|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovčki 2012
14.12.2012 12:26:26   
Maeve
Na pomoč, mi imamo pa anarhista doma! user posted image Trenutno se igra pod lokom, seveda sem mogla zamenjat vse igrače gor, da mu je spet zanimivo. Pogruntal je, da če prime igračo na loku in potegne sem in tja bolj močno, se premakneta tudi palici na loku in se zraven zatresejo vse igrače. In se smeje. Prav razdiralno zgleda vse skupaj user posted image Da ne omenjam niti tega, da se ena igračka drži le še z enim bogim šivom, ker jo tako močno vleče.
Jaz sem mojemu tudi že zagrozila oz. enkrat sem ga imela tako dost, da sem rekla, da mi je žal, da sem z njim. Pa je takoj prišel za mano in za malim ter se dobrikal. Ja, včasih je potrebno zaropotat nad desci, ni kej.

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Avgustovčki 2012
14.12.2012 13:40:54   
tacanja
Toopsy, nič se ne sekirat, ogromno parov ima takšno obdobje. Bo minilo, boš vidla. Sicer pa je boljše da sta s partnerjem en mesec vsak na svoji strani in se stvari umirijo in razjasnijo kot pa da greta za skozi narazen. Moški rabijo več časa da dojamejo vse skupaj. Je pa fajn da ga je postavlo na realna tla in da je začel drugače razmišljat.

Pri nas spet ni vse okej... ko sem nehala z dojenjem sem si po dveh dneh iztisnila mleko ker sem se bala mastitisa (ja, sem mela tako srečo da sem v prvih 7. tednih imela mastitih in dva zastoja. In ta zastoj je čisto isti kot mastitis samo da ne dobiš antibiotikov). In mleko sem si spet iztisnila v torek zvečer (50 ml) in ga vrgla proč ker se mi je zdelo zeleno. V sredo zvečer pa sem si ga spet izisnila in se mi je zdelo da bi lahk blo okej in da ga bom dala svoji punčki med Novalac. Evo, in učeraj je imela celi dan drisko in še danes jo ima. Apetita pa nič. Smo bili pri zdravniku pa je rekla da zgedla okej, samo če bo slabše zgledala da naj gremo v bolnico. Zdaj pa ne vem ali je mogoče to od mojega mleka? Se lahko skisa v prsih v 24 urah? Kr včeraj sem si spet iztisnila in vrgla vstran. Potem pa sem poguglala da je mleko lahko tudi zelenkaste barve in da to ni nič narobe. Mi je kr krivo da bi zaradi mene imela driskouser posted image Upam da se stanje pri nas umiri in da spet dobi apetit.

Maeve, mi moramo tudi nabavit igralni lok. Je blo prav lepo prebrat kak uživa tvoj malček v igranju. In očitno je pravi razbojnikuser posted image
Nič, grem mal zadremat ker si bom živc pojedla od skrbi

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Avgustovčki 2012
14.12.2012 14:11:59   
radirka
On je globokega mnenja da hišna opravila in skrb za malega niso tako naporna da bi bla omembe vredna.. ne vem, res je ratu zatežen v zadnjem času.. in ga imam pogosto kar pouhn kufrček.. In jst zlobna ženska bi rada da mi revček pol še kaj pomaga doma, pa da popazi tamalega.. pa ja je 1 ura vsake tolko več kot dovolj :/ (po 8 urah dela bi rada, da ko pridem domov še kaj naredim?!)
No včeraj sva se spet probala pogovoriti in sva se zmenla, da se bo potrudu in lepo danes ko je šel delat da malemu poljubček ko je šel iz sobe(mu ga da vsak dan), meni pa seveda spet ne.. Očitno ima prou željo in namen se kregat z mano še naprej tako da se bom še jaz počasi naveličala trudit.. user posted image
Aja, po moj če mu zagrozim da bom šla od njega mi lepo pove da je polovica stanovanja njegovegauser posted image in da če prou želim gre lahko on domov h svoji najboljši mamici ;) Na koncu pa itak ostane tle.. Samo da me provucira in je srečen.. Sej vem.. ozr.ne, mislim al pa.. da me ima rad.. in lih zato mi je še manj jasno zakaj me mora provucirat in spravljat ob živce:S
Najbrž je krivda v kroničnem pomanjkanju pozornosti, ker se ne morem dat na 2 dela da bi polovica mene bila s tamalim, polovica z njim.. Sam po vseh nesprespanih nočeh in napornih dneh bo še dolgo trajalo da bom imela več časa zanj.. če bi mu kapnilo da lahko tudi on kdaj posesa, obriše prah, skuha ali pa vsaj tamalega popazi in bi jaz lahko šla čez dan par ur odspat v miru bi bilo morda že lažje.. In ja, sem opazila da je ljubosumen na malega, sej tega ne prizna ampak pokaže s tem otorčjim obnašanjem.. Zadnjič zvečer, ko smo šli spar je mali neki sitnaru in sem mu dajala dudko v usta skozi ograjo od posteljice in mu pela.. in pol moj reče, ja sej zanj imaš cajt in z njim se ukvarjaš z mano pa ne.. Ne vem, zgleda da bi lahko tudi njemu spucala ritko in ga oblekla, stuširala in namazala, podojila itd. user posted image
Toopsy, čestitke da sišla.. jst priznam da nimam jajc da bi šla al pa ga butnla pred vrata.. Mi je sestra rekla da ona bi mu spakirala kufre in ko bi prišel iz dela, bi ga čakali pred vrati.. Ne vem.. Pomoje da bi s tem situacijo samo še poslabšala in glede na to, da je ful trmast dvomim da bi potem sam os sebe prišel nazaj.. da ga pa prvo vržem ven, pol pa prosimd a pride nazaj, ne hvala :) In tašča me že tko ne mara prou preveč, ne vem kaj bi se zgodilo če bi to naredila :) Najbrž ne bi niti govorila več z mano.. user posted image
A morda katera ve, kako bi ta forum zaklenile da ne bi bil na voljo v branje širši publiki, sem zasledila da so nekatere punce se preselile na privatni forum ki je za nepovabljene bralce zaprt zaradi vohunov ;)
Tacanja, malo dvomim da se lahko mleko v 24h v prsih pokvari.. pomoje ni to krivo da ima drisko.. Lahko je dobila samo kakšno virozico in bo hmalu boljše.. Ne se sekirat, probaj si pa drgač rajši večkrat dnevno izčrpavat mleko da ne boš v skrbeh, sej ga lahko od 24 ur zmešaš skupaj in ji ga daš v enem obroku.. S tem da si večkrat črpaš boš še količino povečala :)

