|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prvošolčki 2012
5.9.2012 10:49:59   
Tutan
Pri nas niti slišat noče o kavbojkah. Edinole tiste so ok - recimo v H&Mu jih imajo - ko imajo zgoraj in spodaj patent - pa sploh je to bolj tak lahek jeans. Drugače pa se s tem ne obremenjujem - naj mu bo udobno - pa poleg tega jih peljejo po kosilu na igrišče, pa med glavnim odmorom se igrajo zunaj in je res skrajno neudobno, da bi tekali v kavbojkah. Tako da je za otroka pomojem celo bolje, da je fino v trenerki oziroma bolj športnih hlačah. Pa sedenje na stolu po par ur tudi ni ravno prijetno.
Naš je imel danes oblečene tričetrt hlače, majčko, zjutraj pa še preko tanek puloverček, pa še tistega si je takoj dal dol, ko sva prišla do šole - ni ravno neko zmrzljivo bitje.

Pri nas imajo malico razdeljeno na zajtrk in dopoldansko malico - zajtrk je deset_ do osem, popoldanska malica pa je po dveh šolskih urah (smo šola brez zvonca). Zato mu zjutraj ponudim odvisno od lakote - včeraj je spil samo kakav (sva se vstala šele ob sedmih in tudi jaz ne morem v prvim deset_ih minutah, ko se vstanem, pojesti neko količino), danes je zjutraj ob 6h že svital user posted image in si je zaželel čokolino. Drugače pa standard - kosmiči, muesliji, kakšen jogurt, kakav, enako kot pred vrtcem... pač odvisno od lakote.

< Sporočilo je popravil Tutan -- 5.9.2012 10:50:31 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Prvošolčki 2012
5.9.2012 12:27:02   
sazi
SInko je kar zadovoljen v šoli. Po mojem si niti ne predstavlja, da bi šel nazaj v vrtec. Je pa danes zjutraj pojamral, da pouk takooo doooolgo traja.

Imam pa dva vprašanji. Kaj naredite za zajtrk otrokom predno gredo v šolo? In pa kako hodijo otroci oblečeni v šolo...sploh fantje. Moj najraje nosi trenirke, zelo nerad pa kavbojke, zato hodi kar v trenirkah. Samo ko gledam druge, hodijo vsi v kavbojkah, edino naš v trenirki.

V šolo pride ob 8ih in doma prej spije samo kakav, ker imajo že ob 9ih malico.
Te dni je v 3/4 hlačah (ne jeans in ne trenirka - take športne, razmeroma tanke), za hladnješe dni ima pa dolge hlače - tudi razmeroma mehke, z žepi. Če želi, gre tudi v kavbojkah, samo se sama trudim, da izbere bolj udobne.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Prvošolčki 2012
5.9.2012 20:08:33   
katica1
Ojla...tudi mi se pridružujemo :D moja je danes dobila nalogo do petka,napisati pesem z naslovom MOJA PRVA LJUBEZEN,in pesem naj vsebuje 3 kitice po 4 vrstice...nobeden v družini ni ravno pesniški. Ajda pa še rimat se mora. Ali lahko katera tukaj kaj napiše? Hvala

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Prvošolčki 2012
5.9.2012 20:32:16   
mojca75
Katica - v prvem razredu? 3 kitice po štiri vrstice??? Si sfalila skupino na forumu?

Pri nas podobno. Šola za enkrat včešna. Mi imamo punco in je z oblekami nekoliko lažje - trenutno pajkice, imamo tudi nekaj takih ki zgledajo kot kavbojke in so mehke kot pajkice - špica. Nosila bo pač kar bo hotela. Trenutno 3/4 pajkice, tuniko in jopico.

