LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka To je tudi bistvo dojemanja, da ločiš osebno izkušnjo (taksativno nizanje časovno zaporednih dejstev) od sporočila, ki ti ga je ta osebna izkušnja prinesla. Človek, ki je resnično dojel pomen svoje lastne izkušnje, ne bo nikoli rekel, naredi tako kot sem jaz, iz enostavnega razloga - ker je dojel pomen te izkušnje. Vedno bo naredil drugače, nikoli enako. Ker če bo naredil enako - se iz izkušnje enostavno ni ničesar naučil, ali drugače, ni je dojel. To je dobro povdarit. Da karkoli sem/bi jaz naredila v takem primeru, gre še vedno za mene in moje dojemanje vsega dobrega in zla, in samega življenja, ki niti v enem primeru ne more biti isto pri nekom drugem. So neke smernice, ki jih lahko daš tej osebi, so ustanove, ki so pripravljene pomagati in strokovni delavci. Ne gre pa rečt, tak kak je nekdo naredil je edino in prav, da se rešiš nasilja. ok, edeino kaj se strinjam, da se na začetku naredi in to velja za vsako žrtev je, da se umakne iz tega okolja in se nikoli več ne vrne nazaj. To je zlato pravilo. Po svojih izkušnjah v življenju, (malo mi je glupo to povdarjat, ampak na prejšnje komentarje, pač... saj ne morem o drugih izkušnjah govoriti/pisati, kot o svojih) bi rekla, da so/smo nekatere ženske en tak magnet za, da posplošim, za nasilneže. Si v vlogi žrtve bil že kdaj prej, in te takšni nasilni npr. moški "zavohajo" in ujamejo. Zelo težko je nehat biti žrtev kar čez noč, da ti nekdo pač reče, daj ženska spravi se k sebi, zaradi otroka,... To so 24-urna razmišljanja, leta neprespanih noči, terapije na samem sebi, kar je zelo težko, ker nisi strokovno usposobljen in nisi kritičen dovolj, okolici ne govoriš o tem, ne bom razlagala zakaj... Vsakodnevno nasilje na osebi dela in pusti hude posledice. Ene otrpnejo, se niti, resnično ne zavedajo, da je minilo 20 let, nekatere resnično mislijo, da bodo ravno zaradi otrok vztrajale v vezi, da bodo imeli oba starša, nekatere pa pri prvi žaljivki ali udarcu naredijo obrambo... In naj nekatere uporabnice na tej temi ne zavede lepo pisanje prvega posta, ki kao izraža moč, voljo, treznost, odločnost,... vse to so le prsti tapkali po tipkovnici... resnično razumevanje situacije in dejanja so lahko še daleč. Samo za informacijo... v varne hiše se ženske tudi vrnejo po 6-7 krat. Ja, in to je tisto, kar jaz razumem, da je napisala liliana"Saj, običajno se ženske vrnejo s svojim otrokom iz mirnega, varnega in toplega doma nazaj k nasilnemu možu......"
|