|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avgustovke, kje ste
16.9.2005 16:05:53   
Jessy
Tia, me veseli, da ti je bolje! Zato pa imaš mamo, da ti pomaga! Zakaj pa ne, če ti lahko!?!? Kar tako naprej!
Ležalnik je pa dobra zadeva, če bo hotela biti v njem. Moja je na začetku kar nekaj protestirala, ampak sem jo vsakič dala po par minut v ležalnik in zdaj ji je že ok, le spi mi lepše, če jo dam na kavč. Ko tam ne bo več varna, jo bomo mogli pa v posteljico dajat, da se bo naspala.

Midve sva se pa danes potepali. Sva se šli pokazat sodelavcem na šolo. So bili vsi full veseli, da so naju videli, pa tudi meni je pasalo, da sem jih malce videla po dolgem času. Ko sva prišli nazaj domov je bila pošteno utrujena, saj ni mogla spat, ker so vsi nekaj okrog nje skakali in jo ogovarjali, tako da je doma končno našla svoj ljubi mir in lepo pančka.
Ponoči sva imeli hranjenje na 4 ure, kar je že dober znak. Tako se tudi meni uspe fino odpočiti, ker so daljši intervali spanja.

Sem pa začela opažat, da me vsake toliko nekaj rahlo boli v prsih. Posebej takrat, ko mi začne sesati, čutim to rahlo špikanje v drugi dojki. A je to kateri znano? Upam, da se nisem kje prehladila!!??

Menstruacije pa jaz k sreči še nimam, je pa vse možno, da pride tako hitro. Čist odvisno od posameznice. Ma, jaz upam, da bo name malce pozabila!!!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   Avgustovke, kje ste
16.9.2005 16:11:34   
tina104
Da se še jaz spet malo javim. Moram rečt, da mi gre prav lepo, je moj na dopustu in mi ful pomaga, pa Aljaž je tudi kar priden.
V bistvu je tako, da je ful tiho in zadovoljen, ko je na rokah. Ga pač ogromno nosimo, samo da ne joče. Če pa ne pomaga ne ziza, ne previjanje, ne nošenje in če se ob tem še kaj zvija, mu ponavadi dam Lefaxin kaplice proti krčem in neha jokat za prvo silo že ko dobi malo teh kaplic na jezik - čudno, ne? Upam, da niso te kapljice kaj škodljive - ve katera kaj o tem??
Ponoči spimo en dan malo boljše, en dan slabše. Zelo sem srečna, če spi 4 ure skupaj, ker je to že uspeh, glede na to, da se katero noč zgodi, da spi samo po dve uri skupaj ali še manj. Najbolj čudno je pa njegovo spanje. Sploh ne vem, če je to normalno. Spi ful glasno. Skoz nekaj jamra, pa sliši se kot da ima poln nos in nekaj v ustih, vmes še malo kašlja, pa glasno zeha, pa vsake toliko se strese. V glavnem spi ful nemirno. A ima katera tak problem?? Kaj se da naredit? Jaz sem se sicer sedaj vsaj malo navadila na to in kar spim, ko mali glasno spi, ampak moj dragi pa to posluša celo noč in ne more spat.
Sicer še to: Aljaž ni rad v vozičku. Redko - ko zaspi, je O.K., če pa je buden, pa ga je treba ven vzet, ker začne kar kričat.

Glede podiranja kupčka - naš ga na začetku tud ni znal ali kaj, zdaj je bolje, ga pa kdaj pa kdaj tud ne podre in se ne sekiram preveč- ga dam spat na bok, je pa res, da se med spanjem obrača na hrbet, zgleda mu ne paše na boku.
Joj, sem se razpisala...

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   Avgustovke, kje ste
16.9.2005 17:02:54   
Kety
Jessy, mene tudi špika v drugi dojki, ko mali vleče na eni! Smešno, kot bi me s šivanko špikal. Pa isto špikanje se mi dogaja, ko so prsi že ful polne mleka. Izgleda, da je to normalno, ker sva že dve.

