|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
15.1.2012 21:43:10   
Moony
pozdravljene,
tudi jaz sem nova clanica in se na zalost prvic javljam ravno na tej temi...starem sem 29 let in z mozem delava slabo leto na otrocicku. prva zanositiev in tudi prvi spontani splav v 5 tedenu nosecnosti, 3 dni nazaj...od dneva zanositve sem vedela da nama je ratalo /spikanje malo desni jajcnik malo levi jajcnik / in prav tak osem vedela da se je nosecnost koncala v istem trenutku ko se je zacelo kuhati...moj urinski test in tudi krvni test je bil negativen. ampak jaz sem kljub temu vedela da sem noseca, prsi so postale polnejse, trebuh obcutljiv, napet...in potem blaga krvavitev, cisto malo, panika, in samo lezat. in potem huuude bolecine v krizu, in v spodnjem delu trebuha, tako da sem morala vzeti buscopan. naslednje jutro v wc pa...tocno pred mojimi ocmi je prislo vse ven, dva kupcka, ki sta bila medseboj povezana kot s krvavo slamkico in znotraj obeh je bilo videti nekaj rumenega, bradavicastega...povsem jasno je bilo kaj je to. ultrazvok je potrdil da je slo za popolni splav, kljub temu sem dobila tablete misotac, da me res scisti /dobis krce in krvavis, ceprav niti nisem toliko krvavela/.

po mnenju G je slo za kromosomsko nepravilnost in je zato prislo do splava. in ze ko sem se pobrala, da je ok, da hvala bogu da ni sla nosecnost naprej, ce je res slo za kromosomsko nepravilnost. pa danes dobis izvide krvi, in zvem da sem pozitivna na CMV igg...in spet na tleh in googlat kaj to je in kaj in kako naprej user posted image Zaradi pozitivnega cmv pa je mozno dobiti lazni negativni krvni izvid za nosecnost..

(odgovor članu MioBambino)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
21.1.2012 21:43:49   
vrabček
Žal sem se tudi jaz znašla na tej temi. V četrtek zvečer se je začelo. Rjavo-roza sluz. Ginekolog je naslednje jutro potrdil moje največje strahove, ploda ni bilo videti, samo GV, noseča sem bila 6t5d. Trenutek, ko mi je povedal, da se nosečnost najverjetneje ne bo obdržala in da bo šlo v krvavitev je bil zame kot bi me nekdo poil z mrzlo vodo, zazeblome je do kosti. Kmalu po prihodu domov se je začelo. Krči, iz mene so šli kosi temno vijola sluzi. Skoraj vpila sem na wc-ju saj sem vedala kaj to pomeni, vedela sem da pikica odhaja. Bilo je grozno. Občutek tesnobe, razočaranja....user posted image user posted image user posted image
Še vedno ko pomislim me oblijejo solze. To je bila moja prva nosečnost, stara pa sem 29let (letos bom 30).
Počutim se prazo, nesposobno...hudo mi je gledat fanta kako trpi. Otrok ni bil načrtovan je bil pa zaželjen. Nočem delat panike, upam, da je normalno da tako žalujem, ne morem drugače, če se zjočem je lažje.
Vem, da je šlo za zgodnjo nosečnost, da se govori o plodu, vendar jaz doživljam da sva izgubila svojega prvega otroka.user posted image
Na srečo imam ob sebi razumevajoče ljudi, ki razumejo mojo stisko in žalost, ki nama stojijo ob strani in nama vlivajo novega upanja.

Kako ste ve doživljale vse skupaj?

