|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zahvala in...
12.11.2012 20:26:39   
Februarka08
Tippi, naša Tippi...user posted image ves čas mislim nate in si ne predstavljam tvoje bolečineuser posted image hudo mi je zate, tako rada bi te objela... drži se, zjoči se...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Maisha)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Zahvala in...
12.11.2012 20:32:21   
Paštetka
user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Zahvala in...
13.11.2012 8:52:22   
komarka
Tippi, žal mi je da sta v taki situaciji! Kolikor lahko nekdo, ki ni šel skozi poskuša razumet... Gotovo ti bo zelo dragoceno izmenjat občutke in doživljanja mamic,s tako izkupnjo...

Spomnim se svakinje, ki je nekje na sredini nosečnosti zgubila prvega otročka, kako je ji je bilo težko. Njej je najbolj pomagalo(tako pravi), da je veliko govorila o tem dogodku..

Sedaj vsakič ko prideta v lj, grest aprižgat svečko v park zvončkov.

En topel objem in veliko ljubezni tvojih bliznjih!

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Zahvala in...
13.11.2012 9:20:23   
_sonček
Zakaj mora tako mali človek dat skozi tako velike in grozne stvari??? user posted image  user posted image  user posted image  
Tippi tebi in tvoji družin izrekam globoko sožalje in vam želim, da najdete moč! user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image
Drži se!!!

_____________________________

V nas vseh je še vedno otrok, ki verjame v čudeže. Za otroke so čudeži preproste reči. Vsak dan je čudežen – nepojasnjen, poživljajoč, vedno nov!

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 8:50:03   
Masha_M
Tippi, vem da se ti zdaj zdi, da nikoli ne boš mogla preko te grozljive izkušnje. Tudi jaz sem vedno govorila, da bi šla v primeru potrjenega DS na splav, ker tega ne bi zmogla. Pa mi kruto življenje ni dalo možnosti izbire, ker SEM rodila otročka z DS, kljub UZ pregledom štirih različnih ginekologov in kljub krasnim rezultatom NS. Prvi tedni so bili ubijalski, želela sem si kar umreti. A zdaj zmorem, podcenjevala sem se. Tudi ti boš zmogla iti čez to kruto preizkušnjo, tudi ti boš lepega dne spet našla mir v svojem srčku in na ustih boš imela nasmeh! Zaupaj vase,verjemi vase, bodi močna in drži se! Iskreno ti želim, da bi to nesrečo čim prej pustila za seboj! user posted image

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 8:55:08   
Tutan
Tippi, draga, punce so že vse povedale.
Hočem samo dodati, da katerokoli odločitev si sprejela, verjemi, da je prava. Prava zate in za vas vse.
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 8:56:08   
Tippi
Hvala vsem skupaj in vsaki posebej za sočutje. Tako rada bi odgovorila vsaki osebno, pa nimam dovolj energije.

Prvi del je za mano. Včeraj pojedla tableto, jutri v porodnišnico. Prvi šok je za nami, vendar čutim in se zavedava, da najhuje šele prihaja. Poskušam misli usmeriti v pozitivo in nama celo uspeva dokler sva skupaj. ko je vsak zase (služba), je zgodba drugačna. Vsako minuto v misli pride ta travmatičen dogodek. Ne upam si nič napovedati, želim si le, da bi zmogla, tako fizično, posebej pa psihično, čustveno.

Trenutno mi je najhuje, da sinček zelo brca. Kot da bi vedel, da se poslavljava user posted image

Ubadam se tudi s problemom prsi. Morda katera ve, kaj se zgodi s prsmi? Je mleko prisotno že na polovici nosečnosti, če pride do prekinitve le te?

Kakorkoli. V ljubezni en z drugim, je moje upanje na boljši jutri, zelo močno!

Hvala vsem še enkrat user posted image

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 9:00:27   
Masha_M
Seveda boš zmogla! Ženske smo sposobne mnogo več kot si pripisujemo! Bo pa težko, o tem naj ti nihče ne laže, a imaš ob sebi svojega malega in velikega sončka, da te bosta držala na realnih tleh in ti pomagala spet risati nasmeh na obraz!

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 9:05:38   
pipi
Pozdravljena,

Nočem obsojat, samo razumela bi rada. Pišeš kako ne veš kdaj boš vozičkala, revček pa veselo brca...Kakor sem prebrala se otroci z DS lahko rodijo zdravi in pametni, predsem so ljubeči in znajo tudi skrbeti zase. Jaz osebno se ne bi odločila za smrt otroka, samo zaradi omejenosti okolice. Pa nikoli ga ne boš pozabila, sploh, ko boš držala drugega otročka na svoji prsih. Pa nisem proti splavu, ampak za to, da se vsaka ženska sama odloči kaj je zanjo prav in kaj ne.
Ampak to je tvoja odločitev, kdo sem jaz, da bi obsojala, samo izražam svoje mnjenje. Vso srečo, naj bo čim manj boleče.

