|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Odnos do hrane v šoli
25.11.2012 23:39:17   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Poker face

Otroci, ker ne pojedo vsega kar dobijo? A to je pravilen/spoštljiv odnos do hrane: pojej vse kar dobiš? No jaz se s tem ne strinjam. Pravilen odnos do hrane je, da jo vzameš kolikor jo poješ, da je ne uničuješ, da se z njo ne obmetavaš, da je ne mečeš v smeti, ne pa da jo vse poješ. Mislim user posted image


Drži. Plus tega smo starši odgovorni toliko, da obroke naštimamo tako, da otrok JE lačen.

Šola mora poskrbeti za jedilnike, ki bodo tako uravnoteženi, kar se prehranske vrednosti tiče kot všečnosti pri mulariji ter za optimalno količino razdeljevanja, že pri naročanju. In za to, da se hrana poje in ne vrže v smeti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 5:50:04   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Poker face
In kdo je kriv za to, da gre ta hrana v smeti? Otroci, ker ne pojedo vsega kar dobijo? A to je pravilen/spoštljiv odnos do hrane: pojej vse kar dobiš? No jaz se s tem ne strinjam. Pravilen odnos do hrane je, da jo vzameš kolikor jo poješ, da je ne uničuješ, da se z njo ne obmetavaš, da je ne mečeš v smeti, ne pa da jo vse poješ. Mislim user posted image

In kdo na vaši šoli meče hrano proč? Zaposleni na šoli.  Vi bi morali nekaj ukrepat in spremenit, pa ne tako, da boste zdaj otroke silili, da vse pojedo, ampak da najdete pravi način, kam z to odvečno hrano.



Super, poker face! Torej po tvojem mnenju niso nič krivi ne starši, ki otroke vzgajajo, ne otroci, ki hrano puščajo, temveč zaposeni na šoli. Zanimivo. Če ima veliko staršev podobno menenje kot ti, niti ni čudno, da je situacija takšna, kakršna je.

Torej tvoje sporočilo otrokom je: "Ne skrbi, dragi moj, mama plača 60 evrov na mesec za tvojo malico in kosilo, a ti ne skrbi, če ti paše pojej, če ne pa ne."user posted image

Mislim, da tudi to ni prav. Praviš, da so posamezni obroki časovno preblizu. Imajo pa starši možnost, da se z otrokom pogovorijo in se naročijo le ne tiste obroke, ki jih otrok potrebuje glede na svoje prehranske navade. Pri tem pogovoru pa bi bilo na mestu opozorilo otrokom, da bi bilo dobro, da to kar naročijo, tudi pojedo.

Imam deklico, ki še hodi še v vrtec, a sem se že z njo pogovarjala o tem in ji dejala, da naj se potrudi in poje, kar dajo v vrtcu, saj bo v nasprotnem primeru lačna in tudi mama in ati morata veliko časa delati, da lahko plačata, da ona lahko je.

Zakaj? Ker tudi jaz se ne obrnem na šolo, če nam ostaja hrana v hladilniku. To je problem šole ne staršev.


To pa ne bo držalo. Šola s tvojim hladilnikom res nima nič. Tvoj otrok pa v šoli je enega, dva ali pa celo tri obroke in je pomemben del šolske kuhinje, kar posredno pomeni, da je to tudi problem staršev.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 6:17:47   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: benika

To, da imajo otroci nove dlančnike, za hrano pa doma nimajo....ah dej nehaj no. Pa tudi če je temu tako, so si sami krivi, če nimajo popredalčkanih prioritet. v tem primeru je tvoja skrb v takem primeru odveč.

Namesto da zlivate gnojnico na otroke, starše, kuharje....poskrbite raje v šoli za sklad, kjer se bo nabiral denar, ki bo poplačal malico otrokom, ki si pa tega stroška dejansko ne morejo privoščiti. In prepričana sem, da bi tudi učitelji marsikateri porabljen € lahko namesto kako nepomembno stvar dali v tak sklad. Pa brez zamere, nisem te želela karkoli napadat osebno.


Da kuharji kar koli krivi, nisem nikjer zapisala, ker po mojem mnenju tudi niso.

Na šoli imamo sklad in tudi vanj redno prispevam in tu se te "nepopredalčkane prioritete" dotaknejo mojega žepa. Saj gledam fanta, ki ima boljši telefon kot jaz in njegova mama prosi, da iz šolskega sklada krijemo malico.

