|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
6.12.2012 23:01:27   
Ninika89
Pozdravljene junijke user posted image
Sem majcica, ker pa mi je malo dolgcas sem prisla se k vam malo pogledat.

Vidim, da ste se pogovarjale o CSD. Vam lahko iz prve roke povem, da je zadnje case res tezko z njimi.
Od septembra sem popolnoma brez vseh dohodkov. Mama brezposelna, oce pa je zaposlen vendar ze od maja ni prejel
niti ene place. Ker pac tako ne gre dalje sem se odlocila, da oddam vlogo za DSP. Prvo sem vlozila v oktobru Negativna! Zaradi dohodkov v juniju in avgustu.
Vlozim novembra. Negativno! Zaradi dohodkov v avgustu in 5€ na bancnem racunu.
Zaradi tega sem se odlocila, da poskusim se z izredno pomocjo. Pri tem pa me je socialna delavka opozorila, da so prvo na vrsti ljudje iz poplavljenih obmocjih in nato vsi, ki so vlogo vlozili v septembru in tako dalje.
Na koncu mi se tezijo zakaj nisem vnesla v formularje oceta otroka in da ce jih ne bom sama bodo ze oni sami poskrbeli zato. Cela objokan ji poskusam dopovodat, da nimam partnerja in da tudi ocetovstva ne bo, bolj ona meni dopoveduje, da moram vpisat v formular partnerja in tako dalje.

GOTOVI SO! user posted image

Se opravicujem, ce so kaksne slovnicne napake. Sem na telefonu in skoraj nic ne vidim kaj tipkam.
Zelim vam lep vecer .

(odgovor članu happy m)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
7.12.2012 6:42:57   
sover
corfu user posted image user posted image user posted image user posted image Uživaj v nosečnosti!

Špikanje, zbadanje - tudi jaz sem bila v prvi nosečnosti bolj hipohondrična kot sedaj. Skoz sem imela občutek, da se nekaj dogaja tam spodaj, na koncu pa jebilo vse OK. TO je predvsem zarad nervoze, ker ne veš, kaj pričakovat. Tokrat je bistveno drugače. Do sedaj me ni še nič špiknilo, se pa počasi veselim prvih brc, ker so menda v drugo bolj zgodne user posted image (zdaj poskušam na hitro ugotovit, v katerem tedno sem, pa ne bo šlo user posted image . Bo treba kar zračunat user posted image user posted image ).

Ursika_ursi, share your energy! Jaz jo krvavo rabim - mali je že cel teden doma, ker je zbolel. Ima nekakšno virozo: prvi dan vročina, drugi dan se mu je vlilo z nosa, tretji dan je pa še moker kašelj fasal. Četrti dan sva se okužila midva. Danes je peti dan in upam, da se bodo stvari počasi začele obračati na bolje. Ursonok, pri nas se zadnje dva dni mali zbuja okoli 6 (ker je bolan) in za naju je to cel luksuz, ker drugače se zbudi že kako uro prej.

Vsem, ki ste brez službe oz. socialne varnosti želim, da se vam situacija čimprej porihta na bolje.

(odgovor članu happy m)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
7.12.2012 6:44:47   
sover
Menda sem v 15. tednu user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
7.12.2012 10:32:24   
majčica1508
Ojla..............

Moje grlo je bp,kašljam še vedno.........Zdaj sem napadla polnozrnat prepečenec z maslom,pa čaj.....Bo treba še
kavo zraven spit,sam kaj ko se mi neda iz postelje ustat,dragi je mali dve peljal v vrtec,jaz pa v postelji z dvema mobiteloma,hišnim telefonom,računalnikom in zdaj že praznim pladnomuser posted image

ursika glede socijalne pomoči......Jaz je niti pod razno nebi uzela,je res da je za časa življenja ne rabiš vračat
jo bojo pa potem tvoji otroci vračali ali se ti bojo na nepremičnine usedli,a to ti pa nobeden ni povedal...
Praviš,da ima tvoj firmo in mu mal pomagaš....super!A sta na istem naslovu prijavljena...........
Bemtiš tole krizo...Iz srca vam privoščim,da čimprej nadete službe.....Ursika pa čuvaj se.....

Mi tudi gledamo,da je hrana kvalitetna,zato hodim na bližnje kmetije ali tržnice in nakupim za cel teden pa je mir...

Kava vabi...........
A o imenih že razmišljate.....