Naš Timon se pa ful rad pelje z vozičkom in v avtu. Zgleda mu je v lupinici ful udobno in se varno počuti, ker takoj ko ga dam not zaspi. Že ko smo šli iz porodnišnice je spal kot top v avtu.

Tina104, naš tud skoz neki jambra ko spi, pa skoz se preteguje, pa cmoka,...še posebej po dojenju ali pa ko se zbuja (kar traja tudi uro ali več).

No, zdej gremo pa k tašči na kosilo in palačinke!!!!

Lp Kety

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   Avgustovke, kje ste
16.9.2005 21:57:15   
miševi
Tia, sem full vesela zate. Če boš ti zadovoljna in spočita, bo tudi tvoja princeska imela več od tebe. In ne, nikakor nisi slaba mama. mislim,da si čisto ta prava, skrbna mamica, ki ima rada svojega otročička.

Mene tudi špika v prsih, ponavadi se mi takrat tudi ven vlije. Mislim, da je to normalno, ker je bilo že prvič tako.
Mi tudi Juretu ponoči kupčka ne podiramo. Poje napol v spanju in nato takoj trdno nazaj zaspi.
Imamo pa sedaj 2 dni bolj pestro, ker ga zvija po kapljicah. Ne vem še, ali bom z njimi nadaljevala ali ne. Danes je bilo sicer malo bolje kot včeraj...
Jure tudi rad spi v vozičku - če je lepo, je zunaj pred hišo v vozičku od 11-ih pa tja do 18-ih ali 19-ih (vmes so intervali hranjenja in rpevijanja). Tudi v avtu se rad vozi in lepo zaspi.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   Avgustovke, kje ste
16.9.2005 22:00:49   
Jessy
Tudi naša glasno spi! Ima ene čudne zvoke, jamranje, pretegovanje...v glavnem, en kup hrupa za nič. Jaz sem se že navadla in sploh ne trzam več na te stvari, moj mož pa itak tako trdno spi, da ga še top ne zbudi.

Me veseli, da nisem edina s špikanjem v prsih. Tudi mene špika, ko so polne!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   Avgustovke, kje ste
17.9.2005 9:30:55   
Tiamo
jutro

kako, danes smo spali od 22 do 3:30, ko je pojedla in potem do 7 . Zdaj pa skoz nerga in se hoče družiti, je prava družabnica

Jessy kaplice proti krčkom iz anglije so napoti. koliko ti Neja zdaj poje?


(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   Avgustovke, kje ste
17.9.2005 11:47:48   
Jessy
Pozdravček tudi od mene!
Mi smo krasno spali! Kmalu po 21. uri je že zaspala, jeda je ob 2h in ob 6h, in spala vse do 9h, ko sem jo vzela k sebi v posteljo in ji dala zizo, potem sva pa še do 10h potegnili. Zdaj pa spet spi. Ta otrok bo vse prespal!

Tia, super, da si zrihtala kapljice. Možev prijatelj iz Anglije je rekel, da njihovi otroci sploh nimajo krčev, ker avtomatsko vsem dajo tudi te kapljice za zraven. Boš vidla, če bo to držalo! Upam, da res!!!
Kolk mi Neja poje, nimam pojma, ker se dojiva. Jaz mislim, da okrog 120 ml že poje, če ne še kaj več. REs ne morem nič rečt. Včeraj zvečer nisem imela časa jo dojiti do konca, pa sem ji po 10 minutnem dojenju dala še 70 ml mleka (iz skrinje), pa je vsega popila - no, en majhen požirek ji je ostal. Nekje 50 ml al pa mal več je pa tudi prej posesala, si mislim.   

Malo me mori, ker je tako skisano vreme, da ne bomo mogli na sprehod! Cel dan v bajti!!! Za zmešat se!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   Avgustovke, kje ste
17.9.2005 13:57:03   
Kety
Dober dan!

Mi smo imeli dons spet čisto zmešano noč. Pa kdaj se začne uvajat rutino?? Se mi zdi da smo bili celo noč budni. Zaspal je ob 21ih pa je spal do 1ih, potem je jedel in se fino pokakal, tako da sem ga morala še previt in se je vse skupaj zavleklo do 2. Potem se spet zbudil ob 4:20 in spet jedel in potem je nergal do zjutraj. Se mi zdi, da ni nič spal.

