|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
22.3.2006 9:23:14   
zoya24
Dobro jutro še od naju,

Vidim, da ste se včeraj zvečer fajn razpisala user posted image user posted image user posted image sem imela kej za prebrat.

Pri nas vse po starem. Danes smo se zbudili okoli pol osmih. Se pa tudi ponoči kdaj pa kdaj zajoka, vendar to sta največ dva krika, pol pa zaspi, no pomoje sta celo bolj v spanju. Verjetno se mu kej groznega sanja.

Pri nas smo včeraj začeli z rumenjakom, tko, da ga je dobil četrt. Jessy ti si s hrano bolj na tekočem, torej mali morajo dobit en rumenjak na teden? A imam prav? Kaj pa meso, piščančka je že jedel, kaj pa drugo meso npr. teletina, govedina.....?

Jaz hrano tudi "zabelim" malo s kislo smetano, se mi zdi, da raje poje. Nasploh sem pa zelo vesela, ker je začel ful zelenjavo jest. Zdaj že par dni, karkoli mu naredim, brez problema zmaže. Špinačo smo mi jedli že dvakrat in jo ima rad. Danes bo pa polenta z zelenjavo, še ne vem katero, moram mal pobrskat, kaj kej imamo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3351
22.3.2006 9:39:03   
Jessy
Zoya, rumenjak naj bi bil 1x na teden, ampak ga uvajaš postopoma. Začneš z 1/4, potem pa nadaljuješ tako, da v cca dveh mesecih prideš na cel rumenjak.
Glede mesa je meni patronažna rekla, da naj bi bil 2-3x na teden, za začetek belo meso. Po 8. mesecu pa tudi goveje. Svinjina pa mora počakati do 1 leta.
Jaz sem ji zadnjič dala za 1 žličko govejega mletega mesa in sicer kar tistega, ki sem ga pražila za bolognjsko omako in predno sem zalila in dodala paradižnik, ter ostale začimbe, sem ga vzela 1 žličko stran (meso se je pražilo na veliko čebule in s česnom user posted image , pa sem kljub temu dala user posted image  - lumpa mama!!!).

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3352
22.3.2006 10:43:03   
Jessy
Sem objavila 2 novi sličici, če vas kaj zanima.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3353
22.3.2006 11:02:50   
zoya24
Kok je dobra mala user posted image user posted image user posted image , vidim pa, da ima en poseben način pospravljanja user posted image .

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3354
22.3.2006 11:16:13   
Jessy
user posted image user posted image Ja, tako ona pospravlja vsak dan, tudi po 5x in več. Če le more se spravi v to delo! user posted image user posted image

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3355
22.3.2006 11:43:37   
Žani

Jessy, sem pogledala slikici. Kakšen cukrček je Neja, prava mala navihanka!user posted image Ja, pa na kolesu, kako fajn ji paše.user posted image  Vidiš, ti sploh ne boš rabila nobene pomočnice, ker Neja že zdaj pridno vadi.user posted image  

Naša Aljana je pa končno zaspala. Je bila že kar utrujena, ker je imela spet tolk dela. Sem ji dala za malico avokado z banano in je vse zmazala. Za kosilo pa še ne vem. Najbrž kakšen krompirček z zelenjavo.

Z našim morjem na Krku ne bo nič.user posted image  Malo prej me je klicala mami, da so tam vse prodali. Zdaj moramo pa kakšno drugo varianto poiskat. Sem mal brskala po netu, pa me je skor kap-kakšne cene za najem apartmajev ali pa počitniških hišic.user posted image  Upam, da nam uspe najti kakšno ugodno varianto.

Grem kuhat, pa se vmes še kaj javim!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3356
22.3.2006 12:35:18   
Teya
končno smo uredili večerno spanje, pa je šlo v maloro nočno user posted image user posted image user posted image  že od tretjega, če ne celo drugega meseca spimo celo noč, zdaj pa že par dni, zbujanje ob 24, 3h in 6h user posted image user posted image user posted image  in ne zadovlji se z dudo ali čajem, ampak hoče mleko! dečko je lačen user posted image  zvečer mi ob 21h, preden zaspi, poje 210 mleka z rižkom, čez dan pa resnično je fuuuul malo...ampak kaj ko noče!
groza! sem že pozabila kako je vstajat sredi noči user posted image  danes sem prav za v smeti! user posted image