(odgovor članu Moony)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
22.1.2012 0:00:02   
mala_roo
Pozdravljene punce,

tudi jaz imam za sabo grozne izkušnje. 3x zaporedni SS. Prvi v 10 tednu, drugi v 6 tednu in tretji v 9 tednu. Bilo je mučno in vsakič se je sčistilo samo, vendar v grozno peklenskih bolečinah in strdkih, ki so čez celo noč padali iz mene. Vendar se je "na srečo" sčistilo samo in je šlo brez abrazije.
Nato so mi končno ugotovili, da imam pregrado. Šla sem na operacijo k odličnemu profesorju dr. Tomaževiču. Po operaciji sem dobila eno M in zdaj sem v 17 tednu, sicer brez težav, ampak vseeno sem obravnavana pod rizično nosečnost. Čeprav sem si kupila angelsound (napravo za poslušanje srčka otroka) in vsak dan preverjam zaradi strahu kaj se dogaja, me je še vedno zelo strah!!! Tega straha se ne znebiš. Težko se je pogovarjati o tem s takimi ženskami, ki niso nikoli imele teh težav- ONE NE RAZUMEJO!! Vedno slišiš ene in iste stvari, saj si še mlada, saj bo naslednjič, ne sekiraj se preveč,.... Ampak tista, ki je to doživela, ve kako hudo je to!

Punce predlagam vam, da greste na pregled za pregrado. Pa magari samoplačniško- jaz sem šla in se je kako zelo splačalo. Če katero zanima kaj v zvezi s tem lahko bolj obrazložim.

Lepo se imejte in upam, da vam uspe čimprej. Ne pustite se odgnati iz ambulante z besedami: saj bo naslednjič, ne moremo pomagati, naravna selekcija,....
Ampak vztrajajte pri tem da greste na pregled, kot sem že omenila, če ne gre drugače na samoplačniški, saj ni drag! Jaz sem šla prepozno!

Upam, da nam tokrat uspe tale nosečniški voz pripeljati do konca, mala_roo 17t



(odgovor članu vrabček)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
22.1.2012 2:00:20   
dalia8184
Pozdravljene, tudi jaz sem med vami, še ena žalostna "splavarka" user posted image

Ogromno zgodb sem prebrala, tako na tem kot na drugih forumih... pa vseeno ne razumem, kako lahko dobesedno zahtevajo, da doživiš 3 splave, preden te dajo na preiskave????????? tega res ne bom nikoli razumela, kako se lahko špara na takih primerih user posted image   Potem pa še berem tega dr. Pušenjaka na MON-u, ki vztrajno piše, kako nobene tablete ne pomagajo, kako je vse brezveze... da tudi če na preiskavah najdejo kaj, težko kaj pomagajo... pač narava dela svoje.... user posted image

V glavnem, jaz bi bila zelo hvaležna, če bi malo povedale, kam ste šle na samoplačniške preglede (glede morebitne pregrade ipd.)? če me moj G ne bo dal naprej, bom pač šla samoplačniško, ni druge. ne bom čakala, da se mi še enkrat zgodi in po možnosti še tretjič, preden se oni zmigajo in na koncu najdejo kakšno pregrado, napake v sluznici ali kaj takega...

Sicer sem z gorenjskega konca, ampak komot se lahko peljem kamorkoli v Slo. na pregled, če lahko katera kaj predlaga in pa kakšne so kaj cene??

Hvala že v naprej!user posted image

(odgovor članu mala_roo)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
22.1.2012 19:51:03   
mala_roo
Ja jaz Pušenjaku ne zaupam več. On je mnenja da pregrada ni kriva za SS (v mojem primeru) ampak sem vedno tudi prej, ko sem jo imela zanosila takoj in tudi SS je potem sledil kar kmalu, sedaj ko so mi jo pa odstranili pa sem zanosila spet takoj in zdaj je hvala bogu vse ok.

Glede pregledov, jaz sem šla k prof. Tomaževiču, ki je v Sloveniji najboljši v tem. Tudi sama sem v zdravstvenih vodah in glede na to da vem kaj se dogaja v našem zdravstvu res zaupam le njemu! On dela privat v Barsos http://www.barsos.net/program/showOne/id/7, tja sem poklicala, so me naročili, plačala sem nekaj čez 90 eur in mi je takoj našel pregrado. Ker je najboljši sem hotela tudi k njemu na operacijo in njemu gre zasluga, da sem danes v 17 tednu.