Skrbi me, ker je vedno bolj pikast po obrazu in te pikice se selijo na vrat in malo že po hrbtku in trebuščku. Pa ful ima suho kožo! Pa še ful poliva!! Joj, joj,joj! Zdej pa jaz skoz neki stokam, ane!?

No, grem hitro neki skuhat, dokler spi! Dons pa pride na obisk kolegica in mi bo lahko dala par nasvetov, ker ima doma 1 leto in pol starega fantka!!

Aja, pa pomoje nisem dobila ta rdeče. Ful mi skoraj nič kri ne teče, samo spodnji del trebuha me tako boli! Bom v ponedeljek klicala G. in jo vprašala, če je vse OK!

Se še tipkamo!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   Avgustovke, kje ste
17.9.2005 14:14:44   
Tiamo
Kety moja je tudi dobila ful rdečih pikic po ličkih in vratu Jessy a ni imela tvoja Neja tudi take pikice, s čim si jo že namazala?

LP Tia74

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   Avgustovke, kje ste
17.9.2005 14:35:13   
Jessy
Ja, tudi Neja je imela ogromno pikic, za katere sem mislila, da je alergija. Na obrazu so se pa ta prvo pojavile, ki pa so pozneje ratali bli mozoljčki.
Pediatrinja mi je rekla, da se odpirajo lojnice in da je to normalno. Jih ima pa še vedno kar nekaj po trebuščku. Po križu jih pa nikoli ni imela.
Mi je tudi rekla, da čimmanj mazat, da bo koža lepo dihala. Da naj jo namažem samo takrat, ko bom vidla, da ima suho kožo, pa še takrat ne celega telesa naenkrat, ampak en dan roke, drugi dan noge...postopoma.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   Avgustovke, kje ste
17.9.2005 15:25:55   
Kety
Komaj čakam, da bodo pikice izginile, ker je imel prej res ful lepo kožo, zdej je pa kot kak pubertetnik!

Jaz mu mažem samo predele s suho kožo (to je nad očmi in za ušesi). Ko se praska se prov do krvi spraska na tistem predelu, ker je bolj trda koža!

Kolk pa kej pustite malčke spat čez dan?? Moj bi spal skoz. Zbudi se samo za dojenje na 3 do 4 ure, potem pa spet spi. Zvečer okrog 18ih pa zaživi in je buden kake 2 uri. Bojim se, da se čez dan preveč naspi in se pol zato ponoč zbuja. Rada bi, da čimprej spi čimdlje ponoči. Mislim, da sem to že enkrat napisala!

Tia, a si ti že imela prvo posvetovalnico?? Mi jo imamo 22.9. Pa UZ kolkov! Me prov firbca, kaj bo. Mali je ful rad brez povijalne plenice in tud takrat se najlažje pokaka!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   Avgustovke, kje ste
17.9.2005 15:46:12   
Jessy
Jaz jo čez dan kar pustim, da spi, kolikor ji paše. Pazim pa, da ko se nahraniva okrog 19h, 20h, da je kakšno uro ali dve budna, ker potem, ko zaspi, res trdno zaspi in lepo spi.

Meni se tudi vedno lepo pokaka, ko ji odvijem tetra plenice in jo pustim v pamperski. Takrat se fino nabrca in prebava čudežno dela. Da ne govorim, kokrat me je še pol pokakala, ko sem jo ravno umila. Sem bila prepričana, da se je pokakala do konca, pol pa mene pokaka - al pa polula!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   Avgustovke, kje ste
17.9.2005 15:56:31   
Kety
Joj, kolkrat se je men že polulal. Ko ga kopamo, je pa pol najbolj fino, ko je zavit v brisačo. Takrat teče kot da ne bi lulal cel dan! Pokakal se nam pa še ni!

