|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Juhant - super članek
5.6.2012 12:56:15   
Doll
jaz tudi vidim razlike med tistimi,ki so doma tepeni in tistimi ki niso.
Vsak udarec je nasilje!!! kakorkoli ti pač to v svoji glavi obrneš.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Juhant - super članek
5.6.2012 13:13:02   
liliana
Jaz pa mislim, da ena čez rit ne boli nič bolj kot ignoriranje, zapiranje v sobo, postavljanje v kot, čustveno izsiljevanje......

Sama celo menim, da je dolgoročno bolj koristna kot ostale "metode" kaznovanja otroka.....

In Matkurja ne piše o pretepanju otrok.....ampak bolj o eni čez rit.....in ker več ne vemo postaviti meje med nasiljem in nasiljem, je nasilje vse.....fizično nasilje je praktično že, če otroka malo bolj grobo potegneš s ceste, da ga ne bi povozil avto (ker obstaja druga, elegantnejša pot, da otroku dopoveš, da ga lahko povozi avto), psihično nasilje pa je že, če povzdigneš glas nad otrokom ali če učitelj v šoli kliče otroka po priimku.....

ja starši smo postali nenormalni in taki bodo postali tudi naši otroci.....ker v današnji napredni družbi, kjer je starš otroku prijatelj in bog ne daj avtoriteta, kjer se starš mora z otrokom zgolj pregovarjati, kjer je edina opravičljiva kazen pogovor, pogovor, razgovor, pregovarjanje, kjer ti otrok lahko skače po glavi, pa se ti moraš z njim zgolj pregovarjati in mu na vse načine dopovedovati, ker otrok ne sme občutiti nobenega neprijetnega občutka, nobenega strahu, vsaka kazen mora biti otroku prijetna.....

otroku pa mora biti včasih neprijetno, mora ga biti strah.....

< Sporočilo je popravil liliana -- 5.6.2012 13:14:37 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
5.6.2012 13:38:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Juhant - super članek
5.6.2012 13:47:00   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*


IZVIRNO SPOROČILO: liliana

otroku pa mora biti včasih neprijetno, mora ga biti strah.....


Samo ne skozi in za vsako stvar in spet ne nikoli, saj se lahko najdemo nekje v sredini, a ne? user posted image


A sem jaz morebiti rekla, da mora dobit za vsako stvar po riti?


Mene niso toliko boleli udarci, ampak celota, odnos, mimika, besede. Ker ni šlo le za eno čez rit, če bi nepričakovano stekla čez cesto, ampak popoln bes in neobvladanje, dretje, brce in zmerljivke, ker sem se igrala s kovančki iz pujska. Meni je to nasilje, pa če ga še tako hočete razvrednotiti.

Seveda, to kar pišeš pa je nasilje.


Pa se je naša starejša igrala s kovančki iz pujska in sem ji pujska enostavno vzela, obrazložila, da se z denarjem ne igramo, da ga mora vačevati in si bo potem kaj kupila, za igro pa ima papirnat denar iz Monopolyja. Je bilo nekaj dretja in cepetanja, a je minilo po nekaj minutah in zdaj mlajši sestrici razlaga, da se z denarjem ne igramo. Lahko pa bi jo prosjačila, naj mi vrne šparavček ali ji ga pustila, da ne bi bilo kreganja. Več je poti do rešitve. Ene s sabo prinašajo negativne posledice, druge ne.


Jah, za takole pa tudi jaz ne b dala otroku čez rit.


Meni je avtoritarna vzgoja zgrešena, ker je osredtočena na starše in njihovo nadmoč, otroci so samo tam nekje in morajo biti tiho, neslišni. Permisivna vzgoja je zgrešena, ker je osredotočena na otroka, večno pregovarjanje in ponavljanje enega in istega brez efekta, ker povedano ni mišljeno resno, ampak gre za prosjačenje. In potem med tema dvema skajnostima je DRUŽINA - tu so vsi člani vključeni, eden z drugim sodelujejo, si pomagajo, podpirajo in skrbijo, da se imajo vsi člani družine fajn.
Starš mora biti avtoriteta, ampak je več poti, da si pridobi spoštovanje.


