|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 10:47:46   
Hope2
Kaj zdaj, kolk vode gre v ta kalbov kruh. Kaj lahko prosim prečekiraš kalbo? prosimuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 12.12.2012 10:48:02 >

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 10:50:07   
saska27
user posted image


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 10:51:56   
Hope2
hvala saskauser posted image

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 10:52:52   
saska27
Ne vem, no, meni testo res ne pride fuul pacasto, pa je še malenkost več vode kot v originalu. In kruh je dober kar nekaj dni.

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 10:53:56   
saska27
Malenkost, Hope2 user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 11:02:20   
mateyka
ej saska, kakor komu paše. če vam je ok in ti lahko to zamesiš, ti je dobro in si zadovoljna z receptom, zakaj pa ne, a ne? user posted image

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 11:04:51   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ej saska, kakor komu paše. če vam je ok in ti lahko to zamesiš, ti je dobro in si zadovoljna z receptom, zakaj pa ne, a ne? user posted image


user posted image  po mojem se to ne mesi ampak meša.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 11:06:35   
saska27

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ej saska, kakor komu paše. če vam je ok in ti lahko to zamesiš, ti je dobro in si zadovoljna z receptom, zakaj pa ne, a ne? user posted image


Itak user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 11:16:12   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

Kruh iz pocas_tega testa (recimo 7-8 dcl vode na 1 kg moke) je v resnici slasten - ampak samo prvi dan. Potem postane pa nekako "čigumast". Res, probite, nam je ful dober, ga vedno spečem na ta način npr. za obiske (ker vsega isti večer pojemo). Seveda pa se tistega "poca" ne da oblikovati kot običajno testo - jaz ga kar z žlico nadevam na peki papir, da nastanejo take male žemljce. Če jih potreseš še s kakšnimi semeni, al pa slanino, sirčkom, je čista zmaga. Priporočam!


To testo po tistmule receptu ni čisto nič pocas_to, če je, daš malo manj vode oziroma mu dodaš moko, pač po občutku in odvisno od moke. Ne sme bit zbito, ne sme bit pa tekoče tolk da se ti na roke ne prijemlje ko mesiš, itak popapa tok moke, kot je potrebuje. Voda v receptih za testo je vedno cca in ne točno.
Pocas_to oziroma tekoče testo je za čabato.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 12.12.2012 11:17:46 >

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 18:50:39   
PeggyBundy

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ej saska, kakor komu paše. če vam je ok in ti lahko to zamesiš, ti je dobro in si zadovoljna z receptom, zakaj pa ne, a ne? user posted image


T
user posted image  po mojem se to ne mesi ampak meša.


Točno to sem mislila: se meša.
Spraševala sem zato, ker se mi je zdelo, da nekaj ni v redu. Masa se mi je lovila na prste in je bila res kot neka pašteta, samo lepljivo. Za kruh pa imam v podzavesti, da ga moram mesiti.

Danes je ta kruh naravnost odličen.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 19:43:03   
Paštetka
Jaz delam kruh iz 600 g moke (300 ržene +300 bele), 4 dcl vode, kvas v vrečki, žlička cukra, žlička soli, pa eni 4 žlice semen, v aparatu. Vse to zmečem skup v dveh minutah. Pa speče se po 2 urah sam. user posted image

Saj se spravljam pečt tudi v pečici, če pa je ta tak preprost in dober. user posted image lenuh sem.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 12.12.2012 19:45:29 >

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 19:47:28   
ronja
Predno se sklofate glede tega slavnega kalbotovega kruha: a ste že slišali za čabato?user posted image Tisto testo je res tekoče, v proizvodnji ga kar vlivajo v kalupe - pa je super kruhuser posted image . pri kruhu je tako fajn, ko ne moreš kiksnit - vse je dobro, še brez kvasa se ga da naredit (včasih pa malo dlje traja - recimo kak teden ali dvauser posted image )

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 19:57:32   
saska27

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Predno se sklofate


user posted image Nič bat user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 20:50:19   
ronja
To je bilo ljubkovalnouser posted image , tako tudi svojim frockom rečemuser posted image . Saj vem, da se mate radiuser posted image . in mate radi kruhuser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Oči, ti si moj chef
13.12.2012 9:40:31   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Predno se sklofate glede tega slavnega kalbotovega kruha: a ste že slišali za čabato?user posted image Tisto testo je res tekoče, v proizvodnji ga kar vlivajo v kalupe - pa je super kruhuser posted image . pri kruhu je tako fajn, ko ne moreš kiksnit - vse je dobro, še brez kvasa se ga da naredit (včasih pa malo dlje traja - recimo kak teden ali dvauser posted image )


Ha ha, osnova za ta slavni kruh je itak iz knjige Kuhinja do nazga od Jamija Oliverja, pa malo je prirejeno mojim potrebam. Osnovo nardim z mešalnikom, gnetem na roke, se ne sme pocat na roke.