No, pol je kr uredu, da ga pustim spat. Sej pravijo, da na začetku (prva 2 meseca) dojenčki samo spijo in jejo! Meni pa to prov fajn pride, ker res lahko vsaj kaj naredim! Zdele bi pa že bil počas cajt za malega, da kaj poje, ker mam že čist polne dojke!

Jessy, na koliko časa jo pa previješ? Po vsakem podoju ali maš na ure, tko kot so rekli v porodnišnici? Nam so rekli na cca. 3 ure, ponoči pa ne! Mi ponucamo v povprečju 7-8 plenic na dan! Ne vem ali je to malo ali veliko. Ritka je pa uredu, ni nič rdeča!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   Avgustovke, kje ste
17.9.2005 16:46:52   
Jessy
Tudi jaz imam polne dojke, ta mala pa še kar SPI! Ati pa zraven!!!
Tudi jaz med njenim spanjem ogromno naredim, če sem ravno na volji! Danes, na primer, perem cunje - predvsem spet plenice!

Jaz previjam čisto po potrebi. Nekako na 3-4 ure. Zdaj sem prešla na večje plenice (4 do 9 kg), pa se takoj pozna, da je kakšna plenica manj. Čez dan previjem, ko se mi pokaka, če se pa ne pokaka, potem pa na približno 3-4 ure. Ponoči tudi jaz ne previjam, ker nočem da se mi predrami. Ja pa zjutraj tolk boljše volje, ko se umijeva in preoblečeva v čiste plenice in obleke. Bolje občuti razliko!
Ritka tudi pri nas ni rdeča. Je bla ene trikrat, pa smo v enem dnevu pozdravili.
Jaz jo še vedno mažem z Bepanthenom, ko je bila pa rdeča ritka, pa s hladilno kremo. Kako pa ve? Se mi zdi, da sem to že enkrat spraševala, sam mi gre takoj iz glave!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   Avgustovke, kje ste
17.9.2005 16:49:41   
Jessy
Kety, a tebi lilypie narobe kaže??? A ni tvoj srček približno enake starosti, kot Neja? A sem falila?

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   Avgustovke, kje ste
18.9.2005 8:17:57   
Tiamo
jutro,

današnja noč je bila spet naporna, sva z mojim čist utrujena. Včeraj cel dan ni spala, zaspala je okoli 23 po težkih mukah in ob 3:30 je bila že pokonci, sva se najedle, potem pa žurka, ne in ne zaspat . Zaspala je okoli 5:30 do sedmih. Zdajle spet nerga v posteljici. Pač pridejo dnevi, se mi zdi, da kadar je slabo vreme je tudi ona čist znervirana.

Kety, za posvetovalnico misliš obisk pri pediatru, bili smo že 2 x, naslednji pregled imam 27.9, 5.10 pa UZ kolkov. Katero pediatrinjo imaš ti? A hodiš v ZD Moste?

Glede spanja ti ne znam predlagati nič, mi je pa kolegica predlagala naslednje, ona svoji punčki pri 2 mesecih ni pustila zaspati od 14 ure dalje, ob 19 jo je umila, previla in dala jesti in punčka je spala celo noč do 7 ure zjutraj. Tudi zdaj pri 5 mesecih je še vedno tako. Res je porabila en teden, da jo je navadila na red, ampak se ji je splačalo. Pri moji ta taktika ne velja, ker mi ne spi čez dan skoraj nič, pa še krči so prisotni, tako, da se edino držim, da ji ne pustim spati od 18 pa tja do 22, odvisno kdaj je. Imava pa red pri hranjenju, na cca 3 ali 4 ure, če ji dajem prepogosto so krči močnejši in več jih je. Ampak opažam, da izginjajo, sama sreča, ker se mi je srce trgalo, tako je kričala. Vama bom enkrat poslala posnetek kričanja, samo da v pravi format dam...pol bosta pa videle zakaj se mi je skoraj zmešalo.

Jaz mojo previjam skoraj vedno pred hranjenjem, ponoči jo tudi jaz ne previjam, edino če je močno pokakana. To se je zgodilo enkrat, ko smo menjavali hrano. Mi pa zdaj lepo kaka, enkrat na dan po drugem ali tretjem hranjenju.

