|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 29 [30] 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
6.3.2014 9:23:24   
leilla
Naši bolhici pa danes praznujeta svoj prvi rojstni dan user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil leilla -- 6.3.2014 9:25:05 >

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 726
   RE: Marčevke 2013
10.3.2014 13:52:24   
Mamaja
Leilla čestitke tvojima bolhicama! Pa seveda tudi ostalim, ki so te dni pihali prve svečke. Kako ste praznovali?

Pa sicer, kako ste? Lepo preživeli sončen vikend?

Mi smo bili malo na sprehodih in malo na snegu.

Naša miška je danes začela uvajanje v vrtcu. Sem bila še ves čas zraven, a se je tako lepo zaigrala in vklopila v skupino, da me sploh ni opazila. Tako da bom šla jutri že za nekaj časa ven. Začelo se je odlično, upam, da bo tako tudi naprej. Se mi zdi, da ji je kar všeč v vrtcu, ker lahko veliko raziskuje in ker se stalno kaj dogaja.

Sicer ima pa obdobje visenja na joški user posted image i. Kot bi čutila, da bo ta privilegij kmalu precej okrnjen. Včasih se mi zdi, da je dovolj, da me vidi, da si zaželi mleka. Če jo kdo pazi, se zdi, da sploh ne pogreša mleka, normalno je vse drugo, pri meni se pa še vedno pride podojit, tudi če se naje kot boben.

Kako gre ostalim malčkom, ki so šli v vartsvo/vrtec/k babicam?

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 727
   RE: Marčevke 2013
10.3.2014 17:26:13   
Senait
Pozdravljene!

Najrej čestitke za vse prve svečkeuser posted image :)

Naše uvajanje v vrtec se je začelo odlično, uvajal ga je ati. Že prvi dan je ostal v vtrcu dve urci sam, tretji dan je imel tam že tudi popoldanski počitek user posted image Vzgojiteljica je rekla da je bil zelo priden, nič ni jokcal, tudi pri jedi je bil zelo priden saj je pojedel vse kar so mu daliuser posted image Pristal je v skupini s samimi bejbamiuser posted image user posted image Osem punčk in Urbanuser posted image

No četrti dan ko bi moral v vrtec pa je smrkal in si cel čas tiščal prst v ušesa, tako da ga ja namesto vrtec peljal k zdravniku. Ima vneto uho tako da dobiva antibiotik. Moja nočna mora se je tako uresničilauser posted image zdaj je že vredu, nič kaj ne stoka, nosek je tudi že vredu, smo ga fajn čistili tako da upam da ne bo hujšega. Zdaj pa molim da mu antibiotik ne bo preveč porušil imunskega sistema, dajem mu probiotične kapljice, kaj drugega pa nevem kaj bi še lahko..
Ta teden je tako doma, drug teden pa gre spet v vrtec in upam da ne bo "pozabil" biti tam sam, brez mame in atija.

Sicer pa že fajn hodi, kupili smo tudi čeveljčke tako da lahko gremo ven. Ko ga obujem, se mi zdi da je veliko bolj stabilen in veliko lepše hodi. Sem pričakovala da bo ravno obratno. Govorno ni nič kaj napredoval, tako da je to verjetno naslednje na vrsti.

Kaj se tiče prehrane v vrtcu-jaz sem zadovoljna, jedilnik je zelo raznolik, veliko sadja, zelenjave, brezmesni dnevi. Glede  kakava in podobnih zadev pa menim, da kakav, pod predpostavko da je kvaliteten ni nujno slab. Tudi jaz urbanu do vtrca nisem dajala sladkih stvari, tu in tam mogoče kak domač piškotek ali košček peciva, tako da sprva tudi jaz nisem bila navdušena..ampak zdaj vidim da so količine sladkorja pri nas v vrtcu res minimalne tako da me ne skrbi preveč.

Toliko na kratko, grem pospravit stanovanje dokler še spi.

Lep dan.




(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 728
   RE: Marčevke 2013
10.3.2014 17:35:55   
Senait
Še to glede prehrane v vrtcu-pri nas je na voljo tako mleko kot kakav, na mlečni riž ali zdrob ne dajejo kakava ampak na primer bio cimet ali pa med ali pa kar brez vsega. Enkrat v celem mesecu se na jedilniku pojavi lešnikov namaz, in francoski rogljiček ter sadni jogurt in to so tudi edine stvari ki so dodatno sladkane in nad katerimi tudi jaz nisem najbolj navdušena..če že ne drugega jim kaj takega dajo za jesti res redko.

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 729
   RE: Marčevke 2013
11.3.2014 15:53:19   
rotty
Živjo!!!

Najprej iskrene čestitke vsem, ki ste upihnili prvo svečko!
Tudi mi smo 8, marca imeli rojstni dan in zabava je neverjetno uspela, od 2 popoldne pa do 2 zjutraj, slavljenka pa je bila pokonci do polnoči in plesala ob harmoniki kot bi bla stara nekaj let:)

No včeraj pa sva imeli pregled pri enem letu, je bila tudi cepljena in ni blo na srečo nobene reakcije. Imamo pa 11,6 kg, kar pomeni da je od rojstva pridobila 8 kg, od tega kar 7 v prvega pol leta, ko se je tko rekoč samo dojila in samo 1 kg v drugih šestih mesecih, ker hrane še danes nobene nima rada, se pa še dojiva in ko bomo nehale bo po moje ratala en suhec:) Kaj čmo, važno da je zdrava, iamo pa dobrih 80 cm!