Se strinjam. Ampak še vedno: "Starš mora biti avtoriteta"

In če nisi dobro zastopla... Jaz sem napisala, da VČASIH ena čez rit pomaga.


Pa Liljana, hvala ker si me razumela.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Juhant - super članek
5.6.2012 14:05:58   
ronja
In čez rit ne daš, kadar si jezen na otroka, ampak ko naredi nekaj hudo narobe.

Večina normalnih staršev je jeznih,kadar otrok dela naredi hudo narobe;)

Se pa strinjam, da ni prav metat ene čez rit v isti koš s pretepanjem, ker s tem naredimo veliko krivico slednjim. NI pa zame nobena od teh metod fajn.

Se pa strinjam z liljano, da včasih enostavno moramo bit grobi z otrokom - moramo ga potegnit s ceste, vlečt za sabo, če noče dat roke, ko gremo čez cesto itd... Ko izsiljuje v trgovini in ga lepo primemo in odnesemo ven. Ko mu na silo umijemo zobe, ker jih noče... Itd... Enostavno v reali pride precej takih dogodkov, ko moramo uporabit silo - torej da odnesemo svojega otroka, da ga umirimo (mu primemo roke, da ne more udarit, recimo), da ga obvarujemo. S tem ni po moje nič narobe. In tu smo se enkrat precej hakljali, ko sem zastopala stališče, da grobost je včasih nujna, pa da je tanka meja med udarcem po riti in vlečenjem za roko in je težko včasih potegnit eno ostro ločnico...

Zadnjič sva se pogovarjali z mamico 3 letne hčerkice, ki ima malo krizo zaradi prihoda bratca trenutno. In čeprav mama uporablja nekatere metode, ki jih sama ravno ne zagovarjam, se strinjam z njo, da je boljše to kot pa da bi pustila tamalo dalje počet kar pač hoče (je tudi to najprej delala, pa se ni ravno obneslo)...

Jaz pa mislim, da ena čez rit ne boli nič bolj kot ignoriranje, zapiranje v sobo, postavljanje v kot, čustveno izsiljevanje...

To je verjetno res, zato mi pa nobena od teh reči ni ravno blizu... Ampak vseeno mislim, da se da tudi drugače. Včasih verjetno vsakega zanese in tega otroci po moje tudi ne zamerijo, sploh če se pogovoriš potem in opravičiš, če si narobe ravnal. Ampak kot princip mi je pa bližje tisto "tretje, vmes", kar opisuje ankica. Ker dejansko obstaja še precej drugih možnosti.

Ja, otroke mora bit kdaj strah. Morajo vedet, da boš zelo zelo hud, če naredijo kaj zelo narobe in mora bit to zelo neprijetno. Ampak ni ga treba zato tepst po riti, pošiljat v kot ali zapirat v sobo. NI konec sveta, če to kdaj narediš, ampak ni pa ravno za vsakdanjo rabo. Mislim, da je ogromno reči, ki so otroku neprijetne (recimo že to, da prekineš nekaj prijetnega je lahko živa groza - primer od včeraj: puncama sem naredila večni koledar in vsak mesec postavimo nove kartice, ki jima jih naredim in to jima strašansko dogaja, ves čas prestavljata vreme in lunine mene in seveda znakec za dan, itd...) No, včeraj smo hotele postavit nove kartice, nakar se Ronja grdo zadere nekaj name. Sem rekla, da tega si pa ne pustim in da ne bom delala z njo, če se tako obnaša, pospravila kartice in to je to. Seveda je pa težko potem vztrajat pri svoji odločitvi, ko se ti otrok pride opravičit in jokat. Vsekakor ji to, da potem nismo delale tega včeraj, ni bilo všeč (ji je bilo pa danes zjutraj toliko bolj:). Ampak se j epa naučila, da se name ne sme zadirat, sploh če delam nekaj zanjo in z njo.