Včeraj sem ji dala večjo dozo hrane 130 ml, ker je skoz fehtala in cuzala dudo kot zmešana (čajček ni pomagal)...no pa sem verjetno 30 ml dobila direkt za modrc , me je malo pobruhala.

Vidim Jessy, da nisem edina k ji spomin peša po porodu. Sem brala, da se to dogaja. Jaz si moram vse zapisati, pišem si tudi kdaj tamal je, kdaj kaka, koliko je težka, vse pozabim . Pravijo, da je skleroza lepa bolezen, nič ne boli pa vsak dan kaj novega izveš.

Jaz ji ritko mažem samo z hladilnim mazilom pri vsakem previjanju in to na debelo, ker gre potem tudi kakec lažje stran. Vnete ritke pa še ni imela, edino takrat ko se ji je sor premaknil na ritko.

Jutri bo naša stara 7 tednov , še teden pa bo 2 meseca

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   Avgustovke, kje ste
18.9.2005 8:35:08   
tina104
Glede mazila za ritko - jaz uporabljam bebi val, ful je v redu. Mali je imel v porodnišnici ful rdečo ritko (ne vem, kako so ga previjali?? - sem imela CR, pa prve dni ni bil pri meni), doma se je potem ful zrihtala ritka. Ko je zmanjkalo Bebivala, sem začela uporabljat Bubchen (ker sem jo pač dobila), pa je spet dobil rdečo ritko, tak da smo spet preklopli na bebival.
Kety - glede pikic- naš je imel ful lešpo kožo in je potem dobil po obrazu rdeče mozoljčke, pa sem jih tudi namazala z bebivalom (samo vsak posamezni mozoljček) in so sedaj že v glavnem izginili (v dveh dneh izginili, tu pa tam še nastane kak nov, pa ni krize).
Glede spanja pa tako: naš spi podnevi in ponoči, ampak zelo različno. Največkrat po 3 ure skupaj, budnega ga uspem zadržat kake dve uri. Rekord v spanju ima 4 ure in pol skupaj, rekord v budnem stanju pa nekje 3 ure in pol. V glavnem pa se mi zdi, da slabo spi od nekje 2 zjutraj dalje. Takrat spi tako na glas (saj sem že o tem pisala), tako da sem najprej mislila, da sploh ne spi, ampak skoz bedi. Zdaj vem, da spi, samo moje spanje pa od dveh naprej ponavadi ni bog ve kaj. Še najbolj glasen je, če ugasnem lučko in ga dam v svojo posteljico, tako da lučko raje včasih pustim kar prižgano, malega pa poleg sebe v posteljici. Kot da se duši, take zvoke spušča. Malo me skrbi. Bom o tem vprašala na posvetovalnici v sredo.
O uvajanju rutine v spanje pri nas torej še ne moremo govorit. Razen to, da ga zvečer skopamo in takrat se ponavadi tako zmatra, da potem spi 3-4 ure skupaj (ne preveč glasno , kar je pravzaprav že uspeh.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   [Brisano sporočilo]
18.9.2005 9:58:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tea01)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   [Brisano sporočilo]
18.9.2005 9:59:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tea01)
  Neposredna povezava do sporočila: 94
   Avgustovke, kje ste
19.9.2005 10:56:03   
Kety
Dobro jutro!

Mi smo imel spet ful burno noč in sem čist neprespana! . Danes sem poskusila, da bi ga odvadila prepogostega hranjenja ponoči in sem ga malo shecala z dudo. Je podaljšal spanec za uro in pol!!!

Jessy, moj trakec prav kaže! Jaz sem bila slabe 4 tedne za tabo, pa smo 8 dni prej rodili. Se pravi, rok sem imela 27.8. rodili smo pa 19.8. (polna lunica) !