Lp

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 9:10:11   
Tippi
Masha verjamem da bom zmogla! Sicer se sama sebi zdim na trenutke čustveno totalno otopela, naslednji trenutek, spet emocionalno na vrhuncu...niham. hvala za tvoje besede

pipi težko je razumeti, če nisi v moji koži, zato je škoda časa in energije, da ti razlagam kaj in kako. te pa razumem, ti bi tako kot si napisala, jaz bom drugače in ona tretja spet drugače. ljudje smo si različni, to pa boš mogoče zmogla razumeti.

lp

(odgovor članu pipi)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 9:10:47   
uškinamama
Tippi, na temi kjer smo iskale ime nam je bilo javljeno kaj vas je doletelo user posted image . Še tukaj ti izrekam vso podporo v teh hudih časih.


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 9:17:42   
tečla
Tippi v msilih sem z tabo...jutri še posebaj.

pipi z koliko otroki z DS imaš reden stik?? A sploh poznaš, mislim osebno katerega?? Ja lahko se rodijo zdravi in nekater so sopsobni skrbetri zase, a veliiiiiiiiiiiiiko jih je ki nikoli niso sposobni tega..Takšen komentarje zadrži raje zase sploh v teh teretutkih ko je Tippi zelo težko.

Tippi drži se!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 9:24:15   
khurde
tippi, zelim ti vso moč tega sveta za spopadanje s tako izkušnjo. v to, da imaš VSAJ dve ljubeči osebI ob sebi za vzajemno podporo, ne dvomim. odkar sem prvi post prebrala, mislim nate. verjamem, da vam bo uspelo iti čez vse to, čeprav ni in ne bo lahko.

< Sporočilo je popravil khurde -- 14.11.2012 9:25:02 >


_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 9:25:11   
Masha_M

IZVIRNO SPOROČILO: tečla

Ja lahko se rodijo zdravi in nekater so sopsobni skrbetri zase, a veliiiiiiiiiiiiiko jih je ki nikoli niso sposobni tega..Takšen komentarje zadrži raje zase sploh v teh teretutkih ko je Tippi zelo težko.
Na tole pa prav moram odgovoriti, če sem že sama v istem dreku. user posted image Se pa strinjam, da pipi-jino razpravljanje o vzgibih in poskušanje razumeti morda ni glih najbolje tempirano, čeprav je morda čisto legitimno. Večina ljudi z DS spada v kategorijo blage umske zaostalosti (IQ tam nekje okrog 75-80), kar pomeni da so čisto sposobni sami poskrbeti zase, nekje polovica jih konča tudi srednješolsko poklicno izobraževanje. So pa seveda tudi redka odstopanja v plus in minus, torej taki ki vedno ostanejo na ravni nekajletnika in taki, ki končajo celo faks. Kakšen bo specifičen otrok pa NIHČE ne more napovedati, ker je to kot kinder surprise - vedno je presenečenje in vedno se šele sproti vidi, kakšno stopnjo mentalne razvitosti bo oseba dosegla.

(odgovor članu tečla)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 10:02:32   
PeggyBundy
Tippi, iskreno sem žalostna zate, četudi te ne poznam.

Želim ti, da čimprej mine ta čas najhujše bolečine.

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 10:14:47   
MC09
Bila sem v podobni situaciji, vendar se je pri nas vse srečno izteklo. Ko sem imela zelo slab rezultat na nuhalni, po odvzeti krvi še slabšega, sem bila čisto na koncu, takrat tudi jaz nisem vedela, kaj naj, otrok z DS je velika preizkušnja, veliko sem prejokala, bila jezna, žalostna.... hvala bogu, sem po amniocentezi (delala sva tudi fish test) izvedela, da je z našo pupo vse okuser posted image . Če ne, user posted image user posted image user posted image ne vem kako bi se odločila. Drži se!user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   [Brisano sporočilo]
14.11.2012 12:28:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   [Brisano sporočilo]
14.11.2012 12:34:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Masha_M)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 12:44:18   
tečla
Masha_M sem v svakodnevem stiku z osebami z DS in je veiko več takšnih ki nikoli ne bodo dovolj samostojni da bi lahko živeli sami, nekateri zaradi umske razvitosti, spet drugi zaradi pridruženih daignoz..

Tippi oprosti da smo zašli z teme...
Mislim nateuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 15:18:32   
ronja
Ubadam se tudi s problemom prsi. Morda katera ve, kaj se zgodi s prsmi? Je mleko prisotno že na polovici nosečnosti, če pride do prekinitve le te?