Kar se mene tiče, res najboljše delajo posledice: to ni nujno kazen, enostavno posledica:
- če punci zbujata svita, se bom morala z njim ukvarjat, da ga nazaj uspavam in še zmatrana bom bolj, tako da ne bomo delale ne vem kakih projektov. Če sta pridni in se ne kregata, ko ga dojim, pa ju pohvalim in gremo kaj skup delat.
- če se zvečer afnata in nočeta pravi čas umit zobkov, zmanjka časa za pravljico - še vedno se stisnemo, ampak ker je že pozno, mora tudi Svit it spat in ugasnemo luč.
- če začne katera packat s hrano, jo umaknemo, ker očitno ni lačna. Enkrat jo še vrneva, drugič pa ne (drugič se je mogoče zgodilo 2x)
- če katera ni dala roke za čez cesto, sva roko sama vzela in jo pač odvlekla čez
- ko je Ronja očiju naredila sceno v trgovini, ji je povedal, da pač ne in ko ni hotla z njim, odnesel ven.
- če nočeta pospravit, potem ne moremo it ven
itd...
Saj ne rečem, rabiš precej ponovitev, ampak dela pa. Pa seveda razložit, zakaj se je nekaj zgodilo (ko je otrok pač pripravljen poslušat, ne medtem ko se dere).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
5.6.2012 14:12:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Matkurja)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Juhant - super članek
5.6.2012 14:25:24   
ronja
Meni je avtoritarna vzgoja zgrešena, ker je osredtočena na starše in njihovo nadmoč, otroci so samo tam nekje in morajo biti tiho, neslišni. Permisivna vzgoja je zgrešena, ker je osredotočena na otroka, večno pregovarjanje in ponavljanje enega in istega brez efekta, ker povedano ni mišljeno resno, ampak gre za prosjačenje. In potem med tema dvema skajnostima je DRUŽINA - tu so vsi člani vključeni, eden z drugim sodelujejo, si pomagajo, podpirajo in skrbijo, da se imajo vsi člani družine fajn.
Starš mora biti avtoriteta, ampak je več poti, da si pridobi spoštovanje.

Podpis. Pri nas navadno delamo na sistemu tako, da je družina kot celota v plusu: torej, če je nekaj enemu članu malo neprijetno, drugemu pa zelo fajn, se prvi malo potrudi potrpet. če je enemu zelo neprijetno, se drugi potrudi zanj. Pač ves čas tehtamo. To je seveda težje kot pa slepo sledit enemu ali drugemu polu (staršem ali otrokom - pa še tu je problem, če jih imaš več;)... Tehtanje zahteva mišljenje, za vsako situacijo posebej... IN dostikrat ne veš, ali si se prav odločil. Ampak otroci se pa naučijo odločat sproti in da ni enega večnega prav, da je v različnih situacijah različno. Razen pač par absolutnih pravil (pa še tam maš kako izjemo): cesta, zobki, zdravnik itd...

Na splošno je fajn videt celotno sliko: če si otrok ne umiva zob, bo lahko imel zato gnile in bo trpel pri zobozdravniku, se ga zelo verjetno začel bat itd... To je vsekakor hujše kot če mu nekajkrat na silo umiješ zobe, dokler se pač otrok ne sprijazni, da je to ena od stvari, ki se jih pač mora. Skoraj vsak otrok ima kdaj fazo, ko tega ne mara, celo če je na začetku užival...
Če otrok noče k zdravniku, pa je bolan, ga bomo vseeno peljali, ne? In ga stlačili na silo v avto, zvlekli ali nesli po stopnicah, itd... Ker je tveganje, da bi bilo kaj narobe, če ne bo šel, preveliko.
Če otrok skače na cesto, je boljše, da narediš pratično karkoli, samo da to neha počet, ker je to res tako zelo nevarno zanj.
itd...

Problem pri zagovarjanju "ene čez rit", je v tem, da ljudje to potem uporabljajo za vse, kar se jim zdi narobe - ker pač dela. In s tem ravno zadeva izgubi tisto ekskluzivnost - kot jo vsaka kazen, ki jo pogosto uporabljaš. Sama se na punci tudi kdaj derem - ampak za stvari, ki se mi zdijo zelo narobe. Ne bom ju nadrla zato, ker sta naredili mes iz kuhinje;). Bom ju pa nadrla, če zbudita malega, ker je to njegova osnovna pravica in se jo pač morata naučit spoštovat, kot spošutjem jaz njune.

