|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovčki 2012
27.11.2012 14:54:57   
Iz lune
punce eno vprašanje. Kje kupujete cunjice za svoje malčke?

(odgovor članu Mavri.ca)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Avgustovčki 2012
27.11.2012 16:28:23   
radirka
Hooj mamice :) Jeej ste me nasmejale, ja ta z bazenom..pomoje bi res hitro bile sameuser posted image user posted image Glede FB pa brez komentarja, nivo puberteta.. ma no, naj uživajo tam, mi bomo pa tle in bomo vsake nove članice veseleuser posted image več nas bo, bolj bo luštno..Jst sm našemu že začela zvečer malo dodajati v mleko riževih kosmičev v upanju da bomo kaj spali, čeprav nima še 4 mesece in je poskus ponesrečen, ne pomaga :D Morda bi en zrezek in krompir pomaguuser posted image
glede oblačil našemu vzamem največ v h&m in pa v kiku, itak tako hitro raste da joj :)
Pleničke pa imamo tudi mi dm, pamperske so mu naredile rdečo ritko in so prepuščale.. Za enkrat sem z dm kar zadovoljna čeprav se mi zdi da so te v škatlah (dvojno pakiranje) slabša kvaliteta kot une ko posamično kupiš.. ne vem :) Bom naslednič poskusila eko ker jih pohvaliste :) Morda so še boljše :)
Mi smo včeraj meli dežka ja, danes je že boljše :) Sva bila na kratkem sprehodu tako da je mali boljše voljeuser posted image
Tacanja glede mleka pa probaj si par dni ekstra črpat al pa met user posted image več gor, probi večkrat pristavit, sem tudi jaz mela krizo z mlekom pred kratkim ampak sem skoz pristavljala par dni in nisem začela dodajat in je boljše.. se zna zgodit da boš res zgubila če ne boš več črpala/pristavljala ker pravjo da je povpraševanje=punudba.. Meni je tolk fajn da dojim ker je manj stoškov, problemov, pranja flašk.. :) Upam da ostanemo "mlečni" še par mesecev :)
Pozdravček!

< Sporočilo je popravil radirka -- 27.11.2012 16:32:39 >

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Avgustovčki 2012
27.11.2012 16:42:12   
tacanja
Hahaha, mavri.ca, sem se kr nasmejala ko sem prebrala tvoj postuser posted image sploh tisto z bazenom bi bila noro dobra fintauser posted image . Si kr predstavljam kak bi folk pogledau če bi se kr naenkrat vsulo na bazen polno mamic pa dojenčkovuser posted image
Naša malčica zaenkrat še gre v košaro (maxi cosi) in upam da bo še vsaj nekaj časa tak. Košaro tudi uporabimo kot zibko ko gremo k mojim staršem na obisk. Ko pa bo prerastla pa ji bomo kupli kr prenosno poseljico. Upam da imajo v Ikei kaj pametnega ker si že delam seznam kaj moram kupit ko bomo šli naslednji teden. Če katera kaj rabi naj pove in ji lahko prinesemuser posted image .
Iz lune, ne vem kaj je z mojim mlekomuser posted image sem že nardila celo znanost okoli dojenja... dojim na nastavke že iz porodnišnice ven in brez njih sploh ne gre. Sem probala z vsemi fintami ki sem jih našla na netu ali pa so mi jih povedali, pa sploh ne gre brez njih dojit, žal. Če se pa doji z nastavki pa se tvori manj mleka ker ni take stimulacije,si moraš še po vsakem podoju stisnit malo mleka. Dokler se mi je zdelo da je mleka dovoj si tega nisem počela, ko pa sem si začela stiskat pa je šlo samo navzdoluser posted image . Upam da se vrne nazaj, kr si res želim polno dojit, brez dodatkov.
Evo, mali piškot se je zbudil, gremo preverit kaj ji manjkauser posted image
Cartajte se user posted image

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Avgustovčki 2012
27.11.2012 17:00:08   
zebr4
user posted image user posted image user posted image ta z bazenom je pa res dobra.

Jaz predvsem nakupujem preko spleta, ker ne rada hodim po trgovinah.
http://www.mytoys.de/Kindermode/KID/de-mt.cw/
http://www.gap.eu/browse/division.do?cid=56778
Tukaj pa kupujem samo pižamce in kakšen bodi: http://www.nextdirect.com/si/sl/shopping/boys/newborn-boys#LID=01_02_04_01_03

Tudi mi imamo zimsko vrečo za športni del vozička ampak mene bolj to skrbi, da bo prehitro pokonci. Najnižji naklon je sicer za 10 stopinj, sega ne da čisto dol spustiti.