_____________________________

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu katica1)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Prvošolčki 2012
6.9.2012 8:56:08   
Tutan
Še svojemu ne bi pisala pesmice.... resnično. Nisem pristaš tega, da starši pišejo nalogo namesto otrok - sem mu na dosegu roke, samo sedela pa ne bom z njim in mu govorila kaj naj dela ali še huje. delala namesto njega. Če bo prosil za pomoč - brez problema, če bo rabil pomoć - jo bo dobil. Ampak na to ga niti slučajno ne mislim navajat že kar od prvega dne.

Drugače pa se tudi meni zdi malo huda za v prvi razred - napisat pesem - in to v taki dolžini, z rimami, bi jo jaz dala nekam od 5.razreda dalje.

Pri nas je še vedno vse OK. v šolo gre rad, danes sva šla prvič z avtomobilom, ker se je meni mudilo na pregled, pa mi je žal, ker nama je vzelo več časa, da sva našla parkirni prostor user posted image ... pri nas so dali priporočilo, da tisti, ki niso/ne bodo vozači tudi kasneje, že sedaj prihajajo s spremljevalci peš v šolo - po varni poti - da si jo v teh dveh letih vtisnejo v spomin.
Imajo pa vsak dan domačo nalogo. Sebe narisat, pobarvat, pobarvat enako, povezat. Za cca pol ure popoldanskega dela. Me je res pozitivno presenetilo, ker so vsi govorili, da otroci v prvem razredu nimajo domačih nalog, ali pa jih imajo samo ob vikendih. Delovne navade so le delovne navade in tako jih postopoma pridobivajo, če je vsak dan nekaj malega za naredit....

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   [Brisano sporočilo]
6.9.2012 9:07:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tutan)
  Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Prvošolčki 2012
6.9.2012 9:24:02   
uškinamama
Imajo pa vsak dan domačo nalogo. Sebe narisat, pobarvat, pobarvat enako, povezat. Za cca pol ure popoldanskega dela. Me je res pozitivno presenetilo, ker so vsi govorili, da otroci v prvem razredu nimajo domačih nalog, ali pa jih imajo samo ob vikendih. Delovne navade so le delovne navade in tako jih postopoma pridobivajo, če je vsak dan nekaj malega za naredit....


To ni domača naloga , to je sladkorna pena user posted image  . Hec. Lani smo imeli na temi prvošolčkov hude debate okoli  domače naloge....

Zajtrki: pogledam kaj imajo v šoli za malico in sledim, da mu ne dam enako doma.  ( Kruh, bakala, maslo, med, žitarice, toast, cvrta jajca, grozdje, merendino, sirček, tlačenka....) In obvezno jemo pred odhodom . Gledam, da če je za malico nekja kar mu ni najbolj všeč (npr gres), da mu pripravim kaj več doma....pa tudi kaj ima na urniku ...

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Prvošolčki 2012
6.9.2012 9:32:35   
domci
Pri nas pa imajo otroci v prvem razredu zajterk kar v šoli. Ob 8 je zajterk, 8.20 pa se začne prva ura pouka. Po dveh urah imajo malo daljši odmor 9.55-10.15, nato še dve uri in potem kosilo 11.50-12.10, naprej pa podaljšano bivanje.
Zaenkrat je še kar navdušen. Domače naloge pa ni bilo še nobene. Najbrž jih pri nas še malo crklajo.


_____________________________

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Prvošolčki 2012
6.9.2012 10:15:18   
Tutan
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

To ni domača naloga , to je sladkorna pena user posted image  . Hec. Lani smo imeli na temi prvošolčkov hude debate okoli  domače naloge....



Kakšna je pa potem definicija domače naloge? user posted image

Torej nimajo vsi prvošolčki v šoli zajtrka? Pri nam je bilo rečeno, da se malica razdeli na dva dela - in imajo deset_ do 8 zajtrk (nekako podobno kot v vrtcu, gres, kruh z namazi, kruh z zelenjavo itn...), potem pa še malico (dobijo za malico jogurt, kefir, sadje, zelenjavni krožnik - kolikor spremljam jedilnik že za vnaprej user posted image ).... okoli 15 do 12h je pa že kosilo.
Če ne bi imeli zajtrka v šoli, bi tudi jaz bolj komplicirala z zajtrkom in ne samo s kakavom ali čajem.