Vsak ima malo drugačen seznam, kaj se mu zdi ok, kaj ni zaželjeno in kaj je strogo prepovedano. Meni recimo samo dretje ne gre tako zelo do živega, malidve smeta skakat po postelji in po lužah, nisem ravno srečna, ampak se lahko posvinjata (nezaželjeno, ampak ni prepovedano), lahko kdaj tečkata, pripravljena sem ju precej počakat, če to pomeni, ad bosta nekaj sami. Strogo prepovedana je cesta, balkon (če nisva midav zraven), strogo določeno je, da umivamo zobke zvečer vsi, zjutraj sami, pa rokice, ko pridemo domov in pred in po obrokih (čisto razumeta, da je to prav že zaradi dojenčka in pošljeta sami roke umit tudi obiske;), če kdo spi, ga je treba pustit pri miru, igrače si delimo (hrane iz krožnikov pa rajši ne, ni pa prepovedano, samo rahlo nezaželeno), tepemo se ne, lahko se pa oblečeta kot klovna, če jima paše.

Drugi imajo drugačne lestice: ena mamica ne mara dretja in je prepovedano kričat, medtem ko je ok, če se ne deli igrač. Druga mamica je bolj alergična na pacanje in otrokoma ne da nič, kar bi lahko naredilo packarijo in je to največji ne, tretja bo otroku vedno dala sokec in čokoladico, ne bo pa pustila, da se obleče v neke čudne obleke iz 80ih;). Nobena od njih ni nič panična na parkirišču, kjer sama precej kompliciram, ker je pri nas vedno vse polno in nihče ne vidi tako malega otroka zadaj... Težko je rečt, kaj je prav: fino je, če otroci delijo igrače, če se ne derejo, pazijo na parkirišču, ne pacajo itd... Samo vsega ne moerš prepovedat, zato si pač vzameš, kaj je tebi res pomembno.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Juhant - super članek
5.6.2012 14:25:33   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Matkurja, odgovarjala sem Liliani, ne tebi user posted image .

Ja in? Jst sem pa komentirala.




Glej, lih za eno čez rit sem in tja se ne mislim sekirat,


Aja? Zdaj ti je pa od enkrat OK?


Mam pa kolegico, ki tamalega redno vsak dan čez rit, ampak to je posledica permisivne oziroma popolnoma kaotične vzgoje, če se še tako čudno sliši. Mali se igra s skodelico, s katerimi se ne bi smel, ona mu reče, naj jo pusti pri miru. Seveda jo ne, ona pa nič. Čez 5 minut ga spet opozori in spet nič, tamali se igra dalje. To ponavljanje traja pol ure, nakar mali razbije skodelico in ona popiz... šibne do njega, ga začne nadirat in mu da ene tri čez rit. A ne bi bilo lažje, da bi že po prvem opozorilu stopila na noge, šla do otroka, mu vzela tisto skodelico in jo dala na nedosegljiv prostor, pa četudi mali tuli in se krega? Ali pa mu namesto tiste dala plastično?

Se strinjam.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Juhant - super članek
5.6.2012 14:33:38   
ronja
Vem, da bi našo starejšo izredno prizadela, mlajša bi se mi pa verjetno smejala.

haha, kot bi mojidve opisovalauser posted image ! Enako reagirata na medvrstniško nasilje - tamala se ne sekira baš puno - pove, kdo jo v vrtcu tepe in se reži zraven, tavelika pa v vrtec ni več hotela, ker jo je ena punčka bracala pod mizo - jo je ful v stisko spravljalo. Smo različni. Če boš meni dala za kazen za ločit zrnca, ne bom glih skakala od sreče, prav trpela pa ne bom, lubi bo pa 5x pop* vmes... Zato rečt: saj meni tudi to ni bilo nič hudega ni glih fajn za otroka - ker je zelo malo možnosti, da bi bil čista tvoja kopija.

Sama pri Ronji ne morem uporabljati kazni, ker se preveč boji. Pri lejli pa zlepa dostikrat ne dosežeš nič, ker ji je vse skup hec in hoče, da ji rečeš: če ne boš to, ne bo to. Ne pomaga, če lepo obrneš stavek okoli: daj naredi to, da bomo to (kar je meni sicer bilžje, sploh ker dela pri Ronji in sem se morala prvega načina prav naučit). Če enega občutljivčka čez rit, bo ves sesut, če enega razgrajača grdo pogledaš, pa še opazil ne bo;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Juhant - super članek
5.6.2012 14:35:53   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Matkurja, odgovarjala sem Liliani, ne tebi user posted image .