Ko je sestra delala test s skodelico, kockami itd, je kocke zložila v stolp, skodelico pa prijela in jo dala k ustam, da bo pila, to naj bi sicer nardili pri 18 mescih:)

Kar se tiče govora zlo napreduje, čist razločno nas pokliče in ma polno enih besed še zraven.
Se postavlja na noge, ampak še ne hodi in po moje še nekaj časa ne bo.
Zobek je pa ravno te dni pogledal na plan, tako da imamo 4 enke!

S hrano imamo še zmeraj težave, je ni stvari ki bi jo jedla, kar ji skoz igro podtaknem v usta:)
Je pa imela torto pando, ker je nanje čist nora in celi naredila par grižljajev skutne:)

Na srečo sem še doma, tako da mi ni treba jo dat v vrtec, bom pa te dni oddala vlogo za sep, samo že zdaj vem, da ne bomo dobili prostora.

lepo se mejte, ostante zdravi pa le ven na ta lep sonček!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 730
   RE: Marčevke 2013
14.3.2014 8:12:31   
izalina
Najprej čestitke tistim, ki ste pihali prvo svečko. Mi jo bomo v torekuser posted image . V sredo je imel pregled, pridno raste 74cm in 9,8kg. Čveka non stop, poimenuje pa ati, brmbrm in boa (ko me boža). Je pa zadnje dneve ful crkljiv, kot en mucek je...čuti da je sedaj konec in gre mami v ponedeljek v službo. V vrtec ga bo uvajal ati...mi je pa veliko lažje ker se z njegovo vzgojiteljico poznava in vem da bo v dobrih rokah.

S hrano nimamo težav, poje vse kar dobi. user posted image

Darila za RD - jaz sem si kar seznam naredila kaj rabi. Od igrač te bolj fantovske, tovornjak za v peskovnik, bager,...to obožuje. Te igrače že na daleč zagleda. Potem pa še čelado za na kolo, nahrbtnik za v vrtec, delovno mizo z orodjem ( to mu bo ata naredil), midva mu bova pa čevlje in še kakšno malenkost.

Gibanje - samostojno ne hodi, tudi brez opore še ne dela korakov. Ob opori pa pride kamorkoli. Spleza mi vsepovsod...nazadnje na otroško kuhinjo. Ob njej na tleh je bil pokrit boks z igračami. Je najprej splezal na boks potem pa na kuhinjo. Me je kap zadela, ko sem to videla. Drugače se brez problema sam igra 30min in več, ga moram pa nonstop gledat kaj dela. Da o zaklepanju tipkovnice na compu ne govorim user posted image .

Uživajte na sončku in lepo praznujte tisti, ki čez vikend pihate svečko.


(odgovor članu rotty)
Neposredna povezava do sporočila: 731
   RE: Marčevke 2013
17.3.2014 7:43:04   
katniss
Pa smo mi tudi prvo svecko odpihali user posted image .
Vikend je bil super! V soboto smo sli k omi, je bilo fino ceprav mi bo verjetno za vedno malo zal, da nisem vztrajala, da bom spekla torto. (Torte tu so grozljive, cisto neke puhaste, brez prave kreme ali sadja.. samo smetana v sredini..). Tamalega torta sploh ni zanimala, no v toliko ga je zanimala, da je svoj koscek popolnoma unicil in si ga lepo po obrazu in laseh razmazal.user posted image
Vceraj smo imeli kolege na obisku, sem samo mafine spekla (pa se to 'zdravo' razlicico, z malo sladkorja sploh za tukajsnje pojme in polnozrnato moko) in sadne prigrizke naredila. Ok, sej so bile tud bobi palcke in take zadeve ampak so bili gostje zadovoljni, da ni bilo prevec nekega junk fooda. Otrocki so se fino zabavali, nas je bil sicer najmlajsi ampak mu je bilo fajn. Tako.. zdaj pa se spet v normalo spravit, zacet spet zelenjavo jest ipd.user posted image

Se nekaj 'uradnih' podatkov: imamo nekje 72-73cm, 9.700g (nekje), zelo hitro se premika ob pohistvu, pomaha, naredi "hura" z rokicami, poje bolj ali manj vse kar dobi (razen torte ocitno), govori 'mama' in vcasih 'ata' in zelo hecno brblja (recimo, da se slisi nekaj puranu podobnegauser posted image ). Zacel je zlagati loncke enega na drugega (kocke se mu zdijo nezanimive za take podvige), pije iz kozarcka (ampak ne sam, takrat se samo skopa), rad se igra 'ku ku', vsec mu je ce ga lovim po vseh stirih, zelo rad je na kolesu (tavelikem z mano in na tamalem triciklu, ki ga moram potiskat seveda). Navihan enoletnik.... in kar naenkrat ni vec dojencka ampak sem mamica zelo zivahnemu malcku. user posted image (in se skorajda spet cmerimuser posted image )

En lep zacetek tedna vam zelim, vsem ki praznujete pa en lep rojstni dan, vreme imate baje tako ali tako idealnouser posted image

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 732
   RE: Marčevke 2013
18.3.2014 10:53:51   
kuverta
živijo, po dolgem času se spet malo oglašam...ta malo uvajam počasi k varuški , pa sem malo več sama...