Kakorkoli - naš je že hripav? Here we go again, cel vrtec smo se s tem spopadali, očitno se bomo še v šoli. Sem mu šla včeraj kupit Sensilab Zori (iz izkušenj je OK), drugače bomo pa dodali še kakšen ameriški slamnik. Ajejej user posted image

< Sporočilo je popravil Tutan -- 6.9.2012 10:17:26 >

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Prvošolčki 2012
6.9.2012 11:03:24   
Shorty_
hojla,

pri nas je zjutraj odhod v razred še vedno težava user posted image se bo že navadila, ker ko pridem ponjo je pa vse super in jo učiteljica pohvali da sodeluje, da se igra z vsemi in da je res kriza dokler ne odnesem riti, potem pa vse super, ni mi jasno, take je res ne poznamuser posted image

Kar se pa zajtrka tiče, pri nas je bolj nezdrav kot pri večini, večinoma mlečna rezina , mogoče kak barni, ostalo pa ji zjutraj ne paše in raje ne je, imajo pa že po prvi uri malico tako da ni problema.

Kdaj jih hodite pa kaj iskat?
Naša gre ta teden po kosilu, drug teden pa ob 14:30 ko pride mož iz službe.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Prvošolčki 2012
6.9.2012 11:09:40   
Balerina
Pri nas imajo malico vsi tam okoli 10h zajtr, kosilo in popoldanska malica pa je po želji. Za enkrat zajtrkuje doma potem gre v šolo na jutranje varstvo in ob 8:25 se jim začne pouk. Pouk traja do 12:55 vmes pa je malica in kosilo. Potem pa še popoldansko varstvo.
Oblačenje naša ima takšne bolj lahke 3/4 hlače po njenem mnenju kiklica ni za v šolo, morda se mnenje kaj kmalu spremeni.
Imajo pa tudi domačo nalogo no včeraj je nejprej rekla da ni nič ko pa sva gledali kaj so delali pa se je spomnila je še to moram narediti, sem rekla no to je pa domača naloga.
Imao pa za enkrat takšen sistem da ko pride domov pregleda torbo pove kaj so delali in pregleda delavne zvezke ker tam se običajno skriva tudi domača naloga, da kaj ne pozabimo. Potem pripravi za naslednji dan, pospravi torbo in ima prosto za igro.

Če bi imela pesmico za napisat bi pa prvo učitelico vprašala če jo je že naučila pisat a kdo bo pesmico pisal. Ker črke sicer pozna da bi pa sama cel stavek napisala to bi bilo pa malo težje. Ker jaz pa tudi ne mislim pisati, svojo osnovno šolo sem že naredila ta pa je hčerkina in ona mora izpolniti naloge, učitelica pa naj bi dala naloge takšne ki so primerne otrokovi starosti. In pisanje pesmice sigurno na za 6 letnike, glede na to da eni še črk ne poznajouser posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   [Brisano sporočilo]
6.9.2012 12:27:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Balerina)
  Neposredna povezava do sporočila: 162
   [Brisano sporočilo]
6.9.2012 18:25:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Prvošolčki 2012
6.9.2012 20:33:26   
goda13
Pri nas imajo malico okrog 9 ure. Začnejo pa pouk že ob 7,30. Domače naloge še nimamo, nosijo pa torbice vsak dan domov, vendar imajo noter samo mapo in beležko.

Oblečen hodi pa v kratke hlače in mikico pa superge, ker je v podaljšanem bivanju in so od kosila naprej zunaj na igrišču.

