|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniška, vrtec
23.9.2011 13:08:01   
binka2
pozdravljene.

sem novo pečena mamica dvojčkov, pa sem že začela študirati glede vrtca. K temu so me spodbudili pogovori z drugimi starši, ki imajo več otrok....Da se vrnem k bistvu mojega problema: porodniško imam uradno do konca leta 2012, del pogoja za vpis v vrtec pa je, da nobeden od staršev ni na dopustu za nego in varstvo otroka. Vpis pa je seveda s 01.09. za tekoče leto.
zdaj se mi porajajo vprašanja, kot so, da bo treba prej zaključiti s porodniško, ker varstvo v vrtcu res potrebujemo.
Kako ste druge mamice dvojčkov reševale podoben problem z vrtcem in porodniško???Prosim za vaše nasvete, izkušnje....

Hvala za odgovore in lpt.

< Sporočilo je popravil binka2 -- 23.9.2011 13:09:54 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodniška, vrtec
24.9.2011 7:52:44   
mojcap78
Pozdravljena,

tudi sama imam takšen problem. Meni porodniška poteče januarja 2012 in smo prvi na čakalni listi za vpis. Decembra naj bi se odprl nov oddelek v vrtcu in če ne bi bila na porodniški bi dobila mesto, tako pa ne. Klicala sem v vrtec in prosila, če bi lahko za en mesec plačala rezervacijo, ker drugače se mi ne splača biti na porodniški. Zdaj naj bi bila otvoritev oddelka prestavljena na kasnejši mesec, tako da čakam, pa vseeno, tudi jaz bi prekinila porodniško, ker v nasprotnem primeru bi bila celo leto brez vrtca.

Lp

(odgovor članu binka2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porodniška, vrtec
24.9.2011 9:51:39   
pelin
Glede prekinitve porodniške.... v vrtec se mlajših otrok od 11m ne sprejema..

(odgovor članu mojcap78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porodniška, vrtec
24.9.2011 10:14:48   
mojcap78
Porodniška mamic dvojčkov traja 15 mesecev...tako da ne gre za otročke mlejše od 11 mes...

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porodniška, vrtec
24.9.2011 11:11:58   
Petka09
Če bi jaz bila na tem mestu in bi vedela, da varstvo resnično potrebujem, bi magar prekinila porodniško. Res je fajn, da si doma 3 mesece več, če imaš dvojčke, ampak za tiste tri dodatne mesece ne bi riskirala mesta v vrtcu.

Ali pa če se da zmenit za rezervacijo?? Najboljše, da se pozanimaš na upravi vrtca, ki znajo prisluhnit tudi individualnim primerom in se boste nekako dogovorili.

(odgovor članu mojcap78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porodniška, vrtec
28.9.2011 11:06:01   
Zoja Lara
Jaz sem mnenja, da porodniške ne zaključiš prej, ker je res neprecenljivo, da si lahko s svojima malčkoma dlje, kot pa 1 leto. Če se le da, ju vpiši in raje skušaj plačat rezervacijo, če si prepričana, da boš varstvo res ptrebovala.

Druga možnost je privat varstvo, a te bo verjetno prišlo dražje, ker boš plačala za oba otroka.

Želim ti vse dobro user posted image


_____________________________

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu binka2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porodniška, vrtec
28.9.2011 11:09:00   
binka2
problem je, ker naši javni vrtci v Kranju ne sprejemajo rezervacij..... iščemo različne opcije naprej. Hvala za dosedanje ideje.
lpt.

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: porodniška, vrtec
22.10.2011 13:27:28   
Bobet
Pozdravljena,

vidim, da nekega konkretnega odgovora še nisi dobila, zato ti povem iz prve roke. Tudi naša dva sta septembrska (2010) in sta vpisana v vrtec, a ga ne obiskujeta, ker sem jaz še na porodniški. Imeli smo možnost vpisa v 2 različna vrtca in z obema bi bil možen dogovor, da sta otroka vpisana. Stvar je samo v tem, da mi ne plačujemo "rezervacije", temveč redno ceno vrtca (torej ceno, kot če bi otroka bila v vrtcu) user posted image .

Rezervacijo lahko plačuješ mislim da samo 1-2 meseca, pa še to v času "poletnih počitnic" - tako so meni obrazložili v vrtcu. Poskusi se ponovno pogovorit, morda še v kakšnem drugem vrtcu. Predvsem pa pri vrtcih ne omenjaj besede "rezervacija" (ker to za njih pomeni nekoliko nižje plačilo, kot pa redna cena vrtca)user posted image .
Tudi mi2 s partnerjem sva premlevala, kaj se nama bolj splača: plačevati vrtec 4 mesece in imeti zagotovljeni 2 mesti v isti skupini istega vrtca, ali tvegati, da ob izteku porodniške ne dobimo prostih mest in smo primorani (v najslabšem primeru) plačevati privat varstvo 9 mesecev user posted image .

Če te kaj še zanima, pa kar vprašaj user posted image

(odgovor članu binka2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: porodniška, vrtec
22.10.2011 17:02:43   
petea
1. Za prekinitev porodniške potrebuješ utemeljen razlog, ker drugače ti CSD ne spremeni odločbe. Praviloma gre za razloge glede spremembe zaposlitve.

2. Če prekineš porodniško in je otrok lahko sprejet v vrtec, ni nikjer v zakonodaji omejitve, da čez en dan ne bi mogla nastopiti v preostanek porodniške. Problem je samo, ker za ta preostanek porodniške potem prejemaš za 20 % nižjo porodniško.