(odgovor članu dalia8184)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
22.1.2012 20:36:47   
Niri
Torej...tudi za mano sta 2 SS, prvi v 6 tednu, (nov.2010 - začela krvaveti, vse se sčistilo samo) drugi v 9 tednu (okt 2011 - pri tem sso že v 6t ugotovili, da je premajhno vse skupaj, bilaje samo vrečka, pri 9t se je plodek pojavil vendar je bil velik za 6t, začela krvaveti, hudi krči, nato abrazija).
Zdaj sem spet noseča, 7t...groza me je vsak dan znova...ampak moramo it pogumno naprej in verjti, da nam je namenjeno, ostati pozitiven, drugo nam ne preostane. Jaz se trudim biti pozitivna vsak dan, saj ne gre vedno in se še zjokam in me je blazno strah ampak drugega kot verjeti v najboljši možni izzid mi ne ostane. Vem, da mi je namenjeno enkrat bit mami, upam, da bo to letos septembra.

Punce želim vam čimveč pozitivnih misli in upanja za prihodnost!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala_roo)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
22.1.2012 21:44:52   
MioBambino
Berem vas.

Žal mi je, da se je to zgodilo/se dogaja še komu.

SS se je zelo dotaknil moje duše. Bolj, kot se mi je na začetku zdelo, da se je bo. Mislila sem, da bom to z lahkoto preživela, predelala, hitro šla naprej. Pa nisem. Od dneva, ko sem začela krvaveti, pa do čiščenja, so bili dnevi solz, bolečine, strahu, jeze, tisočih vprašanj, žalosti, dvoma. Na dan čiščenja sem bila otropla, v stanju šoka- nisem jokala, celo smejala sem se, čutila sem olajšanje, da vem, pri čem sem. Potem je žalost počasi začela prihajati k meni. Jokala sem iz globine duše. Žalost je bolela. Imela sem nihanja- smeh, veselje, nato pa nenadoma žalost, obup. Rekli so mi, da je to normalno. Da pripada žalovanju. Nekega dne mi je odprla dušo nova znanka- imela je tri zaporedne splave, sedaj ima doma tri zdrave otroke. Dala mi je novo upanje. Od tistega dne sem drugačna. Celo to moje žalostno obdobje sem se o tem veliko pogovarjala, tudi s tujci. Ni me bilo sram povedati moje zgodbe. Tako mi je bilo lažje. Včeraj je bilo dva meseca po čiščenju. Ta izkušnja me je spremenila- spoznala sem sebe, ljudi okrog sebe, svoja čustva, s partnerjem sva se še bolj zbližala. Sedaj resnično vema in čutiva, kako močno si želiva najinega otroka. In vrjamem, da bova nekega dne v rokah držala najino bitje. Živo in zdravo.

Tudi jaz sem bila na UZ pri dr.Tomaževiču in je na srečo vse vredu. Pravi, da ne vidi razloga, da bi se SS pri meni še kdaj ponovil. Upam, da ima prav. Dobila sem še izvide od brisa materničnega vratu in so tudi vredu. Tako, da lahko začneva načrtovati naslednjo nosečnost. Folno kislino že pridno jem. Rabim še kakšen mesec, da znova zaživim, da si telo opomore. Potem grem naprej.

Dr. Pušenjak je v moji zgodbi odigral pomembno vlogo, zakar sem mu hvaležna. Ni mi gradil gradov v oblakih- povedal mi je, kako je v resnici- edini od štirih zdravnikov, ki so me gledali v tej nosečnosti. Edino, kar me "grize" je, da si ni vzel časa, da bi našel vzrok- ni vedel, od kod krvavim, niti ni dal "vsebine moje noseče maternice" na noben pregled po čiščenju. Zdelo se mu je tako vsekdanje, nepomembno. Morda ima po svoje prav, ampak to je bila moja nosečnost- moj otrok- moje sanje- moje upanje- in vedno bo moj spomin.

Žaluje vsak po svoje- vse, kar čutite, je prav- dovolite si biti takšne, kot ste- nasmejane, jokave v množici, razočarane ob novici, da je katera spet noseča/da je rodila, jezne,...