čez pribl.14 dni bomo 1 leto...hodimo ob opori, samostojno še ne. Oglaša se mama dada...nek nerazumljiv jezik, pa jaja zadnje čase. Je vse, rada je, razen mleka ne(niti umetni niti kravje ne najbolj). dojim še 1x proti jutru. sLužba se bliža, uvajamo se težko, je zelo navezana name, boji se tujih ljudi. Zdaj smo na2,5 ure v varstvu, pa še to večinomsa joka vmes in noče jesti. Stranski učinki so , da se je začela jokati še pri atiju in babi...no upam, da ta faza kmalu mine in da se navadi, da lahko tudi drugi poskrbijo zanjo in da ji nič hudga nočejo...
Ima še katera podobne probleme s strahom pred tujci? moja je ok, če je pri meni v naročju,se ostalim smeji, če pa ni, pa samo gleda, kje sem. k mojim staršem noče, vidi jih na 14 dni in je to očitno premalo...se upira z vso silouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

e takle mamo, glavno da smo zdravi...zaenkrat vsaj, zobke so zgoraj 4, spodaj 2 , zabavno ji je , ko jih čistiva..spimo fajn, navadila se je zvečer sama zaspati, kar je super(bilo je potrbnega nekaj truda) sploh glede na to da smo se par mescev nazaj zbujal na eno uro...

igre-uči se sestavljati ta velike kocke, žogico daje v luknjo, posodo s pokrovčki alli steklenice se trudi pokrivati, odpira predale/vrata ipd...tehnika pa itak, sam ne pustim, če se le da...včasih popustim, ampak to je moja napaka (ker hočem kaj v miru narediti ponavadi)..

danes sem imela v planu čistilno akcijo za čas , ko je pri varuški, pa mi nekako bolj paše sedeti in tipkati:)

uživajte papa!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 733
   RE: Marčevke 2013
18.3.2014 23:10:07   
Mamaja
Hojla,

kako ste? Najprej čestitke vsem, ki ste te dni pihali svečke!

Jaz sem danes končala porodniško in dopust in se jutri vračam v službo. Ker je Iva kot kaže lepo sprejela vrtec, mi ni pretirano hudo. Edino, kar me res matra, je, da bom zdaj tako malo z mojo pikico. Mala v vrtcu uživa, očitno ji paše družba. Vzgojiteljice pravijo, da se je lepo vklopila v skupino in da nič ne joka, da celo fajn sodeluje in pridno je. Tudi ko jo pridem iskat ne dela drame. Se me sicer razveseli, a dokonča, kar počne (umije roke/poje kruh, pusti, da jo do konca previjejo), potem pa pride k meni. Edina težava je spanje. Naša miš ni ravno tip za spanje čez dan in tudi v vrtcu spi zelo malo, potem pa raziskuje dalje. Med uvajanjem so me iz vrtca skoraj vsak dan klicali, naj jo pridem iskat, ker ne spi, a sem jim že dala vedet, da je zdaj, ko bom v službi, ne bom mogla prit iskat, če ne bo spala. Presenetljiv ji pa ni problem vstat zjutraj, čeprav je doslej vedno spala do 9.30. S prehrano v vrtcu se še nisem čisto sprijaznila, a kajčmo.

Kljub očitno dobremu počutju v vrtcu ima pa ločitveno stisko. Ko pridem ponjo se dobesedno nalepi name in me ne spusti izpred oči, dokler zvečer ne zaspi. Če me ne vidi, joka in me kliče. Tudi ponoči v spanju velikokrat kliče "mama mama", česar prej nikoli ni počela. Meni se pa srce trga user posted image . Pa ko sva skupaj, bi se kar naprej dojila. Očitno ji manjkam.

Kar se tiče gibalnega razvoja, zdaj kak mesec hodi brez opore. V stanovanju že prav šiba, pa tudi neravni ali malo nagnjeni tereni zunaj so vedno manjši problem. Čeveljčki že prav pridejo :). Začela se je vzpenjat na kavč ali posteljo, a ji še ne uspe vedno. Vedno lepše pije iz lončka (= pogosto se ne polije več, vedno pa je pametno, da ima slinček, ker včasih močno poliva), tudi z žlico že kar lepo sama je, če je hrana malo gostejša in ni "razsuta) (=recimo pire krompir, tudi testenine grejo fajn, polenta..).

Sicer ima zdaj tudi obdobje precejšnega govornega napredka. Skoraj vsak dan pridobi kako novo besedo. Sicer marsikaj pove po svoje, ker še ne zna vseh glasov, a za določene predmete/dogajanja uporablja vedno iste besede, tako da ni dvoma, kaj hoče. Tako zdaj reče mama, tata, baba (=babi; zanimivo: je že znala reči babi, pa je kar "pozabila"), dede, dido (=oba dedka), teta (=za vse ženske, ki niso mama ali babi). Od predmetov pravilno poimenuje dudo, potem pa ima svoje besede med drugim za copat (pa-a), napo (papa), žogo, nogo (oboje je goga, ampak z različno širokim o). Od hrane med drugim poimenuje banano (ba), kruh (ku-ka), vodo (doda). Če je lačna, se dere amamam, če ji je kaj okusno, dela njam njam. Pravilno uporablja besedi daj in na (=izvoli), če kaj pade, reče paa, če kdo spi, pa nana (nimam pojma, odkod ji to). Od živali oponaša kravo, konja, psa, raco, prede kot muca, pa še kaj. Skratka, se jo že da razumet. Seveda ima pa še svoje brbljanje, ki ga ne znam dešifrirat.

Od igrač so trenutno popularni lončki, ki jih zlaga enega v drugega, pa okoli jih nosi, medtem ko stolpov še ne dela- zloži max. 3 enega na drugega. Tudi tisti obroči, ki jih natikaš na palico, da nastane stožec, so ji všeč in jih navdušeno natika, čeprav ponavadi ne naredi stožca. Nadvse rada vstavlja kocke različnih oblik v lunknje, pa vozi avtomobilčke in eno žirafo na kolesih. Rada ima tudi igrače, ki igrajo melodijo, da pleše zraven. Knigice so še vedno hit. Rada se igra tudi z mano oz. drugimi - skrivalnice, bibarije, prstne igre, obožuje pesmice, pri katerih pojem in kažem hkrati. Skratka, tudi pri nas nimamo več dojenčice, ampak zelo živahno malčico.

Lepo se imejte in crkljajte svoje mulčke.