Našemu kužetu se je včeraj zmešalo, na vsak način je hotel ležati zraven posteljice/zraven našega malčka. Načeloma ga ne spuščava v spalnico, ima svoj prostor v vetrolovu ampak včeraj ni dal mira dokler ga nisem not spustila. Čuden je včasih, je pa zelo zaščitniški, od kar imamo malčka nikogar ne spusti v hišo in obvezno mora biti zraven, ko so obiski user posted image .

lep večer, pa pa



< Sporočilo je popravil zebr4 -- 27.11.2012 17:01:26 >

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Avgustovčki 2012
28.11.2012 7:41:26   
Maeve
Mi najraje uporabljamo pampers premium care ali pa active baby. Poskusila sem tudi z dm-ovi eko, pa se niso najbolje obnesle, ker so nam skoraj vedno prepustile. Za ritko mazat pa najraje uporabljam ribodermin mazilo, po bubchenu sem opazila, da dobi pikice. po riboderminu ima pa tako lepo kožo, nič razdraženo.
Čez dan nimamo nobene rutine. Se mi zaenkrat ne zdi potrebna, mogoče bo kasneje, ko bo že večji.
Včeraj sva bila na obisku pri prijateljici in njeni hčerki, ki je nekaj mesecev starejša od našega in je bilo res super. Mali je tako užival na njenem igralnem loku, naš mu je ful dolgočasen, ker ni pisan, pa igrače so previsoko. To ga včasih tako zjezi, da se začne kregat potem pa jokat user posted image Zato sva se včeraj še ustavila v pikapolonici, da sem mu kupila dve igrački in jih obesila na njegov lok in je zadovoljen user posted image
Jaz sem tudi imela krizo z mlekom par dni nazaj, mi je blo tako hudo. Potem sem ga pa večkrat dojila, na obe strani na en obrok in se je stanje spet popravilo. Zdej pa ne vem, ali je bilo krivo to, da sem se sekirala (s taščo smo se skregali nekaj okrog krsta - moj ga bi krstil, jaz ne, ampak spoštujem njegovo željo. Ampak se je tašča nekaj vmešavala in iz krsta dela tak dogodek, da joj ...) ali pa to, da nisem nekaj časa jedla mlečnih stvari.
aja še ta zabavna stvar - kaj če bi tašča zvedela, da se bo boter (moj brat) kmalu izpisal iz cerkve ... Po moje bi se ji zmešalo user posted image Seveda tega nisem omenila, mi je pa zabavno user posted image Pa ne me narobe razumet, jaz nimam nič proti veri, me pa moti, da mene nekdo sili v to (ker pričakuje, da bom zaradi otroka in njegove dobre vzgoje, morala z njim hodit ve cerkev. Malo morgen!) No pa sem dala to ven ... Kako boljše se počutim user posted image

(odgovor članu zebr4)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Avgustovčki 2012
28.11.2012 9:46:00   
Kora80
glede pleničk tudi mi uporabljamo dm eko pleničke. pri prvem sem bila zvesta pamperskam samo me je motilo, ker so vse notri tako pobarvane (pa viola, pa zelene). mislim kaj je tega treba. potem sem dobila kupon za -50% na dm pleničke in sem jih sprobala. navadne mi niso preveč všeč, ker se mi zdijo plastične, eko so pa zakon. ko smo ravno pri tem. imam nekaj kuponov za popust v dm in mullerju. porabila sem vglavnem za izdelke nuk, babylove, alnatura. drugi pa so mi ostali. če katera kaj rabi naj pove.

jaz sem cunjic zaenkrat kupila bolj malo. ogromno nevtralnih imam od prvega miškota, potem sem jih pa še dobila od prijateljic, ki imajo same punčke. do sedaj sem v glavnem kupovala v h&m, next, hoferju in lidlu. ne vem mani se zdi tako drago dati 20eur za eno jopčko v okaidiju. ta denar bom raje porabila za nakup eko hrane namesto navadne. vsake toliko časa pa bom seveda mogla kaj kupit, ker imajo za punčke take lepe cotkice. tako, da zebr4 hvala za linke. grem takoj malo čekirat.

kar se tiče FB-ja se strinam z napisanim. tudi jaz sem bila šokirana, ko nisem več mogla v skupino. mislim a se nismo našle prav zaradi naših avgustovčkov. da si delimo izkušnje in nasvete. ene pač vsak dan, druge pa enkrat na teden. mene ni motilo, da so nekatere samo brale in nič napisale. pa kj potem. je pa itak tako, da so bile tam ene 3, 4 ki jih je to tako zelo motilo. ostale mislim,da niso imele nič proti. te so začele pisati zelo zasebne zadeve, ki niso imele veliko skupnega z avgustovčki in jih je malo zaskrbelo,da bo to katera naprej nesla. mi je pa vseeno . lahko klepetamo tu ali pa naredimo svojo fb skupino. in so dobrodošle vse.