Objem, drage sotrpinke!

(odgovor članu Niri)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
31.1.2012 14:37:45   
MioBambino
Šla sem na samoplačniško testiranje za toxoplazmozo in dobila sem izvid- stara okužba. To pomeni, da stik z toxoplazmozo ne mora škoditi plodu v naslednji nosečnosti.

Tako, da si bom lahko privoščila izdatne količine sadja in zelenjave, pa še mačka bova obdržala.user posted image

(odgovor članu MioBambino)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
31.1.2012 19:26:49   
vrabček
Spet sem pokukala na to temo in videla da "še živi" user posted image .
MioBambino, fajn, da si šla na samoplačniški pregled za toxoplazmo, si sedaj bolj pomirjena za naslednjič!

Jaz se drugače kar držim, je pa res, da sem se precej zakopala v delo, ker tako manj razmišljam. Odločila sva se da si sedaj vzameva čas. V miru se bova pripravila na poroko, ki bo aprila, potem pa bova šla spet v akcijo. Se mi zdi, da rabim čas. Rabim se umirit, si uredit življenje, ker bom potem bolj mirna, manj obremenjena.

Krvavitev po ss je mimo, ščistilo se je samo, en teden sem bila švoh, imela sem tudi močne krče, vendar je mimo in sem vesela da je šlo samo, da ni bilo potrebno čiščenje. Danes sem pa ponovno začela krvavet. Je možno, da je prišla že M? Nič mi ni jasno, ker se je vse postavilo na glavo. Nočem pa delat panike in takoj klicat ginekologinje. Malo zgodaj se mi zdi, da bi bila že user posted image ,ss sem imela 20.1.?

Lp

(odgovor članu MioBambino)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
27.3.2012 16:09:44   
Anonimen
Danes sem bila na pregledu... glede na O bi morala biti noseča 8t3d, na uz pa se je videla lepo razvita maternica, rumenjakov mehurček in plodek, ki mu še ni utripal srček, velik za 6t3d. Na prejšnjem pregledu pred 3 tedni se je videla gv, velika 6mm.
A mislite, da obstaja kakšna minimalna možnost, da se srček pojavi?
G je rekla da bom morala verjetno na abrazijo... user posted image

(odgovor članu MioBambino)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
8.5.2012 12:21:43   
barb71
Kot sem obljubila javljam kako je bilo na genetskem pregledu.
V glavnem zelo sem razočarana, saj pogledajo samo, če so kromosomi pravilno razvijajo, nič drugega, aja pa družinsko drevo se nariše in to je to. Z nama obema je vse ok, nobenih napak oziroma ne vidijo vzroka za ponavljajoče splave.
Čakala sem 5 mesecev na datum in še nadaljne 4 tedne za izvide, da mi povejo da je vse ok. Vendar nekaj ni ok, če se vsaka nosečnost konča z abrazijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
19.5.2012 12:35:19   
oska
Vedno mi je bilo hudo,ko sem brala zgodbe o splavu...in na žalost sem tudi sama pristala v tem,tako da še bolj razumem bolečino,ki nas obdaja ob takem dogodku. 1 teden nazaj sem imela spontani splav,v sredo pa že pregled pri G.Svetoval mi je,da kar takoj začnem jesti folno,zanosim pa lahko po dveh menstruacijah. Še dobro,da imam doma že enega sončka...Želim si čimprej spet zagledat user posted image ,upam,da bo hitro ratalo.srečno vsem in naj kmalu tudi za nas spet posije sonce!


(odgovor članu barb71)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
22.5.2012 7:49:05   
srečki
Oska drži se in verjemi tudi nam bo sonček posijal. Si lahko vesela, imaš vsaj enega otroka...veš koliko nas je k še nobenega nimamo :(
user posted image user posted image user posted image srečno!