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   [Brisano sporočilo]
14.12.2012 15:54:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu radirka)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Avgustovčki 2012
14.12.2012 20:10:03   
Moyci
Živjo,
o super punce vidim da ste tukaj tudi še aktivne, se tudi meni zdi da se je tukaj lažje pogovarjati tudi o drugih stvareh kot na fb.
kar se pa odnosov tiče pa vidim, da ne škriplje samo pri nama, tko da me je kar malo potolažilo, kar ste še ve napisale. Tudi pri nama je problem, ker sem cele dneve sama doma z tamalim, moj skoz dela hodi domov okrog petih popovne včasih še kasneje, sedaj dela še sobote, in potem poslušam kaj sploh delam cele dneve in me ne razume da pa mogoče tudi jaz rabim eno uro na dan zase (da se vsaj u miru stuširam) no sej potem pa pride zvečer domov in mu dam malega in kaj potem moj naredi, usede se na kavč in misli da bo mali pri njemu kar skoz spav in mel dudo da bo tiho, itak jaz pol ven padem in mu ga vzamem ker se mali joka. In sploh ne razume da pač mali želi da se nekdo z njemu ukvarja, mu prigovarja mali okoli nosi, se z njemu igra. Seveda je to naporno delo on je pa taku utrujen zvečer, da ponavadi na kavču zaspi, jaz moram pa potem še malega zrihtat in ga dati spat, potem si še mleko izčrpam in še deca zbudim da gre še on spat in na koncu pa pričakuje še akcijo, kot da se men po celem dnevu še kaj zvečer da =), no toliko sicer kok je utrujen, danes (petek zvečer) ima pa kar naenkrat čas in ni nič utrujen da gre z kolegi na pivo in seveda jst sem spet z malim sama doma, k sreči je sedaj ful oriden in spi tko da sem lahko se malo odklopila od vsega. No sicer če je res nuja, ga tudi on previje in mu da jest ampak to samo takrat ko mene ni doma (beri: ko grem v trgovino ali k zdravniku).
Tacanja mleko se v dojki ne more pokvariti, jaz si mleko zdaj 3x dnevno črpam in mešam k adaptiranemu mleku (sedaj hipp AR zaradi refluksa), načrpano mleko je lahko v hladilnku do 48 ur. Pomoje da nima zaradi tvojega mleka driske, sploh pa če se še vedno paziš kaj ješ
Poletje2012 jst sem ravno zaradi napenjanja in zaprtosti ter krčev prenehala z aptamilom AR (mamo tudi refluks) je pa res da sem ga jaz vedno stresala in je bilo ogromno pen, nisem pa nikoli probala mešati, pri Hipp mleku pa ni nič pen, ampak ga pa ravno tako zapira. Sem rekla da bom enkrat kupila še aptamil AR v mullerju ker je menda čisto drugačen kot če ga kupiš v drugih trgovinah, pomoje je kar res ker sem ga zadnjič že gledala in je drugačna embalaža in ravno tako moraš počakati 7 min da nabrekne kot hipp Ar, ker pri aptamilu AR ki ga kupiš drugje ni potrebno nič čakati da nabrekne.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Avgustovčki 2012
14.12.2012 20:51:40   
Iz lune
ha ha ha ..ena gleda risanke in druga jo gleda, kako gleda risanke. Ma kaj čem lepšega...

No pa da malo napišem.
Smo super. Mala je še vedno smejka, ta velika tudi. Za vikend gresta obe ob devetih ninat.

Ne ne ne samo ne me spet ven metat, blokirat forum in zaklepat...prosim, včasih kaj napišem, vedno vsak dan pa preberem in mi res veliko pomeni vas brat...

Poletje2012 jez bi si tako želela, da bi lahko kam šla, non stop moram bit z njo, ker je dojena kadar želi. Gre pa z nono tri ure na sprehod, da poskrbim zase in za hišo, ker na sprehodu itak spi. Grem pa jutri zvečer ko ju dam spat malo ven, tako da držite pesti, da me po petih minutah mož ne kliče nazaj user posted image

Je pa dejstvo, da če si neprespan močno vpliva na zvezo, tako da punce....trdo kožo, če pa dragi ne zdrži zraven, je pa hudo, ker sej veste mali otroci mali problemi...kaj nas še čaka. To je treba sedaj vse gor spravit. Vam pa iz lastnih izkušenj povem, da ko pri prvi nisva nič spala, je močno vplivalo na zvezo. Močno. Sva krizo premagala. Bilo pa je vsega. Izboljšave so se začele, ko sem malo tu pa tam kaki noni dala, da sva se mogla midva pogovarjat in družit. Je pomagalo.

Sej bo. Držim pesti za vse, meni je bila res najhujša misel, da mi ostane hči brez očeta, ker itak da je nora na njega. Kot jaz. ha.