še vedno brez M???? FRAJERKA!!!! user posted image

naš mali pa bil bil, če bi se rodil na rok, definitivno MATEVŽ....ker pa je zamudil, je nama s tatijem nekej zabrlelo in postal je NEJC....pupca bi bila pa NEJA....
To z Demi in Tio je pa res hudo naklučje user posted image  ali usoda????? user posted image  

šibam....
pozdravček vsem

(odgovor članu Žani)
Neposredna povezava do sporočila: 3357
22.3.2006 12:40:15   
natasaxy
No tako, mi smo bili 1,5 ure na svežem zraku. Sem mu pripravila kar špinačo in pire krompir z malo cvetače. Ma vse je zmazal. Sedaj pa je zaspal, mene pa že od prejšnega tedna čaka ena velika gora perila za zlikat. user posted image

Ja adaptirano mleko veliko bolj otroke nasiti sigurno kot pa če se doji. Midva sva se zelo malo časa samo dojila 1,5 meseca, potem je bila pa moja mlekarna bolj za okras...je bilo pa fino ker mi je že pri dveh mesecih prespal noč, tako da nismo imeli nekih problemov z spanjem.

Mene pa zanima če katera uporablja prenosno posteljico, za potovanja oz. kot stajica,...jo nameravam kupit, pa me zanima če je uporabna oz. a otroci radi spijo in se igrajo notri.

Dost nakladanja, sedaj pa je likanje na vrsti....cao!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3358
22.3.2006 12:56:57   
nanka
Dober dan,

Tia, to je pa res hudo, kot bi imela nekje dvojnico.

Nataša, mi imamo prenosno posteljico in jo uporablja za dnevno spanje. Čez noč spi pri nama v spalnici v svoji postelji, čez dan jo imam pa v bivalnem nadstropju v prenosni posteljici, ki je v Maticevi sobi. Pri nas se obnese in zelo rada spi notri. Jaz ti jo priporočam.

Vau, Neja ima pa že kolouser posted image , pa pospravlja tudi žeuser posted image .

Mi nismo imeli izbranega imena za fantka, ker sem vprašala in je napovedal punčko.

A ste že zaščitile predale, da se ne dajo odpreti?
Zunaj je pa prav luštno, ni mrzlo in ne piha, le tako naprej.

Kosilo kliče

< Sporočilo je popravil nanka -- 22.3.2006 13:01:36 >

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3359
22.3.2006 12:56:58   
Kety
Dober dan!

Včeraj se pol nisem več uspela oglasit, sem bila do 19ih v službi, pol je blo pa treba malega nahranit, skopat in spravit spat, pol sem se šla stuširat in direkcjon v posteljo....sem bila čist fertik. Timon je spal do 5ih, potem je pa rabil skoraj 1 uro, da je nazaj zaspal in je potem spal do 8ih. Še dobr.

Zdele mu kuham kosilo, riž, piščančje meso in koleraba...upam, da bo jedel, ker se ful upira kosilu z zelenjavo. Meso sem kar anjprej prepražila na olivnem olju, dala zraven kolerabo, da se je še ta mal prepažila, potem dodala riž in malo posolila. Meni je dobr, upam, da bo njemu tudi. Zdele še spi, ko se zbudi bo jedel. Upam!

Tisto kar sem včeraj pisala se mi ne da še enkrat, povedala bom samo to, da sva šla z možekom v ponedeljek smučat an Krvavec, mali pa se je merkal pri babici in je bil fuuuul priden!user posted image user posted image

Naš Timon je že od vsega začetka Timon in sva se z njim tako pogovarjala ko je bil še v trebuščku. Sva bila prepričana, da bo fantek, pa še UZ je to potrdil....

Šibam, še pol mal napišem!

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3360
22.3.2006 12:59:20   
tina104
Tia, ful hudo naključje.

Jessy, meni je Neja tudi ful luštna. Aljaž podobno pospravlja vsak dan, samo on to počne bolj leže. Sede še ne upam samega pustit na tleh, se kar spomni, da bi kako igrače imel, ki ni čisto zraven in se kar vrže na nos.