(odgovor članu oska)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
22.5.2012 21:07:42   
Nanuk
Ko berem vaše komentarje, se počutim kot pošast..... Tudi sama sem imela 1.2.2012 SS, začelo se je z blagim roza izcedkom, šla sem k zdravnici dva dni prej, kot bi mogla imet 1. pregled (8.teden). Na UZ je ugotovila, da je plodek premajhen za gestacijsko starost. Srček je takrat še bil. Naslednji dan, pa se je ulilo, ena močna bolečina in iz mene je šlo vse... Ko se je začelo, sem pač vedela, da je to to in edina želja, ki sem jo takrat imela, je bila, da bi se vse samo sčistilo....... In se je res...tako da mi ni bilo treba na čiščenje... Grdo rečt, ampak sem bila vesela, da se je tako končalo. Če bi bilo s plodom vse OK, do tega namreč ne bi prišlo. Naravna selekcija... To pač vzamem kot da mati narava že ve, kaj dela... Nič ne bi imela proti, če bi pač donosila, ker to je bil itak naš načrt, ampak tako se zgodi... Po tem dogodku nisem nikdar sanjarila, kak naj bi bil ta dojenček, kdaj bi se moral rodit, itd....... Če bi bila to moja prva nosečnost, bi verjetno reagirala drugače, psihično bi me verjetno malo potolklo, čeprav sem v prvih tednih prve nosečnosti govorila, da tudi če bi pač izgubila, bi vsaj vedela, da sem sposobna zanosit (prej smo se kar nekaj časa matrali)... No, prva nosečnost se je končala z živim in zdravim otročkom, ki bo kmalu dopolnil leto...
Upam, da se bo naslednja nosečnost čimprej zgodila in da bo tokrat prišlo do konca ;)

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
22.5.2012 21:29:21   
Nanuk
V prvi nosečnosti sem jemala Prometrium in folno, v drugi pa samo folno, pa še dojila sem.... morda pa tu tiči vzrok... We'll never know

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
24.6.2012 19:41:34   
aksuram
tudi jaz bi se vam pridružila. ss v 12 tednu. plod se ni razvijal, začela krvavet ampak je bila potrebna tudi abrazija

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
26.6.2012 23:11:47   
lana83
aksuram a tudi ti?!! user posted image Koliko Januarčkov se nas je pa potem poslovilo?? Madona!!! Drži se, saj bo naslednjič zihr ok!! Jaz se s tem tolažim da zame/za nas še ni pravi čas! Ampak tudi za nas bo enkrat prišel ta čas in bo vse kot mora bitiuser posted image user posted image

(odgovor članu aksuram)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
27.6.2012 9:34:54   
aksuram
ja kr nekaj januarčic nas je ko smo izgubile pikice. ampak ni za obupat. ko bo čas bomo tudi mi dobili pikico. je pa težko...

(odgovor članu lana83)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
2.7.2012 16:35:08   
Anonimen
Zivjo, tudi nas je presenetila izguba ze v 9.tednu nosecnosti, najin otrocek naj bi se poslovil ze v 7., lahko tudi 6. tednu. Ob vsej zalosti ostaja se nekaj zbeganosti:
- postopek ciscenja se je izvedel s svecko, ki so jo vstavili danes zjutraj. Zdravnik je zelel posesati z vakumom, s cemer se nisem strinjala. Nekoliko nejevoljno je pristal na svecke, rekel je da je mozno, da bom morala jutri priti na vakum. user posted image Sestra je rekla, da me bodo na koncu pogledali se z ultrazvokom pa me niso, po 3 urah so me razpustili iz oddelka, prepusceno samo sebi. Kontrolo imam sele cez slabe 3 tedne pri svojem gin. user posted image . Sploh mi ni nic vec jasno.
- plodu ni bil srcek, tudi oblika ja bi bila nepravilna. Sprasujem se ali je mozno, kot je pisala ena druga na tem forumu, da bi se bitje srcka pokazalo kasneje...na izvidu pise, prekinitev nosecnosti na lastno zeljo, na istem listu pa pise tudi, da je plod odmrl v 8.tednu (v petek pri gin. je bila druga ocena).
- ciscenje pri meni ne poteka kot pisete ve, po 5 urah skoraj nic kosckov. Ali lahko nastopijo kaksni zapleti? Sestra je omenila hudo krvavitev, kaj pa ce pride do kaksnega vnetja?
V bistvu sploh ne vem kaj naj pričakujem.
Enako se pridružujem vsem željam, da bi v prihodnje vsem uspelo.
Mogoče sem danes še preveč znervirana in še nisem dojela vsega dogajanja, sploh pa ne razumem teh zdravnikov, imam občutek da vsake pet minut drugače govorijo.