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Avgustovčki 2012
28.11.2012 15:43:54   
zebr4
Živjo avgustovčki,

Mi smo danes dali prvo cepljenje skozi. Je bil ful pridkan, malce je zajokcal ampak smo ga takoj potolažili in zdaj že cel dan kar precej spi zaradi čebelice, ki jo je dobil.
So nas ful pohvalili kako je napreden. Že, ko smo prišli je sestra mislila, da je star 6 mesecev, v bistvu bo 3 mesece star 30.11. :)
Težek 7 kil, dolgi 65cm in rekli so, da to glede na velikost ni preveč sploh pa zato, ker se izključno dojiva. Glavco že zelo trdno drži pokonci,kravce z veseljem pase, obrača se na bok, zvija kot gosenica, upira na obe nogici, gruli, vriska..... pravi migec je :)))) Lahko bi se še dolgo hvalisala o svojem otroku, tako kot vsaka mamica :). Saj veste, vsaka mamica bo rekla, da je njen otrok najboljši in najlepši :) in tako je prav.
Upam, da bomo še naprej tako dobro napredovali kot do sedaj.
Danes nama je še uspelo izkoristit sonček za sprehod, zdaj pa že dežuje :( bo že jutri boljše.

pozdravček vsem

(odgovor članu Kora80)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Avgustovčki 2012
29.11.2012 12:14:44   
tacanja
Heihei mamice,
smo kr vse malo mrknile zaradni včerajšnjega luninega mrka al kak je žeuser posted image . Pri nas se je nardil lep da in pesika že laufa po stanovanju z ovratnico v gobčku, tak da bomo morale počasi na špancir. Tokrat gremo prvič same in upam da bo naša žverca pridna na sprehodu in da bom lahko obvaladala in voziček in njeno energijouser posted image
POletje2012, ko si napisala da te skrbi za zobke ker punčka jemlje sladka zdravila... jst mislim da če ji po vsakem obroku oziroma vsakič ko ji daš zdravila malo očistiš usteca, potem ne bi smel bit problem. Se dobi tak naprstnik (jst sm ga kupla v Mullerju) ki lahko kr fajn ščistiš jeziček in še zobke. Upam pa da bo do takrat vaša punca že okej in zdravila ne bodo potrebnauser posted image
Z našim dojenjem ni nič kaj boljše ampak se še kr trudimo. Zadnjič mi je v 20 minutah na obeh dojkah spila 30 ml in ne vem če je smiselno jo matrat za tako malo količino. Kaj pa vem... Sej bi prakticirala to sam se mi zdi samo mučenje naše pupe. Mogoče ve katera po kakšnem času se količina mleka poveča če se jo nonstop pristavlja?
LP

(odgovor članu zebr4)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Avgustovčki 2012
29.11.2012 12:57:30   
Mavri.ca
Pozdravljene avgustovke!

Že tretjič pišem ta post, kr mi kar nekaj šteka :( upam da mi zdaj rata...

Kako ste? Naša je včeraj zaspala ob enih ponoči... sam videla je postlco je začela že jokcat. Nosila sem jo okoli, jo mirila... nč ni pomagalo. Čisto sem bila že na koncu z živci:) Potem pa sem se spomnila prizora iz enega filma (ne spomnim se naslova, tak romantičen film hihi), kako so uspavali dojenčka, da so prižgali kuhinjsko napo. In sm probala... takoj se je umirila, čez 5 minut mi je že zaspala v naročju, kar se mi ni zgodilo že zelooo dolgo. Tako da kuhinjska napa je zakon! Zdej vem kaj bom zvečer! Napa bo laufala... mogoče če bo tok mirna, boš lahko še palačinke zrave pekla hahaaaa:)

Glede tašče pa... sej verjamem, da obstajajo tudi vredu tašče, sploh tiste so okej, ki živijo na drugem kontinentu hahaa:)
Tudi jaz ne prenesem, da ti kdo vsiljuje svoje mnenje. Sej povej kaj si misliš, okej vsak ima pravico povedati kaj misli, samo ne vsiljuj mi svojega mnenja. Tako da Maeve you are not alone! Tud jst mam zelo podobne probleme.. mene ta krst saga še čaka... če mi ne bi že mleka zmanjkalo, bi mi ga ob tem sigurno... stres ima veliko pri tem... Tko da punce čimmanj se sekirat!!!