Žani, tudi mene je Aljaž grizel kak teden, ne sicer do krvi, ni pa bilo prijetno in sem se zadrla auu, on pa v jok user posted image . Pred kakima dvema dnevoma me je spet nekaj hotel, pa sem spet rekla au in potem ni več grizel. Me pa zadnje čase hoče v ramo, v roko, v brado (... karkoli doseže) grist in sicer takrat ko je lačen, jaz pa mu še ne bi rada dala jesti, ker še ni minilo 3 ure od prejšnjega obroka.

Prenosno posteljo mi uporabljamo, naj bi bila zamenjava za pravo posteljo, vendar Aljaž v njej ne spi, no zelo redko spi v njej. Ponoči je v njej spal prvi mesec, pa potem še kdaj. Podnevi včasih zaspi noter - zeelooo redko. Imamo pa pravi jogi noter. Noter ga dam večkrat podnevi, ko grem na WC ali kaj podobnega in se noter igra, s tem da ne zdrži dolgo. Najbolj zaradi tega ne zdrži, ker me ne vidi, če sem v dosegu njegovih oči, se lahko nekaj časa igra.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3361
22.3.2006 13:09:03   
tina104
Sem raje poslala, da me ne vrže ven.

Jaz sem našemu danes prvič dala rumenjak, ni hotel nič jest  - sem mu skuhala krompir, kolerabico in rumenjak, zmečkala in ni hotel jest.  Sem pa mu že dala čisto malo govedine, pa govejo juho. Ta je itak zakon, ker je skoraj edino, kar je- goveja juha, pa noter korenček ali bučke ali oboje, pa meso tudi je. Dane je celo uspel pojest jabolka in hruške, ne za cel obrok, pa vsaj usta je nekaj časa odpiral. Špinače še mu jaz tudi nisem dala. Sicer pa zdaj nekaj ne uvajam več tri dni, ker noče nič kaj jest in mu pač večkrat na dan ponudim kako hrano, ki jo npr. tudi midva jeva, samo da ni preveč začinjena. Tako vsaj vidim, kaj približno bi pa on jedel. To, da ima rad meso, ima verjetno po atiju.

Kaj sem še pozabila? Aja, glede predalov, naš še ni tako mobilen, pa še zaenkrat smo nič zavarovali, ko bo bolj, bomo videli. Sem pa razmišljala in mislim, da bom v spodnje predale oz. v tiste, ki jih doseže dala take stvari, da ni nič hudega, če pride do njih. Kaj pa vem.

Včeraj je imel dan čvekanja, skozi je nekaj govoril ba, be, mmmmmmma, mmmmmmammmmm. Nikoli prej še nisem od njega slišala vseh teh glasov. Se mi je ful fajn zdelo.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3362
22.3.2006 13:14:46   
Tiamo
Evo še mene, midve bove šle ven ko se zbudi poje zelenjavo in rumenjak. Nanka, Demi so predali in omarce prava avantura. V hojci se odpelje do omare in jo skuša odpreti, jo seveda nemore zarati varoval od hojce. Se je pa zgodilo, da sem imela predal v kuhiji odprt in so taki predali, da se sami zaprejo če jih potisneš in Demi si je preščipnila prstke. Kok je bolelo, je kričala k nora...drug dan je pa spet isto naredila. Jaz imam prenosno posteljico, ampak pri mami, če bove ali bo kdaj tam prespala.  Ja, Jessy prava gospodična na kolesu je Neja...pospravljajo pa tokao verjetno vsi...demi vse svoje cunje zmeče na tla, ker ji verjetno ni všeč kako sem jih zložila.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3363
22.3.2006 20:05:50   
Tiamo
sem mislila, kok bom mogla prebrat...pa je bil moj post zadnji. Drugače sva se potepali cel dan. Šli sva v Mullerja in kupila sem ji mali bazenček za napihnit, smo ga že probali..kakšno veselje. Tako, da jo bom kopala kar v bazenčku. Pri banjci me križ boli za znort. nimam več kaj za napisat..nočko

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3364
22.3.2006 20:26:17   
Jessy
Midve sva se pap opoldne potepali. Naju je user posted image  peljal do njegove službe, potem sva šli pa z vozičkom en veliiiik krog okrog mesta, nato pa k mojim staršem. Tam se je 2x sama usedla in sicer iz položaja kravic. Zgleda, da bo zdaj še to znala.
Drugače pa midva nisva nič zaščitila predalov, ampak odpirat jih pa ne pustim. Ji prav vsakič rečem AJS in če ne pusti pri miru, rečem bolj na glas, če pa še to ne pomaga, pa jo odnesem na drugi konec prostora in zamotim s kakšno igračko. Zaenkrat še učinkuje, kako bo naprej, bomo pa še videli.
Je pa hudo, ja, če si priščipnejo prste!

