|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ne uboga in ne posluša
29.5.2012 13:12:32   
LittleSun

Ja, problem je v tem, da ti misliš, da je ali ali - ali bo priden v vrtcu, ali pa bo vesel in razigran. Ni nujno tako. POznam veliko razigranih in veselih otrok, ki ne delajo sivih las vzgojiteljicam. Kdaj pa kdaj vsak, ampak zaradi kdaj pa kdaj se nobena vzg. ne pritoži. Ti praviš, da mu boš sicer vse vzela, da ni prav, da bi mroal ubogat na besedo itd... Štekaš, ob kaj smo se spotaknile? Ti misliš, da če ga boš prepričala, da naj uboga tudi za obut copate, bo izgubil sebe, če malo karikiram.


Ne problem je v tem, da tako vidi vzgojiteljica. Rekla je, da bi bilo potrebno z njim vse resno, nič za šalo, saj je njemu vse šala in vse smešno in je potrebno to presekat. Nisem rekla, da ni prav, da uboga na besedo, želela sem povedati, da je otrok in da ga ne moreš vedno prisiliti, da uboga na besedo in da se mi to ne zdi narobe če vedno ne, PA VENDAR to ne pomeni, da pa zato ne rabi ubogat. Bi rada videla kakšnega otroka, ki uboga na besedo. Je pa res, da mora vedeti, da ko naprimer berejo knjigico, on ne more brblat in spraševat. Ima da je tiho ko miška, tudi če ga knjigica ne zanima.


Nisi edina - nihče ne vidi rad, da je kaj "narobe" z njegovim otrokom - ne zdravstveno, ne v obnašanju ne kako drugače. To je normalno - eni se bojimo, da bomo kaj spregledali, pa potem preveč kompliciramo in analiziramo vse, eni pa preveč prezrete. Nobeno ni prav;).


najtežje je najti zlato sredino, to je res ja, zato pa pišem tukaj, več glav, več ve,...itak mi je v interesu, da se nekaj premakne user posted image


Ja seveda, on se mora prilagoditi, nisem niti pomislila, da ne bi bilo temu tako.


Pa... v bistvu si: da če ga vzg. ne krotijo, je to njihov problem, saj ti se po pregovarjanju ipak vse zmeniš z njim - da se je pa nemogoče pregovarjat z 19imi mulci hkrati, pa si malo pozabila;). One se ne morejo posvečat ves čas samo tvojemu fantu, da bo on voljan sodelovat in dejansko ni fer, da moti ostale. lahko ne sodeluje, nihče ga nima pravice silit, da riše, če mu ni za risat - ne sme pa zato ostalih motit, ker eni bi pa mogoče radi risali, recimo. To sta dve ločeni stvari: njegova svoboda odločanja se KONČA tam, kjer se začne svoboda odločanja drugega otroka, tu se zelo strinjam z vzg. Če s svojo "razigranostjo", kot ti to poimenuješ, moti ostale, potem je to nesprejemljivo in ga moraš pač odvadit. In ja, za to sta odgovorna vidva z očetom, da ga naučita, ker vzgoja ni naloga vzgojiteljic, ampak staršev. One so tam, da jih varujejo, nahranijo, delajo kaj z njimi - in nas opozorijo, če ga kje sviramo;).


se strinjam, da je to najina vloga, saj nisem mislila, da to ni najina vloga, se pa  še kako dobro se zavedat, da ima še drugih 19 mulcev (cela moja familija so učitelji in verjemi, da so mi vbili to v glavo), sem pa še vedno mnenja, da si vzgojiteljica naredi red. Če to, da si naredi red pomeni, da se ukvarja samo z mojim, ker je samo on problematičen, potem to seveda ni na njej, da se s tem ubada, ampak na naju da mu dopoveva, da veljajo pravila, ampak bolj kot nek tak red glede stanja vseh otrok v igralnici...naš recimo zelo pridno sodeluje, ko ustvarjajo, bolj mu ne gre ko morajo sedeti in kaj poslušati in takrat ga ona opozori, ali ne? Ali ni to to, da si ona naredi red? Seveda pa v tem primeru, ko opozorila niso pomagala, je na naju da narediva red. In se ga tudi trudim narediti.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ne uboga in ne posluša
29.5.2012 13:44:17   
ronja
Ne problem je v tem, da tako vidi vzgojiteljica. Rekla je, da bi bilo potrebno z njim vse resno, nič za šalo, saj je njemu vse šala in vse smešno in je potrebno to presekat.

Po moje bi bilo njej čisto vseeno, če bi vidva s šalo dosegla, da bi mali ubogal in ne motil ostalih, vendar se to ni zgodilo, zato se je pritožila, da vajin sistem očitno ne dela dovolj dobro...