To sploh nima veze eno z drugim, če so otroci lačni po svoji krivdi (če so izbirčni in ne jedo kar dobijo) ali pa zato, ker jim starši ne plačujejo hrane v šoli.


In zato ima to vezo eno z drugim in nasprotujem temu, da bi bila večina upravičena do subvencij, ker mislim, da pri številnih vrednote niso prav "popredalčkane".



< Sporočilo je popravil lily32 -- 26.11.2012 6:18:38 >

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 8:27:53   
Tutan
IZVIRNO SPOROČILO: Poker face

Pa mogoče še to, malica ob 10h, kosilo ob 12h, pop. malica ob 14h, jedo bolj pogosto kot dojenčki, ki bi naj jedli na tri ure. Potem je logično da niso lačni in pač nekaj malega pojejo. Bolje bi bilo, da bi imeli zajtrke ob 8h, kosila ob 12h in popoldanske malice res tisti, ki so v pb do 16h. Nekako bolj logično bi bilo. Ker tudi doma ne jemo na dve/tri ure.



Daj ne filozofiraj.
Uravnotežena hrana predvideva 5 obrokov na dan za odraslega človeka. Otrok, ki raste, se uči, hodi še na kak trening - rabi toliko. In ja, pri nas imajo petnajst do 8h zajtrk (res raznolik, moram pohvalit), ob pol deset_ih malico (sadje, jogurte, kislo mleko), ob 12h kosilo in ob 14.30h pop. malico (sendvič, sadje, sokove). Naš popoldanske malice ne je - ker ima takrat ravno treninge ali obšolske dejavnosti in ob tej uri ni nikoli v razredu, zato pa takoj, ko pridem ponj dobi nekaj - sadje, napitek, jogurt, smottie ali pač nekaj, da zdrži do poznega kosila (okoli 5h, 6h šele jemo naše kosilo v kombinaciji z večerjo).

Bedarija mi je take nebuloze brat - greš gledat ostale teme, se razburjate, kaj jejo vaši otroci (če je tu in tam kdaj beli kruh), v šoli sem zadnjič poslušala eno mamico, ki se je kregala, ker je na jedilniku koruzni kruh in kaj zdaj, njen otrok ne je koruznega kruha (se grem stavit, da vsak otrok nekaj ne je). Samo drage moje, meni se tudi ne zdi normalno, da otroc absorbirajo samo pico, pa pohano, pa pomfri.
Tule se pa bunite, koliko hrane gre v nič in da imajo preveč obrokov?
Meni se tole ne zdi več normalno.

Ko boste spoštljivega odnosa otroka do hrane navadile doma, bo to nesel s seboj skozi vso življenje. Nič ni heudega, če otrok nečesa ne je - ampak naj poizkusi in potem izrazi svoj okus ja/ne. Treba jih je naučiti, da hrana stane, da nekateri otroci nimajo te možnosti, da bi imeli toliko in da si bi zmišljevali, kaj bo kdo in kaj ne (mislim, da enemu lačnemu otroku gladko dol visi al je kruh koruzni ali puhast bel) in ni nič hudega, če otroku pokažete kakšen filmček ali sliko lačnih otrok (glede na to, da otroci rastejo skupaj z računalniki in takimi in onakimi pametnimi zadevami, in se mi ne zdi nič spornega, da recimo 6letnik pogleda kratek filmček na youtubu).

V glavnem okoli te hrane se zadnje čase toliko govori, da je že patetično vse skupaj. Sistem kdo si zasluži in kdo ne subvencijo za šolsko malico je itak idiotski, obstajajo razni šolski skladi, ki pomagajo staršem, ki padejo iz sistema, pa to potrebujejo (vsaj pri nas ga imamo), konec koncev tisti, ki padejo iz sistema, pa ni hudič, da ne napraskajo skupaj tistega denarja za malico in kosilo zgolj s tem, da se čemu odpovejo.
Zanima pa me, glede na to, da ste vedno polne nekih pametnih besed, koliko od vas je nakazalo, dalo kak € zvezi prijateljev mladine, da septembra 2013 ne bo lačnih otrok v šolah? Pa vsa ta razpletanja okoli hrane - a učite svoje otroke, da če vidijo, da je kdo lačen zraven njih, da svojo hrano deli z njim, da razume, da mogoče nima popoldne doma še hrane in je lepo, če mu da malo svojega, pa čeprav mu je dobro in bi on vse pojedel?