Mene za zanima, če ma kera dojenčka na flaški. Katerega imate in koliko vam pojejo. Mi imamo novalac, poje pa približno 170. Pa se mi zdi novalac kar okej. Aptamil je bil grozn.... napenjanje, krči, pa še zanič je...

Glede cunjic pa jaz kupujem H&M in C&A. Pa seveda Lidl pa Hofer, ko majo te baby dneve. Neumno se mi zdi kupovati drage stvari, ko pa itak takoj prerastejo. Tudi jaz bom raje več dala na kvalitetnejšo in bolj zdravo hrano. Taki časi so in še hujši prihajajo, da bomo mogli na vsem šparati :( Sploh pa te naši dojenčki zgledajo luškani karkoli jim namontiraš.. ja taki so:)
Ej zebr4! Tvoji linki so mi zelooo všeč, sploh un ta tretji:) Sem že gledala za božična darila, še zase sem neki vidla:) Še sreča da bo božiček, da imam izgovor:)

In a že kej razmišljate, da boste očije v božičke oblekle, tko za vzdušje? Hihiiii :)

Lep sonček pozdrav avgustoke... grem si dat kumare na podočnjake:)


(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Avgustovčki 2012
29.11.2012 13:14:57   
.bina.
pozdravljene...
pa je naša deklica dobila izpuščaj od pleničk...
zdravnica nama je napisala recept canesten kremico...
in zdaj bomo en čas povijali po šolsko :D navadne bele bombažne pleničke in gremo naši...
partnerju se pa to sploh ne dopade ker tega še nikooli ni počel in ne zna...je gledal prej kako to gre in je rekel da on pa tega že ne bo delal...

glede fb-ka bi pa lahko naredile skupinco ;)

(odgovor članu Mavri.ca)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Avgustovčki 2012
29.11.2012 13:17:30   
zebr4
....hehe pri nas je napa laufala vsak dan, ko so ga krčki matrali ali pa sesalec :)
Pri oblačenju sem pa še nekaj pogruntala in sicer naš malček se ne oblači rad, ko pride do jope in kape :/ zato vklopim električni aspirator za nos, ki brni in mali je kot hipnotiziran tisti čas, ko ga oblačim :))))
Načeloma otroke umirijo ali upavajo vsi zvoki, ki proizvajajo t.i. beli šum.

Če bom očka oblekla v božička....mi se bomo vsi oblekli božičnemu vzdušju primerno in se spet fotkali in snemali na veliko :))))

Glede eko hrane, mi imamo eko hrano kar doma :) Tašči sva odstopila kos zemlje, kjer ona vse lepo obdeluje (mi pa pridno papamo). Bi ji z veseljem kdaj pomagala ampak mi žal čas to ni nikoli dopuščal, bo pa letos sigurno kaj več časa :)

Gremo na sonček, pa pa
IZVIRNO SPOROČILO: Mavri.ca

Pozdravljene avgustovke!

Že tretjič pišem ta post, kr mi kar nekaj šteka :( upam da mi zdaj rata...

Kako ste? Naša je včeraj zaspala ob enih ponoči... sam videla je postlco je začela že jokcat. Nosila sem jo okoli, jo mirila... nč ni pomagalo. Čisto sem bila že na koncu z živci:) Potem pa sem se spomnila prizora iz enega filma (ne spomnim se naslova, tak romantičen film hihi), kako so uspavali dojenčka, da so prižgali kuhinjsko napo. In sm probala... takoj se je umirila, čez 5 minut mi je že zaspala v naročju, kar se mi ni zgodilo že zelooo dolgo. Tako da kuhinjska napa je zakon! Zdej vem kaj bom zvečer! Napa bo laufala... mogoče če bo tok mirna, boš lahko še palačinke zrave pekla hahaaaa:)

Glede tašče pa... sej verjamem, da obstajajo tudi vredu tašče, sploh tiste so okej, ki živijo na drugem kontinentu hahaa:)
Tudi jaz ne prenesem, da ti kdo vsiljuje svoje mnenje. Sej povej kaj si misliš, okej vsak ima pravico povedati kaj misli, samo ne vsiljuj mi svojega mnenja. Tako da Maeve you are not alone! Tud jst mam zelo podobne probleme.. mene ta krst saga še čaka... če mi ne bi že mleka zmanjkalo, bi mi ga ob tem sigurno... stres ima veliko pri tem... Tko da punce čimmanj se sekirat!!!

