|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
3.5.2013 10:34:58   
abc123
Mamaja hvala za informacijo. Bom poskusila s fiziološko. Je pa tam koža tudi malo suha, pa ne vem, če lahko in s čim naj namažem - ribodermin, bepanthen?

Kopanje: mi se kakor nam znese večerna rutina, ker zaenkrat se še vedno proti večeru kar malo lovimo. Zdaj tako čudno je, včasih na 2 uri in potem je čisto odvisno kdaj zvečer je in kako je potem s kopanjem. Z milom jo pa enkrat do dvakrat na teden.

Mi imamo pa naslednjo posvetovalnico šele pri 3 mesecih user posted image

Katniss saj na igralni blazini tudi opazuje igračke, ki visijo nad njim, Kar poskusi. Naša se zaenkrat najraje pogovarja in opazuje obraze, kakšno igračko. Pa vsake toliko kakšen zvok spusti (ne jok user posted image ), pa pestke naredi in hoče usta poiskat.

Meni se pa zdi da nonstop perem cunje, skoz se preoblačmo in polivamo. Zdej smo slinčke začel uporabljat, ampak jih moram it še kupit, jih imam čisto premalo za tako polivanje.

Seanit upam da najdete mleko ki mu bo ustrezalo, mogoče imaa pa samo obdobje ko manj je in bo spet obdobje ko bo več pojedel. Kolk je pa že star tvoj user posted image da imate že cepljenje (sorry, nisem šla gledat seznama in ne vem kdaj si rodila).

Danes smo pa punce same, jaz sem si lase pobarvala in drug teden verjetno obiščem še frizerja. Bom kar dolge ohranila, ker se mi zdi najlaže da si jih spnem v čop. Zadnjič enkrat kupček podirava in se mi je zdelo da je zraven tudi malo polila. Pa pogledam na plenico, pa je bila čista, pa si mislim, da pol pa verjetno ni. No, ko pa si hočem čez 10min čop popravit, pa zagrabim za svoje lase in vse mokro...pa vendarle je polila, samo ne na plenico ampak v moje lase user posted image - zato torej čop ostaja, ker paž frizura bo verjetno vsa pobruhcana user posted image

Vozičkanje - naša, če ne spi, ni najbolj navdušena in se kar nekaj začne jokat, tko da zaenkrat samo okol hiše vozičkavauser posted image in upava da bo bolje.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Marčevke 2013
3.5.2013 16:07:18   
katniss
Samo na hitro:
abc123:Priporocam slincke s plasticno podlogo. Jaz sem jih v C&A kupila in so zlata vredni... Tudi jaz sem imela obcutek, da samo se njegove cotike perem!
Komaj cakam, da zraste v st.62, ker imam tistih najvec.

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Marčevke 2013
4.5.2013 0:11:25   
Michelle12
Dober večer :)

Da se vam še jaz na hitro javim:)

Moj fantek je bil dva dni nazaj star 2 meseca, sploh ne vem kam ta čas beži! Nosi večinoma 62/68 (Kik,OVS, NKD) in 68. Vmes se najde še kakšna stvar (hlačke+majčka), ki mu je prav.

Slinčki mi smo jih kupili v DMu, s tisto podlogo, so bili poceni..in res zelo dobri. Tokrat jih bom spet kupila.

Kopanje moj fantiček se kopa vsak drugi dan. Ko je imel vneto rito, sem ga vsak dan. Z milom samo rokice, pod vratom in intimne dele. Vsak drugi dan ga pa z milom vedno...imam trdo milo. On tako uživa, vse pošprica okoli :) in čim ga dam ven, jok. Pa se trudim, da je čim več not sam več kot 15-20min ne gre..ga kopam v banji (njegova banjica v banji), ker imamo drugje parket in bi bilo pol vse mokro. Kopalnica je pa premajhna, da bi ga tako kot smo na začetku Michelle. In tako sem v čudni pozi in križ noro trpi. No kar cel hrbet :/

Danes smo bli v šopingu, sem nakupila ogromno poletnega za oba. Je bil skrajni čas, da popolnoma zamenjam garderobo iz dolgih na kratke. Sem ga oblačila te dni v kratke ampak sem imela samo 4 bodyje in 2 kratki majčki tako, da je bilo potrebno dokupit :) Pa tudi za mojo Lolo smno dosti kupilli. No plačala je tašča, jaz sem izbirala. Pa Aleksandru sem kupila še ene sandalčke v Kiku :)


Kako ste preživeli praznike? Mi smo bili 30.4. pri mojih zvečer, smo šli malo gledat kres. 1. pa pri tašči na njivi, na kosilu in potem smo šli na sprehod v Portorož..mi 4 :) Lepo je bilo :)

Grem, ne morem več gledat..javite se kaj bolj pogosto :)

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Marčevke 2013
4.5.2013 18:54:48   
Senait
Ojla!

kar se hranjenja tiče je sedaj že malo boljše. Polek dojke sicer še vedno kriči, razen zjutraj..se mi zdi da komaj čaka da mu naredim flaško in pol tudi ponavadi vse spije. Zaenkrat mu dajem bebivito, imam pa na zalogi že drugo ko se bo naš frajer spet odločil da mu to ni dobrouser posted image
A je mogoče da mu moje mleko ni dobro?? Hmm.. res ne vem kaj naj si mislim..je pa dejstvo da če bo šlo tako naprej bom slej ko prej brez mleka..

Slinčki-ti, ko imajo od spodaj plastično podlogo so res zakon..sicer tu in tam še zleti malo čez, ampak cotik pa ni več toliko umazanih.

