak da grejo pa zraven na razgovor... pa da mu izpolnjuješ indeks in zbiraš predmete??? Si ne predstavljam - saj moja mama ne bi imela pojma, kaj naj si predstavlja pod "populacijska genetika";). Kako potem to zgleda, hudiča? Pa res nimam realne slike o svetu, zgleda... Ok, vem, da ga vidim malo lepše, samo nisem si mislila, da tole obstaja! Da bi težila prfoksom, da naj spustijo naprej mojega otroka??? Madona, saj nista debila, se bosta že naučili!

Meni se tu sicer bolj smilijo ti otroci, ker takole jim odrasti, je verjetno zelo težko...
Kalbo, oprosti, da smetimo, ampak očitno tvoj bratec ni ravno osamljeni primer svoje generacije... Joj, upam, da to ne bo postala stalna praksa, ker svojima puncama bi res privoščila kaj boljšega za zbirat...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?