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
7.12.2012 12:40:35   
ursika_ursi
Vem, vem, da pol otroci plačujejo oz. se ti na dediščino obesijo. Jaz mam itak namen sama vrnit, ko dobim službo, tako da ne bom nobenmu tega bremena na ramena obesla.
Na istem naslovu sva prijavljena ja. Ima firmo, ampak se smatra kot popoldanski s.p., nima nič zaposlenih.
Sploh ne vem kaj naj s tem dnarjem. Danes sem šal na bankomat, da bi dvignila za položnice pa opazim, da imam še samo 3,46eur- me je kar na rit vrglouser posted image  Še sreča, da nisem šla direkt na banko.

Danes sem bla pomoje prvič v lajfu v Kiku in imajo za dojenčke take lepe cotikeuser posted image user posted image user posted image  Pa še 100% bombaž jeuser posted image  Cene so pa od 3eur nekje naprejuser posted image

Glede hrane imam precej srečo, da sem se letos odločila za ogromen vrt- sicer sem celo poletje klela to mojo odločitev, ko je blo treba plet v ta večji vročini, ampak zdaj vidim, da se je tisti švic splačaluser posted image  Doma imam vbistvu vso zelenjavo, kar si lahko sploh zmislim- solata- trenutno samo motovilec, korenčka 3 vrste, peteršilj, redkvice, rdeča pesa, špinača, blitva, cvetača, brokoli, por, česen, jajčevci, paprike 5 vrst, čiliji 4 vrste, zelje, krompir, stročji fižol, paradižnik pa mislim, da je to vse.. Tako da s tem sem založenauser posted image  Motovilec pa mi tako lepo raste, da se mi kar smejiuser posted image user posted image  Od sadja pa itak jem samo klementine, mandarine, pomaranče in ananas, ostalega ne maram najbolj.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
7.12.2012 19:46:47   
ursonok
Zdravo,

jaz sem pa zdajle tako utrujena in zaspana, da se mi meša ... user posted image
Sicer je bil dan ok, tamali je šel v vrtec do 15h, tamala ima počitnice, tako da sva zjutraj pripravljali zajtrk, potem sem šla plavat, nato smo jedli, po zajtrku sva šle pa za par ur v mesto, na sprehod po lužah, pa na čajček ... Je bilo prav fino - sicer je ves čas rosilo, ampak je bilo zelo toplo, tako da se nisem nič pritoževala user posted image

Ursika,
mmm, tale tvoj zelenjavni vrt se sliši enkratno! Kaj vse gojiš! Odlično. Kaj ti bo pri vsem tem državna pomoč? Praviš, da tvoj dobro zasluži ... Naj ti vsak mesec malo nakaže na tvoj račun, da boš pač uporabljala svojo kartico za potrebne nakupe (domači zoo). Ali pa naj ti odstopi svojo user posted image No, razen, če imata, hm, "deljene finance", potem je stvar malo bolj zapletena.
Jaz vem, da me glava boli že zaradi štipendij, ki mi jih je dala država - pozor! - kot "nagrado" za dosežke na mojem področju. A hkrati moraš podpisati pogodbo, da boš eno leto po prenehanju štipendiranja naredil še to in to in to ... In potem te še leta in leta gnjavijo sto na uro. Z grožnjo, da boš moral vračati štipendijo z obrestmi user posted image user posted image Saj ne moreš verjet.

Majcica,
ja, tu smo odkrili dva bara z eko prehrano in pijačo. Eden je viniarna, imajo sire in meso ter zelenjavo in sadje z lastne ekološke farme pod Granado (jaz sicer sira in mesa ne jem, ampak za sladokusce je to res super zadeva - milijone različnih kozjih in ovčjih sirov, mmm), pa seveda vino in pivo ekološke pridelave. Pa kruh, polnozrnat, eko, lahko naročiš 100% kruh iz temne pirine moke. Pa rženi kruh, pa mešan kruh z medom, rozinami in oreščki ...
Drugo pa je restavracija Paprika, tam je pa vegetarijanska hrana - z možnostjo, da ti nekatere jedi naredijo vegansko + brez glutena. Vse temelji na zelenjavi, stročnicah, soji, različnih brezglutenskih žitih (kvinoja itd.). Pa veliko zanimivih začimb in olj.
Tam smo velikokrat, je morda za odtenek dražje kot drugje, ampak si pa zdrav, tj. ne boli te želodec, nisi dehidriran zaradi preobilja soli, nimaš prebavnih problemov (vse kuhajo "na mestu", tj. nimajo nič pripravljenega, iz mizice lahko praktično vidiš, kako režejo, kuhajo, mešajo, vsako jed naredijo tam od začetka do konca.)