Mene za zanima, če ma kera dojenčka na flaški. Katerega imate in koliko vam pojejo. Mi imamo novalac, poje pa približno 170. Pa se mi zdi novalac kar okej. Aptamil je bil grozn.... napenjanje, krči, pa še zanič je...

Glede cunjic pa jaz kupujem H&M in C&A. Pa seveda Lidl pa Hofer, ko majo te baby dneve. Neumno se mi zdi kupovati drage stvari, ko pa itak takoj prerastejo. Tudi jaz bom raje več dala na kvalitetnejšo in bolj zdravo hrano. Taki časi so in še hujši prihajajo, da bomo mogli na vsem šparati :( Sploh pa te naši dojenčki zgledajo luškani karkoli jim namontiraš.. ja taki so:)
Ej zebr4! Tvoji linki so mi zelooo všeč, sploh un ta tretji:) Sem že gledala za božična darila, še zase sem neki vidla:) Še sreča da bo božiček, da imam izgovor:)

In a že kej razmišljate, da boste očije v božičke oblekle, tko za vzdušje? Hihiiii :)

Lep sonček pozdrav avgustoke... grem si dat kumare na podočnjake:)





< Sporočilo je popravil zebr4 -- 29.11.2012 13:18:05 >

(odgovor članu Mavri.ca)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Avgustovčki 2012
29.11.2012 14:24:44   
radirka
Živjo babe :)
Krst, ja tudi mi smo imeli pregovarjanja o tem in smo se odločli da počakamo do naslednje spomladi in potem dalje ;) Moj bi ga krstil že takoj ko smo iz porodnišnice prišli, ker bi moja tašča seveda tako rada, meni pa se zdi da se nam nikamor ne mudi :) Pa še o poroki razmišljava za naslednje leto in morda bi meli kar 2 v 1.. Bomo vidli, kje je šeuser posted image
Naš možakar je imel 6200g in 60,5 cm pri 3,5 mesecih.. :) Se mi zdi da ko zraste zraste kar čez noč in je kar na enkrat vse za oblečt prekratko.. Je v slabih 4ih mesecih dobil več oblačil kot jaz v zadnjih 5 letih user posted image Mi je "tamala" (sestra) rekla da bi žihr kej sebi kupla namesto njemu, zadnje čase ko grem v trgovino grem na otroški oddelek in se tam izgubim namesto da bi res kaj zase poiskala :) Moram mojega prisilit da gre z mano v šoping on na hitro odpravi, to to in to in vija gremo user posted image
zebr4 lepo da veselo pase kravice, naš tega položaja ne mara preveč, sej glavico drži že super ne da ne, sam je takoj krik ko je na trebuščku :/ Par minutk ja, ampak ne dolgo.. Glede vriskanja pa joooj, včasih je za zbežat iz hiše ko se loti za prou je pravi mali kričač :) Se smejem ko ga gledam kako se pripravlja za kričanjeuser posted image
tacanja pri nas je bilo potrebno par dni, pribljižno 1 teden da se je količina povečala. Pomoje vztrajaj, vztrajnost je pot h cilju ;) Pa dej pojejst kakšno jajce, kaj več mleka popit in kšno pivo pa bo takoj več mleka..
Tašče, tašče.. zmjri tašče :D Haha, in potem je moj prvorojenec sin, kar mi je prineslo veliko možnost da bom tudi jaz en dan- tista tašča user posted image user posted image Jaz sem za tamalega kupla v h&m božično obleko in sem se odločila da letos spremeniva tradicijo, ponavadi sva po novem letu šla vsem sorodnikom/prijateljem na dom voščit, letos pa bomo poslali tradicionalne vizitke s slikico tamalega :) In mojemu bom za miklavža podarila božičkovo obleko, da bomo v slogu :D On jo je tudi meni 2 leti nazaj, ma tako da ni za na javno kartolino user posted image
Letos se res veselim Božično novoletnih praznikov ker smo prvič družinicauser posted image Cela decemberska akcija :) Danes se pripravljam da bi spekla vsaj 1 rundo piškotkov za miklavža pa slabokaže da bo kaj, mali bi se samo crtal in sprehajal okoli :)
pozdravček

(odgovor članu zebr4)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Avgustovčki 2012
29.11.2012 15:51:14   
Mavri.ca
Morm si kupit ta električni aspirator... prenosni pomirjevalec! Ga bom kar skoz sabo v torbici nosila! Tako sem vesela, zdaj ko sem končno našla način za pomiritev! Sem mojmu povedala, kar vse pomiri dojenčka. In mi je reku: Sej če bi večkrat posesala stanovanje bi že prej ugotovila... Ma ga bom počla en dan:) Pa pod napo postavla, da se bo pomiril hahaaa:)

Joj .bina. prou nič ti ne zavidam to previjanje... raj cel dan sesalec poslušam:)

Ta ideja mi je pa všeč, da se vsi božično napravjo, pa voščilnico nardiš! Mi bomo tud letos! Sam upam da ne bom jaz mogla bit kakšn Rudolf... z rdečim nosom na sliki.. Jaz sem bolj za kakšn miss clause kostum, takega k ma radirka :)

A bo nardila kera, ko bolje obvlada FB skupino?