Veliko objemčkov in poljubčkov in korajžno. Zato smo tukaj, da se zjočemo in si ponudimo roko. Je pa dejstvo, da so moški zelo prikrajšani, ker njim z rojstvom se ne rodi materinski čut kot nam in nimajo veliko pojma o tem občutku za dojenčka. Tako da se morajo res vse naučit. Jaz od mojega ne pričakujem popolnoma nič in vse kar mi naredi je super ekstra in sem mu ful hvaležna. Sem pa že pri prvi sprejela dejstvo, da dokler ne shodi, je ne previja, kopa itd....pač ne želi in ga ne silim, je res en štor. SE pa super zamoti z njimi in s starejšo itak funkcjonirata perfektno. Pohajata na veliko, da se jaz odpočijem in poskrbim za malo. Vse se nekako pokriva no...se trudiva, pogovarjava, poveva, zakričiva, poljubčkava...pa je

za mleko pa žal ne vem, če se v joškici pokvari, ma po mojem se ne, ker itak na koncu sem dojila enkrat v celem dnevu in je bilo vse ok. Tako da po mojem je res fasala kak virusek...pa ne skrbet, tu pa tam itak imajo različno prebavo, moja ima večkrat čisto zeleno blato, pol spet kremasto, pa spet rumeno,,,vseh barv, pa ji nič ne manjka...pri osmih kilah...

Ja naša tudi nori že od samega začetka v igralnem loku, se reži in nateguje igračke in seveda romajo vse v usta, kakšen dan je vsa flekasta in rdeča okoli ust od tega slinjenja...

ha telovadba...ha ha ha ...ja sej po eni strani je telovadba vse kar delamo doma...Ma ja no nisem ravno za se pohvalit s postavo, drugi pa rečejo, da zgledam ok. Zdaj pa ne vem al se lažejo al pa res...to itak je relativno. V svojih očeh se vidim pač..mati dveh otrok...ha ha ha

no danes sem si dala duška in nakupla par cunjic za možeka in hčerki. Hvala bogu za prednovoletne popuste.

nič..ju grem dat ninat. Lepo bodite in se beremo.user posted image

nočko

aja...kaj planirate za božič, novo leto, kam se odpeljat ali boste kar doma?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Avgustovčki 2012
14.12.2012 21:52:11   
Toopsy
Heh kok sem se nasmejala zdajle:))Ja za mojega je tudi to, da grem v trgovino po plenice in po hrano moj prosti čas. in potem ko pridem domov me moj dragi s tamalim v naročju skozi okno iz balkona gleda in itak mu na faci piše da je čiiist živčen. nevem kako se mu lahko tamal eno uro skos dere, če ga ima pa npr sestrca, je pa ful priden.
Iz lune morda imaš ti najbolj prav, nič pričakovat in zahtevat, pa si potem zadovoljen ko ti pri čem pomaga. Mogoče pa res preveč pričakujemo od teh decov, da nam bodo pomagali in smo potem razočarane. Sam se nočem sprijaznit s tem, oba sva se odločila, da bova imela dojenčka in sva oba enako odgovorna zanj. Ne živimo več v starih časih, da bom sama podpirala 3 vogale hiše, nisem finančno odvisna od njega in ne rabim tega.
Radirka mi je zelo žal, ko berem to, prijateljica je rodila septembra in se je njen dec ta mesec odselil od nje. Sama vem, da sem naredila prav, zagotovo je bolje mirna mama kot pa živčna mama in oče za otroka. Jaz pravim, da je na pogojnem, upam da nama rata ampak je vse odvisno od njega.
Tudi jaz sem mnenja, da se mleko ne mora pokvariti v dojki, baje zelen kakec pomeni, da si nekaj takega pojedla, kar tamali ni sedlo.
Jaz tamalemu že par dni dajem mal za pokusit juhce, ki jih kuham. Amak to sam tko na prstu za obliznit. Je prov hecen, tko se pači:) Še malo, pa bomo imeli 5 mesecev tko da ga počasi navajam na okuse.
Je pa tko nerealen, zvečer ga dam v pojstlco, mali se mi smeje, jaz njemu, da zdaj gremo pa pančat in faca mala, se obrne na stran in zaspi. Včasih se zgodi, da se tko čez urco zbudi in samo preveri če sem v bližini in spi naprej. ob 11 še enkrat preveri, včasih se rabi samo stisnt, pa spet zaspi. ob 5 zjutraj pa akcija in gruljenje in cviljenje.
Bodite lepo