(odgovor članu aksuram)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
4.7.2012 19:33:31   
Anonimen
Pozdravljene.
zal so se moji največji strahovi danes spremenili v realnost. plod odmrl v 8t, to je lahko bilo včeraj ali pa predvčerajšnjim....danes bila na svojem prvem pregledu, ko sem slišala: to nekaj ne bo v redu, se mi je svet sesul...
nosečnost prekinili s tabletko, danes dobila eno, čez 2 dni pa se vrnem nazaj in ostanem na oddelku 4 ure. Ko sem zjutraj vse to poslušala sem bila zmedena 100 na uro!! zdaj pa se mi poraja tisoč in eno vprašanje. Se bom lahko sama odpeljala domov po 4 urah? moram prinest kaj s sabo??sploh si ne predstavljam kako naj bi to potekalo....

mi lahko katera pomaga???

(odgovor članu Moony)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
5.7.2012 12:34:09   
barbararabarbara
Pozdravljene!!

Že dva dni sem na računalniku, berem različne članke in forume o spontanem splavu. Ta tema je bila za mene tuja, saj sem vedno mislila, da se to ne more zgoditi meni, pa se je.
Začelo se je v nedeljo in končalo včeraj v bolnici....ŠOK..Zakaj jaz?Kaj je bilo narobe? To so vprašanja, ki se mi porajajo že dva dni..
Bila sem v 12 tednu nosečnosti, po včerajšnem pregledu je bil plod razvit samo za 7 tednov...Iz bolnice sem bila poslana domov, češ da ni zdravnikov, ki bi opravili čiščenje, naj pridem v četrtek..šla sem domov., se vstavila na WC v gostilni in tu se je začelo, začela sem krvaveti, šla je ven kepa krvi (mogoče še kaj)...vrnila sem se vbolnicosaj nisem mogla hodit, bilo mi je slabo..zdravnik ki me je sprejel je pisano gledal, češ kaj pa ja tu delam?? saj nimam vročine... nato so me sprejeli, opravili so poseg, zvečer sem bila doma. jezna na cel svet, sebe in še na koga...
Pravijo, da pogovor lajša bolečine in čas celi rane...upajmo da res.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
5.7.2012 13:39:14   
gajabo
Pozdravljene! Tudi jaz sem pred približno pol leta dala čez podobno izkušnjo... Spontani splav z odmrtjem ploda v 7 tednu, potrebna je bila abrazija. Po pol leta že malo drugače gledam na to, kar se nam je zgodilo, mi je pa tako hudo, ker bi ravno v teh dneh dobili novega člana, če bi bilo vse ok. In tako po pol leta spet zahajam na ta forum, berem vaše zgodbe in se mučim... Ista vprašanja kot pri vseh ostalih, zakaj jaz, zakaj to, zakaj ono... Ampak imam na srečo že enega otročka, tako da imam velik razlog za to, da ostajam optimistična.
Vsem, ki ravno dajete skoz tiste najtežje trenutke želim veliko upanja, pustite solzam prosto pot, pa srečno naprej!