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Avgustovčki 2012
29.11.2012 17:06:20   
radirka
samo na hitro: za fb skupino je treba ko jo delaš dodat vsaj enega člana da jo odpre, če mi katera zaupa fb ime in priimek (lahko zasebno v sporočilu) jo naredim jaz. pozdravček

(odgovor članu Mavri.ca)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Avgustovčki 2012
29.11.2012 18:12:43   
Moyci
Živjo punce,
evo pa mam spet malo časa kaj napisat. Vsak dan me bolj skrbi cepljenje, mamo ga v ponedeljek upam da bo vse ok.

Mavri.ca jst dajem malemu po flaški, ker si črpam moje mleko in mešam skupaj z adaptiranem proti polivanju, poje pa mi odvisno, nekje od 140 do 180 ml na obrok nekje na 3,5 - 4 ure. Mi smo meli ful probleme z adaptiranim mlekom, aptamil Ar ga je ful napenjal in je imel krče po njemu pa še zaprt je bil, potem smo šli na novolac ar ni bilo nič boljše polivanje, kvečjemu slabše in se mu je spet požiralnik vnel tako da sedaj sem pa na Hipp AR in je ok, sicer je še vedno občasno zaprt ampak je bistveno boljše.

cunjice pa kupojen v C&a, hofer, lidel sem pa prejšni teden v Takko najdla ful lušten kompletek podloženih žametnih hlačk in poloverja za 10 eur, itak se nisem mogla upret da ne bi kupila =)

Mislim da ni idealne tašče, gre pa tudi meni ful na živče ko me hoče nekaj prepričat in mi govori kako je pa ona to počela, pa kaj ona meni, glede dojenja sem jih pa itak ful slišala tak da se mi kar obrne če me še kdo vpraša ali dojim, nobenega pa ne zanima da si že cca 3 mesece vsak dan 4-5 črpam mleko da ga dam malemu, da vsaj nekaj mojega dobi, itak se tašči ne da dopovedat da ima bejbi refluks in da moramo gostiti mleko. Ah bomo že nekak =)

Mi pa hvalabogu nimamo problemov za spanje, mamo kar nek ustaljen ritem, na 3-4 ure je, zadnji obrok je ponavadi okrog 9-10 ure, poje, potem ga imam še ene 15 min v naročju ker ga moram imeti nekaj časa še v dvignjenega in mi potem vedno že zaspi in ga nesem samo še v posteljico, če imamo pa kopanje zvečer mi pa potem ponavadi že med hranjenjem zaspi. Je ful priden fantek in rad spi, tako da mamo potem ponoči mir in se prvič zbudi šele okrog 5 ali 6 ure zjutraj, včasih potegne celo do pol 7.

mi bomo tudi s krstom še malo počakali, moj ni vern, jaz sem pa rekla da bomo dali ga samo h krstu potem pa nič več naprej, bomo to na pomlad preložili.

tacanja
pomoje je škoda da čisto opustiš dojenje, ker je fino če mali vsaj malo dobi tvojega mleka, si že poskusila da bi si črpala mleko, jaz si ga črpam in se mi je produkcija mleka ful ful povečala, tako da ga imam ko si iztisnem iz obeh dojk preko 200 ml, tako da si ga zmrzujem in si delam zaloge za kasneje, sedaj si ne črpam cca 4 na dan, in hranim mleko v hladilniku, je pa tudi fino, da jaz lahko kam grem in potem da moj lahko malemu za jesti.