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   [Brisano sporočilo]
14.12.2012 23:04:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Toopsy)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Avgustovčki 2012
15.12.2012 8:17:52   
Maeve
Poletje2012, glede palčka malo popazi, ker iz lastne izkušnje vem, da je lahko to trdovratna navada. Jaz sem potem sesala prst zelo dolgo, sploh ne upam povedat kako user posted image Drugače ga pa naš občasno tudi. Aja, še to - če ga občasno sesa, ni hudega. Če pa to preraste v navado, ki se vleče par let pa zna bit problem, ker je velika verjetnost, da bo imej tvoj malčke stalne zobe precej naprej in bo moral nosit aparat. Jaz sem ga nosila 7 let (skoraj celo osnovno šolo). Ampak saj pravim, to je bila posledica vlečenja palčka nekaj let.
To tudi jaz ne razumem, zakaj so nekatere tako nastrojene in kritične do tistih, ki ne morejo dojit. Itak, da rajši dojiš, če lahko, ker je manj zamudno in zelo praktično. Najbolje, da taka mnenja kar ignoriraš.
Punce, a kaj veste a je pri GER nujno polivanje ali ne? Našega še vedno napenja in se zvija kot jegulja in ječi. Včasih polije še na pol prebavljeno mleko, tako da sumim, da ga morda muči kislina. Pa res se težko sprdi. Res ne vem več, kaj naj naredim. Večino dneva ga prenosim po rokah in težko postorim še kaj drugega. Pa bi rada zlikala tiste cunje, skuhala kosilo. Ampak mali začne jokat in se nosimo, šporget pa lahko samo ugasnem in peglezen tudi user posted image
Aja, a se še kateri dogaja, da mora pogosto čez dan, tudi ponoči, dojit svojega palčka? Midva sva od poznega popoldneva do večera dojila vsako uro. Se mi zdi, da se je precej potegnil. Ponoči se pa tudi pogosto zbuja, v joku. Po mojem zato, ker ga napenja. Potem ga dojim, da se potolaži, ampak spije kar veliko. Mogoče ima pa res zagon rasti.
Tacanja, upam, da se mala čimprej pocajta. Mleko se po mojem ne pokvari tako hitro, tako da ne skrbi glede tega. Za igralne loke ti pa svetujem, da kupiš čimbolj pisanega. Naš ne pali tako zelo, ker je pastelnih barv, pa igračke so malo previsoko. Kul so loki od tiny love. Priznam, za pogledat so grozni in kičasti, sam kaj ko je to našim dojenčkom najbolj všeč user posted image Novi so sicer dragi, tako da se ti splača pogledat na bolhi. Jaz ga mu bom verjetno nabavila za božička.
Iz lune, mi bomo bolj ali manj okrog božiča in novega leta doma, edino na božični dan gremo k mojim v bohinj na kosilo. Da se nam vsaj nekaj dogaja user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Avgustovčki 2012
17.12.2012 12:06:37   
tacanja
Mamice, se javim čisto na kratko. Naša punca je bila že boljše z drisko, samo se je danes spet pojavila. Upam da jo rešimo ven iz tega. Bo še treba kuhat šipkov čajuser posted image
Ta teden bom manj aktivna na forumu iz enega samega razloga... Sm že hotla prejšnji teden pojamrat da me rama boli, samo nisem ker tudi sama preveč ne maram zjamranih ljudi. Zdaj pa lahko uradno pojamram da me BOOOOLLLIII rama! se mi je vnela ramenska mišica (nimam pojma kak pa zakaj, čeprav sumim da zaradi prisiljenih gibov ko se ukvarjam s tamalo) in to tak fejst da imam celo ramo+nadlaht rdečo in zatečeno! Od petka pa do včeraj z vročino 38, danes pa je že boljše. Ko me je zdravnica pregledala ni mogla verjet in me je trikrat vprašala če me je kaj pičlo ali pa če sem kaj takega pojedla. In me dala na antibiotikeuser posted image Stanje se izboljšuje samo še pupe vseeno ne morem uredu porihtat al pa jo stisnit k sebi user posted image
Hvala bogu da sem dobila babico na počitnice da mi pomaga.
Jah, kaj čemo. Držite se in se lepo cartajte, vas berem, ko bo pa boljše pa še kaj več napišem ker z eno roko ni nič zabavno tipkatuser posted image

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Avgustovčki 2012
18.12.2012 4:02:59   
crainlain
B901 Dual Cameras Version Android 4.0 Tablet PC 9 inch WVGA Screen 1GHz 8GB

market price : 143$

after discount price:99$ + Free shipping

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Avgustovčki 2012
19.12.2012 12:00:32   
Moyci
Poletje2012 ja jst sem kupovala amptamil v dm ampak prov nikjer ni pisalo da mora 7 minut stat, ko sem ga pa gledala v millerju je pa lepo pisalo, tko da ne vem, mogoče je res da sem jst spregledala in da potem zato ni malemu pasal ker ga nisem pustila stat. nam se pa hipp obnese, tudi zgosti se nam lepo tako da bistveno manj poliva, je pa ful polival po novalacu ar. Mi imamo tudi GER- kislino in revček mesec nazaj ni več mogel jesti ker je imel toliko požiralnik zdražen, katero zdravilo pa uporabljata mi imamo controlac, in imamo kar težave da ga mali dol pogoltne ker je tako zanič, imamo tako injekcijo ki jo stinsem v ustka amapak potem včasih požre ponvadi pa polovico ven pljune. Samo mu ne dam vsak dan, ker se mu je stanje ful izboljšalo, se mi zdi da če mu dam to zdravilo da spet začne bolj polivat. Ja naš zdaj kaka vsak drugi dan in je ok, dajem mu biogaja kapljice in je boljše, ter adaptirano mleko delam na nesladkanih kamilicah. Laktoze in donata pa še nisem dajala.

res je kar se tiče dojenja je res težko če ne moreš, ker te na vsakem koraku sprašujejo ali dojiš in zakaj ne...meni se tudi že kar meša od pomivanja flašk in razkuževanja, zdej sem kupila flaško od mam, ki se ful dobro razstavi pa še v mikrovalovki jo lahko ščistiš da ni več prekuhavanja.

tudi naš poskuša prstke cuzat samo mu potem kar raje vstrajno dajem dudo, se bo lažje odvadil.

Maeve pri GER ni nujno polivanje, če ti polije 2 uri po hranjenju tekočino in sesirjeno mleko potem je to refluks,. Pri GER so znaki nemira čez dan, težave pri hranjenju, občasno pokašljevanje ker kislina zaide v grlo, ter pohrkavanje, če polije imamo mleko vonj po kislem. Poskusi mu ležišče dvignit za 30 stopinj, pri nas je bilo po parih dneh takoj boljše in je lažje spav in se ni več oglašal. Kar se tiče prdenja ima tudi naš teževe, mi je P svetovala naj mu pred vsakim hranjenjem zmasiram trebušček da gredo prdci ven in je res boljše, mogoče si nabavi še vetrovne kapljice (koroške) tudi pomagajo.

Tacanja naš mali ima igralni lok od Tiny love (dobi se jih v baby centru- imajo zdej akcijo) in je ful dober, veliko igrač je obšenih, naš ima še gosenico ki ima lučke in melodije in mu je ful zanimiva ter ogledalo v obliki sončka in se skoz gleda, čim bolj je pisano tem bolj mu je zanimivo. Res pa je da so dragi, ampak mali se lahko zamoti na loku tudi do 45 minut, kar pomeni da vsaj lahko kaj naredim.