Sem ji danes zvečer spet dala flašo mleka pred spanjem. Spila je 210 ml, nato sem ji ponudila še dojko, pa je vlekla celih 15 sekund, potem pa odnehala. Bomo vidli, kakšna bo ta noč.

Nobena ni nič povedala, kako je z Alpskim mlekom. A je zadosti, če se ga samo zavre ali mora biti prav prekuhan?

Aja, kolo pa je dobila za krstno darilo od none in nonota! Je vsa zadovoljna, ko gor sedi, ker so ji všeč lučke, ko pritisne na tipke, pa sirene tudi. Še kakšna dobra 2 meseca, pa mislim, da se je bo dalo tudi s kolesom peljat na krajši sprehod.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3365
22.3.2006 21:48:26   
violinski
Brrrr, zelena. Modra je bila lepša.

Tudi jaz imam gužvo, zato bom kratka. Jessy, alpskega mleka ni treba prevret. So v Ljubljanskih mlekarnah to storili namesto tebe in to na hitro in na hitro ohladili ter zapakirali. To mi je povedal mož moje sodelavke, ki je oče deklice, enako stare kot Lana - ko smo istočasno začeli uvajat mleko. On je doktor živilske tehnologije, drugače in če se ne motim, je magistriral glih na mleku.

Lahko noč!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3366
22.3.2006 23:06:53   
Jessy
Hvala, Violinski!!! user posted image user posted image user posted image  Kdaj si pa začela pri Lani uvajat Alpsko mleko?

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 3367
23.3.2006 7:49:08   
Žani

Jutro

No, za nas je že kar nekaj časa dan. Smo pokonci že od šestih.user posted image  Sicer se ponoči nič ne zbudi in lepo spi od 20h-6h. Zdaj po novem grem tudi jaz prej spat, če ne zjutraj komaj gledam.

Midve se pa včeraj nisva nič potepali.user posted image Sem bila z Aljano že skor na vratih, pa mi user posted image  pravi, da je spet začelo deževati. Pa zdajle tudi ni nič boljš vreme.user posted image  Takoj, ko ne neha, jo mahneva ven.

Pri nas predalov in omaric še nismo zaščitili. Sem v spodnji predal dala servete, tako da jih kdaj tudi lepo zlaga.user posted image  Nekateri predali so zanjo pretežki za odpret, omarice bo pa še treba zaščititi.

Grem jabolček pojest, pa se tipkamo...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3368
23.3.2006 7:52:05   
Žani

...takoj ko neha..."tipkarski" škrat na deluuser posted image

(odgovor članu Žani)
Neposredna povezava do sporočila: 3369
23.3.2006 9:00:55   
tina104
Sem mislila, koliko bom imela za prebrat od včeraj, pa niste bile nič kaj pridne s pisanjem.

Mleka po mojem niti ni treba zavret, samo na primerno T segreješ - alpsko mislim.

Zadnjič sem že tu na forumu spraševala, koliko so vašiuser posted image  v varstvu pri drugih - babicah, dedkih, tetah... Naš je namreč skoraj skoz z mano, no precej je tudi z atijem, z babico je mogoče na teden 2x po 15 min, pa vmes ga še kdo drug na hitro malo pocarta in to je to. Se nekaterih ljudi kar boji. Pa saj ga niti ne morem komu pustit, ko pa se še vedno skoraj samo doji. Saj niti ni neke potrebe, da bi ga pri kom puščala v varstvu, ker sem tako doma, ampak malo pa vseeno razmišljam, da bo treba ga počasi navajat tudi na druge ljudi, ker jeseni gre verjetno v vrtec. Koliko torej puščate otroke v varstvu, pri kom, ob kakih priložnostih?

(odgovor članu Žani)
Neposredna povezava do sporočila: 3370
23.3.2006 9:09:57   
Jessy
Dobro jutro!