Za polovico nosečnosti ne vem za 100%, kolikor pa se spomnim mamic, ki so zelo prezgodaj rodile (tudi v 6. mesecu), so vse dobile mleko. Večinoma porod (ne glede na to, kaj je z otrokom) sproži laktacijo, ja, tudi če je to precej prezgodaj. To pravijo, da je ena najhujših stvari, ko otroka ni, mleko pa je in te non stop spominja... Vprašaj zdravnike v p. če dajo zdaj že vnaprej kake tablete za to, da mleko prej preneha nastajat.

pipi, na žalost se veliko otrok z DS rodi s prirojeno srčno napako in tudi če so zdravi, živijo v povprečju precej manj kot kromosomsko normalni ljudje, tako da se dostikrat zgodi, da starši preživijo svojega otroka. Tega bi bilo mene v primeru ds najbolj strah... Sama občudujem vse, ki naredijo splav zaradi bolezni, ker moraš bit hudičevo priseben, da greš skozi to, da se lahko racionalno odločaš, ko ti otrok že brca. Sama ne vem, če bi zmogla to, čeprav se mi zdi to prav oz. boljše. Če pomislim, da bi se otrok rodil bolan, bi trpel on in že rojeni zdravi otroci, veliko bolj kot če tega otroka nikoli ni... MOgoče boš to lažje razumela. Verjetno je drugače za mame, ki nimajo otrok in vejo, da je to mogoče njihova zadnja šansa, takrat ti je vseeno za vse, samo da imaš otroka... Če jih že imaš, pa vedno misliš tudi nanje... Ker otrok s pp vzame ogroooomno časa in energije, da mu daš približno to, kar daš zdravim mimogrede...

tippi, v krogih, kjer se sama gibljem, bi se velika večina odločila enako. Celo mamica punčke z ds pravi, da če bi prej vedela, da je ne bi imela. Zdaj je seveda vesela, da ni vedela in ima še enega zdravega otročička, vseeno pa je 2. šla na amnio in če bi pokazala napako, ga ne bi imela, kljub temu, da ima svojo prvo dawnovčico zelo rada.

maša, želim ti, da bi bila tvoja dawnovčica v zgornjem vrhu krivuljeuser posted image in da bi bil res kiner surprise:). Dostikrat so napovedi hujše kot je potem res.

no, mene osebno umska zaostalost skrbi manj, kot telesne bolezni, ki se pogosto pojavljajo pri DS. tezave s srcem so najbolj izpostavljene in z njimi se sooca vecina otrok z DS, nekateri so zato tudi ze zelo zgodaj izpostavljeni (zaporednim) operacijam: posledicno problemi z dihanjem, poziranjem, psihofizicnim razvojem, ... seveda medicina napreduje in tudi ljudje s temi kronicnimi boleznimi lahko docakajo odraslost, nekateri celo prezivijo starse: vendar je treba vedeti, da se vedno vecina otrok z DS umre pred starsi...

Podpis - sem šele zdaj prebrala, da si ti že vse lepo razložila. Če bi človek lahko vedel, da bo njegov otrok z ds preživel prva najbolj kritična leta, potem bi ga verjetno večina imela... Ampak da ti umre po 2-3 letih boja in operacij... bi bilo pa zame preveč.

obcudujem mamice, ki se soocate z otrokovimi posebnimi potrebami vsak dan - zame ste mame z veliiikim M!

Podpis!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 15:36:50   
hedviga
Ljuba Tippi, pošiljam en velik objem in mislim nate!!!!

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 15:46:15   
blaža
Tippi, sočustvujem s tabo in tvojo družino.user posted image . Upam, da bo kmalu vse za vami,.. ostani močna user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 17:41:14   
Janya
Tippi, želim ti da to preizkušnjo preživiš, brez trajnejših posledic

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 18:00:16   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi


Ubadam se tudi s problemom prsi. Morda katera ve, kaj se zgodi s prsmi? Je mleko prisotno že na polovici nosečnosti, če pride do prekinitve le te?



Jaz sem rodila v 32t, ko je naša punčka umrla in sem imela mleka za izvoz! Tablet za ustavljanje mi niso dali, ker so baje nevarne pa še slabo ti je ful po njih. Pojma nimam, niti ne vem kako delujejo vem samo, da sem se kak teden po porodu zelo matrala, da sem ustavila mleko. Mleko ustavlja peteršilj in zelje pa mrzla voda. Jaz sem si na prsi dajala obkladke iz peteršilja (zavit v zeljni list), ko je bila ful kriza, naval mleka pa sem šla kar nad bano in se polivala z mrzlo vodo. Grozen občutek. Ampak v kakem tednu je minilo.
Drži se. user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Zahvala in...
14.11.2012 23:02:23   
ČebelicaMaja
Draga Tipi,
ves čas že premišljujem, kako se je smer dogajanja obrnila v neželjeno smer in ne morem verjeti poteku dogodkov...globoko me je presunilo vse skupaj, saj sem tudi sama aprilčica in sem te kar nekajkrat brala in tudi sama čakam rezultate AC. Sem tvojih let in približno vem, kaj preživljaš... upam, da boš ohranila ta miren, pozitiven odnos do življenja še naprej... in da boš čim bolj življenjsko zakrpala rane, ki bodo nastale ob izgubi. Tudi sama bi se odločila kot ti, prvič že zaradi odgovornosti do že rojenih otrok in drugič zaradi življenja kot takega- sama si najlepše zapisala... bodi pogumna in polna optimizma...user posted image

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?