ursonok
|
Živijo, mi smo v Sloveniji . Sneg, megla, -10!!! Kaj nam je, da prihajamo sem decembra?! Poleg tega živimo pri njegovih, pa je hiša FUL mrzla, jaz sem ves čas tresem. Pa še internet napeljavo so nekaj spreminjali, tako da je internet samo na kablu v ultra mrzli sobi. Pa valda sem spet začela smrkat in kašljat. Ne ne, mi bomo kar še nekaj časa živeli na jugu, definitivno! Vidim, da imate dileme glede NS, AC in ostalega ... Težke zadeve. Meni je pri prvi nek bedak, ki ni znal interpretirati rezultatov, napovedal (tj. me klical domov v soboto!), da bo otrok najverjetneje imel DS. In sva z možem takoj začela iskati po netu društva, informacije o tem itd. Ampak ves čas sem imela strašno močan filing, da je vse ok. In je valda bilo - že ko sem šla sama v ponedeljek po rezultate (ki mi jih sicer niso hoteli dati in sem se morala spričkati s šefom klinike), sem videla, da je tveganje 1:7000. Kr neki. Zdaj sem bolj paranoična, nimam tako močnega občutka, da je vse ok. Morda zato, ker sem na splošno bolj utrujena, neprespana. Pa še tretja nosečnost. Ne vem. Ampak glede na to, da sta bila zadnja pregleda UZ ok, ne mislim več drezati v to smer. Če bi imela tveganje nizko, pod 1:300 (v Španiji je meja 1:270), in bi mi AC pripadala na napotnico, bi pa verjetno šla. No, odvisno tudi od tega, katera zadeva bi mi poslabšala tveganje. Ampak splava po moje ne bi naredila. Sem najprej mislila, da bi ga, zdaj pa mislim, da ga ne bi. Argumenti, kako bi "otrok trpel", me ne prepričajo. Trpela bi jaz, ker ne bi imela zdravega otroka. In moje življenje, plani, pritisk oziroma "izobčenje" v družbi itd itd. Zajebano, se strinjam. Ampak zdi se mi, da bi se moje življenje po splavu spremenilo veliko bolj kot po rojstvu bolnega otroka. Na slabše. Ne vem. Je pa vse odvisno od človeka, tako da je "svetovanje" v tej smeri zgrešena zadeva. Sicer je še vedno možnost, da se nam rodi otrok, ki ni zdrav (bolezni je cel kup, tudi med porodom gre lahko kaj narobe itd.), in ne vem, kako bi/bom živela, ali se mi bo zmešalo ali kaj ... Ne vem. Pač upam, da bo vse ok. To je edino, kar mi preostane. Upam, da se nam vsem rodijo zdravi otroci - itak je to najbolj verjeten izid!!! Zdajle moram pa v LJ preklicati osebno (sem jo izgubila med selitvijo), pa naročiti novo. Potem pa na en krajši ogled po mestu, na čajček itd. Ali je v Lj kakšen bar, kjer se lahko priključiš na internet (s svojim laptopom)? O trebuščku pa ne bi. Tašča ima v kopalnici veliko ogledalo (naša kopalnica je še vedno brez), tako da sem se lahko cela (gola) pogledala ... Jao jao, čisto pravi ultra nosečniški trebuh. Držite se, ne zbolevat!!!
|