< Sporočilo je popravil Tutan -- 26.11.2012 8:28:40 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
26.11.2012 8:28:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lily32)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 9:08:49   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Zakaj ne bi recimo namazali samo pol kruha in bi otroci prišli po repete?
To se meni zdi ena od rešitev. Če nekdo poje dva kosa komot, si jih vzame, taki piščančki bi samo pol. Poleg tega, kar si napisala, jih učimo tudi, da naj pove, če bi še. In repeta ne bi smel biti problem v teh ustanovah. Ne sme biti odvisna od volje kuharice.
Kar me je zdaj spomnilo na vampe v os. šoli... ma to niso bili nekaj let sposobni določiti količine vampov, koliko se bo pojedlo. Toliko jih je v .. bogve kje pristalo. Nas par je jedlo vampe in po repete hodlo, sigurno pa ni pojedlo vse, kar so pripravili. Takrat ni bil problem repete dobiti user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 9:10:32   
LuLu
Sicer pa zdaj bodo spet malo cenzuse pogledali in več otrokom omogočili subvencije.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 9:15:43   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Sicer pa zdaj bodo spet malo cenzuse pogledali in več otrokom omogočili subvencije.



Kdaj zdaj? user posted image

Ma mene niti ne moti toliko, da nimamo subvencije (ker roko na srce, jo na pram marsikomu drugemu, ki je za % ali dva presegel cenzus in jo res potrebuje, pa je nima, ne potrebujemo, ker je cena polne malice in kosila manjša od cene, ki smo jo plačevali za vrtec) - mene moti sistem dodeljevanja otrošlega dodatka (sem se že večx razburjala, ja user posted image ).
Recimo kolegica ima dva otroka v vrtcu - glede na prihodke niti ne tako zanemarljive cene vrtca za oba + polno plačilo malice+kosila za najstarejšega v šoli. In njej te položnice samo za otroke kar dosti nanesejo. Recimo ona je en primer, ki se sicer ne pritužuje, ampak za tisti %, ki ga je sfalila, pa res no - bi ji tudi tistih par € na mesec koristilo.


(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 9:19:18   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Sicer pa zdaj bodo spet malo cenzuse pogledali in več otrokom omogočili subvencije.



Kdaj zdaj? user posted image

Huh... pretežko vprašanje user posted image  Lahko samo citiram, kaj so na poročilih povedali. Te dni...

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 9:23:38   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Sicer pa zdaj bodo spet malo cenzuse pogledali in več otrokom omogočili subvencije.



Kdaj zdaj? user posted image

Huh... pretežko vprašanje user posted image  Lahko samo citiram, kaj so na poročilih povedali. Te dni...


Samo to me skrbi, da je ta zdaj decembra. Namreč ziher ne bo oddalo 80% populacije ljudi z otrocmi 'zdaj' vloge user posted image in če bodo spreminjali sistem 'zdaj' potem bo situacija identična lanski - ena velika zmešnjava user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   [Brisano sporočilo]
26.11.2012 9:33:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lily32)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
26.11.2012 9:43:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lily32)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
26.11.2012 9:59:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lily32)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 13:20:52   
lily32
poker face, ne  govorim o tem, da bi morali otroke siliti, da vse pojejo, temveč o tem, da se odloča in naroča na hrano, ki jo v pretežni meri pojejo. Tako kot je napisala tippi in še nekatere: če misliš jest, ti bomo plačevali, če ne, ne bomo dajali denarja za to, da bo malica ostajala nedotaknjena.

Če že primerjaš z restavracijo, je primer takšen: Prideš v restavracijo in naročiš kosilo, potem pa se ga niti ne dotakneš, ker nisi lačen. Ti si namreč svojemu otroku plačala malico in on je ne je, če ni lačen.

Ne glede, kaj šola potem dela z ostanki (natančnih podatkov po pravici povedano nimam) se mi zdi nedopustno, da tolikšne količine hrane ostajajo.