Jaz imam danes spet velik apetit. S tamalo sva na neki stojnici nabavile suho sadje in oreške, doma sem pa po kosilu zbasala še Abelovo "kašico" - neke posebne vrste sojin jogurt (samo voda, soja, nigari), banana, jabolko in suhe slive. Zmiksaš in pride ven tak kremast sadni obrok user posted image user posted image user posted image Se je zbudil in ni bil ravno ješč, tako da mi je pustil skoraj 3/4 user posted image

Zdajle pa spet razmišljam, kaj bi se dalo grickniti ... Morda pomarančo in jabolko ... Hm ... user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
7.12.2012 21:23:43   
ursap
danes sem imela NS. rezultati super. vse je OK. :) 

smo pa veliki 5,5 cm in smo v 12t4d. :)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
7.12.2012 21:25:37   
čokolatina
ojla srečke user posted image user posted image

najprej user posted image user posted image urasap in corfu..pa če je še kašna, tudi njej

sem hotela sliko mojega bušija nalepit, pa je ne znam... user posted image

a mi lahko da kakšna "šnelkurz"

ursonok če smem vprašati, si veganka?

drugače pa odštevam dneve, 12 imam pregled in komaj čakam, da slišim user posted image :)

uživajte v snegcu user posted image

< Sporočilo je popravil čokolatina -- 7.12.2012 21:36:11 >

(odgovor članu happy m)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
7.12.2012 21:39:37   
sonce987
No pa sem tudi jaz končno dočakala prvi pregled pri svoji ginekologinji. Kako se je vleklo....

Vse je super, srček tika taka, velik je 4,5 cm in noseča sem 11t in 3dni. Datum poroda mi je naračunala 25.6.2013-bo pravi/a slovenc/ka user posted image . Čez dober teden pa še nuhalna.

Sem jo pa vprašala kako je s kopanjem v toplicah in mi jih je odsvetovala. Pravi, da je termalna voda pretopla, poleg tega je tveganje za vnetje preveliko-sploh zame, ker sem k temu kar nagnjena...lahko bi se kopala v olimpijskem bazenu, kjer je voda hladnejša...

Porodniška-ne vem točno katera je spraševala. Vem, da ti upoštevajo zadnjih 11 ali 12 plač-nekaj takega oz. če jih nimaš, plače ki si jih imel v zadnjih petih letih....V vsakem primeru ti porodniška pripada,če do sedaj nisi imela redne zaposlitve, pa ti pripada minimalna,ki je tam okoli 195evra.

Socialna-ursika ne vem,če ti jo bodo odobrili, ker ima tvoj partner dohodke. Sedaj je tako ratalo, da moraš res biti čisto, ampak res čisto brez prihodkov, da ti kaj dajo...že če imata avto ali nepremičnino odpadeš. Boš videla, poročaj kako so kaj strogi.

(odgovor članu čokolatina)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
8.12.2012 14:30:04   
majčica1508
Ojla............

Mali dve spita,jaz pa uživam v svojih 5 minutah miru.....
Smo bili zunaj in smo tok uživali,starejša se je skoz valjala po snegu,mala jo je pa sam gledala in se smejala....

Pojedla sem 2 krožnika goveje juhe in malo mesa,pa solato....Mi drugega čist nič ne paše....
Zdaj bi šla najrajši počivat,sam dobimo obiske........

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
8.12.2012 16:53:12   
Tija01
.... in zima je tu .... sneg je po belil hribe ...

Evo po tednu dni se tudi jaz vam malo oglašam. Daje me prehlad pijem čajčke z limono in medom in upam, da bom kar hitro okrevala. V ponedeljek imam NS n sem že kar v pričakovanju kako in kaj. Pregled pri G sem imela ta teden in srček bije tika taka user posted image

Sonce 987 napisala si da porodniško računajo za 11 oz. 12 mesecev za nazaj. Mene zanima katero osnovo jemljejo npr. za nas osnova 2012 ali bodo vzeli osnovo od aprila 2012 do aprila 2013?