Mi bomo za praznike kar doma, šli bomo k meni domov in to je to, aja pa k tašči (en štuk nižje) na božično kosilo user posted image

(odgovor članu crainlain)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   [Brisano sporočilo]
19.12.2012 12:28:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Moyci)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Avgustovčki 2012
19.12.2012 12:41:47   
radirka
Živjo, spet jaz po dooooooolgeeem času :) Joj, kok ste pridno pisale, sem dooougo brala vse za nazaj..
Mi smo pohajali tako da ni bilo časa za pisanje sem.. Smo imeli "pobotovalni vikend"user posted image .. no situacija doma se je malček izboljšala v zadnjem tednu.. Po zadnjem velikem poku sva se pogovorila in zdej se oba malo bolj trudiva.. bomo videli koliko časa bo zdržalo, upam da čim dlje:)
Glede zaprtja foruma.. Nisem misnila, da bi ga zaprle za samo določene avgustovke, tiste ki so bolj aktivne in ne vem kaj.. pač pa da bi ga zaprle pred ostalimi bralci, ki ne spadajo med avgustovke :) Se mi zdi da bi potem lahko bolj poklepetale, tudi o bolj osebnih stvareh :)
tacanaja, kako je rama, že kaj boljše? Upam da se čimprej izboljša in neha boleti, da bo mama bolj zabavna za malo smeškouser posted image
Naš bošček je mel spet problem z zaprtjem, ko mu dam za jest korenček ga zapre.. Nasploh mu zelenjava dela težave s prebavo no.. tako da trenutno smo predvsem na sadju kar se tiče uvajanja gh.. vem da tako naj ne bi bilo prav, sam pomoje boljše kot da se martra in mi kaka na par dni in še to samo če mu dam sladko vodo ali kompit iz sliv.. kar neki :)
Glede dojenja, sama sem doječa mama.. bravo meniuser posted image ne se hecam.. in mi gre ful na živce ko me itak vsaka tetka, sosedka, znanka itd.vpraša najprej če dojim, pol ko odgovorim da ja, pa: oo braavo, oo pridna ti.. halo? user posted image Se mi zdi prou malček bolano in si predstavljam kako je tistim ki ne dojijo, ker dobijo potem drugačne "komplimente" kot jaz.. sej ne rečem, če bi bilo od volje vsake mamice odvisno ali doji ali ne, pol ok za čestitke.. tako pa.. bolano! :)


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Avgustovčki 2012
19.12.2012 17:49:26   
tacanja
Evo, jaz sem že boljšeuser posted image sem že letala po trgovinah za zadnja božična darila. Nekaj sem jih imela nakupljena že od prej ker so meli v Leonardotu akcijo in se je splačalo user posted image Naša karamelica je že boljše, nič več driske, samo kakec je pa še vedno oker barve. Mogoče zato ker ne dojim več in ker je na flaško?
Hja, to o dojenju... Zelo težko je prenehat dojit, sploh tako zgodaj. In vse te flaške pa pomivanje pa vstajanje ponoči... Not funny! Nič mi ni težko nardit za tamalo, samo ko sem dojila sem jo ponoči lepo prisesala na sebe in je bilo to to. Zdaj? Vstat, zagret vodo, zmešat mleko, počakat da grejo pene ven, jo nafutrat in kar je še najhuje spet uspavat. Ko je pila pri meni je ubisvtu napol spala. zdaj pa gleda okoli po sobi ko sovicauser posted image Itak nič ne vidi ker imamo solno lučko, samo ma pa očke na vlko odprteuser posted image
Za ramo sem pa pogruntala da me je zagrablo glih zaradi tega ker skozi iste gibe delam (držim flaško po 7krat na dan po 15 minut) tak da imamo zdaj nov sistem hranjenja. Se vsedem po turško, založim okoli vse pojštre ki jih imamo in posadim čmrleka notruser posted image
Za božične praznike pa bomo mi malo v Mariboru (tam imamo po moji strani večino žlahte) malo pa pri mojih doma. Je fajn it malo domov ker moj ati psičko prevzeme in jo sprehaja skoraj celi dan.
Drugače sem pa jaz tudi za to varianto foruma da ga lahko samo pač me beremo oziroma avgustovčki al kak že. Da nismo širnemu svetu na razpolago user posted image

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Avgustovčki 2012
19.12.2012 22:41:36   
Iz lune
no, pa spet lahko dodam par vrstic. Možek pohaja, punci spita, mama sita...ma kaj bi več želela user posted image

Kako ste kaj punce? Pridno pišete, berem vse, otroci pridno rastejo. Naša piška tudi. Vsak dan izumi kaj novega. Zdaj že dva dni vadi črko a na več načinov. Zelo se strudi, da vsakič ko se pokaka, spravi kakec iz pleničke. To ji odlično uspeva. To pomeni, pač da jo moram večkrat na dan skopat...aha...torej, mogoče pa se tako pokaka, ker želi biti skopana...hmm
Tretja vaja pa je obrat za 365 stopinj seveda pohrbtu naokoli. To je smeh, da padeš dol. Bok, hrbet, bok, hrbet itd, dokler ne pride do željene poze...oziroma dokler ne omaga po mojem. Četrta vaja, kako si naredit, da bruhnem (upam da ne bo kakšne anoreksije špilala v mladosti, ki leti čez okno) To pa zgleda tako, da si tlači rokice, eno, obe, skupaj z igračko, neprestalno v usta. Smeh na kvadrat. In čim začuti kaj okoli ličk, začne na široko odpirat usta in vlečt k sebi in jao meni...sni pa se, da ne povem koliko, vsakič ko jo dam past kravice, naredi bohinjsko jezero pod seboj. Moram dat past njo in še viledo zraven. Drugače pa je taaak smejko, dobrovoljček, pohajačka. Pa še brez dude. No, da ne bom preveč nakladala o svoji.
Aja, z uvajanjem goste hrane pa začnemo v januarju. Komaj čakam.