(odgovor članu kuverta)
Neposredna povezava do sporočila: 734
   RE: Marčevke 2013
20.3.2014 22:18:06   
leilla
Punce zdravo!
Zanimo, da se ne oglasi noben ati, ki bi koristil namesto mame porodniško oz. dopust za otročke :)

kuverta mi imamo isti problem - jok v kolikor so v bližini osebe, katerih ne pozna. Najprej par sekund tišine, potem pa jok. Smo na fizioterapiji 2x že šli domov brez konkretnih vaj, da bi jih delali tam, ker sta jokale. Zanimivo pa je to, da če so pa tuji otroci zraven pa ni nič narobe :) Bo že minilo.

Drugače smo bli prejšnji teden na sankanju, mali dve sta zelo uživali. Prav fajn je blo. Sonček, cele dneve smo res uživali skupaj.
Me je zanimalo kako bosta prenesli vožnjo v avtosedežih - glede začetnega bruhanja, ko smo zamenjali jajčka s sedeži. Ni bilo problema, nobena ni bbruhala, tako da super.

Uživajte, izkoristite lepo vreme!

LP

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 735
   RE: Marčevke 2013
21.3.2014 15:19:07   
leilla
punce ima katera še enak problem - naši dve punci sta se kot zgleda odločili, da ne bosta več jedli...vse kar je še za pojest je flaška mleka. ostalo ni za njiju. pa sta tako lepo jedle vse, ni bilo problema. sedaj pa dober teden ni več dobro ... pojesta zelo zelo malo potem pa fertik. predvidevam, da če bi bile lačne bi že jedle ali?

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 736
   RE: Marčevke 2013
21.3.2014 15:55:34   
Mamaja
Leilla a se mali dobro počutita? Pri nas se vse razen mleka bojkotira, kadar se Iva zanič počuti.

Sicer je pa moja prijateljica, ki ima punčko rojeno januarja, tudi pred časom potožila, da nič noče jesti. Potem so ugotovili, da je, če ji ponudijo enako hrano kot jo jesta ona in mož. In so tako rešili problem.

Danes pa praznuje moja miška. Me prav zanima, kaj so ji pripravili v vrtcu. Mi bomo praznovali zvečer v najožjem družinskem krogu z minimini tortico, družinsko slavje sledi kasneje.


(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 737
   RE: Marčevke 2013
21.3.2014 20:49:43   
leilla
Mamaja počutje je vredu - čist normalno kot vsak ostali dan. Smo poskusili in skupaj jedli, pa tudi ni bilo učinka. Razmiljšam če so mogoče zobki? Bomo vidli kako bo v prihodnjih dneh.

LP

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 738
   RE: Marčevke 2013
22.3.2014 12:45:39   
katniss
Nas se je odlocil, da bo jedel samo, ko ga mama drzi v rokah. Potem se gre, drugace pa tudi mleko, mleko, mleko... Bo ze. Izstradali se ne bodo. user posted image

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 739
   RE: Marčevke 2013
3.4.2014 10:22:20   
Mamaja
Ojla!

Kam ste šle vse? Vas je pogoltnila služba ali toliko uživate na sončku z vašimi malimi žabami, da nimate časa za nič drugega? user posted image

Leilla in katniss upam, da so se prehranske težave umirile.

Kako ste? Mi lovimo nov ritem, ki je problematičen predvsem zaradi mojega urnika v službi (=začenjam in končujem ob zeloo različnih urah), zdaj nam pa nagaja še premaknjena ura. Iva rada hodi v vrtec, tam se je odlično vklopila v skupino, a me očitno tudi kar pogreša. Ko sva skupaj, bi se samo stiskala, ponoči pogosto spi pri nama in spleza name ter se me drži kot klop. Pa malo več ji paše duda kot prej. Aja, pa ko sva skupaj, bi se ogromno dojila. Miška moja mala...

Kako ste pa mame prenesle odhod v službo? Ste se že ujele ali bi šle kar nazaja na porodniško? Meni po eni strani paše , ker sem spet med ljudmi in ker mi morajo spet malo bolj delat možgani, so pa dnevi, ko tako pogrešam Ivo, da je prav mučno bit v službi. Pa malo se še lovim, nisem še čisto "padla noter". Mah, bo že. na porodniško zdaj nekaj časa ne bi šla user posted image .

Pa še podatki za statistiko: pri enem letu ima Iva 75cm in 9450g

Uživajte in kaj se javite!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 740
   RE: Marčevke 2013
3.4.2014 21:11:46   
kuverta
porodniška se izteka, punčko imam že v vartstvu, se je še kar navadila, joka sicer ko jo oddam, potem se menda kmalu umiri..hodimo še ne, vstane sama brez opore in stoji, koraki nam še falijo...dojiva se še proti jutri 1x, tudi to nameravam počasi ukinit...zaenkrat želje po drugi porodniški še nimam, mogoče, ko bom v službi (drug teden). se mi zdi da je bolj pridna, več sa sama igra, odkar je v varstvu. user posted image

lp

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 741
   RE: Marčevke 2013
3.4.2014 22:15:42   
grašek
Hojla, res se nič ne oglašamo.

Mamaja - res je, verjetno smo vse v službah, popoldan pa hitro ven. Tudi jaz že delam 3 tedne in sem okrog 6h zvečer kar utrujena, da bi kar spala. Sicer mi je pa ok, tudi urnik je fin.

Glede hrane - Luna vse zelo rada je, tudi doji se zelo rada, sploh ko pridem domov se priklopi, ponoči pa ji ne dam več, je pa potem nuja že ob 5h zjutraj.