Tia, naš je star danes točno 1 mesec, pa še nismo bili na pregledu. Meni se zdi to ful predolgo obdobje za prvi pregled! Drugače sem pa izbrala pediatrinjo Aleksandro Plut v ZD Moste! Itak sem iz Zelene jame in mi je to najbolj priročno, saj imam peš do tja le slabih 10 minut! Upam, da sem prav izbrala, ker tukaj nobenega ne poznam. Sem pa kar razočarana nad oddelkom za odrasle. Sem se mogla prepisat iz Vrhnike iz otroškega v Moste na odraslega (je šla moja zdravnica v pokoj). Ful razlika, ampak to verjetno tudi zato, ker sem prej imela zdravnico od svojega rojstva naprej in itak se vsi osebno poznamo, tukaj sem pa popolna tujka.

A uporabljate od Bubchna Wudschutzcreme?? Men ful težka deluje in gre tud ful težko dol, ko ga umivam?!?! Ne vem, no! Pa še patronažna je rekla,naj jo uporabim samo če bo res vneta ritka!


(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   Avgustovke, kje ste
19.9.2005 11:13:18   
miševi
Pozdravljene!

Včeraj popoldne smo imeli pestro.Mali ni nič spal, pa še zvijalo ga je. Potem nas je pa nagradil s spanjem od 22-ih do pol 5-ih zjutraj. Sedaj spet pančka . Edino zjutraj po hranjenju je imel spet krčke, ker sem jaz včeraj jedla paradižnik . Se mi ga je tolk zljubilo, zdej ga pa očitno spet nekaj časa ne bom .
Drugače pa mi ritko mažemo s hladilnim mazilom, ki ga pripravljajo gorenjske lekarne - je potem ritko lažje obrisat. Če bi se pa pojavila rdeča ritka, imam pa na zalogi bepanthen.
Moj Jurček je tudi v fazi čiščenja - prej nebeško lepa kožica na obrazku je sedaj pokrita z mozoljčki. Moram skuhat kamiličin čaj in ga z njim malo obrisat. Pri Niki je pomagalo.
Drugače pa jaz obupno kašljam. Jem sicer doma pripravljen sirup iz smrekovih vršičkov (samo vršički + sladkor), drugega ne upam. Pa mi nič ne pomaga. Zdej se pa bojim, da ne bo še Jure kaj dobil. Tale kašelj se pri meni lahko vleče tud cel mesec, glede na izkušnje prejšnjih let .
Zdej grem pa malo pospravit, ker je Nika pri babici in dedku. Popoldne imamo še slikanje kolkov, pa bomo videli, če lahko odstranimo povijalne pleničke .

LP

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   Avgustovke, kje ste
19.9.2005 11:19:12   
Jessy
Kety, jaz sem bila pa sigurna, da si prej rodila!      Očitno je šel tisti čas tako hitro naprej, da se še zavedla nisem!
Si pa faca, da si ga prinesla z dudo okrog. Bom tudi jaz to probala, čeprav močno dvomim, da bo uspelo, ker ko je lačna ji duda ni všeč. Bom probala, res!
kolk časa si mu pa ponoči podtikala dudo? Je vmes prav zaspal?

Mi smo pa včeraj bili pri mami, ker je praznovala roj. dan, pa je bila Neja kar fajn utrujena od vsega hrupa, tako da zvečer spet ni zaspala do 23h, pol jo je pa zmanjkalo in čez eno uro je hotela že jesti.
Sem pa opazila, da je imela ponoči mrzle rokice, tako da bo treba it v akcijo in kupit spalno vrečo. Očitno je kovtrček že premalo, ker se je tako shladilo.
Sem revico ob 6h vzela k sebi v posteljo, da se je segrela. Se mi je prav smilila.