Bravo tacanja, da si boljša. Ja ja enaki gibi so hudič. Je treba kar poze menjavat in se gibat. Jaz tudi, ko jo podojim in vstanem, hodim kot kak invalid, ker sem tako pomečkana, poležana in zakrnela. Da o bolečem hrbtu niti ne govorim, ker je res zelo težka.
In prav nič vam ne zavidam nedoječim. Vse ima svoje prednosti in slabosti, vendar verjamem da je toliko dela s temi flaškami.
Radirka, super, da sta se malo pogovorila in bomo držali pesti, da bo bolje. In bo, bosta videla. V zvezi je tako, da se moramo vsi pošteno truditi. Nič ni samoumevno. Včasih je potreben korak naprej, dva nazaj, kaj potrpet, kaj premlet, veliko pregovorit, važno pa je da se imaš rad. Sama obožujem svojega moža, svoja otroka in bom vse naredila, da ostanemo skupaj. Srčno upam, da nam uspe v tem krutem svetu in času.
Ste pa že kar veliko hrane probali. Pridni. Jaz si še ne upam.
Bogi dojenčki s tem polivanjem in meni se je prva tudi tako smilila, vendar se nisva nič zdravili al kaj, ker sploh nisem vedela, da ne sme toliko polivati. Pa nasploh je bilo s prvo en sam kaos.
Poletje2012 boš vidla kako bo kmalu mljackala z žlice in res brez sekirancije in primerjanja. Eni so hitri, drugi gurmani. user posted image
ima meno vprašanje. Zdaj ko so starejši in rabijo več tišine pri dnevnem počitku. Kam jih date spat čez dan? Me zanima, če bi jo dala v sobo v posteljico, da bi si pokvarila nočno spanje, ker trenutno še prespi celo noč. In trepetam, da se bo kdaj ponoči zbudila, ker res nimam pojma kaj bi naredila.
no to...spet nakladam. Lepo bodite, spečite biškotke in se beremouser posted image

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Avgustovčki 2012
21.12.2012 13:17:28   
tacanja
helou,
sem nekaj brskala po netu pa sem naletela na še en forum avgustovčki 2012. Se selimo tja al kako je s tem? user posted image

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Avgustovčki 2012
21.12.2012 14:58:43   
radirka
Živjo :) Tacanja, tisto sem se jaz neki igrala ma ga ne znam naredit kot skritega, zato vaam nisem nič rekla ;) Če katera zna pa naj naredi in nam pove kako pridemo noter da ne bomo "na oglasni deski" user posted image
Lepo da si že boljše :) In da je tudi mala boljše.. A so vaši sončki dobili kaj za mikalvža/božička.. al kar že praznujete? user posted image Naš je dobil govorečega kužka in mu je ful všeč.. se vsaj malo zamoti z njim, upam da bo tako tudi ostalo :) Kaj pa drevček? Ste že postavile? :) Midva sva se odločla da ga bova ta vikend, jutri skočim še do ikeje, sem si zamislila kaj vse bi še imela, groza! :D Moj ni nič kaj zadovoln da ga gnjavim s tem, morda ga pa doma pustim in grem sama :D Sam pol ga gvišno kap ko pridem domov haha user posted image user posted image
Mi še vedno nič ne spimo in toooooooooooooooooolk zavidam maicam iz okolice in vsem vam ki vam štručke pridno spijo al pa se zbudijo samo 1-2x na noč.. naš mali mož joj, grozno.. Okrog 20ih ga podojim, pol mu napravim eno ornk flašo (2,5dcl) rižolinota, riževih kosmičev z malino, riževih kosmičev s koruzo al neki tazga (milupa kašice za v vodo od 4.m dalje) in mi vse tisto spije okrog 21ih, pol spije še 1dcl čaja in okrog 22ih gre spat, ob 1 ponoči pa smo že pokonci in se fotramo.. Mi je nemogoče da je takrat že tolk lačen da ne more vsaj do 3h potegnit..ne vem:/ Pa sploh ni debel otrok z napihnjenimi ličkami, da bi rekla da zgleda grozno ješč in da tolk rabi, spada bolj med koščene malčke..user posted image Jst kar obupujem no.. pomoje do pubertete ne bom spala k bo na mojem jošku, pol pa ga bo začelo metat na druge joške in bom spet čujala od skrbiuser posted image user posted image
Iz lune, ja res je tako.. sam včasih človek kar obupa sploh ko si utrujen in počasi že štuf samega sebe.. pol pa prenašat še nekopga ki ti pije kri in te ne razume..je kar naporno.. No zdej je že en dober teden od izboljšav.. in je kar bolj prijetno :) Upam da ostane tako, bomo vsaj imeli res lepe praznike user posted image
Naš čez dan spi na kavču v dnevni... se bojim ga dat v sobo da ne bi mešal dneva in noči ker že tako ne spi nič in če bi blo še slabše kot je (če je sploh lahko slabše?) bi mama šla od hiše in pol bi dete hmal ratalo sirota k bi še tata ugotovil kako je naporno bit mamauser posted image
Mene pa še neki zanima a ima kakšna otorčičke z zelo malo razlike? Me zanima kako ji uspe vse sfolgat, če je možno al je preveč naporno? Moj mi skoz blodi (ker itak nič ne delam ;) ) da bi imel hmali še enega in pol konec in mir.. in mi sitnari da bi že po novem letu šel v akcijo on ker itak za 1.nama ful časa ni hotlo uspet :/ in blaaa blaaaaaaaa .. sam meni se zdi to ful prehitro in ne vem če bi bla sposobna sfolgat.. Nooo zdej pa grem, čas za mlečno malico :)