Shodila je pred desetimi dnevi, v zadnjem času pa je začela noro uporabljati znake, vsak dan se nauči kakšnega novega, nekajkrat pokažem, pa že uporablja. Npr. v soboto smo bili pri sosedih in je videla fantka in je takoj kazala fantek, čeprav sem ji morda nekajkrat pokazala ta znak. Naslednji dan smo bili na jahanju in je že takoj kazala znak za konja (njeno varianto, ker je res težek znak). Ves čas lista kartonke in želi nove besede.

Če vas zanima, sem to tudi posnela, pa spet bom imela brezplačno delavnico kot uvod v daljši tečaj. Pri enem letu je res hvaležno obdobje za učenje znakov, tudi če otrok že govori nekaj besed. Tako gre jezikovni razvoj hitreje in kvalitetneje naprej.

Pošiljam povezavo na filmček (znak za še in drugi znaki)https://www.facebook.com/pages/modrapikicasi/1429663870588026

Pregleda ob enem letu še nismo imeli, prva svečka pa bo danes teden!

Pozdrav vsem in oglasite se kaj!


(odgovor članu kuverta)
Neposredna povezava do sporočila: 742
   RE: Marčevke 2013
11.4.2014 10:27:37   
Ateya
Včeraj bili na sistematičnemu, pri 13m ima 11530g in 81,5cm. Drugače vse oki, zobki rastejo, ima jih 6, hodi še ne, vendar je zelo aktivna po vseh 4 user posted image

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 743
   RE: Marčevke 2013
11.4.2014 22:00:19   
ana88






7. 2. (PDP 1. 3.)
Ana88: Lia (3150g, 50cm, OG 35cm)
1 mesec: 3585g, 53cm
2 meseca: 4550g, 56,5cm
4 mesece: 6300g, 63cm
5 mesecev: 7140g, 67cm
6 mesecev: 7900g, 68cm, OG 43,5cm
7 mesecev: 8200g, 70,5cm, OG 44cm
7,5 meseca: 8540g, 70,5cm, OG 44cm
9 mesecev: 9080g, 74,5cm, OG 46cm
12 mesecev: 9550g, 77,5cm, OG 46,5cm

11. 2. (PDP 1. 3.)
Senait: Urban (2600g, 49cm)
2 meseca: 4600g, 58cm
3 mesece: 5500g, 60cm
4 mesece: 6500g, 65cm
7 mesecev: 7900g, 70cm
9 mesecev: 8700g, 72,5cm
12 mesecev: 9450g, 79cm

12. 2. (PDP 3. 2.)
Rose Bay: Vasja (4030g, 52cm, OG 37cm)
3 mesece: 6730g, 63,5cm, OG 42cm
6 mesecev: 8550g, 68,5cm, OG 45cm
9 mesecev: 9140g, 71,5cm, OG 46cm
12 mesecev: 10.140g, 77,5cm

21. 2. (PDP 19. 3.)
Ateya: Hana (3270g, 50cm)
1 mesec: 4360g, 54cm
2 meseca: 5075g, 58,5cm
3 mesece: 6130g, 62cm
5 mesecev: 7800g, 68cm
6,5 meseca: 8500g, 72cm
8 mesecev: 9300g, 72cm
9 mesecev: 9780g, 74cm
13 mesecev: 11.530g, 81,5cm

2. 3. (PDP 3. 3.)
Mami.: Aleksander (3390g, 56cm)
1 mesec: 5250g, 63cm, OG 41,5cm
3 mesece: 6550g, 66cm
5 mesecev: 7850g, 73cm
7 mesecev: 8660g, 75,5cm
10 mesecev: 10.100g, 78-79cm

6. 3. (PDP 31. 3.)
leilla: Zoja (2220g, 45cm) in Živa (2850g, 48cm)
1 mesec: Z: 2870g Ž: 3400g
2 meseca: Z: 4030g Ž: 4630g
3 mesece: Z: 4940g Ž: 5710g
4 mesece: Z: 5700g Ž: 6400g
5,5 meseca: Z: 6850g, 64,5cm Ž: 7700g, 67,5cm
7 mesecev: Z: 7320g, 66cm Ž: 8080g, 68cm

8. 3. PDP (9. 3.)
rotty: Glorija (3580g, 54cm)
2 meseca: 5760g, 60cm
2,5 meseca: 6310g
3 mesece: 6620g, 64cm
4 mesece: 7250g, 69cm
5,5 meseca: 8750g, 70cm
6,5 meseca: 9540g, 71cm
7,5 meseca: cca 10.000g, 72cm
10 mesecev: 10.900g, 79cm
12 mesecev: 11.600g, 80cm

14. 3. PDP (20. 3.)
Beba78: Sebastjan (3600g, 53cm)
1 mesec: 4500g, 58cm, OG 39cm
4 mesece: 7890g, 66,5cm, OG 44cm
6 mesecev: 9260g, 69cm, OG 46cm
7 mesecev: 10.300g, 73,5cm
9 mesecev: 10.670g, 76,5cm

15. 3. (PDP 5. 4.)
katniss: Aleksej (2520g)
1 mesec: 3410g
2 meseca: 4650g
3,5 meseca: 5420g, 57cm
4 mesece: 5790g, 60cm
5 mesecev: 6640g, 62cm, OG 43,3cm
6 mesecev: 7515g, 63,5cm, OG 44cm
9 mesecev: 8550g, 68cm
12 mesecev: 9700g, 72-73cm

16. 3.
soncek999: Laura (4290g, 54cm)
4,5 meseca: 6960g, 68cm

18. 3. PDP (11. 4.)
izalina: Svit (3840g, 53cm)
2 meseca: 6000g, 58cm
3,5 meseca: 6600g, 62cm
8 mesecev: 8500g, 68cm
9,5 meseca: 9500g, 70cm
12 mesecev: 9800g, 74cm