Za fb pa povejte če ste za, jst sem radirki na zs poslala podatke.

lep večer vsem

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Avgustovčki 2012
29.11.2012 21:43:00   
Toopsy
Hej hej!
Bu mi smo pa imeli danes lažjo prometno nesrečo:( hvala bogu s tamalim nič ni bilo, malo se je ustrašu, ko sem ga pa k sebi vzela se je takoj začel smejat. groza, ne privoščim nobenmu!
Kar se tašč in tega tiče, s fantom živiva pri babici in odkar sem rodila skoraj vsak dan slišim da moram dojit! Ko se mi je še vse uravnavalo sem bila prov pod stresom zarad tega in me je bilo prov strah a ga bom imela dost ali ne, potem, pa še poslušanje da MORAM dojit! grrrr.....in umešavanje koliko je obleče, da ima mrzle rokice, ali se smeje ali joka....obup!
Danes sva s tamalim dan preživela v postelji, glede na to, da mi čez dan nič ne spi je bilo prov neverjetno. Jaz sem se spočila, zgleda pa, ker sem bila zraven, je spal tudi on:)
Zanima me, ali maste svoje otročke še zmeraj v zibki? Mali je že 4mesece star in mislim da je že čas za novo posteljico.
Cunjce sem nekaj nabavila rabljeno, nekaj akcij sem ujela v BC, H&M, C&A.....
Meni so eko mullerjeve pleničke všeč, tudi tanavadne. Drugače imam tudi DMove ampak večje so, slabše kvalitete so. Tudi pamperske so uredu. Rito mažem pa s kombinacijo praške paste in ribodermina. Super zadeva! Tudi z ribodermom ga mažem po kopanju.

Bodite lepo

(odgovor članu Moyci)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Avgustovčki 2012
29.11.2012 22:59:30   
zebr4
....tudi jaz sem že poslala podatke user posted image
Lahko noč.

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Avgustovčki 2012
30.11.2012 11:12:45   
Kora80
Moyci krasno za tako lepo spanje. pri nas imamo zadnje tri dni pestro. mala se ponoči zbudi in je zgleda naspana. potem pa vriska in gruli še ene pol ure po dojenju. in to vsakič, ko se zbudi.

Toopsy samo, da je vse v redu z vami. si sploh ne predstavljam kako se ustrašiš za malega tam zadaj v tisti lupinici.

zdajle bom tudi jaz radirki poslala podatke na zs. drugače tudi rada tako čvekam, ampak se mi zdi, da je preko fb lažje (bolj pregledno). samo dajmo si obljubit, da ne bomo kenslale mamic iz skupine, pa ne glede na to kako pogosto bodo klepetale. prav?

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Avgustovčki 2012
30.11.2012 11:34:26   
Moyci
Evo, mali škratek pančka jaz pa lahko hitro malo napišem.

Ja včeraj sem se hvalila kako dobro spimo ponoči, no danes sem pa celo noč vstajala =), in sicer kriv za to je pa moj, ker mi ga je včeraj zvečer čisto znerviral, sem šla po tuš in mu ga dala da ga je on imel, ampak itak moj je mislu da bo mali kar spal ko ga ima on (ja seveda lahko kar naročiš kdaj mora spat) in ga je pustu da se je čist začel jokat, no pol sem ga komaj potalažila in bila ful jezna, no posledica tega je bila pa še ponoči ker je bil skoz nekaj nemiren, tako da sem prov huda še danes, niti pod tuš ne morem it več v mir, mali že rabi da se pač moraš z njemu ukvarjat, in da ni več mesečni dojenček ki samo leži.

evo mali se že oglaša, grem pogledat kaj želi.

(odgovor članu Kora80)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Avgustovčki 2012
30.11.2012 12:14:32   
radirka
Mamice povabljene v skupino na fb:
http://www.facebook.com/groups/199974130139776/
sicer ne obvladam prou ma mislim da se lahko dodaste noter same? :) Pozdravček

(odgovor članu Moyci)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Avgustovčki 2012
30.11.2012 18:48:00   
Mavri.ca
Uaauu radirka, obvladaš user posted image