Abc123 sem se prav nasmejala tvoji prigodi z bruhcem v laseh. Meni se je zadnjič zgodilo isto, le da sem jaz to ugotovila čez par ur, ko mi je ta pobruhan pramen nekako prišel pod nosuser posted image
Urban je star 2 meseca in tri tedne. Rok sem sicer imela prvega marca, ampak je malo pohiteluser posted image

Včeraj sva imela UZ kolkov..vse je okuser posted image . Bil je tako smešen, ni mu bilo ravno jasno kaj se dogaja, pol je pa tako prestrašeno gledal s takimi velkimi okicamiuser posted image

Kopanje-Kopam ga vsak večer, milim pa enkrat ali pa dvakrat na teden. To mi je zdaj nekako že rutina, malemu pa še bolj, ker zaspi šele ko ga skopam in nahranim. Prav ve, da je pa zdaj čas za spanje, odložim ga v posteljico, pokrijem in lepo zaspi.
Po obrazku je tudi imel malo izpuščajev. So pa postopoma začeli izginjati in zdaj jih skorajda ni več. Mi je rekla patronažna da se pač tako koža čisti in mu nisem kaj posebej negovala.

Poletna oblačilca-tudi mi moramo zdaj enkrat malo v šoping, ker mimam skoraj nič s kratkimi rokavi. Kje pa največ kupujete cotke? Večino cotik sem dobila, dokupila sem le malenkosti, glih tolko za mojo dušouser posted image Sem nekaj gledala, da veliko naročajo prek spleta..Ima katera izkušnje s tem?

Za praznike smo bili doma..sicer pa nisem niti vedla da so prazniki..dan kot vsak drug..user posted image



(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Marčevke 2013
5.5.2013 8:40:09   
Mamaja
Dobro jutro!

No, pa je konec praznikov oz. počitnic user posted image . Pa tako je bilo luštno, ko smo bili vsi trije doma oz. skupaj. Michelle mi smo bili očitno na zelo podobnih lokacijah - na njivi v Brkinih in nekaj na Obali :). V petek smo bili v Izoli in se mi zdi, da sem vas celo videla, ko ste se sprehajali, mi smo bili pa na kosilu v Guštu. Ampak nisem pa 100% ziher, da ste bili vi tista mlada družina z majhno punčko in plavim vozičkom ...

Abc123 naša je tudi imela malo suho kožo ob teh pikicah, a po umivanju s fiziološko raztopino se je vse popravilo, tako da nismo nič dodatno mazali. Je pa imela po rojstvu zelo suho kožo, ker je bila prenošena, in so mi v porodnišnici svetovali Ribodermin mazilo. Sva poskusila in je bila vsa mastna, učinek pa nekako ne tak, kot bi hotela. Potem je pa patronažna rekla, naj poskusiva z dobrim oljčnim oljem. In tisto se je zelo lepo vpilo, koža je bila lepa, otrok je pa dišal za pojest. Tako da če bo imela še kdaj suho kožo, bomo najprej šli v kuhinjo po oljčno olje user posted image

polivanje: ja, tudi pri nas se najde kak bolj polivalni dan, čeprav je bilo doslej le enkrat toliko hudo, da je bilo treba malo preoblečt . Bom pa vseeno kupila kak slinček, ker zdaj nimam prav ničesar.

cotke Mi tudi rabimo vso poletno garderobo, ker sta sestrina otroka, od katerih sem podedovala cotke, rojena decembra, pa imajo poletne cotke št. 74, mi bomo pa najbrž rabili bolj 62 in 68. Michelle a bi ti posodila malo tvojo taščo za šoping user posted image . Sistem jaz izberem, ona plača mi je zelo všeč. No saj moja je tudi rekla, naj ji povem, kaj rabim in bo kupila, ampak nimam pojma, kajkšne stvari bo izbrala, ker nimava ravno podobnega okusa.
Senait jaz kupujem večinoma v H&M, C&A, nekaj malega sem kupila tudi v Kiku in Obaibiju. Sploh Obaibi mi ima fajn zadeve, a za moje pojme precenjene. Tam sem kupila ene kavbojke in eno jopico na razprodaji, zdaj pa čakam poletne razprodaje za poeltne reči, ker po rednih cenah se mi tam zdi predrago. Prek interneta še nisem kupovala, me pa zelo mika Next, ker mi imajo luštne stvari. A ima katera izkušnje?

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Marčevke 2013
5.5.2013 10:10:24   
drejcisu
Jutro vsem...

Tud pri nas so obdobja polivanja po prehitrem papcanju...se trudim s pleničko lovit...sem pa včeraj ugotovila da so vsi slinčki ki jih imam doma brez podloge tko da bo treba mal v šoping...
Sem bla pa včeraj v C&A in H&M, pa imjao v C&A več izbire se mi zdi...no vsaj v Kranju je tko. Tko da sem kupla par stvari za našo Hano. Tud jaz nisem navajena kupovat, sem veliko oblačil dobila tko da ji do zdaj skoraj nič nisem kupla...za poletje bo treba pa še kaj nabavit...čeprav raste tko hitro da kar ne veš kero številko kupit...
Vsake tolk časa se Hana full napenja a ma še kera take težave, moram prav vprašat naslednjič če kaj obstaja da ji lahko takrat dam...ne vem kakšen čaj ali kapljice...se mi kar malo smili ko se full napenja in jamra...pa normalno kaka in ima vetrove drugač tko da ne vem kaj od tega ji ne paše kar jaz jem..
Pri nas imamo posvetovalnice tud vsak mesec...naju čaka čez dva tedna...druga je baje bolj na hitr...pri prvi pa to kr traja sva ble malo manj kot eno urco tam...
Pikice po obrazu so se tud pr nas pojavle...samo me je pediatrinja že opozorila da se najbrž bodo in da naj jih nič ne stiskam da bodo same izginile in da ni to nič hudega...