Naloge pa pri nas ne delajo v PB ker to pri nas ni obvezno tisti ki hoče jo lahko. So pa zunaj vsi razredi do 5. in se igrajo skupaj user posted image

< Sporočilo je popravil goda13 -- 6.9.2012 20:36:12 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Prvošolčki 2012
7.9.2012 8:18:06   
Tutan
Imate vsi angleščino v prvem? Pri nas imajo luštkano narejeno in 1x tedensko pride angleška učiteljica v razred in pouk poteka dvojezično. Tole je sicer nekaj povsem novega, pa vendarle se sliši luštno in verjamem, da bodo od tega tudi kaj odnesli.
Še pa vedno čakamo na razne dodatne dejavnosti - definitivno bo še šel k angleščini dodatno (njegova želja), zanima me pa tudi, kaj bo še ostalega user posted image

A so vaši kaj utrujeni? Naš je zvečer takšna cunja, ga kar zmanjka user posted image

(odgovor članu goda13)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Prvošolčki 2012
7.9.2012 9:21:01   
domci
Ja tudi naš je precej utrujen. Se pozna, da je konec tedna. Tudi pri nas se še ne ve nič o interesnih dejavnostih, bo pa 13 roditeljski sestanek in takrat več zvemo.
Ne pri nas nimajo angleščine imajo mat, slo, spo, gvz, lvz in švz.
Drugače pa tudi naš vsak dan prinese torbo domov, notri je puščica, mapa in beležka


_____________________________

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Prvošolčki 2012
7.9.2012 9:33:00   
sazi
Pri nas ni angleščine.
Za interesne dejavnosti bodo menda sporočali sproti, začele pa se bodo oktobra. Mi je pa zelo "nevšečno", ker učiteljica zelo poudarja, da se otrok lahko vpiše samo na eno interesno dejavnost. Pa vsak dan je popoldan v šoli 4 ure in se mi res zdi izguba časa, da takrat nebi počel kaj, kar ga zanima oz. kaj od koder lahko kaj odnese in se kaj nauči. Še vedno jim ostane čas za igro, pa še doma je cel popoldan zunaj in se igra. Tako da še ne vemo, kako bo z obiskovanjem dejavnosti v času PB.
Pobirali so prijave samo za "zdrav življenjski slog" - to je kot neke vrste raznolika dodatna telovadba, ki jo bodo imeli 2x tedensko.
Domače naloge še niso imeli nobene (vsaj ne da bi jaz zanjo vedelauser posted image ). Za beležko so pa rekli, da je ne rabiuser posted image
Utrujen je mogoče malo. Pojamra nič, popoldna pa ima še ogromno energije za nekaurno "letanje" in igranje zunaj.
Kako gre odnašanje stvari domov, bomo pa izvedeli danes popoldan.
Ponj hodim najkasneje ob 16. uri, ampak dosti prej mi pa ne znese, tako da je v razredu že zelo malo otrok. Pa mi nič ne pojamra, da drugi grejo pa prej ali pa da bi on rad hodil prej domov. Nečakinja, ki gre ravno tako v 1. razred, je svoji mami "zabičala" da ne sme v njo pred 16. uro, ker se ima tako fajnuser posted image

< Sporočilo je popravil sazi -- 7.9.2012 9:34:46 >

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Prvošolčki 2012
7.9.2012 9:34:08   
sazi
ups - 2x

< Sporočilo je popravil sazi -- 7.9.2012 9:35:17 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Prvošolčki 2012
11.9.2012 7:56:38   
Tutan
Od interesnih smo dobili do sedaj domov samo za folkrolo - po strokovnem premisleku se je tamali odločil, da ne bo šel k folkroli user posted image ... čeprav je meni zamisel noro všeč, pa pojejo pa plešejo. No ja user posted image

Pri nas so ekstra pridni, vsak dan imajo domačo nalogo, razen čez vikend so dobili samo ošilit barvice in se fino imet na sončku (menda je to najjjboljša domača naloga user posted image ).

13. imamo prvi roditeljski. Verjetno bo to v šolski karieri najbolj zabaven roditeljski user posted image Ma ne, res, moram malega pohvalit, je res priden, 2x ga je že učiteljica pohvalila, da res sodeluje in da je priden. Upam, da bo še tako naprej user posted image ....