19. 3. (PDP 21. 3.)
abc123: Eva (3750g, 52cm)
1,5 meseca: 4930g, 55,5cm
2,5 meseca: 5940g
3,5 meseca: 6600g, 64cm
5,5 meseca: 7910cm, 70cm, OG 42cm
7 mesecev: 8590g, 70,5cm, OG 43cm

21. 3. (PDP 16. 3.)
Mamaja: Iva (3290g, 53cm)
1 mesec: 4040g, 55cm
2 meseca: 5030g, 57cm
3,5 meseca: 6040g, 60cm
4,5 meseca: 6820g, 64cm
6 mesecev: 7770g, 67cm
9 mesecev: 8800g, 71cm
12 mesecev: 9450g, 75cm

22. 3. (PDP 25. 3.)
Drejcisu: Hana (4050g, 57cm)
1 mesec: 5500g
2 meseca: 6420g, 61,5cm
3,5 meseca: 7700g, 65cm
5 mesecev: 8900g, 67,5cm
6 mesecev: 9150g, 70cm
10 mesecev: 10.600g, 74,5cm

2. 4. (PDP 2. 4.)
barbara_s: N (2700g, 49cm)
1,5 meseca: 4290g, 56,5cm
3 mesece: 5540g, 62,5cm
5 mesecev: 6470g, 65cm

3. 4. (PDP 30. 3.)
NiNiBo: Njal Pepijn (3720g)

6. 4. (PDP 9. 4.)
Lepjedan: Bor
3 mesece: 7000g, 66cm
4 mesece: cca 8000g
5 mesecev: 9100g
6 mesecev: 9850g, 70cm
7,5 meseca: cca 11.000g

10. 4. (PDP 11. 4.)
grašek: Luna (3260g, 51cm)
1,5 meseca: 4300g, 58cm
3 mesece: 5100g, 62cm
4 mesece: 5750g, 65cm
5,5 meseca: 6400g, 67cm
7,5 meseca: 7400g, 70cm





(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 744
   RE: Marčevke 2013
11.4.2014 22:22:44   
ana88
Da se vam še jaz malo javim...

Naša še ne hodi v vrtec, smo se šli danes vpisat in gre s septembrom. Tako da še uživamo doma.

Govor in komunikacija: Razume praktično vse. Ima tudi svoje besede za določene stvari - nono (noga), nana (banana), meme (medo), uoua (roža)... Lepo izgovori mami, babi, dedi, ati pa je tata. user posted image Ve tudi, da je ona Lia in ko jo vprašaš, kje je Lia, pokaže na sebe. Po svoje izgovori tudi svoje ime (ija). Moji starši imajo muco z imenom Maca in ona je Mana. Pozna dele telesa, ve tudi, kje ima srček. Ima navado, da ko sedi na tleh, ima noge ob strani in nazaj, in ko ji rečeš, naj da noge naprej, jih da naprej. Oz. če stegne samo eno nogo, rečeš ''še drugo'' in jo stegne. Skratka razume res vse in se da vse lepo zmenit z njo.

Gibanje: Še vedno največ šiba po vseh štirih. Po dveh pa drvi s pomočjo sprehajalčka, samostojno pa še ne.

Zobki: Trenutno jih ima 6 - 2 spodaj in 4 zgoraj, ji pa rastejo spodnje 4-ke.

Čeveljčki: Sicer jih še nima, smo se pa odločili za mehko varianto. Tako da najbrž dobi kakšne od Little Blue Lamb.

Avtosedež: Še vedno vztrajamo v prvem sedežu, ki je tako ali tako do 18mes oz. 13kg. Ji je še čisto udobno notri, ker se je rast upočasnila, tako da ji ni hudega. Smo se pa odločili, da ji za naprej kupimo takšnega, ki je v nasprotni smeri vožnje. Tukaj pa tako ni veliko izbire, tako da so možnosti zreducirane skoraj na minimum.

Toliko zaenkrat od mene. Upam da ni v službi in šoli prenaporno in da čimveč uživate s sončki na sončku. user posted image

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 745
   RE: Marčevke 2013
12.4.2014 12:29:09   
katniss
Pozdravljene,

se jaz nekaj napisem! Za nami je ful cudna noc, prav ne vem kaj ga vcasih pikne. Se kr zbudi in potem bi on pac ostal buden... tudi ce je ura tri zjutraj. ;) Tako smo se danes malo sprehajali in drli. Pol pa spali, zdaj pa spet spita z mozem.

Imamo nekje 73cm in cca 10kg. Nazadnje je bil pregled pri 11,5mesecih, naslednji je pa sele cez en mesec.
Zacenja samostojno stat, naredil je sicer prve korake ze ampak totalno nezavedno. Rad se namrec mece v narocje. Stoji ob mizi, se spusti in se vrze na mene ali atija. No, tako mu je tudi uspelo naredit ena dva koraka hehe. Je bil cisto hecn, z rokami v zrak, potem pa seveda zacuden, kaj se zdaj dogaja. S sprehajalckom siba na polno seveda, prav tako z mizico v dnevni sobi pa s stoli... Lepo natika krogce na palcko, daje skodelico eno v drugo, umiva zobke (cetrti zobek je na pohodu), pomaga pri brisanju prahu (po svoje seveda)...
Brblja na polno ampak, da bi kaj posebej poimenoval pa se ne, tudi mahat 'adijo' in dvigovat roke na 'hura' je komaj zdaj osvojil. Ucimo se uporabljat zlico ampak to on razume kot to, da mora naju dva hranituser posted image . Se vedno veliko je z rokami, ceprav mu ponavadi vmes postane dolgcas in je potrebno dokoncat obrok po zlici.
Malo ga heca sedenje, ker bi sedel med nogami, tako da ga posedam preko boka in mu je tudi to ze uspelo samemu. Poje pa... odvisno kako kdaj. Na pocitnicah v Sloveniji je pri babici pojedel za enga odraslega cloveka! Skorajda nisem mogla verjet... doma je vcasih malo tezje ampak ponavadi gre kr ok. Rad ima vse, tudi kis.user posted image

Evo, nekaj na hitro. Lep vikend vam zelimuser posted image

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 746
   RE: Marčevke 2013
12.4.2014 17:22:43   
Senait
Na hitro še en lepo pozdrav od nas!

