ursonok
|
Dober večer! Hvala za čestitke Mah, sem od te vzhičenosti resno utrujena ... pa še ful dela me čaka . Tija01, ja, majcica ima prav - koliko je bila NT, ali je našel nosno kost, kakšne so druge meritve? Glede hormonov - ta zadeva dosti ženskam poslabša rezultat. Včasih so hormoni čudni zaradi drugih zadev - posteljica, pritisk itd. Morda celo prehlad, tega sicer ne vem. Ali pa kar tako oziroma ne poznajo razloga. O tem je nekaj pisala tudi zdravnica na genetskem forumu (MON). Jaz sem včeraj cel večer brala poljske forume - tipa Pušenjak - 4000 postov samo na to temu - NT, amnio itd. In prebereš svega i svašta Od tega, da je NT 4,5, pa je otrok ok, da imajo riziko 1:20, pa je vse v najlepšem redu (to je zelo pogosto). Največ Downov je pri dokaj "normalnih" rezultatih, recimo NT okoli 2 do 2,5. Je pa precej tudi takih, ki jim je amnio pokazala, da ni kromosomske napake, so imeli pa otroci hude srčne napake in malformacije. Skratka, super čtivo za pred spanjem . A ker sem imela danes pregled, se nekako nisem mogla prisiliti, da ne bi ves čas o tem razmišljala, prebirala, se strašila ... brezveze. Dejstvo je tako, da je VELIKA VEČINA otrok zdravih, kljub povišanim NT, visokemu riziku, slabemu Pappa. In tega ne smemo pozabit!! Zoja83 joj, te zelo dobro razumem, jaz sem po drugem porodu, takoj po vrnitvi iz P zelo zbolela - vročina 40 tri dni, potem še par dni 38, mislila sem, da mi bo odpovedalo srce. In mi je precej presahnilo mleko, petronažna valda predlagala črpanje. Tako da je moj lajf izgledal takole: dojenje 45 minut, potem pol ure-ura miru, potem črpanje na vsaki dojki 30 minut, potem dojenje 45 minut ... in tako cel teden. Jaz sem bila na robu živčnega zloma, sovražila sem vse, še najbolj patronažno, ker sem se čutila prisiljeno v vse skupaj ...Kot molzna krava. Vedela sem, da če ne bom nehala s tem, bom staknila depresijo. In sem nehala. Dojila sva se še nekaj časa, dokler se itak ni izkazalo, da tudi on ne tolerira laktoze (tekoče blato, dretje po vsakem dojenju). Vsega skupaj sem ga dojila slab mesec. Tak je moj namen tudi v tretje. Prvih par tednov bi rada dojila, da mu dam prvo mleko, potem se pa ne grem te kalvarije. Jaz ne toleriram laktoze, oba otroka je ne tolerirata in nimam iluzije, da bo s tretjim kaj drugače. Tako da se bom probala čim manj obremenjevat in psihirat zaradi okolice. Lethe, jaz sem danes (po UZ) 16+2 in se mi že FUL pozna, sem že prava nosečnica, sicer z majhnim trebuščkom, a ga nikakor pod nobenim pogojem v nobenih oblačilih ne morem več skriti. Imam ene nosečniške hlače (elastične kavbojke), pa še ene navadne elastične kavbojke (to bo morda še ok za kakšen mesec, potem pa ne, kar bodo v pasu preozke). Zgoraj pa itak nosim pulije, tunike, oblekce. Skratka, zadeve, ki jih nosim tudi izven nosečnosti. če je to tvoja prva N in če načrtuješ še kakšno, se ti morda splača kupit kaj lepega (in dragega), drugače pa ne. Večino boš itak razdala naokoli, kolegicam, znankam itd. Jaz sem še modrce razdelila . NIč, grem še kaj narest, držite se, pišite se kaj!
|