Ko boste spoštljivega odnosa otroka do hrane navadile doma, bo to nesel s seboj skozi vso življenje. Nič ni heudega, če otrok nečesa ne je - ampak naj poizkusi in potem izrazi svoj okus ja/ne. Treba jih je naučiti, da hrana stane, da nekateri otroci nimajo te možnosti, da bi imeli toliko in da si bi zmišljevali, kaj bo kdo in kaj ne (mislim, da enemu lačnemu otroku gladko dol visi al je kruh koruzni ali puhast bel)


Podpis.

Lily, men se zdi (lahko sicer, da se motim), da ste zmetali več problemov v isti koš oziroma da gre za obsežnejšo zadevo.


Ankica, se strinjam s tvojim komentarjem in z vsem, kar si zapisala. Vem, da sem zmešala več problemov skupaj, a se prepletajo in en poveče za sabo drugega oz. drug na drugega vplivajo.



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
26.11.2012 13:44:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lily32)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
26.11.2012 13:48:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lily32)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 13:50:04   
uškinamama
Malica se plača in naroči za cel mesec, ne za vsak dan sproti.


Ne, malico lahko odjaviš do 10 zjutraj  ure za naslednji dan. A nimajo vse šole tako? Vsakič , ko je mali zbolel sem ga odjavila od obrokov in le-te  nam niso zračunali. Poker face - ali  vi ne morete odjavljati malice (kosila) ?


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   [Brisano sporočilo]
26.11.2012 13:59:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 14:06:06   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: Poker face

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Malica se plača in naroči za cel mesec, ne za vsak dan sproti.


Ne, malico lahko odjaviš do 10 zjutraj  ure za naslednji dan. A nimajo vse šole tako? Vsakič , ko je mali zbolel sem ga odjavila od obrokov in le-te  nam niso zračunali. Poker face - ali  vi ne morete odjavljati malice (kosila) ?



Ne ni te možnosti, malico lahko odjaviš za naslednji dan.

In tudi takšne prakse še nisem zasledila, da bi nekdo pogledal na jedilnik, si označil datume za katere ve, da otrok ne bo jedel odjavil malico/kosilo.
No mogoče pa bi lahko kaj takega predlagali na Svetu staršev?


Se pravi, če  otrok zboli in ga ni dva tedna v šolo - se obroki vseeno pripravijo, vržejo stran in vi jih plačate?
In tudi odjavljanja kosil - malic se na naši  šoli   poslužujejo (sama sicer še nisem imela prilike) , ko recimo gre otrok na napovedan zdravniški / zobozdravstveni pregled in je v šoli recimo do kosila.
To, da bi odjavljali  obroke zaradi tega, ker otrok nečesar ne je , pa še nisem zasledila. Moram povprašat user posted image

< Sporočilo je popravil uškinamama -- 26.11.2012 14:12:56 >


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 14:44:37   
ronja
Na svetu staršev pa ti vržejo pod nos zakaj je sin dobil tako malo jabolko, da so iz trgovine lepša
user posted image A to resno? Pa saj tamali še ne pojejo celega velikega jabolka? Jaz še v trgovini vzamem manjša zanju, če kam gremo, da lahko vsaka poje eno jabolko. Enega velikega se še lotit ne moreta, ker je preveliko za grist za una mala usta (ga pa pojesta če ga razrežeta prej - mamo un rezalec, ki naredi krhlje in je ful popularen:D)
Sama imam srečo, mali zaenkrat jejo vse, razen pekočega (logično in nič narobe s tem), poizkusita vse in se ne zgražata nad hrano. Res pa je nam hrana ena taka fajn stvar:). Silim ju ne pojest do konca, ju pa prej vprašam, koliko bosta, da jima ne bi naložila preveč. Jesta iz svojih malih krožnikov in skodelic, kar je tudi dober sistem - na velikem vse zgleda tako malo. pa rajši si večkrat vzamemo, se hrana vmes ne shladi, pa če nekdo ni lačen, bo drugi z užitkom pojedel preostanek, razbrozganega pa ne tako z užitkom;).

Meni se zdi logično, da nečesa, kar ti ni všeč, poješ manj in si takrat pač malo prej lačen. Big deal. Ne bi silila otrok s hrano, ne bi delala samega junk fooda, ker to bo pa šlo, bi pa poizkusila uredit tako, da bi to hrano lahko pojedli tisti, ki bi jo pa mogoče radi...