(odgovor članu barbararabarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
23.8.2012 9:02:48   
Anonimen
Pozdravljene!
Z žalostjo v srčku sem vam tudi jaz pridružujemuser posted image  V torek zjutraj sem na hlačkah opazila malo večjo količino rjavega izcedka in sva itak takoj šibala v bolnico kjer me je G pregledal in je bilo vse ok. Dobila sem Utrogestan, katerega sem jemala 3x na dan po 2 granuli.
V sredo dopoldan sem bila še super, izcedka ni bilo več, okoli poldne pa so se začeli tako močni krči, da sem jokala. Trajali so kakšne 3 ure in nato prenehali, ko sem pojedla kosilo. Najprej sem letela na wc preverit, če je vse ok. Sem se normalno polulala in brez izcedka. Čez 5 min pa sem dobila tak čuden občutek in grem še enkrat na wc, no, takrat se je pa začelouser posted image  Tri velike kepe so samo padle iz mene- takrat sem vedela da se je moja nosečnost v 8. tednu končalauser posted image  Zvečer sem šla še v bolnico kjer so mi naredili UZ in ugotovili, da sem se kar lepo sama sčistila, vendar sem čez par ur bila naročena na abrazijo.
Včeraj sem prišla domov, nimam ne bolečin, tudi krvavim nič ne, je pa v srčku ena ogromna praznina in ogromna žalostuser posted image user posted image  To je bila moja prva nosečnost, ki je bila zelo zaželjena. Čez 6 tednov imam kontrolo pri svojem G in upam na najboljše.
Kako ste se po ss pobrale? Moj na vse to gleda čisto drugače in pravi, da je že moglo bit tako in da je očitno bilo nekaj narobe. Tudi sama vem to, ampak solz kar ne morem ustavit pa naj se še tako trudimuser posted image user posted image user posted image
Urša

(odgovor članu gajabo)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
28.8.2012 20:11:06   
lidik
Anonimna, vem kako se počutiš. Vem, da zdajle ti lahko reče karkoli, ko ti te bolečine ne more nič zmanjšati. Ampak sčasoma se boš pobrala. Jaz gledam na to tako, da pač nekateri se moramo za otročka malo bolj potruditi kot drugi, in ja vem da ni pravično, da me ki si želimo otročka in ki bi znale za njega lepo skrbeti, pri nas ki bi imel vse kar potrebuje, ki bi ga cartale, razvajale, ščitile, me moramo iti skozi marsikaj težkega. Naj ti povem en delček moje zgodbe. Midva z mojim sva si vedno želela veliko družino z veliko otroci. Rekla sva da bova imela najmanj štiri. Tudi ko sva gradila hiško sva z otroškimi sobami nekako računala na to številko. Ok, sva rekla vredu, zdaj bova pa midva tudi malo začela delati v tej smeri, da bo prišel kakšen otročiček. In prvi mesec nič, drugi nič, .... deset_i nič....no po trinajstem krogu nama le uspe in zagledava plusek, ki se je dejansko obdržal malo več kot en teden. Kajti vmes je že bilo nekaj pluskov, ampak vedno kakšen teden po testu krvavitev (menstruacija) in seveda nato test negativen. V glavnem nosečnost se začne super. Skoraj ne moreva verjeti. V sedmem tednu izcedek - itak panika in hitro k G. Dobim dabroston, vse ok. Moram priznati, da sploh nisem vedela da sem noseča - razen tega seveda da mi je trebuh rastel. In potem šok. Bil je petek, grem v službo kot ponavadi, cel dan v službi, zadnje pol ure v službi me začne boleti trebuh. Se z mojim odločiva da greva se pokazati v bolnico, glede na to da je potem vikend in da ne bo ravno za vikend kaj narobe. Bolečina vedno hujša in neznosnejša, v bolnici sem bila itak tretirana kot panična nosečnica, čeprav je iz mene tekel pot, bleda kot stena in kar naenkrat močna krvavitev (aja naj povem da sem bila 29t2d). Končno pride moj preljubi zdravnik, ki ga ne morem več videt in najprej zelo "prijazno" (v obratnem smislu) reče, kaj paničarim, da on ima tu ženske ki rojevajo. Me pusti še kakšne 15 minut in nato se me končno usmili in me pogleda (naj povem, da sem v bolnici bila že 3 ure) in po izrazu ko me je pogledal sem videla da je nekaj hudo narobe. Namreč spremenil se je za 1000% ne samo za 100. Sam od sebe leti po telefon, pokliče rešilca in na nosilih pred rešilcem mi reče, dejte držat notri, da ne boste rodili v rešilcu. Eno uro po tistem, ko sem prišla do Ljubljane, sem tudi rodila fantka - nedonošenčka. Ok, takratnih občutkov se ne da opisat. Smo dali to čez, smo šli čez to in zdaj imam doma zdravega in nasmejanega skoraj 2 letnika. Po enem letu se spet opogumim in rečem mojemu ok, bova probala spet delati na otročku. V prvem poskusu uspe. Skoraj nisem mogla verjeti. Plusek, veselje, hkrati pa strah, po 10-dneh krvavitev. No fino sem rekla spet. Krvavitve konec, po parih dneh spet izcedek, seveda pokličem G, ki mi reče, da naj naredim naslednje jutro test. In šok - test pozitiven, hitro h G, izvenmaternična nosečnost - odstranijo desni jajcevod. Ok, spet se ne da opusati občutkov, straha, žalosti, bolečine. Ok, po več kot pol leta spet zberem pogum poskusiva ponovno. Uspe v tretjem poskusu, nosečnost, izcedek (spet strah, bolečina, skrb), dobim dabroston vse ok. Vidi se plod, vidi se srček super izcedka ni več. No in zaključek - v nedeljo (noseča 9t6d) grem na wc (nisem imela nobene bolečine, nič, kar bi nakazovalo na to kar bo), zagledam kri - panika, v bolnico, kjer mi ugotovijo, da ploda ni več. In danes sem dobila prvo tabletko, v četrtek grem po naslednje štiri v upanju da se bo sčistilo po tabletkah in ne bo spet treba kakšnega posega. Mislim, da je odveč če povem, da sem spet čisto na tleh. Ampak vem, da se bom pobrala, vem da me bo tudi ta izkušnja naredila še močnejšo in vem, da bom po določenem času, ki ga bom pač potrebovala spet pripravljena za nove boje.
Anonimna - Urša želim ti, da se tudi ti čimprej pobereš in da gresta v nove boje (seveda po pregledu), želim ti, da ti je to edina takšna slaba izkušnja in da boš naslednjič po srečni, mirni nosečnosti v roke dobila svoj zaklad.