Shorty, kako je z malo gospodično?

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Prvošolčki 2012
12.9.2012 12:04:42   
Bojana 29
Moja deklica je navdušena nad šolo. Komaj jo dobim domov.
Angleščino imajo - eno uro na teden (to je v okviru rednega pouka). Za interesne dejavnosti pa si je izbrala folkloro, nemščino in zdrav življenjski slog (telovadba, kjer spoznavajo različne športe in družabne igre). Vse dejavnosti pa potekajo v času podaljšanega bivanje in sicer po eno uro na teden.
Malico imajo takoj po prvi uri (okrog 9.15), kosilo med 12. in 13. uro, popoldansko malico pa med 14. in 14.30 uro.
Med tednom prinesejo domov samo mapo (kadar imajo kakšno obvestilo - zaenkrat še domače naloge ni bilo), torbico pa v petek (prinesejo pa samo tiste zvezke oz. delovne zvezke, v katerih so kaj delali - da vidimo kaj so sploh počeli med tednom v šoli).

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Prvošolčki 2012
12.9.2012 13:15:09   
Tutan
Bojana, to je tudi pri nas. Zakajjjj si že prišla po meneeee?
Moja mama pravi, da sem bila jaz tja nekje do 5, 6.razreda ista. Pa sem imela varstvo doma in vse, pa so me mogli hodit iskat v podaljšano bivanje? user posted image

(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Prvošolčki 2012
18.9.2012 21:18:43   
nina166
Ali morajo tudi vaši prvošolčki že uporabljat računalnik? Pri nas smo zraven del. zvezkov dobili kodo za dostop do dežele LIBIDI (geslo za dostop do te dežele je obvezen in tisti ki tega niso dobili zraven del. zvezkov si morejo kupit naknadno). In zdaj bodo otroci na računalniku delali neke vaje in potem še doma. Dobijo pa še geslo za eno drugo stran, kjer jih bo razredničarka registrirala in bodo odma reševali naloge, ona pa bo lahko preko interneta preverjala, katere naloge je otrok že rešil in kakšen rezultat je dosegel. Meni se zdi to malo preveč za prvi razred. Ali imate še kje drugje kaj podobnega?

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Prvošolčki 2012
18.9.2012 21:37:32   
Shorty_
Tutan hvala za vprašanje, mi smo super, bejbi je odhod v razred mala malica, ful uživa in je skratka imela eno malo krizico. Kar se tiče računalnika ga ne uporabljajo. Za dejavnosti pa ima zdrav življenjski slog, ki je zakonuser posted image konec meseca pa bo poskusila še z ritmično gimnastiko.

Danes so šli na LJ grad ker so imeli prvi tehnični danuser posted image

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Prvošolčki 2012
19.9.2012 11:22:28   
domci
Pri nas tudi delajo po programu lili bine. samo za enkrat še niso rekli, da moramo delati kaj na računalniku. Sem pa tudi jaz zraven delovnih zvezkov dobila tisto kodo. Drugače pa se tudi meni zdi malo preveč to za otroke, ne vem zakaj bi mogli bit tako majhni že sedet za računalnikom.


_____________________________

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Prvošolčki 2012
20.9.2012 18:56:15   
Bojana 29
Tudi v naši šoli otroci uporabljajo učbenike oz. delovne zvezke Lili in Bine. Nam je bilo rečeno, da otroci ne bodo rabili kode za dostop do računalniške variante Lili in Bine - oz. je uporaba dežele Lilibi prostovoljna (lahko pa naročimo kodo preko šole). Meni se ne zdi prav, da morajo otroci obvezno uporabljati in delati naloge na računalniku (pa imajo vsi otoci dostop do interneta?). Naj se najprej naučijo pisati in brati. Računalnik bodo še tako in tako uporabljali preveč.

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?