Ninita89 Ja pri nas bo še bolj hudo vsaj glede socialnih pomoči. Res je težko, če nimaš dela še težje je
če delo imaš pa nimaš plače. Vse to sem si že izkusila na svoji koži, res lahko obupaš nad takim življenjem. Vendar sedaj vem, da mora biti človek optimist, za vsakim dežjem posije sonce in tudi tebi bo, samo pozitivno je treba razmišljati in delati v tej smeri. Veš izkušnje štejejo ha ha ha ha

Naša politika v državi je taka da so vsi sedaj gotoviuser posted image kaj bo iz tega sledila pa je veliko vprašanje. Nič kaj obetavnega nas sigurno ne čaka.

Lep vikend želim vsem user posted image in uživajte v zimskih radostih!

Neposredna povezava do sporočila: 1036
8.12.2012 19:41:07   
sover
Pri nas je zapadla taka obilica snega in takšen veter je bil, da sploh nismo mogli ven s tamalim. Ker sneg ni stlačen, ga nismo mogli voziti s sankami, sam pa še ne hodi. Saj bi ga ob tej količini snega v komot še izgubili kje! :D :D :D Čakamo jutrišnji sonček in akcijo.

Drugače pa je moje počutje OK. Od malega sem se nalezla mal viroze, tako da imam zabasan nos, je pa k sreči to vse. Zadnjič se mi je zdelo, da že čutim brcike, ampak sem pol ugotovila, da so vseeno mal predaleč stran, da bi bil to otroček. Najbrž bolj plini user posted image . Še vedno me napanje, vendar po lastni krivdi, ker zadnjih par dni nisem prav pazila, kaj jem.

Čez 10 dni imam drugi pregled in če mi bo delala UZ (sem slišala, da ta moja zdravnica naredi UZ pri vsakem pregledu), jo bom vprašala za spol. Sva z mojim tako firbčna, da kar ne morva dočakat morfe user posted image . Sicer nama je popolnoma vseeno, le pripraviti se želiva.

Uživajte v zimski idili, naj vam jutrišnji sonček prežene črne misli (če jih imate).

< Sporočilo je popravil sover -- 8.12.2012 19:42:45 >

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
8.12.2012 20:12:29   
ursonok
Socialna pomoč
to, kar pišete, je grozno ... razumem, da je ne dobiš, če ima mož/partner normalne dohodke (pač, imata s čim kupit živež). Ne štekam pa, da je ne dobiš, če imaš avto oziroma nepremičnino. Halo?! Pa saj od avta in bajte ni kruha. Moraš biti res na cesti, da si zaslužiš pomoč?! user posted image user posted image

Mi v torek prihajamo v Slo ... pa se prav nič ne veselim, ko berem o vsem tem snegu. Sicer me spominja na lastno otroštvo, a vseeno. Sem čisto zadovoljna s sončkom in +10 do +15 čez dan user posted image

Čokolatina,
nisem veganka, jem ribe. Čeprav imam obdobja, ko mi sploh ne pašejo ... Če bi dosledno poslušala telo, bi jedla le zelenjavo, sadje (ne vsega), stročnice, oreške, olja in manjšo količino brezglutenskih žit (po pirinem kruhu, čeprav ga pečemo doma iz ekološke moke, me velikokrat napenja). A iz navade dostikrat sežem po stvareh, ki mi ne naredijo preveč dobro (gluten, rdeči čaj, preveč soje, preveč piva (izven nosečnosti). Računam na to, da me bo z leti minilo. user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
8.12.2012 20:15:51   
ursonok
Majcica,
a starejša vam tudi še spi čez dan? Super user posted image . pri nas jo redko uspemo prepričati, da bi bilo to dobro zanjo. Tu v vrtcu namreč ne spijo, tako da se je odvadila. Ampak to pomeni, da je drugo polovico dneva večinoma neznosna. Včasih je njeno obnašanje prav nevarno - kar pada po tleh ali se zaletava kam z glavo, kot kakšen pijanec user posted image user posted image

Je pa vsaj tamalček danes odspal svoje tri ure in je bil izjemno dobro volje celo popoldne, ko smo bluzili okoli!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
8.12.2012 20:25:21   
Lethe
Dober večer :)

Danes je bil pa lep dan, kajne? Z izjemo vetra popoldne.
Za dobro jutro sem imela izvrstno rekreacijo - odmetavanje snegauser posted image in potem čaj v družbi staršev... Zdaj se pa spravljam še na zadnji sprehod pred spanjem, pes me že čakauser posted image Ni panike, bo počakal, to je že 4. sprehod danes. Malo sem jih skrajšala in 1 dodala.