Meni je patronažna strogo odsvetovala vse kreme za ritko, ki vsebujejo cink, vse dokler ritka res ni vneta. Je rekla, da naj raje uporabim čisto običajno negovalno kremo ali pa bepanthen. Jaz uporabljam kar bepanthen, če pa ritka samo malo pordeči, pa takoj s hladilno kremo in je v parih urah vredu.
V nasprotnem primeru hladilna krema ne bi učinkovala, ko bi bilo treba, saj bi se koža navadila na to kremo.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   Avgustovke, kje ste
19.9.2005 11:31:43   
miševi
V našem hladilnem mazilu ni cinka. je bolj podobno navadni kremi za ritko, vsebuje pa prečiščeno vodo, lanolin, beli vazelin, tekoči parafin. Priporoča se pa za zaščito in nego zdrave kože.
Jaz sem v posteljici naredila po nasvetu patronažne "gnezdece", ker je rekla, da se otročki tako bolje počutijo, pa še bolj toplo jim je. Spodaj je topla dekca, s katero ga potem tudi zadelam, čez pa en topel kovterček. Zaenkrat še zadostuje, res je pa, da že kurimo, ker je mraz.
Jutri bi morali iti z mojim v Lj, pa premišljujem ali bi malemu šli mešat ritem ali ne. Se mi niti ne ljubi po trgovinah tekat, sam do vožnje mi pa tudi ni. Bomo še videli...

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   Avgustovke, kje ste
19.9.2005 11:38:00   
Kety
Jessy, sej sem skoz za tabo capljala (po tvojih stopinjah - stresna obdobja ali se bo malček obrnil ali ne ), potem pa si ti rodila s CR in sem si tudi jaz želela, ker me je blo ful strah naravnega poroda - no, pa je vseeno šlo!

Ja, glede dude...načeloma je ful ne prenese in se ful zjezi, ko mu jo dam v usta! Ponoči, pa je začel neki godit (ne jokat) in sem mu takoj ponudila dudo (ker je minilo le 2 uri od zadnjega hranjenja). Najprej je seveda protestiral, ampak v kaki minuti jo je sprejel. Potem sem ga pa kakih 5 minut zibala v zibki. Ga nisem nič ven dajala. No, najprej je zaleglo za kakih 10 minut, potem pa je duda padla ven in je začel malo jokat, sem vajo ponovila in vsega skupaj je v slabih 20 minutah spal kot angelček. Je pa tudi naš imel čisto mrzle rokice, pa je bil oblečen v bodi z dolgimi rokavi, pajacka, pokrit s kovtrčkom in dekico! Sem ga pri hranjenju ob 5:30 kar vzela k sebi in ga fino pogrela. Ko je zaspal in se pogrel sem ga dala nazaj v zibko in je spal še do 7ih. No, zdej pa spi že od 8:30 naprej (na očitovi strani postelje )!

Jaz ga mažem kar z lumpijevo hladilno kremo, se mi zdi da je kar uredu. Če pa se mi zdi, da je ritka malo pordela, ga pa namažem z Bubchnovo.

No, še neki glede dude. Mi je kolegica predlagala, da naj ga poskusim ponoči zamotit z dudo, da se bo odvadil nočnega hranjenja in bo vedel, da mora podnevi večkrat jest, kar pomeni, da ga moram podnevi večkrat pristavljat. Bomo videli, kako se bo obneslo. Če bo lačen, mu bom seveda dala za jest. Dokler ga pa duda pomiri, pa pomeni, da bi se samo crkljal!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   Avgustovke, kje ste
19.9.2005 12:36:01   
Jessy
Miševi, če ni notri cinka, pol je kremca primerna za vsakokratno rabo. Jaz (budala) pa sem si kupila ta največjo škatlo kreme za ritko, nakar mi pove, da je notri cink in da ni za uporabljat. Potem dobim še 2 tubi Niveine kreme (s cinkom) za darilo in eno Bubchnovo (tudi s cinkom). Vse "neuporabne".

Aja...po dveh urah se ti je že zbudil?!? Meni se nekje na 4 ure. Po moje duda ne bo zalegla. Ma, me firbec matra in bom poskusla. Morda pa le uspe za kake pol ure. Bom poročala!

Tisto z "gnezdecem" bom pa tudi jaz poskusla. Bom pa vseeno še danes kupila spalno vrečo, če jo le dobim.
Pri nas so tudi že hoteli zakurit, pa vstrajam pri tem, da je še prezgodaj, da se bomo raje bolj oblekli. Če se prehitro zakuri smo takoj prehlajeni. Morda bomo proti večeru res malce zakurili, čez dan pa ne.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?