(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Avgustovčki 2012
1.12.2012 11:29:12   
radirka
Živjo:)
Joj, srečne tiste ki nimate problemov s spanjem.. mi smo danes celo noč čuajli :/ Sploh ni hotu spat, kaj takega še ne :/ Upam da je blo prvič in zadnjič..
Ko sem ga dala iz rok v posteljico je jokal prou histerično, tko da je celo noč spal na meni in ni blo preveč zabavno :) Sem prou polomljena od iste poze 8 ur.. Ob 7ih pa itak ven iz sobe drugače histerija..
Glede krsta a katera ve kaj se meniš tam na pripravah? Mene kar mine ko slišim besedo priprave :) Drugače bi morda že krstili, da bi biu moj dragi in ljuba tašča zadovoljni user posted image
Sva hodila na poročne priprave že s trebuhom, da ne bo treba sedaj in ni blo neke zavzetosti ker je blo prou bolano.. 6 nedeljskih popoldnevov z nekim župnikom.. no sej sva bila samo 4x tako da nas 2x še čakauser posted image dobivaš neke žige tako da bo treba it, naš župnik je namreč zeelo natančen za takšne stvari in ne bo poroke brez žigov in krsta brez potrdila.. :D
tacanaja, glede dojenja je pa res, tudi malo boljše kot nič :)
Toopsy še sreča da je vse ok z vami in malim škratom.. si tudi jaz ne predstavljam da bi se kaj takega zgodilo, mene bi kar kap.. sem tolko v skrbeh za malega.. Joj :) Že vidim kaj bo ko bo prvič padu, ceu alarm user posted image se moram prijet v roke ;)
Meni glede oblačenja, dojenja itd. "pametujejo" mama, babice (3!!), tašča, tete... Me priome včasih da bi koga ustrelila :S Enkrat je premalo oblečen, drugič preveč. Enkrat je premalo pojedu, pa bi piu, pa rabi dudo, paaaa... Joj :) Še sreča da dobim vse te nasvete, drugače mali najbrž ne bi preživel user posted image Najbolj me na obrate spravi pa ko me sili tašča dojit ko mali sploh ne rabi in to pred celo njihovo družino ko smo na obisku, pa ko mi ga začne tašča/mama oblačit/slačit ker je po njihovem mnenju premalo/preveč oblečen.. maaaaa user posted image
Glede fb skupine, nas je že 8user posted image in ne, ne bomo nikogar metale ven. Bomo sam še koga dodale noter ;)

(odgovor članu Mavri.ca)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Avgustovčki 2012
1.12.2012 15:52:31   
tacanja
Fejsbuk je zalaufaluser posted image
Škoda da so si določene mamice vzele fejsbuk skupino za svojo in izločle ostale članice. Če so želele pisat zasebne stvari bi raje ustanovile še eno skupino in si pač tam pisale. Ne pa tak. Sicer pa nismo vsi isti, eni so bolj klepetavi, eni manj... Ne vem, sicer sama nikoli nisem bila član avgustovk na fejsbuku, samo bi bla pa frapirana če bi me kr izločle. Eh, pustimo to.
Jst bom malo klepetala tukaj na forumu in še na fejbuku. Sem foruma malo bolj navajenauser posted image .
Naše dojenje je malo boljše, je včeraj večerni obrok spila malo več kot en dan prej, tak da sm bla ful vesela. Počasi bo žeuser posted image Smo učeraj dobili obisk in so prinesli sveže domače jajce, tako da bom vsak dan eno zmazala pa še mleko preko.
Nič, grem na zaslužen počitekuser posted image

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Avgustovčki 2012
1.12.2012 19:33:03   
Maeve
Radirka, kako mi je to znano: "Ja, a ga ne zebe? Si prepričana?" in potem ob enaki temperaturi: "Sigurno mu je vroče!", pa moja mama: "Ga boš razvadila, kar pusti ga!" Oooojooooj no, pa sej je moj otrok, bom ja naredila tako, kot se meni zdi prav! Meni včasih tut čist živc sname ... Tega sploh ne bom pozabila, ko sva s pikcem prišla domov in sem ga doma prvič previjala, so bili zraven moj, pa njegov brat in njegova mama in mi vsi gledali pod prste. In potem tašča: "A ga jest previjem?" Sem sam grdo pogledala in rekla, da se moram itak sama navadit. Al pa ko mi v joško buli, če mali res pije ... Pa bo že user posted image
Toopsy, hvala bogu, da je vse v redu z vami!

Naš že spi, jaz imam pa nekaj časa zase user posted image

Lahko noč!

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Avgustovčki 2012
4.12.2012 15:52:49   
Toopsy
Ne, najhuje je to, joj ma mrzle rokice, čeprav sem že tisočkrat povedala da se temperatura otroka ne meri po rokicah in pametovanje, da ga malo moram pustit jokat da si širi pljučka, potem pa ko joka me idiotsko sprašuje ja zakaj pa joka. waaa!
ja ja veliko je tega pametovanja, najbolje je bit čimbolj samostojen in neodvisen, čim manj povedat in razlagat.
kar se spanja tiče, pri nas se je tudi začelo neko histerično jokanje, nevem zakaj in nič mu ne pomaga. ni važno kako ga obrnem, položim, crkljam, pojem, dojim, dokler ne odpoje svoje ni konca.
spimo spet tko tko, najprej ko zaspi mi spi 5 ur v kosu, pol ga mam pa pri nama, ker se zbuja na 2 ure. čez dan pa skos akcija, mogoče kaka urca ali dve spanja, to je pa to.

pozdravčki

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?