Lepo nedeljo vsem....upam da bo kaj sončka...čeprav kaže bolj slabo tuki pri nas...


(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Marčevke 2013
5.5.2013 11:27:05   
Michelle12
Oi oi :)

Včeraj smo bili na obisku pri sestrični od moža, je rodila 1. maja. In ne morem verjet, da je bil Aleksander tako majhen! Pa je ona še večja od njega (4075g in 57cm).

Mamaja, verjetno smo bili lih mi, ja. Smo šli peš do pošte, smo "čakali" taščo, da pride iz bolnice..so bili na obisku dve uri! Boga ženska...
Michelle je bila na tistem mini kolesu, ki se ga poriva, Aleksander pa v vozičku :) Pa si mogla kej reč!

Next jaz še nisem naročala samo me mika...bom naročila kaj poletnega za njiju :) Naroča pa kar nekaj punc, ki jih poznam in vse so zelo zadovoljne in ponavadi dobijo v dveh dneh.
Obaibi je pa tudi meni fullllllllllllllllllllllll precenjen in ne morem verjet, da se nekdo strinja z mano :) Vsi so neki nori na to trgovino..ma po moje sam zato, ki ima tako nabite cene in pol so ponosni, ker si to privoščijo. Meni ima Idexe ful lepša oblačilca. Sam tudi ta ni lih poceni zato nimata kopletne garderobe iz tam ampak samo par stvari. No, ma jaz itak kupujem tam kjer mi je kaj všeč. Večinoma vse novo, včasih pa tudi kaj rabljeno.

Aja mozoljčki...moj je bil pravi pubertetnik in zdaj je že kar nekaj časa čist :)

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Marčevke 2013
6.5.2013 11:07:23   
marčevka.marec
pozdravljene :) ker sem lani junija al julija prav jaz odprla marčevke 2013, pa čeprav se ne javlam več tu gor, ker enostavno ni časa, še fb redko sledim, sem vam vseeno nekako "dolžna" javit da imamo skoraj 2m staro punčko, ki je ob porodu tehtala 4760g. user posted image sedaj pa pridno spi, raste, je pravi dobrovoljček, zelo veliko se smeji, seveda pa uživa v družbi tavečjih :) malo sem vas prebrala, ampak žal, čas me spet preganja. se slišimo kaj ;) uživajte v cartanju sončkov user posted image user posted image

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Marčevke 2013
6.5.2013 18:49:56   
Mamaja
Ojla!

Michelle pa ste bili očitno res vi user posted image . Te bom pa drugič napadla, saj bomo poleti večkrat v Izoli.

Tudi Iva se zelo napenja, in sicer je tako kot pri tvoji Hani, Drejcisu. Prav boga je včasih, ko je že vsa zaripla, prdca pa ni in ni. Ponavadi ji pomaga, da jo pomasiram po trebuščku, in sicer ne krožno, ampak od zgornjega dela trupa proti spodnjemu. Nimam pojma, kaj naj naredim, da bo bolje... Kakšna ideja?

Imamo tudi težavo s plenicami. Zdaj smo uporabljali huggies 1, ki jih kar naenkrat nikjer več nimajo, pa tudi pupi so že kar majhne. In smo začeli z eno cifro večjimi Moltex oeko, ki sem jih kupila še v nosečnosti. V zgolj enem dnevu uporabe je dobila tako bogo rito, je bila kot pavijan, da smo v nedeljo na vrat na nos iskali okoli Huggies. Smo našli št. 2 in zdaj imamo te. Ampak ritka pa še ni Ok, čeprav gre z novimi pleničkami in sudocrem na bolje. Ah... Jaz sem pa mislila, da bodo eko pleničke fajn in je ne bodo dražile...
Sicer pa zbiram voljo, da bi si poskusno izposodila racmanke, da vidim, kako nam bo šlo s pralnimi plenicami. Za otroka se mi zdijo boljše, zato bi poskusila, ne vem pa, ali bo za naju pranje prevelika obremenitev. Ker je nakup teh plenic kar investicija, bi si jih izposodila, da vidim, ali otroku in tudi nama sploh ustrezajo. A že katera uporablja pralne plenice? Kako vam gre?

Katniss je spraševala za igralni center. Pri nas ga še nismo postavili, ker ima zaenkrat dovolj prostora v posteljici/košku, ki ima premer okoli 80 cm. To je nekako toliko kot je igralni center. Zadnji teden je zelo priljubljena igračka ena metuljčica, ki jo potegneš, pa potem brni in gre nazaj. Sicer je mala še ne potegne, se ji pa zdi zelo fino, če to naredi kdo drug. Pa s tisto metuljčico se potem zelooo dolgo pogovarja, se ji smeji, ji kaj pripoveduje, itd.

Marčevka.marec čestitke za tako konkretno pupo! Pa še kaj se oglasi. Upam, da bo prišla k nam čvekat še kaka punca s stare teme, pa da se bo tudi kakšna nova opogumila in se nam pridružila.