Nekje mam en recept za čabato, kjer nardiš predtesto, pa ga pustiš do naslednjega dne, da se spaca, pol pa domešaš še sestavine in tisto dobesedno vliješ na pekač....zakon, ratajo take velke luknje, okus pa božanski.

Tisto bres kvasa je pa tud zanimivo, sam da to v bistvu ni brez kvasa, ampak si s kislim testom v bistvu vzgojiš kvas iz divjih kvasovk, ki so vse okoli nas. Okus je neprimerno boljši.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 13.12.2012 9:42:49 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Oči, ti si moj chef
13.12.2012 11:31:31   
Julija08
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image včeraj sem naredila kruh po Kalbovem receptu in je ratal fulllllllllll dober in ful lep.

Pa sem že velikokrat pekla kruh, ampak tale je pa res ekstra!!!!

Bravo Kalbo!!!

Se priporočam še za kak recept!!!

Me pa zanima a se sploh da naredit rženega, koruznega....brez dodane bele moke???

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Oči, ti si moj chef
13.12.2012 12:06:57   
kalbo
Testenine iz voka:

En piščančji file
en paket šampinjonov (boljši so rjavi)
Sol
Mleti suhi ali svež sesekljani česen
Peteršilj
por
Testenine
kisla smetana
Piščančji file narežemo na kocke, ga posolimo polijemo z olivnim oljem in v zelo vročem voku na hitro popečemo in stresemo v krožnik in pokrijemo. Prepražimo por, in gobice, ko se gobice skrčijo in oddajo vodo dodamo meso, solimo po potrebi, dodamo česen in peteršilj in še nekaj časa pražimo. Dodamo kislo smetano in segrejemo samo tik do vretja in nato dodamo skuhane in odcejene testenine dobro premešamo in postrežemo. Če je malo preredko, lahko dodamo malo vode od testenin, samo zelo malo.

To je to.

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Oči, ti si moj chef
13.12.2012 12:07:55   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Julija08

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image včeraj sem naredila kruh po Kalbovem receptu in je ratal fulllllllllll dober in ful lep.

Pa sem že velikokrat pekla kruh, ampak tale je pa res ekstra!!!!

Bravo Kalbo!!!

Se priporočam še za kak recept!!!

Me pa zanima a se sploh da naredit rženega, koruznega....brez dodane bele moke???


kolk vode si pol dalauser posted image

Seveda se da narediti kruh samo iz ene moke, ampak to potem ni več tisti kruh, ko smo ga vajeni, mehek, dober okus... jaz sem pred leti imela posebno dieto in sem si pekla le iz ržene ali iz ajdove moke. To so zbiti kruhi ali celo pocas_ti, v glavnem če le ni nuja, je bolje dodat belo moko. razen če se že navadiš in so ti všeč taki kruhi. Čisto Ržen je še najbolj normalen od teh mok

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 13.12.2012 12:11:00 >

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Oči, ti si moj chef
13.12.2012 12:29:58   
kalbo
Ajda in koruza sta brez glutena (ne vem za koruzo če čisto) in zato ni prožno in ne haja. koruzo je pa za lep in dober kruh treba poparit preden gre v testo.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Oči, ti si moj chef
13.12.2012 12:43:26   
Julija08

[/quote]

kolk vode si pol dalauser posted image

Seveda se da narediti kruh samo iz ene moke, ampak to potem ni več tisti kruh, ko smo ga vajeni, mehek, dober okus... jaz sem pred leti imela posebno dieto in sem si pekla le iz ržene ali iz ajdove moke. To so zbiti kruhi ali celo pocas_ti, v glavnem če le ni nuja, je bolje dodat belo moko. razen če se že navadiš in so ti všeč taki kruhi. Čisto Ržen je še najbolj normalen od teh mok
[/quote]



dala sem 7, 5 litra vode (moka tip 850) ampak je bilo preveč in sem morala dodati še dobro pest moke...bom pa naslednjič delala iz pol kile, ker pride ogromen hlebec, ki ga mi ne moremo tako hitro pojest ;)))))

Kako se pa to popari koruzno moko????