Če to, da si naredi red pomeni, da se ukvarja samo z mojim, ker je samo on problematičen, potem to seveda ni na njej, da se s tem ubada, ampak na naju da mu dopoveva, da veljajo pravila, ampak bolj kot nek tak red glede stanja vseh otrok v igralnici...naš recimo zelo pridno sodeluje, ko ustvarjajo, bolj mu ne gre ko morajo sedeti in kaj poslušati in takrat ga ona opozori, ali ne? Ali ni to to, da si ona naredi red? Seveda pa v tem primeru, ko opozorila niso pomagala, je na naju da narediva red. In se ga tudi trudim narediti.

kolikor sem razumela, je točno to tudi ona poizkusila - pa ugotovila, da se mora sicer samo z njim ukvarjat in zato je šla do vaju... V vrtcu kot čisto nepristranska mamica (kar se ostalih otrok tiče, moji so mi seveda naj;) dostikrat vidim, kako vzg. poizuša dopovedat staršem, da bi bilo dobro kaj spremenit, pa si velikokrat nekak ne pustijo dopovedat. Ne pomeni to špartanske vzgoje, ampak tako, da dela. Ni treba, da vedno uboga na besedo, vseeno pa ga ne more cela skupina čakat, da se bo gospodu zahotelo se nehat zazat, ker otrokom, ki recimo pozimi čakajo v bundah, na to, da si bo on blagovolil obut čevlje, to pač ni smešno. In ni fer, da bi oni švicali v bundah zato, ker je njemu to hec. Lahko se vidva hecata doma, v vrtcu pa to ni fer, ker drugi trpijo zato. In če se ti zdi, da bi s tem izgubil del sebe, potem ga bo tam pač moral, če hočeš bit fer do drugih...

Nihče ne pravi, da morajo otroci ubogat na besedo, nič ni narobe s pregovarjanjem, kadar se to vsem vpletenim da in je mogoče. Vendar v veliki skupini je to pregovarjanje precej omejeno. če nekaj vpliva na druge, se tu svoboda konča.

Mamice, katerih otroci malo razsajajo okoli, navadno vedno opravičujejo svoje otroke z "ampak saj če delajo nekaj, kar ga pa zanima, je pa priden". Meni je to tako hecno:D. Itak da je priden, če delajo nekaj, kar bi on rad delal. Ampak otroci imajo različna zanimanja, enako kot mi: ene zanima to, druge drugo in prav je, da pridejo vsi na svoj račun. In tisti, ki ga določena tema ne zanima, pač ma, da tačas ne moti ostalih. Ni mu treba sodelovat, ne sme pa drugim kvarit njihove izkušnje, kot je oni ne smejo njemu, kadar delajo nekaj, kar je pa njemu všeč. Sicer bi ne mogli izpeljat čisto nobene dejavnosti, ker se vedno najde kak otrok, ki mu pač ravno tista ni pisana na kožo... Jasno, da delajo teme, ki so otrokom bližje, dalj časa, ampak vedno se bo našek kdo, ki mu pa nekaj ni. Lejla ni glih nora na vozila, pa so meli non stop avte, ker je to večino skupine veselilo - in meni se zdi prav tako - midve lahko še vedno delava kaj drugega popoldne, dopoldne pa ima največ od vsega, če se ima cela skupina lepo:) Štekaš - posameznik včasih žrtvuje kako svojo kaprico (recimo to, da je "razigran", medtem, ko berejo pravljico, ki bi jo vsaj 3/4 skupine z veseljem poslušalo), zato, da cela skupina funkcionira in da se imajo vsi lepo. 4 letniki to že čisto dobro razumejo - če hočejo in če mi to hočemo;). To ni več 18 mesečnik, ki res ne dojame več kot 30 sekund nazaj in naprej;).

Verjetno si je vzg. že poizkušala naredit svoj red, pa ji ni uspelo pri njem in zato je tudi prišla do vaju - kar se mi zdi čisto pravilna pot - glede na to, da to ni čisto sveža tema, se to že nekaj časa vleče... Štekaš, kaj hočem rečt? Skoraj nobena vzg. ne pride težit staršem zato, ker je mel otrok slab dan! Mogoče ti omenijo, ne bo ti pa nobena rekla, da spreminjaj način vzgoje pa ne vem kaj še vse, ker se sem pa tja zgodi, da nečesa nočenaredit. Rečejo, ko res ne morejo več. Kar je po moje narobe - boljše bi bilo, če bi rekle malo prej, ker starši tudi rabijo kar en čas, da sprejmejo, da nekaj res ni ok in vmes se stvari še poslabšajo, na škodo vseh vpletenih...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ne uboga in ne posluša
29.5.2012 13:51:32   
LittleSun
Popolnoma se strinjam s tem kar si napisala in ker to že traja, je tako pristopila. Jo razumem in se tudi trudim spremenit, je pa res, da bo potreben čas, da to ne gre čez noč. Zdaj bom poskusila tako, strogo, da res dojame da to ni vredu, pa bomo videli kako bo.
Je pa viden napredek doma, od tistega mojega prvega posta, zgleda rabi več časa in še bolj strog pristop.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?