(odgovor članu marčevka.marec)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Marčevke 2013
7.5.2013 10:20:23   
katniss
Plenicke:
Mi smo dobili od tasce en paket pampersk... in podarjenemu konju se ne gleda v zobe ane? Samo je boscek mali spet dobil rdecko ritko in tako moram danes letet po druge. Bojo pa te za rezervo. Smo tasci tak mimogrede se namignili, da od teh plenick dobi izpuscaj. Pa od sudocrema tudi... Samo bepanten pri nas pomaga in pa to, da ritko popolnoma osusim in morem reeees pazit, da vse flekce popivnam,

Midva bova verjetno sla po tole obesanko za nad igralno blazino v Ikeo. Tako lusno leseno imajo in zgleda, da lahko menjujes igracke, ki visijo tam gor. Zaenkrat imamo en crnobeli mobile, katerega lahko kar dolgo opazuje in se mu smeji. Pa enega zajcka imam, ki ga potegnes in potem igra pesmico. Se na previjalni blazini vedno igrava.

Kako ste kaj s tem polaganjem na trebuscek? Vam ze drzijo glavico pokonci?
Nas poba se mi je od zacetka jezil, zdaj je malo bolje, glavico uspe malce zadrzat, se raje pa ima ce lahko cez mojo ramo glavico dviguje. NImam sploh obcutka, koliko bi ze to mogel obvladat in nocem, da me v posvetovalnici potem spet strasijo.
(Ne vem ce sem omenila, ampak na prvem posvetu so me cisto prestrasili, da mu je glavica prevec zrastla in da mu fontanela izstopa in ne vem kaj se vse... Smo sli do izbranega zdravnika, ki nas je na sreco pomirili, ker je videl, da pac ni nic narobe. Je ze res, da mu je glavica mogoce malenkost hitreje zrastla, ampak v posvetovalnici tudi niti priblizno niso upostevali, da je bil rojen s 37.tedni in da kaj lahko tudi 'not spravlja'. Ze en teden kasneje se je izkazalo, da glavica cisto vredu raste... )

Ok, tu pri nas je soncek, grem zdaj hitro juhico iz sladkega krompirja in korencka skuhat, potem bo verjetno treba nasega lacnega pticka nahranit in potem lahko greva na potep. user posted image

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Marčevke 2013
8.5.2013 7:54:36   
abc123
Dobro jutro,
upam, da danes dočakamo sonček.

Jaz sem ji pa naštimala vrtiljak nad posteljo in ji je kar všeč. Pri prvi smo imeli pa na tleh kar en jogi (tanek) in čez potem postaljeno leseno stojalo na katerega smo različne mobile obešali. So ji bli všeč taki iz svetlečega papirja narejeni. Zdaj še nismo poskusli.

Pasenje kravic: pri nas se jih ne da ravno in ponavadi mal glavo dvigne pol jo pa rajš dol nasloni in sesa celo pestuser posted image . Če pa kupček podirava jo pa full lepo drži in tam rajši naokrog gleda.

Plenice: mi imamo DM, smo imeli tudi podarjene pampers in je blo oboje OK, so mi pa DMmalenkost boljše ker se ne primejo tolk na rit, ko so mokre.

Krči: tudi mi jih imamo občasno. Najbolj pomaga da jo na previjalni razvijem, da fajn z nogicami brca.

Michelle mene tudi mika, da bi pri Nextu kaj naročila. Bom sporočila, če se odločim.

Pikice: zdaj so se ji preselile na roke in spodnji del hrbta. Sem pa opazila, da so bolj izrazite, ko ji je vroče oz. ko jo kopamo, drugače se jih po obrazu in vratu skorajda ne vidi. Bomo jutri pokazali, ko imamo kontrolo na pediatrični. Upam, da ni alergija, ker dvomim, da bi potem izginile, kot so npr. na vratu. Je pa polivanja malenkost manj. Je pa tudi pogruntala, da je bolš če poje malo manj naenkrat, ampak posledično se hraniva na 2 uri user posted image

Stokanje: a še kakšen user posted image v spanju stoka tako močno, da se zbudite. Našapreden zaspi in ko se napol prebuja tako soka, da me vedno zbudi in islim, da mormo že jest, pol pa ugotovim da še spi. Ampak to je res full glasno.

Zdej pa grem...sirena.... lep dan.

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Marčevke 2013
9.5.2013 13:18:55   
rotty
Živjo.

No, danes pa je sonček in po kosilu gremo na sprehod.

V pon sva imele posvetovalnico pri 2 mesecih, ma 6ocm in 5760g, kar je res lep napredek, glede na to, da je samo dojena.
Je pa tud naša občasno začela polivat in včasih šele 2 ali 3 ure po tem, ko se naje. Pa do zdaj nismo mel nikol s tem težave. Kravice že lepo pase, če se ji da, se pa tud na bok fajn nagne, še mal pa se bo prevalila na hrbet.
Pamperske pa niso v redu, če so narejene na Polskem, jih rajš ne uporabljajte!
Nam pa so rdeče pikice in mozoljčki izginiliuser posted image user posted image
Drugač pa me je zanimal, če takrat, ko je zunaj res ful vroče, lahko daš med obrokom kaj za pit. Je rekla dr, da načeloma imajo dojeni otroci dovolj sam mleko, če je pa res vroče in med obrokom traja 3 do 5 ur, pa naj ji dam 20ml prekuhane vode al pa čaj. Bom mogoče sprobala, ko se začne poletje.