Naš fant ga šiba sto na uro in nima niti minute obstankauser posted image Ga je prav veselje gledat ampak je hkrati tudi kar naporno ker ga zdaj res moram imeti na očeh non stop..je kar previden, do sedaj smo pridelali samo eno večjo buško, sicer pa že sam premaguje hribčke, tudi po šodru mu ni več problem bežatiuser posted image
Na vrtec se je zdaj že fajn navadil. Je imel vmes par dni, ko je jokal ko sem ga morala pustiti tam..joj, nevem če mi je že bilo kdaj tako hudo..prav srce se mi je paralo in seveda sem še jaz jokala. Zdaj je na srečo že ok, se je lepo navadil na njegove vzgojiteljice in mu ni več problem.
Vmes smo imeli še vnetje očk, zdaj nekaj pokašljuje ampak na srečo ni nič kaj hujšega..tako da upam da to čudno prehodno vreme čimprej nekam gre, da bo tudi zdravje ok.
Govorjenje..pove mama, atiju reče tata, zvoncu reče din din, kuža laja hajajajaj, lačen je amamama, babica je baba, sicer pa ful čebja vendar po svoje.
Lubčka vse po vrsti, kdor koli mu reče naj mu da lubčka ga brez problema poljubčka.Postal je pravi cartljivček, ko se igrava včasih kar spusti vse skupaj iz rok in se tesno stine k meni in se cartauser posted image
Imamo 7 zobkov, vendar imamo še kar probleme z umivanjem.

toliko na hitro.

Lepo se imejte in polubčkajte svoje bibe!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 747
   RE: Marčevke 2013
21.4.2014 23:28:43   
Mamaja
Hejhej,

da se še jaz javim in malo dvignem našo temo :) . Upam, da ste uživali v praznikih.

Mi smo se že navadili vrtca, malo težje je z novim ritmom, ki zaradi moje službe oz. čudnega urnika ni ustaljen. Iva je pravkar prebolela svojo prvo bolezen, če odštejem smrkav nos, in sicer je imela šesto otroško bolezen. Žal z vrtcem pridejo tudi take stvari...

Kar se tiče gibanja, že zelo stabilno in kar hitro hodi. Tudi v vrtcu že gre na sprehod. Ker lahko sledi drugim, je ne dajo več v voziček. Ob pomoči hodi po stopnicah (se mora držat vsaj za eno roko), brez pomoči še ne razporedi prav ravnotežja in mora na vse štiri. Zleze na kavč ali posteljo.

Govorno zelo napreduje. Ima že precej svojih besed, ki jih dosledno uporablja, zelo se trudi oponašati naš govor, a še ne zna vseh glasov. Zadnji teden na veliko poje in z malo domišljije se včasih da razpoznati kakšno pesem, ker zadane nekaj tonov in kako besedo (recimo kuža pazi, ringa raja, zajček dolgoušček). Aja, pa sporoča, da je pokakana - reče "kaka" - in da bi šla spat - "nana". To sta kar uporabni zadevi, ker ni več treba ugibat, kaj otroku fali. Za hrano in pijačo že nekaj časa zna povedat (amamam in doda/taj (voda/čaj), tako da zdaj imamo osnovne potrebe pokrite. Zadnja dva dneva reče tudi "au", če se udari/speče/uščipne, tako da mogoče pridemo postopoma kmalu tudi do tega, da bo znala pokazat, kje jo boli. "Ja/da" in "ne" tudi že lepo smiselno uporablja, tako da zdaj je res veliko lažje komunicirat z njo.

Zelo rada raznaša okoli stvari, kar me spravlja ob pamet. Čakam, da ta faza mine user posted image . Vedno raje se igra s kockami in vstavlja like v luknje, knjige so še vedno hit. Všeč so ji tudi igrače, ki pojejo (meni pa precej manj). Zelo rada se igra v peskovniku. Obožuje gugalne konjičke - vsakič ko kakega vidi, pa magari na sliki, vsa navdušena pravi "guga guga" in bi se gugala. Razmišljam, da bi ji kupila enega. A ste vedeli, da lahko daš za gugalnega konjička tudi čez 300 evrov? user posted image Me je kar malo šokiralo, ko sem to videla.. Meni so k sreči najbolj všeč klasični leseni, tisti pa niso tako dragi. Mali pa ni tako pomembno, kakšen je, glavno da se guga user posted image

Zdaj prihaja oz. se je že začela sezona triciklov in vožnje s kolesi. Kakšne tricikle imajo vaši malčki, če jih imajo, in kako ste zadovoljne z njimi? Sestrina otroka sta svoj tricikel tako zvozila, da ni več uporaben, in moram nabavit nekaj novega. Ponudbe je ful, cene pa zelo različne, nisem se pa še ful poglobila v to.
Sedež za kolo bomo k sreči podedovali, samo čelado ji moram nabavit. A kdo ve, na kaj je treba pazit pri nabavi čelade?

Kar se tiče hrane, ima rada večino stvari, s častno izjemo jogurta in skute, le količinsko ne poje veliko. Dokler napreduje na teži, se ne bom sekirala. Se pa še vedno doji, tudi čez dan, če sem le blizu. Če mene ni, normalno je, če sem, ima joška prednost pred vso drugo hrano. Jaz imam zaradi tega malo težav po vikendih, ko je stalno na meni, ker me potem v službi zelo bolijo prsi.Čez teden je lažje, ker se doji manj, saj sva več ločeni. kako ste otroke navadile na dojenje samo zjutraj in zvečer?