V bistvu bi identično odgovorila kot matkurja.....user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Juhant - super članek
5.6.2012 14:37:30   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Problem pri zagovarjanju "ene čez rit", je v tem, da ljudje to potem uporabljajo za vse, kar se jim zdi narobe - ker pač dela. In s tem ravno zadeva izgubi tisto ekskluzivnost - kot jo vsaka kazen, ki jo pogosto uporabljaš. Sama se na punci tudi kdaj derem - ampak za stvari, ki se mi zdijo zelo narobe. Ne bom ju nadrla zato, ker sta naredili mes iz kuhinje;). Bom ju pa nadrla, če zbudita malega, ker je to njegova osnovna pravica in se jo pač morata naučit spoštovat, kot spošutjem jaz njune.



Veš, da običajno ne....običajno le za tiste stvari za katere se ti zadereš....za katere se jim zdijo zelo narobe......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Juhant - super članek
5.6.2012 14:40:31   
ZARA
Vzgoja je naporna, ni kaj. Treba je delat non stop. Jst sem pa zagovornica ene čez rit, ker mi je zdaj že kake 3-4 leta ni bilo treba. Pomaga pa sigurno, hehe, vsaj pri nas je. Pa verjemite da imam otroka ki je kar zahteven. Je pa velika razlika med mojo in permisivno vzgojo, ker otroci teh staršev so grozljivo nespoštljivi do njih samih pa tudi do okolice. Se pa strinjam s tem, da ti tepež ne avtoritete. Sama sem bila tepena in sem naravnost sovražila in prezirala svoje starše. Fotra, ker me je mahal, mati pa, ker ni posegla vmes. Je pa res, da jst svojega otroka nikdar in nikoli ne bi pustila tako tepst kot so mene. Ubijem dedca na mestu. Aja, še to bi dodala, da sem jo udarila čez rit parkrat, da ne bo kdo CSD klical.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 5.6.2012 14:41:46 >


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Juhant - super članek
5.6.2012 14:42:26   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

haha, kot bi mojidve opisovalauser posted image ! Enako reagirata na medvrstniško nasilje - tamala se ne sekira baš puno - pove, kdo jo v vrtcu tepe in se reži zraven, tavelika pa v vrtec ni več hotela, ker jo je ena punčka bracala pod mizo - jo je ful v stisko spravljalo. Smo različni. Če boš meni dala za kazen za ločit zrnca, ne bom glih skakala od sreče, prav trpela pa ne bom, lubi bo pa 5x pop* vmes... Zato rečt: saj meni tudi to ni bilo nič hudega ni glih fajn za otroka - ker je zelo malo možnosti, da bi bil čista tvoja kopija.

Sama pri Ronji ne morem uporabljati kazni, ker se preveč boji. Pri lejli pa zlepa dostikrat ne dosežeš nič, ker ji je vse skup hec in hoče, da ji rečeš: če ne boš to, ne bo to. Ne pomaga, če lepo obrneš stavek okoli: daj naredi to, da bomo to (kar je meni sicer bilžje, sploh ker dela pri Ronji in sem se morala prvega načina prav naučit). Če enega občutljivčka čez rit, bo ves sesut, če enega razgrajača grdo pogledaš, pa še opazil ne bo;).


In zato reči, da bo ena čez rit pustila otroku take travme kot je staršu ena čez rit, se potemtakem tudi ne more reči, ker je zelo malo možnosti, da bi mu.....?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
5.6.2012 14:44:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Matkurja)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Juhant - super članek
5.6.2012 14:59:49   
ronja
Veš, da običajno ne....običajno le za tiste stvari za katere se ti zadereš....za katere se jim zdijo zelo narobe...

No, eč oboje dela, potem pa res ne vem, zakaj bi jo treščila, če se lahko samo zaderem - a ni to bolj izi, pa manj boliuser posted image

In zato reči, da bo ena čez rit pustila otroku take travme kot je staršu ena čez rit, se potemtakem tudi ne more reči, ker je zelo malo možnosti, da bi mu.....?