Uživajte in pocrklajte svoje sončkeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Marčevke 2013
10.5.2013 18:13:05   
katniss
Mi smo danes preziveli eno tak malo hujso noc. Ga je zvijalo in zvijalo... zjutraj pa, ko sva se dojila, taka polna plenicka ratala, da sem mislila, da ga bo treba se enkrat skopat!user posted image
Boscek mali, se mi je kr srce trgalo, ko kar ni mogel ven spravit vsega kar je pojedel. Drugace smo bili pa vceraj dopoldne v Ikei in je vse gladko prespal. Ko smo prispeli do tja, sem ga lepo v avtu podojila potem smo pa sli po nakupih. Imam koncno zavese za dnevno sobo, je trajalo skoraj tri mesece user posted image .

abc123: Hja, tudi nas cez ramo gleda, kravice pa pase res kadar se mu da. Se tudi samo vleze na rokice in je pri miru. Jaz lahko pojem, plesem, vse igracke na plano privlecem ampak ga cisto nic ne gane. Ko pa se mu je, pa dviguje glavico, se smehlja, enkrat se mu je pa tudi na hrbet ratalo prekucnit ampak je bilo bolj nakljucje kot pa kaj drugega. Obozuje pa svoj mobile! Ko je buden, ga polozimo spodaj in se mu smehlja in ga gleda ter suce glavico. Imamo tudi taksne slikice, ki sva jih privezala v njegovo stajico/dnevno lezisce in jih tudi z zanimanjem opazuje, jaz mu pa zraven zgodbice pravim.

rotty: Super, da tako lepo napreduje! Mi imamo v torek posvetovalnico, bo tudi dva meseca star. Verjetno bo pa kaksna kilca manj, ceprav postaja teeeezki! Se ati ze heca, da ga roke bolijouser posted image .


(odgovor članu rotty)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Marčevke 2013
13.5.2013 8:42:22   
abc123
Dobro jutro,
za nami je en tak čuden, deževen, stresen vikend. Je kar minil pa nič posebnega se ni zgodilo, se mi ga je kar mal škoda zdelo. Glava me boli in kar spala bi.user posted image

Upam da se vreme malo spremeni, da bomo lahko vozičkali. Je pa tamala čez dan malo bolj pridna in manj joka, pa tudi s kakšno igračko se že zamotiuser posted image .

Grem jest dokler spi in popit kavico v miru.


(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Marčevke 2013
13.5.2013 10:45:03   
Mamaja
Helou!

Kako ste?

Pri nas brez pretiranih novosti. Abc tudi naša v spanju glasno stoka oz. škriplje, in sicer predvsem zjutraj po 7. uri. Skušava ugotovit, kaj ji ne paše, a brez uspeha. Sem mislila, da je lačna, pa je spala kot top, ko sem jo pristavila k prsim. Pa sva posumila, da ji je pretoplo in zamenjala odeico za tanjšo, in tudi to ni. Pa smo zatemnili prostor, če jo morda moti, ker se dani...nič bolje. Zdaj imava teorijo, da ima zjutraj pač rahlejši spanec ali pa jo more tlačijo. Škriplje pa tako glasno, da te zbudi in ne moreš spat, sploh če imaš rahlejši spanec.

na trebuščku ima lepo dvignjeno glavico. Ji pa ni pretirano všeč, ker bi se rada plazila, pa se še ne more, in potem se jezi. nasploh se ta otrok ogromno jezi in besni.

Mobile katniss tudi naša ima zelo preprostega črno-belega, pa je kar ne zanima. Za par minutk še, ampak niti slučajno ni tako popularen kot metuljčica, s katero se lahko "pogovarja" tudi pol ure. Morda zato, ker sem ga sama spacala in mala že zna ocenit, kaj je dovolj lepo in kvalitetno narejeno, da se splača gledat user posted image .

Kako se pa kaj ve igrate z otroki? jaz jo malo premetavam po rokah, pa božam in ljubčkam, nonstop se pogovarjam z njo, včasih ji kaj zapojem (ubogo dete), pa prstke, ušesa, roke in noge preštejeva. Nimam pa kakih drugih zamisli.

Sicer sem pa prejšnji teden imela pregled pri ginekologu in je vse Ok. Me prav veseli. Kako ste ve? Ste se že čisto spravile v red? Mene še malo matra utrujenost in mišice medeničnega dna še niso to, kar so bile pred porodom.

Grem na hitro očistit kopalnico, dokler mala še spi. Čavčav!

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Marčevke 2013
14.5.2013 8:31:00   
Senait
Pozdravljene!

No, pa je prvi pikec za nami.. Bošček je tak zajokal ko so ga zbodli, ampak se je potem takoj pomiril in bil kot da se nič ni zgodilo.user posted image Pravi junakuser posted image Vročine ni dobil, tudi kaki drugi stranski učinki se do sedaj niso pokazaliuser posted image Mesto vboda je malo oteklo, ampak tudi to je hitro minilo..sva dajala obkladke gor pa je blo boljše. Ima pa 5,5 kile in 60cmuser posted image

Pasenje kravic- Zelo rad je na trebuščku in tako radovedno gleda okrog. Še kake 14 dni nazaj mu ni preveč pasalo in se je takoj utrudil, zdaj pa ga samo obrnem pa se že smejeuser posted image

Pleničke-mi imamo DM-ove in mu odgovarjajo. Ponoči sem mu včasih dala pampersko (tudi mi smo jih dobili v dar), ker naj bi boljše vpijale..ampak nisem opazila nobene razlike, le to da pamperke zjutraj smrdijo ko sam user posted image , medtek ko dm-ove nikoli ta fejst ne smrdijo.
Pralnih nisem probala in jih najbrž niti ne bom..