Jaz sem z jedilnikom v vrtcu zelo zadovoljna, v šoli pa recimo ne, ker je precej več junk hrane, industrijsko predelane hrane, slane in soljene, na splošno pa je preveč kalorična kot bi otroci rabili in seveda se dogaja isto - hrana ostaja.
Ko sem sama hodila v OŠ, ej bilo kosilo ogabno in ga nisem hotela jest. Rajši sem bila lačna kot da bi to jedla. In to sem povedala mami in po nekaj prepričevanja, me je odjavila (pomagalo je to, da se je cela šola zastrupila s tem kosilom - vključno z mano). Celo OŠ nisem jedla kosila in nisem imela nobenih problemov s koncentracijo, ocenami, vedenjem, čemerkoli (vsaj ne da bi vedela;). Različni smo. če bo mojim malim hrana v šoli zanič, jim bom spakirala kosilo za seboj, enako če bomo bolj na kantu z denarjem, ker kosilo res ni glih poceni, kolikor sem zadnje čase brala - za 2 evra dobiš v veliko menzah kosilo, pa je to normalna porcija, ne otroška...

Večina ljudi porabi več kot pol ure, da jogurt iz hladilnika v trgovini priroma do domačega hladilnika, pa smo vsi še živi.

V bistvu če smo čisto natančni, se z mlečnimi izdelki skoraj ne moreš zastrupit tako, da bi ti bilo kaj hujšega kot je kaka driska... Tudi če bi res pokvarjan jogurt jedel;).

lulu, hehe, najini mami se še vedno čudita, da kuhanega krompirja pa ne pojemo toliko kot pojemo normalno krompirja (torej večinoma pečenega v pečici). Meni se zdi logično, da je količina hrane odvisna od več dejavnikov: načina priprave, katere priloge in koliko njih, lakote članov, fizičnega dela pred tem itd... In to nekak spontano vkalkuliram. če ostane, ma lubi lahko naslednji dan za malico, večkrat pa je premalo, pa naredim pač še kako sladico ali si vzamemo kak jogurt za čez, pa je.

uškinamama, pri nas v vrtcu lahko odjaviš malico za naslednji dan ali za kasneje, ne pa za isti dan.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 14:49:43   
uškinamama
uškinamama, pri nas v vrtcu lahko odjaviš malico za naslednji dan ali za kasneje, ne pa za isti dan.


user posted image  saj, kaj nisem jaz enako napisala. Do 10 ure za naslednji dan.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 14:53:30   
ronja
No, potem je pa isto kot pri poker face, oni tudi lahko za naslednji dan, glej gor;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 15:36:38   
lily32
Glede odjavljanja malice, je enako tudi pri nas. Na kosilo gredo lahko tudi le občasno, in sicer se morajo zjutraj pred začetkom pouka oglasiti pri tajnici, ki jim da listek za tekoči dan in jih vpiše v seznam za kosilo. 

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Odnos do hrane v šoli
26.11.2012 16:23:51   
petea
Mislim, da hočemo biti - kot na mnogih drugih področjih - v Sloveniji tudi tu ''bolj papeški od papeža''.

Zdi se mi popolnoma razumljivo, da vsi otroci ne jejo vsega, da ne pojedo enakih količin in da so morda lačni ne ob času malice, ampak pol ure kasneje. Zakaj si torej ne bi mogli prihraniti sendviča za malo kasneje (npr. v škatlici za malico), zakaj ne bi smeli nesti domov jogurta, ki so ga starši plačali - julija je zelo verjetno, da se bo pokvaril, če bo stal nekje zunaj hladilnika, v teh hladnejših mesecih pa ne.

O tem, da ostankov hrane ne smejo dati v nadaljno predelavo ali podariti uporabnih obrokov oz. da gre za (birokratsko) preveč zapletene in dolgotrajne postopke, pa skoraj ni vredno zgubljati besed.

Na splošno še nam gre predobro. Ko bo šlo ''dovolj slabo'', bomo začeli bolj racionalno živeti in pričakovali, da bodo tudi drugi z našim denarjem gospodarneje ravnali. In to tudi jasno in odločno zahtevali tudi od tistih, ki odločajo o prehrani naših otrok v vrtcih in šolah.

< Sporočilo je popravil petea -- 26.11.2012 16:25:44 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   [Brisano sporočilo]
26.11.2012 17:39:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?