Pa ne delam žgancev tko da ne vemuser posted image predvidevam, da se da v posodico in na sopari nekako to poparimo al kako user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Oči, ti si moj chef
13.12.2012 12:50:50   
ronja
Tisto bres kvasa je pa tud zanimivo, sam da to v bistvu ni brez kvasa, ampak si s kislim testom v bistvu vzgojiš kvas iz divjih kvasovk, ki so vse okoli nas. Okus je neprimerno boljši.

Odvisno, kalbo: maš kislo testo, pa droži, pa čisto nevzhajane kruhke, ki jih je cela Indija, recimouser posted image . Saj pravim, da ne moreš falit. Jaz na morju veliko delam s kislim testom, ker so fajn pogoji (toplo pa čas mam). Maš pa malo morje teh test, ni samo kislo testo, pa tudi narediš jih lahko različno, niso vedno to te kvasovke, je cela znanost;). Vse kar se razmnožuje in potem oddaja CO2, pa da ni strupeno in slabega okusa, deluje:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Oči, ti si moj chef
13.12.2012 12:56:21   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ajda in koruza sta brez glutena (ne vem za koruzo če čisto) in zato ni prožno in ne haja. koruzo je pa za lep in dober kruh treba poparit preden gre v testo.

Isto ajdovo moko

zavreš vodo in poliješ po moki, pol pa z vilicote žgance-grude razdrobiš na čim manjše drobtince. vodo dolivaš postopoma, da ne bo preveč, ne sme bit tekoče, samo toliko da s evsa moka sprime v velike kepe. za ajdovo to govorim

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 13.12.2012 12:59:00 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Oči, ti si moj chef
13.12.2012 13:06:45   
kalbo
Popolnoma enak postopek je s koruzno, uporabljam pa navaden mešalnik z nastavki za testo.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Oči, ti si moj chef
13.12.2012 13:10:11   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Tisto bres kvasa je pa tud zanimivo, sam da to v bistvu ni brez kvasa, ampak si s kislim testom v bistvu vzgojiš kvas iz divjih kvasovk, ki so vse okoli nas. Okus je neprimerno boljši.

Odvisno, kalbo: maš kislo testo, pa droži, pa čisto nevzhajane kruhke, ki jih je cela Indija, recimouser posted image . Saj pravim, da ne moreš falit. Jaz na morju veliko delam s kislim testom, ker so fajn pogoji (toplo pa čas mam). Maš pa malo morje teh test, ni samo kislo testo, pa tudi narediš jih lahko različno, niso vedno to te kvasovke, je cela znanost;). Vse kar se razmnožuje in potem oddaja CO2, pa da ni strupeno in slabega okusa, deluje:).

Ja prav imaš. ti si itak polna idej, pa vsakič ko tvoj blog pogledam si rečem, da te moram vprašat, kje kupiš tiste dodatne ure v dnevu, da ti vse to uspe :)

Ko si pa rekla, da je OK vse, kar se razmnožuje pa proizvaja CO2 si me pa spomnila na pivo. Tud tam je kvas izrednega pomena :) Maš kvasovke za lager, ki delujejo malo nad lediščem, pa za Ale, ki delujejo na 20 stopinjah, pa delajo višje alkohole, podobne kot v prezreli banani in podobno...haha

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Oči, ti si moj chef
13.12.2012 13:24:25   
ronja
Ko si pa rekla, da je OK vse, kar se razmnožuje pa proizvaja CO2 si me pa spomnila na pivo. Tud tam je kvas izrednega pomena :) Maš kvasovke za lager, ki delujejo malo nad lediščem, pa za Ale, ki delujejo na 20 stopinjah, pa delajo višje alkohole, podobne kot v prezreli banani in podobno...haha

Eee, vidiš, o tem pa jaz nič ne vem, o alkotu sem čisti analfabet. Nadlje sem s pivom prišla, da sem ga dala v pivsko testo ali pa v kruh (to pa fajn pride, priznam:). Je pa res, včasih smo kupovali un kvas v kockah, ko ti je gospa pri siru odrezala košček, pa zavila - to je bil str. produkt pri pivu - zato smo pa delalli kvasec, da si videl, ali so kvasovke še žive in delajo ali ne bo delalo -da nisi celega kruha uničil z nedelujočim kvasom. Zato ga zdaj ni več treba delat (jaz ga nikoli), ker itak kvas vedno dela:).

kar se dodatnih ur tiče: nekaj jih napraskam ponoči (na dolgi rok ne priporočam pretiravat s to tehnikouser posted image ), sicer pa ne zezaj - veš, koliko mi jih manjka? Jaz mam obupno slab rezultat realizacije, ne naredim niti 10% tega, kar bi rada, objavim pa tudi 10% tega kar naredim, tako da... there's A LOT OF ROOOM FOR IMPROVEMENTuser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?