Moj pikec se počasi začenja zavedati svojih rokuser posted image ko se igrava in dam pred njega roke ali pa kako igračko, se tako trudi da bi jo prijel..večino krat mu zdaj že uspe in pol je taak vesel..nasmeh do ušesuser posted image

Igrava pa se tako da se pogovarjam z njim, mu ropotam s kako igračko, tudi štejeva prstke, pa žogico-tako ki ropota mu kotalim od nogic proti glavi..v glavnem nič posebnega še zaenkrat, mu je pa že to dovolj, saj se hitro zmatra in postane tečkast in ponavadi takoj ko ga dam v posteljico tudi zaspi.

Jaz sem ok, se mi zdi da jo že vse na svojem mestuuser posted image Tudi mišice medeničnega dna so zdaj že ok, sem pridno delala vaje. po porodu mi je enkrat malo ušlo ko sem kihnila in me je to tako prestrašilo da sem bila res discilinirana kr se tega tiče in zdaj je vse ok. kar se energije tiče-se mi zdi da je imam več kot se je imela kadarkoli prejuser posted image mi moj mali napolni baterije že zjutraj ko se zbudi in se tako lepo smejeuser posted image



(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Marčevke 2013
20.5.2013 9:48:49   
abc123
Hojla marčevke, kje ste? Vse veselo vozičkate in uživate vremensko spremenljive dni user posted image

Mi se tudi počasi navajamo biti budni v vozičku, čeprav ji ni najbolj všeč. Koliko časa pa so vaši user posted image čez dan budni? Naša zdrži v povprečju dopoldne eno uro biti budna, popoldne ko pa je že bolj utrujena pa je tudi budna dlje časa in posledično bolj sita. Zvečer gremo spat ob 20-ih, potem pa odvisno kdaj zaspi, običajno tam nekje okoli pol devetih do devetih.

Danes imamo slikanje kolkov in upam, da bo vse OK.

Kar se tiče polivanja in joka pa imamo boljše in slabše dni, upam, da ji teža ne bo začela padati in si resnično želim, da bo z gosto hrano bolje. Mi pa res včasih po treh urah še vedno polije sesirjeno mleko oz. samo kislino. Sploh ne vem kako je to možno, ker po tolkem času, bi se moglo že v želodčku predelat, ona pa še kar mleko ven bljuva user posted image

Ali kaj telovadite? Česa ste se lotile? Jaz bom mogla kondicijo nazaj dobit, ker mi je nekam pobegnilauser posted image

Michelle kako gre hujšanje, kakšno strategijo/dieto si pa ubrala?

Mejte se fajn.

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Marčevke 2013
24.5.2013 16:03:59   
Mamaja
Ojla!

Kam ste šle vse? Prav mrtvo je tu gor... user posted image

Moja pikica je imela včeraj drugi sistematski pregled in je vse OK. V zadnjem mesecu je zrasla 2 cm in pridobila eno kilo. user posted image

Sem pa pediatrinjo vprašala tudi za napenjanje in stokanje v spanju pa je rekla, da sta oba pojava normalna in da nimaš kaj naredit.

Spanje: Naša je čez dan vse več pokonci, ponoči pa občasno že podaljša spanje. Rekord ima 9,5 ure user posted image . Spanje podnevi je sicer zelo odvisno od vremena. Na primer danes, ko dežuje, skoraj nič ni budna, razen ko jo previjam ali ko se hrani, pa malo se poigrava. Ob lepih sončnih dnevih je pa več budna. Na splošno pa lahko rečem, da je do 15. ure budna vsega skupaj slabe 3 ure (plus dojenje in previjanje), potem pa do 23h praktično nič ne spi, le občasno kakih 15 minut po dojenju.

telovadba: joj, še nič se nisem spravila telovadit user posted image . Zaenkrat nabiram kondicijo z vozičkanjem - kot sem izračunala, na dan z vozičkom naredim med 10 in 15 kilometrov.

Abc držim pesti, da se tvoji pupi končno uredi to s polivanjem.

Uživajte, pa kaj se oglasite!

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Marčevke 2013
24.5.2013 19:01:56   
Senait
Pozdravljene!

Zgleda nam kar vsem primanjkuje časa.. Dnevi so zapolnjeni od jutra do večera..niti nog si ne utegnem zdepiliratuser posted image user posted image

Kako lepo je prebrat, da vaše bebice lepo napredujejo.. abc123, upam da tudi vaše težave s polivanjem počasi izzvenijo..

Stokanje-tudi moj mali stoka v spanju, predvsem proti jutru..začne tudi dve uri preden se prebudi.. je prav smešen, ko polek v spanju še dviga roke gor in doluser posted image

Spanje-čisto odvisno od dneva..spi pa veliko več kot kot je prva dva meseca. Ko se zbudi, se nahraniva in previjema, potem še se malo igrava in pogovarjava..to nama vzame kako urco in pol, potem pa zaspi včasih za eno, včasih pa tudi tri ureuser posted image
Tudi zvečer smo zdaj postopoma prišli na pol deveto in spi do šestih-sedmih.

Prejšnji teden je dobil glivice na jezičku.. smo potem mazali s kremico, pa je bilo v dveh dneh ok.

Krst-Tiste ki boste, kdaj boste krstile svoje user posted image ? Midva ga bova krstila, najverjetneje enkrat avgusta, ko bo star pol leta.. Zdaj se mi zdi še tak majhen..