Popoldne sem prvič pekla božični kolač, in sicer Panettone. Mislim, da je dobro uspel user posted image Ker je bila že ravno vroča pečica, pa sem spekla še ajdov kruh. Njammm...

Kako se kaj počutite? Jaz moram biti kar zadovoljna, ker načeloma nimam nobenih problemov in se počutim kot pred meseci.
Včeraj smo se v družbi pogovarjali glede porodov ipd. in sem ugotovila, da je precej punc strah poroda, niti niso hotele slišati kako kaj zgleda, ko je edina mamica malce razložila stvari(nič groznega sicer). Nenavadno. Je tako tudi pri kateri izmed vas? Sama strahov (zaenkrat) nimam in se mi zdi, da sem precej realna glede pričakovanj, možnih situacij, zapletov itd. Ne vem, mogoče pa je temu tako zato, ker sem odraščala tako rekoč "na kmetih" in se mi vse zdi povsem normalno in samoumevno. Tako rojstvo, kakor tudi smrt in vse vmes.
Me je sicer strah, da bi bilo kaj narobe s plodom, pa kako se bom znašla v prvih dneh po porodu, ker bo zame prvič...ampak...tudi to bo minilo, vedno je tako.
Da ne omenjam cele drame okrog gibanja nosečnice. Kot bi bile iz sladkorja...bi kmalu povedala, da sem noseča...hehehe...

Joj, zdaj sem se pa čisto razpisalauser posted image

Lep preostanek večera vam želim, L

< Sporočilo je popravil Lethe -- 8.12.2012 20:27:01 >

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
8.12.2012 20:56:13   
ursonok
Lethe, si pa odprla temo - porod user posted image user posted image
Se ravno na neki drugi podobni temi pričkamo o tem ... Povsem po nepotrebnem, ker v bistvu nihče ne misli nič slabega.

Jaz se zelo dobro zavedam vseh problemov, ki se lahko zgodijo. Se mi je pri prvi zgodilo, da so se začeli popadki, pa sem skoraj izgubila zavest, kot se je potem izkazalo, zaradi vnetja (v maternici, tako nekako). In je tamali padel utrip skoraj na 0 in se ni želel dvigniti. Je bila v porodni cela panika, takoj so me odvlekli na CR in na srečo je bilo vse ok. Moram priznat, da sem bila prestrašena in potrta, ker sem bila zelo "natempirana" na naravni porod in na to, da bo vse ok.
No, v drugo je bilo - naravno in povsem brez zapletov.
V tretje močno verjamem, da bo prav tako vse v redu, tj. porod in otrok, malo se bojim le presredka (prvič šivana) in hemoroidov. Baje se to lahko poslabša po porodu. Presredek me sicer ne boli, imam pa še vedno čuden občutek, saj od drugega poroda ni minilo veliko (slabih 9 mesecev).
Ampak ne, bojim se ne ničesar, če sem čisto iskrena, komaj čakam. user posted image Všeč mi je to, da je vse tako nenapovedano, da ne veš, kdaj bo in kako točno bo. In v bistvu sploh ne vemo., kdo porod sproži - otrok v svojih možganih, mamica v svojih, ali pa gre za kombinacijo obojega?
Še zdaj dostikrat opazujem malega in razmišljam - tale je lezel ven, ko me je tako bolelo. user posted image In se mi zdi res fascinantno, kako deluje mati narava - kako maternica vse delo opravi sama, začne se krčiti, nenadoma, nenapovedano (a ti veš, da "je to to"), ti le predihavaš, se sprehajaš in čakaš, potrpežljivo prenašaš vse skupaj, na trenutke se zdi, kot da bi tvoje telo obsedel hudič, nimaš nobene kontrole nad njim. Maternica s krčenjem odpre maternični vrat, vse poteka mimo tebe, vse se dogaja samo od sebe, edino tvoje delo je na koncu - iztis. In človek pade ven. Takrat se bolečina v trenutku konča.
Zanimivo mi je razmišljati tudi o tem, da sem sama na enak način prišla na svet .. a se nič ne spomnim user posted image Dostikrat pa zvečer pred spanjem podoživljam porod sina in občutke po njem, ker mi je bila to res ena izmed najbolj pozitivnih izkušenj v življenju. Se pa zavedam, da sem imela srečo z osebjem itd. (tudi to je pomembno). Imam namreč precej prijateljic, ki jim je bil lasten porod najhujša nočna mora user posted image .