Nič, grem spat. Uživajte!

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 748
   RE: Marčevke 2013
22.4.2014 7:55:08   
drejcisu
Jutro!
Naj se vam še jaz malo javim po dolgem času. Tudi pri nas smo se že zelo navadili na vrtec ..gre kar rada. In pa seveda tudi mi še skoraj deset dni prebolevamo virozo ...najhujša pa je bila vročina in mrzlica. Upam da se bo tole danes končalo saj že dva dni ni imela vročine in da bo jutri lahko šla v vrtec.
Hana še ne hodi, ji čisto malo manjka....hodi ob opori ..če se drži nekje ...
Glede govorjenja že reče nekaj besed...ostalo pa bolj v nekem svojem jeziku še zaenkrat.
Pijačo si vzame kar sama ima flaško kar skoz v dosegu roke tko da popije veliko čez dan.
Glede hrane pa tudi načeloma nimamo težav, zdj je jedla zelo malo ko je bila bolana druače pa zelo pridno je.
Dojimo se ne več še že dva meseca in niti ni kj dost pogrešala...smo že na kravjem mleku dober mesec in ni nobenih težav.
Tudi jaz si ogledujem tricikle in tudi ne vem katerega kupit....

Lepo bodite....

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 749
   RE: Marčevke 2013
22.4.2014 21:38:07   
izalina
Hej,

mi bo končno kaj uspelo napisat...upam user posted image . Mi smo bili zadnji mesec neprestano bolni user posted image ...par dni v vrtcu, en teden doma, par dni v vrtcu, en teden doma... Sedaj (trkam na les) je en teden ok. Imel je vročino in 4x zapored vnetje oči, 2x dobil antibiotik. Potem sem pa pediatrinji rekla, da mi ni to ok in mi je svetovala, naj mu kupim sončna očali. No in od takrat je ok. V vrtcu in popoldne ima zunaj očala. Na srečo jih je lepo sprejel in si jih ne daje dol.

V vrtcu mu je pa zakon...vzgojiteljici sta super, eno obožuje. Zjutraj, ko ga preobujem sploh ne more počakat, da pospravim njegove stvari v garderobo, ker je že pri vratih. Me sploh ne pogleda več, ko ima enkrat obute copate. Gre najprej do vzgojiteljice se malo pocrkljat, potem pa k igračam. Mi je velliko lažj potem it v službo.

Hodi še ne...je pa hiter po vseh štiri pa spleza vse povsod. Noro je. Na mizo v dnevni, na triptrap stol na tazgornjo 'poličko' potem pa gleda skozi okno, na njegovo delovno mizo, na kuhinjo, ki jo imata s sestrico v sobi. Ma samo da se lahko prime in gor potegne...povsod pride. Kot tisti majhni kozlički, ki nevem kam splezajo. Sam se ful lepo zaigra in me pri igri v bistvu ne potrebuje, ampak kaj mi to pomaga, ko ga moram imeti nonstop na očeh. V svoji sobi se je dva tedna nazaj brez težav sam igral in zamotil tudi po pol ure....sedaj se ga pa za pol minute ne upam pustit samega, ker ne vem kdaj se bo odločil in kam splezal user posted image .

Tricikel - ne maram jih. So mi brezvezna razvada. Ima 4 kolesni poganjalec od Puky-ja še od sestrice. Z njim se vozi od cca. 11meseca. Zavijanje mu še ne gre najbolje...on je srečen da je gor in se poganja. Enkrat tja do zime imamo namen še imeti voziček. Pri hčerki smo voziček uporabljali tja do 20 meseca. Čelado imam tudi od Puky-ja in mi je super...dovolj zračna in lepo mu sede na glavo. Hčerka ima od Hoferja in je v primerjavi s to veliko slabša, vsaj kako stoji na glavi, njej takoj zleze nazaj in jo ima potem sredi glave namesto na čelu. Je pa Hoferjeva veliko 'manjša' in nekoliko bolj zračna. Stol za na kolo imamo, ampak ga še nismo sprobali, ker je bil zadnje čase preveč bolan. Upam pa da nam kmalu uspe...da gremo na kakšen kolesarski izlet user posted image .

Hrana - poje veliko. Pa ni izbirčen. Razen kravjega mleka mu jaz ne dajem, ga pa dobi v vrtcu. Rad ima skuto, večerjo mu delam na kozjem mleku ali pa na riževem. Razen odkar sva bila v bolnici ne pije več vode pa še čaj mora biti sladkan...mu dodam agavin sirup. Za enkrat mi ga še ni uspelo odvadit. lahko cel dan nič ne spije, če ni sladkano. user posted image

Doji se ne od 10 meseca. V bistvu sem nehala zato, ker nisem več zmogla....3 noči nisem nič spala, ker se je mali odločil, da bo spal z joško v ustih, sploh ni pil, samo joško je imel v ustih. Samo da sem se premaknila je bil cel halo. Po treh dneh sem se pa odločila, da tako ne gre več, da tako ne bom zmogla in nehala. Naslednjjo noč sem mu dala riževo mleko in tako smo zaključilo tudi z dojenjem čez dan. Ni pa imel nobenih težav.

Se grem naprej učit, me čakajo izpiti user posted image . Še malo, potem pa konec.

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 29 [30] 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 29 [30] 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




ime za punčko
tinncyka

katero ime vam je najlepše?

Eva (17%)

Taja (12%)

Lana (22%)

Maruša (12%)

Neli (15%)

Ema (22%)


Število vseh glasov: 452

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!