Lepo se cartajteuser posted image





(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Marčevke 2013
25.5.2013 8:28:15   
Ateya
Evo, da se še jaz malo javim na ta mrzel deževen dan. S Hano sva imeli pregled pri 3m in je velika že 62cm in težka 6160g. Cepljena ni bila, ker sva takoj po prvomajskih počitnicah pristali v bolnici, iz popka ji je začel teči gnoj, potem pa so jo hotli najprej operirati, vendar se je stanje po antibiotikih samo izboljšalo tako da zaenkrat kaže da se je samo zacelilo in imava samo kontrole. Drugače pa pridno spi celo noč nekje med 8-9 zaspi in spi do nekje 7 user posted image
Čez dan je pa več ali manj budna, vmes zaspi parkrat po 15-20min. Je samo še adaptirano mleko, mojega mi je v bolnici dokončno zmanjkalo. Oblekice so ji pa še nekatere 56 prav, počasi gremo na 62user posted image

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Marčevke 2013
25.5.2013 9:33:13   
drejcisu
Še od mene lep deževen pozdravček...
Tud midve sva mele včeraj posvetovalnico pri 2 mesecih...61,5cm in 6420g
Pri nas pa trenutno še kar tud ponoč papcanje enkrat vmes....blo je pa že tud spanje po 6-7 tko da se spreminja skoz neki...res pa je da čez dan še kr veliko spi, sploh če je zunaj v vozičku.
Upajmo da bomo tud pri nas kmal spali ponoč brez lakote vmes user posted image
Ta vreme je res katastrofa...ne moreš na sprehod, niti ne veš kaj bi otroku oblekel...

Fajn se mejte in lep vikend...

(odgovor članu Ateya)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Marčevke 2013
28.5.2013 9:12:40   
abc123
Živjo,
očitno nas otročki res zaposlijo, ko pa je debata mal zamrla.

Meni gre pa tole vreme, predvsem veter, že tako na živce, da sploh ne morem povedat.

Hvala vam za lepe želje, drug teden imamo kontrolo teže in bomo videli kako in kaj. Je pa tako, da naša poje cc. 90 - 120ml na obrok in se mi zdi, da ne bo več pojedla, tudi če ne bi imela refluksa. Upam, da je to zadosti, glede na to, da gre potem tudi kar nekaj ven. Ponoči običajno jemo dvakrat (okoli enih in potem okoli petih),no danes smo pa samo enkrat user posted image . Tudi čez dan je budna nekje uro in pol, potem za 20 mi zaspi in spet. V kosu pa ne zaspi, da bi spala po dve tri ure skupaj.

Jaz imam pa tako smotano za vozičkanje, ker je povsot samo hrib, tako da če hočem malo dlje z vozičkom, se moram odpeljat za avtom, kar se mi pa ne da, pa vse v svto zložit, pa za jest pripravit pa...sem pa kupila karo za Arboretum, tam mi je pa luštno, sploh poleti, ko bo veliko sence.

Krst: tudi mi bomo enkrat proti koncu poletja oz. nekje okoli pol leta starosti.

Čao....

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Marčevke 2013
28.5.2013 9:16:18   
Mamaja
Daan!

A ste se že navadili na muhasto aprilsko vreme user posted image ? Jaz še ne, čeprav kar vztraja. Stalno vlačim s sabo dežnik pa pelerino za voziček, pa nimam pojma, kako oblačit pupico. Da o vplivu bednega vremena na razpoloženje ne govorim...

Zelo fajn je brati, da naše bebice lepo napredujejo.

IZVIRNO SPOROČILO: Senait Zgleda nam kar vsem primanjkuje časa.. Dnevi so zapolnjeni od jutra do večera..niti nog si ne utegnem zdepilirat
Uf, sva že dve taki user posted image user posted image .

krst Midva se še nisva odločila za krst. Jaz sem verna in bi si želela, da je krščena, moj dragi pa ni veren in kot pravi o tem niti ni razmišljal, ni pa apriori proti. Zato sem mu pustila nekaj časa, da razmisli in se bova potem odločila, kako in kaj. Če bomo krstili, vsekakor ne bomo prej, preden Iva ne bo stara okoli 4 mesece. Nekako se mi zdijo otroci prej premajčkeni, pa tudi pri nas se še vedno dojimo na dve uri in so taki dogodki, ki lahko trajajo dlje časa, potem zelo zakomplicirani. Čeprav dojim vsepovsod in s tem nimam težav, v cerkvi res ne bi user posted image , mala je pa strašno tečna, če je lačna.
Senait ne vem, kako veliko zabavo načrtujete ob krstu, ampak če boste delali avgusta, se vam lahko zgodi, da zaradi dopustov ne bodo mogli prit vsi, ki bi si jih želela ob tem dogodku. Če ti je udeležba pomembna, malo razmisli o tem...

Pa še ena iz rubrike bizarni problemi novopečenih mamic user posted image : Zadnjič sva bili z malo sami na sprehodu, ko me je začelo močno tiščat na wc, sva bili pa še daleč od doma. OK, ni problem, sva šli na tržnico, ki ni bila daleč proč in kjer sem vedela, da imajo čisto spodobna stranišča. A glej ga user posted image : veceji so premajhni, da bi šel noter z vozičkom user posted image , invalidski je bil pa zaklenjen in nikjer ni pisalo, kj se dobi ključ. Kaj zdaj? Niti vozička, še manj pa otroka, nisem hotela pustit pred vecejem, ker je tam veliko ljudi in ni garancije, da bi me počakala. Pa če bi že tvegala z vozičkom...a naj lulam z otrokom v naročju user posted image ? Na koncu sem se odločila za hitro hojo do doma in se 20 minut mučila, preden sem končno dočakala domači wc. Kako se znajdete/ste se znašle/bi se znašle v taki trapasti situaciji?