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
8.12.2012 21:08:01   
majčica1508
ursonok......starejša mi ne spi vsak dan,danes jo je sneg izmuči,ko je divjala zunaj in sta obe spali 1,5h
jupiiii....Pol se z mojmu hecava,da naja ušesa bolijo od vse tišineuser posted image .........
No zdaj pa že obe spita in bota pokonci ob 6.15h,ko bo starejša že vpila naj ji risanke prižgem,jaz pa nazaj,da je še temauser posted image
Kateri konec Slovenije pa si?Ja snega je pa kar veliko.....Jaz podpišem takoj za 25 stopinj čez celo leto

Jaz moram še eno urco počakat,da AB uzamem....Grlo in požiranje je vsak dan boljše.........

Porod:Prvič me je bilo strah,drugič manj k veš kaj te čaka,zdaj pa komaj čakam.......

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
8.12.2012 21:27:31   
ursonok
Ja, nam tudi spi samo v primeru, da jo totalno sesujemo, ampak to je redko, ker se s sprehodi dostikrat prilagajamo mlajšemu bratcu ...

Živimo v Španiji (Granada, Andaluzija). Tukaj je večinoma vsak dan sonce, sicer pozimi zna biti hladno, ker je čisto zraven Sierra Nevada, a vseeno - če posije sonce, je čez dan +15 (danes je bilo +17).
Ko sem bila majhna, sem imela rada sneg in zimo, a zdaj smo 7 let živeli na Poljskem, kjer zime trajajo 6-7 mesecev (od oktobra do aprila), sneg v mestih je grozna stvar, poleg tega je zrak le mešanica izpuhov, kurjave in ostalih strupov. Tam si si s sprehodom naredil več škode kot koristi. user posted image O soncu pa skozi celo zimo večinoma lahko le sanjaš.

Neposredna povezava do sporočila: 1043
8.12.2012 21:28:26   
Lethe
Prvič človek res ne ve kaj pričakovati. Je pa zagotovo fino, če ni prehudo, da lažje ponoviš vajo user posted image
Prej sem v bistvu bolj pisala glede tega, kar so govorile prijateljice in znanke včeraj. Ki jih je strah kar vsega, nosečnosti, poroda kot takega (po mojem sploh ne vedo za različne možnosti olajšanja poroda), živa groza jim je bila, ko je tista mamica omenila, da kdaj kaj prerežejo ali se raztrga,...kot bi živele v nekem povsem izoliranem svetu. Ni mi čisto jasno. In da nočejo nič slišati o tem, da potem zagotovo ne bi hotele roditi. Ne vem, jaz se ne bi pustila tako zlahka prestrašiti, še manj prepričati, sploh s povsem nedolžnim pogovorom. Roko na srce, vse so stare preko 25 let, takšne reakcije bi prej pričakovala od mlajših deklet.

Ne vem kateri je bilo vprašanje namenjeno, ampak jaz sem doma v okolici Domžal.

Neposredna povezava do sporočila: 1044
8.12.2012 23:17:38   
ninocka26
IZVIRNO SPOROČILO: Tija01

Sonce 987 napisala si da porodniško računajo za 11 oz. 12 mesecev za nazaj. Mene zanima katero osnovo jemljejo npr. za nas osnova 2012 ali bodo vzeli osnovo od aprila 2012 do aprila 2013?

Vzamejo za 12 mesecev nazaj, se pravi od aprila 2012 do marca 2013. Tukaj si lahko izračunaš bolj natančno (samo to velja sedaj samo za prve tri mesece, nato pa po novem dobiš 90% tega zneska):http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

< Sporočilo je popravil ninocka26 -- 8.12.2012 23:18:09 >

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
9.12.2012 8:47:34   
ajnas6

IZVIRNO SPOROČILO: ninocka26
Vzamejo za 12 mesecev nazaj, se pravi od aprila 2012 do marca 2013. Tukaj si lahko izračunaš bolj natančno (samo to velja sedaj samo za prve tri mesece, nato pa po novem dobiš 90% tega zneska):http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Kaj pa v primeru da sedaj nisi bil dve leti skoraj zaposlen? Zdej se bom pa z decembrom zaposlila doma? Kaj mi bodo pa potem vzeli? Malo me zanima, da si preračunam, čačšno plače se mi splača dati za te mesece, do porodniške, ker morem potem še tudi na vrtec računati.