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Avgustovčki 2012
21.12.2012 16:44:53   
Maeve
Moyci, hvala za odgovor. Očitno ima naš mali res refluks, tako kot sem sumila. Dostrikrat polije že skisano mleko z nekaj tekočine, nemiren je tudi, tako da se velikokrat nosiva po rokah. Ali ga držim na trebuščku na moji podlakti ali pa pokonci na ramenu. Tako se čisto umiri. Bom poskusila proti vetrovom še koroške kapljice ali pa Lekobebo, ker je ta po sestavinah zelo slična koroškim.
Tacanja super, da si že boljše user posted image
Iz lune si me prav nasmejala z dogodivščinami vaše male user posted image naš tudi naredi lepo jezerce slinice med pasenjem kravic user posted image Pa vse z ihto nosi v usta.
Danes sva bila spet pri pediatrinji, ker sem se ustrašila, da ima mogoče vnetje ušes, ker je dva dni malo bolj jokal. Tega pri njem nisem nikakor navajena. Ampak je na srečo vse v redu, malo je prehlajen, malo mu iz noska teče, pa rahlo vneto grlo ima. Tudi midva s fantom sva nekaj pobasala. Sumim, da v nedeljo, ko smo bili na obisku pri prijateljih.
Jaz goste hrane še nisem poskusila dodajat, s patronažno sva zmenjeni, da se oglasi pri nas po novem letu. Potem bom pa videla, ali bomo začeli ali ne. Aja, še to glede spanja - jaz ga dajem podnevi spat v posteljico. Po mojem ni to nič narobe - tako samo ve, da je postelja čas za počitek. Danes smo se celo dobro naspali, se je zbudil samo dvakrat, jaz pa kot prerojena, ker sem se po dolgem času končno nekoliko naspala! user posted image
Radirka, lepo da vama gre boljše, le tako naprej!!! user posted image Drugače si pa jaz ne predstavljam, da bi imela otroka z malo razlike. Mislim, da je prva tri ali dve leti precej naporno. Si ne predstavljam, da bi se prvi komaj naučil hodit, in bi ga mogla merkat zraven pa še dojenčka rihtat. Pa še govorijo ne pri dobrem letu. Midva bova še počakala, razen če se ne zgodi kej po nesreči. Mogoče sva malo preveč flegma glede zaščite, ker samo paziva. Računam na to, da sem deloma zaščitena z dojenjem user posted image ampak vem, da obstaja še vedno 10% ali koliko že je (če ne celo manj) možnosti, da zanosim.
Pozdravček vsem!

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Avgustovčki 2012
22.12.2012 14:59:51   
Kora80
vidim, da je forum spet malo bolj oživel. ja res je lažje nekatere stvari pisat tu, kjer smo še vedno nekako anonimne. ej kje je sonce. tako sem že sita teh sivih dni, da bi najraje kar cel dan spala (najbrž bi. če ne bi bilo malih škratov). smrekico že imamo. tako res lepo, ker sem si letos privoščila nove okraske.
tudi midva sva imela kar burna obdobja, ko sva dobila prvega otročka. od njega sem dobila ful manj pozornosti in imela kar krizo. sva se pogovorila, navadila, da ni več toliko časa le za naju in gre. zdaj drugi otrok ni spremenil odnosa. sva pa pred drugo nosečnostjo šla za 5 dni na oddih sama. sva uživala in takoj padla notri, da sva sama. bilo je tako kot včasih in to me je kar malo potolažilo. videla sem, da bova znala skupaj živeti naprej tudi, ko bodo otroci večji in naju ne bodo več toliko rabili.

glede dnevnega spanja. jaz našo dajem že od drugega meseca spat v spalnico. enkrat na najino posteljo, drugič v njeno (odvisno ali se dojiva ali ne). v dnevni smo jo stalno budili in sploh nismo vzpostavili nek ritem, ker je bila nenaspana. pa ni nič zamenjala dneva za noč. itak imava pred spanjem rutino umivanja, preoblačenja, dojenja, cartanja in kar nekako ve, da je treba spat.

radirka kar se tiče spanja in hrane upam, da ne boš na istem kot jaz pri prvem. tudi on ni spal in se zbujal ponoči na 2-3 ure. pa sem se tolažila, da ko bo gosta hrana bo spal. pa ni. pa sem se tolažila, da spal ko bo kobacal in bo zmatran..., pa ko se bo nehal dojit... pa ni nič od tega. še zdaj (3,5) se zbuja 1-2x na noč. zgleda, da eni otroci pač ne morejo prespati 10 ur v kosu...

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Avgustovčki 2012
22.12.2012 17:26:55   
Toopsy
ojojojojoj mi tudi nič ne spimo:( zbuja se mi na vsako uro, in vem, da to ni zaradi lakote. ma sploh nevem kaj mu je. in danes, čez dan, je spal do zdaj samo in le 2 uri! Da ne omenim kako je potem siten, ker je utrujen. Ampak ne, spal ne bom!
Uf da pomislim še na enega dojenčka, jao si ne predstavljam. Jaz mislim, da bova kr lepo tega našega miškolina gor spravla, potem pa bo na vrsti še kak bratec ali sestrica. Zaenkrat si pa še enega ne predstavljam imet. Kar se zaščite tiče sva kar previdna, jaz sem do sedaj že imela 3 cikle torej sem že plodna.
Danes greva s fantom po doooolgem času v kino! Sva dobila varstvo, ga bo tetica pomerkala, ker jo je ze vajen, upam samo da bo vse ok.