A ste svoje otročke že kaj puščale v varstvu? Midva sva šla sinoči v gledališče, malo pa so prišli pazit moji starši. In čeprav so navajeni eden drugega in vem, da so moji sposobni super poskrbet za dojenčke, ker zadnjih nekaj let varujeta nečake, sem imela cmok v grlu, ko sva šla od doma. Ni bil strah, da bo kaj narobe, ampak samo tak čuden občutek, ker puščam svojega otroka samega. Seveda je bilo vse OK, mala je bila pridna, zanjo sta odlično poskrbela, ampak vseeno sem bila strašno vesela, ko je bila spet v mojem naročju... A vas tudi kaj stiska pri srčku, ko greste same od doma, a sem samo jaz tako čudna?

Lepo se imejte in crkljajte svoje user posted image

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Marčevke 2013
28.5.2013 10:15:03   
Michelle12
Dobro jutro :)

Sem sproti brala tako, da sem že malo pozabila o čem ste pisale. Sam ni se mi dalo pisat oz nisem imela volje. Včasih pridejo taki dnevi, ko se mi sploh nič ne da pisat.

Jaz nisem na neki posebni dieti ali kaj takega, niti ne telovadim ampak samo sprehajam se in na vozičku imam oba tako, da porivam kar nekaj kg :) Z trebušnjaki bom pa začela čez kakšen teden. Sem pa baje shujšala neki malega, večkrat kdo pripomni:)

Jaz se z njim ne igram. Se samo pogovarjam z njim in ga imam dosti v naročju. Pa mož ga nosi po stanovanju in on gleda okoli. In ko se sam igra, ga opazujemo, ki ga je tako lepo videt. Igrače mu pa niso še kej preveč zanimive. Opazuje že nekaj minut ampak bolj so zanimive rokice pa njegova sestrica, njo ful rad gleda.

Krst.. mi ne bomo krstili in upam, da ne bosta nikoli pripadala kakšni veri, če pa bosta bom to zelo težko sprejela. Ampak seveda nič pred 18. letom. Jaz sem krščena in tega materi ne bom odpustila.

Varstvo..moja otroka sploh še nista bila v varstvu, ne en ne drugi. Samo z nama z možem. Nimava zaupanja vrednih ljudi okoli sebe. In tudi če bi bilo nekaj fulllllllllllllllllllll nujnega, da bi morala Aleksandra pustit, ne bi, ker ne načrpam nič. Nima pa nekega urnika za dojenje. AM mu pa ne mislim dat.
Sem ga pa pustila dva večera z možem za pol urce, urco, ko je že zaspal za noč in sem šla z Michelleko na en sprehod tle po Livadah. Ampak bla sem vedno par metrov od bloka tako, da bi bile takoj doma v primeru lakote. In mož je itak edini, ki mu zaupam otroke.

Tole vreme gre tudi meni že na živce, ne moremo brezskrbno ven pa ne vem kako nas sploh oblačit... za Aleksandra mi je itak že zmanjakalo dolgih cunj. Imam ampak pliš oz podložene stvari ampak v tem je pa pretoplo.To kar imam tankega, čakam, da se posuši..nimamo sušilca. A da je v kratkih tudi še ni, čeprav je kar toplo zadnje dni ampak piha..

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Marčevke 2013
29.5.2013 8:56:08   
Senait
Oj!

Jooj, to vreme pa zdaj tudi meni že pošteno gre na živce..ko le ne bi tako fejst pihalo. Sej ne vem kako ga naj oblačimuser posted image Pa v stanovanju se je tudi kar shladilo, tako da bomo danes zvečer najbrž zakurili.

Mamaja-to sem se nasmejala tvoji dogodivščiniuser posted image čeprav verjamem da je bilo grozno.. Sem pa tudi sama zadnjič, ko sva se odpravljala po nakupih v nakupovalni center razmišljala, kaj če me začne tiščat na wc. Pa sem se pol spomnila na invalidskega..če bi pa bil zaklenjen..hm..najverjetneje kar gasa domovuser posted image Na sprehode greva po vaških, osamljenih  cestah, tako da če bi bila grozna sila, da nebi mogla zdržati do doma, bi najverjetneje zavila v kak gozduser posted image

Vartsvo- parkrat sem ga pustila s partnerjem. Čeprav mu stoprocentno zaupam, sem imela nek nelagoden občutek..kot da mi nekaj manjka. po navadi sem po hitrem postopku zrihtala, kaj sem imela in takoj domovuser posted image .. Čisto samega pa še ga nisva pustila..bi pa imela najverjetneje podobne občutke, ampak ne zato kr nebi zaupala tstemu, ki bi mu ga dala v varstvo, pač pa zato, ker sem očitno tako zelo navezana nanj..konec koncev sva skupaj 24ur na dan, že tri mesece in poluser posted image

Krst-ja, sem poštudirala na dopusteuser posted image zato imam v mislih zadnji vikend v avgustu ali pa prvi v septembru..takrat se končajo dopusti, predvsem zaradi otrok, ki morajo v šolo. Sicer pa tako nimava v mislih velike zabave..samo najožji sorodniki. Komaj že čakam, da jih vidim vse na enem kupu, nekaterih nisem videla že nekaj mesecev..kronično nama namreč primanjkuje časa, pa še velika razdalja nas ločuje.

Ste že razmišljale kaj o uvajanju goste hrane? Sej vem da je še malo prehitrouser posted image , ampak jaz že komaj čakamuser posted image To bomo kuhali korenčka, pa cvetačko, špinačko...jeeej, se že tako veselimuser posted image user posted image

lepo se imejte!


(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?