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
9.12.2012 10:20:23   
majčica1508
Joj da nebom kaj narobe informirala,jaz sem imela pri drugi takole,k tudi nisem bila zaposlena na dan P
ampak sem bila zaposlena zadnjih 36mesecev....Primer:V zadnjih 36 mesecih sem bila zaposlena 15mesecev
in oni so potem uzeli nekako takole 55%minimalne plače+15x2=85% minimalne plače sem dobivala...Zdaj nevem kolk procentno sem točno imela vem pa,da je bila 440€ vsak mesec....
Za tiste mesece,ki si zaposlena ti bojo obračunali plačo(brez malice in vožnje)tam k ti bojo pa manjkali meseci,ti bojo pa računali 55% od minimalca...Pa še to ne tega,ampak imajo neko drugo cifro za te transferje.....

Vrtca plačujem 420€,OD nimam,ne bo mi pripadal paket za novorojenčka(pa še to imajo zdaj tako,da ga dobiš,ko je novorojenček doma)in ne pripada nama nič dodatka za velike družine....
Bom si pa avto menjala,ko pride 5 član....No tukaj pa dobim povrnjen DDV na motorna vozilauser posted image pa še to mora biti nov avto.....Ma zaenkrat nam nič ne manjka,sam da smo zdravi....

Drugače so šli mojik tašči in tastu na obisk,da vidijo če je miklavž še tam kaj pustil,jaz pa kavica in kuham kosilo...
Zdaj še veleslalom pogledam,po kosilu pa na sprehod,upam da male zmatrava da zaspita,ker če ne je kar naporno,ker one bi skoz animacijo

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
9.12.2012 11:12:26   
čokolatina
Lethe tudi mene je malo strah, ker je to moja prva user posted image , pa tudi rosno mlada več nisem. imam pa željo roditi v babiški hiši. in to ravno zaradi tega, ker se mi zdi, da v porodnišnicah iz nečesa povsem naravnega naredijo cirkus. In pa še kot po tekočem traku gre vse...

je pa zadnjič rodila znanka v Lj, pa so jo toliko časa pacali, da se je povsem raztrgala (ozka medenica)- no3 in zunaj. res je boga, ne čuti blata in komaj se premika...
in potem me je malo strah postalo....

no, ampak berem čudovito knjigo: modrost rojevanja, ki je zelo opogumljajoča. svoj porod želim doživeti kot čudež- kar tudi je. brez omamljanja, z vsemi občutki. to so želje, kako pa bo, bomo pa še malo počakali ;)

uživajte v prekrasnem dnevu, gremo kuhat kosilo, potem pa na sonček user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1048
10.12.2012 8:13:50   
Anon2012

IZVIRNO SPOROČILO: majčica1508

Vrtca plačujem 420€,OD nimam,ne bo mi pripadal paket za novorojenčka(pa še to imajo zdaj tako,da ga dobiš,ko je novorojenček doma)in ne pripada nama nič dodatka za velike družine....

Ne razumem tega: ne pripada ti praktično noben socialni transfer / pomoč, vrtca pa plačuješ 420€?

Sicer pa: ali katera ve kaj več o tem, da te "nekdo" zaposli le za nekaj dni tik pred nastopom porodniške?

Neposredna povezava do sporočila: 1049
10.12.2012 8:29:46   
ajnas6

IZVIRNO SPOROČILO: Anon2012
Sicer pa: ali katera ve kaj več o tem, da te "nekdo" zaposli le za nekaj dni tik pred nastopom porodniške?

Kolikor vem, je bilo to včasih, je bilo dovolj da si zaposlen za tri mesece, in si dobil polno porodniško. Zdej gledajo za 12 mesecev nazaj, tako da ti par dni dosti ne pomeni. Mogoče si samo preračunaš, kaj ti je boljše al malo porodniške al pa tisto starševsko nadomestilo. Jaz sem bila na zavodu bolj kot eno leto, tako da sem težko zaposljiva, in bomo dobili teh 4000 €, ki jih imajo za progam zaposli.me, drugače mislim, da se nam tudi nebi splačalo, ker si moram dati kar precej veliko plačo, da bom mela dokaj ql porodniško.

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?