Naša noč je bila kar fajn. Ob 4h se je zbudila in sem jo podojila. Čez 15 min je spet začela jokat in to kar fino na glas, tako da sem šla spet do nje. Sem jo malce pocartala, ampak je skoz jokala, pol ko sem jo dala nazaj v posteljico, sem mislila, da jo bo kar kap zadela. Ni bilo druge, kot da sem jo še na ta drugo joškico podojila. Potem mi je pa spala do 8.40, tako da sem bila jaz že celih 20 min pokonci, predno se je gospodična zbudila. user posted image

Glede varstva...jaz jo imam kar sama in jo vzmamem s sabo kamor pač grem. Se je pa že zgodilo, da sem jo mogla dati v varstvo, ko sem mogla v službo eno popoldne in sem jo za 2 uri dala moji mami, potem sva jo enkrat pustila pri njegovih starših za slabo uro, ko sva šla v trgovino in to samo zato, ker je tako padal dež, da sva že midva bila vsa mokra. V varstvu je bila tudi zadnje 3 sobote za 1,5 ure, ko smo imeli priprave na krst.  Sem se pa odločila, da glede na to, da zdaj čez dan ne rabi dojenja, da jo bom dala v varstvo moji mami za čas, ko bom šla k frizerju (do zdaj je frizerka hodila k meni na dom). Drugače pa je nimava v varstvu. Tako je to pri nas!

Hvala za napotke glede mleka! Saj meni se je tudi zdelo, da ga ni treba vreti, ampak enkrat sem nekje prebrala, ko je ena pisala, da ga je treba vseeno zavreti, pa se mi je čudno zdelo. user posted image

Zdaj se greva pa umit in spraviti iz pižamce, ker je slišat, da je nehala kakat. user posted image

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3371
23.3.2006 9:11:44   
Tiamo
jutro današna noč je bila spet zbujanje na eno uro do 12, potem sem ji ščistila nosek in spala je do 7:30. Prej sem ji zmerila vročino 37,2..zdaj pa ne vem ali so zgornji zobki ali je kaj bolana. Drugače je vesela, vriska in poje. Tudi jedla mi ni kaj veliko, potem sem ji pa kar mal bolj tekoč keksolino naredila in je po flaški sve spila. Danes je pa dež, tako da bove verjetno doma. se tipkamo

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3372
23.3.2006 10:52:36   
tamala83
pozdravček.
so mi priklopli internet, tak da bom lahko zdaj napisala kaki članek več. ko do zdaj. seveda če mi bo Ema pustla.
mi smo tudi meli kar miro noč, samo kaj se je malo prehitro zbudila. že ob 6:30. pa sma se malo pocartale pa igrale v postli pa se tudi nisma vstale pred pol osmo. danes pa spet tak hladno, mi ni prav nič všeč. prva vožnja z avtobusom je bila Emi kar zanimiva. med vožnjo ni niti vtrepnila. Pol pa sma šle malo v Evropaeka pa zelo uživa ko ji posadim v nakupovalni voziček in jo vozim po trgovinah. pol pa smo še šli malo po mestu in sem naletela na eno fajn trgovino za otroke- Okaidi, full majo dobre stvari, pa cena je še kolko tolko znerna. res se splača it pogledat.
nič, zdaj pa se že malo dere, ker se ne okvarjam z njo tak, da bo treba it.
dobetr tek vsem, ki grete počasi papat.
papa

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3373
23.3.2006 11:50:11   
mynyka
tukaj smo...user posted image je katera iz murske sobote?user posted image

***moj mali leo in njegov ati sta smisel mojega življenja***

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 3374
23.3.2006 13:39:15   
natasaxy
Dan.

Naša današnja noč ni bila nič posebnega. Smo kar dobro spali do 6.30, potem je pa jedel ob 7 ih in še malo zaspal nazaj.

Danes sem mu pa za kosilo dala krompirjevo juhico,mmmnnjam kako je bla dobra, pa prvič sva jedla rumenjak.

Zunaj sva bila le enih 15 minut, potem je pa že začelo malo deževati, tako da danes očitno ne bo nič posebnega z sprehodom.

Ko se zbudi imava pa namen it kupit leseni stolček za hranjenje v sončka,...

No se še oglasim,...papa

(odgovor članu mynyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Samostojnost.
Admin

So vaši otroci kolikor tolikor samostojni ali jih še vedno hranite in uspavate? Mislim na otroke od 2,5 leta naprej.