Lep vikend

(odgovor članu Kora80)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Avgustovčki 2012
24.12.2012 11:06:44   
radirka
Živjo gospe božičkove, ste pripravle kostume? user posted image
Moja prva user posted image je prišla kar hitro za čiščo.. se pravi prb.12 tednov po porodu, dobrih 10 pa sem mela čiščo, tako da kljub dojenju ni blo te sreče, da jo ne bi bilo nekaj časa..user posted image prou čudno zdej, ko je bil toliko časa mir user posted image Tako da moja zaščita je nažalost šla papa :) Sej tud meni se zdi kar nemogoče da bi dva tolk majhna imela pod nogami.. upam da me ne kaj prehiti, joj :) Tiste ki že imaste tetke rdečke me še nekaj zanima, jih imate točne al kar neki na pribljižno? Jaz sem jo ta mesec dobila 37.dan, sem bla že panična.. sem vsa živčna delala teste in čutila že vse user posted image simptome, pol pa skala iz srca ko je končno prišla :) Sem se že na mojega jezila, da je gvišno kaj naštimu, ker si tolk želi.. Un je bil pa itak ceu srečen in je upal, da jo ne bo.. user posted image
No, se moram prou považit da sem zdej dve noči spala do 4ih zjutraj, je ratu naš user posted image en pikec bolj priden.. Bomo vidli kako dolgo bo trajalo :) Včeraj kar nisem mogla verjet da je bila ura 4, ko se je odločil prvič budit mamo user posted image
Imamo pa po novem malo zamašen nosek, tako da je vik in krik vsakič ko mu ga želim spucat.. Upam da se hmali kaj izboljša stanje, da ne bomo lih za praznike fajn bolani :/ Je tudi moj neki slab, upam da se ne prenese na tamalega..
Kako potekajo priprave na Božič? Silvestrovali boste kje, ali boste kar v domačem zavetju? :)
Lep pozdravček in lepe praznike moje avgustovke! user posted image user posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Avgustovčki 2012
24.12.2012 14:06:52   
Kora80
no moje user posted image še ni in je tudi ne pričakujem še kakšne 3-4 mesece. pri prvem je prišla potem, ko je začel z gosto hrano in se manj dojil. tudi jaz si ne predstavljam kako bi bilo imeti doma dva z majhno razliko. pri nas je razlike 3leta in 3 m. in je ravno prav. ta velik že vse razume, ve da mora kdaj počakat,... ne vem kako bi razložila 1,5 letniku da se mora malo sam igrat, ker je treba ta drugega podojit. je pa res, da je najbrž manj ljubosumja. glede starostne razlike med otročki pa ne verjamem, da je veliko na tem. fajn se lahko razumejo, če so nekaj let narazen ali pa čisto skupaj. velja tudi obratno

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Avgustovčki 2012
24.12.2012 16:06:10   
tacanja
Hej mamice,
moja roka je že boljše in spet lahko stiskam svojo pupikouser posted image pri nas še tudi ni user posted image in mi je prav fajn. Da bi pa še enkrat zanosla pa sploh ni variante! Čez kako leto ali pa dve ja, samo ne še zdaj. Se nam niti finančno ne izide. Ne vem kak ste druge kaj s službami, samo jaz je žal nimam. Sem takoj po diplomi zanosla in potem nisem niti iskala dela ker tak vem da ne bi nikjer dobila. Sicer pa smo tak celo mojo nosečnost prenavljali hišo in sem tam velik pomagala.
Drevešček pa je pri nas že postavljen od prvega snega (začetekl decembra) ker je blo tako lepo božično vzdušje in sem celo dnevno pa kuhinjo navesla z bunkicamiuser posted image Jutri se tudi obdarujemo, pol v sredo pa greva z mojim v gledališče, komaj čakam! Pupiko pa bo teta popazla za tiste dve urciuser posted image
Radirka, jst sem se prijavla na tisti forum in zdaj čakam potrdilo od administratorja, nimam pa pojma kak to deluje. Bi blo fajn klepetat na zakljenjenem forumu in upam da bo ratalouser posted image
Že morm it, alarm se je vklopu naši pipiki user posted image
Lepe in mirne praznike vsem vam in vašim dragim!user posted image

(odgovor članu Kora80)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Avgustovčki 2012
24.12.2012 16:36:01   
Iz lune
ejla mamiiice,

lepe lepe praznike želim. Naj bodo mirni in čarobni.

Mene pa malo zanima, kako poteka vaš dan od jutra do večera z dojenčkom. Ste si ustvarili že kak ritem? Jaz sem se danes odločila, da moram malo začet pazit kdaj papa in kdaj spi, ker do sedaj nisem na uro gledala in sem se po njej ravnala, tako da je jedla kadar je bila lačna, spala pa pač ko je zaspala, včasih enkrat na dan, včasih trikrat. Pa me sedaj skrbi, če moram vzpostavit kak ritem ali ne. Je pa res, da vsako jutro različno vstaja in je pol čisto odvisno kako poteka dan. Če vstane ob sedmih, spi čez dan večkrat, če pa vstane ob devetih pa spi po navadi enkrat. Zvečer pa gre vedno ob devetih spat. No včeraj smo imeli prednovoletno družinsko fešto, tako da je bila do desetih skoraj. Boga, prav v sekundi je zaspala, ko sem jo v posteljico dala.

SEdaj bi ji tudi čajček začela uvajat, pa rabim vaše mnenje, katerega, koliko in kako? Na žličko? Na flaško? Je polno in samo dojena.

Zanima me če vam tudi tako odpadajo lasje. Se čudim, da imam sploh še kakšnega na glavi. Če vsak dan ne posesam, bi se spotikali čez kupe. Eno toplo deko bi že z njimi lahko spletla. Noro.

Menstruacije pa nisem imela od...2009 leta, ko sem prvič zanosila...lažem, samo en cikel sem imela preden sem drugič zanosila. Sedaj je nimam in verjetno s temi tabletami Cerazette je tudi ne bom imela in čim neham dojit grem po mireno. Res se je moja trgovina za dojenčke zaprla. Ne hvala...in če si kdo želi, podarim maternico...z veseljem.

Tacanja ne skrbi, službo boš že dobila. Bomo držali pesti. Pa lepo se imejta v gledališču. Bo kaj smešnega?
Ja Kora80 je res, da je boljše da so mal starejši, ker jim lahko razložiš. Moji 2,9 letnici lahko razložim, vendar vseeno ponagaja. Je ljubosumna, čeprav ne želi kazat, ma se ji vidi. Včasih se mi prav smili, ko mora tam čakat, da podojim, še posebej zvečer ko imamo maratonsko dojenje.
Bravo radirka. Držimo pesti, da bo še naprej tako priden pikec in se boš odpočila. Pa v nosek res čim večkrat kapni malo fiziološke in bo hitro mimo, pa možeku tudi user posted image
Jooj Toopsy to je pa res naporno, upam, da se kmalu umiri in boste ninali.

Grem ki mi starejša razstavlja jelko in obeša gor svoje dojenčke...ha ha ha

lepe lepe lepe praznike želim

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?