Žabinčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: chocolatecake Žabinčica hvala za tale post, se sicer vsega tega zavedam, ampak je lepo slišat od koga objektivnega, da vendarle nisem tako čudna, ker imam kljub recesiji in pomanjkanju denarja še vedno svoje sanje. Vem, da je ogromno alternativ, ampak tudi situacija je zakomplicirana, predvsem iz finančnih in tudi čustvenih vidikov. Po ogromno debatiranja in razmišljanja sva prišla do zaključka, da je to edino, kar nama preostane, oziroma je najboljši približek. Čeprav še vedno potihem upam, da se bodo tudi meni nekoč izpolnile sanje. Nočem razmišljat kaj veliko o tem, ker se potem samo depresivna, sem pa vedno majčekno zavistna, ko kdo dela svojo hišiko. To smo pa Slovenceljni . Vidiš in ravno zato jaz mislim da to ni najboljši približek. Ravno čustveni vidiki so načeloma tisti, ki zakomplicirajo situacijo najbolj in nas najbolj vežejo, vse ostalo je lažje rešljivo oz. se nekako reši (ponavadi ko se reši tudi čustven vidik). Glede recesije, denarja in sanj oz. želja-ki jim lahko drugače rečeš tudi cilji; jaz na to gledam tako, le če si jih postaviš in delaš v tej smeri jih lahko uresničiš (sicer se ti lahko mogoče zgodi, da tudi ne); ampak če si jih pa ne postaviš in nič ne narediš za njih-no potem pa se ti definitivno ne bodo uresničili. Ja, žal je stanje kot je, ampak še vedno-živimo v Evropi, v miru, imamo veliko možnosti; če pogledaš kako je drugje in kaj se dogaja od nemirov do vojn (tisto so res slaba stanja, v katerih je bolj malo opcij)... No, potem smo mi lahko le hvaležni in je samo od nas odvisno koliko oz. kako bomo to stanje, ki je vseeno boljše kot marsikje po svetu, izkoristili. Napredek je možen samo skozi vedno nove želje in cilje, brez njih je bolj težko. Tako da ne vem če sem ti jaz ravno objektivna - vsaj po standardu , ker je moj pogled na te stvari malce drugačen . No, pa da ne filozofiram preveč, noga je boljša, sicer zatečena, ampak danes že bolje hodim; m. je tudi mene malo zdelala, nekaj me boli glava in sem malo povožena. Zato se zdaj spravljam ven, odšepat do trgovine, da se malo prezračim vsaj, ponavadi mi to da energijo.
|