3. Neumnost tega zakona (da otrok ne sme obiskovati vrtca, ko je starš na porodniškem dopustu) je, da ko imaš med porodniško čas za uvajanje, ga ne smeš uvajati, ko pa moraš redno hoditi v službo, pa naj bi sočasno še uvajala otroka. user posted image  Prav tako ni jasno, kaj če je starš npr. 4 ure zaposlen, 4 ure pa na porodniškem - a otroku pripada vrtec ali ne?

4. Pojavljajo se različne interpretacije tega, kaj pomeni vpis in kaj sprejem otroka v vrtec; nekateri to enačijo, drugje pa ločijo tako, da je otrok npr. vpisan s 1. 9. v vrtec, sprejet pa je v vrtec, ko ga začne obiskovati (npr. 1. 12., ko starš več ni na porodniškem, do takrat pa ga mesto čaka).

5. Na tvojem mestu bi malo podrezala pristojno ministrstvo (in občino), naj malo razmisli o smiselnosti ureditve in o pravilnosti ravnanja občine. 

(odgovor članu Bobet)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: porodniška, vrtec
22.10.2011 19:50:04   
Tutan
IZVIRNO SPOROČILO: petea

1. Za prekinitev porodniške potrebuješ utemeljen razlog, ker drugače ti CSD ne spremeni odločbe. Praviloma gre za razloge glede spremembe zaposlitve.




Tole pa ne bo držalo.... sodelavka se ravno vrača v službo po 9mesecih porodniške. Pa ni imela vmes spremembe zaposlitve.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: porodniška, vrtec
23.10.2011 4:45:48   
binka2
bobet in petea, hvala za informacije.
v tem času sem uredila takole: ker mi csd še ni izdal odločbe o dopustu za nego in vartvo otrok, sem lahko skrajšala celotno porodniško do 31.08., kar pomeni da bosta oba pogoja ob vpisu/sprejemu otrok v vrtec izpolnjena. koristila bom potem redni letni dopust in še 75 dni prenešenega, vse v dogovoru z delodajalcem. zapadlo mi bo mesec dni porodniške, vendar raje to, kot da sploh nimamo možnosti dobiti mesti v vrtcu. tako bom v kombinaciji z letnim dopustom in prenešenim dopustom šla nazaj v službo deset dni prej. ko bom koristila prenešeni dopust, bosta dvojčka z mano doma (ne vem ali je potrebno imeti izpisnico ali ne, ampak država verjetno ne plačuje vrtca za drugega in tretjega otroka in še porodniške hkrati, ali ni odpustnica neodvisna od letnega časa), izognili se bomo verjetno kakšni bolezni in se crkljali doma.

še enkrat hvala za info., zdaj vsaj vem ,da smo tudi uradno pravilno postopali.
lpt.


(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: porodniška, vrtec
23.10.2011 20:15:58   
petea
binka,

jaz bi na tvojem mestu še najprej na vaši občini preverila, ali do takrat, ko si na porodniški, otrok samo ne sme obiskovati vrtca ali ga po vašem odloku dejansko ne vpišejo do takrat, ko končaš porodniško.

Pri nas je namreč tako, da zavrnejo otroke, ki 1.9. še niso stari 11 mesecev, tvoja otroka pa bosta takrat že starejša.

Škoda se mi zdi, da ostaneš brez meseca dopusta.

(odgovor članu binka2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: porodniška, vrtec
23.10.2011 20:17:10   
petea
binka,

jaz bi na tvojem mestu še najprej na vaši občini preverila, ali do takrat, ko si na porodniški, otrok samo ne sme obiskovati vrtca ali ga po vašem odloku dejansko ne vpišejo do takrat, ko končaš porodniško.

Pri nas je namreč tako, da zavrnejo otroke, ki 1.9. še niso stari 11 mesecev, tvoja otroka pa bosta takrat že starejša.

Škoda se mi zdi, da ostaneš brez meseca dopusta.

(odgovor članu binka2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: porodniška, vrtec
23.10.2011 20:21:57   
petea
Tutan,
kot primer sem navedla en razlog, seveda so še drugi;

obstajata 2 možnosti:

1. ali je tvoja sodelavka že ob vlogi za porodniško izbrala, da se bo prej vrnila v službo in da bo del dopusta (največ 75 dni) prenesla na kasnejše koriščenje ali da bo preostanek porodniške koristil otrokov oče - v tem primeru ni potrebnih dajati nobenih pojasnil CSD

2. če je kasneje spremenila odločitev, je za spremembo odločbe morala imeti tehten razlog, da so sprejeli njene razloge za spremenjeno koriščenje dopusta; med takšne razloge sodijo: daljša bolezen koristnika porodniške, možnost nove službe, nujna potreba po delavcu s strani delodajalca ipd. Brez utemeljitve z dokazili CSD odločbe ne spremeni. 

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: porodniška, vrtec
23.10.2011 20:37:36   
Arwenko
No, za MB vam za letošnje leto povem, da naša, ki je decemberska, je normalno dobila vrtec s 1.12., mesto v skupini jo čaka. Zraven nje so še 3-je taki, ki štartajo kasneje, eden je zdaj z oktobrom, eden skupaj z našo z decembrom, eden pa šele z januarjem štarta, mesta v skupini pa so fiksna. Res je verjetno drugače v občinah, kjer je neznosna gneča, samo tudi tam se točkuje in z dvojčki imaš sigurno dodatne točke, dajte najprej to preverit. Nikjer pa ni po defaultu tak, da se samo 1.9. sprejema. 

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?