Tega sama nisem nikoli rekla - zato smo se tudi kregale na tisti temi pred leti, ko sem rekla, da včasih je boljše da si grob, kot da nič ne narediš, ker je lahko tisto bojl usodno za otroka. In te stvari se dogajajo in moraš nekaj naredit.
Vseeno se mi zdi pa zadret vseeno boljše kot udarit, če oboje dela in zato pač tepeža ne uporabljam, čeprav ne bi imela ena nobenih posledic zaradi tega, za prvo pa sem skoraj 100%, da bi jo zelo prizadelo. In ne vem, če bi to dobro delalo, ker bi bila preveč paf.

Ampak zato, ker nekaj otroku ne bo pustilo traum, ga bo pa prizadelo (ne samo da mu bo neprijetno in zoprno), še ne bom tega uporabljala. Samo zato, ker mu ne bo pustilo traum? Ja, to je pa res razlog... Boljše to, kot nič, ja, se strinjam. Ampak če se da drugače (in z mojima puncama se zaenkrat da, za malega pa povem čez par let), ne vem, zakaj ne bi rajši drugače. Tudi brez zapiranja v sobo, brez postavljanja v kot in podobnih for.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Juhant - super članek
5.6.2012 15:28:52   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Veš, da običajno ne....običajno le za tiste stvari za katere se ti zadereš....za katere se jim zdijo zelo narobe...

No, eč oboje dela, potem pa res ne vem, zakaj bi jo treščila, če se lahko samo zaderem - a ni to bolj izi, pa manj boliuser posted image



Sploh ne.....ker dretje ali ena čez rit je enako nesprejemljivo....obstajajo vseeno bolj elegantnejši načini vzgoje.......

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

In zato reči, da bo ena čez rit pustila otroku take travme kot je staršu ena čez rit, se potemtakem tudi ne more reči, ker je zelo malo možnosti, da bi mu.....?

Tega sama nisem nikoli rekla -


Si...samo z drugimi besedami.....

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Zato rečt: saj meni tudi to ni bilo nič hudega ni glih fajn za otroka - ker je zelo malo možnosti, da bi bil čista tvoja kopija.



Ampak zato, ker nekaj otroku ne bo pustilo traum, ga bo pa prizadelo (ne samo da mu bo neprijetno in zoprno), še ne bom tega uporabljala. Samo zato, ker mu ne bo pustilo traum? Ja, to je pa res razlog... Boljše to, kot nič, ja, se strinjam.


Po predhodno napisanem (pa ne mislim zdaj direktno tebe), je precej RRovkam pustilo kaznovanje z eno po riti iz otroštva travme......vsaj tako pišejo, ko pišejo o svojih doživljajočih občutkih.....v bistvu sem jaz podobne travme doživljala v osnovni šoli, ko sem po pouku morala napisati 50 krat zakaj sem med odmorom nagajala...

Ampak če se da drugače (in z mojima puncama se zaenkrat da, za malega pa povem čez par let), ne vem, zakaj ne bi rajši drugače. Tudi brez zapiranja v sobo, brez postavljanja v kot in podobnih for.


S tvojima se da....z nekaterimi pa se ne da kot s tvojima puncama.....in ker so otroci različni, ker smo starši različni, uporabljamo tudi različne vzgojne prijeme.....

Je pa res, da pa ni enostavno najti pravilni "vzgojni prijem" za vsakega posameznega otroka......zahteva precej našega angažiranja.....pa še rezultat se bo pokazal šele čez 10 let.....zdaj ga še ne vidimo.....včasih je pa pač potrebno ubrati tudi kak neprijetnejši način kaznovanja, pa naj je to dretje ali ena po riti zaradi pomembnosti otrokove " napake" ali pa zgolj zaradi lastne nemoči ali izmučenosti (v bistvu smo tudi starši zgolj ljudje, ne pravljična in vedno nasmejena bitja).....včasih so pač take situacije, da se kak starš zadere ali pa da eno po riti....ni pa to pravilo, da bi zdaj vsak starš, ki je kdaj otroka po riti, vsak dan tepel otroke, tako kot se tisti, ki se kdaj zadere na otroka vsakodnevne ne dere na otroke......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?