P.S. sem se razpisala vem, samo pač danes kar letijo iz mene čustva.

< Sporočilo je popravil lidik -- 28.8.2012 20:12:02 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Nove "splavarke"- pogovor in up...
29.8.2012 9:21:15   
Anonimen
Joooj, lidik, ko sem pa tvojo zgodbo prebrala pa me je kar zmrazilouser posted image
Ne, res ni fer, da tiste, ki sploh nimajo neke želje po otročku, takoj zanosijo in potem tudi donosijo, me ki pa si res želimo pa nas čaka tak klavrn konec..
Sem se bolj ali manj že pomirila- za to se imam zahvalit predvsem mojemu dragemu, ki mi je sploh čez vikend bil v strašno podporo in tudi pogovarjama se veliko okol tega ss.
V pon sem bila pri G in me je za čet že naročil na UZ, čez 2 tedna imam ponovno pregled in nato dobim napotnico za bolnico, da mi pogledajo če imam slučajno pregrado. Mislim, da bom šla na Ptuj, tam sem bila izredno zadovoljna z osebjem, v Mb pa, da bruhaš kak odnos.... Tisti dan pred ss sva šla v bolnico zaradi izcedka in so me napotili k dežurnemu.. Midva sva bila tam že ob 7:15, sestra pa reče: ''Veste, dežurni začne delat šele ob 9h.'' Jo malo čudno pogledam in vprašam če ni ravno poanta v dežurnih, da so skos na voljo pa mi ni znala nič razložit.. Tako da lahko imaš v tisti čakalnici že 15x splav pa jim je čisto vseeno.. Za kozlat..
No, Pušenjak mi je odgovoril, da je čisto dovolj če se počaka na 1 M.. Čakanje na več ciklusov je kot varnostna razdalja na cesti, baje... TAko, da če bo vse ok, gremo že kar oktobra v nove boje.. Z priokusom grenkobe v srcu, seveda....
Urša

(odgovor članu lidik)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?